Page 1


p. 0400-389 020

info@speedline.fi www.speedline.fi


RAKENTAMINEN ALKAA 28.7.2014


PROMOOTTORIN TERVEISET Satama Open Airin kaltaisen festivaalin promoottorin työ on ikiliikkujan kaltainen jatkumo joka ei lopu koskaan. Bändivarauksia tehdään hyvin pitkällä aikajänteellä ja suunnitelmatkin siintävät jo kaukana tulevaisuudessa. Joskus idea esiintyjästä syntyy pitkän harkinnan jälkeen, toisinaan promoottorin yöunen perusteella. Pieni jännitys selkäpiissä ja samalla vankka usko onnistumiseen pitävät tiukasti otteessaan festivaalien viimeisiin minuutteihin asti. Festivaalialueen tyhjennyttyä ja kaiken mentyä hyvin, voi promoottori huutaa JIIHAA ja vaipua onnellisena pariksi tunniksi uneen… kunnes alkaa purkutyöt. Muistellessa ihmisten iloa ja hymyjä, tiedän onnistuneemme. Niiden vuoksi rakastan tätä työtä! Kesän 2014 Satama Open Air -festivaalien esiintyjälistan työstäminen on ollut pitkä prosessi, mutta nyt kattaus on mielestämme kovin ikinä. Festivaalilavalle tulee nousemaan useita palkittuja suomalaisia pop-artisteja sekä hyperhehkutettuja musiikkitaivaan tulokkaita. Supernimet kuten Anna Abreu, Paula Koivuniemi, Lauri Tähkä ja Juha Tapio lyövät läsnäolollaan omat laatuleimansa Satama Open Airiin tapahtumana kokonaisuudessaan, ja kertoo paljon, että monet heistä esiintyvät meillä jo toista kertaa. Satama Open Airissa viihtyvät niin yleisö kuin artistitkin! Melodisesta rockista ollaan hiljalleen siirrytty täysin suomipopin maailmaan ja osittain siihen muutokseen on johtanut uuden rock-painotteisen festivaalin tulo Kemi-Tornio –alueelle. Mielestämme muutos on luonnollista ja tervetullutta. Lipunmyyntiluvut ovat ennätyslukemissa jo nyt, joten uskomme tulevan kesän festivaalin houkuttavan paikalle kaikkien aikojen suurimman yleisön. Lopuksi haluan vielä ylpeänä kertoa, että tänä vuonna Satama Open Air lahjoittaa jokaisesta lipusta 20 senttiä Tornioon perustettavalle Mustaparta-leikkipuistolle. Perheyrityksenä haluamme näin tukea yhteisen asian toteutumista, jotta lapsille saadaan rajalle hyvä leikkipuisto. Tulemme siis näkemään entistäkin enemmän iloja ja hymyä, niin lasten kasvoilla leikkipuiston valmistuttua, kuin aikuisen yleisön nauttiessa festaritunnelmasta isolla F:llä – Tervetuloa!

Markku Köngäs Promoottori Satama Open Air


EPPU NORMAALI Kemiläiset ovat odottaneet pitkään ja hartaasti Eppu Normaalia vieraakseen. Yli kahdenkymmenen vuoden piina päättyy 1. elokuuta, kun yhtye nousee Satama Open Airin päälavalle. Meri-Lapissa Eput nähtiin viimeksi Klubiotteella-kiertueella helmikuussa 2009, jolloin yhtye esiintyi Tornion Umpitunnelissa. Eppu Normaali on Suomi-rockin kultakimpale ja kaikkien aikojen menestynein suomalainen bändi. Sen ensimmäinen albumi Aknepop ilmestyi vuonna 1978 ja siltä löytyy yhtyeen ensimmäinen hitti Poliisi pamputtaa taas. Räväkästä punkista on sen jälkeen kuljettu pitkä matka melankoliseen rockiin. Pantsen sävelet, Martin rupiset riimit ja pehmeä kitarasoundi ovat vedonneet jäyhään härmäläissieluun. Eput ovat tavoittaneet kansan syvät rivit. Yhtyeen levyjä on myyty huikeat puolitoistamiljoonaa kappaletta. Yksittäisistä levyistä menestynein on kokoelma Repullinen hittejä, jonka myyntimäärä on yli 250 000. Se on Suomen toiseksi ostetuin levy. Alussa Eppujen tahti oli tiukka. Kymmenen vuotta, kymmenen albumia ja tuhat keikkaa, kunnes nuoruuden energia alkoi haihtua. Kone alkoi yskiä ja ylirasitus loi eripuraa ja söi luovuutta. Väsymys alkoi kuulua vuoden 1993 albumilla Studio etana. Sen teko oli täyttä tuskaa ja syntyi pitkällisen puurtamisen jälkeen. Eräässä levyn lauluista Martti sanaili:” On päässäni hiljaista, tahtoisin kiljaista.” Studio etanan jälkeen seuraavaa Eppu-levyä saatiin odottaa yksitoista vuotta. Martille yhtyeen aktiivikauden päättyminen oli raskainta ja hän täytti tyhjän aukon alkoholilla ja selvisi kuiville vasta 2000-luvun alussa. Silloin usko ja luottamus Eppujen vahvempaan paluuseen heräsi. Sadan vuoden päästäkin -albumi ilmestyi vuonna 2004 ja kolmea vuotta myöhemmin Syvään päähän, joka myi päivässä kultaa ja kahdessa viikossa platinaa. Sen jälkeen on julkaistu myös vuonna 2011 Mutala-tupla, jolla Eput esittävät ikivihreitään unplugged-pohjalta.


LIPUT Ennakkoliput myynnissä 27.7 saakka. Pe 38 euroa/ La 38 euroa/ 2 pv 58 euroa Lippuja myydään Kemin ja Tornion Prismoissa. Liput myynnissä nyt! Sekä Tiketissä www.tiketti.fi.

Portilta Pe 45 euroa/ La 45 euroa/ 2 pv 65 euroa. Pääsyliput vaihdetaan rannekkeisiin ainoastaan portilla. Rannekkeella voi kulkea alueella ja sieltä pois, mutta kulkua ulkopuolella tulee välttää ruuhkien estämiseksi. IKÄRAJA Sinun tulee olla yli 18 vuotias ja ottaa mukaan virallinen henkilöllisyystodistus (ajokortti, passi tai virallinen henkilökortti). INFOPISTE Infopiste sijaitsee pääsisäänkäynnin läheisyydessä, lipunmyynnin yhteydessä MAKSUVÄLINEET Alueella voit maksaa sekä käteisellä että pankkikortilla. TUPAKOINTIALUE Tupakointi on alueella kielletty lukuunottamatta erikseen merkittyjä tupakointipisteitä. LIIKUNTARAJOITTEISET JA NÄKÖVAMMAISET Henkilökohtainen avustaja pääsee veloituksetta tapahtumaan lipun ostaneen avustettavan kanssa, mutta hänelle ei kiinnitetä festivaaliranneketta, vaan hänen tulee olla avustettavan mukana koko ajan. Alueella on yksi vesi-invawc. Lavan läheisyydessä on koroke pyörätuoleja varten. FANITUOTTEET JA PAITAMYYNTI Alueella on myynnissä fanituotteita sekä Satama Open Air -T-paitaa.


UIMINEN Vaikka ollaankin saaressa ja meri näyttää kuumana kesäpäivänä houkuttelevalta, on uiminen kuitenkin ehdottomasti kielletty! Alueella on Kemin Meripelastusseuran pelastusristeilijä valvomassa ja auttamassa, mikäli joku vahingossa veteen putoaa. KORVATULPAT Pop/Rock-konsertille tyypillisesti äänenpaine voi nousta varsinkin lavan ja äänentoistokaiuttimien läheisyydessä yli suositeltujen arvojen. Suosittelemme lämpimästi korvien suojaamista korvatulpin. Korvatulppia voi ostaa narikasta hintaan 2€/pari. ENSIAPUPISTE Ensiapupiste sijaitsee sisääntuloportin vieressä. Apua saat myös lähimmältä järjestyksenvalvojalta.


SATAMA OPEN AIR KAUPUNKIKARTTA 2014


Parasta äidille

Se halutuin,...

SATAMA OPEN AIR - VIP Satama Open Air-festivaaleilla järjestettävä VIP on täyden palvelun viihdepaketti. Konserttien lisäksi vieraat saavat nauttia VIP-tunnelmasta viihtyisässä luonnonläheisessä telttatilassa festivaalien parhaalla paikalla.

Osta äidille lahja jonka hän ansaitsee.

Varaa VIP-paketti, joka sisältää mm. pääsyn festivaalien VIP-alueelle, oman VIP-sisäänkäynnin sekä buffet-pöydän runsaat antimet. VIP-alueella on myös oma baari ja omat WC-tilat. Lisäksi VIP-teltan terassilta on hyvä näkyvyys lavalle. Hinta:98€ /kpl (Sis. alv 24%) Tilaa VIP-pakettisi ennenkuin loppuvat!

Kirsi Köngäs 020 745 9655 - kirsi@eventworks.fi


SATAMA OPEN AIR VIP-PÖYTÄKARTTA


ARTISTIESITTELY PERJANTAI

EPPU NORMAALI Eppu Normaali on Suomen suosituimpia aktiivisia rock-yhtyeitä. Yhtye on julkaissut yhteensä 15 studioalbumia, joista kymmenen on myynyt platinaa ja viisi kultaa. Yhteensä yhtye on myynyt yli 1,5 miljoonaa levyä ja sen tuplakokoelma, Repullinen hittejä, on Suomen kaikkien aikojen toiseksi eniten myynyt levy. JANNIKA B 1985 syntynyt Jannika B on on suomalainen laulaja, hän julkaisi 28. maaliskuuta 2014 toisen albuminsa, Šivan. ERIN Erin on 36-vuotias suomalainen laulaja, joka tuli tutuksi Nylon Beat -yhtyeestä. Sittemmin hän on tehnyt kaksi soololevyä. LAURI TÄHKÄ Lauri Tähkä on suomalainen muusikko, joka oli pitkän aikaa Elonkerjuun keulakuva. Tähkällä on nyt oma yhtye ja kaksi soololevyä. TUURE KILPELÄINEN JA KAIHON KARAVAANI Tuure Kilpeläinen on suomalainen muusikko ja laulaja-lauluntekijä. Nykyisin hän levyttää musiikkia Kaihon Karavaanin kanssa. UNIIKKI Uniikki on suomalainen rap-artisti, joka tuli tunnetuksi Kapasiteettiyksikkö-yhtyeen jäsenenä. Hän on yksi Rähinä Recordsin perustajajäsenistä ja omistajista. STEVE N SEAGULLS Keskisuomalaisesta Hohon kylästä kotoisin oleva cover-yhtye Steve ’N’ Seagulls tekee vahvalla punaniskaotteella tutuista hittibiiseistä persoonallisia sovituksia banjolla, mandoliinilla, cajonilla ja läskibassolla höystettynä.


ARTISTIESITTELY LAUANTAI ANNA ABREU Anna Abreu on suomalainen laulaja, joka nousi julkisuuteen vuoden 2007 Idols-kilpailun yhteydessä. Abreu sijoittui kisassa toiseksi. Abreu on myynyt uransa aikana Suomessa yli 182 000 levyä. JANNA Janna on suomalainen pop- ja soul- laulaja, lauluntekijä ja pianisti. Janna julkaisi keväällä uuden singlen. JUHA TAPIO Juha Tapio on suomalainen poplaulaja, joka on tullut tunnetuksi myös sanoittajana, säveltäjänä sekä kitaristina. PAULA KOIVUNIEMI Paula Koivuniemi on suomalainen iskelmälaulaja. Nimikkohitin asemaan on noussut käännösiskelmä “Aikuinen nainen” vuodelta 1982 SUVI TERÄSNISKA Suvi Teräsniska voitti Täydellinen elämä -kappaleella viime lokakuussa Syksyn Sävelen. Tammikuussa kappale palkittiin Iskelmä-gaalassa vuoden iskelmänä. SANNI Sanni on suomalainen laulaja, lauluntekijä ja näyttelijä. Hän tuli tutuksi elokuvasta Miss Farkku-Suomi. Hän julkaisi syksyllä ensimmäisen albuminsa. IRINA Irina on suomalainen laulaja, sanoittaja ja nykyisin myös säveltäjä. Hänen laulujensa tyylilajina on pop ja suomirock.


Satama Open Air

Majoituspaketti Itäranta 4, Tornio • 0400 105 800 www.tch.fi

Majoitus 2hh:n huoneessa

79€

/hlö /vrk

Sisältää festivaalilipun

1hh huone 117€/hlö/vrk Sisältää festivaalilipun


Edulliset hotellipakettimme

1 hh 2 hh

103,00 / yö 73,00 / yö / hlö

Hinnat sisältävät majoituksen, buffetaamiaisen, iltasaunan sekä illan lipun festareille!

Varaukset suoraan hotelliin. info@hotellipalomestari.com tai puh 016257117

Ilo irti ja silmät kiinni! - kaupungin makeimmat unet

Cumulus Kemi, Hahtisaarenkatu 3 Varaukset www.hotellimaailma.fi, 020 055 055 (0,29 € / min + pvm/mpm)

2015 Celebrating 20

th

Anniversary

20 v. -näyttely 19.12.2014 alkaen • Avajaiset 24.1.2015 • Avoinna 25.1.–6.4.2015


JSL-Autohuolto Oy

Aika huoltaa auto? Tee se viisaasti Haluatko sin채kin ajaa viisaammin? Hae omaa Bosch Car Service korttiasi meill채.

JSL-Autohuolto Oy 0400 591 458 jsl.autohuolto@pp.inet.fi Torpinkatu 17 95420 Tornio


Ole karaoketähti kolme kertaa viikossa, karaokea Wanhassa tiistaisin,perjantaisin ja lauantaisin Jollei laulata tai laulamisen välissä, voi jokapäivä heittää tikkaa ja pelata biljardia. Hallituskatu 5, Tornio

016-430 663


JÄRJESTYKSEN VALVOJA TULE KOULUTTAUTUMAAN JÄRJESTYKSENVALVOJAKSI JA KOE SATAMA OPEN AIR FESTIVAALIT AITIOPAIKALTA!

Ajankohdat: Kurssi 1. Kurssi 2.

23.-27. toukokuuta (ilmoittautuminen 7.5.2014 mennessä) 13.-17. kesäkuuta (ilmoittautuminen 23.5.2014 mennessä)

Aikataulu: To 15-21:00, pe 15-21:00, la 10-18:00, su 10-18:00, ma 15-21:00, ti 15-21:00 Hinta: 20 henkeä per kurssi veloituksetta sitoutuessaan työskentelemään järjestyksenvalvojan tehtävissä Satama Open Air 2014 festivaalin kumpanakin päivänä (max 20 tuntia) Muille 194€ sis alv. Hinta sisältää jv-koulutuksen sekä tapahtumajärjestämisosion (2h). Kurssimaksu tulee olla maksettuna myöhemmin ilmoitetulle tilille kurssin alkamispäivään mennessä. Kuitti mukaan todisteeksi. Haku: Lähetä vapaamuotoinen työhakemus osoitteeseen mikko@eventworks.fi. Kerro lyhyesti itsestäsi ja laita mukaan yhteystietosi sekä sosiaaliturvatunnuksesi.

Huomio: Kurssimaksu sisältää järjestyksenvalvojista annetun lain (533/1999) 25§ mukaisen sopivuuslausunnon. Lausunnossa paikallinen poliisilaitos ilmoittaa, tullaanko hakijalle kurssin suoritettuaan myöntämään järjestyksenvalvojakorttia. Mikäli päätös on kielteinen, ei hakijaa hyväksytä kurssille ja häneltä laskutetaan lausuntomaksu 25€ Koulutus käsittää sisäasiainministeriön järjestyksenvalvojista annetun lain 533/1999 2§:n 1. momentin 3 kohdassa tarkoitetun järjestyksenvalvojan koulutuksen (32h). Kyseinen koulutus toteutetaan sisäasiainministeriön 1.3.2007 vahvistetun koulutusaineiston ja siihen sisältyvän toteuttamisohjeen mukaisesti. Kurssi sisältää teoriaa ja käytännön harjoituksia sekä loppukokeen. Koulutukseen osallistuvan henkilön tulee olla 18 vuotta täyttänyt. Koulutuksen suorittaneella henkilöllä on kelpoisuus toimia järjestyksenvalvojana yleisissä kokouksissa ja yleisötilaisuuksissa, hotelleissa ja ravintoloissa järjestetyissä tilaisuuksissa sekä niihin verrattavilla aluksilla ym. järjestettävissä tilaisuuksissa. Valtuutus on voimassa koko valtakunnan alueella.


WWW. BODYCENTER.FI KEMI: Valtakatu 3, puh. 010 396 8003 TORNIO: ร–รถmanni, Torikatu 21, puh. 010 396 8001


ENNAKKOLIPUT KEMIN JA TORNION PRISMOISSA JA INTERNETISSÄ TIKETISSÄ 27.7 SAAKKA Pe 38€ | La 38€ | 2 pv 58€ LIPUT PORTILLA Pe 45€ | La 45€ | 2 pv 65€

BUSSIKULJETUKSET Varaa kyyti tekstiviestillä 040 143 3674 – Bussi+oma nimi (pvm) Reitti: Neste Tornio – Cm Keminmaa – Satama Hinta 10€ / meno-paluu, varaa 31.7 mennessä Lähdöt: Pe ja La Klo 17 Neste - Tornio Paluu: Pe ja La Klo 01.00 Ja 2.00

IKÄRAJA K-18 ALUEELLA A-OIKEUDET. OIKEUDET MUUTOKSIIN PIDETÄÄN

WWW.SATAMAOPENAIR.FI

Satama Open Air ohjelmalehti  

Satama Open Air ohjelmalehti, Kemi, Tornio, Keminmaa, Musiikki, Festivaali, Kesä, 2014, iskelmä, Eppu Normaali, Erin, Lauri Tähkä, Jannika B...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you