Letopis 2015 -16.

Page 1

ЛЕТОПИС 2015-16.


СЕПТЕМБАР Свечани пријем првака Наша школа 1. септембра примила је нових 174 ђака, распоређених у 7 одељења. Приредбу за нове ђаке припремиле су учитељице првог разреда, заједно са својим бившим ђацима - сада петацима. После приредбе учитељице првог разреда одржале су краће родитељске састанке. Прваке су ове године примиле учитељице: 1/1 Тања Пешић 1/2 Мара Новаковић 1/3 Драгана Јевремовић 1/4 Предраг Шућур 1/5 Љиљана Главоњић 1/6 Љиљана Праизовић 1/7 Наташа Чолић

Представници СО Чукарица уручили поклоне ђацима првацима Представници Општине Чукарица посетили су нашу школу и најмлађе ученике наше школе обрадовали пригодним поклонима, пожелевши им пуно успеха у учењу и дружењу.

Прва седница Савета родитеља Прва седница Савета родитеља одржана је 14. септембра. За председавајућег је изабрана гђа Слађана Павловић.


Математичка секција За математичку секцију се пријавило 43 ученика четвртог разреда. Они ће, уз помоћ наставника Бранка Трифуновића решавати изазовне математичке задатке и тако се припремати за такмичења на којима наша школа већ годинама постиже најбоље резултате на општини.

Ученици у Ватрогасној станици у Кошутњаку Ученици 3/4, 4/1 и 4/5 посетили су Ватрогасну станицу у Кошутњаку. У сусрету са искусним ватрогасцима имали су прилику да се упознају са занимањем ватрогасца, а и да се опробају у неким сегментима рада ватрогасаца, као што је вожња ватрогасним колима.

Промоција спорта и здравих животних навика Традиционално, почетком школске године ученицима млађих разреда представљају се разни спортски клубови. Ове године своје презентације имали су КК „Рас“, КК „Церак“, ОК „Београд“, и др. Посета Шумарском факултету


Одељења 2/4 и 2/5 посетила су зелену учионицу (арборетум) Шумарског факултета и расадник младица. Учествовали су у пригодним радионицама које су за њих организовали студенти, послушали занимљиво предавање и видели бројне заштићене врсте дрвећа и ниског растиња које улепшавају овај споменик природе. Добили су и неколико биљака на поклон и посадили их испред својих учионица.

Погледи на еволуцију Александра Блажић, наставница биологије, у 7/2 и 7/6 организовала је предавања на тему „Научни и теолошки поглед на постанак и еволуцију човека“. Гости предавачи Тања Радановић, вероучитељ, и Наташа Царевић, антрополог-културолог, родитељ ученице 7/2. Танго секција У нашој школи већ трећу школску годину, ученици одељења III/4 и IV/6 уче аргентински танго у оквиру пројекта Института за аргентински танго „Танго натурал“. Захваљујући својим учитељима плеса Соњи Живановић и Дарку Дожићу, који су први пут у региону отпочели пројекат бесплатне школе танга за основце, наши ученици плешу и напредују у плесу који све више осећају и воле.


ОКТОБАР 24. 10. Дан школе Ове године прославили смо 30. рођендан наше школе. Тај важан јубилеј обележили смо низом активности, које су се одвијале целе недеље. У КЦ Чукарица одиграна је представа „Аутобиографија“ Б. Нушића у режији наставница српског језика Радмиле Симијоновић и Марине Стојановић. Представу су реализовали ученици драмске и музичке секције, као и ученици 2/6 учитељице Драгане Ћурчић. Приказан је и филм о школи који је осмислила и реализовала педагог школе Сања Томановић, уз помоћ наставника музичке културе Слободана Станковића, као и ученика, наставника, бивших ученика школе. У холу школе је организована изложба фотографија о животу школе у претходних 30 година. Организован је и литерарни и ликовни конкурс на коме су награђени најбољи ликовни радови Дуње Драгићевић 3/4 и Теодоре Матић 6/1, као и литерарни рад Наталије Томић 5/7.

Посета делегације Тима за УН У оквиру обележавања два јубилеја, 30-годишњице рада школе и 70-годишњице оснивања УН, посетила нас је госпођа Ирена Војачкова Солорано, координатор Тима УН, уједно и највиши представник Ун који ради у нашој школи. Она је заједно са Милорадом Кондићем, председником Удружења за УН Србије, Биљаном Вукосављевић, директорком Удружења за Уједињене нације и представником Теленора уручила награде поводом конкурса којим се обележава 70 година постојања организације и Дан УН. Награде су уручене студентима, ученицим средњих и


основних школа у категорији литерарног и ликовног рада. Награђени ученици су били из Ваљева, Власотинца, Крагујевца, Београда, Ниша и других места Србије. Ученици наше школе су припремили пригодан културно-уметнички програм и уз торту и рођенданску песму прославили рођендан Уједињених нација. Госпођа Ирена Војачкова је после разговора са награђеним ученицима и студентима посадила и „Дрво мира“ у дворишту школе.

Обука прве помоћи Обуци прве помоћи, која је одржана у нашој школи, присуствовало је 14 наставника. Реализатори обуке су теоријски и практично обучили наствнике како да реагују у ситуацијама које захтевају хитно збрињавање повређене деце. Наставничка екскурзија У оквиру прославе Дана школе организована је стручна екскурзија за раднике школеобилазак Смедеревске тврђаве.

Седница Ђачког парламента Одржана је прва седница Ђачког парламента у овој школској години. Током школске године Ђачки парламент је одржао неколико седница на којима се расправљало о свим важним питањима, догађајима у школи и ван школе, организовању журки за ученике


старијих разреда, и сл. Учествовали су у снимању филма о школи, представи „Шеруј љубав“, организацији испраћаја осмака, као и свим важнијим манифестацијама које су се одвијале у школи.

„Трка за срећније детињство“- на стадиону у Кошутњаку Ученици наше школе сваке године учествују у рекреативно-хуманитарној акцији Црвеног крста Чукарица „Трка за срећније детињство“. Учешћем у овој трци и куповином стартних бројева ученици су допринели да буду прикупљена значајна средства, која је Црвени крст доделио као помоћ болесној и социјално угроженој деци. Сарадња са вртићима У оквиру програма сарадње са вртићима из нашег окружења, који се годинама успешно реализује, учитељи 4. разреда присуствовали су родитељским састанцима одржанима у вртићима: „Сањалица“, „Дечји гај“ и „Плава птица“. Родитељима будућих првака пружили су детаљне информације о нашој школи и припреми детета за полазак у први разред, а затим и одговарали на бројна родитељска питања. Ликовни конкурси Наша ликовна секција вредно ради и успешно се представља на многим ликовним конкурсима. На Општинском конкурсу „Сунчана јесен живота“ наша ученица Миа Дотлић 5/7 освојила је 3. место. На конкурсу „Крв живот значи“, ученица 5/2 Ања Половина освојила је 3. место на општини. Фестивал домаћих играних серија Ученици 7/1 и 7/5 посетили су Фестивал домаћих играних серија у КЦ Чукарица. Уз музику из домаћих серија, која се изводила уживо и урнебесне сцене из најгледанијих серија, ученици су имали прилику и да чују изабране речи барда нашег глумишта, Предрага Ејдуса. Посета Сајму књига


Ученици 7/4 и 7/6 са својим одељењским старешинама посетили су Сајам књига у Београду. Обишли су штандове бројних издавача и снабдели се новим књигама из сфере њиховог интересовања. Настава у природи Ученици од 1. до 4. разреда боравили су у овом периоду на рекреативној настави. Ученици првог разреда били су у Аранђеловцу, другог на Дивчибарама, трећег у Кушићима на планини Јавор, а ученици четрвртог разреда у бањи Врујци. Боравак у предивном природном окружењу, богат дневни распоред испуњен шетњама, спортским садржајима, креативним радионицама, маскенбалима учинили су тих седам дана незаборавним искуством у животу наших ђака.

Екскурзија за осмаке Екскурзија осмог разреда у трајању од три дана изведена је у периоду од 10. до 12. октобра. На екскурзији је било 170 ученика са својим одељењским старешинама и стручним водичима. 1. дан: Бор-Злотска пећина-Зајечар-Гамзиград-Феликс Ромулијана-Неготин-музеји Крајине и Хајдук Вељка-Доњи Милановац 2. дан: ХЕ „Ђердап“-Кладово 3. дан: Доњи Милановац-Лепенски вир-Голубачка тврђава-Сребрно језеро Екскурзија је изведена према предвиђеном плану, ученици су имали прилику да се упознају са природним лепотама и културно-историјским знаменитостима наше земље и да се одлично забаве на последњој екскурзији у основној школи.


„Круг пријатељства“

Ученици одељења 2/4 и 2/5 учествовали су на ликовном конкурсу “Круг пријатељства“, поводом Међународног дана деце. Ученица Теодора Царевић 2/4 освојила је 1.место у Београду у конкуренцији преко 700 радова.

Млади песници Чукарице На Сусрету младих песника Чукарице у ОШ ,,Ђорђе Крстић”, Андреј Кирћански, ученик 2/4, освојио је 2.место ауторском песмом ,,Чекам те“. У „Галерији 73“ промовисана је збирка песама младих песника Чукарице. У збирци су објављене и песме ученика 4/6, који су учествовали у уводном делу промоције са танго тачком. Паркинг сервис Ученици 3/1 присуствовали су у Кошутњаку предавању о саобраћају, које су организовали Паркинг сервис и Управа полиције.


НОВЕМБАР

Журка у школи за ученике од 5. до 8. разреда На предлог Ученичког парламента у холу школе одржана је журка за ученике наше школе. Захваљујући одличној организацији и примерном понашању ученика, журка је протекла у најбољем реду. Идемо у позориште Ученици другог, трећег и четвртог разреда у Дечјем културном центру одгледали су представу „Лов на зелени дијамант“, ученици 5. и 6. разреда, у КЦ Чукарица, представу „Аутобиографија“, а осмаци представу „Казнена субота“. Предавање „Дрога је нула, живот је све“ Представници МУП-а Чукарица одржали су за ученике 4. разреда предавање „Дрога је нула, живот је све“. Ђаке су упознали са последицама употребе дроге, као и начинима како да се одупру притисцима вршњака и одлучно кажу НЕ. „Ђаци вас моле, успорите поред школе“ За ученике 1. разреда одржано је предавање о безбедности у саобраћају. Стручњаци из Управе за саобраћај поучили су прваке шта да чине, а шта не смеју како би били безбедни учесници у саобраћају и поделили им заштитне прслуке.

Ликовна радионица у 4/6 Одељење 4/6 имало је задовољство да угости реномираног јапанског академског сликара Јасунарија Ишиду. Ученици су на забаван начин спознали лепоту стварања уметничког дела. Од дечјих радова направљен је и анимирани филм који је приказан у Јапану. Радионицу је посетио и аташе за културу јапанске амбасаде Јуићиро Омори.


Мали генијалац У организацији Центра за промоцију науке у нашој школи су одржане радионице природних наука. Кроз занимљиве активности, предавања и огледе ученике су водиле Тијана Лукић, Љиљана Гавриловић и Радмила Божовић, молекуларни биолози и физиолози. Ученици од 1. до 8. разреда имали су тако прилику да усвоје нова знања из области биологије, хемије и физике и употпуне већ стечена знања.

Green fest Ученици осмог разреда заједно са наставницом биологије Маријом Ршумовић, посетили су Међународни фестивал зелене културе „Green Fest“ у Дому омладине. Имали су прилику да чују и науче нешто више, како о еколошким проблемима, тако и о начинима одржавања животне средине. Видели су на који начин могу да искористе обновљиве изворе енергије, као и модел савремене земунице. Једно од најзанимљивијих излагања било је о штедљивим сијалицама. Ни филм „Ера глупих“ није их оставио равнодушним, јер су се на тренутак нашли у 2055. години, када планета Земља изгледа потпуно другачије него данас. Климатске промене и екстремни временски услови изазвали су колапс глобалног система. Из тога су научили да воде рачуна о ситницама које чине Земљу онаквом каква је данас.


ДЕЦЕМБАР

Духовне очи православља Његова светост патријарх српски г. Иринеј примио је у Патријаршији српској у Београду ученике петог, шестог и седмог разреда наше школе. Ученици су Његовој светости представили посебну изложбу својих ликовних радова под називом „Духовне очи православља“. Изложба је рађена под надзором наставнице ликовне културе Славице Тодорић. Поред приказаног ликовног талента, сви у глас отпевали су химну Светом Сави, а рецитовали су и одломке дела владике Николаја Жичког „Молитва на језеру“. Његова Светост је са радошћу поздравио ученике, благословио њихов садашњи труд и будући рад, као и труд њихових учитеља и родитеља. Деца су своје радове „Духовне очи православља“ даривала Патријаршији српској.

Стиховез Домаћин другог сусрета Удружења песника Чукарице била је наша школа. Ученици из 8 школа са општине Чукарица такмичили су се у рецитовању својих песама. Чуло се много оригиналних, интересантних дечјих стихова, изрецитованих са великим узбуђењем. У конкуренцији млађих ученика, наш ученик Јован Томић 4/3 освојио је треће место, а у конкуренцији старијих ученица Наталија Томић 5/7 прво место.


Гостујући предавачи У оквиру програма сарадње са родитељима одељење 1/1 је уз помоћ родитељке Јоване Анђелковић израдило новогодишње јелке које су продавали на новогодишњем базару.

Наука у учионици Поводом Сајма науке у одељењу 3/1 одржан је Дан експеримената. Ученици су самостално изводили разноврсне експерименте, а у објашњавању приказаних појава помагала им је учитељица Сања Сворцан Поповић. У припреми експеримената малим научницима подршку су пружили родитељи, а неколико мама је присуствовало самом извођењу на часу.

Новогодишње чаролије


Прослављање Нове године и Божића започело је у нашој школи уређењем школског хола. Главни декоратери биле су Мирјана Рогошић, родитељка 7/5 и учитељица Весна Огњановић. Уз свесрдну помоћ домара и ученика, окићене су 4 јелке и 10 гирланди са око 1000 украса, од којих је скоро половина рађена ручно.

Додела награда Општине Чукарица Општина Чукарица традиционално награђује ученике основних и средњих школа који су у претходној школској години остварили врхунске резултате на републичким такмичењима у организацији Министарства просвете, као и њихове наставнике. Међу 146 награђених били су и ученици и наставници наше школе: Мина и Милош Милићев, сада ученици Математичке гимназије, Ксенија Мирковић 8/6, као и њихови наставници Ана Марјановић, Бранка Миливојевић и Александра Блажић.

Новогодишњи базар И ове године многа одељења млађих разреда излагала су своје радове на новогодишњем базару. Продавали су се разноврсни експонати које су вредни ученици направили заједно са својим учитељицама и родитељима. Зарађени новац употребили су за улепшавање својих учионица, а ученици 2/5 део новца су дали за куповину књига за школску библиотеку.


Прослава Нове године У оквиру прославе Нове године, ученици млађих разреда одгледали су позоришну представу „Чаробњак из Оза“ у позоришту „Бошко Буха“, а ученици старијих разреда провели су незаборавно вече у у клубу „Театро“. Савсковеначки Урбан фест Ученици 3/4, други пут заредом, су победници Савсковеначког урбан феста. Са својом учитељицом Иваном Васиљевић и уз свесрдну помоћ неколико мама припремили су мултимедијални перформанс „Руке“. Сјајним наступом и победом на фестивалу потврдили су да постају озбиљна позоришна трупа. Перформанс су извели три пута у школи, КЦ „Чукарица“ и на сцени „Театра 78“.

Обука за сајт За чланове редакције школског сајта, коју чине неколико ученика и наставника, организована је обука за припрему материјала за сајт. Обука се одржавала у


информатичком кабинету наше школе. Учесници обуке стекли су знања о припреми чланака за сајт, припреми фотографија, линковању, изради галерија, и сл. Договорени су редовни, месечни састанци редакције, што ће допринети да школски сајт буде садржајнији и информативнији.

Семинар у школи Семинар „Школско законодавство“, коме је присуствовало 28 наставника, одржан је у нашој школи. Учесници семинара били су веома задовољни темама, као и разјашњењима законских регулатива које се у школи свакодневно примењују. Предавање о електронском насиљу Ученици осмог разреда присуствовали су предавању о електронском насиљу, на коме су имали прилику да добију информације о и како реаговати у таквој ситуацији.


ЈАНУАР Прослава Светог Саве Уз светосавску химну, сечење славског колача и свечану приредбу „Свети Сава – дошао је и испунио нам срца“, кроз приче, легенде и предања, обележили смо Савиндан, школску славу. Свечани обред резања славског колача и освећења славског жита обавио је свештеник Небојша Милићевић, уз саслужење ђакона Александра Јовановића, оца Николе Гаврића и вероучитеља Милоша Виленице. Кумови славе били су породица Новаковић, родитељи ученика 4/7. Одржана је приредба за ученике млађих и старијих разреда, као и за родитеље, а припремили су је Марина Стојановић са Драмском секцијом, као и ученици четвртог разреда са својим учитељицама, ученици 2/6, школски хор. Приказана је и видео презентација Ане Поповић, професора историје. У холу школе организована је изложба ликовних и литерарних радова наших ученика. Ученици најбољих ликовних радова Тамара Тодоровић 5/5, Александар Савић 6/4 и Ана Савић 3/2 и најбољих литерарних радова Наталија Томић 5/7 и Лука Николић 4/1 награђени су књигама.

Одељењске приредбе поводом Савиндана Одељења 2/5, 3/1,3,5 и 4/1,3,5 одржала су приредбе поводом школске славе, Светог Саве. Радом, трудом и огромном жељом, успели су да кроз песме, рецитале и драмске текстове пренесу део мисли и дух времена у коме је Свети Сава живео. Ученици су још једном показали да су сјајни у приказивању слика из народног живота, да воле народну традицију и народне обичаје. Топлина и вредност речи Светог Саве остала је као печат у срцима свих присутних!


Испраћај колега у пензију Традиционални испраћај пензионера, ове године Видосаве Јовановић Станковић, наставнице историје, и Бранка Трифуновића, наставника математике, био је у оквиру свечане прославе Светог Саве којој је присуствовало око 160 наших радника, пензионера и осталих званица. Био је то посебно емотиван тренутак-за радост и сузе. Срећно, драге колеге!


Мађионичар у школи Одељење 2-4 угостило је мађионичара и илузионисту Игора Трифунова. Деци су приказани најзанимљивији трикови модерне магије и илузије уз њихово учешће.


MАРТ

Општинско такмичење из српског језика У нашој школи већ годинама одржава се Општинско такмичење из српског језика. Тако смо и ове године 20. марта угостили ученике и наставнике из свих школа са општине Чукарица. Сајам образовања Ученици осмог разреда имали су прилику да посете Сајам образовања у ОШ „Филип Кљајић Фића“, где су представници многих средњих школа и гимназија осмацима пружали важне и разноврсне информације о својим школама. Мали победник

У препуној сали Културног центра Раковица додељене су награде на поетском конкурсу „Мали победник“. На конкурс је пристигло преко 850 радова из 42 београдске школе. Наш Јован Томић, ученик 4/3, један је од седам награђених који ће учествовати на Међународном фестивалу "Дечје царство" у Бањалуци у априлу ове године.

Пангеа Ове године наша школа се укључила у математичко такмичење „Пангеа“. Такмичење је међународног карактера, а почело је пре 5-6 година у Немачкој и проширило се на већину држава средње Европе. Ове године први пут је одржано у Србији у основним школама на Чукарици са намером иницијатора да се наредних година прошири на целу територију Србије. Такмичење се одвија у два круга. У првом кругу учествовало је око 200 ученика наше школе, узраста од трећег до осмог разреда. Од тога, у други круг се пласирало 40 ученика. У другом кругу вредне награде добило је 13 ученика и њихови наставници.


Посета будућих првака и њихових родитеља Наша школа је у марту отворила своја врата будућим ђацима првацима и њиховим родитељима. Радознале и веселе будуће ђаке дочекале су учитељице, директор школе и психолошко-педагошка служба и упознали их са школским простором и начином рада у школи. Родитељи су добили одговоре на сва питања која су их занимала у вези са будућим школским животом њихових малишана и упознали се са начином организације школе. Атмосфера је била дивна, деца су се сликала са својим родитељима у холу школе, уживала у музици не скривајући узбуђење од новог окружења и присуства будућих учитељица.


Посета Соко Штарку Ученици 3/1 и 3/3 имали су прилику да обиђу фабрику Соко Штарк. Дочекала их је и њихова маскота са којом су се и сликали. Облачили су и заштитна одела. Са инжењером развоја деца су имала прилику да боље упознају сам ток и процес производње њихових омиљених производа, као и прилику да направе и украсе по жељи чоколадицу уз дегустацију производа, а добили су и урамљену фотографију и пакетиће.

Мобилни едукативни саобраћајни полигон за децу Пројекат "Мобилни едукативни саобраћајни полигон за децу" обухвата едукацију деце од 1. до 4. разреда свих основних школа на територији општине Чукарица. Едукацију деце спровели су предавачи Удружења „Саобраћајни активизам“, а она обухвата предавање, разговор предавача и деце на тему безбедности у саобраћају и учествовање деце на полигону, односно увођење деце у улогу возача. На крају едукације деци свих разреда подељени су информатори у виду возачких дозвола, а деци првог разреда рефлектујући беџеви, како би били уочљивији као пешаци.

Интерно стручно усавршавање Наставник француског језика Дејан Јанковић одржао је у школи свој семинар „Примена дигиталних уџбеника у настави“, коме су присуствовале колеге из већа страних језика, као и бројне друге колеге. Позориште Ученици првог и другог разреда посетили су Академију 28 и одгледали представу „Велика пљачка двора“.


Посета ПТТ музеја и Музеја аутомобила Ученици 2/5 са учитељицом Горданом Лазић обишли су ПТТ музеј и Музеј аутомобила. У корелацији са наставним предметом Свет око нас и наставном јединицом Саобраћај, ученици су се упознали са различитим начинима преноса информација, кроз слике, фотографије и оригиналне и аутентичне макете. У Музеју аутомобила имали су прилику да виде више од 28 различитих аутомобила из прошлости.

Родитељи предавачи У одељењу 3/3 родитељ Иван Колар одржао је веома поучну презентацију на тему „Повреде“. На практичан начин показао је ученицима како могу да помогну повређеном другу.


Такмичење у рецитовању

Преношењем емоције кроз стихове песме „Баш ме брига“ – Б. Рогач, Софија Орловић 1/7 издвојила се на школском такмичењу међу изузетним рецитаторима. У још јачој конкуреницији, на Општинском такмичењу, освојила је 3. место. Школу је представљала и на нивоу града. Дар и таленат који Софија има са задовољством ћемо подстицати и љубитељима поезије приуштити уживање у лепоти речи.


АПРИЛ Најраспеванија одељењска заједница Победнички пут 4/4, учитељице Весна Ристић, почео је у нашој школи када су на школском такмичењу „Најраспеванија одељењска заједница“ у конкуренцији 8 одељења освојили прво место и пласирали се на Општинско такмичење где су, такође, били први. И на Градском такмичењу на коме је учествовало 11 школа били су најбољи, а њихово извођење побрало је све симпатије публике и жирија. Посебно су сви били дирнути поруком – „свако дете треба да има брата или сестру“. Извођењем је био импресиониран и члан жирија Миња Субота, који им је поклонио свој ЦД. Као победници такмичења добили су и карте за представу у позоришту „Душко Радовић“, као и књигу и ЦД са народним песмама.

Светски дан здравља Светски дан здравља, 7. април, обележен је у нашој школи низом манифестација за ученике и родитеље. Обележавање је почело радионицом под насловом „Како се бранимо“, коју је одржала родитељка ученика наше школе др Данијела Максимовић Иванић, научни саветник Института за биолошка истраживања „Синиша Станковић“. У радионици су учествовали ученици одељења 1/1 и учитељица Тања Пешић. У теоријском делу објашњен је састав и функционисање крвних елемената, а у практичном ученици су користили микроскоп. Занимљива су била и предавања др Татјане Бранков, родитељке ученице 3/4, на тему „Генетски модификована храна“. Предавања су одржана ученицима 3. и 4. разреда, као и Савету родитеља. Предавање које је презентовано ученицима било је прилагођено узрасту и изазвало је велику пажњу ученика, а имало је за циљ повећање свести ученика о значају здраве хране на њихово здравље. Било је то прво предавање на ову тему у региону деци млађег основношколског узраста. Ученици су јасно изразили свој став – не ГМО у Србији!


На тему "Рецепт за добар и здрав живот" расписан је литерарни конкурс за ученике наше школе. Пристигао је велики број изузетно занимљивих и креативних радова. Жири је посебно био импресиониран чињеницом да наши ученици сматрају да су породица, љубав, здравље и пријатељи најважније људске вредности, неопходне за добар и здрав живот. Победници конкурса су Андреј Јечменица 4/7 и Ања Бабић 4/3. Сви радови су изложени у холу школе. Посета Историјском музеју Ученици 3/4 са учитељицом Иваном Васиљевић посетили су Историјски музеј Београда и видели вансеријску изложбу посвећену великом српском научникуМИХАЈЛУ ПУПИНУ под називом “Од пашњака до научењака“. Осећај поноса што је Михајло Пупин Србин који је био сјајан научник, али и човек који је учинио многа хумана дела за свој народ, испунио је срца свих ученика.

Дан спорта Ученици 4/1,3,5 са својим учитељицама Оливером Борковац, Душанком Бугариновић и Маријом Божовић учествовали су у обележавању Дана спорта у Кошутњаку. Поред министра спорта и омладине Вање Удовичића, друштво су им правили ватерполисти Душан Мандић, Александар Шоштар, Никола Рађен, репрезентативке у стрељаштву Андреа Арсовић, Ивана Максимовић и прослављени рукометаш Предраг Перуничић.


Промотивни час МШ „Ватрослав Лисински“ Ученици млађих разреда имали су прилику да присуствују промотивном часу музичке школе. На часу су имали прилику да виде и чују разне инструменте, као и уживају у мини концерту ученика музичке школе. "Дечије царство 2016."

10. међународни фестивал поезије за децу одржан је у Бањалуци. На конкурс је стигло више од 6000 дечијих радова из Србије, Словеније, Македоније, Хрватске, Црне Горе и Републике Српске. Јован Томић, ученик 4/3 освојио је другу награду у млађој категорији. Своје стихове је представио на РТРС у јутарњем програму, а гостопримство му је указано и код председника Скупштине РС Недељка Чубриловића. Пробни завршни испит За ученике осмог разреда пробни завршни испит је прилика да провере своја знања и да се упознају са процедурама завршног испита који ће бити организован у јуну.

Предавање о пубертету


Ученици 4/3 су, у договору са својом учитељицом, позвали др Јелену Облаковић Бабић на разговор o теми која мучи "четвртаке". У ишчекивању пубертета, нестрпљиве девојчице и дечаци су отворено рзговарали и тражили одговоре на промене које су почели да уочавају. Почела наша NBA лига У новоформираној Јуниор НБА Лиги, под покровитељством Houston Rocketsa и КС Србије учествовала је наша мешовита екипа дечака и девојчица ученика петих разреда (Љубица Чпајак, Тина Спасојевић, Ива Спасојевић, Катерина Гајић, Лара Стевановић, Елена Вучинић, Софија Марковић, Марко Травица, Богдан Прица, Василије Дабић, Милош Цветковић, Страхиња Бановић, Марко Јочић, Страхиња Бабић, Матеја Мићевић, Вук Булајић) и заузела 1. место у својој дивизији са 7 победа и 1 поразом, а укупно 3. место у Западној конференцији. У овој лиги учествовало је 30 београдских основних школа и уласком међу 8 најбољих, постигли смо велики успех. Ово такмичење отворено је у нашој школи, а присуствовао је и Дејан Томашевић, прослављени репрезентативац.

Представа "Дар" У сарадњи са ОШ "Мирослав Антић", у свечаној сали наше школе, одржана је представа "Дар". У публици су били родитељи наших ђака, родитељи две комшијске школе "Мирослав Антић" и "Љуба Ненадовић", као и два одељења осмих разреда (8/4 и 8/6). Представа "Дар" рађена је по тексту глумице Народног позоришта Милене Ђорђевић и део је ширег друштвено-ангажованог пројекта који за циљ има упознавање јавности са аутизмом. Несвакадашњи текст, уобличен режијом Милоша Ђорђевића, са занимањем је испраћен од стране публике. Глумци су награђени дугим аплаузуом.


Маскенбал Дан шале, 1. април, ученици 1/2, 4, 6 обележили су маскенбалом. У школи, а и улицама Церака и Видиковца прошетале су пролећне виле и вештице, чаробњаци, принцезе, Снежана, манекенке, а и фудбалери, кувари, каубоји...

Обилазак Старог двора

Зоран Драгићевић, родитељ ученице 3/4, у улози домаћина и кустоса, спровео је ученике 3/4 кроз здање Старог двора, данашњу Скупштину града Београда. Највише радовања било је када су се сликали на чувеном балкону на којем су до сада дочекани бројни спортисти након великих успеха.

Педагошки музеј Ученици 4/6, учитељице Наташе Ђунисијевић, објавили су ликовне и литерарне радове у Билтену „Зора“, чијој су презентацији присуствовали у Педагошком музеју на изложби групе ликовних уметника „Широка стаза“.


Позориште Ученици 3. и 4. разреда гледали су представу „Звездарски витез“ у Позоришту „Бошко Буха“. Смотра ученичког стваралаштва На Смотри ученичког стваралаштва представиле су се све школе са општине Чукарица на најлепши могући начин, кроз музику. Нашу школу је представљало 4/4 са победничком песмом са Градског такмичења најраспеваније одељењске заједнице. Фолклор у Паризу На великом Међународном фестивалу фолклора у Паризу учествовали су и наши ученици: Ања Недељковић, Теодора Станковић, Петар Квочка, Златко Дакић, Уна Ђорђевић и Маша Љекочевић.МАЈ Месец математике Мај - месец математике и ове године је обележен разним математичким трибинама, семинарима, предавањима, као и организацијом квизова у основним и средњим школама. За основне школе Београда организован је квиз знања из математике у Дечјем културном центру. У финалном делу такмичења учествовале су 4 екипе, међу којима је била и екипа наше школе, која је заузела 2. место. Екипу су чиниле: Катарина Радојковић, Анђела Миланковић, Маша Филиповић и Јована Марић.

Представа “Шеруј љубав“ Поводом обележавања борбе против дигиталног насиља у школи је изведена представа "Шеруј љубав". Сценарио Сања Томановић, педагог, режија Бранислава Црноглавац, наставница српског језика, кореографија и плесне тачке 3/1 Сања Сворцан Поповић, учитељица, техничка подршка и хор Слободан Станковић, наставник музичке културе, глумци ученици од петог до осмог разреда. Циљ је био да се уз коришћење интернет терминологије кроз породично генерацијске односе скрене пажња на злоупотребу друштвених мрежа. Такође, желели смо да подигнемо ниво свести о начинима повређивања и омаловажавања других поштовањем различитих садржаја. Представа има поруку да треба шеровати (делити) љубав и размишљати увек пре него нешто објавимо на друштвеним мрежама. Кроз духовите садржаје глумци су пренели публици оно што је и била суштина перформанса. Представа је изведена три пута - за ученике од 4. до 7. разреда, наставнике, учитеље и родитеље. Присуствовали су и експерти који се баве дигиталним комуникацијама. Надамо се да смо успели да покренемо талас ненасилне комуникације и да ће се то преносити даље. Сви посетиоци су добили задатак да након представе пошаљу по једну поруку љубави некоме, уживо или путем друштвених мрежа.


Екскурзије Ученици петог разреда ишли су на једнодневни излет у Вршац и Делиблатску пешчару. Шестаци су провели два дана на екскурзији која је обухватила обилазак Сремских Карловаца, Новог Сада, Зобнатице, Суботице, Палића и дворца Дунђерског. Ученици седмог разреда ишли су на дводневну екскурзију у Бајину Башту, обилазећи и манастире, Мокру гору и ХЕ Перућац. О утисцима најбоље сведоче фотографије.

Тепих Сјерпински .


У Алмерији, Шпанија, 13. маја, више од 1000 деце формирало је седму итерацију тепиха Сјерпинског и формирало највећи фрактал Сјерпинског на свету. Делић овог фрактала направили су и ученици наше школе и тиме постали део ове манифестације

Црвени крст-такмичења Општинско такмичење у пружању прве помоћи одржано је 11.маја у ОШ“Љуба Ненадовић“. На три радна погона 22 екипе подмлатка су показала знање и вештине стечене у обуци која је обухватала 14 школа. Наша екипа освојила је 2.место. На полуфиналном такмичењу у коме је учествовало 10 екипа у квизу у пружању прве помоћи и добровољног давалаштва крви, ученици 4/3 освојили су друго место.

Посета вртића школи У оквиру програма сарадње са вртићима, који се годинама успешно реализује, посетиле су нас предшколске групе из вртића у окружењу: „Сањалица“, „Плава птица“ и „Дечји гај“.


Позориште Ученици 7/3 са наставницом српског језика Тијаном Вучић одгледали су у Народном позоришту представу Молијерову представу „Кир Јања“. Тако су имали прилику да познато драмско дело сагледају на другачији начин од књижевног тумачења. Светосавско звонце На Mеђународни конкурс на тему „Породица“, који су расписали Светосавско звонце и Српско одељење Међународног фонда јединства православних народа из Москве, стигло је 1278 радова из Русије, Канаде, Америке, Словеније, Мађарске, Црне Горе, Федерације БиХ и Србије. Ученице наставнице ликовне културе Славице Тодорић, освојиле су вредне награде – Теодора Матић, 6/1-другу награду и Марија Макојевић, 6/4 – трећу награду. У посети Етнографском музеју Ученици 2/5 са учитељицом Горданом Лазић посетили су Етнографски музеј. Народна традиција, народна ношња, накит, ентеријер, историја дуга неколико векова оставила је без даха све присутне посетиоце.

Родитељи предавачи Инспирисани народном причом „Охолица“ и праведношћу, угостили смо судију Виолету Јоксимовић. Гошћа је ученике 1/7 упознала са занимањем којим се бави. Преношењем радње приче у учионицу, створили смо и нове ситуације које су захтевале правду. „Прикупљањем доказа, саслушањем сведока и одбраном адвоката“, обезбедили смо фер суђење и кроз игру утемељили истину и поштење.


Наши ђаци у Њујорку Удружење за Уједињене нације Србије организовало је стручну посету Главном седишту УН у Њујорку у периоду од 17. до 24. маја. Чланови Удружења су и наши садашњи и бивши ученици, Анастасија Новковић 7/4, Марко Ненадовић 7/2, Теодора Новковић и Сара Ненадовић. Том приликом су посетили Сталну мисију Србије при УН, Главно седиште УН и Светску федерацију УН у Њујорку.

Републичко такмичење из географије Ученици осмог разреда наше школе Лука Ђуровић и Ксенија Мирковић учествовали су на Републичком такмичењу из географије у Свилајнцу. На такмичењу су били у пратњи наставника географије Ане Николић и Сање Марин. Остварили су изузетан резултат освојивши 3. (Лука Ђуровић) и 4. место ( Ксенија Мирковић) у Републици са резултатом од 96 и 95 бодова од могућих 100, и тако на најбољи начин промовисали своју школу јер су од пријављених 102 такмичара били међу најбољима. Боравак у Свилајнцу поред учествовања на такмичењу искоришћен је и за посету Природњачком музеју, као и за дружење са вршњацима.


Верска настава и ван учионице Ученици 3/3 су са учитељицом Аном Лукић и вероучитељицом Тањом Радановић посетили Цркву Светог Луке у Кошутњаку, где су љубазно дочекани од свештенства храма са старешином оцем Николом Гаврићем. Ђакон Ненад Јовановић нам је на занимљив начин указао на значење појединих делова храма и литургијских предмета које је показао ђацима. Дружење је настављено уз сокове, чоколадице и веселу дечију игру у порти цркве. Ову посету је красила срдачност и топла гостољубивост домаћина, као и мир молитвених осећања. По томе ће нам остати у дугом и дивном сећању. Ученици 6/1,2,6 учествовали су у Литургијском фестивалу у Цркви Вазнесења Господњег у Жаркову. Најпре су узели учешће у самој Литургији и светој тајни Причешћа, а касније и у разним радионицама које су биле организоване у порти цркве. Правили су крстиће од полимерне глине, учили да плету бројанице, склапали дрвене играчке, учествовали у квизовима и разним спортским активностим

Сарадња са Учитељским факултетом Наставници Учитељског факултета Универзитета у Београду др Оливера Ђокић и Милана Дабић у оквиру свог научно-истраживачког рада „Уџбеник математике и подршка информационо-комуникационе технологије“, обавили су практични део истраживања са учитељицама 4. разреда Наташом Ђунисијевић и Зорицом Пјешчић. Циљ истраживања био је изучавање подршке настави математике коју пружају иновативни уџбеници и ИКТ. "Националнa недељa здравља уста и зуба" Ученици наше школе и стоматолошка служа која ради при ОШ“Уједињене нације“ присуствовали су свечаној додели награда на конкурсу „Осмехни се здраво“ која је обележена у ОШ "Јосиф Панчић" поводом 40 година постојања стоматолошке ординације. Наши ученици освојили су неколико награда: у категорији млађих разреда - ликовни рад: Владимира Корнејћук, ученица 4/3, а


за најбоље литерарне радове у категорији млађи узраст награђени су: Јован Томић, ученик 4/3 прво место Немања Ђурђев, ученик 4/5 друго место Награђени литерарни радови ученика старијег узраста: Наталија Томић, ученица 5/7.


ЈУН Испраћај матураната Генерација матураната обележила је завршетак наставе у холу школе. Последњег наставног дана, традиционално обучени у мајице, са понеком сузом у оку, опростили су се од учитеља, наставника и млађих ученика читањем порука и песмом.

Матурско вече Већ пети пут ученици прослављају матурско вече у школи у којој су провели основно школовање. Са њима су били учитељи и разредне старешине генерације 2001/02. који су били весели барем онолико колико и сами матуранти.

Електронско насиље-едукација Родитељ 4/3 Милош Бабић одржао је предавање о заштити деце од злоупотребе на интернету. Интересантно, актуелно, поучно. Када је звоно огласило крај часа, деца су још дуго постављала питања јер је било пуно недоумица, а дугим аплаузом показали су захвалност.


„На слово, на слово...“ На атлетском стадиону Републичког завода за спорт, у трци на 60м, у којој су учествовали ученици првог разреда основних школа са Чукарице, наши ђаци освојили су 3. место. Посета Коњичком клубу „Полицајац“ Ученици 2/5 посетили су Коњички клуб „Полицајац“. Имали су прилику да виде коњушницу и тренинг коњичке бригаде. Дан екологије Поводом обележавања 5. јуна, Дана екологије, уређен је хол школе. Ученик 7/4 Алекса Баћовић, уз сугестије наставница биологије Александре Микић, зналачки је искористио пластичне боце и лименке, рециклирао их и направио већи број употребних предмета. Завршне приредбе Скоро сва одељења млађих разреда одржала су завршне приредбе. Лепота дечје песме и сјајне глуме пружиле су нам изузетан ужитак. Посебно дирљиве биле су приредбе четвртака који су се опраштали од учитељица. Специјална гошћа на приредби 4/6 била је наша позната глумица Аница Добра.


Завршни испит Свих 185 ученика осмог разреда приступило је полагању завршног испита. Просечан број бодова на завршном тесту је 19,69 (српски језик 7,42 математика 5,90 и комбиновани тест 6,37). У односу на 18 школа на Општини Чукарица овај резултат је на 4. месту. Додела Вукових диплома У свечаној сали школе најуспешнијим ђацима генерације 2001/02. додељене су Вукове и посебне дипломе. За ђака генерације изабрана је Ивана Тешовић 8/4, а спортиста генерације је Љубица Брековић 8/1. 28.06. Додела ђачких књижица и сведочанстава


СРПСКИ ЈЕЗИК ученик, одељење Дуња Ескић 5/4

наставник Марина Стојановић

Мила Крстајић 5/2 Анђела Миланковић 6/5 Ђорђе Карановић 6/4

Марина Стојановић Радмила Симијоновић Мирјана Гобељић

Маша Филиповић 7/1 Ивана Тешовић 8/4

Марина Луковић Бранислава Црноглавац

Анђела Васић 8/

Марина Стојановић

Кристина Копривица 8/3 Невена Милосављевић 8/6

Марина Луковић Мирјана Гобељић

Маша Спасић 8/7 Никола Ђорђевић 8/3

Марина Стојановић Марина Луковић

КЊИЖЕВНА ОЛИМПИЈАДА ученик, одељење Ива Вељовић 7/1

наставник Марина Луковић

Маријана Џодић 7/7

Марина Луковић

Анђела Димић 7/7

Марина Луковић

Андреј Радивојевић 7/6

Бранислава Црноглавац

Искра Тадић 7/1

Марина Луковић

Никола Радовић 8/3

Марина Луковић

Вања Параушић 8/4 Теодора Величковић 8/3 Милица Рољић 8/4 Маша Спасић 8/7 Наталија Стоиљковић 8/4 Ивана Тешовић 8/4

Бранислава Црноглавац Марина Луковић Бранислава Црноглавац Марина Стојановић Бранислава Црноглавац Бранислава Црноглавац

ФИЗИКА ученик, одељење Анђела Миланковић 6/5 Кристина Бугарчић 6/7 Реља Петковић 6/4 Алекса Пантић 6/7 Марко Жутић 6/1 Душан Јовановић 6/1 Марко Соковић 7/2

наставник Ана Марјановић Ана Марјановић Јована Мишић Ана Марјановић Ана Марјановић Ана Марјановић Ана Марјановић

пласман 1. Општина 3. Град 3. Општина 3. Општина 3. Општина 3. Град 1. Општина 1. Општина 2. Град 1. Општина 3. Град 2. Општина 3. Општина 3. Град 2. Општина 3. Град

пласман 1. Општина 1. Град 1. Општина 2. Град 1. Општина 3. Град 2. Општина 3. Град 2. Општина 2. Град 1. Општина 1. Град 1. Општина 2. Општина 2. Општина 2. Општина 2.Општина 3. Општина 2. Град пласман 1. Општина 2. Општина 2. Општина 3. Општина 3. Општина 3. Општина 2. Општина


Милан Гргић 7/7 Теодора Петковић 8/7 Станко Бугарчић 8/6

Јована Мишић Ана Марјановић Јована Мишић

3. Општина 3. Општина 3. Општина 3. Град

ГЕОГРАФИЈА ученик, одељење Емилија Рашета 7/7 Ана Марковић 7/2 Анђела Димић 7/7 Немања Васић 7/3 Јана Нишавић 8/1

наставник Сања Марин Гордана Тодосијевић Сања Марин Сања Марин Сања Марин

Лука Ђуровић 8/3

Сања Марин

Ксенија Мирковић 8/6

Ана Николић

Ивана Тешовић 8/4 Теодора Величковић 8/3 Невена Милосављевић 8/6

Ана Николић Сања Марин Ана Николић

пласман 2. Општина 3. Општина 3. Општина 3. Општина 1. Општина 3. Град 1. Општина 1. Град 3. Републичко 2. Општина 1. Град 2. Општина 3. Општина 3. Општина

ИСТОРИЈА ученик, одељење Лазар Ђокић 5/6 Љубица Чпајак 5/3 Страхиња Павишић 5/2 Исидора Гајић 6/6

наставник Милан Сретић Жељко Тубић Жељко Тубић Милан Сретић

Ива Вељовић 7/1 Анђела Зафироски 8/1

Ана Поповић Ана Поповић

Димитра Вујовић 8/2 Јован Антић 8/7 Ивана Тешовић 8/4 Уна Ћургуз 8/1 Јана Петровић 8/1 Петар Бешовић 8/4

Милан Сретић Жељко Тубић Милан Сретић Ана Поповић Ана Поповић Милан Сретић

ХЕМИЈА ученик, одељење Марко Соковић 7/2

наставник Снежана Јоцић

Немања Васић 7/3 Дарија Живадиновић 7/5 Милан Гргић 7/7 Катарина Бацковић 7/5 Милош Гавриловић 7/6 Данијел Торес Поповић Јана Петровић 8/1 Јована Марић 8/1

Лидија Ковачевић Лидија Ковачевић Лидија Ковачевић Лидија Ковачевић Снежана Јоцић Лидија Ковачевић Лидија Ковачевић Лидија Ковачевић

пласман 2. Општина 3. Општина 3. Општина 3. Општина 3. Град 3. Општина 1.Општина 3. Град 2. Општина 2. Општина 2. Општина 3. Општина 3. Општина 3. Општина

пласман 1. Општина 2. Град 2. Општина 3. Општина 3. Општина 3. Општина 3. Општина 3. Општина 2. Општина 2. Општина


Анђела Зафироски 8/1 Никола Радовић 8/3

Лидија Ковачевић Лидија Ковачевић

3. Општина 3. Општина

МАТЕМАТИКА ученик, одељење Јован Траиловић 3/1

наставник Сања Сворцан Поповић

Димитрије Мићовић 3/5 Ђорђе Грбић 3/4

Ружица Младеновић Ивана Васиљевић

Лука Војводић 3/1 Ленка Петковић 3/4 Анамарија Јекић 4/2 Јован Милићев 4/4

Сања Сворцан Поповић Ивана Васиљевић Мирјана Стојановић Весна Ристић

Реља Кукић 4/6

Наташа Ђунисијевић

Урош Димитријевић 4/7

Зорица Пјешчић

Александар Пантелић 4/4 Василије Пејчиновић 4/4 Ања Бабић 4/3 Петар Божовић 4/3 Никола Токмаковић 4/1 Бојан Спасић 5/2 Страхиња Павишић 5/2 Дуња Ескић 5/4 Анђела Миланковић 6/5

Марија Божовић Весна Ристић Душанка Бугариновић Душанка Бугариновић Оливера Борковац Радмила Божић Радмила Божић Радмила Божић Јелена Смиљковић

Реља Петковић 6/4 Ђорђе Карановић 6/4 Марко Соковић 7/2 Теодора Петковић 8/7 Јована Марић 8/1 Станко Бугарчић 8/6 Петар Ковачевић 8/6 Богдан Томић 8/2

Бранка Миливојевић Бранка Миливојевић Бранка Миливојевић Јована Војиновић Милуника Јеверичић Радмила Божић Радмила Божић Бранко Трифуновић

пласман 2. Општина 3. место "Кенгур" 2. Општина 3. Општина 3. место "Кенгур" 3. Општина 3. Општина 1. Општина 1. Општина 1. Град 2. Општина 3. Град 2. Општина 3. Град 2. Општина 2. Општина 3. Општина 3. Општина 3. Општина 3. Општина 3. Општина 3. Општина 1. Општина 1. Град 1. Општина 3. Општина 3. Општина 1. Општина 1. Општина 2. Општина 3. Општина 3. Општина

ЕНГЛЕСКИ ЈЕЗИК ученик, одељење Ивана Тешовић 8/4

наставник Данијела Аврамовић

Кристина Копривица 8/3 Станко Бугарчић 8/6 Лазар Милетић 8/5 Јана Чвертков 8/5 Анђела Васић 8/7 Невена Милосављевић 8/6 Нела Шуица 8/5

Гордана Марковић Данијела Аврамовић Гордана Марковић Гордана Марковић Данијела Аврамовић Данијела Аврамовић Гордана Марковић

пласман 2. Општина 2. Град 3. Општина 3. Општина 3. Општина 3. Општина 3. Општина 3. Општина 3. Општина


ФРАНЦУСКИ ЈЕЗИК ученик, одељење Јована Марић 8/1

наставник Сања Јовановић

Ивана Тешовић 8/4 Ксенија Мирковић 8/6 Нина Ђорђевић 8/4 Софија Шућур 8/3 Лазар Милетић 8/5 Ања Јовић 8/2 Анђела Васић 8/7 Теодора Јочић 8/5 Кристина Копривица 8/3 Ана Бајчић 8/5 Магдалена Гарић 8/2

Сања Јовановић Горица Вељовић Сања Јовановић Сања Јовановић Сања Јовановић Дејан Јанковић Дејан Јанковић Сања Јовановић Сања Јовановић Сања Јовановић Дејан Јанковић

пласман 1. Општина 3. Град 1. Општина 1. Општина 2. Општина 2. Општина 2. Општина 2. Општина 2. Општина 3. Општина 3. Општина 3. Општина 3. Општина

БИОЛОГИЈА ученик, одељење Михајло Мацић 5/2 Ивана Јовановић 5/6 Теодора Јовановац 5/6 Страхиња Павишић 5/2 Мирослав Бижић 5/2 Наташа Радивојевић 5/6 Лана Ђоровић 5/4 Теодора Христов 6/6 Милица Кнежевић 6/4 Анђела Миланковић 6/5 Милан Гаврић 6/5 Мина Немет 6/1 Јована Настић 6/6 Софија Царевић 7/2 Катарина Бацковић 7/5 Теодора Миловановић 7/4 Милош Гавриловић 7/6 Доротеја Вујадин 7/4 Дарија Живадиновић 7/5 Нина Живковић 8/2 Анђела Васић 8/7 Тијана Бојовић 8/7 Огњен Петровић 8/3 Никола Радовић 8/ 3

наставник Александра Микић Александра Микић Александра Микић Александра Микић Александра Микић Александра Микић Александра Микић Александра Блажић Александра Блажић Александра Микић Александра Микић Александра Микић Александра Блажић Александра Блажић Александра Микић Александра Микић Александра Блажић Александра Микић Александра Микић Александра Блажић Александра Блажић Александра Блажић Марија Ршумовић Марија Ршумовић

пласман 1. Град 2. Град 2. Град 2. Град 2. Град 2. Град 3. Град 1. Град 1. Град 2. Град 2. Град 2. Град 3. Град 1. Град 1. Град 2. Град 2. Град 2. Град 3. Град 2. Град 2. Град 3. Град 3. Град 3. Град

ТИО ( за мостну дизалицу) ученик, одељење Павле Обрадовић 7/4

наставник Снежана Јоцић

пласман 1. Општина

ТИО (бродомоделарство) Урош Ђукић 7/1

Небојша Миловановић

2. Општина


ЗЛАТНА СИРЕНА ученик, одељење Елена Кузмановић 4/6 Марија Дојковић 5/6

наставник Наташа Ђунисијевић Слободан Станковић

Јована Младеновић 6/4 Лара Јовановић 6/4 Јована Бешовић 7/4

Слободан Станковић Слободан Станковић Слободан Станковић

ШАХ ученик, одељење

наставник

Тара Величковић 3/3 Ана Савић 5/4 Вид Кујунџић 6/4

пласман 2. Општина 1. Општина 2. Град 1. Општина 2. Општина 1. Општина 1. Град

пласман 1. Општина 1. Општина 1. Општина 3. Град 2. Општина

Ђорђе Карановић 6/4 ЛИКОВНА КУЛТУРА ученик, одељење Миа Дотлић 5/7

наставник Славица Тодорић

Ања Половина 5/2

Славица Тодорић

Теодора Матић 6/1

Славица Тодорић

Марија Макојевић 6/7

Славица Тодорић

пласман 3. Општина на конкурсу "Сунчана јесен живота" 3. Општина на конкурсу "Крв живот значи" 2. Међународно "Породица" 3. Међународно "Породица"


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.