Page 1

ar og m m o s , l minne! e o n r a S b e d o g

ANNONSEBI L AG

Gode barndomsminne


AKTIVITETAR I MIKKELPARKEN, KVA KAN DU GJERE? Alle barn skal ha det kjekt i Mikkelparken! Me som jobbar i Mikkelparken vil at alle barn skal få varige gode minne frå Mikkelparken. I Mikkelparken skal det vere aktivitetar

for alle, og mange aktivitetar der du kan få bruke kroppen din til det den er så god til, å bevege seg. Kva likar du aller best?

Bade, symje og sprute

Hoppe og sprette

Tre oppvarma basseng og vatnsklier til symjing, bading og morosam vatnleik. Mikkelparken har eigen badevakt, men hugs at barn må bade i lag med vaksne. Spruteanlegg med oppvarma vatn. Vatnsklier, vatnkanoner, vatnbøtter og vatnsprut. Det finns også ei eiga skovatnsklie. Vatn er gøy, ikkje sant?

Hoppepute og trampolinar får deg til å hoppe kjempehøgt og gir deg kjensla av å sveve i lufta.

Leite og finne PAPEGØYEN SIN JUVELBEKK. Finn ekte juvelar i sanden du vaskar i bekken til Papegøyen. Rubinar, topasar, månesteinar, emeralder og mange fleire. Kva for juvelar finn du? Samanlikn med juvelkartet vårt. GULLGRAVING. Leit og finn gullklumpar i

sanden. Flott premie levert av Hardanger Bestikk til alle born under 13 år.

Leike

Båtar

Skoskogen er det største leikelandet i Mikkelparken. Her kan du klatre, skli, springe, hoppe, krype, balansere i labyrintar, blant tre, soppar og Mikkel sine sko.

Trø deg rundt i andedammen i andetrøbåtane, ha vatnkrig i krasjbåtane med sprut, leik sjørøvar i sjørøvarskuta og prøv å styre radiostyrte båtar. For dei minste er det Mikkel-bumpebåtar utan vatnsprut i lite basseng.

Dyr Besøk Mikkelgarden og hels på dyra. Det er lov å klappe dei mellom kl. 12.00 og 15.00. Her er det kaniner, marsvin, høns, haner og geiter.

Spele 18 hols minigolfbane. Minigolf er moro og utfordrande for heile familien. Kven blir minigolfmeister i familien?


HELSING FRÅ MIKKEL Har du sett den flotte parken min? I bygda Kinsarvik, under bratte fjellsider, og like ved fjorden – der ligg Mikkelparken. Akkurat passe stor, men liten nok til å vere oversiktleg og koseleg.

I Mikkelparken er det mykje leik og moro. Kvar dag heile sommaren. Det skal vere kjekt å vere i Mikkelparken! I all slags vær, både ute og inne. For heile familien. Mikkeline, Solbjørn, Frøken Ugle, Papegøyen og Minken er mine beste vener, og me har det utruleg fint i lag.

Kjem du til Mikkelparken får du helse på alle dei snille gode venene mine. Også denne sommaren har eg noko heilt nytt å vise fram i Mikkelparken. Eg og alle venene mine gler oss til de kjem, og til det blir skikkeleg liv og røre i parken igjen. Velkomen til Mikkelparken!

1

13

3

5

14

19 21 20

16

7 18 9

2

12 10

22

4

8

17

6 15 11

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18

19 20 21 22

Tropefryd Bilbane Hoppepute Minigolf start Jungelløype Andetrøbåtar Sukkerspinneriet Frukthagen Bondegården Klatretårnet Bumpebåtar/Racarbåtar Krasjbåtar Skoskogen og teater Karibia Gravemaskinar Juvelbekken Fjernstyrte bilar Teikneterrassen Minigolfutlån, Mikkelpremie, Glittertatoo Mikkeltoget Jungelcruise Jungelrafting Klyvsnuten

1 2

BADEREGLAR 1 Bading kun i lag med vaksne 2 Ikkje skli med hovudet først

1 Skoskogen kafé Pizza, salatbuffet 2 Mikkel kafé Hamburger, salatbuffet

Toalett/Stellerom finn ein i Skoskogen, ved kaféen og i Tropefryd. Parken er røykfri utanom i røykesonene

3 Ikkje skli for tett 4 Sjekk kor djupt bassenget er

Frøken ugle Frøken Ugle er den som passar på parken på nattestid. Det er berre eit lite problem – ho har vorte mørkredd! Frøken Ugle er eigentleg lærar og vil gjerne fortelje dei andre om alt ho kan.


TEMA / EVENT Solsikkekonkurranse Solbjørn og resten av gjengen i Mikkelparken feirar sola i år. Så eit solsikkefrø og sjå det vekse. Legg ut eit bilete av di solsikke på Instagram og merk det med #mikkelsolsikke og bli med i trekninga av Mikkelkort Gull til ein familie på fire. Trekking vert gjort 1. juli.

Solbjørn Solbjørn er ein følsom og glad pessimist. Han er ein svært snill, men litt redd, bjørn! Sola gjer Solbjørn trygg, men om det ikkje er sol, held det at barn er blide som ei sol.

Dans og Moro med Mikkel og Mikkeline

Tropevarme

Kvar dag klokka 16.30

Tropevarme i alle basseng! No kan du bade uansett vær og temperatur. Om det ikkje er nok med nærare 30 grader i badevatnet, så er det 40 grader i solstova som ligg ved bassenget.

Mikkelbuffet Mikkelparken Ferietun ligge eit eplekast frå Mikkelparken. • Buffet for heile familien • Leikerom • Gratis for born 0–3 år Kvar dag frå kl. 16.30–19.00 29. juni – 12. august

MIKKELINE STJERNER

18.00 Song og dans på elveterrassen på Mikkelparken Ferietun


KVAR DAG I MIKKELPARKEN! KALENDER 2018 MAI

MIKKELPARKEN OPNAR FOR SESONGEN 11.–13. mai BLØMINGFESTIVAL 2018 Kåring av Vestlandets beste gammaldans orkester på Mikkelparken Ferietun.

PINSEHELG I MIKKELPARKEN 10.30–18.30 Gratis gullgraving og Mikkelpremie til barn under 12 år. 10.30–18.30 Få klistermerker i inngangen og lim inn på kartet i Mikkelmagasinet alle plassar du har vore. 12.00–15.00 Klapping dyr i Bondegården.

14.00 Mikkeline kjem og samlar inn tuttar. Har du tenkt å slutta?

12.30–16.30 Sjølvbetent ansiktsmaling i teateret. 16.30 Dans og moro med Mikkel og Mikkeline. Ny scene. 18.00 Song og dans på elveterrassen på Mikkelparken Ferietun. (29. juni–12. aug)

MORELLFESTIVALEN, LOFTHUS 26.–29. juli NM i morellsteinspytting! morellfestivalen.no

KORPSHELG I MIKKELPARKEN 26. august Strusshamn skulemusikk har ein minikonsert saman med Mikkel og Mikkeline.

FRUKTDAGAR I MIKKELPARKEN 1.–2. september 8.–9. september Det vert masse leikar, konkurransar og aktivitetar. Det vert smaksprøva frå lokale produsentar og sjølvplukk av plommer på Mikkel sin eigen fruktgard.

SEPTEMBER

15.00 Dokketeater i teateret. Sola kjem tilbake.

19. mai Overraskingskonsert i Fjordahallen i Kinsarvik. Sjå program – hardangermusikk.no

AUGUST

13.00 Dokketeater i teateret. Sola kjem tilbake.

18. mai Gallaopning i Fjordahallen i Kinsarvik. Herborg Kråkevik er konferansier.

JULI

12.00 Tropefryd dans og moro. Møt Mikkel og Mikkeline ved teateret.

19.–21. mai Mikkelparken er open lør., søn. og man.


MIKKELINE SAMLAR PÅ TUTTAR Om du vil at Mikkeline skal ta vare på tutten din kan du gi den til ho utanfor teateret kl 14.00. Då kjem ho med

korga si der ho har alle tuttane. Har du sett videoen der Mikkeline syng om tuttesamlinga si på Youtube?

Mikkeline Mikkeline er ei tøff jente som er glad i alle, men særleg i dyr og natur, og ho elskar å danse! Ho samlar inn tuttar, og ingen av dei andre anar kva ho gjer med dei. «Vent å sjå», seier ho berre når dei spør.

Spel songane mine på

YouTube Spotify

Papegøyen Papegøyen har den livlegaste fantasien av alle venene i Mikkelparken. Han diktar og fortel historiar, og skrøner så godt at han trur det sjølv. Papegøyen er glad i alt som har med musikk å gjere, og arbeider som DJ, DJ Papegøy.


Gode barndomsminne


Kor i Mikkelparken har du vore? Her er eit kart over Mikkelparken. Kvar plass på kartet passar saman med eit klistremerke. Når du har besøkt plassen kan du feste klistremerket på kartet. Klistremerkene får du gratis i Mikkelparken. Klarer du å besøke alle?

5 Jungelløype

20 5

Jungelcruise

12 Bumpebåtar

21

20

2

9

12

17

8

10

2 Bilbane

9 Bondegård Eg har besøkt 9 plassar! Medium sko

10 Klatretårn

1B Vatnsklie


Juvelbekken

16

Mikkeltoget

Eg har besøkt 6 plassar!

19

Liten sko

13 Skoskogen 14

3

19

7

16

18 4 22

6 Andetrøbåtar

15

1A 11

Tropefryd

Bumpebåt

HURRA! Eg har besøkt alle plassane! Stor sko


FARGELEGGING Å nei! Alle fargane er forsvunne! Kan du hjelpe til med å fargelegge Mikkel og alle venene hans?

Solsikka treng fargar 1. GUL 2. ORANSJE 3. BRUN 4. SVART 5. GRØN


Sjå dei spanande nyheitene i nettbutikken min på mikkel.no Strømpebukser

Mikkel

3

Mikkel er den sjarmerande «Skoreven», som stel sko. Forutan sko er Mikkel veldig glad i eple. Han et minst eitt eple kvar dag, og er overtydd om at det gjer han litt klokare. Han er særs stolt over Mikkelparken!

Mikkel og Mikkeline-CD

PAR

PAR

MIKKEL SOKKER

MIKKEL SOKKER

80% Bambus

Magisk såpebobletryllestav

Vask: 40-60ºC, tørketrommel på svak varme, ingen bleking. Laget av: 80% bambus, 15 %nylon 5 % spandex/elasten. Inneholder ingen azo-fargestoffer. Design frå Norge. Produsert i Kina.

80% Bambus

Sjå info på ffchildren.com og mikkelogmikkeline.no

Bambus viskose transporterer fukt bra og regulerer temperatur fint. Bambus viskose er også mjuk og naturlig hygienisk.

Mikkel gir sokkar til Folgefonna Future for Children. FFC er ein lokal stiftelse som utfører prosjekt som bedrar barn sin skulegang og livsvilkår i Afrika. Alt arbeid er basert på frivilleg innsats.

80% Bambus

Nye fargar på Mikkelsokkar

Ved kjøp av gaveeske så gir du og Mikkel ett par sokkar til nokon som treng det!

RETT SKO-klistremerker M +3 SÅ AGIS TR PEB K YL O LE BL ST E AV

5% av inntektene på salg av Mikkelprodukt med dette merke setter Mikkel inn i Mikkelfondet. Kvart år gjev Mikkel heile Mikkelfondet til veldedige formål som arbeider med å gjera levekårene for barn betre. Slik er Mikkel og gjestene hans med på å spre gode barndomsminne.


LEIKE, ETE, SOVE

Hotel Ullensvang Køyrer du 10 minutt frå Kinsarvik, kjem du til Lofthus. Her finn du Hotel Ullensvang. Hotellet liknar eit moderne slott, og her har både ekte dronningar, prinsar og prinsesser budd. På Hotel Ullensvang kan du bada inne og ute i den flotte badeavdelinga, symje i ein 88 meter lang oppvarma symjekanal, byggje sandslott på stranda, spele tennis, eller leike i det spanande leikerommet. Du kan og symje i sjøen eller hoppe på vasstrampolina, og du kan låne robåtar og ta ein båttur på fjorden. 53 67 00 00 | hotel-ullensvang.no

Ullensvang Gjesteheim På Lofthus, ca 10 km frå Mikkelparken, finn du koselege Ullensvang Gjesteheim.

FJORDENS BESTE VÅRRULLAR

ullensvang-gjesteheim.no 53 66 12 36

Eit raudt stort hus med uteplass. Her har dei nyoppussa familierom med plass til heile familien. Du kan ete både frukost og middag i restauranten. Menyen er ein smakfull blanding av både norske og thailandske rettar. Inne og ute på Ullensvang Gjesteheim har dei flotte gamle ting som fortel korleis folk hadde det før i tida, så her må du sjå godt etter.

Lofthus Camping Lofthus camping ligg i ein flott frukthage, under 10 min. køyring frå Mikkelparken. Her er det heilt nye familiehytter, og feriehus og bungalowar i ulike storleikar. I tillegg er det campingplass, leikeplass, båtutleige, gratis wifi og kort veg til eigen strand ved Hardangerfjorden. På Lofthus camping kan du plukka moreller rett frå frukttrea – heilt gratis! Dei nye familiehyttene har to soverom med totalt 6 sengeplassar, kjøken, bad, tv og stor terasse med spiseplass.

First Hotel Kinsarvik I sentrum av Kinsarvik ligg Kinsarvik Fjordhotel, ca 300 meter frå Mikkelparken. Hotellet har 68 rom med utsikt enten til fjorden eller mot hagen, så her er plass til mange gjester frå Mikkelparken. Kinsarvik Fjordhotel har restaurant med eigen meny for born. Restauranten er open frå kl. 16.00–21.00 kinsarvik@firsthotels.no | 53 66 74 00 firsthotels.no/kinsarvik

lofthuscamping.com post@lofthuscamping.com | 53 66 13 64


LEIKE, ETE, SOVE

Hardanger Hostel B&B Hardanger Hostel B&B er eit stort hostel som ligg idyllisk plassert i den vakre fruktbygda Lofthus, ca. 10 km frå Mikkelparken, med frukthagar og vakker natur overalt. Her vil du oppleva stor gjestfrihet og tilsette som jobbar hardt for å laga ei koseleg atmosfære slik at opphaldet skal bli så fint som mogleg. Hardanger Hostel B&B tilbyr rimeleg overnatting, rom med to senger på kvart rom. Pris fra 325,- pr. døgn, inkl. STOR FROKOST! hardangerhostel.no | 53 67 14 00

Eidfjord Fjell & Fjord Hotel

Huse Gjestegard

Sentralt i Eidfjord sentrum, 30 kilometer fra Mikkelparken i Kinsarvik. Privat eid, personlig, god mat og barnevennlig både ute og inne.

Vi tilbyr overnatting i vakre historiske omgivelser i Kinsarvik, midt i hjertet av fjordlandskapet i Hardanger.

Anna overnatting i nærleiken av Mikkelparken Indre Bjotveit Gard indrebjotveitgard.no | 53 66 18 30 Lutro Hytteutleige lutrohytte.no | 99 45 60 20 Ringøy Stovetun ringoy.no | 53 66 3019 Lothe Camping og badeplass lothecamping.no | 53 66 66 50

eidfjordhotel.no | 53 66 52 64

huse-gjestegard.no for direkte booking 938 31 806 | 952 50 135

Bråvoll Camping, Kinsarvik 53 66 35 10

Myrkdalen Barnefestival – med Mikkel og Mikkeline Mikkel og Mikkeline elskar å stå på ski i Myrkdalen. Her er dei med på barnefestival og ulike arrangement gjennom vinteren. Sjå ulike arrangement på myrkdalen.no

Foto: Sverre F. Hjørnevik

myrkdalen.no


LEIKE, ETE, SOVE

Mikkelparken Ferietun Bestill campingplass og hytter lenge før du kjem! Mikkelparken – ligg eit «eplekast» frå Ferietunet. Her har me utleige av store familiehytter, luksustelt og leilegheiter. I tillegg har me ein stor campingplass og du kan kome med bubil, campingvogn eller telt. Alle hyttene og leilegheitene er fullt utstyrt med TV, gratis internett, alt utstyr du treng på kjøkkenet, og to soverom med eitt/to bad. På kvar hytte og leilegheit er det ein fin terasse der mor og far kan nyte sommarkvelden når ungane er lagt. Er du glad i å bade, kan du symje i det store oppvarma bassenget. Ferietunet har også minigolf, bordtennis og volleyball. Kvar dag, midt på sommaren, har me Mikkelbuffet med mykje god mat å velje i, og song og dans med Mikkel og venene. Ynskjer du å grilla, er det berre å låne grill i resepsjonen. Ring 53 67 13 13 eller gå inn på mikkelparken.no for å bestille overnatting i sommar.

Kinsarvik Camping Kinsarvik Camping ligg ca. 500 meter frå Mikkelparken, litt oppi høgda med god utsikt over fjorden. På denne campingplassen kan du bu i hytter, campingvogn, bubil eller telt. Kinsarvik Camping har også båtutleige, 17 fot, 25 HK max 8 personer. Spar Kinsarvik ligg 100 m frå campingplassen. Det er stort sett familiar med born som bur på Kinsarvik Camping, så her er det lett å finne nokon å leike med. På leikeplassen er det derfor mykje liv og røre, og mellom anna ei kjempestor hoppepute som er knallgøy å hoppe på. For bestilling ring 53 66 32 90 eller gå inn på kinsarvikcamping.no og bestill direkte.


KINSARVIK-TIPS

Hardanger Bestikk

Fjelltur

Gokart

Mikkelpremien som alle born under 12 år får når dei har funne gull i Mikkelparken kjem i frå Hardanger Bestikk. Kvart år så deler dei ut over 10000 premiar! Fabrikken og fabrikkutsalg ligg rett over brua 300 meter frå Mikkelparken. I tillegg til masse flott bestikk har dei også masse flotte gaver til alle annledningar. Har du bruk for ei gave til nokon så har butikken open heilt til kl. 22.00 på sommaren! (søn kl. 18.00 i juli)

Kinsarvik ligg mellom høge fjell og flotte fossar, og byr på mange flotte turmoglegheiter. Ein av dei mest populære turane er til stølen Nykkjesøy. På denne turen kan du oppleve heile tre flotte fossar, Tveitafossen, Nyastølfossen og Nykkjesøyfossen.

Er du glad i fart og moro, er gokartbana i Kinsarvik plassen for deg som er over 8 år. Bana er ei av dei beste i Norge. 578 meter lang og 7–8 meter brei, og ligg i Husedalen, ca 2 km frå Kinsarvik sentrum. Kinsarvik Gokart har gokartar for voksne og barn. Tidtakingsutstyr viser rundetidene dine. Blir det ny banerekord? Gokartbana kan leigast på timebasis om de er fleire som skal køyre saman, eller du kan køyre aleine og betale for den tida du bruker.

Hardanger Besikk, Hardanger Souvenirs.

Turen tar 3–4 timar. Helgeope frå 5. Mai med langhelg i pinsen. Opningstider — kl. 11.00–17.00 kvar dag 23. juni – 5. august (helger i mai, juni og aug.) Kinsarvik.gokart@gmail.com 984 56 454 | kinsarvikgokart.no

Gløyp Spiseri Me serverer mat med spennande ingrediensar som vil gjera måltidet til ein opplevelse! Mat spelar på følelsar, utfordringa og masse glede. Kvar gong me serverer ein rett til våre gjester er det personlig og kun til deg!

Badelagunen

Trengs det handling?

Badelagunen i Kinsarvik ligg like ved småbåthavna. Lagunen er ein flott og barnevenleg badeplass der vatnet blir fort oppvarma. Sandstranda er ypparleg for vannleik og moro.

Mass Hus AS – SPAR ligg sentralt i Kinsarvik. Her finn du det meste under eitt tak – stort utval av daglegvarer, maling og jernvare, kleavdeling med dame, - herre, - og barnekle, sko, leiker, kjøken- og husholdningsartiklar, interiør, garn, quiltestoff, gardiner, sengesett og mykje meir.

Minken Minken kom til Mikkelparken etter å ha rømt frå eit oppdrettsanlegg på nordvestlandet. Minken er litt sjalu og syns ikkje det er så lett å være vener med alle – alltid.

MAN–FRE 08.00–20.00 LØR 08.00–18.00 SØN 12.00–18.00 (1.7–12.8)


KALENDER 2018

KJØP BILETTER ONLINE!

BEST PRIS PÅ NETT! Mo i Rana booking.mikkelparken.no

Sandnessjøen Mosjøen Brønnøysund

JUNI

MAI

L

S

M

1 2 3 4 5 6

1 2

3

1

7 8 9 10 11 12 13

4

5 6 7 8 9

10

2 3

14 15 16 17 18 19

11

12 13 14 15 16 17

M

21

T

O

T

F

L

M

S

20

22 23 24 25 26 27

28 29 30

31

T

O

T

JULI

F

T

O

T

F

L

S

4 5 6 7 8

9 10 11 12 13 14 15 Namsos

18 19 20 21 22 23 24

16 17 18 19 20 21 22 Grong

25 26 27 28 29 30

23 24 25 26 27 28 29 Steinkjer

30 31 Verdal

AUGUST M

T

O

T

F

SEPTEMBER L

S

M

T

O T F Kristiansund

TRONDHEIM

L

S

1 2

3 4 5

1

2

6 7 8 9

10 11 12

3

9

Molde 4 5 6 7 8

10 11 12 13 14 15 16 Ålesund

20 21 22 23 24 25 26

Åndalsnes 17 18 19 20 21 22 23

27 28 29 30 31

24 25 26 27 28 29 30

Flora Under 2 år

Opningstider

MIKKELKORT GULL

Oppdal 649,–

Lom

Barn/voksen

Røros

SESONGKORT Inkl. bading på Mikkelparken Ferietun

Dombås

Stryn

Sandane

Støren

Sunndalsøra

13 14 15 16 17 18 19

Måløy

Stjørdal

Tynset

Honnør DAGSKORT

+ BURSDAGSBARNFørde DAGSKORT

MIKKELKORT SØLV (2 dager)

10.30–18.30

gratis

259,– Sogndal

+ 99,– Øvre Årdal

Ringebu 199,–

10.30–18.30

gratis

279,–

+ 99,–

199,–

10.30–18.30

gratis

329,–

+ 99,–

MIKKELKORT SØLV (2 dager)

+ 99,–

+ 99,– Lillehammer 199,– +Rena 99,– Fagernes

Hamar

BERGEN Reiseavtand frå Haugesund og Bergen ca 2 t og 20 min.

STAVANGER

Elverum

Geilo

Odda

Haugesund

Design Haltenbanken

Kinsarvik

Drammen

Tønsberg

Trykk Bodoni

Egersund Arendal KRISTIANSAND

Innbygda

OSLO

Fredrikstad

Profile for Mikkelparken

Mikkelparken 2018  

Mikkelmagasinet 2018

Mikkelparken 2018  

Mikkelmagasinet 2018