Page 1

catalogus


“...De grootste vooruitgang van het melkproces in één generatie...” Kopgeventileerde tepelvoeringen zorgen voor een evenwichtige luchtstroom, verminderen de overdruk en optimaliseren de melkstroom voor een:

GEZONDE MELKWINNING DROGE SPENEN door efficiënte verwijdering van de melk zonder terugstroom naar de speen. VERBETERDE SPEENCONDITIE: minder ringvorming, minder speenverharding, minder eeltvorming. Betere diergezondheid door een lager celgetal en minder uierontstekingen.

www.milkrite.com

www.milkrite.com

01


EXCEPTIONEEL KOECOMFORT ZACHTER MELKEN leidt tot ontspannen melkstalomstandigheden. De dieren zijn meer op hun gemak en hebben minder stress. LICHTERE MELKSTELLEN zijn comfortabelder voor koe en melker. Driehoekige tepelvoeringtechnologie betere hechting en minder aftrappen.

Dit alles leidt tot betere melkstalcondities

VERBETERDE MELKKWALITEIT Evenwichtige luchtstroom voorkomt turbulentie en terugstroom van de melk. comfortabelder MELKEN verlaagt het celgetal en vermindert uierontstekingen. VERBETERDE MELKKWALITEIT verhoogt het inkomen van de melkveehouder.

U voelt

Uw dier merkt

02

www.milkrite.com

www.milkrite.com

03


HOE WERKT ?

PULSATIE EN VACUÜM CURVES TIJDENS HET MELKEN - BIJ LAGE STROOM Stootrandvacuüm - met beluchting

Vacuüm in de klauw

Stootrandvacuüm - zonder beluchting

Pulsatiecurve

50

Het systeem is een uniek melksysteem. De beluchting aan de speentop, achter de melksecretie, zorgt voor een geleidelijke eenrichtingsstroom. Alle melkstellen hebben vacuüm nodig om de melk van de speen te verwijderen - maar dit vacuüm kan de speen overbelasten. De stootrandbeluchting vermindert dit effect.

VACUÜM (kPa)

40

30

Driehoekige tepelvoeringen spreiden de massagedruk langs drie zijden rondom het speenuiteinde voor een zachtere massage van de spenen.

20

10

0 0

1

2

3

Sluitmechanisme waarbij de voering niet kan verdraaien

De robuste Impulse tepelbekers hebben een driehoekig binnenprofiel waarbij de pulsatieruimte verkleint. Dit leidt tot vlottere overgangsfasen en optimaliseert de melk-en rustfasen.

TIJD (SEC)

Minder belasting op de speen TIJDENS HET MELKEN leidt tot minder speencongestie en een algemene betere speenconditie. Geen terugstroom, speenwassen, van de melk verlaagt het besmettingsgevaar waarbij mastitisbacterien de speenholte bereiken.

De meeste schade aan de speen ontstaat bij lage melkstroom. De kopbeluchte tepelvoeringen verlagen de mechanische belasting op de spenen tijdens het melken.

Beter hechting

Robuste Impulse beker

ZACHTE MASSAGE VAN DE SPEEN Beter speenhechting KORTERE OVERGANGSBEWEGING VAN DE VOERING BETEKENT ZACHTERE OPENINGS- EN SLUITINGSFASES LICHTERE MELKSTELLEN VOOR LAGERE BELASTING VAN DE SPEEN

IMPULSE DRIEHOEKIGE COMBINATIE

04

www.milkrite.com

www.milkrite.com

05


ONAFHANKELIJK TESTEN EN BOERDERIJPROEVEN

De resultaten zijn duidelijk: Veel minder gevallen van tepelbeschadiging bij het gebruik van ….Bij alle vacuüm condities Hiermee kunnen we uw melkmachine optimaliseren en de condities voor u en uw dieren verbeteren. Met deze testresultaten hebben we meer gegevens kunnen ontwikkelen over de vacuüm- en pulsatiecondities die de melkopbrengst en tegelijkertijd de tepelgezondheid zullen verbeteren.

Vergelijking van zwelling aan de speenbasis en blauwe speen 25

SWOLLEN RING & BLUE TEAT (%)

We werken samen met onafhankelijke testautoriteiten om wetenschappelijke boerderijproeven vast te stellen, zodat u zeker kunt zijn van de resultaten. We hebben met deze autoriteiten de effecten van vacuüm en pulsatie op opbrengst en tepelgezondheid vastgesteld – en deze resultaten vervolgens vergeleken met een standaard ronde voering.

BEWEZEN DAT SOMATISCHE CELGETALLEN EN MASTITIS WORDEN VERLAAGD MMC-Vlaanderen is een onafhankelijke melkcontroleorganisatie die in België opereert. De organisatie heeft 20 melkveebedrijven geselecteerd, en de condities voor en na het installeren van Impulse Air beoordeeld. Een jaar lang werden de resultaten genoteerd. De resultaten waren als volgt:

20

Verlaging van de somatische celgetallen verspreid over alle melkveebedrijven

15

Verlaging van klinische mastitis bij 12 van de 20 melkveebedrijven, met de resterende 8 boerderijen op hetzelfde niveau

10

Verlaging in lipolyse verspreid over alle melkveebedrijven (waarbij beginpunt reeds laag was)

5

0 38

41

44

CLAW VACUUM kPa Round Liner

Spenen werden geinspecteerd na het melken met verschillende vacuum instellingen. Onder alle verschillende vacuum instellingen verbeterde het systeem de speenconditie. Resultaten van de University Of Wisconsin (VS) en The Dairy Group (VK)

06

www.milkrite.com

Tesresultaten op lange termijn tonen aanzienlijke verbeteringen in melkveestapels, verbeterde melkkwaliteit en lagere kosten.

Verlaging van tepelbeschadiging op alle melkveebedrijven Verlaging van Hyperkeratose op alle melkveebedrijven (Alle resultaten en het testprotocol zijn beschikbaar op onze website www.milkrite.com)

Één geval van mastitis kost ongeveer €230 wat betreft de dierenartsrekening, verloren melk en andere kosten. Boetes op de prijs van de melk voor bovengemiddelde somatische celgetallen kan per liter 1c van de waarde van uw melk halen. Voor een gemiddelde boerderij die 1 miljoen liter per jaar produceert is dat een verlies van €833 per maand.

zal uw kosten dus verlagen www.milkrite.com

07


PRODUCT COMPLEET MELKSTEL - wij hebben het meest moderne melkstel ontwikkeld om de koeien gezond en efficient te melken.

BETERE SPEENGEZONDHEID

tepelvoeringen - Betere hechting zonder luchtzuigen. Tepelvoering kan niet verdraaien in tepelbeker.

OPTIMALE MELKPRESTATIE

tepelvoeringdesign - Speciaal ontwikkeld voor Impulse tepelbekers. MELKKLAUWEN - Lichte, gebruiksvriendelijke klauwen met hoge doorstroomcapaciteit. Gemakkelijk te reinigen. WASSYSTEMEN - Optimale reiniging.

08

www.milkrite.com

ULTIEM KOECOMFORT


MILKRITE USA

MILKRITE EUROPA

MILKRITE CHINA

North America - East: 110 Lincoln Street / PO Box 9 / Johnson Creek / Wisconsin / 53038-0009 / USA Tel: +1 920 699 3431 Fax: +1 920 699 2344

Hampton Park West / Semington Road /  Melksham / Wiltshire / SN12 6NB / UK Tel: +44 (0) 1225 89 64 26 Fax: +44 (0) 1225 89 63 07

Avon Dairy Solutions (Shanghai) International Trading Co Ltd. B1/Building 44 / D12 / No.207 Taigu Road / Waigaoqiao Free Trade Zone / Pudong District / Shanghai / China / 200131 Tel: +86 21 22060366 Fax: +86 21 22060369

North America - West: 4824 Enterprise Way / Modesto / California / 95356 / USA Tel: +1 209 545 0198 Fax: +1 209 545 0272

www.milkrite.com

De Milkrite naam en logo zijn geregistreerde handelsmerken van de Avon Rubber p.l.c ondernemingsgroep. Avon Rubber p.l.c. geregistreerd in Groot-Brittannië onder nummer 32965 met het geregistreerde kantoor in Hampton Park West, Semington Road, Melksham, Wiltshire SN12 6NB, UK. © Avon Rubber p.l.c. Alle rechten voorbehouden.

DU/IPA/Issue1

Milkrite Impulse Air Catalogue Dutch 2013  
Milkrite Impulse Air Catalogue Dutch 2013  
Advertisement