Page 1

NEWSLETTER

ISSUE 12 - януари 2011/Февруари 2011

Уважаеми читатели, партньори и приятели на еко-селище „Geshaview”, След известна пауза, нашият бюлетин е отново пред Вас. През изминалите месеци, екипът ни извърши огромна по обем работа. Както ще откриете в следващите страници, сайтът на проекта вече е изцяло променен и дава много повече информация за онова, което очаква бъдещите ползватели и посетители на селището само след няколко месеца. В края на 2010 година с помощта на нашия основен финансов партньор Уникредит Булбанк, успяхме да осигурим необходимото финансиране за окончателното завършване на проекта, както и да подготвим първите сериозни прояви от календара за събитията в Geshaview, за които ще Ви информираме в следващите броеве. От този момент нататък, основният акцент на нашия бюлетин ще бъде да Ви информира за онова, което селището ще Ви предложи като лайфстайл, възможности за почивка, семейни събития, образование, конгресен туризъм и бизнес, за културните и развлекателни събития от нашата програма. Няма да пропуснем, разбира се и предложения за Ваша лична или корпоративна инвестиция. С най-добри пожелания! Юлиян Георгиев

Разходка в гората на Geshaview

В продължение на нашите усилия да поддържаме уникалността на Geshaview, с радост споделяме с всички читатели, че след близо три години проучване и задълбочено търсене, ние открихме своите партньори, с които ще създадем зелен Уелснес център и Дискавъри Парк в Geshaview. Оригиналните планове все още са обект на обсъждане, дизайнът на „Спа центъра” също предстои да бъде включен в програмата.

Разположени в гората С грижа за децата, които искат да се забавляват и възможности за релаксация и медитация за посетителите, лабиринтът от дървени постройки ще бъде разположен сред дърветата, така че максимално да се използват

Отгоре: Висящи мостове, приканващи ви да поемете дълбоко въздух, да разтворите ръце и да прекосите дълбоките клисури. Ляво: Дървени пътеки, разположени високо сред дърветата

предимствата на терена - стръмни склонове и плътни гористи участъци. Вие буквално ще се изгубите в този лабиринт, който за щастие е само на метри от Вашия дом. Разбира се, сигурността при изграждане на тази горска среда е от първостепенна важност за нас. Тъй като всичко ще бъде изработено от дървен материал и камък, необходимото за изграждане на ‘treehouse’ постройките, залите за терапии, платформите за упражнения, както и пътеките, трябва да бъде добре проектирано. Създаването на този проект ще бъде в рамките на следващите два летни сезона през 2011 и 2012 г. и ще бъде осъществен изцяло в хармония със зелената среда. Скрити в гората, но само на метри от дома.

Продължава на следващата страница

1


ISSUE 12 - януари 2011/Февруари 2011 Продължение от предишната страница

Да откриеш играта на слънцето

През идното лято ще наблюдаваме слънчевите зони в гората и, както направихме през зимата със снега, ще изработим стратегия за това как да използваме естествените метеорологични елементи при изграждането на проекта, така че всичко да бъде идеално позиционирано и в хармония, разбира се с минимални вреди към гората и живота в нея, но и приятно за посетителите. Първите курсове по йога вече са планирани за тази година, а за късното лято сме осигурили „интересно зелено училище” за децата. И така, въпреки всички трудности и икономически пречки, които застават пред всички нас, Geshaview успява да върви напред. Нямаме търпение да започнем своята дейност. Бихме искали да благодарим на всички, които споделят нашата концепция за „Treehouse” горски парк. За нас беше удоволствие да минем през всички тези етапи, а сега е време работата да започне.

Разходка в гората с „Treehouse Life”

Дейвид Холандс: Всеки, който желае да стане част от този уникален проект, нека се свърже с нас. Ще се радваме да споделим с Вас всички възможности.

За повече информация посетете: www.treehouselife.co.uk

План на Уелнес и Спа център

Проектът включва комплекс от осем постройки, които са разположени в гората на еко-селище Geshaview. Всички осем сгради са проектирани така, че да разкрият най-доброто от локацията. Изградени от камък и дърво, дизайнът с „открит поркив” позволява максимална връзка с естествената среда, без да бъде нарушен комфортът, който очаквате от международно признатия и отличен с множество награди проект.

Зала за релаксиране

Зали за терапии

Рецепция

Вход от селището

Зала за релаксиране

2

Зала за водни процедури Зали за терапии


ISSUE 12 - януари 2011/Февруари 2011

Все още можеш да инвестираш в Geshaview ... Къщи тип „Townhouse“ с 2 и 3 спални

Те са разположени из селището и са проектирани да максимизират използването на пространството. Къщите се състоят от отворен тип трапезария и всекидневна, просторни спални, преден и заден балкон и възможност за луксозно надграждане на кухнята. Този тип къщи е перфектният баланс на селищния начин на живот. Приблизителният им размер е между 129 кв.м. за къща с 2 спални и 223 кв.м. за къща с 3 спални. Посетете новия ни сайт: www.geshaview.eu/property

• Къщи тип „Townhouse“ с 2 спални – от 140 000 € • Къщи тип „Townhouse“ с 3 спални – от 182 000 € - напълно обзаведени Къщи тип „Mews Cottages“ с 2 и 3 спални Тези жилища, с просторни спални, са стратегически разположени в селището и са проектирани така, че да максимизират вътрешното пространство. С великолепната си гледка, просторни дневни и трапезарии, предни и задни тераси, тези вили са много специални. Този тип имоти е идеален както за млади семейства, така и за хора с двигателни проблеми, поради лесния си достъп. Приблизителният размер на къща тип „Mews Cottage” с 2 спални е 134 кв.м., а на „Mews Cottage” с 3 спални около 229 кв.м. Посетете новия ни сайт: www.geshaview.eu/property

• Къщи тип „Mews Cottage“ с 2 спални – от 166 000 € • Къщи тип „Mews Cottage“ с 3 спални – от 192 000 € - напълно обзаведени 3


ISSUE 12 - януари 2011/Февруари 2011

Нова визия на сайта на Geshaview

Сайтът на селището беше актуализиран, за да покаже, че сме готви да позиционираме Geshaview в бъдещето - като дестинация за почивка! Първото нещо, което ще забележитe в новия уеб сайт е, че акцентът вече не пада върху продажбата на имоти. Разбира се, все още има къщи и апартаменти за продажба в Geshaview, но бъдещето на селището е в превъръщането му в дестинация за туризъм и почивка. На следващите няколко страници ще дадем кратък преглед на сайта и обясним новите му функции, както и как лесно да се ориентирате към различните функционални части на селището. Основното, което ще видите е, че сайтът е разделен на панели. Те предлагат портали с подробна информация. При „щракване“ върху една от връзките в менюто на отделните панели, централният панел са променя, за да представи кратък обзор на този аспект на селището. Последващо „щракване“ върху менюто за връзка ще ви отведе до част от уебсайта, която ще даде пълна информация по темата.

С поглед към бъдещето Тази реорганизирация на уебсайта е много повече вглеждане в бъдещето. Мнозина от Вас ще бъдат наясно, че някои от услугите, които ще се предлагат, не са на разположение в момента (това ще бъде детайлно обяснено на всеки, който отправи запитвание за почивка в Geshaview), но ние очакваме, че през 2011 г. селището ще функционира с пълния си капацитет. Както при всяко предприятие, което трябва да започне отнякъде, отваряйки селището за посетители с ограничен набор от услуги ние вярваме, че постепенно то ще се превърне в дестинацията, която желаем да бъде, но с твърда икономическа база.

Рентиране Собствениците, които са обзавели своите имоти, имат желание да започнат да получават доходи от своята инвестиция, а ние сме сигурни, че идва времето селището да отвори врати за почиващите. Вече имаме редица запитвания за организиране на сватби и събития, както и от фирми, желаещи да провеждат техни корпоративни мероприятия в селището.

4

Предоставени са кариерни възможности в Geshaview, а медиина секция ще предоставя новини, статии и снимки за журналисти и читатели.

Тези секции са за бизнес партньори и собственици на имоти, които изискват потребителско име и парола за достъп до привилегирована информация и съобщения.


ISSUE 12 - януари 2011/Февруари 2011 Всяка тема има своя собствена "под-директорията", която е мини уебсайт, който предоставя пълна информация за този аспект на селището. Всички директории са достъпни директно чрез добавяне (след www.geshaview.eu) "/" и темата име, както е посочено по-долу. Забележка: Някои от под-директориите не са налични към момента на публикуване на тази публикация.

Ваканции

Семейство и приятели

Тези страници покриват ваканционшите възможности, които са на разположение, от дейност като обучение и културни занимания до кратките почивки. Осигурена е информация за цените за настаняване във всеки конкретен имот, както и бланка за резервация.

Тези страници осигуряват пълна информация за предлаганите удобства и услуги за всяка двойка, която желае да се бракосъчетае или поднови брачната клетва в Geshaview.

Geshaview е дестинация за почивка на семейства, групи или самостоятелно.

www.geshaview.eu/holidays

Този панел отвежда към поддиректориите „Сватби“ и „Подновяване на брачни клетви“.

“Партита за рождени дни”, „Празненства“, „Родови срещи“ и „Всякакъв повод...“ отвеждат до техните собствени поддиректории.

www.geshaview.eu/weddings

Професионално и образователно

Този панел обхваща програмите за обучения, които ще предлага селището. Препратките "Земни източници на енергия" и "Спиритуални практики" ще ви отведат до под-директорията на Стивън и Валери Кобърн: www.geshaview.eu/wellbeing Препратките с наименование Изкуство, Музика, Представления, Фотография, Начин на живот и Активност са свързани със страницата Избор по време на ваканцията: www.geshaview.eu/holidays

www.geshaview.eu/wellbeing

www.geshaview.eu/renewing_wedding_vows

60 секунден преглед

Този панел отвежда до седем 60 секундни видео клипа, които дават поглед отвътре на начина на живот в Geshaview. Натискането, върху която и да е от снимките, отваря панел на страницата, в които видеото стартира.

5


ISSUE 12 - януари 2011/Февруари 2011

Храни и напитки

Със своите седем места, където можете да опитате българската кухня, този панел препраща към под-директория "Ресторанти". Всяко "заведение за хранене" има своя страница, която описва ресторанта, а също така съдържа примерно меню и ценова листа, както и възможност да резервирате маса (в момента не е наличено). Останалите елементи от менюто препращат към страница, която предлага кратък преглед на екологичните плодове и зеленчуци, храни и напитки, които ще бъдат на разположение в Geshaview.

www.geshaview.eu/restaurants

Бизнес и търговия

Комплексната сграда ще предлага условия за бизнес срещи, семинари и конференции. Панелът „Бизнес и Търговия“ препраща към под-директория „конференции“, където са изброени всички удобства в Geshaview, капацитет места, както и предлаганите кетъринг улуги. На страницата може да се намери и информация за настаняването на делегатите, както и он-лайн форма за запитване и резервиране. Под-директориите за другите позиции от менюто са в процес на разработване.

www.geshaview.eu/conferencing

6

Актуално

Ако желаете да се информирате какво предстои да се случи в Geshaview през годината, този панел препраща към поддиректория, която ще Ви даде информация за събитията месец по месец. В панелът има отделни страници за бизнес, театрални, културни и сезонни мероприятия, както и за семинари и спиритически сеанси. За посетителите на Geshaview, които желаят да се запознаят с България, има страници с информация за околните населени места и атракциони – Арбанаси, Боженци, Дряново, Габрово, Трявна и Велико Търново.

www.geshaview.eu/events

Имоти

Страниците от стария уебсайт в момента са на разположение в под-директория „имоти“, която е достъпна при използването на препратката „The Property“ на заглавната страница на Geshaview. Предоставена е изчерпателна информация за имотите в Geshaveiw. Тук може да намерите информация за свободните за продажба имоти, ценови листи и местонахождението им в селището.

www.geshaview.eu/property


ISSUE 12 - януари 2011/Февруари 2011 Надяваме се, че този преглед на новия уебсайт на Geshaview Ви е дал един поглед отвътре за планувания бъдещ живот на селището. Както се вижда, има още какво да бъде добавено и когато съоръженията и удобствата в селището станат достъпни, ще актуализираме съответните страници с нова информация.

Информация за свободните места, бюлетини и още много други ...

Другите панели осигуряват достъп до информация от общ характер и новини за Geshaview.

Провери наличните места

Очаква да бъде открито ...

Моля, отделете време да разгледате новия сайт, има още много, което да се откритие, но е невъзможно да се опише в няколко кратки параграфа. Селището се променя от строителна площкадка към уединено място за почивка. Ако не сте посещавали наскоро Geshaview, не пропускайте да ни бъдете гости! Очакваме Ви!

Информационният бюлетин на Geshaview

Този панел е бърз и лесен начин да започнете с организирането на Вашето посещение в Geshaview. Просто въведете своят предполагаем ден на пристигане, въведете броят на нощувките и броят на посетителите. Изберете видът настаняване, който желаете, въведете адресът на електронната си поща и натиснете „Just Checking” и ние ще се свържем с Вас възможно най-скоро, за да започнем процеса на резервация.

Прочетете последния брой он-лайн, въведете адреса на електронната си поща и ние ще Ви изпратим бюлетина, веднага след като е публикуван.

‘Gesha Om’ in association with ‘SimplyBeingLotus’

Yoga Retreat Thursday 5th May - Sunday 8th May 2011 Come and join us for a long weekend and invest in your health. For abundance in the wealth of your physical, mental and spiritual wellbeing. Practice and discover further yogic lifestyle disciples including: Pranayama, asana, meditation yoga nidra, chanting and yogic eating. PLUS: A magical fire night. And guest speakers on spiritual/holistic lifestyle. Price £320 includes all of the above plus airport transfers, accomodation and meals. A massage therapist will be available (not included in price) For more details or to book your place please email Claire at: simplybeing@hotmail.co.uk

Курс “Спиритуални практики” и работна среща “Inspiration Plus”

1-ви април - 4-ти април 2011 година

„Спиритуални практики” – повторно свързване със сърцето в сърцето на България

Енергията на сърцето преодолява всичко. И няма никакво значение какви са Вашите схващания, духовни убеждения, какъв е цветът на кожата Ви, каква е професията Ви, на каква възраст или какъв пол сте. Но, когато сте подвластни на енергията на сърцето, Вие сте наистина в сърцето на същността. С водещ Валери Кобърн.

Повече подробности и резервационната форма ще намерите на нашия уебсайт:

www.geshaview.eu/wellbeing

20-ти май - 23-ти май 2011 година Изследване на земните енергии Този курс дава възможност за изследване и откриване на енергията и изцелителната мощ, които изобилстват от древни скали, дъврета и земя, които формират матрицата на средата, в която живеем. Водещ – Стивън Кобърн. Повече подробности и резервационната форма ще намерите на нашия уебсайт:

www.simplybeinglotus.co.uk

www.geshaview.eu/wellbeing

7


ISSUE 12 - януари 2011/Февруари 2011

Вихрушка в гората на Geshaview... През последния уикенд на октомври, Geshaview стана домакин на състезанието по спортно ориентиране за "Купа Дряново”, както и на "Geshaview Cup".

Над 300 състезатели от 15 населени места и градове в България взеха участие в състезанието по спортно ориентиране в Дряново. Най-младият състезател бе на 4 години, а найвъзрастната участничка на 76. На 30-ти октомври се проведе надпреварата за "Купа Дряново", а в неделя, 31-ви октомври, надпреварата бе за купата на Geshaview. Събитието привлече както шампиони от "Българския Национален Клуб по Ориентиране", така и състезатели от чужбина. Състезанията се проведоха под патронажа на д-р Иван Николов, кмет на гр. Дряново и организирани от "СКО Бачо Киро-94 ", Geshaview, туристическо

8

сдружение "Бачо Киро" и община Дряново. Кметът на Дряново бе награден с плакет за приноса му в развитието на спортното ориентиране. През 1974 г. в гр. Дряново е създаден първият отбор по спортно ориентиране, а през 1994 г. д-р Иван Николов основава спортния клуб по ориентиране"Бачо Киро-94".

Национални шампиони „СКО Бачо Киро-94” и общ. Дряново съвместно организират състезания по спортно ориентиране за „Купа Дряново”. Клубът е дал многократни шампиони в индивидуалните държавни първенства.

Връчените купи на шампионата в Geshaview


ISSUE 12 - януари 2011/Февруари 2011

„Дейвид Холандс награждава победителя в състезанието по ориентиране с купата на Geshaview”

„Красимира Холандс награждава с медали наймладите състезатели”

„Кметът на Дряново награждава с медал найвъзрастния участник в състезанието – дама на 76 години”

Купите бяха връчени на победителите в неделя следобед от кмета на гр. Дряново. Състезанието по ориентиране отбеляза голям успех, наградени бяха с над 100 медала участници от всички възрасти. Доволни сме от факта, че нашето първо голямо събитие с над 300 участници премина много добре и въодушевлението под слънчевите лъчи бе голямо.

Резервирано за 2011 С най-голямо удоволствие можем да съобщим, че спортната организация изрази желание да повтори провеждането на събитието в Geshaview и да го превърне в традиционно, като мащабът му следва да отговори на международните стандарти. Ние с радост сме готови да планираме

„Медалите и купите очакват своите носители”

бъдещото му провеждане през март 2011. Идеята ни е събитието да се превърне в 4 дневен спортен празник със съпътстващи мероприятия . Отправяме покана към семействата на състезателите да се възползват от удобствата, които селището предлага. Отборът на Geshaview е отворен да

приеме нови участници. Ако проявявате интерес, можете да се запишете при нас. Бихме искали да благодарим на всички, които помогнаха събитието да се случи. Гордеем се с начина, по който ние като домакин организирахме това първо състезание! Дейвид Холандс

9


ISSUE 12 - януари 2011/Февруари 2011

25 посланика и броят им продължава да нараства... Радваме се на големия успех, който отчита всеки един, присъединил към екипа на посланиците на Geshaview. Всичко, което е нужно, е просто желание да споделиш своите преживявания и опит с близките си и да разкажеш на всички историята на Geshaview. Останалото идва от самосебе си. Чудесно е, че историята на Geshaview достига до всички чрез интернет страниците на Посланиците. Това е успех, постигнат чрез предложенията, практическите решения, представи и референции, които всеки един от Вас е дал. Първите представяния ще се състоят през февруари. Ще посрещнем желаещите да инвестират в недвижими имоти и търговски обекти в селището – всички, препоръчани от нашите посланици. Следващата среща с групата посланици ще се проведе в Geshaview на 11 март 2011. Ще се видим там!

Благодарим Ви, че отделихте няколко минути, за да се запознаете с част от месечните новини за Geshaview!

Темитe за следващото издание ще включват:

2011 и ...

Работни срещи и семинари

Къщи, отдавани под наем

Изтъркулва се още една зима в Geshaview

За информация и посещения на Geshaview: info@geshaview.eu • Телефон: 00359 2 822 00 65 1309 София, бул. „Сливница” 127 Уест Парк Център, етаж 3, офис 22 Телефон: 00359 2 822 00 65 00359 2 822 00 91 00359 2 822 00 61

Международни награди за проекта "Geshaview"

10

Email:

sales@geshaview.eu www.geshaview.eu

10

Geshaview Jan/Feb 2011 Newsletter  

Bulgarian language version of the January/February 2011 Geshaview Newsletter.

Geshaview Jan/Feb 2011 Newsletter  

Bulgarian language version of the January/February 2011 Geshaview Newsletter.

Advertisement