Page 1

Verkeerschool Kees de Vaan Grote Kerkstraat 33 4261BB Wijk en Aalburg Tel. 0416-693068 Fax. 0416-695305 www.keesdevaan.nl


Motorrijden is en blijft populair. Motorrijden is misschien wel de leukste manier om jezelf te verplaatsen. Hoe heerlijk is het niet om lekker te toeren over binnenwegen en dijken, langs riviertjes en door de bossen in het binnen- en buitenland. Zo geniet je optimaal van de natuur en de omgeving. Nog een groot voordeel van de motor is dat je vrijwel nooit meer in de file hoeft te staan. Het is dan ook niet verwonderlijk dat tegenwoordig steeds meer motorrijders in het woon-werkverkeer te zien zijn. Maar het motorrijden heeft ook nadelen. De weersomstandigheden in ons land zijn niet altijd optimaal te noemen en we zijn op de motor natuurlijk kwetsbaarder. Het is dan ook van het grootste belang om een goede en gedegen rijopleiding te volgen. Verkeersschool Kees de Vaan is voortdurend op zoek naar mogelijkheden om haar klanten nog beter van dienst te kunnen zijn en slaagt daar ook in. Onze verkeersschool is aangesloten bij de FAM en de BOVAG. Dit houdt in dat wij continu op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen en dat er regelmatig gecontroleerd wordt op kwaliteit door deze organisatie. Een goede rijopleiding is van het grootste belang om op het verkeer van vandaag de dag voorbereid te zijn. Wij verzorgen daarom professionele motorrijopleidingen die vooral gericht zijn op het veilig met een motor te kunnen rijden en om te gaan.

DE THEORIE Voordat je praktijklessen op de openbare weg kan gaan volgen moet je in het bezit zijn van een geldig theoriecertificaat A 贸f in het bezit zijn van het B-rijbewijs (personenauto). Voor het praktijkexamen dient iedereen in het bezit te zijn van het theoriecertificaat A. Je mag vanaf je 17e jaar het theorie-examen doen. Dit certificaat is 18 maanden geldig. Het theorie-examen bestaat uit een vijftigtal vragen. Om te slagen moeten er minimaal vierenveertig vragen goed beantwoord zijn. De motortheorie is praktijkgericht, een prima en misschien wel noodzakelijke opfrisser van uw theoretische kennis. Vanaf januari 2013 gelden er nieuwe regels voor het motorrijbewijs als gevolg van de derde Europese rijbewijsrichtlijn. Belangrijke veranderingen zijn: - Categorie A1 is voor motorfiets tot 125cc en maximaal 11 kW; de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 18 jaar Je kunt al beginnen met praktijkles als je 17 jaar bent, mits je een geldig rijbewijs B hebt of een geldig theoriecertificaat A - Categorie A2 is voor motorfietsen met een vermogen van maximaal 35kW; de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 20 jaar en de kandidaten moeten minimaal 2 jaar in het bezit zijn van rijbewijs A1. - Categorie A is voor motorfietsen met een onbeperkt vermogen; de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 22 jaar en de kandidaten moeten minimaal 2 jaar in het bezit zijn van rijbewijs A2. Het is ook mogelijk dit rijbewijs rechtstreeks te behalen. De minimumleeftijd hiervoor is 24 jaar.


DE PRAKTIJK Opleidingen De exameneisen van het CBR zijn sinds 2004 behoorlijk aangescherpt. Vanaf die tijd zijn het aantal bijzondere verrichtingen uitgebreid. Deze extra verrichtingen kosten meer tijd en ruimte. Het examen is daarom door deze uitbreiding in tweeën gesplist, namelijk het examen Voertuigbeheersing en het examen Verkeersdeelneming. 1. Voertuigbeheersing Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) heeft in het kader van de Europese eenwording samen met betrokken organisaties een uitgebreide serie nieuwe oefeningen opgesteld. Deze oefeningen zijn voorbeelden van situaties uit de dagelijkse praktijk en zijn niet moeilijker dan voorheen. Doordat de kandidaat zich nu volledig kan concentreren op het onderdeel voertuigbeheersing en dit afsluit met een apart examen, zal de aspirant-motorrijder het onderdeel verkeersdeelneming sneller en beter beheersen Daardoor is de motorrijder beter in staat om veilig aan het verkeer deel te nemen. Tijdens het examen kan de examinator kiezen uit twaalf oefeningen, waarvan de kandidaat er zeven moet uitvoeren. Vijf hiervan moeten voldoende uitgevoerd worden. De geldigheidsduur van het certificaat voertuigbeheersing is 1 jaar. 2. Verkeersdeelneming Dit deel van de opleiding is erop gericht om in het verkeer goed en veilig te leren motorrijden en te laten zien dat je op de hoogte bent van de geldende verkeersregels. Voordat er deelgenomen kan worden aan het examen verkeersdeelneming moet je eerst het examen voertuigbeheersing met goed gevolg hebben afgerond en in het bezit zijn van het theoriecertificaat A. Per week volgt men één of meerdere rijlessen. De betaling is per les. De vorderingen worden op een instructiekaart bijgehouden. Het examen kan gelijk aangevraagd worden. Na een paar lessen weet de instructeur hoe lang de rijopleiding gaat duren. Het lesprogramma wordt daarop afgestemd. Kledingeisen Vanwege veiligheidsredenen worden er vanzelfsprekend eisen gesteld aan de kleding die gedragen wordt tijdens de rijlessen en het examen. Verkeersschool Kees de Vaan stelt tijdens de rijlessen en het examen helmen, jassen, broeken en handschoenen beschikbaar.


Prijslijst Rijopleiding Motor Theorielessen per les Theorieboekenpakket A ( leerboek + vragenboek) Theorieboek + CDrom A (leerboek+vragen op CDrom)

€ 10,00 € 35,00 € 35,50

Rijles (60 minuten) Wij lessen altijd in blokken van 1 ½ uur

€ 47,50

Examen Voertuigbeheersing AVB

€ 100,00

Examen Verkeersdeelneming AVD 1e examen incl Eigen Verklaring ev. herexamen

€ 229,30 € 205,50

Verkeersschool Kees de Vaan Grote Kerkstraat 35 4261 BB WIJK EN AALBURG Tel. 0416- 69 30 68 Fax. 0416- 69 53 05 www.keesdevaan.nl

* Prijswijzigingen voorbehouden

Folder Motorrijbewijs  
Folder Motorrijbewijs  

Alle info over een motorrbijwijs

Advertisement