Page 22

BIOMES Els biomes són unitats constituïdes per comunitats d’organismes que s’han adaptat evolutivament a les mateixes condicions ambientals. Una de les principals diferencies entre els diferents essers vius es en funció del lloc on viuen. En funció d’això poden diferenciar dos biomes: biomes terrestres i biomes aquàtics. Les principals diferències entre les espècies terrestres i les espècies aquàtiques són: 

Sosteniment: els animals i les plantes que viuen a prop del terra s’han d’aguantar a partir dels seus propis mitjans, mentre que els éssers aquàtics floten a l’aigua.

Desplaçament: els animals terrestres hem agut de desenvolupar potes o ales i un esquelet resistent per poder aguantar-nos drets, mentre que el aquàtics tenen, però no u necessiten tant perquè l’aigua ja els porta.

Conservació de l’aigua: tots els essers vius necessiten aigua. Els éssers aquàtics no tenen problema perquè viuen envoltats d’aigua, mentre que els terrestres vivim en llocs amb aigua.

Respiració: els terrestres respirem amb l’oxigen de l’aire que ens envolta, mentre que els aquàtics són capaços d’agafar l’oxigen que hi ha en les molècules d’aigua

22

Dossier Naturals 2n ESO  
Dossier Naturals 2n ESO  
Advertisement