Page 1

THE END


FACE THE FACT e Th Eenmalige uitgave

n e z t u o D f o e ac

f l a e r

Prijs: 3,45 euro


INHOUDSOPGAVE

1


1

The face of Doutzen Kroes

Hoe gaat het met je?

‘’Goed! Ik ben heel gelukkig, geniet met volle teugen van het leven. Van de welverdiende vakantie met mijn vriend op Cuba, van de zeiltocht gisteren met mijn vader op de Friese meren, van de plekken waar ik voor mijn werk kom. Ik probeer om heel bewust te genieten en daardoor gelukkig te zijn.’’

Dat is wel eens anders geweest?

‘’Toen ik net model was, had ik het zwaar. Ik was een beetje down, had ongelooflijke heimwee. Op een gegeven moment heb ik voor mezelf de knop omgezet. Ik zat voor een fotoshoot op een hagelwit strand tussen de palmbomen toen mijn ogen opengingen. Ik dacht: Ik ga hier niet zitten huilen omdat ik naar Friesland wil. Ik ga genieten, anders kan ik er beter mee stoppen en weer naar school gaan. Kijk, die ‘’Voorlopig ben ik nog volop bezig met heimwee zal nooit helemaal verdwijnen. Ik ben sterk modellenwerk. En daarna? Acteren? Een eigen verbonden met Friesland en met mijn ouders, maar lijn opzetten? Ik moet er nog goed over ik heb mijn weg gevonden. Ik vlieg geregeld voor een nadenken. Ik wil in elk geval origineel blijven. weekendje naar huis. Daar investeer ik echt in. Als ik bij Privé ben ik er al uit. Zet mij op een oud de boerderijtje midden in de natuur waar ik zelf kaKLM-incheckbalie in New York sta word ik al blij. zen en wijn kan maken. Waar weet ik nog niet, Het is misschien duur, maar daardoor blijf ik positief en wel dat het met kinderen is. Want die wil ik heel kan ik het modellenwerk met plezier blijven doen.’’ graag. Als ik later groot ben..’’

Hoe zie je de toekomst?

Hoe zelfverzekerd ben je? ‘’Ik probeer heel erg om zelfverzekerd te zijn en dat ook uit te stalen. Maar ondertussen ben ik net als elke vrouw niet altijd blij met wat ik ‘s ochtends in de spiegel zie. Er kan altijd wel iets anders of beter. Maar ik probeer me dan te focussen op de dingen die ik wél leuk vind. Ik ga altijd met een positief gevoel de deur uit. Vanbinnen ben ik heel zelfverzekerd. Ik ben blij met de manier waarop ik in het leven sta, met hoe ik me voel, met hoeveel respect ik voor anderen heb. Daar haal ik voldoening uit. Uit het gelukkig zijn en dat geluk ook iedereen te gunnen.’’ Interview: Glamour

27


4.1

Foto door: Alexi Lubomirski

Doutzen Kroes


1

The Face introductie Waarom the face?

Pagina: 4-7

2 Spiegelreflex Aanschaf Diafragma Sluitertijd Scherpte-diepte ISO

Pagina 8-11

4

Pagina 20-25

Soorten Fotografie

3

Pagina 12-19

3.1 Portretfotografie kinderfotografie 3.2 Sportfotografie

Modellenwereld

4.1 modelshoots 4.2

Doutzen Kroes

Een interessant interview met niemand minder dan onze Doutzen Kroes

Lees snel meer >>> 3


1

the face in


Visagie Modellen doen vrijwel nooit hun make-up zelf. Visagisten zorgen voor een perfecte uitstraling. De make-up is vaak wat extremer dan normaal. Dit is omdat de flitser de make-up anders weg flitst. De kleding wordt ook geregeld door een visagist. Deze weet precies wat goed bij elkaar past, en wat perfect is voor de gewenste foto’s.

Bewerking Na de shoot kun je de foto’s nog aanpassen in photoshop. Oneffenheden in de huid kunnen hierbij weggehaald worden door de Clone Stamp-tool en de patch tool. Daarna is het vaak nog nodig om wat contrast aan de foto toe te voegen.

4.1

Modelshoot Foto: Matt Leach

25


Belichting Een model wil geen foto in zijn of haar portfolio waarop je elke rimpel ziet. Dit kan je voorkomen door een zachte belichting te gebruiken. Een zachte belichting kun je gemakkelijk creĂŤren door een zelfgemaakte lichtbron te grbuiken. Zet bijvoorbeel een wit scherm naast het model en laat daarop een lichtbron schijnen, om te voorkomen dat er schaduw op het gezicht van het model valt, kun je meerdere lichtbronnen gebruiken. Bij een buitenshoot is natuurlijk licht vaak genoeg. Wanneer dit niet het geval is kun je altijd een reflectie scherm gebruiken. Daarbij kun je altijd nog de diafragma en ISO instellingen aanpassen. Kom daarom nooit te laat op een fotoshoot. Je kan beter wat eerder zijn en even goed de omgeving bekijken om vervolgens de camera en andere apparatuur juist in te stellen.


1

ntroductie 5


Introductie The face is een tijdschrift over fotografie. Het is een eenmalige uitgave, en daardoor extra uniek. In dit blad probeer ik het vak fotografie goed in beeld te brengen. Het blad toont u het ware gezicht achter fotografie en het laat u zien hoe je (met name) portretfoto’s uniek kunt maken. Na het lezen van dit blad, zult u meer weten over fotografie en kunt u zelf aan de slag. Door erachter te komen hoe een fotograaf te werk gaat, zult u een andere kijk krijgen op bepaalde foto’s. In deze uitgave van The Face vindt u vooral eigengemaakte foto’s. De foto’s zijn gemaakt met een Canon 550D.Hierbij is ook de 55mm f.1.8 lens gebruikt. Daarover zult u meer lezen in het hoofdstuk over de spiegelreflex camera. The face wil met haar foto’s bereiken dat mensen een andere kijk krijgen op fotografie. Het blad probeert het ware gezicht van foto’s te laten zien door de lezer meer kennis te geven over fotografie en het vak als fotograaf. Ik hoop de lezer inspiratie te geven, en aan te sporen om zelf met een camera op pad te gaan.


4

enwereld 23


4

Modelle


1

The Face introductie 7

Foto: Silhouette - www.4ever.eu


2

de spiegelre


Sluitertijd Bij sportfotografie gaat het om de bevriezing van een moment. We gebruiken vaak hoge sluitertijden. Door de snelle sluitertijd kun je de beelden beter vastleggen. Je krijgt op dezeme manier een scherp shot van een bewegend onderwerp. Het belangrijkste bij sportfotografie is dat je de camera door en door kent.

Een korte/hoge sluitertijd ligt rond de 1/1000. Je kunt dit instellen op de TVof S-stand voor gebruiken. Hier kan je zelf de sluitertijd kiezen, maar de camera bepaald het bij passende diafragma.

ISO-waarde Het is ook belangrijk om even aandacht te besteden aan de ISO-waarde. Door de korte sluitertijd kan het zijn dat de foto onderbelicht wordt, de ISO-waarde zal dan wat hoger moeten.

3.2

sportfotografie 21

Foto materiaal: Milou Timmerman


Sport Fotografie

M ilitary 2012


2

eflex camera 9


2

Spiegelreflex


K inder F otografie

Portret fotografie

Vertrouwen Kinderen spelen, lachen, huilen kortom ze zijn onvoorspelbaar. Dat maakt kinderfotografie een leuke, maar moeilijke klus. Je moet veel geduld hebben en het juiste moment zien te vinden om een mooie plaat te schieten. Het is belangrijk dat kinderen in een vertrouwde omgeving zijn, bijvoorbeeld gewoon thuis. Je kunt ebruik maken van de verschillende ruimtes in en rond het huis. Kinderen hebben veel gezichtsuitdrukkingen, vooral wanneer ze aan het spelen zijn. De mooiste foto’s krijg je, als je het kind gewoon lekker zijn of haar gang laat gaan.

19


3.1


De aanschaf van een spiegelreflex camera Een spiegelreflex camera is tegenwoordig al te verkrijgen vanaf 350 euro. Hoe hoger de kosten van de camera hoe meer instelmogelijkheden deze bevat. Denk hierbij aan megapixels, aantal focuspunten en de ISO waarde. Maar voornamelijk de lensen maken spiegelreflex camera’s duur. Een standaard “kit” bevat de camera zelf met een stnadaard lens en een accu, met acculader. De lens van een spiegelreflexcamera is vervangbaar. Je hebt voor allerlei soorten fotografie verschillende lensen. Voor een mooie close-up zul je dus een beter lens erbij moeten aanschaffen.

Diafragma Het diafragma bepaald de hoeveelheid licht die binnen komt. Dit gebeurt door middel van een opening in de lens. Het diafragma wordt aan gegeven met: f-(getal), hoe groter het getal achter de f hoe kleinder de opening in de lens.

Scherpte-diepte Sluitertijd De sluitertijd van een camera bepaald hoelang er licht er op de sensor valt. Dit is van belang voor de hoeveelheid detail op een foto, maar ook voor de scherpte van een foto. Vooral bij sportfotografie speelt de sluitertijd een belangrijke rol. De sluitertijd zijn fracties van een seconde, hoe hoger het getal van de sluitertijd, hoe minder licht er op de sensor valt.

Met scherpte-diepte wordt het deel van de foto bedoeld wat scherp is. Een grote scherpte-diepte betekend dat het grootste gedeelte van de foto scherp is. Het diafragma en de lens zijn hierbij van groot belang. Wanner je de achtergrond wazig wil en het ontwerp scherp, kun je dit het beste doen met een lagere lens. De 50mm f.1.8 is een goede lens om hiermee te beginnen, bovendien is deze niet duur.

ISO De ISO is de lichtgevoeligheid van je camera. Hoe hoger het ISO getal, hoe hoger de lichtgevoeligheid

11


3

Soorten f


3

fotografie 17


3

otografie 13


3.1

Foto materiaal: Milou Timmerman

Portretfotografi


Portret Fotografie Mensen fotograferen In de fotografiewereld is mensenfotografie het populairst. Eigenlijk is dit wel een beetje apart want mensen poseren niet graag. Vaak zijn spontane foto’s het mooist. Daarom moet je als portretfotograaf veel observeren, om op het juiste moment te kunnen schieten.

Lens De afstand van het brandpunt wordt, bij amera’s, weergegeven in milimeters. Voor portretfotografie bevelen wij de gewone lens aan, deze is 50mm. Deze komt overeen met wat ons oog ziet. Let op: voor een afstand binnen een meter geeft dit een vertekend beeld. Hiervoor kunt u het beste de tele-lens van 100mm gebruiken.

Licht Flits licht, zorgt voor een scherp karakter. Probeer zoveel mogelijk gebruik te maken van natuurlijk licht. Eventueel kun je een reflectiescherm gebruiken.

fie 15

Magazine Milou Timmerman  

Magazine Milou Timmerman, Communicatie & Multimedia Design

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you