Page 1

2012-2013 nummer 10

23 november 2012

Redactie: Henriëtte en Chantal

Agenda: 29 november: OR vergadering 3 december: Pietengym 5 december: Sinterklaasfeest 8 december: OPA 11 december: MR vergadering 20 december: Kerstdiner om 18.00 uur (alle leerlingen om 12.00 uur vrij!) 21 december: Eerste schoolkrant digitaal! 21 december: Kerstvakantie (om 12.00 uur)

Personeel Juf Corina en haar man hebben een dochter. Haar naam is Jolijn en het is een mooie meid! Wij wensen Corina en haar man veel geluk!

Bedankje Bedankt voor alle leuke reacties die we kregen na de geboorte van onze Jens. We hebben met veel plezier alle leuke kaartjes gelezen en de mooie tekeningen bekeken! Jens groeit als kool en is een tevreden mannetje. We genieten erg van hem en van de rest van onze kinderen. Groetjes Lenny en Bert

Schoen zetten Alle leerlingen van de groepen 1 t/m 4 mogen een schoen mee naar school nemen. De schoenen worden op 27 november opgezet. Misschien komen de Pieten ze vullen!

Actie schoenendoos In de periode rond Sint en Kerstmis krijgen de kinderen vaak veel cadeautjes. Er zijn ook kinderen op de wereld waarvoor het krijgen van een cadeautje een grote uitzondering is. In samenwerking met onze ouderraad houdt o.b.s. Het Groene Hart een schoenendoos actie. Iedere groep versiert de komende week tien schoenendozen. Daarna mogen de leerlingen 28, 29 en 30 november spulletjes meenemen om in de dozen te doen. De gevulde dozen gaan mee met het transport van Stichting Kinderhulp Wit-Rusland. Ook onze oude tafeltjes en stoelen gaan mee met dit transport. Eenmaal op de plaats van bestemming aangekomen wordt de school ingericht met onze spullen en de leerlingen krijgen een ‘feestelijke’ doos met inhoud. Onze leerlingen leren hierdoor dat het leuk is om iets te krijgen in december, maar dat het ook heel fijn is om iets te geven!

Wat mag er in de doos: Schoolspullen Schriften, (kleur)potloden, gum, stiften, schaar, lijmstift, puntenslijper, etui, liniaal, kleurboek, stickers Persoonlijk Tandenborstel, tandpasta, spiegeltje, zeep, borstel/kam, toilettasje, washandje, pet Speelgoed Knuffeltje, kleine bal, pop, jojo, puzzeltje, knikkers, springtouw, muziekinstrumentje De spullen hoeven niet perse nieuw te zijn, maar het is wel de bedoeling dat ze er als nieuw uitzien. Er mogen geen etenswaren of snoep in de doos. Ook oorlogsspeelgoed, een varkensknuffel of een speelgoedslang mogen niet mee! Denk er om dat de spullen in een schoenendoos moeten passen. We hopen dat u allen mee wil werken om deze actie tot een groot succes te maken!

Nieuwe groep 1/2 Er komen steeds meer nieuwe vierjarigen bij ons op school. We zijn hier erg blij mee en natuurlijk ook met het vertrouwen dat de ouders van deze nieuwe leerlingen in ons stellen. Op dit moment zijn de groepen 1/2 vrij groot. Er wordt daarom op dit moment hard gewerkt aan de voorbereidingen voor een opvanggroep 1/2. Deze groep start na de kerstvakantie in de ruimte van de BSO. De groep gaat het volledige aantal dagdelen draaien. (dus op woensdagmiddag en vrijdagmiddag vrij) Zodra er meer informatie is, wordt u hierover geïnformeerd.

Pietengym Zoals iedereen heeft kunnen lezen krijgen de leerlingen van groep 5 t/m 8 op maandagmiddag 3 december pietengym. Voor deze middag hebben we een groep van ongeveer 15 ouders nodig die de spelletjes begeleiden. Tot op heden heb ik slechts 7 aanmeldingen ontvangen! Daarom nogmaals het verzoek of er nog pieten zijn die mee willen helpen bij dit prachtige pietengymcircuit! U kunt zich opgeven door alsnog het briefje in te leveren. Ook kunt u mij een berichtje via de mail versturen. Graag zo snel mogelijk!! Met vriendelijke groet, Robin Steenbergen robin@groenehartzuidwolde.nl


2

Nieuwsbrief o.b.s. Het Groene Hart

Pleinwacht ’s morgens

Activiteit

Wij werken ’s morgens met een inloop in de groepen. Dat betekent dat de leerkrachten die voor een groep staan, in de groep de leerlingen opvangen en aan het werk helpen. (zie kalender/bijlage blz.3) Personeelsleden die geen groep hebben, lopen in principe op het plein. Op dit moment is ‘plein’ een ruim begrip. Alleen het plein voor de groepen 1 en 2 is een afgebakend terrein. De leerlingen van de groepen 3 t/m 8 bewegen zich ’s morgens op het betegelde gedeelte rond de hele school. De pleinwachten lopen rond, maar zijn niet overal tegelijk. Mocht u dit niet prettig vinden, dan verzoeken wij u om uw kind naar binnen te begeleiden. Op het moment dat uw kind binnen is, dan mag het niet meer naar buiten en houdt de ‘eigen’ leerkracht toezicht.

Zwarte Pieten Yoga Donderdagmiddag 29 november a.s. van 16.30 – 17.30 uur komt Zwarte Piet meedoen met kinderyoga in de bibliotheek van Zuidwolde. De pieten zijn deze dagen druk in de weer met het controleren, inpakken en verzenden van de vele cadeautjes. Af en toe hebben ze wat rust nodig en is het tijd voor yoga! Kom jij ook? Het wordt vast lachen. De kinderyoga is dan geheel in Sinterklaassfeer. Alle kinderen van 6 tot en met 10 jaar zijn welkom. Je mag zelf ook verkleed komen, maar dit hoeft niet. Wel is het handig dat je kleding aan doet waar je goed in kan bewegen. Ontdek op een speelse wijze wat yoga is! De lessen worden gegeven door Claudia. De kosten zijn 5 euro. Voor aanmelding & en meer: Tineke Boersma, Alkesingel 7, 7927 AS Alteveer, www.yogacentrumdrenthe.nl

Kerst Vrijdagavond 7 december om 19.00 uur willen we graag met een aantal ouders en leerkrachten aan de slag voor KERST. We gaan dan o.a. de kerstbomen in manden zetten, lichtslingers ophangen. Kortom onze school gezellig maken voor de komende donkere dagen. Wie wil ons helpen????.... Je kunt je aanmelden via: nineke@groenehartzuidwolde.nl De kerstwerkgroep: Helga, Thea, Maria, Natascha, Nineke.

Kerstkoor Hou je ook zo van kerstliedjes zingen? Kom dan meezingen in het nieuw op te richten 'Ouderskerstkoor' (samen met wat 'juffen en meesters, mits ze goed van stem én gezellig zijn). We willen bij de kerstviering op school (donderdagavond 20 dec.) zowel traditionele als moderne liedjes zingen. Lukt het zingen niet te best, maar wil je ons begeleiden, mail dan ook even naar: maria@groenehartzuidwolde.nl. Geef dan gelijk door welke avonden je kunt en welk liedje jouw voorkeur heeft. We hebben nog maar vier weken, dus we willen graag volgende week al beginnen! Groetjes, Maria Zinger en Nathalie Visscher (van Senna en Luca)

Mededeling Graag vragen we aandacht voor het volgende. Donderdag 29 november vindt er een raadsvergadering plaats in het gemeentehuis in Zuidwolde. Wij, ondergetekenden, maken gebruik van het inspreekrecht tijdens de raadsvergadering. Wij maken ons sterk voor het realiseren van een fietspad van en naar Dedemsvaart. Steeds meer kinderen uit Zuidwolde, Linde en Drogteropslagen, inmiddels 100 maken gebruik van deze route om naar school te fietsen. Wij maken ons ernstige zorgen over de verkeersveiligheid op deze weg. U kunt ons volgen via ons blog fietspadlinderweg.blogspot.com Met vriendelijke groet, Esmée van Diermen, Ageet Wijbinga

Sint op RTV Drenthe RTV Drenthe heeft een nieuwe sinterklaasfilm "Sinterklaas en de Geheime Grot", waarin de Goedheiligman weer de nodige avonturen beleeft. De première van deze film vindt zaterdag 1 december om 17.00 uur plaats op TV Drenthe, waarna deze nog diverse keren wordt herhaald. Zaterdag 1 december: 17.00/18.00/19.00 uur Zondag 2 december: 10.30/ 12.30/ 14.30/16.30 uur Woensdag 5 december: 15.00/16.00/17.00 uur

231112%20Nieuwsbrief%20HGH%2010  

http://www.groenehartzuidwolde.nl/media/com_jnews/upload/231112%20Nieuwsbrief%20HGH%2010.pdf

231112%20Nieuwsbrief%20HGH%2010  

http://www.groenehartzuidwolde.nl/media/com_jnews/upload/231112%20Nieuwsbrief%20HGH%2010.pdf

Advertisement