Page 1

Korjattu ja täydennetty painos

Essote – Lähellä. Hyvinvointisi tukena.


Sisältö Sosiaali- ja terveyspalvelut Päivystykset Sosiaali- ja terveyspalvelut paikkakunnittain Anttola Haukivuori Hirvensalmi Joroinen Juva Kangasniemi Mikkeli Mäntyharju Pertunmaa Pieksämäki Puumala Ristiina Suomenniemi Mikkelin keskussairaala Maahanmuuttopalvelut Aikuissosiaalityön ja taloudellisen tuen palvelut kunnittain Lastensuojelun ja lapsiperheiden sosiaalipalvelut kunnittain

15 15 15 15 16 16 17 17 18 19 20 21 21 21 22 22 23 23 24

Vanhus- ja vammaispalvelut

25

Essoten johdon puhelinnumerot

27

Suunnittelu ja taitto Paino Kannen kuvat

Tarja Pöyhönen Grano Mikko Nikkinen


Tervetuloa Essoten asiakkaaksi Seitsemän kunnan sosiaali- ja terveyspalvelut ovat 1.1.2017 lähtien Essoten, Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän palveluja. Mikä siis muuttuu? Useimmille asiakkaillemme muutos näkyy aluksi vain siinä, että laskun lähettäjä vaihtuu omasta kunnasta Essoteksi. Palvelut säilyvät tutuissa paikoissa. Juvalaiset käyvät lääkäreiden ja hoitajien vastaanotoilla, neuvolassa tai sosiaalipalveluissa samoissa paikoissa kuin ennenkin. Niin tehdään myös Kangasniemellä, Hirvensalmella, Pertunmaalla, Mäntyharjulla, Puumalassa ja Mikkelissä. Erikoissairaanhoitoa tarjoamme mainitun seitsemän kunnan lisäksi myös Pieksämäelle ja Joroisille. Muutokset alkavat toteutua vuoden 2017 aikana. Alamme toteuttaa sosiaali- ja terveyspalvelujen integraatiota, sovittamista yhteen. Hoidon lisäksi tarjoamme muuta apua, kun siihen on tarvetta. Sote-uudistuksen tavoitteiden mukaisesti otamme vastuuta asiakkaidemme hyvinvoinnista entistä laajemmin, mutta samalla tuemme heidän omatoimisuuttaan. Ensimmäisenä tämä näkyy 1.1.2017 lähtien Mikkelin keskussairaalan päivystyksessä, joka sisältää sairauksien ja tapaturmien päivystyksen lisäksi mielenterveys- ja päihdepäivystyksen, sosiaali- ja kriisipäivystyksen ja lastensuojelun päivystyksen. Olemme päivystyksen uudistamisessa valtakunnan kärjessä: monitoimijapäivystyksemme sai marraskuun lopussa valtakunnallisen Innopalkinnon. Toimintatavan muutos alkaa näkyvä vähitellen myös muina käytäntöinä. Kansalaisten terveys ja hyvinvointi määrittävät nykyisten ja tulevien lakien mukaan toimintaamme. Kun niitä jokin uhkaa, tuemme ja autamme asiakkaitamme tarjoamalla palveluja. Siinä työssä keskeisiä ovat toimintapaikkakuntien hyvinvointikeskukset ja -asemat sekä erikoissairaanhoitoa tarjoava Mikkelin keskussairaala. Kevään aikana uudistuvat sähköiset asiointipalvelut. Niiden kautta voit olla meihin yhteydessä milloin tahansa. Mikkelissä muutokset näkyvät suurimmallaan, kun pääosa Pankalammen terveysaseman toiminnoista siirtyy keskussairaalan alueelle. Näillä näkymin se tapahtuu toukokuun alussa. Tervetuloa Essoten asiakkaaksi. Olemme lähellä. Hyvinvointisi tukena. Risto Kortelainen Johtaja, Essote

Laboratorioon varaat ajan helpoiten www.islab/ajanvaraus

3


Mikä muuttuu sote-palveluissa 1.1.2017?

Seitsemän kunnan sote-palvelut siirtyvät Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän (Essote) hoidettaviksi. Kunnat ovat Mikkeli, Juva, Puumala, Kangasniemi, Hirvensalmi, Pertunmaa ja Mäntyharju. Palvelut löytyvät jatkossa osoitteesta www.essote.fi. Terveyskeskukset ja -asemat muuttuvat hyvinvointikeskuksiksi ja -asemiksi. Tavoitteena on palauttaa asiakkaan menetetty tai vaarantunut hyvinvointi aivan kuten terveyskeskuksissa on tähän asti ollut tavoitteena palauttaa menetetty terveys. Nyt tavoite on laajempi, koska sosiaalipalveluja yhdistetään terveyspalveluihin. Päivystys muuttuu nykyistä monipuolisemmaksi 24/7: Monitoimijapäivystys sisältää fyysisten sairauksien ja tapaturmien päivystyksen lisäksi mielenterveys- ja päihdepäivystyksen, sosiaali- ja kriisipäivystyksen ja lastensuojelun päivystyksen sekä lähisuhdeväkivallan uhrien, lasten ja tekijöiden auttamisen koordinoinnin. Perustoimeentulotuki (ml. kiireellinen perustoimeentulotuki) haetaan Kelasta 1.1.2017 alkaen. Kaikki vuotta 2016 koskevat ja aiemmat perustoimeentulotukihakemukset ja asiakirjat toimitetaan kuitenkin edelleen sosiaalitoimistoon. Täydentävää ja ehkäisevää toimeentulotukea haetaan jatkossa Essoten lähipalvelupisteestä tai sähköisesti Essoten verkkosivujen kautta (www.essote.fi). Pääsääntönä on, että ennen täydentävän ja ehkäisevän toimeentulotuen hakemista on perustoimeentulotuki oltava käsiteltynä Kelassa. Keskussairaalan poliklinikat muuttuvat vastaanotoiksi. Keskussairaalan vastaanottoalueesta tulee Mikkelin terveyspalvelujen keskeisin sijaintipaikka 1.5. lähtien. Terveyskeskusten vuodeosastot muuttuvat lähikuntoutusosastoiksi. Kuvantaminen (röntgen) siirtyy Mikkelin Pankalammelta keskussairaalalle 1.1.2017 lähtien. Muut toiminnot (paitsi suun terveydenhuolto) seuraavat 1.5. Kaikkien Essoten kuntien asukkaat voivat 1.1.2017 soittaa vanhus- ja vammaispalveluihin yhteen numeroon, Palveluneuvoon 015 211 557 arkisin klo 8-16, kun tarvitsevat tietoa ja ohjausta palveluista tai palvelutarpeen arviointia. Kaikkien Essoten alueen kuntien ja toimipisteiden mielenterveys- ja päihdeasiakkaiden päivystys on 1.1.2017 alkaen yhteispäivystyksessä Mikkelin keskussairaalassa, Porrassalmenkatu 35 - 37, 50100 Mikkeli. Ota yhteys päivystävään sairaanhoitajaan p. 044 351 6313 tai Ensineuvon kautta päivystykseen p. 015 211 411. A-klinikan sairaanhoitajan päivystysvastaanotto arkisin klo 8.15 - 10.30, Maaherrankatu 36 B, 50100 Mikkeli, p. 040 1677 778.

4

Potilastietojen luovuttaminen Jos potilas haluaa kieltää 1.1.2017 alkaen Essotessa kirjattujen tietojen luovutuksen muihin organisaatioihin, se tehdään ensisijaisesti Omakannassa (www.omakanta.fi). Essoten sisällä tietojen käyttämistä ei voi kieltää.

Palvelumme muuttuvat vauhdilla. Tarkista tuoreimmat tiedot www.essote.fi


Mikä ei muutu? Tutut toimipaikat ja puhelinnumerot jatkavat toimintaansa. Lääkäreiden ja hoitajien vastaanotoille ja hammashoitoon hakeudutaan kuten ennenkin. Neuvolat ja vanhuspalvelut jatkavat entisellään. Sosiaali- ja terveyspalveluja kannattaa hakea päiväsaikaan kiireettömissä tapauksissa pääsääntöisesti lähimmästä toimipaikasta. Hätätapauksissa ota aina yhteys numeroon 112. Päivystys toimii Mikkelin keskussairaalassa ympäri vuorokauden.

Perustoimeentulotuki (ml. kiireellinen perustoimeentulotuki) haetaan Kelasta 1.1.2017 alkaen. Kaikki vuotta 2016 koskevat ja aiemmat perustoimeentulotukihakemukset ja asiakirjat toimitetaan kuitenkin edelleen sosiaalitoimistoon. Täydentävää ja ehkäisevää toimeentulotukea haetaan jatkossa Essoten lähipalvelupisteestä tai sähköisesti Essoten verkkosivujen kautta (www.essote.fi). Pääsääntönä on, että ennen täydentävän ja ehkäisevän toimeentulotuen hakemista on perustoimeentulotuki oltava käsiteltynä Kelassa. Mikkelin keskussairaala säilyy. Se on keskeinen osa Mikkelin hyvinvointikeskusta, jolla on muita toimipisteitä ympäri kaupunkia mm. Moision psykiatrinen sairaala ja Pankalammen terveysasema. Tulevina vuosina hyvinvointikeskuksen monet palvelut keskittyvät keskussairaalan alueelle nykyisiin rakennuksiin sekä tuleviin Perhetaloon ja Mielentaloon. Mikkelin Pankalammen terveysasema jatkaa liki nykyisillä toiminnoilla näillä näkymin 1.5.2017 saakka. Suun terveydenhuollon palvelut jäävät Pankalammelle lähivuosiksi. Vanhus- ja vammaispalvelujen palveluohjausta ja palvelutarpeen arviointia tehdään kunnissa lähipalveluna.

Laboratorioon varaat ajan helpoiten www.islab/ajanvaraus

5


Alueellinen apuvälineyksikkö Moision toimipiste

Keskussairaalan toimipiste

Moisiontie 11 b, 50520 Mikkeli p. 044 351 6511 Avoinna ma ja to klo 8–12 ti ja ke klo 8–16 pe klo 8–15

Porrassalmenkatu 35-37 Varaa aika puhelimitse p. 040 359 6706

Apuvälineyksikön hoitajat

Sähköinen yhteydenotto

Leena Kämppi Ari Ojala Miia Manninen Anne-Maria Tarssanen

Alueellisessa apuvälineyksikössä on otettu käyttöön sähköinen yhteydenottolomake. Sähköisen yhteydenottolomakkeen avulla voit ottaa yhteyttä apuvälineyksikköön kiireettömissä apuvälineasioissa.

044 351 6613 044 351 2577 044 351 6596 044 351 5220

Apuvälinehuolto Tuomo Hämäläinen Petri Ripatti Aki-Pekka Lampinen

044 351 6612 044 351 6650 044 351 6659

Sähköinen yhteydenottolomake löytyy OmaHyvis- sivuilta, jonne kirjaudutaan pankkitunnuksien tai mobiilivarmenteen avulla.

Perheneuvo auttaa hakemaan ja löytämään apua lapsiperheen arjen haasteisiin Tavoitteena on laskea lapsiperheiden kynnystä hakea apua erilaisissa kuormittavissa tilanteissa. Apua voi pyytää esimerkiksi, jos tuntee tarvitsevansa tukea lapsen kasvatuksessa tai hoidossa tai vanhemmilla on parisuhdeongelmia. Apua tarvitseva voi ottaa yhteyttä myös sähköisellä lomakkeella osoitteessa www.essote.fi. Tieto välittyy Perheneuvon tiimille, joka ottaa yhteyttä kolmen arkipäivän kuluessa.

6

Palvelumme muuttuvat vauhdilla. Tarkista tuoreimmat tiedot www.essote.fi


Näin uusit lääkereseptin Helpoiten uusit reseptin Omakanta.fi -palvelussa

Omakanta.fi

Muistathan uusia reseptisi hyvissä ajoin ennen lääkkeesi loppumista ja loma-aikoja. Uusimispyynnöt käsitellään kahdeksan (8) päivän kuluessa. Reseptin uusimispyynnöt voi esittää näillä tavoin

1

Lääkärin tai hoitajan vastaanotolla (kontrollikäynnillä) Huumausaineiksi luokiteltujen ja PKV -lääkkeiden (= pääasiassa keskushermostoon vaikuttavien lääkkeiden) reseptien uusiminen tapahtuu lääkärin kanssa sovitusti.

2

Omakanta.fi -palvelussa Omakanta.fi -palvelussa reseptien uusiminen on helpointa ja maksutonta. Uusimispyynnön voit tehdä mihin vuorokaudenaikaan tahansa. Toimi näin: • Kirjaudu Omakanta.fi -palveluun (www.omakanta.fi ). Palveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnuksella tai mobiilivarmenteella. • Valitse Sähköiset reseptit ja Reseptien uusiminen, niin saat listauksen uusittavissa olevista resepteistäsi. • Valitse uusittavat reseptit. Uusi vain sellaiset reseptit, joiden lääkettä tarvitset ja jotka ovat umpeutumassa tai joissa lääkettä ei ole enää jäljellä. • Valitse Jatka ja anna uusimispyynnön vastaanottava terveydenhuollon organisaatio. Ohjelma ehdottaa sinulle organisaatiota, joka uusintapyyntösi voi uudistaa. Essotessa uusimispyyntöjä vastaanottavat terveydenhuollon yksiköt: Vastaanotot Anttola, Haukivuori, Hirvensalmi, Juva, Kangasniemi, Mikkeli (myös erikoissairaanhoidon uusimispyynnöt), Mäntyharju, Pertunmaa, Puumala ja Ristiina sekä Kotihoito Mikkeli ja Lasten- ja nuorten kehityksen tukiyksikkö • Anna matkapuhelinnumerosi, jos haluat tekstiviestin reseptin uusimisen valmistumisesta. • Valitse Lähetä. Saat näytölle tiedon uusimispyynnön lähettämisestä. Reseptin uusimisen etenemistä voit seurata Omakannassa.

3

Apteekeissa

4

Puhelimitse oman terveysaseman ohjeistuksen mukaan

Uusitut reseptit välittyvät suoraan apteekkiin ja lääkkeet ovat noudettavissa mistä tahansa apteekista kahdeksan vuorokauden kuluessa reseptin uusimispyynnön jättämisestä. Ota apteekkiin mukaan Kela-korttisi. Jos noudat apteekista toisen henkilön reseptilääkkeitä, on sinulla oltava siihen kyseisen henkilön Kela-kortti ja tieto siitä, mitä lääkettä noudetaan (esimerkiksi potilasohje). Laboratorioon varaat ajan helpoiten www.islab/ajanvaraus

7


Sähköinen asiointi sosiaali- ja terveyspalveluissa Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymässä (ESSOTE) asiakkailla on mahdollisuus asioida useissa eri palveluissa sähköisesti tekemällä sähköisen asiointisopimuksen Hyviksessä. • • • • •

Mene osoitteeseen www.essote.fi Valitse Ota yhteyttä sähköisesti Hyväksy tietojen hakeminen väestötietojärjestelmästä Valitse tunnistustapa: pankkitunnistus tai mobiilivarmenne Kirjaudu: täydennä omat tiedot ja muista valita mihin haluat ilmoituksen saapuneesta viestistä. Valintasi mukaan saat OmaHyvikseen tulleesta viestistä ilmoituksen, joko sähköpostilla tai tekstiviestillä (ei potilastietoja) • Hyväksy sopimus

Asioi 24/7 OmaHyviksen kautta Jätä yhteydenottopyyntöjä Sähköisen yhteydenottopyynnön voit tehdä omaan palveluyksikköösi. Pyynnön avulla voit kysyä ajanvaraukseesi liittyviä tietoja tai muuta vastaanottoosi liittyvää asiaa. Voit myös aloittaa asiointisi Essoten perheoikeudellisissa palveluissa sosiaalipalvelujen yhteydenottolomakkeella. Täytä lomakkeita Essotessa on käytössä sähköisiä esitietolomakkeita, pyyntölomakkeita mm. röntgenkuvakopioista ja äitiyshuoltoon liittyviä lomakkeita. Uutena palveluun ovat tulleet oirekyselylomakkeet (mm. epäily virtsatietulehduksesta). Näiden lomakkeiden avulla asiakas voi esittää huolensa hoidontarpeesta. Varaa vastaanottoaikoja Asiakkailla on mahdollisuus varata vastaanottoaika osalle sosiaali- ja terveydenhuollon toimijoista mm. vastaanoton sairaanhoitajat ja Essoten alueen lastenvalvojat. Useat yksiköt lähettävät ajanvarauskutsuja sähköisesti. Jos olet tehnyt sähköisen asiointisopimuksen, saat ilmoituksen saapuneesta viestistä tekstiviestinä ja/tai sähköpostiin, valintasi mukaan. Varsinainen ajanvaraus on luettavissa OmaHyviksessä. Oman lapsen terveydenhuollon ajanvaraukset ja ajanvarausoikeudet näkyvät sinulle, jos olet kirjautunut OmaHyvikseen, täyttänyt puolesta asioinnin sopimuksen ja se on voimassa.

Viesti turvallisesti Sähköiset palvelut tarjoavat turvallisen viestintämahdollisuuden sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten kanssa suojatun viestinvälityskanavan kautta. Tavallista sähköpostia ei Essotessa saa käyttää asiakkaiden asioiden hoitamiseen. Sähköiset reseptit ja Potilastiedon arkiston löydät KanTa-palvelusta. Tutustu OmaKanta-palveluun ja laita omat suostumustietosi kuntoon.

8

Palvelumme muuttuvat vauhdilla. Tarkista tuoreimmat tiedot www.essote.fi


Ilmoita ajoissa, jos vaihdat terveysasemaa Potilas voi valita terveysaseman, joka vastaa hänen perusterveydenhuollon palveluistaan. Terveysasemaa voi vaihtaa kirjallisella ilmoituksella enintään vuoden välein.

!

Kerrallaan voi olla vain yhden terveysaseman asiakkaana. Jos henkilö oleskelee pidempiä aikoja kotikuntansa ulkopuolella esimerkiksi kesämökillä, hän voi saada hoitosuunnitelmansa mukaista hoitoa väliaikaisen asuinkuntansa terveysasemalta. Terveysaseman vaihdosta on ilmoitettava sekä uudelle että vanhalle terveysasemalle riittävän ajoissa, vähintään kolme viikkoa ennen käyntiä.

10

10 hyvää neuvoa, kuinka voit vaikuttaa hoitosi turvallisuuteen 1. Valmistaudu lääkärin tai hoitajan tapaamiseen etukäteen, ota mukaan lääkelista ja kuvallinen henkilötodistus.

2. Kerro vaivoistasi, tavoistasi ja allergioistasi. Kerro myös, jos käytät luontaisvalmisteita. 3. Osallistu omaa hoitoasi koskevaan päätöksentekoon: kysy hoitojen vaikutuksista ja sivuvaikutuksista ja kerro lääkärillesi, mikä sinulle on tärkeää. 4. Kysy jatkohoidosta. 5. Pyydä tiedot kirjallisesti muistisi tueksi. 6. Ota omainen tai läheinen mukaan hoitotilanteeseen, jos haluat. 7. Opettele tuntemaan lääkkeesi: miten ne vaikuttavat ja miksi sinun tulee niitä käyttää. 8. Pese kädet usein, niin pienennät tulehdusriskiä. 9. Lopeta tupakointi leikkaushoitoon valmistautuessasi - ja muutenkin. 10. SANO, jos jokin vaikuttaa olevan pielessä.

Laboratorioon varaat ajan helpoiten www.islab/ajanvaraus

9


Ensihoito: Ambulanssi ei aina vie sairaalaan Yhä useammin ambulanssi ei ota potilasta mukaansa. Potilaan tila pystytään arvioimaan tarkasti kotona ja antamaan hoito heti. Essoten ensihoito käyttää maan parhaita teknisiä apuvälineitä ja lääkärikonsultaatiokanavia hoidon tarpeen arvioinnissa. Yli 30 prosentissa käynneistä ei johda potilaan kuljetukseen. Mitkä tekniset keinot teillä on käytössä, ensihoidon ylilääkäri Janne Kuusela? Vieritestilaitteilla, elintoimintojen (esim. syke, hengitystiheys, verenpaine, tajunnan taso) mittauksella ja sydänfilmillä (EKG) saamme monipuolisen kuvan potilaan tilanteesta. Sähköisellä tiedonsiirrolla sairaalaan voimme konsultoida erikoislääkäreitä nopeasti ja tehokkaasti. Onko muita uusia keinoja arvioida potilasta? Käytämme myös tärkeistä elintoiminnoista koostuvaa pisteytystä, jonka avulla saamme potilaskohtaisen riskipistelukeman. Kun pisteet nousevat tietylle tasolle, potilas viedään sairaalaan.

Ylilääkäri Janne Kuusela kertoo, että ultraäänilaitteella saa tietoa esimerkiksi sydämen toiminnasta.

Toisen puolesta asiointi laajenee 2017 aikana Essote on ottanut ensimmäisenä sote-organisaationa käyttöön sähköisen toisen puolesta-asioinnin.

Puolesta-asiointi helpottaa erityisesti pienten lasten vanhempia ja palvelujen laajentuessa myös ikäihmisistä huolehtivien elämää. Ajanvarauksen voi tehdä Hyviksessä milloin tahansa ajasta ja paikasta riippumatta. Mikkelissä ajanvaraus lapsen ensimmäiselle suun terveydenhuollon käynnille on käytössä jo nyt. Vuoden 2017 aikana puolesta-asiointi laajenee muihin Hyvis-palveluihin. Tuolloin myös täysi-ikäinen voi valtuuttaa toisen henkilön asioimaan puolestaan.

Minna Immonen varaa lapselleen aikaa suun terveydenhuoltoon.

10

Palvelumme muuttuvat vauhdilla. Tarkista tuoreimmat tiedot www.essote.fi


Anna palautetta Essoten palveluista

Voit kertoa näkemyksesi Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän (Essote) palveluista Sotepalaute.fi-verkkopalvelun kautta. Nyt voit antaa palautetta erikoissairaanhoidosta. Keväällä 2017 palvelu laajenee kaikkien Essoten palveluiden palautteisiin. Palautetta voit antaa milloin haluat ja kanava on helppokäyttöinen. Palautekanava löytyy Essoten nettisivuston etusivulta www.essote.fi.

Älä jää huolesi kanssa yksin – ilmaise HUOLI Me kaikki kohtaamme vanhuksia – naapureina, työssämme, ohi kulkiessamme…Joskus meillä herää huoli vanhuksesta. Miten hän voi, pärjääkö hän?

Ilmaise HUOLI

Voit ilmaista huolesi vanhuksesta lomakkeella, jonka löydät osoitteesta www.essote.fi. Lomakkeen vastaanottaa Palveluneuvon henkilökunta, joka ottaa yhteyttä vanhukseen.

Laboratorioon varaat ajan helpoiten www.islab/ajanvaraus

11


Mikkelin kaupungin matkojenyhdistelykeskus KYYTINEUVO Matkatilausnumero sosiaali- ja terveystoimen kuljetuspalveluasiakkaille

Soita 015 194 6 000 arkisin ma -pe klo 7-17

Kyytineuvo järjestää ja yhdistelee Mikkelin kaupungin alueen sosiaali- ja terveystoimen kuljetuspalveluasiakkaiden asiointi-, virkistys-, työ-, opiskelu- ja päivätoimintamatkoja. • Matkat tilataan puhelimitse etukäteen, viimeistään kahta tuntia ennen matkan alkamista. • Kerralla voi tilata useamman matkan. • Kyytineuvo palvelee ma-pe klo 7-17. Muina aikoina puhelut ohjautuvat Kyytineuvon numerosta taksikeskukseen. • Soiton hinta on paikallispuhelumaksu (lankapuhelin) tai puhelinoperaattorin maksu (matkapuhelin). • Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalveluiden kuntayhtymä korvaa ainoastaan Kyytineuvon kautta tilatut kuljetuspalvelumatkat.

kyytineuvo@mikkeli.fi

www.mikkeli.fi/kyytineuvo

PALVELUNEUVO Maaherrankatu 10, 50100 Mikkeli Palveluneuvo@essote.fi www.essote.fi

Soita 015 211 5 57 arkisin klo 8-16

Palveluneuvo auttaa seuraavissa asioissa • Vanhuspalvelut • Vammaispalvelut ja kehitysvammaisten palvelut (Mikkeli ja Hirvensalmi) • Palveluasuminen (vanhukset, vammaiset) • Kotiin annettavat palvelut ja tukipalvelut • Sähköiset turvaratkaisut, esimerkiksi turvarannekkeet • Omaishoito • Veteraanien kotiin annettavat palvelut • Kuljetuspalvelut Kaikkien Essoten kuntien asukkaat voivat 1.1.2017 alkaen soittaa Palveluneuvoon, kun tarvitsevat tietoa ja ohjausta palveluista tai palvelutarpeen arviointia.

12

Palvelumme muuttuvat vauhdilla. Tarkista tuoreimmat tiedot www.essote.fi


Monitoimijapäivystys aloittaa 1.1.2017 Sosiaali- ja kriisipäivystys sijaitsee 1.1.2017 lähtien Mikkelin keskussairaalan päivystyksessä ja se palvelee kaikkia alueen asukkaita. Tässä esittelemme päivystyksen uusia palveluja. Sosiaali- ja kriisipäivystys toimii jatkossa 24/7 ja sosiaalityöntekijän saa aina kiinni numerosta 044 794 2394. Sosiaali- ja kriisipäivystys auttaa sosiaalisissa hätätilanteissa ja yllättävissä kriisitilanteissa, joita ovat mm: • huoli lapsesta tai perheen tilanteesta • onnettomuus • läheisen kuolema tai vakava sairastuminen • väkivallan kohteeksi joutuminen • muu yllättävä ja äkillinen kriisitilanne Sosiaali- ja kriisipäivystys toimii osana monitoimijapäivystystä, joka koostuu terveydenhuollon, mielenterveys- ja päihdetyöpäivystyksestä ja järjestöjen (Mikkelin Kriisikeskus ja VIOLA – Väkivallasta vapaaksi ry) tarjoamasta avusta.

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen mielenterveys- ja päihdeasiakkaiden päivystyskäytäntö muuttuu 1.1.2017 alkaen Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelut keskittää 1.1.2017 alkaen mielenterveys- ja päihdeasiakkaiden päivystyksen Mikkelin keskussairaalan päivystyksessä toimivaan monitoimijapäivystykseen. Uudistuksen myötä Mikkelin Pankalammella sijaitseva mielenterveysvastaanoton päivystys lakkaa.

MIELEnTERVEYS- JA PÄIHdEPÄIVYSTYS Päivystävä sairaanhoitaja, p. 044 351 6313 arkisin klo 7.30–20, viikonloppuisin ja arkipyhisin klo 9–17 Mikkeli keskussairaala / monitoimijapäivystys, Porrassalmenkatu 35–37, 50100 Mikkeli Muina aikoina otetaan yhteys Ensineuvon kautta yhteyspäivystykseen, p. 015 211 411(arkisin klo 7–21, viikonloppuisin sekä arkipyhinä klo 7–15) tai p. 015 225 588 (arkisin klo 21–7, viikonloppuisin sekä arkipyhinä klo 15–7). A-KLInIKAn PÄIVYSTYS Sairaanhoitajan päivystysvastaanotto, p. 040 1677 778 arkisin klo 8.15–10.30, Maaherrankatu 36 B, 50100 Mikkeli

Laboratorioon varaat ajan helpoiten www.islab/ajanvaraus

13


Ohjaamo Olkkari Yksi ovi - monta palvelua Maaherrankatu 12, 50100 Mikkeli p. 044 794 3266, olkkari@mikkeli.fi Aukioloajat ja lisätietoja www.mikkelinolkkari.fi

Ohjaamo Olkkari

Ohjaamo Olkkarissa palvelee • Essote/sosiaalipalvelut, päihde- ja mielenterveyspalvelut sekä terveydenhoitaja • Mikkelin kaupungin nuorisopalvelut • Esedu/opo • Te-toimisto (joka toinen viikko)

Ohjaamo Olkkari tarjoaa ohjausta, neuvontaa ja tukea alle 30-vuotiaille, kun koulutus tai työ on etsinnässä, vapaa-ajan mahdollisuudet mietityttää, oma jaksaminen tai läheisen tilanne huolestuttaa tai kaipaa vain hetken keskustelua aikuisen kanssa. Voit myös osallistua tapahtumiin, ryhmien toimintaan tai tavata kavereita. Voimme sopia myös henkilökohtaisia tapaamisia.

Tajua Mut! -toimintamalli tarjoaa tukea 13–29 -vuotiaille nuorille ja heidän perheilleen Mikkelissä. Malli perustuu varhaiseen välittämiseen ja tapahtuu moniammatillista yhteistyötä tiivistämällä sekä tiedonkulkua tehostamalla. Käyttämällä toimintamallia ammattilainen huolehtii, että myös muut samasta nuoresta huolta kantavat ammattilaiset tulevat tietoisiksi annetusta tuesta ja voivat osallistua olemassa olevaan yhteistyöhön. Toimintamalli helpottaa ammattilaisten yhteydenpitoa ja vahvistaa varhaisen puuttumisen käytäntöjä. Yhteydenottopyyntöihin reagoivat etsivät nuorisotyöntekijät, jotka ottavat yhteyttä nuoreen ja kokoavat tarvittaessa muita ammattilaisia työskentelyyn. Nuorisolaki mahdollistaa toimintamallin käytön henkilörekisterinä ja toimintatapana.

Moniammatillisesti yhdessä sinun kanssasi TYP Reitti edistää pitkään työttömänä olleiden työllistymistä, elämänhallintaa, työkyvyn ylläpitoa ja kuntoutumista. Hyödynnämme työllistymisen edistämisessä monialaisen ja moniammatillisen tiimimme lisäksi laajaa yhteistyöverkostoamme. Palvelumme piiriin sinut ohjaa pääsääntöisesti TE -toimisto, kunta tai Kela. Mikkelin palvelupisteessä palvelemme asiakkaitamme pääsääntöisesti ajanvarauksella ja puhelimitse arkisin klo 9–12 ja klo 13–15. Muissa kunnissa sopimuksen mukaan. Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu – TYP Reitti – on Mikkelin kaupungin, Hirvensalmen, Kangasniemen, Mäntyharjun, Pertunmaan ja Puumalan kuntien sekä TE -toimiston ja Kelan yhteispalvelu. TYP -toimintaa määrittää laki työllistymistä edistävästä monialaisesta yhteispalvelusta (1369/2014).

14

Mannerheimintie 1, 50100 Mikkeli (Matkakeskus) Toimisto 044 794 2274 Palvelukoordinaattori Anu Hotokka 050 311 7453 Lisätietoja www.essote.fi/typ-reitti

Palvelumme muuttuvat vauhdilla. Tarkista tuoreimmat tiedot www.essote.fi


SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUT Hätätapauksissa soita 112

ovat olleet hoitotasolla vähintään kahden kuukauden ajan eikä potilaalla ole muita lääkärin määrittelemiä esteitä poliklinikan asiakkaaksi.

PÄIVYSTYKSET Hoidontarpeen arviointi Ensineuvo auttaa päivisin 015 211 411 Etelä-Savon Ensineuvo auttaa puhelimitse äkillisissä terveysongelmissa arkisin klo 7–21 ja viikonloppuisin klo 7–15. Aamuisin Ensineuvossa on ruuhkaa. Parhaiten saat yhteyden iltapäivisin. Pieksämäelle ja Joroisiin Essote tuottaa ainoastaan erikoissairaanhoidon palveluja. Kunnat huolehtivat perusterveydenhuollon informaatiosta itse. Päivystyksen hoidontarpeen arviointi auttaa yöllä

015 225 588

Päivystys keskussairaalalla auki ympärivuorokauden Sihteeri 015 351 2300 Tästä numerosta omaiskyselyt, ei hoidontarpeen arviointia. 044 794 2394

Hammaslääkäripäivystys ma-pe klo 8–21, la–su ja arkipyhät 10–14 Arkisin ajanvaraus klo 7.30–15 015 194 4410 la, su ja arkipyhät klo 9–10 015 194 4425 Suun terveydenhuollon ajanvarauksen ollessa suljettuna ja vakavissa tapauksissa soita Ensineuvoon 015 211 411 ma–pe klo 15–21, la–su sekä arkipyhinä klo 7–9 sekä 10–15. Yöaikaan, viikonloppuna sekä arkipyhinä ja iltaisin suun terveydenhuollon ajanvarauksen ja Ensineuvon ollessa suljettuna puhelinpalvelu on numerossa 015 225 588, jossa soittajalle tehdään hoidon tarpeen arviointi äkillisissä suun ja hampaiden terveysongelmissa. Mielenterveys- ja päihdepalvelut Päivystävä sairaanhoitaja 044 351 6313 Ensineuvo 015 211 411 A-klinikan päivystysvastaanotto 040 167 7778 arkisin klo 8.15–10.30, Maaherrankatu 36 B, 50100 Mikkeli Kaikkien Essoten alueen kuntien ja toimipisteiden mielenterveys- ja päihdeasiakkaiden päivystys on 1.1.2017 alkaen yhteispäivystyksessä Mikkelin keskussairaalassa, Porrassalmenkatu 35–37, 50100 Mikkeli.

Sosiaali- ja terveyspalvelut paikkakunnittain

Poikkeukselliset arvot soitetaan potilaalle tutkimuspäivänä. AK-tulokset ja annostusohjeet ovat saatavissa sähköisesti Hyvis- verkkopalvelun kautta (www.hyvis.fi), puhelimeen tekstiviestinä tai postitse kirjeessä (potilastiedote). Mikäli hoito on aloitettu jossain muualla kuin hyvinvointiasemalla, potilaan on syytä ottaa yhteys Ensineuvoon, p. 015 211 411 laboratoriopyyntöjen ja ohjauksen takia. Hoidon aloitusvaiheessa asianmukaisen ohjauksen merkitys on suuri ja sillä pyritään varmistamaan hoidon onnistuminen. Kuvantaminen (röntgen) siirtyy Mikkelin Pankalammelta keskussairaalalle 1.1.2017 lähtien.

suun terveydenhuolto Ajanvaraus ma–pe klo 7.30–15 015 194 4410 Voit tarkistaa ajanvarauksesi osoitteesta Hyvis.fi kts. Hammaslääkäripäivystys s.15

neuvola Taipaleentie 31, 52100 Anttola Neuvola

015 194 4492 015 211 411

Laboratorio ke klo 7.20–10.50 ja to 7.30–10.15 INR-tutkimukset ja vastaukset Hyvinvointiaseman AK-poliklinikka Potilaaksi veren hyytymistä estävään (antikoagulantti) lääkitykseen tullaan kutsuttuna. Edellytyksenä on, että AK-arvot

044 794 4494

kouluterveydenhuolto Anttolan yhtenäiskoulu, terveydenhoitaja

044 794 4494

Fysioterapia Anttolan perusterveydenhuollon avofysioterapiatoiminta tapahtuu keskussairaalan fysiatrian yksikössä. Käyntiosoite: Porrassalmenkatu 35–37, 3.krs. Mikkeli Ajanvaraus ma–pe klo 9–11 015 351 2442

Haukivuoren hyvinvointiasema Kankaalantie 2, 51600 Haukivuori Faksi Ajanvaraus

Anttolan hyvinvointiasema Taipaleentie 31, 52100 Anttola Faksi Ajanvaraus

Muut kuin AK-poliklinikan potilaat Potilaat varaavat itse laboratorioajan puhelimitse tai netissä. Islabin ajanvaraus ma-pe klo 12–14 044 717 8400 www.islab.fi/ajanvaraus AK-näytteitä otetaan laboratoriossa pääsääntöisesti klo 10 jälkeen. Näytteenotto ei vaadi paastoa.

Monitoimijapäivystys auttaa ensineuvon kiinni ollessa öisin klo 21–7 ja viikonloppuisin klo 15–7 puhelimitse.

Sosiaali- ja kriisipäivystys 24/7

Vastaanottoakäynnillä otetaan verinäyte sormenpäästä, jonka perusteella määritellään annostus ja annetaan seuraava vastaanottoaika poliklinikalle.

015 412 160 015 211 411

Laboratorio avoinna ma ja to klo 7.30–10.30 (ei ajanvarausta) Kesäkuukausina laboratorio avoinna ma klo 7.30–10.30 Hyvinvointiaseman AK-poliklinikka Potilaaksi veren hyytymistä estävään (antikoagulantti) lääkitykseen tullaan kutsuttuna. Edellytyksenä on, että AK-arvot ovat olleet hoitotasolla vähintään kahden kuukauden ajan eikä potilaalla ole muita lääkärin määrittelemiä esteitä poliklinikan asiakkaaksi. Vastaanottokäynnillä otetaan verinäyte sormenpäästä, jonka

Laboratorioon varaat ajan helpoiten www.islab/ajanvaraus

15


perusteella määritellään annostus ja annetaan seuraava vastaanottoaika poliklinikalle.

perusteella määritellään annostus ja annetaan seuraava vastaanottoaika poliklinikalle.

Muut kuin AK-poliklinikan potilaat Potilaat varaavat itse laboratorioajan puhelimitse tai netissä. Islabin ajanvaraus ma–pe klo 12–14 044 717 8400 www.islab.fi/ajanvaraus

Muut kuin AK-poliklinikan potilaat Potilaat varaavat itse laboratorioajan puhelimitse tai netissä. Islabin ajanvaraus ma–pe klo 12–14 044 717 8400 www.islab.fi/ajanvaraus

AK-näytteitä otetaan laboratoriossa pääsääntöisesti klo 10 jälkeen. Näytteenotto ei vaadi paastoa.

AK-näytteitä otetaan laboratoriossa pääsääntöisesti klo 10 jälkeen. Näytteenotto ei vaadi paastoa.

Poikkeukselliset arvot soitetaan potilaalle tutkimuspäivänä.

Poikkeukselliset arvot soitetaan potilaalle tutkimuspäivänä.

AK-tulokset ja annostusohjeet ovat saatavissa sähköisesti Hyvis- verkkopalvelun kautta (www.hyvis.fi), puhelimeen tekstiviestinä tai postitse kirjeessä (potilastiedote).

AK-tulokset ja annostusohjeet ovat saatavissa sähköisesti Hyvis- verkkopalvelun kautta (www.hyvis.fi), puhelimeen tekstiviestinä tai postitse kirjeessä (potilastiedote).

Mikäli hoito on aloitettu jossain muualla kuin hyvinvointiasemalla, potilaan on syytä ottaa yhteys Ensineuvoon puh. 015 211 411 laboratorio pyyntöjen ja ohjauksen takia. Hoidon aloitusvaiheessa asianmukaisen ohjauksen merkitys on suuri ja sillä pyritään varmistamaan hoidon onnistuminen.

Mikäli hoito on aloitettu jossain muualla kuin hyvinvointiasemalla, potilaan on syytä ottaa yhteys Ensineuvoon, p. 015 211 411 laboratoriopyyntöjen ja ohjauksen takia. Hoidon aloitusvaiheessa asianmukaisen ohjauksen merkitys on suuri ja sillä pyritään varmistamaan hoidon onnistuminen.

Kuvantaminen (röntgen) siirtyy Mikkelin Pankalammelta keskussairaalalle 1.1.2017 lähtien.

Kuvantaminen (röntgen) siirtyy Mikkelin Pankalammelta keskussairaalalle 1.1.2017 lähtien.

Hoitovälinejakelu (esim. diabetes) ke klo 14–15

Hoitotarvikejakelu avoinna hyvinvointiaseman aukioloaikoina.

suun terveydenhuolto

Suun terveydenhuolto

Ajanvaraus ma–pe klo 7.30–15 015 194 4410 Voit tarkistaa ajanvarauksesi osoitteesta Hyvis.fi kts. Hammaslääkäripäivystys s.15

Ajanvaraus ma–pe klo 7.30–15 015 194 4410 Voit tarkistaa ajanvarauksesi osoitteesta Hyvis.fi kts. Hammaslääkäripäivystys s.15

neuvola

neuvola

Kankaalantie 2, 51600 Haukivuori Neuvola

044 794 5623

kouluterveydenhuolto Haukivuoren yhtenäiskoulu, terveydenhoitaja

044 794 5623

Fysioterapia Käyntiosoite: Kankaalantie 2, 51600 Haukivuori Ajanvaraus

044 794 5628

Mielenterveys- ja päihdepalvelut Kaikkien Essoten alueen kuntien ja toimipisteiden mielenterveys- ja päihdeasiakkaiden päivystys on alkaen 1.1.2017 yhteispäivystyksessä Mikkelin keskussairaalassa, Porrassalmenkatu 35–37, 50100 Mikkeli. Päivystävä sairaanhoitaja 044 351 6313 Ensineuvo 015 211 411 Sairaanhoitaja 050 311 7082

Hirvensalmen hyvinvointiasema Haapaniementie 17, 52550 Hirvensalmi Faksi 015 775 7550 Avoinna ma–to klo 7.30–15.30 ja pe klo 8–14.30 Ajanvaraus 015 211 411 Laboratorio Ti ja to klo 7.30–10.30

015 211 411

Hyvinvointiaseman AK-poliklinikka Potilaaksi veren hyytymistä estävään (antikoagulantti) lääkitykseen tullaan kutsuttuna. Edellytyksenä on, että AK-arvot ovat olleet hoitotasolla vähintään kahden kuukauden ajan eikä potilaalla ole muita lääkärin määrittelemiä esteitä poliklinikan asiakkaaksi. Vastaanottokäynnillä otetaan verinäyte sormenpäästä, jonka

16

Haapaniementie 17, 52550 Hirvensalmi Neuvola

015 775 7542 044 794 5110

kouluterveydenhuolto Elomaan koulu ja Lahnaniemen koulu Terveydenhoitaja

044 794 5110

Fysioterapia Hirvensalmen perusterveydenhuollon avofysioterapiatoiminta tapahtuu keskussairaalan fysiatrian yksikössä. Käyntiosoite: Porrassalmenkatu 35–37, 3.krs. Mikkeli Ajanvaraus ma-pe klo 9–11 015 351 2442

Mielenterveys- ja päihdepalvelut Kaikkien Essoten alueen kuntien ja toimipisteiden mielenterveys- ja päihdeasiakkaiden päivystys on alkaen 1.1.2017 yhteispäivystyksessä Mikkelin keskussairaalassa, Porrassalmenkatu 35–37, 50100 Mikkeli. Päivystävä sairaanhoitaja 044 351 6313 Ensineuvo 015 211 411 Sairaanhoitaja 044 794 4588

Joroinen Peruspalvelut järjestetään yhdessä Varkauden kaupungin kanssa. Katso tarkemmat tiedot kunnan palvelukanavista. Terveysasema Sairaalatie 1, 79600 Joroinen Lääkärien ja hoitajien vastaanotto Ajanvaraus arkisin klo 8–15 Päivystys ja ensiapu arkisin klo 8–15 Päivystys muina aikoina klo 15–8 Savontie 55, Varkauden Sairaala Terveysaseman neuvonta ma–pe klo 8–16

Palvelumme muuttuvat vauhdilla. Tarkista tuoreimmat tiedot www.essote.fi

017 579 6999 044 444 2542 017-579 5000 044 444 2534


Kuntoutusosasto

Juvan hyvinvointikeskus Sairaalatie 3, 51900 Juva Kiireellinen vastaanotto ma–pe klo 8–18 020 690 252 Lääkäreiden vastaanotto Väestövastuuseen perustuva lääkäri/hoitaja -työparin vastaanottotoiminta on jaettu viiteen vastuualueeseen. Ajanvaraukset ma klo 8–9.30 ja 14–15 sekä ti–pe klo 8–9 ja 14–15 Eteläinen alue Pohjoinen alue Itäinen alue Läntinen alue Koillinen alue

020 690 295 020 690 293 020 690 294 020 690 296 020 690 297

Ajanvarausten peruutukset Toimisto

040 013 5035 040 013 5033

Laboratorio Sairaalatie 3, 51900 Juva Avoinna klo 7–11 Ajanvaraus ensisijaisesti arkisin klo 12–14 044 717 8400 tai Itä-Suomen laboratoriokeskuksesta www.islab.fi Tarkista laboratorion aukioloajat osoitteesta www.islab.fi.

Suun terveydenhuolto Juvan terveyskeskus, 2. kerros, Sairaalatie 3, 51900 Juva Ajanvaraus ma-pe klo 8–15 020 690 253 Voit tarkistaa ajanvarauksesi osoitteesta Hyvis.fi. Hammaslääkäripäivystys iltaisin, viikonloppuisin ja arkipyhinä Mikkelissä Pankalammen hyvinvointiasemalla, hoitola 2, Kiiskinmäenkatu 5–7, 50130 Mikkeli. kts. Hammaslääkäripäivystys s.15

Neuvolat Äitiysneuvola Terveydenhoitaja ma–pe klo 11–12 Lastenneuvola toimii ajanvarauksella Eteläinen, itäinen ja koillinen alue, terveydenhoitaja ma–pe klo 11–12 Pohjoinen ja läntinen alue, terveydenhoitaja ma–pe klo 11–12

040 013 5042 040 013 5041 040 013 5043

Kouluterveydenhuolto Koikkalan ala-aste, Järvenpään ala-aste, Hatsolan ala-aste, Paatelan ala-aste ja Kirkonkylän ala-asteen 1–5 luokkalaiset Terveydenhoitaja 040 013 5071 Vuorenmaan ala-aste, Kuosmalan ala-aste, Kirkonkylän ala-asteen 6. luokkalaiset, Juvan yläaste, Juvan lukio ja Etelä-Savon Ammattopiston Juvan yksikkö Terveydenhoitaja 040 013 5071

Fysioterapia ja apuvälineet Käyntiosoite: Sairaalatie 3, 51900 Juva Avohoidon fysioterapeutti 040 772 4355 Vuodeosaston fysioterapeutti 040 772 4354 Hoivapalveluiden fysioterapeutti 040 509 9839 Kotihoidon fysioterapeutti 040 013 6194 Paikallisesti apuvälineitä luovutetaan ja käyttöä ohjataan hyvinvointikeskuksen fysioterapeuttien toimesta. Yhteydenotot ma–pe klo 8–9 040 772 4355

Juvan lähikuntoutusosasto Sairaalantie 3, 51900 Juva Palveluyksikön esimies

040 772 4356 040 772 4357 040 742 3982

Mielenterveys- ja päihdepalvelut Kaikkien Essoten alueen kuntien ja toimipisteiden mielenterveys- ja päihdeasiakkaiden päivystys on alkaen 1.1.2017 yhteispäivystyksessä Mikkelin keskussairaalassa, Porrassalmenkatu 35–37, 50100 Mikkeli. Päivystävä sairaanhoitaja 044 351 6313 Ensineuvo 015 211 411 Itäinen ja eteläinen alue 040 013 6200 Pohjoinen ja läntinen alue 040 043 6877 Koillinen alue ja päiväkeskusasiat 040 772 4358

Perhe- ja sosiaalityö Huupponen Marika, palveluesimies, 040 527 1520 johtava sosiaalityöntekijä Janhunen Leila, toimistosihteeri 040 013 6187 Niiranen Elina, sosiaaliohjaaja 040 022 7924 (aikuissosiaalityö, toimeentulotuki, kunt.työtoiminta) Luukkonen Milja,sosiaaliohjaaja 040 013 6185 (aikuissosiaalityö, toimeentulotuki, kunt.työtoiminta) Klemm Kyllikki, lastensuoj.sosiaalityöntekijä/ 040 738 0757 koulukuraattori Haikarainen Päivi, lastensuoj.sosiaalityöntekijä 040 530 3905 Vasara Auli, toimistosihteeri 040 013 5088 Mahrberg Maarit, palveluohjaaja 040 053 7808 Roine Laura, päihdetyöntekijä 040 013 6200

Perhe- ja sosiaalityö, Rantasalmi Laiho Mari, sosiaalityöntekijä (aikuissosiaalityö) Nyyssönen Nea, lastensuoj.sosiaalityöntekijä/ koulukuraattori Mahrberg Maarit, palveluohjaaja (vammaispalvelut) Immonen Eeva, lastensuoj.sosiaalityöntekijä Huupponen Marika, lastensuoj.joht.sosiaali- työntekijä

040 527 1510 040 824 5904 040 053 7808 040 561 5263 040 527 1520

Kangasniemen hyvinvointikeskus Sairaalantie 13, 51200 Kangasniemi Lääkäreiden kiireellinen vastaanotto ma–pe klo 8–18 ja la klo 8–14 Ei-kiireellinen, normaali vastaanotto ma–pe klo 8–10 ja 13–15 Ajanvarausaika lääkärille 2 viikkoa.

015 780 1301 015 780 1501

Laboratorio Laboratorioon pääsee joko ajanvarauksen kautta tai suoraan jonotusnumerolla. Ajanvaraus klo 12–14 044 717 8400 Näytteenotto arkisin klo 7.50–10.30 lääkärin lähetteellä. Ajanvaraus myös www.islab.fi/ajanvaraus Kuvantaminen (röntgen) Röntgenkuvauksiin sekä ultraäänitutkimuksiin aika on varattava etukäteen. Ajanvaraus arkisin klo 8–10 ja klo 13–15 015 780 1501 Sairaanhoitajan puhelinneuvonta arkisin klo 8–9 arkisin klo 14–15

Laboratorioon varaat ajan helpoiten www.islab/ajanvaraus

015 780 1307 015 780 1504

17


Sairaanhoitaja vastaa asiakkaiden kysymyksiin ja ohjaa tarvittaessa sairaanhoitajan tai lääkärin vastaanotolle. Sairaanhoitajan vastaanotolle pääsee yleensä samana päivänä.

Maksutoimisto Maksutoimisto palvelee puhelimitse asiakas- maksuihin liittyvissä asioissa ma–pe klo 9–15.

Psykologi Muistihoitaja

Ajanvaraus

040 054 9528 040 039 9153

neuvolat Ajanvaraus ja puhelinaika terveydenhoitajille arkisin klo 8–9 Diabetesvastaanotto 040 583 8652 Diabeteshoitotarvikkeiden jakelu ke, to ja pe klo 8–9 neuvolasta. Perhesuunnittelu- ja äitiysneuvola 040 731 6914 Matkailijarokotukset 040 731 6914 Lastenneuvola 040 546 7660

suun terveydenhuolto Kangasniemen hammashoitola, Satamatie 1, 51200 Kangasniemi. Ajanvaraus 015 780 1223 ma–to klo 7.45–15.15, pe klo 7.45–13.15 Voit tarkistaa ajanvarauksesi osoitteesta Hyvis.fi. Hammaslääkäripäivystys iltaisin, viikonloppuisin ja arkipyhinä Mikkelissä Pankalammen hyvinvointiasemalla, hoitola 2, Kiiskinmäenkatu 5–7, 50130 Mikkeli. kts. Hammaslääkäripäivystys s.15

Kouluterveydenhuolto Koulu- ja opiskeluterveydenhuolto Terveydenhoitaja klo 8–9 040 071 0716 Kalliolan koulu luokat 1-2, Beckerin koulu luokat 3-6, Kankaisten koulu luokat 7-9 ja Kangasniemen lukio. Kyläkoulut: Koittila, Vuojalahti, Äkry ja Otto Mannisen koulu Kouluterveydenhoitajan vastaanotto toimii arkiaamuisin 2.1.2017 alkaen klo 8–9 Kankaisten uudessa koulukeskuksessa (Kankaistentie 5, 51200 Kangasniemi) ilman ajanvarausta ja muina aikoina ajanvarauksella.

kuntoutusosasto ja apuvälinepalvelut Kangasniemen lähikuntoutusosasto Sairaalantie 13, 51200 Kangasniemi Palveluyksikön esimies Ajanvaraus- ja apuvälineasiat arkisin klo 8–9

040 678 1046 040 531 9791 040 847 6863 040 591 7924

Laboratorio Ma–pe klo 7.10–14.30 Islabin ajanvaraus arkisin klo 12–14 www.islab.fi/ajanvaraus

015 194 4368 015 194 4324 015 211 411

044 717 8400

Kuvantaminen (röntgen) siirtyy Pankalammelta Mikkelin keskussairaalalle 1.1.2017 lähtien. Hoitovälinejakelu (esim. diabetes) ma klo 13–16 ja pe klo 8–11. Hoitotarvikejakelu ma-ke klo 9–12, ti myös klo 15–17, to klo 8–12 Tarvittaessa voidaan tarvikkeiden hakemisajankohta sopia toiseen ajankohtaan. Soittoaika ma–to klo 9–11 044 794 4616

Suun terveydenhuolto Ajanvaraus ma–pe klo 7.30–15 015 194 4410 Voit tarkistaa ajanvarauksesi osoitteessa Hyvis.fi. kts. Hammaslääkäripäivystys s.15

Neuvolat Pankalammen neuvola Kiiskinmäenkatu 5–7, 50130 Mikkeli Ajanvaraus ma–pe klo 8–12 Itäinen neuvola Rauhankatu 10, 50170 Mikkeli Ajanvaraus ma–pe klo 8–12 Rantakylän neuvola Jokipolku 1, 50600 Mikkeli Ajanvaraus ma–pe klo 8–12

015 194 4600 015 194 4630 015 194 4600

LASTEN KEHITYKSEN TUKIYKSIKKÖ Lähemäenkatu 11 A, 50170 Mikkeli Toimisto

015 194 2344

Koulu- ja opiskeluterveydenhuolto

Suun terveydenhuollon palvelut jäävät Pankalammelle lähivuosien ajaksi.

Kouluterveydenhuolto, terveydenhoitajat Ihastjärven koulu Kalevankankaan koulu Launialan koulu Lyseon koulu Lähemäen koulu Mikael-koulu Moision koulu Olkkolan koulu Otavan koulu Peitsarin koulu Päämajakoulu Rahulan koulu Rantakylän yhtenäiskoulu Rouhialan koulu Rämälän koulu Sairilan koulu Sairilan koulukoti Tuppuralan koulu Urheilupuiston koulu Urpolan koulu Vanhalan koulu

044 794 5500 044 794 4660 044 794 4655 044 794 4658 044 794 4655 044 794 4654 044 794 5500 044 794 4494 044 794 4654 044 794 5500 044 794 4233 044 794 5623 044 794 4669 044 794 4233 044 794 4653 044 794 4654 044 794 4658 044 794 4655 044 794 4653 044 794 4654 044 794 4233

Pankalammella toimii neljä eri tiimiä, tiimit 1–4. Tiedot omasta tiimistä saat asioimalla terveysasemallasi tai soittamalla Etelä-Savon Ensineuvoon, p. 015 211 411.

Opiskeluterveydenhuolto, terveydenhoitajat XAMK, Mikkelin kampus

044 794 4633 050 311 7276

Mielenterveys- ja päihdepalvelut Puhelinajat arkisin klo 9–10 Sairaanhoitaja Sairaanhoitaja / päihdetyöntekijä Sairaanhoitaja

040 520 6693 040 839 4232 040 067 6264

Mikkelin hyvinvointiasema Pankalammen hyvinvointiasema Kiiskinmäenkatu 5–7, 50130 Mikkeli (30.4.2017 saakka) Porrassalmenkatu 35–37, 50100 Mikkeli (1.5.2017 alkaen) Avoinna ma-pe klo 8–16. Faksi 015 210 693 Pääosa Pankalammen toiminnoista muuttaa Mikkelin keskussairaalan vastaanottoalueelle näillä näkymin 1.5.2017.

18

Palvelumme muuttuvat vauhdilla. Tarkista tuoreimmat tiedot www.essote.fi


Mikkelin lukio Etelä-Savon ammattiopisto, ESEDU Suomen Nuoriso-opisto Paukkula Otavan Opisto

044 794 4670 044 794 4650 044 794 5086 044 794 3575 044 794 5085 044 794 3575 044 794 5085

MIKKELIN PERUSOPETUKSEN OPPILASHUOLLON PSYKOLOGI- JA KURAATTORIPALVELUT Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@essote.fi Lähemäenkatu 11 A, 50170 Mikkeli Sairanen Aija, koulupsykologi, tiimivastaava 044 794 3016 • Toimialueen koulut: Ihastjärvi, Kalevankangas, Otava, Rantakylä ja Vanhala Muttilainen Susanna, koulupsykologi 044 794 3014 • Toimialueen koulut: Haukivuori, Lähemäki, Mikkelin Lyseo, Moisio, Peitsari, Päämajakoulu, Rouhiala, Rämälä ja Sairila Sopanen Ulla, koulupsykologi 040 672 5126 • Toimialueen koulut: Anttola, Launiala, Olkkola, Rahula, Ristiina, Suomenniemi, Tuppurala, Urheilupuisto ja Urpola Jalkanen Kirsti, koulukuraattori 044 794 2786 • Toimialueen koulut: Launiala, Moisio, Tuppurala ja Urpola Mikkelin Lyseon koulu, Porrassalmenkatu 30, 50100 Mikkeli Marttinen Maiju, koulukuraattori 044 794 2778 • Toimialueen koulut: Mikkelin Lyseo, Lähemäki, Rahula, Rämälä ja Sairila Anni Swanin katu 6, 50100 Mikkeli Noponen Katriina, ma. koulukuraattori 044 794 3007 Toimialue: Urheilupuiston koulu Vanhamäentie 2, 50600 Mikkeli Koulukuraattori 044 794 3034 • Toimialueen koulut: Rantakylä, Otava ja Haukivuori Raviradantie 16, 50100 Mikkeli Mehto Kaarina, koulukuraattori 044 794 2785 • Toimialueen koulut: Kalevankangas, Ihastjärvi, Päämajakoulu, Rouhiala ja Vanhala Mäkitie 30, 52300 Ristiina Merta Maria, koulukuraattori 040 674 2270 • Toimialueen koulut: Ristiinan yhtenäiskoulu ja lukio, Anttola, Olkkola, Peitsari ja Suomenniemi

MIKKELIN TOISEN ASTEEN OPISKELUHUOLLON PSYKOLOGI- JA KURAATTORIPALVELUT Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@essote.fi Päämajankuja 4, 50100 Mikkeli Nulpponen Jaana, kuraattori 050 389 1259 • Toimialueen oppilaitokset: Mikkelin lukio, Otavan opisto ja Etelä-Savon ammattiopisto (Raviradantien toimipiste, liiketalous) Raviradantie 4-6, 50100 Mikkeli Laukkanen Saara, kuraattori 044 711 5819 (vapaalla 31.7.2017 saakka) • Toimialueen oppilaitokset ja alat: Etelä-Savon ammattiopisto (Esedu): Raviradantien toimipisteen Autoala, Pintakäsittelyala, Rakennusala, Kiinteistöpalvelut, Talotekniikka, Sähköala, Tieto- ja tietoliikennetekniikka (ICT-asentaja), Tieto- ja viestintätekniikka (datanomi) Kinnarin toimipiste: Logistiikka-ala Suomen Nuoriso-opisto: Nuoriso- ja vapaa-ajanohjaus

Otavankatu 4, 50100 Mikkeli Romo Katariina, kuraattori 050 444 4109 • Toimialueen oppilaitokset ja alat: Etelä-Savon ammattiopisto (Esedu): Otavankadun toimipisteen Hotelli-, ravintola ja cateringala, Matkailuala, Elintarvikeala, Sosiaali- ja terveysala, Välinehuoltoala, Hiusala, Käsi- ja taideteollisuusala, Kone- ja metalliala, Valma-koulutus Salosaaren toimipiste: Luonnonvara- ja ympäristöala (metsä-, puutarha- ja maatalousalat) Bovallius-opisto: Valma-koulutus Otavankatu 4, 50100 Mikkeli Töttölä Kimmo, psykologi 044 794 2094 • Toimialueeseen kuuluvat oppilaitokset: Mikkelin ja Ristiinan lukiot, Otavan Opisto, Etelä-Savon ammattiopisto (Mikkeli), Suomen nuoriso-opisto, Bovallius-opisto (Mikkeli)

Kuntoutusosastot Vaativan kuntoutuksen osasto Kyyhkyläntie 9, 50700 Mikkeli Palveluyksikön esimies Mikkeli lähikuntoutusosasto 1 (ent. osasto 1 Moisiossa, siirtyy Kyyhkylään) Moisiontie 11 A, 50520 Mikkeli Palveluyksikön esimies Mikkeli lähikuntoutusosasto 2 (ent. Kuntoutus- ja saattohoito-osasto) Kyyhkyläntie 9, 50700 Mikkeli Palveluyksikön esimies

015 351 4260 040 359 6516 015 194 4501 044 794 5016 044 794 5269 044 794 4555 044 794 4541 044 794 5269

Fysioterapia Pankalammen perusterveydenhuollon avofysioterapiatoiminta tapahtuu keskussairaalan fysiatrian yksikössä. Käyntiosoite: Porrassalmenkatu 35–37, 3.krs. Mikkeli Ajanvaraus ma–pe klo 9–11 015 351 2442

Mielenterveys- ja päihdepalvelut Kaikkien Essoten alueen kuntien ja toimipisteiden mielenterveys- ja päihdeasiakkaiden päivystys on 1.1.2017 alkaen yhteispäivystyksessä Mikkelin keskussairaalassa, Porrassalmenkatu 35–37, 50100 Mikkeli. Päivystävä sairaanhoitaja 044 351 6313 Ensineuvo 015 211 411 Toimisto 015 194 4570

Mäntyharjun hyvinvointikeskus Sairaalantie 3, 52700 Mäntyharju Hyvinvointikeskus on avoinna arkisin klo 8–16, ilmoittautuminen klo 15 mennessä. Vastaanotolle saavutaan aikaa varaamatta asiakaspalvelupisteeseen ilmoittautumalla. Kiireettömissä asioissa lääkärin tai hoitajan vastaanottoajan voi varata hyvinvointikeskuksen asiakaspalvelupisteestä. Hyvinvointikeskuksen asiakaspalvelutoimisto ma–pe klo 8–17 Etelä-Savon Ensineuvo ma–pe klo 7–21, la–su ja pyhäpäivinä klo 7–15. Muuna aikana Terveydenhoitaja / terveystarkastukset ma, ke–pe klo 11–11.30 Diabeteshoitaja Reumahoitaja

Laboratorioon varaat ajan helpoiten www.islab/ajanvaraus

015 770 1700 015 211 411 015 225 588 044 255 8901 044 770 7271 044 770 7283

19


Syöpähoitaja Astmahoitaja Muistihoitaja Matkailijarokotukset ma–pe klo 8–8.30 ja 11–11.30 Laboratorio Näytteenotto avoinna ma–pe klo 7.10–11 Ajanvaraus ma–pe klo 12–14 tai www.islab.fi Kuvantaminen (röntgen) Avoinna ma–ke klo 8.30–15. Ajanvaraus ma–ke klo 8–8.30

040 067 6402 040 508 9681 040 844 6038 044 770 7271

044 717 8400

044 016 3638

Suun terveydenhuolto Hammashoitola avoinna ma–to klo 8–16, pe 8–15 Ajanvaraus 015 770 1770 Voit tarkistaa ajanvarauksesi osoitteesta Hyvis.fi. Hammaslääkäripäivystys iltaisin, viikonloppuisin ja arkipyhinä Mikkelissä Pankalammen hyvinvointiasemalla, hoitola 2, Kiiskinmäenkatu 5–7, 50130 Mikkeli. kts. Hammaslääkäripäivystys s.15

Neuvolat Lastenneuvola Ajanvaraus ja yhteydenotot arkisin klo 8–8.30 ja 11–11.30 Terveydenhoitaja 044 770 7274 Äitiys- ja perhesuunnitteluneuvola Ajanvaraus ja yhteydenotot arkisin klo 8–8.30 ja 11–11.30 Terveydenhoitaja 044 770 7273 Toimintaterapeutti ma, ke ja pe klo 11–11.30 044 070 1376 Psykologi ma–ke klo 12–13 044 062 7839 Puheterapeutti ti ja to klo 12–13 044 770 7267 Perheohjaaja 044 017 8439

Kouluterveydenhuolto Mäntyharjun Yhtenäiskoulu ja Mäntyharjun lukio ma–pe klo 8–8.30 ja klo 11.30–12 Kouluterveydenhoitaja 040 730 3481 Kouluterveydenhoitajan vastaanotto koulukeskuksen ruokalan tiloissa on kaikille oppilaille avoin ilman ajanvarausta ma–pe klo 11.20–12.45 ja muina aikoina ajanvarauksella sekä sopimuksen mukaan. Kirkonkylän, Toivolan ja Jukolan kyläkoulut Terveydenhoitaja ma–pe klo 8–8.30 ja 11–11.30 044 255 8901 Koulupsykologi ma–to klo 12–13 040 660 8492 Koulukuraattori 040 565 5283

fysioterapia ja apuvälinepalvelut Käyntiosoite: Sairaalantie 3, 52700 Mäntyharju Hyvinvointikeskuksen fysioterapiayksikkö ma–pe klo 8–8.30 ja 11–11.30 Hyvinvointikeskuksen akuutti- ja kuntoutusosasto Palvelukeskus Ruskahovi/kuntoutus Kotihoito/kuntoutus Apuvälinelainaamo, avoinna ma–pe klo 8–9

044 262 6154 040 717 6743 044 770 7282 040 755 8880 044 770 7281

Kuntoutusosasto Mäntyharjun lähikuntoutusosasto Sairaalantie 3, 52700 Mäntyharju Palveluyksikön esimies

044 770 7334 040 061 3452

Mielenterveys- ja päihdepalvelut Kaikkien Essoten alueen kuntien ja toimipisteiden mielenterveys- ja päihdeasiakkaiden päivystys on alkaen 1.1.2017

20

yhteispäivystyksessä Mikkelin keskussairaalassa, Porrassalmenkatu 35–37, 50100 Mikkeli. Päivystävä sairaanhoitaja 044 351 6313 Ensineuvo 015 211 411 A-klinikan sairaanhoitajan päivystysvastaanotto 040 167 7778 arkisin klo 8.15–10.30, Maaherrankatu 36 B, 50100 Mikkeli Psykiatrinen sairaanhoitaja 040 730 3296 Psykiatrinen sairaanhoitaja 040 730 3482 Psykiatrinen sairaanhoitaja 040 838 5208 Päihdehoitaja 040 061 3472 Päiväkeskus Olotila Asematie 4 as 4 Avoinna ma–to klo 8–14 Ohjaaja 044 770 7344

PERHE- JA SOSIAALITYÖ Lastensuojelun sosiaalityöntekijä Toimistosihteeri Perheohjaaja Perheohjaaja Palveluohjaaja Sosiaaliohjaaja

040 540 1547 044 770 7221 040 558 4424 040 653 1645 040 058 5761 040 844 6027

Pertunmaan hyvinvointiasema Virastokuja 1, 19430 Pertunmaa Laboratorio Avoinna ti, ke, to klo 8–10 Islabin ajanvaraus ma-pe klo 12–14 www.islab.fi/ajanvaraus Lääkäreiden vastaanotto Avoinna ma–pe klo 8–15 Faksi Päivystykset muina aikoina Mikkelin keskussairaala Sairaanhoitajan vastaanotto Sairaanhoitaja, akuutit sairaudet Terveydenhoitajan vastaanotto Terveydenhoitaja, pitkäaikaissairaudet Sairaanhoitajan vastaanotto Sairaanhoitaja, mielenterveys- ja päihdetyö

044 717 8400 015 770 2600 015 681 314 015 211 411 015 770 2600 050 314 5857 050 389 5554

PERHE- JA SOSIAALITYÖ Sosiaalityö Oppilastyöntekijä-perhetyöntekijä

050 389 5514 040 051 1582

Neuvolat ja kouluterveydenhuolto Arkisin ma–pe klo 8–15 Terveydenhoitaja ajanvaraus ja yhteydenotot 050 314 5858 ma–pe klo 12–13

Suun terveydenhuolto Ajanvaraus 050 314 5859 Ajanvaraus avoinna hammashoitajan ollessa paikalla Voit tarkistaa ajanvarauksesi osoitteesta Hyvis.fi. Hammaslääkäripäivystys iltaisin, viikonloppuisin ja arkipyhinä Mikkelissä Pankalammen hyvinvointiasemalla, hoitola 2, Kiiskinmäenkatu 5–7, 50130 Mikkeli. kts. Hammaslääkäripäivystys s.15

fysioterapia ja apuvälinelainaus Käyntiosoite: Punakiventie 1 (kerrostalon liikehuoneisto) Soittoaika ma–pe klo 11–11.30 050 389 5575 Muina aikoina vastataan puhelimeen mahdollisuuksien mukaan.

Palvelumme muuttuvat vauhdilla. Tarkista tuoreimmat tiedot www.essote.fi


Kuntoutusosasto

Fysioterapia

Pertunmaan lähikuntoutusosasto Punakiventie 3, 19430 Pertunmaa Palveluyksikön esimies

040 719 9922 040 061 3452

Pieksämäki Pieksämäki järjestää peruspalvelunsa itse. Katso tarkemmat tiedot kunnan omista palvelukanavista. Pääterveysasema Tapparakatu 1–3, 76100 Pieksämäki, Vaihde ma–to klo 8–15, pe ja arkipyhien aattona 8–14 Tiimi 1 Tiimi 2 Tiimi 3

015 788 2111 015 788 4431 015 788 4432 015 788 4433

Päivystys Pieksämäen sairaala klo 8–21.30 Sairaalantie 14, 76100 Pieksämäki. Sairaanhoitaja 015 788 4255 arkisin ma–to klo 8–15 ja pe 8–14. Triagehoitaja klo 8–21.30 044 799 5546 Mikkelin keskussairaala klo 21.30–8 Porrassalmenkatu 35–37, 50100 Mikkeli Yöaikaan klo 21–7 ja viikonloppuisin sekä arkipyhinä klo 15–7 puhelinpalvelu numerossa 015 225 588, jossa soittajalle tehdään hoidon tarpeen arviointi äkillisissä terveysongelmissa.

Puumalan hyvinvointiasema Niementie 26, 52200 Puumala ma–to klo 7.30–15.30, pe ja pyhäpäivien aattona klo 7.30–15 Faksi 015 468 2077 Ajanvaraus asiakkaille klo 7.30–10 arkisin 015 194 4770 AK –vastaus klo 10–15 arkisin 015 680 129 Laboratorio Avoinna ma, ke ja pe klo 8–11. Ajanvaraus laboratorioon arkisin klo 12–14 Etelä-Savon Ensineuvon kautta Internetin kautta www.islab.fi/ajanvaraus.

044 717 8400 015 211 411

Kuvantaminen (röntgen) siirtyy Mikkelin Pankalammelta keskussairaalalle 1.1.2017 lähtien. Hoitotarvikejakelu ma ja to klo 14–15

050 311 7501

suun terveydenhuolto Ajanvaraus ma–pe klo 7.30–15 015 194 4410 Voit tarkistaa ajanvarauksesi osoitteesta Hyvis.fi kts. Hammaslääkäripäivystys s.15

neuvolat ja kouluterveydenhuolto Niementie 26, 52200 Puumala Neuvola 044 794 5524 Puumalan yhtenäiskoulu, terveydenhoitaja 044 794 5524 Immonen Katja, koulukuraattori 044 417 5384 koulukuraattori@sulkava.fi. Kuraattori tavattavissa Puumalan yhtenäiskoululla torstaisin. Vierimaa Elina, koulupsykologi 040 830 3564 elina.vierimaa@valteri.fi. Koulupsykologi on Puumalan yhtenäiskoululla kerran kuukaudessa torstaina lukuvuoden alussa sovittuina ajankohtina.

Käyntiosoite: Niementie 26, 52200 Puumala Ajanvaraus

044 794 5531

Mielenterveys- ja päihdepalvelut Kaikkien Essoten alueen kuntien ja toimipisteiden mielenterveys- ja päihdeasiakkaiden päivystys on alkaen 1.1.2017 yhteispäivystyksessä Mikkelin keskussairaalassa, Porrassalmenkatu 35–37, 50100 Mikkeli. Päivystävä sairaanhoitaja 044 351 6313 Ensineuvo 015 211 411 Sairaanhoitaja 044 794 5522

Ristiinan hyvinvointiasema Brahentie 10, 52300 Ristiina Faksi Avoinna ma–pe klo 8–16 Toimisto avoinna ma–to klo 8–15 ja pe klo 8–13 Ajanvaraus Laboratorio Ma–to klo 7.30–11.30 www.islab.fi/ajanvaraus Laboratorion ajanvaraus

015 661 003 015 211 411 015 211 411 044 717 8400

Hyvinvointiaseman AK-poliklinikka Potilaaksi veren hyytymistä estävään (antikoagulantti) lääkitykseen tullaan kutsuttuna. Edellytyksenä on, että AK-arvot ovat olleet hoitotasolla vähintään kahden kuukauden ajan eikä potilaalla ole muita lääkärin määrittelemiä esteitä poliklinikan asiakkaaksi. Vastaanottokäynnillä otetaan verinäyte sormenpäästä, jonka perusteella määritellään annostus ja annetaan seuraava vastaanottoaika poliklinikalle. Muut kuin AK-poliklinikan potilaat Potilaat varaavat itse laboratorioajan puhelimitse tai netissä. Islabin ajanvaraus ma–pe klo 12–14 044 717 8400 www.islab.fi/ ajanvaraus AK-näytteitä otetaan laboratoriossa pääsääntöisesti klo 10 jälkeen. Näytteenotto ei vaadi paastoa. Poikkeukselliset arvot soitetaan potilaalle tutkimuspäivänä. AK-tulokset ja annostusohjeet ovat saatavissa sähköisesti Hyvis- verkkopalvelun kautta (www.hyvis.fi), puhelimeen tekstiviestinä tai postitse kirjeessä (potilastiedote). Mikäli hoito on aloitettu jossain muualla kuin hyvinvointiasemalla, potilaan on syytä ottaa yhteys Ensineuvoon puh. 015 - 211 411 laboratorio pyyntöjen ja ohjauksen takia. Hoidon aloitusvaiheessa asianmukaisen ohjauksen merkitys on suuri ja sillä pyritään varmistamaan hoidon onnistuminen. Kuvantaminen (röntgen) siirtyy Mikkelin Pankalammelta keskussairaalalle 1.1.2017 lähtien.

suun terveydenhuolto Ajanvaraus ma–pe klo 7.30–15 015 194 4410 Voit tarkistaa ajanvarauksesi osoitteesta Hyvis.fi. kts. Hammaslääkäripäivystys s.15

Neuvola Brahentie 10, 52300 Ristiina Neuvola

044 794 5087 044 794 5088 Suomenniemen neuvolapalvelut hoidetaan Ristiinan neuvolassa

Laboratorioon varaat ajan helpoiten www.islab/ajanvaraus

21


KOULUTERVEYdEnHUOLTO Ristiinan yhtenäiskoulu, terveydenhoitaja

044 794 5060

FYSIOTERAPIA Ristiinan perusterveydenhuollon avofysioterapiatoiminta tapahtuu keskussairaalan fysiatrian yksikössä. Käyntiosoite: Porrassalmenkatu 35–37, 3.krs. Mikkeli Ajanvaraus ma–pe klo 9–11 015 351 2442

MIELEnTERVEYS- JA PÄIHdEPALVELUT Kaikkien Essoten alueen kuntien ja toimipisteiden mielenterveys- ja päihdeasiakkaiden päivystys on alkaen 1.1.2017 yhteispäivystyksessä Mikkelin keskussairaalassa, Porrassalmenkatu 35–37, 50100 Mikkeli. Päivystävä sairaanhoitaja 044 351 6313 Ensineuvo 015 211 411 Sairaanhoitaja 044 794 4996

SUOMEnnIEMEn HYVInVOInTIASEMA/ METSÄTÄHTI Opinraitti 9, 52830 Suomenniemi Toimisto (Ristiina) avoinna ma–to klo 8–15 ja pe klo 8–13 Ajanvaraus 015 211 411

Lääkärin vastaanotto tiistaisin kaksi kertaa kuukaudessa Sairaanhoitajan vastaanotto tiistaisin ja keskiviikkoisin (ei lääkärin vastaanottopäivinä) Laboratorio Keskiviikkoisin toimintakeskus Metsätähdessä ja Ristiinassa ma–to 7.30–11.30. Kesäkuukausina laboratorio avoinna ma, ti ja to Hyvinvointiaseman AK-poliklinikka Potilaaksi veren hyytymistä estävään (antikoagulantti) lääkitykseen tullaan kutsuttuna. Edellytyksenä on, että AK-arvot ovat olleet hoitotasolla vähintään kahden kuukauden ajan eikä potilaalla ole muita lääkärin määrittelemiä esteitä poliklinikan asiakkaaksi. Poliklinikkakäynnillä otetaan verinäyte sormenpäästä, jonka perusteella määritellään annostus ja annetaan seuraava vastaanottoaika poliklinikalle. Muut kuin AK-poliklinikan potilaat Potilaat varaavat itse ajan laboratorioon www.islab.fi/ajanvaraus tai Islabin ajanvaraus ma–pe klo 12–14 044 717 8400 AK-näytteitä otetaan laboratoriossa pääsääntöisesti klo 10 jälkeen. Näytteenotto ei vaadi paastoa. Poikkeukselliset arvot soitetaan potilaalle tutkimuspäivänä.

MIKKELIn KESKUSSAIRAALA Ajanvarausten tarkistus, peruutukset ja lähetetiedustelut Keskussairaalan palvelukeskus 015 351 2161 ma–pe klo 8–15 Laskutusasiat ma–pe klo 8–15.45 015 351 2566 044 351 6608 Etkö tiedä, kenelle pitäisi soittaa? Keskussairaalan keskus auttaa 015 3511 Poliklinikat muuttuvat 1.1.2017 vastaanotoiksi. Vastaanottojen soittoajat Diabetesvastaanotto ma–pe klo 9–15 015 351 2161 Endoskopiayksikkö ma–pe klo 9–11 015 351 2316 Geriatrian vastaanotto ma–pe klo 9–11 015 351 2337 Fysiatrian vastaanotto ma–pe klo 9–11 015 351 2442 Ihotautien vastaanotto ma–pe klo 9–11 015 351 2361 Infektiosairauksien vastaanotto 040 359 6693 ma–pe klo 9–11 Keuhkosairauksien vastaanotto 015 351 2381 ma–pe klo 9–11 Kipuvastaanotto ma–pe klo 8–9 044 351 6373 Kirurgian vastaanotto ma–pe klo 9–11 015 351 2321 Korva-, nenä- ja kurkkutautien vastaanotto ja 015 351 2350 audiologia ma–pe klo 9–11 Audiologia (kuulontutkija) 015 351 2356 ma, ti, to, pe klo 8–8:30 ja ma, ke klo 14–4:30 Lastentautien ja lasten endokrinologian 015 351 2340 vastaanotot ma–pe klo 9–11 Sairaanhoitaja ma–to klo 13–14 044 351 9666 Diabeteshoitaja ma–to klo 13.30–15 044 351 2241 Lastenneurologian vastaanotto 015 351 2340 ma–pe klo 9–11 Sairaanhoitaja ma–pe klo 14–15 044 351 9635

22

Leikkausosasto toimisto ma–pe klo 7–14:30 015 351 2830 Hoidonvaraajat ti klo 9–10 015 351 2838 (päiväkirurginen vatsaelin- ja yleiskirurgia, suu- ja leukasairaudet, korva-, nenä- ja kurkkutaudit, ortopedia) Hoidonvaraajat ti klo 9–10 015 351 2858 (tekonivelkirurgia, verisuonikirurgia ja gynekologia) Hoidonvaraajat ke–to klo 13–14 015 351 2723 (virtsateiden kirurgia, lapsikirurgia, plastiikkakirurgia, osastokirurginen vatsaelinkirurgia) Lääkinnällinen kuntoutus ma–pe klo 9–11 015 351 2366 Munuaissairauksien vastaanotto ti–to 015 351 2823 Naistentautien vastaanotto ma–pe klo 8–9 015 351 2332 Hoitokeskus ma–pe klo 8–15 044 351 2628 Onkologian vastaanotto ma–pe klo 8–15 044 351 2628 Äitiys- ja sikiöseulontavastaanotto 015 351 2253 ma–pe klo 8–9 Neurologian vastaanotto ma–pe klo 9–11 015 351 2337 Silmätautien yksikkö ma–pe klo 9–11 015 351 2276 Sisätautien vastaanotto ma–pe klo 9–11 015 351 2302 Suu- ja leukasairaudet ma–pe klo 9–11 015 351 2350 Syöpäsairaanhoitaja ma–pe klo 8–15 044 351 6378 Naistentautien vastaanotto / 015 351 2794 hoitaja ma–pe klo 8–9 Lastenpsykiatrian vastaanotto 015 351 2374 ma–to klo 8–15 ja pe klo 8–14 Nuorisopsykiatrian vastaanotto 015 351 2734 ma–to klo 8–15 ja pe klo 8–14 Psykiatrian vastaanotto 015 351 5235 ma–to klo 9–12 ja 13–15 sekä pe klo 9–12 ja 13–14 Kuvantaminen 015 351 2662 soittoaika arkisin ma–pe klo 8–11

Palvelumme muuttuvat vauhdilla. Tarkista tuoreimmat tiedot www.essote.fi


AK-tulokset ja annostusohjeet ovat saatavissa sähköisesti Hyvis- verkkopalvelun kautta (www.hyvis.fi), puhelimeen tekstiviestinä tai postitse kirjeessä (potilastiedote).

AIKUISSOSIAALITYÖN JA TALOUDELLISEN TUEN PALVELUT kunnittain

Mikäli hoito on aloitettu jossain muualla kuin hyvinvointiasemalla, potilaan on syytä ottaa yhteys Ensineuvoon puh. 015 211 411 laboratorio pyyntöjen ja ohjauksen takia. Hoidon aloitusvaiheessa asianmukaisen ohjauksen merkitys on suuri ja sillä pyritään varmistamaan hoidon onnistuminen.

Neuvonta Avoinna ma klo 9–15 ja ti–pe klo 9–12 Haapiainen Niina, johtava sosiaalityöntekijä/ palveluesimies

Hoitotarvikejakelu ke klo 14–15.

Mikkeli

Kuvantaminen (röntgen) siirtyy Mikkelin Pankalammelta keskussairaalalle 1.1.2017 lähtien.

suun terveydenhuolto Ajanvaraus ma–pe klo 7.30–15 015 194 4410 Voit tarkistaa ajanvarauksesi osoitteesta Hyvis.fi kts. Hammaslääkäripäivystys s.15

Neuvola Suomenniemen neuvolapalvelut hoidetaan Ristiinan neuvolassa, Brahentie 10, 52300 Ristiina Neuvola 044 794 5087 044 794 5088

kouluterveydenhuolto Suomenniemen koulu, terveydenhoitaja

044 794 5060

Fysioterapia Suomenniemen perusterveydenhuollon avofysioterapiatoiminta tapahtuu keskussairaalan fysiatrian yksikössä. Käyntiosoite: Porrassalmenkatu 35–37, 3.krs. Mikkeli Ajanvaraus ma–pe klo 9–11 015 351 2442 Alueellinen apuvälineyksikkö 044 351 6511

MAAHANMUUTTOPALVELUT Koivisto Pia, maahanmuuttotyön palveluesimies 044 794 5059

Mikkeli Otavankatu 4, 50100 Mikkeli, 2. kerros Päivystys ma klo 13–16, ke klo 13–16, to klo 8–10. Muina aikoina ajanvarauksella. Suutari Sirpa, ohjaaja 044 794 2310 Saloviin Päivi, ohjaaja 044 794 5606 Myyryläinen Aija, perhetyöntekijä 044 794 5182

Hirvensalmi Keskustie 2, 52550 Hirvensalmi Päivystys ti klo 13-15, to klo 13-15. Muina aikoina ajanvarauksella Pöyry Kirsti, ohjaaja 040 129 4121 Repo Mari-Elisa, ohjaaja 040 129 4548

Juva Juvantie 13, 51900 Juva Päivystys ti klo 12-15, to klo 12-15. Muina aikoina ajanvarauksella Tirranen Emilia, ohjaaja 040 129 4640 Puikkonen Hanna, ohjaaja 040 129 4585

Pertunmaa

Vilhonkatu 7–9, 50100 Mikkeli Avoinna ma klo 9–15 ja ti–pe klo 9–12 Puhelinajat ma, ke ja pe klo 9–10 Kyllönen Riitta, sosiaalityöntekijä Liukkonen Susanna, sosiaalityöntekijä Kääriäinen Maria, sosiaaliohjaaja Juottonen Sirpa, etuuskäsittelijä Pietikäinen Merja, etuuskäsittelijä Siitari Sirpa, etuuskäsittelijä

015 194 2307 044 794 2365

044 794 2363 040 741 7026 040 865 4946 040 129 4730 040 129 4731 040 129 4651

Hirvensalmi Keskustie 2, 52550 Hirvensalmi Avoinna ma ja to klo 9–12 Baer Susan, sosiaalityöntekijä Heino Kati, sosiaaliohjaaja

050 596 4789 050 596 4790

Juva Juvantie 13, 51901 Juva Avoinna ma–pe klo 9–14 Puhelinajat ma–pe klo 9–10 Luukkonen Milja, sosiaaliohjaaja Niiranen Elina, vs. sosiaaliohjaaja Laiho Mari, sosiaalityöntekijä (Juva & Rantasalmi)

040 013 6185 040 022 7924 040 527 1510

Kangasniemi Otto Mannisen tie 2, 51200 Kangasniemi Avoinna ma–pe klo 9–15 Puhelinajat ma–to klo 9–10 Sosiaalityöntekijä Marttinen Jaana, sosiaaliohjaaja

040 587 2419 040 587 2422

Mäntyharju Sairaalantie 3, 52700 Mäntyharju Avoinna 8–16 Kaasinen Katri, sosiaaliohjaaja Mynttinen Eeva, vs. palveluohjaaja

040 844 6027 040 058 5761

Pertunmaa Virastokuja 1, 19430 Pertunmaa Avoinna ma–pe klo 9–15 Sosiaaliohjaaja Laitinen Kirsi, toimistosihteeri/etuuskäsittelijä

050 389 5514 040 548 7854

Puumala Niementie 23, 52200 Puumala Vastaanotto ajanvarauksella, puhelinajat ti ja ke klo 9–10 Korhonen Sanna, sosiaalityöntekijä 050 340 3873 Viitamäki-Pulkkinen Kirsi, sosiaaliohjaaja 050 599 9070

Pertuntie 14, 19430 Pertunmaa Päivystys ma klo 13-15, ke klo 13-15. Muina aikoina ajanvarauksella Seppänen Matti, ohjaaja 040 129 4547

Laboratorioon varaat ajan helpoiten www.islab/ajanvaraus

23


Pentikäinen Eini, perhetyöntekijä Tolvanen Merja, perhetyöntekijä

TALOUS- JA VELKANEUVONTA Vilhonkatu 7–9, 50100 Mikkeli Puhelinajat ma–pe klo 9–12 Kiljunen Riitta Vahvaselkä Sirpa

044 794 2343 044 794 5163

HIRVENSALMEN SOSIAALITYÖ 040 129 4241 040 129 4240

TYP REITTI

Baer Susan, sosiaalityöntekijä Heino Kati, ohjaaja

Kotipalvelu / Essoten kaikki kunnat Purhonen Sini, vt. perhepalveluohjaaja

Mikkeli Mannerheimintie 1, 50100 Mikkeli (Mikkelin Matkakeskus, 3 krs.) Avoinna klo 9–12 ja klo 13–15 044 794 2274 Lisätietoja www.essote.fi/typ-reitti Vastaanotto ajanvarauksella Hotokka Anu, palvelukoordinaattori 050 311 7453 Airas Sanna, palveluohjaaja 044 794 2272 Ylönen Eeva, palveluohjaaja 044 794 2275 Vauhkonen Sari, sosiaaliohjaaja 044 794 4022 Nykänen Päivi, toimistosihteeri 044 794 2274

Muut alueen kunnat

050 596 4789 050 596 4790 044 794 5166

Kotipalvelulla tarkoitetaan asumiseen, hoitoon ja huolenpitoon, toimintakyvyn ylläpitoon, lasten hoitoon ja kasvatukseen, asiointiin sekä muihin jokapäiväiseen elämään kuuluvien tehtävien ja toimintojen suorittamista tai niissä avustamista. Kotipalvelua annetaan sairauden, synnytyksen, vamman tai muun vastaavanlaisen toimintakykyä alentavan syyn tai erityisen perhe- tai elämäntilanteen perusteella Tarvitessaan kotipalvelua asiakas ottaa yhteyttä lapsiperheiden kotipalvelun perhepalveluohjaajaan joko puhelimitse tai täyttämällä Lapsiperheiden kotipalveluhakemus – lomakkeen. Kotipalveluun voidaan ohjautua myös esimerkiksi neuvolan kautta.

Muissa alueen kunnissa TYP-asioissa palvelevat aikuissosiaalityön työntekijät (yhteystiedot edellä).

Mäntyharju, Kangasniemi, Puumala, Juva ja Rantasalmi

OHJAAMO OLKKARI

Huupponen Marika, palveluesimies, johtava sosiaalityöntekijä

Maaherrankatu 12, 50100 Mikkeli Ohjaamo Olkkari 044 794 3266 Aukioloajat ja lisätietoja www.mikkelinolkkari.fi Ratia Sari-Anne, toiminnanohjaaja 050 311 7083

LASTENSUOJELUN JA LAPSIPERHEIDEN SOSIAALIPALVELUt kunnittain Will-Orava Johanna, palvelupäällikkö, 044 794 2393 lastensuojelu ja lapsiperheiden sosiaalityön palvelut

MIKKELI, HIRVENSALMI JA PERTUNMAA Bradly-Ikonen Tanja, palveluesimies, johtava sosiaalityöntekijä Alkuarviointi Viisterä Marjo, sosiaalityöntekijä Kovanen Anna-Liisa, vs. sosiaalityöntekijä Virtanen Sarita, sosiaalityöntekijä Laine Liisa, ohjaaja Avohuolto Baer Susan, sosiaalityöntekijä (Mikkeli ja Hirvensalmi) Hosio Virpi, sosiaalityöntekijä Ristimäki Päivi, vs. sosiaalityöntekijä Ulmanen Sini, vs. sosiaalityöntekijä Kyröläinen Kati, vs. ohjaaja Lantta Kaisa, vs. ohjaaja Toivanen Janne, ohjaaja Perhetyö Purhonen Sini, vt. perhepalveluohjaaja Herttuainen Mirjami, perhetyöntekijä Juutilainen Tarja, perhetyöntekijä Lehtiniemi Sanna, perhetyöntekijä Parkkinen Merja, perhetyöntekijä

24

040 587 2421 044 794 2352 050 311 7206 044 794 2359 044 794 5683 050 596 4789 040 129 4634 044 794 2367 044 794 2364 050 311 7223 040 129 4620 050 311 7219 044 794 5166 044 794 5685 044 794 5684 050 311 7119 044 794 5162

040 5271 520

KANGASNIEMEN SOSIAALITYÖ Sosiaalityöntekijä Korja Hanna, perhetyöntekijä Nuutinen Minna, erityisnuorisotyöntekijä

040 587 2419 040 520 6698 040 063 7292

Pyykönen Birgitta, sosiaalityöntekijä Lahtonen Satu, perheohjaaja Pöllänen Tiina, perheohjaaja

040 540 1547 040 653 1645 040 558 4424

MÄNTYHARJUN SOSIAALITYÖ

PUUMALAN SOSIAALITYÖ Korhonen Sanna, sosiaalityöntekijä Viitamäki-Pulkkinen Kirsi, ohjaaja Tuukkanen Juha-Pekka, ma. ohjaaja

050 340 3873* 050 599 9070 044 794 5147

JUVAN SOSIAALITYÖ Haikarainen Päivi, sosiaalityöntekijä Klemm Kyllikki, sosiaalityöntekijä

040 530 3905 040 738 0757

RANTASALMEN SOSIAALITYÖ Nyyssönen Nea, sosiaalityöntekijä Immonen Eeva, sosiaalityöntekijä

040 824 5904 040 561 5263

SIJAIS- JA JÄLKIHUOLTOYKSIKKÖ PESSI Päivystys ma–pe klo 9–15 Poikonen Sanna, palveluesimies, johtava sosiaalityöntekijä Lilja Salla, sosiaalityöntekijä (tukiperhetoiminta) Laukkarinen Päivi, ohjaaja (perhehoito) Konttinen Anne, sosiaalityöntekijä (perhehoito) Paasonen Leena, vs. sosiaalityöntekijä (ls.laitos ja perhekodit) Selkamo Eija, ohjaaja

Palvelumme muuttuvat vauhdilla. Tarkista tuoreimmat tiedot www.essote.fi

040 129 4418 044 794 5763 040 129 4417 050 311 7478 044 794 5602 040 778 6849 044 794 5699


Rahikainen Paula, ohjaaja Selin Taneli, ohjaaja

044 794 5700 044 794 5701

NUORTEN VASTAANOTTOYKSIKKÖ HAVURINNE Havurinne Silvonen Lauri, vastaava ohjaaja

044 794 3301 044 794 3303

oleva kriisityön yksikkö. Turvakotiin voi hakeutua, kun kotiin jääminen väkivallan takia on vaarallista tai kotona on väkivallan uhkaa. Turvakoti on avoin kaikille ikään ja sukupuoleen katsomatta. Mikkelin turvakoti Pellosniementie 1, 52420 Pellosniemi, Mikkeli

040 129 4799

Sosiaali- ja potilasasiamiehet

TURVAKOTI Turvakotiin voi tulla yksin tai yhdessä lasten kanssa. Maksuttomasta turvakodista saa myös puhelimitse keskusteluapua ja neuvontaa väkivalta-asioissa ympäri vuorokauden. Mikkelin turvakoti on seitsemänpaikkainen ympäri vuorokauden auki

Kinnunen Jutta, vs. sosiaali- ja potilasasiamies Maaherrankatu 9-11, 50100 Mikkeli Soittoaika arkisin klo 9-12 Tikka Irja, potilasasiamies Porrassalmenkatu 35-37, 50100 Mikkeli

044 794 4307 044 351 2818

VANHUS- JA VAMMAISPALVELUT Kaukonen Niina, vammais- ja vanhuspalvelujen johtaja Asikainen Marju, vastaava ylilääkäri Marjakangas Minna, vammaispalvelujen vastaava sosiaalityöntekijä Hujanen Seppo, tukipalvelukoordinaattori Kärkkäinen Sari, palveluohjauksen esimies PALVELUNEUVO arkisin klo 8–16 Maaherrankatu 10, 50100 Mikkeli

044 794 4003 040 129 4295 044 351 2552 040 509 1307 044 794 4508 015 211 557

Katso s. 12

Palvelupäälliköt Mikkeli-Haukivuori Ristiina-Suomenniemi Hirvensalmi Puumala-Anttola Mäntyharju Kangasniemi Pertunmaa Juva

044 794 4002 044 351 2665 044 351 6615 044 351 6371 040 507 4701 040 678 3013 050 389 5558 040 359 6930

Kotihoidosta vastaava esimies Mikkeli pohjoinen alue Mikkeli itäinen alue Mikkeli eteläinen alue Mikkeli läntinen alue Anttola, Puumala Haukivuori Hirvensalmi Juva Kangasniemi Mäntyharju Ristiina ja Suomenniemi Pertunmaa

044 129 4461 044 794 4017 044 794 4015 050 591 7286 044 794 5652 050 375 4852 040 029 3810 040 012 4603 040 024 1129 040 861 3328 050 389 5559

Päivätoiminta ja ennaltaehkäisevä toiminta Mikkelin päivätoiminta Mikkelin muistineuvonta arkisin klo 8–9 Porrassalmenkatu 26, 50100 Mikkeli

040 129 4388

Kiiskinmäen päiväkeskus 044 794 3313 Kiiskinmäenkatu 2, 50130 Mikkeli Päivätoiminnan esimies 044 794 5725 Järjestöyhteistyö ja vapaaehtoistoiminta 050 311 7138 Päiväpirtti (muistisairaiden päivätoiminta) 044 794 5389 Kiiskinmäenkatu 2, 50130 Mikkeli Graanin päivätoiminta Graanin palvelutalo, Graanintie 10, 50190 Mikkeli Kuntohoitaja 044 794 4509 Asumispalveluyksikön esimies 040 836 5278 Toimintakeskus Kipinä (kehitysvammaisten päivätoiminta) Raviradantie 4–6 B-rakennus, 50100 Mikkeli Kehitysvammaisten aikuisten päivätoiminta 044 794 3404 Kehitysvammaisten lasten ilta- ja loma-ajanhoito 044 794 5502 Vastaava ohjaaja 040 129 4158 Päivä- ja työtoiminnan esimies 040 129 4869 Anttolan päivätoiminta 040 129 4573 Kotihoidon esimies 050 591 7286 Haukivuoren päivätoiminta Haukivuoren palvelukeskus, Kankaalantie 4, 51600 Haukivuori Hoitaja 044 794 5616 Hirvensalmen päivätoiminta Hirvensalmen palvelukeskus, Heikinniementie 7, 52550 Hirvensalmi Kotihoidon esimies 050 375 4852 Päivätoiminnan ohjaaja 050 337 3960 Juvan päivätoiminta Juvakodin palvelukeskus, Sairaalatie 6, 51900 Juva Lähihoitaja 040 043 5235 Lähihoitaja 040 013 5020 Kotihoidon esimies 040 029 3810 Muistihoitaja 040 013 5093 Kangasniemen päivätoiminta Otto Mannisen tie 5, 51200 Kangasniemi Ohjaaja 040 779 5845 Mäntyharjun päivätoiminta Haapaseläntie 21, 52700 Mäntyharju Päivätoiminnan ohjaaja 040 762 9165 Päivätoiminta, saunapalvelu 040 568 5673 Pertunmaan päivätoiminta 050 389 5520 Päiväkeskus Jokitupa, Virastokuja 1, 19430 Pertunmaa

Laboratorioon varaat ajan helpoiten www.islab/ajanvaraus

25


Pertunmaan kehitysvammaisten päivätoiminta 050 389 5590 Kehitysvammaisten ryhmäkoti, Punakiventie 5 A 2, 19430 Pertunmaa Salmikunnas Mari, kotihoidosta vastaava 050 389 5559 esimies Puumalan päivätoiminta 050 079 5359 Papinpellon kerhohuone, Pappilantie 5, 52200 Puumala Kotihoidon esimies 050 591 7286 Puumalan kehitysvammaisten päivätoiminta Sinitupa, Peippotie 3 B 7, 52200 Puumala Ohjaaja 050 401 9550 Ristiinan päivätoiminta Ristiinan terveysasema, Brahentie 10 B, 52300 Ristiina Hoitaja 040 741 7032 Kotihoidon esimies 040 861 3328

Ympärivuorokautinen asuminen ja jaksohoito Mikkeli Graanin palvelutalo Graanintie 10, 50190 Mikkeli Asumispalveluyksikön esimies Hoitajat tiimi 1 Hoitajat tiimi 2 Ryhmäkoti Palvelukoti Vuolingonhovi Ylännetie 1, 50600 Mikkeli Asumispalveluyksikön esimies Tammela Pihjala Lehtola Koivula Porrassalmen asumisyksikkö Moisiontie 11 A, 50520 Mikkeli Osastonhoitaja Hoitajat, 2.krs Hoitajat, 1.krs

015 321 2900 040 836 5278 015 321 2900 050 311 7516 015 321 2982 044 794 4040 040 129 4286 044 794 4043 044 794 4055 044 794 5765 044 794 4501 044 794 4041 040 129 4849

Anttola Anttolan palvelukeskus Taipaleentie 27 – 29, 52100 Anttola Asumispalveluyksikön esimies Hoitajat Kehitysvammaisten ryhmäkoti

0400 479 601 015 194 3117 015 321 580 040 129 4573

Haukivuori Haukivuoren palvelukeskus Kankaalantie 4, 51600 Haukivuori Kotihoidon esimies Aamurusko Pohjantähti Päivänsäde Kotipirtti, Keskustie 45, 51600 Haukivuori

015 727 6400 044 794 5652 044 794 5636 044 794 5626 044 794 5637 044 794 5639

Hirvensalmi Hirvensalmen palvelukeskus Heikinniementie 9, 52550 Hirvensalmi Kotihoidon esimies Antinkoti

26

050 564 0565 050 596 4794

Hilmankoti Aininkoti Heikinkoti Heikinniementie 7, 52550 Hirvensalmi

050 596 4796 050 596 4795 050 518 1371

Juva Juvakodin palvelukeskus, Sairaalatie 6, 51900 Juva Asumispalveluyksikön esimies 040 029 3795 Päivänsäde 040 029 3794 Iltarusko 040 847 0836 Kuunsilta 040 847 8616 Juvan terveysasema, Sairaalatie 3, 51900 Juva Asumispalveluyksikön esimies 040 029 3795 Jaksohoitoyksikön hoitajat 040 029 3793 Ryhmäkoti Tirrola, Tirrolantie 4C, 51900 Juva Asumispalveluyksikön esimies 040 029 3795 Hoitajat 040 013 6204 Kuharannan palvelukeskus, Kotitie 20, 51900 Juva Toiminnanjohtaja 040 752 0856 Vastaava sairaanhoitaja 040 765 2476 Kehitysvammaisten asumisyksikkö Pääskylinna, Tirrolantie 4B, 51900 Juva Asumispalveluyksikön esimies 040 029 3795 Ohjaaja 040 845 0538

Kangasniemi Ympärivuorokautinen asuminen Avopalveluohjaaja Jaksohoito Lähikuntoutusyksikön esimies Hoitajat Mäntykangas Kotihoidon esimies Sairaanhoitaja Alakerran hoitajat Yläkerran hoitajat Osasto 3 Männikkö Otto Mannisen tie 92, 51200 Kangasniemi Sairaanhoitaja Yläkerran hoitajat Kangasniemen toimintakeskus Keto, vammaispalvelun päivä- ja työtoiminta Otto Mannisen tie 88, 51200 Kangasniemi Ohjaajat Asuntola Mäntyranta Otto Mannisen tie 90, 51200 Kangasniemi Ohjaajat

040 012 4603 040 013 2262 040 847 6863 040 731 9791 040 012 4603 040 678 1048 040 678 1060 040 076 7517 040 076 7506 040 481 9168 040 195 0996

040 077 0242 040 678 1067 040 592 6259 040 678 1039

Mäntyharju Mäntyharju,Palvelukeskus Ruskahovi Haapaseläntie 21, 52700 Mäntyharju Asumispalveluyksikön esimies Sairaanhoitajat Kuntohoitajat Annansilmä Pelakuu Linnea Viola Aurelia Vanamo

Palvelumme muuttuvat vauhdilla. Tarkista tuoreimmat tiedot www.essote.fi

040 725 4263 040 779 8628 044 770 7282 040 762 9154 044 770 7223 040 582 6375 044 770 7224 044 255 8877 044 770 7269


Pertunmaa Salmikunnas Mari, asumispalveluista vastaava esimies Tehostettu palveluasuminen ja jaksohoito Kissankulma, Punakiventie 3, Asunto 2, 19430 Pertunmaa Vaskikello, Punakiventie 3, Asunto 1, 19430 Pertunmaa Tavallinen palveluasuminen ja jaksohoito Honkala, Punakiventie 5 E 1, 19430 Pertunmaa Kehitysvammaisten ryhmäkoti Punakiventie 5 A 2, 19430 Pertunmaa

050 389 5559

050 314 5861 040 082 2793

050 389 5557 050 389 5590

Koivuranta Tupasvilla Mäntykoti, kotihoidon alainen palveluasumisen yksikkö Peippola, kehitysvammaisten asuntola

040 823 0479 040 823 0480 040 823 0481 050 057 5674

Ristiina Palvelukeskus Vaarinsaari Tuderuksentie 2, 52300 Ristiina Kotihoidon esimies Poukama Suvanto Lahdelma

040 861 3328 040 758 5165 040 758 5185 044 794 5815

Suomenniemi

Puumala Puumalan palvelukeskus, Kenttätie 24,52200 Puumala Tehostettu palveluasuminen ja lyhytaikaishoitoyksikkö Asumispalveluyksikön esimies 0400 479 601 Lyhytaikainen palveluasuminen 050 071 2788 Poukama 040 823 0471 Rantakoti 040 823 0478 040 523 9416

Toimintakeskus Metsätähti Opinraitti 9, 52830 Suomenniemi Kotihoidon esimies Hoitajat

040 861 3328 0400 348 263

ESSOTEN JOHDON PUHELINNUMEROT Kaikki Essoten puhelinnumerot löydät www.essote.fi/yhteystietoluettelo Sähköpostimme ovat muodossa etunimi.sukunimi@essote.fi

Hallinto Johdon sihteerit Virtaniemi Jaana Tikkanen Pirkko Pärnänen Marja-Liisa

044 351 2501 044 351 2504 044 351 2390

Kortelainen Risto, kuntayhtymän johtaja Marjakangas Pasi, hallintojohtaja Vihanto Merja, henkilöstöjohtaja Kuiri Senja, johtajaylihoitaja Vestala Vesa, talousjohtaja Ikäheimonen Merja, tietohallintojohtaja Thure Veli Matti, tila- ja tukipalvelujohtaja Aho Jukka, turvallisuuspäällikkö Vauhkonen Jouni, viestintäpäällikkö

050 522 8677 044 351 9601 044 351 2382 044 351 2650 044 351 2540 044 351 2513 044 351 9658 044 351 4500 040 359 6445

Kuntoutuspalvelut Juhakoski Riikka, johtaja 044 351 9661 Purhonen Hilpi, palvelupäällikkö, 040 522 1665 osastokuntoutus Hämäläinen Auli, palvelupäällikkö, avokuntoutus 044 351 2440

Mielenterveys- ja päihdepalvelut Mutanen Minna, johtaja Liukkonen Timo, vastaava ylilääkäri Tanninen Anri, avopalvelupäällikkö Laamanen Sirpa, asumis- ja laitospalveluiden päällikkö

044 794 4300 044 351 4404 040 129 4341 044 351 4171

Perhe- ja sosiaalipalvelut Auvinen Satu, johtaja Santala Kaisa, palvelupäällikkö ja vastaava ylilääkäri Will-Orava Johanna, palvelupäällikkö, lastensuojelu Kirvesmies Pirjo, palvelupäällikkö, sosiaalipalvelut

044 351 2302 044 351 6475 044 794 2393 040 522 5359

Terveyspalvelut Koski J. Jarmo, johtaja Seppälä Santeri, ylilääkäri, päivystyspalvelut Gärdström Hans, ylilääkäri, vastaanottopalvelut Laine Heikki, ylilääkäri, sairaalapalvelut

044 351 2541 040 359 6934 044 794 4000 044 351 2283

Vanhus- ja vammaispalvelut Kaukonen Niina, johtaja Asikainen Marju, vastaava ylilääkäri Jokela Päivi, geriatrian ylilääkäri Marjakangas Minna, vammaispalvelujen vastaava sosiaalityöntekijä Teittinen Sari, palvelupäällikkö, Ristiina-Suomenniemi Helminen Niina, palvelupäällikkö, Mikkeli-Haukivuori Ihalainen Pirjo, palvelupäällikkö, Hirvensalmi Loponen Maija, palvelupäällikkö, Pertunmaa Luokkamäki Sanna, palvelupäällikkö, Puumala-Anttola Paunonen Anne-Maarit, palvelupäällikkö, Juva Räsänen Marjo, palvelupäällikkö, Kangasniemi Niiranen Päivi, palvelupäällikkö, Mäntyharju

Laboratorioon varaat ajan helpoiten www.islab/ajanvaraus

044 794 4003 040 129 4295 044 351 2552 044 351 2665 044 794 4002 050 375 4852 050 389 5558 044 351 6371 040 359 6930 040 678 3013 040 507 4701

27


Päivystys auttaa kellon ympäri

Julkinen tiedote

Hätätilanteessa soita 112 Ensineuvo auttaa päivisin, p. 015 211 411 • Arkisin klo 7–21 ja viikonloppuisin klo 7–15. • Ensineuvossa on aamuisin ruuhkaa, parhaiten saat yhteyden iltapäivisin.

Hoidontarpeen arviointi auttaa yöllä, p. 015 225 588 • Päivystyksen hoidon tarpeen arviointi arkisin klo 21–7 ja lauantaisin ja sunnuntaisin klo 15–7.

Monitoimijapäivystys Mikkelin keskussairaalan monitoimijapäivystys palvelee äkillisissä sairas- ja kriisitapauksissa ympäri vuorokauden. Monitoimijapäivystys sisältää • • • •

Sairaiden ja loukkaantuneiden päivystyksen, mielenterveys- ja päihdepäivystyksen, sosiaali- ja kriisipäivystyksen ja lastensuojelun päivystyksen.

Päivystykseen ohjaudutaan joko sairaankuljetuksen tuomana, lääkärin lähetteellä tai soittamalla ensineuvoon tai päivystyksen hoidon tarpeen arviointiin. Mielenterveys- ja päihdeasioissa voit soittaa myös suoraan päivystäjälle, p. 044 351 6313. Asioinnin sujuvoittamiseksi päivystykseen kannattaa ottaa mukaan lista käytössä olevista lääkkeistä.

Hoidon tarpeen kiireellisyyden arviointi Päivystyksessä käy vuorokaudessa 100–200 potilasta, joille annetaan hoitoa äkillisten terveysongelmien vuoksi. Potilaiden hoito tapahtuu kiireellisyysjärjestyksessä, joten kannattaa varautua odottamaan. Päivystyskäynnin kestoon vaikuttavat myös tehtävät tutkimukset, kuten röntgenkuvaukset ja laboratoriokokeet.

Välitöntä hoitoa vaativat potilaat > Hoidetaan heti nopeaa hoitoa vaativat potilaat > Odotusaika on lyhyt Muut päivystyshoitoa vaativat potilaat > Odotusaika voi olla tunteja

www.essote.fi Sähköpostimme ovat muotoa etunimi.sukunimi@essote.fi

Essoten palveluopas 2017  
Essoten palveluopas 2017  

Sosiaali- ja terveyspalveluiden opas vuodelle 2017

Advertisement