Page 1

Mikkelin

Kameraseura Ry

Kev채ttiedote 2013

k채ri k r 채 j I G I D &2 1 U L U O K olla karin johd n u P a k k e 6.4.P

S U O K O VUOSIK KUTSU!


Puheenjohtajan terveiset

Kevät saa, jahka sinne asti pääs-

tään… Päivä kuitenkin pitenee pikkuhiljaa ja aurinkoa kohden on suunta muutenkin  Ennen kevättä ja kesää on kuitenkin paljon edessä, helmikuussa studiokuvaussessio, päästään taas keinovalon ihmeelliseen maailmaan. Maaliskuussa onkin sitten tärkeää asiaa; torstaina 7.3. vuosikokous (kameraseuran tiloissa), ja saman viikon viikonloppuna olisi sitten mahdollisuus päästä Ristiinalaisten kera kimppakyydillä Helsinkiin Kuva&Kamera- messuille. Tämä kimppakyytiasia pienellä varauksella, mutta asia varmistuu lähiaikoina. Huhtikuulle onkin siten taas

iloisia koulutusuutisia, Pekka Punkari tulee pitämään digikuvauskurssin Mikkeliin. Ristiinan Kameraseuran Mikko Rongas on ollut allekirjoittaneen kanssa järjestämässä kurssia. Kurssille valitetavasti ei mahdu kauhean isoa porukkamäärää, joten nopeimmat saa varmistettua paikan itselleen! Lisää kurssista seuraavalla sivulla... Kokoontumispäivä vaihtuu torstailta maanantaiksi. Eli jatkossa treffataan aina joka kuukauden eka maanantai, jollei toisin ilmoiteta! Muistathan katsoa ja laittaa kalenteriisi ylös takasivulta tapahtumat! Toivoo pj. Sami.

Kansikuva: Heikki Hermunen

Taidekontti Mikkelin torille on ilmestynyt Taidekontti. Taidekontin järjestäjä on Mikkelin kaupungin kulttuuripalvelut. Taidekontti kuuluu osaksi Mikkelin kaupungin 175 v. juhlavuotta. Kontilla halutaan muistuttaa mikkeliläisten luovan alan, taiteilijoiden osaamisesta ja työstä. Tavoite on myös herätellä ihmisiä katsomaan kaupunkia ja kaupungissa olevia tiloja uudella tavalla.

Tuota konttia vuokrataan koko kevään ajan kulttuurialojen toimijoille. Tammikuun ajan kontissa voi tutustua muotoilija Roni Kosusen töihin. Kontin ulkokuori on verhoiltu IPIK Designin kuosilla. Etelä-Savon taidetoimikunta tuottaa sisällön konttiin huhti- ja toukokuussa Blogi: http://mikkelintaidekontti2013.blogspot.fi/


DIGIjärkkäriKOULU 1 & 2 6.4. Pekka Punkarin johdolla Mikkelin Kameraseura ry ja Ristiinan Kameraseura ry järjestävät digikuvauskurssin lauantaina 6.4. Kurssipaikka on Mikkelissä Mikael- koululla ja kouluttajana on Pekka Punkari Kurssin sisältö: Digijärkkärikoulu 1 & 2, sisältäen myös kuvankäsittelyn perusteet. Yhteensä n. 8 tuntia täyttä asiaa + tauot Koulu1- Kurssi avaa uuden digijärjestelmäkameran salat ja auttaa hyödyntämään sen

monipuoliset ominaisuudet. Opit oikeat säädöt henkilö- tilanne- ja luontokuviin. Kuinka hallitset valotuksen, tarkennuksen sekä tavoitat liikkuvan kohteen ja sopivan terävyysalueen. Lisäksi kurssi opastaa raw-kuvan perussäädöt. Innostava kurssi sopii uuden digijärjestelmäkameran hankkineelle tai aiemmin järjestelmäkameralla kuvanneelle. Mukaan oma digijärjestelmäkamera tai monipuoliset säädöt omaava kompakti- tai superzoomkamera. Koulu2- Kurssilla opit käyttämään kameraa monipuolisesti kaikissa olosuhteissa. Perehdymme valotusajan, himmenninaukon ja herkkyyden hallintaan henkilö-, tilanneja luontokuvauksessa. Lisäksi saat työkalut vaikuttavaan sommitteluun ja rajaukseen sekä opit hyödyntämään kameran videotoimintoa sekä säätämään raw-kuvia erilaisiin käyttökohteisiin. Kurssi sopii digitaalisella järjestelmäkameralla tai monipuoliset säädöt omaavalla kompakti- tai superzoomkameralla kuvanneelle.

Kurssille mahtuu 30 henkilöä, joten kiirettä kannattaa pitää ilmoittautumisien kanssa, paikat täytetään ilmottautumisjärjestyksessä. Kurssi on ensisijaisesti Mikkelin- ja Ristiinan Kameraseurojen jäsenille, mutta muidenkin kameraseurojen jäsenet voivat luonnollisesti ilmoittautua mukaan. Kurssimaksu on 30,- € / jäsen. Kussista aikataulu- ym. lisätietoja ilmoittautuneille lähempänä kurssia. Ilmoittautumiset: mikkelin.kameraseura@gmail.com


MIKKELIN KAMERASEURA RY TOIMIHENKILÖT 2013 Sami Funke

Puheenjohtaja 40-jotain vanha. Harrastanut vaihtelevalla menestyksellä kuvaamista jo n. 13 vuotiaasta. Käyttää kameraa niin työn kuin harrastuksenkin vuoksi. Enimmäkseen kuvaa digillä, mutta filmikalusto eikä pinhole- purkitkaan ei ole naftaliinissa.

Annika Sorjonen

Johtokunnan jäsen Pian 19-vuotias kahden kaupungin välillä junailija ja tuleva medianomi. Kuvaillut siitä lähtien kun sai kameran kätösiinsä, välillä kokeilevammalta ja välillä dokumentoivammalta kannalta. Kiinnittää kuvatessa huomiota erityisesti pieniin yksityiskohtiin ja kuvien tunnetiloihin. Löytänyt nyt myös filmien ja pinholejen salat - tai silloin kun aika niin sallii.

Heikki Hermunen

Johtokunnan jäsen / rahastonhoitaja Olen 60- vuotias kuvantamisen ammattilainen, tosin en tavanomaisessa mielessä koska toimin röntgenlääkärinä. Valokuvausta olen harrastanut pitkään, kouluiästä lähtien tutustuen näin sekä perusteisiin että viime aikoina digitaaliseen kuvantamiseen- eri muodoissaan.

Aila Haimilahti

Johtokunnan jäsen Olen vähän alle 5-kymppinen entinen puotipuksu, nyt opiskelen metalliartesaaniksi. 9-vuotiaana ostin ensimmäisen oman kameran, isäukko kun ei hennonut aina lainata omaansa. Olen metsäläinen luonnoltani, siispä tykkään kuvata luontoa. Viime aikojen kuvat tosin kertovat aika pitkälti nykyisestä koulumaailmastani.


Vuosinäyttely 2013 Suomen Kameraseurojen Liitto ry Ylöjärvellä ja Kameraseura Mielikuva ry kutsuvat Suomen Kameraseurojen Liiton jäseniä osallistumaan Ylöjärvellä 6.20.4.2013 järjestettävään vuosinäyttelyyn.

Kuvat lähetetään 6.1.-7.2.2013 mennessä joko liiton Photoportaalin kautta (digikuvat) ja/tai postitse os. Kameraseura Mielikuva c/o Marjatta Turkia Koivuhaantie 13 as 1, 33480 Ylöjärvi Kuvamaksu on neljä (4) euroa/teos. Näyttelyn avajaispäivänä 6.4.2013 alle 30-vuotiailta henkilöiltä kuvamaksu on kaksi (2) euroa/teos. Kuvamaksut maksetaan Kameraseura Mielikuva ry: n tilille IBAN FI7855370120076261 tai digikuvien lähetyksen yhteydessä PayPal-linkin kautta. Liitä maksukuitti kuvalähetyksen mukaan.

Vuosinäyttelyn avajaiset ovat lauantaina 6.4.2013 klo 15.00 Kauppakeskus Elossa, Elotie 1, Ylöjärvi. Näyttely on avoinna Kauppakeskus Elossa 6.4.20.4.2013 kauppakeskuksen aukioloaikoina, arkisin klo 9-21, lauantaisin klo 9-18 ja sunnuntaisin klo 12-18. Vuosinäyttelyn tuomareina toimivat ammattivalokuvaaja Jussi-Pekka Arkkola, Kameraseura Mielikuva ry: n puheenjohtaja Ilkka Valkila (EFIAP) ja Suomen Kameraseurojen Liiton edustajana Eero Kukkonen. Lisätietoja:

http://www.sksl.fi ->Näyttelyt -> Vuosija teemanäyttelyt -> Vuosinäyttely 2013 Ylöjärvellä

KUVA&KAMERA-messut Helsingin Messukeskuksessa 8.-10.3.2013 Messut pidetään samaan aikaan GoExpo -kokonaisuuden kanssa, jossa on kahdeksan muuta samanaikaista tapahtumaa. Voit tutustua kaikkiin tapahtumiin samalla pääsylipulla. KUVA&KAMERA -messut tarjoavat entistä enemmän kiinnostavaa nähtävää ja kuultavaa. Kolmella ohjelmalavalla ja yhdessä studiossa pyörii ohjelmaa niin ammattilaisille kuin harrastajillekin yli 80:n puheenvuoron voimin. Suuri yleisö kiinnostuu varmasti myös Madventures-TV –sarjan ja Suomen valokuvajärjestöjen keskusliitto Finnfoto ry:n valokuvanäyttelyistä.

Käy myös Suomen Kameraseurojen liiton sivuilla (www.sksl.fi) tutustumassa uutisiin ja kurssitarjontaan!!


? i s k e n e s Jä Mikkelin Kameraseura ry on yksi vanhimpia Kamerasuroja Suomessa, seura on perustettu 1938. Jäsenistö koostuu sekä nuoremmista että iäkkäämmistäkin harrastajista. Kaikki siis kelpuutetaan karvoihin katsomatta! Kuvauskokemuksellasi ei ole väliä, eikä sillä millainen kamera sinulla on, kiinnostus valokuvaukseen riittää! Seura tarjoaa hyvät kerhotilat josta löytyy mm. toimiva perinteinen labbis pimiötyöskentelyyn. Omia koulutuksia järjestämme välillä niin valokuvauksesta kuin kuvankäsittelystäkin. Kameraseura pyrkii antamaan valokuvauksesta kiinnostuneille tietoa, taitoa sekä mahdollisuuksia tutustua muihin valokuvauksen harrastajiin. Koulutusmahdollisuuksia avautuu jäsenyyden myötä hyvin kuten myös mahdollisuuksia osallistua näyttelyihin ja kilpailuihin kansainvälisestikin. Kokoonnumme elokuusta kesäkuulle kuukausittain ja joka kerta on oma teemansa; kilpailuja, kursseja ym. sekä välillä muutakin ohjelmaa.

Kuvat: Sami Funke

Kuva: Aila i Haimilaht

Jäsenmaksu on aikuisilta 25,- € vuosi ja alle 18-v 15,- €, jonka maksettuasi olet myös automaattisesti Suomen Kameraseurojen liiton (www.sksl.fi) jäsen!

Ota rohkeasti yhteyttä!

Sami Funke 050 527 6996

mikkelin.kameraseura@gmail.com


VUOSIKOKOUS

KUTSU

Tervetuloa vuosikokoukseen torstaina 7.3.2013 klo 18.00 Paikka: Kameraseuran tilat, Nuijamiestenkatu 20 Lisäksi ennen kokousta valokuvaaja Ari Jaskari tulee keskustelemaan valokuvauksesta ja pitkästä urastaan kuvaajana Tarjolla myös kaffetta ja pullaa ym. särvintä Mikkelin kameraseura ry mikkelin.kameraseura@gmail.com

11.1.2013

Mikkelin Kameraseura Ry vuosikokouksen esityslista 1. Kokouksen avaus 2. Valitaan kokoukselle pj, sihteeri ja kaksi pöytäkirjan tarkastajaa sekä kaksi ääntenlaskijaa 3. Laillisuus ja päätösvaltaisuus 4. Esityslistan hyväksyminen 5. Esitetään vuosikertomus 2012 6. Tilinpäätös, tilintarkastajan lausunto ja tilikertomus 7. Tili- ja vastuuvapauden myöntäminen johtokunnalle 8. Esitetään toimintasuunnitelma 2013 9. Tulo- ja menoarvio vuodelle 2013 10. Päätetään jäsenmaksun suuruus vuodelle 2014 11. Seuran johtokunnan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan valinta 12. Johtokunnan jäsenten valinta erovuoroisten tilalle 13. Rahastonhoitajan valinta 14. Tilintarkastajan ja varatilintarkastajan valinta 15. Vuoden Kameraseuralaisen julkistaminen 16. Muut asiat 17. Kokouksen päättäminen


Kuvat: Eija Vatanen-Siitari (kesk)

Kuvat: Aila Haimilahti. Vas: “Ohops!” yllä: “Ammutkin festaritunnelmissa”


Kuvat: Aila Haimilahti. Oik ylä: “Piru grillissä” Oik kesk: “Volkkarikahvila”

Kuva: Jukka-Pekka Heinola AFIAP (yllä) Kuvat: Kalervo Kuusela. Vas ala: “Talven kylmä syleily” Oik ala: “Eron hetki”


Kuva:Aila Haimilahti Oik kesk: “Harakanjalka kuivumassa”

Kuvat: Jukka-Pekka Heinola AFIAP


Kuva: Sami & Ella Funke “Mikkeli�

Viereiset kuvat: Eija Vatanen-Siitari


Tapahtumakalenteri Kevät 2013: To 10.1.2013 klo 18.00 Kuukausikokoontuminen Pöytäkilpailu ”joulufiiliksiä” To 7.2.2013 klo 18.00 Kuukausikokoontuminen Sudiokuvausta Samin studiolla. Kamerat mukaan! Kokoontuminen Vesitorninkatu 15 (Tuuliviirin viereinen talo) pihalla klo 18.00 tasan! To 7.3.2013 klo 18.00 VUOSIKOKOUS Seuran tiloissa, tarjolla kaffetta & pullaa & tärkeää asiaa La 6.4. Digikuvauskurssi, kouluttajana Pekka Punkari Lisätietoja sivulla 3 Ma 8.4.2013 klo 18.00 Kuukausikokoontuminen Pöytäkilpailu ”Mennyttä talvea” Ma 6.5.2013 klo 18.00 Kuukausikokoontuminen Aihe vapaa Ma 3.6.2013 klo 18.00 Kuukausikokoontuminen Perinteinen kaupunkikierros kameroita ulkoiluttaen, lähtö seuralta klo 18.05

Syksy 2013: Ma 5.8.2013 klo 18.00 Kuukausikokoontuminen Kesän sadon korjuu, eli kuvia mukaan! Lisää tapahtumia seuraavassa tiedotteessa

Mikkelin Kameraseura ry Pj:

Sami Funke p. 050 527 6996 mikkelin.kameraseura@gmail.com

kevat2013  

Mikkelin Kameraseuran kevättiedote 2013

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you