Page 1


ΙΣΧΥΡΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ

ΙΣΧΥΡΗ Φ.ΕΝ.ΑΞΙΚ Στις 13 Φεβρουαρίου, πραγματοποιούνται οι εκλογές για ανάδειξη νέου Δ.Σ της Φ.ΕΝ.Α.Ξ.Ι.Κ. Στις εκλογές αυτές, καλούμε όλους τους φοιτητές να στηρίξουν τη μοναδική παράταξη, που από την αρχή μέχρι το τέλος βρίσκεται δίπλα στο φοιτητή σε όλα τα μικρά και μεγάλα προβλήματα! Τους καλούμε να στηρίξουν την Προοδευτική Κ.Φ.! Διεκδικούμε και κερδίζουμε για τους φοιτητές, γιατί εδώ και 8 ολόκληρα χρόνια η φιλοσοφία μας βασίζεται στο συμφέρον του φοιτητή! Στο ΑΞΙΚ, από την πρώτη μέρα της παρουσίας μας διατρανώσαμε ότι θα διεκδικήσουμε μία καλύτερη σχολή, που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των σπουδαστών.

Στις 13 ΦεβρουΑριου στηριζουμε ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ Κ.Φ. γιατι:  με πρόταση μας στη Φ.Ε.Ν.Α.Ξ.Ι.Κ διεκδικήσαμε και κερδίσαμε την ύπαρξη διεύθυνσης εντός της σχολής. Πριν 4 χρόνια και μετά από πολλές ενέργειες, προβήκαμε στην πραγματοποίηση απεργίας εντός της Σχολής μας με μοναδικό αίτημα να διοριστεί διεύθυνση και η διοίκηση της Σχολής να μην βρίσκεται στα χέρια του οποιουδήποτε Λειτουργού του Υπουργείου Εργασίας.  με πρόταση μας στη Φ.Ε.Ν.Α.Ξ.Ι.Κ διεκδικήσαμε και κερδίσαμε να έχουμε σύντομα τον 1ο Παγκύπριο κολεγιακό διαγωνισμό μαγειρικής που θα διεξαχθεί στη σχολή μας σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Αρχιμαγείρων Κύπρου.  με πρόταση μας στη Φ.Ε.Ν.Α.Ξ.Ι.Κ διεκδικήσαμε και κερδίσαμε τη διεξαγωγή σεμιναρίων μοριακής κουζίνας, καραμέλας και σοκολάτας.  με πρόταση μας στη Φ.Ε.Ν.Α.Ξ.Ι.Κ διεκδικούμε όπως οι φοιτητές του τμήματος HOTEL AND CATERING OPERATION, να μπορούν να συνεχίσουν για ακόμα ένα χρόνο τις σπουδές τους και να αποκτήσουν τις απαιτούμενες γνώσεις για να μπορούν να ξεδιπλώσουν τις ικανότητες τους στην ξενοδοχειακή βιομηχανία.  με πρόταση μας στη Φ.Ε.Ν.Α.Ξ.Ι.Κ διεκδικούμε την αύξηση του κονδυλίου της σίτισης των φοιτητών της σχολής και όχι την αποκοπή του.  με πρόταση μας στη Φ.Ε.Ν.Α.Ξ.Ι.Κ διεκδικήσαμε και κερδίσαμε τον εκσυγχρονισμό της καφετέριας της σχολής μας π.χ. καρέκλες, τραπέζια, τρόφιμα, ποτά, τέντες, ανανέωση του χώρου κ.α. Μέχρι το τέλος της χρονιάς, θα συνεχίσουν να γίνονται αλλαγές.


 με πρόταση μας στη Φ.Ε.Ν.Α.Ξ.Ι.Κ διεκδικήσαμε και κερδίσαμε την ανακαίνιση των κτηριακών εγκαταστάσεων. Τα παλιά κτίρια και ο εξοπλισμός δυσκόλευαν κατά πολύ την εκπαίδευση μας.  με πρόταση μας στη Φ.Ε.Ν.Α.Ξ.Ι.Κ διεκδικήσαμε και κερδίσαμε την αγορά νέου εργαστηριακού εξοπλισμού: αγοραστήκαν Thermomix, chiller, δυο φούρνοι και μικροεξοπλισμός. Η αγορά καινούριου εξοπλισμού θα συνεχίζεται κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς.  με πρόταση μας στη Φ.Ε.Ν.Α.Ξ.Ι.Κ διεκδικήσαμε και κερδίσαμε τη μείωση της πρακτικής του 2ου έτους από 5 σε 4 μήνες. Το βαρυφορτωμένο πρόγραμμα των μαθημάτων και οι διάφορες μελέτες π.χ. αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής (coffee-break), παράδοση διπλωματικής, proposal, συνηγορούσαν στο γεγονός ότι ο φοιτητής δεν προλάβαινε να τα πραγματοποιήσει όλα έγκαιρα.  με πρόταση μας στη Φ.Ε.Ν.Α.Ξ.Ι.Κ διεκδικήσαμε και κερδίσαμε το χρόνιο αίτημα των φοιτητών για εισαγωγή υπηρεσιών διαδικτύου (wireless internet) στους χώρους των εστιών και στην καφετέρια της σχολής.  με πρόταση μας στη Φ.Ε.Ν.Α.Ξ.Ι.Κ διεκδικούμε την μη αποκοπή της χορηγίας των φοιτητών για την πρακτική εξάσκηση. Από την πρώτη στιγμή που ενημερωθήκαμε για το συγκεκριμένο θέμα ζητήσαμε και είχαμε συνάντηση με την ΑΝΑΔ (Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού) για πληροφορίες. Δεσμευόμαστε ότι θα μείνουμε υπερασπιστές των κεκτημένων των φοιτητών και δε θα αφήσουμε κανένα να βλάψει το συμφέρον μας.  με πρόταση μας στη Φ.Ε.Ν.Α.Ξ.Ι.Κ διεκδικήσαμε και κερδίσαμε την αλλαγή προγραμμάτων και κανονισμών λειτουργίας του ΑΞΙΚ, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από τη διεύθυνση της Σχολής.

»»»

Έχοντας, λοιπόν, σαν στόχο την αναβάθμιση του ΑΞΙΚ, συνεχίσαμε από την πρώτη στιγμή να πιέζουμε τη Διεύθυνση με στόχο τη μετατροπή της σχολής μας σε ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό κέντρο. Είναι, λοιπόν, τεράστιας σημασίας για εμάς η υλοποίηση του πάγιου αιτήματος της Προοδευτικής για

εκσυγχρονισμό των αναλυτικών προγραμμάτων στο ΑΞΙΚ.

 με πρόταση μας στη Φ.Ε.Ν.Α.Ξ.Ι.Κ διεκδικήσαμε και κερδίσαμε την αναβάθμιση των ηλεκτρονικών υπολογιστών στην αντίστοιχη αίθουσα. Έχουν εισαχθεί 7 καινούριοι υπολογιστές, οι οποίοι συμβάλουν στην καλύτερη και ευκολότερη αξιοποίηση της αίθουσας για τους σκοπούς λειτουργίας της. Διεκδικούμε την αναβάθμιση του συνόλου των ηλεκτρονικών υπολογιστών που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των φοιτητών.  με πρόταση μας στη Φ.Ε.Ν.Α.Ξ.Ι.Κ διεκδικήσαμε και κερδίσαμε την αλλαγή της θεματολογίας για τη μελέτη αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής (coffee break) σε ελεύθερη επιλογή θέματος. Η προηγούμενη διαδικασία επιλογής έβαζε περιορισμούς και προκαλούσε μεγάλες δυσκολίες για την πραγματοποίηση της έρευνας.


Στιγμές από τη δράση μας! Μέσα στα πλαίσια της πολύμορφης δράσης και προσφοράς μας, πραγματοποιήσαμε διάφορες δραστηριότητες και εκδηλώσεις…

Δίπλα στους πρωτοετείς συμφοιτητές μας, για τις εγγραφές τους!

Ήμασταν παρόντες στην αντικατοχική εκδήλωση και στην πορεία μνήμης και τιμής Πολυτεχνείου!

Αναλάβαμε την επιδιόρθωση καρεκλών και τραπεζιών και τον καθαρισμό της καφετέριας!

13 ΦεβρουΑρΙου

Ψηφίζουμε ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ

Μεγάλη τόμπολα (μερίδα των εσόδων της διατέθηκαν για φιλανθρωπικό σκοπό)!

Anakoinwsi Proodeftikis AΞΙΚ  

Proodeftiki ajik