Page 1

1


Neljän tähden mökkiloma Kaavin Maarianvaarassa ympäri vuoden

"

LOMATALO LAURINNIEMI

" Katso tarkemmin www.laurinniemi.eu

" p. 050-591 4459

"

Hyvä varustus: 2 erillistä saunaa, poreallas, hiekkapohjainen ranta, sijainti kalaisan Kaavin pienemmän Saarijärven rannalla, majoitustilat 4 -6 henkilölle

2


SISÄLTÖ

PÄÄYHTEISTYÖ

KUMPPANIT

08. OPO OTTI OHJAT 10. KAPTEENIN KYNÄSTÄ 11. KAUDEN KOTIPELIT 12. PELAAJAESITTELYT 18. TAYLOR HOUCK - UNELMA 22. SIGNY AARNA -MAALINTEKIJÄ 28. TOIMIHENKILÖT 2014 32. KOTIOTTELUT 2014

PALLOKISSAT KUOPIO EDUSTUS KAARTOKATU 6 70620 KUOPIO PUH: 050- 3673142 EDUSTUS@PALLOKISSAT.FI WWW.EDUSTUS.PALLOKISSAT.FI

"

PÄÄTOIMITTAJA: VESA KAUPPILA" JULKAISIJA: PALLOKISSAT EDUSTUS" KUVAT: TUIJA MEHTONEN JA JARI TURUNEN" ULKOASU: MIKA RÄISÄNEN"

3

""


Maailman

Naisten Superpesiksessä katsojakeskiarvot on noin 600 kieppeillä ja jalkapallossa Naisten Liigassa hiukan alle 200. Naisten liigan otteluissa Kuopiossa viime kaudella tuli keskimäärin 200 katsojaa. Toki parannusta Kuopiossa oli 25% edelliseen kauteen, mutta silti aivan mitättömän vähän. Aivan liian vähän että lipputuloilla olisi suurempaa merkitystä joukkueen budjetissa.

suosituin urheilulaji on jalkapallo. Euroopassa

pystytään laji jopa jakamaan sukupuolijaolla kahteen osaan ykköspaikkoja menettämättä. Miesten jalkapallo on eniten harrastettu laji Euroopassa. Sen jälkeen toiseksi harrastetuin laji on naisten jalkapallo. Siis kaikista urheilulajeista naisten jalkapallo kakkosena ! Kun tästä jatketaan kotimaan kamaralle, niin Suomen ylivoimaisesti harrastetuin laji naisten ja tyttöjen keskuudessa on jalkapallo. Tässä harrastetuimmassa lajissa kuopiolaiset jalkapallotytöt on olleet jopa suvereenneja hallitsijoita, kun katsotaan viime vuosien Suomen mestaruusmitaleita Btytöissä ja tai urheiluakatemian turnauksissa. Kuopiosta on viime vuosina ollut maajoukkuepaita päällä useammalla pelaaja kuin muista kotimaan seuroista. Parhaimmillaan ehdolla joukkueeseen on ollut jopa lähes 10 pelaajaa eli yli puolet joukkueesta. Ja täysin normaalia on ollut kolmesta viiteen pelaajaa loukkaantumisista huolimatta.

Tällä kaudella toiveissa olisi että Palloliitto hiukan panostaisi enemmän Naisten Liigan näkyvyyteen, Tärkeä askel on myös se että Naisten Liiga ry on vihdoin saatu perustettua ja Pallokissat on liittyneet siihen eturintamassa, ry osaltaan tulee viemään joukkueiden asioita eteenpäin. Näkyvyydellä on suora yhteys siihen että katsojat alkavat tulla lehtereille, paikallista lehteä alkaa tapahtuma kiinnostamaan ja sponsorit avaavat kukkaron nyörejä helpommin. Ja tämän kierteen eteen kannattaa tehdä töitä.

”Suomen ylivoimaisesti harrastetuin laji naisten ja tyttöjen keskuudessa on jalkapallo”

"

Pallokissat yrittää omalta osaltaan lisätä näkyvyyttä ja rummuttaa asioit omalta osaltaan. Viime kaudella päästiin yksittäisessä ottelussa jo yli 400 katsojaan. Tällä kaudella tavoitteeksi otetaan että 500 raja saavutettaisiin. Se vaatii myös joukkueen pärjäämistä. Pärjäävää joukkuetta joka taistelee kärkisijoista varmasti kiinnostaa myös myös kuopiolaisia, jossa jalkapalloperinteet on pitkällä myös naisfutiksessa.

Kun näitä saavutuksia miettii ja vertaa tätä menestystä esimerkiksi näkyvyyteen katukuvassa, Palloliiton satsauksiin tai vaikkapa kotikaupungin arvostuksen tai lehdistön kirjoitteluun tällä saralla, niin kyllä se hämmentää mielen. Ja ilman muuta on myös peiliin katsomisen paikka. Lehdistössä on pientä kohentumista asteittan tapahtunut näkyvyyden osalta mutta edelleenkin poikien alemmat tulokset noterataan isommin. Palloliitossa ei ymmärretä vieläkään adosti että FIFAN listalla 20 joukossa oleva naisten Amaajoukkue lyö selvästi miesten vastaavan sijoituksen. Alle 19 vuotiaiden EM-pronssi viime syksyltä ja tulevan elokuun alle 20 vuotiaden MM-lopputurnaus on melkoisia saavutuksia suomalaisessa palloilussa. Ja meiltä savon perukoilta noissakin erittäin hyvä osanotto.

" "

" "

4


5


Liigan ennakkoasetelmat ! Naisten liiga käynnistyi viime kauden tapaan jo 22.3. Tämä siitä syystä että nykyisellä sarjasysteemillä ehditään sarja pelata pois huomioiden maaotteluiden vaatimat tauot. Ennakkoon sarjassa on kaksi selvää suosikkia, kaksi varteenotettavaa haastajaa ja siten tuleekin tasainen kuuden joukkueen ryhmä. Ennakkoon näyttää siltä että viime kauden alemman loppusarjan joukkueet ovat vahvistuneet. Ohessa Pallokissojen taustojen näkemys joukkueiden mahdollisuuksista ja arvailuja lopullisesta sijoituksesta.

ÅLAND UNITED ÅU on jälleen kerran kerännyt nipun kotimaan parhaita pelaajia. Joukkue liikkuu täysin eri budjetilla kuin muut joukkueet. Esteet mestaruuden uusimiseen on lähinnä PK-35,  suuri rasitus maajoukkue ja mestareiden liigan pelien muodossa ja niistä mahdollisesti tulevat loukkaantumiset.  Myös joukkue ei ole niin kokenut kuin aikaisemmin, joka tuo tason heilahtelua.  Oman mielenkiinnon tuo exPallokissojen Ella Vanhasen ja Emilia Iskaniuksen kohtaaminen.
 
 Seuraa näitä pelaajia: 94ikäluokan A-maajoukkueen hyökkääjä pelaaja Adelina Engman ja aikanaan afrikan parhaaksi pelaajaksi valittu Cynthia Uwak.

PALLOKISSAT

PK-35 VANTAA

HJK

FC HONKA

Lähtökohtaisesti ainoa todellinen Ålandin haastaja. Todella kokenut runko, jossa puolenkymmentä Amaajoukkueen pelaajaa. Valmentajan vaihdos ja junioreiden nostaminen kokoonpanon luo pieniä kysymysmerkkejä. Ulkomaan pelaajat näyttävät yllättäen puuttuvan kokonaan. Voi rutinillaan viedä mestaruuden.

Silmämääräisesti hiukan heikentynyt viime kaudesta, ainakin menettänyt osan viime kauden nopeudesta. Kokeneen valmentajan Timo Lounion johdolla klaarannee kuitenkin tilanteen ja taistelee vähintään pronssista. Seuraa tätä pelaajaa: Maalivahti 94-syntynyt Veera Varis on tällä hetkellä Suomen lahjakkain maalivahti. Puolustaja (94) Emma Koivisto nousut näkemisen arvoisia.

Seuraa tätä pelajaa: Puolustaja Katri NoksoKoivisto palasi usean vuoden ulkomaankomennukselta Norjasta.

" " " "

" " "

Viime kauden nelosen rinki on laajentunut. Kausi näyttää miten laadukas joukkue lopulta on. Viime kauden vastoinkäymiset ennen kauden alkua nostivat joukkueen hengen korkealle ja joukkue lopulta nappasi neljännen tilan. Pallokissojen pelaaja Ella-Rosa Huusko voi nousta joukkueen ratkaisupelaajaksi. Onnistuessaan HJK taistelee pronssista mutta ero selän takana oleviin on pieni. 


"

Seuraa tätä pelaajaa: Hyökkääjä (95) Vera Saatamoinen osaa laittaa pallon maaliin. Varmaotteinen toppari jenkki Jenifer Ludeman pelaa toista kautta Klubissa.

Viime kauden viides sija maistui kissalumassa yllättäen kitkerälle. Alkukauden vaikeudet taittuivat kesällä ja joukkue oli toisen puolikkaan sarjassa yksi parhaista joukkueista.  Loppukausi oli pelailua koska korkeammat sijat karkasivat hyvissä ajoin. Joukkueesta lähti tai lopetti yhdeksän pelaajaa ja uusia pelaajia on kahdeksan, joista kaksi ulkomaan vahvistusta.  Onnistuessaan joukkue on vaikea vastus sarjassa kenelle tahansa ja voi taistella neljän joukkoon pääsystä, mutta tällöin avainpelaajien on pysyttävä terveenä.  
 Seuraa näitä pelaajia: toppari Katarina Naumanen (95) johtaa puolustusta äänellä ja esimerkillä. Hyökkäyspäässä virolainen Signy Aarna viimeistelee tehokkaasti.

6


KOKKOLA F10

TPS

Eniten muutoksista kärsinyt joukkue ehdottomasti. GBK tippuminen sarjasta vuoden visiitin jälkeen oli KF10 onni. Lähes kymmenen pelaajan siirtyminen naapuriseurasta ja muutaman ulkomaalaisen vahvistama joukkue on kuitenkin vaikeuksissa yltää ylempään loppusarjaan.  Joukkueen heikkous voi olla henkisellä puolella.  Ilman hyviä ulkomaan apuja voi tulla isoja vaikeuksia heikoilla hetkillä.

Turkulaiset ovat vahvistuneet etenkin hyökkäyspäässä. Taitoa ja vaarallisuutta on tarpeeksi, mutta riittääkö nuoren joukkueen rutiini ja puolustuspelaaminen. Voi olla kauden yllättäjiä, kuuden joukkoon pääseminen realismia.

Seuraa tätä pelaajaa : Keskikentän Riikka Ketoja on toipunut polvivammasta tälle kaudelle.

" " " " "

" " " " "

ONS

Oululaiset on menettäneet muutaman runkopelaajan ja hankkineet lähialuuelta uusia pelaajia. Uudet eivät kuitenkaan ole poistuneiden tasoisia. Hyvin taisteleva ryhmä joutunee kuitenkin tiukille sarjassa. Lähtökohtaisesti ylempi loppusarjapaikka olisi yllätys.

Seuraa tätä pelaajaa: hyökkäyspään Ria Öhling ja keskikentän (96) Sini Laaksonen

Seuraa tätä pelaajaa: hyökkääjä Sanni Ylianttila. Nopeat käännöset ja laukaukset lähtevät vihaisesti.  Toppari Juliana Bawa on fyysisyydessään omaa luokkaa.

" " "

NICE FUTIS

Kahdella edellisellä kaudella niukasti sarjapaikan säilyttänyt joukkue. NiceFutis menetti parhaan hyökkääjän Turkuun ja sarjan yhden parhaimmista maalivahdeista Norjaan. Tälle kaudelle joukkue on kuitenkin satsannut neljään ulkomaan apuun. Ulkomaan apuja todella tarvitaan jotta sarjapaikka säilyy. Taistelee ONS kanssa lopulta alemmassa loppusarjassa. Seuraa tätä pelaajaa: keskikentän amerikan vahvistus, kauden 2013 Veikkauspörssin voittaja Brooke Barbuto vahva jässikkä suojaa palloa ja siirtää pelaajat syrjään halutessaan.

MeLU nousi viime kauden päätteeksi Liigaan. On vaihtanut lähes kaikki ulkomaan avut uusiin. Aika näyttää mihin asti isokokoisen pohjoisen joukkueen vauhti riittää.  Yleensä sarjanousijalla on ollut vaikeuksia. Ulkomaan avuista paljon menestys kiinni. Voi kotikentän turvin yltää ylempään loppusarjaan kuuden joukkoon ja jopa korkeammalle.  MeLUn budjetti on sarjan kärkipäätä ja lisävahvistukset on mahdollisia. Kemissä tähdätään pitkällä tähtäimellä Suomen kärkiseuraksi. Seuraa tätä pelaajaa: Kesikentän 97-syntynyt Pinja Spets on Pallokissojen kasvatti, vierellä kokenut jenkki Jennifer Jones pelaa ensimmäistä kautta Suomessa. 

7


OlliPekka Ojala valittiin Pallokissojen Naisten Liigan-joukkueen valmentajaksi lokakuun lopussa kahden vuoden sopimuksella. Tästä alkoikin välittömästi valmistautuminen kauteen 2014. Haastattelun hetkellä Helmikuun lopussa on kauden alkuun kuukausi ja takana on onnistunut harjoituspelimatka Kemiin. annetaanpa valmentajan kertoa hänen tarinansa. 8


"

joukkueen joka känsi viimehetkellä pelejä itselleen ja luotti itseensä.

Futisperheen kasvatti

"

Valmentajaurani yksittäistä tähtihetkeä on vaikea yksilöidä, koska niitä löytyy jo viime kaudeltakin useita. Puolivälierän viime hetken maali Espoossa, rankkarikisan voitto välierässä Varkaudessa ja totta kai Suomen Mestaruuden ratkaisseet rankit kotistadionilla! Aivan huikeita tunteiden vuoristorataa.

Perheemme elämä on pitkälti pyörinyt aina futiksen ympärillä. Tähän on varmasti vaikuttanut se, että isäni on työskennellyt koko minun elinaikani futiksen parissa. Voi siis sanoa, että laji valinta on minullekin aikoinaan ollut helppo ja automaattinen. Pihapelit mökillä, maaottelureissut, Jalakapallo-Peijjaiset ym. lajin tapahtumat ovat vieneet minut ja perheeni jo pienestä pitäen futiksen pariin. Elämää on aina suunniteltu futiksen ehdoilla.

Ajattelen futiksesta moniulotteisesti. Haluan , että pelaajat ovat kaikin puolin kovassa fyysisessä kunnossa ja valmiita lajin haasteisiin. Haluan, että joukkueeni pyrkii hallitsemaan palloa, mutta tehokkaasti. Kun on paikka mennä eteenpäin, haluan näin tapahtuvan. Pyrin olemaan pelaajien keskuudessa ja kuuntelemaan heitä, tätä kautta pyrin viemään yksilöitä eteenpäin.

"

”En ollut voinut edes kuvitella, että siirtyisin niin nuorena valmentamaan ja vieläpä tyttöjä”


”Haluan pelaajien vihaavan tappioita ja rakastavan voittamista”

"

Aloitin valmentamisen vuonna 2008, kun omat pelit alkoivat olla polvivaivojen takia takana päin. Sain soiton silloisesta Kuopion Mimmifutiksesta, josta minulle tarjottiin paikkaa B-tyttöjen divari joukkueen valmentajana. En ollut voinut edes kuvitella, että siirtyisin niin nuorena valmentamaan ja vieläpä tyttöjä, jälkikäteen on helppo todeta, että tämä päätös on ollut yksi parhaista!

Kaikki lähtee kuitenkin siitä, että haluan voittaa. Haluan pelaajien vihaavat tappioita ja rakastavat voittamista. Tätä ajattelutapaa tuon päivittäin mukaan treeneihin. Futiksen taktisuus kasvaa kokoajan, mutta kaikki lähtee kuitenkin halusta voittaa. On turha puhua pelien voittamisesta, jos ei halua voittaa yksittäisiä tilanteita. Kun joukkue voittaa, todennäköisesti yksilötkin erottuvat paremmin. Tämän kauden joukkueen vahvuudet ovat sen nuoruus, voitonhalu ja päämääräinen harjoittelu. Kaikki tähtää siihen, että joukkue menestyy ja yksilöt kehittyvät.

Kaudelle 2010 siirryin Pasi Tuutin houkuttelemana Pallokissojen 95-syntyneiden C-tyttöjen valmentajaksi, tästä joukkueesta on mukana Pallokissojen Liigajoukkueessa neljä pelaajaa. Loppu ajan vedimme Tuutin kanssa yhdessä nykyistä Pallokissojen Naisten joukkuetta, kun nousimme silloin 3. divarista 2. divariin. Sekä samaan aikaan B-tyttöjen joukkuetta, jolla nousimme saman kauden aikana ensin kakkosesta ykköseen ja syksyllä vielä B-tyttöjen SM sarjaan. 


Tällä hetkellä teen vielä muita töitä futiksen ohella. Tähtään siihen, että joskus pystyn tekemään töitä pelkästään futiksen parissa. Sinne on vielä matkaa mutta sillä polulla olen. Se mitä tuleva kausi tuo tulleessaan ja mitä polun päästä löytyy selviää matkan aikana. Uskon että olen vielä usean vuoden ajan Pallokissoissa. Meidän matka on kesken mutta tällä porukalla voidaan tehdä vielä isoja juttuja.

"

”Visiitti Jyväskylässä opetti arvostamaan Kuopion jalkapalloperinteitä ja Pallokissojen organisaatioita”

"

Kauden 2011 aloitin Pallokissojen B-SM sekä Naisten joukkueen kanssa, mutta muutin keväällä 2011 Jyväskylään työn perässä. Jyväskylässä valmensin JyPK:n naisten 2 joukkuetta kaudella 2011-2012. Seuraavalla kaudella tarkoitus oli siirtyä kyseisen seuran B-SM joukkueeseen, mutta mies halusi palata kotiin Kuopioon, varsinkin kun Pallokissat halusi minut takaisin. Visiitti Jyväskylässä opetti arvostamaan Kuopion jalkapalloperinteitä ja myös Pallokissojen organisaatioita. Ei JyPK asiat huonosti ole mutta varsinkin tavoittellisuudessa ja kulttuurissa on eroja.

”Opo näkee pelin laajasti ja osaa kohdistaa ammattitaitonsa oikeisiin asioihin joukkuepelin ja yksilöiden kehittämisessä kohti voittoa. Viime vuoden menestyksen tuoma itseluottamus ja rauhallisuus yhdistettynä pelinäkemykseen ja rautaiseen ammattitaitoon fyysisellä puolella tekevät Oposta yhden Naisten Liigan mielenkiintoisimmista valmentajista.”

Vastoinkäymiset ja yhteinen polku loi joukkueen joka käänsi viimehetkellä pelejä itselleen ja luotti itseensä. Otin vastuulleni Pallokissojen B-tyttöjen SM-joukkueen, joka oli uudistunut rajusti edellisen kauden Suomen mestaruudesta. Mollivoittoisasti käyntiin lähtenyt kausi huipentui lopulta syksyllä Suomen Mestaruuteen ja vielä Kuopiossa, meidän kotistadionilla. Voitte vain arvailla tunnekuohuja pelien aikana. Matka finaaliinkin oli todellakin jännittävä ja sisälsi ne piirteet minkä takaa useasti voittajaksi noustaan. Alkukaudesta näytti että omassa lohkossa neljään joukkoon selviäminenkin on hyvä saavutus. Sitten Espossa Honkaa vastaan viimeisen minuutin maali käänsi meidät jatkoon, Varkaudessa jouduttiin rankeille ja tytöt löi kaikki viisi palloa maaliin. Ja finaali itsessään oli hyvää mainosta tyttöfutikselle. VJS antoi todella hyvän vastuksen mutta taas kerran meidän joukkueen henkinen kantti kesti rankeissa ja toi mestaruuden Kuopioon. Vastoinkäymiset ja yhteinen polku loi

"

-Jaakko Pulkkinen SPL Itä-Suomi -

9


"

Kapteenin kynästä

”Tälle kaudelle joukkue on saanut uusia kasvoja joukkueeseen. Uudet pelaajat ovatkin tuoneet mukavasti uutta piristystä ja väriä Pallokissojen peleihin”

"

Pallokissojen kapteenistoon kuuluu viisi pelaajaa. ”Pää” kapteenina toimii ensimmäistä kautta Katarina ”Kata” Naumanen. Katalla on runsaasti kapteenikokemusta nuorisomaajoukkueista, joissa hän on ollut kapteeni aivan ensimmäisestä maajoukkueesta lähtien.  Kata on kuuluunut koko junnuajan ns 95-ikäisten talenttiryhmään ja nousi syksyllä Naisten Amaajoukkueryhmään. Terveenä pysyessä hän tullee osallistumaan naisten A-maajoukkue leireihin ja peleihin sekä U19-maajoukkueen EM-karsintoihin ja U20 Kanadan MM-kisoihin.    Kun tähän lisätään vielä oman joukkueen pelit, treenit ja aamutreenit ja myös YO-kirjoituksiin osallistuminen, voidaan kiireistä kautta luvata tälle 18-vuotialle urheilijanaiselle.

Myös toimihenkilöitä ja valmennustiimi on vaihtunut. Kaikki on mennyt siihen nähden hyvin ja palaset loksahdelleet paikalleen todella nopeasti. Joukkueessa on erinomainen henki ja näyttämisen halu. Odotankin että tänä vuonna Pallokissat tulee olemaan alkukaudesta asti omalla tasollaan, eli ettei tapahdu alan notkahdusta kuten kävi viime kaudella. Vaikka olemme useissa peleissä haastaja, tulemme olemaan vaikeasti voitettava joukkue, joka laittaa kärkiporukatkin koville ja pelaa kotiyleisölle viihdyttävää jalkapalloa.

" Kata Naumanen

Katan kommentit Kyproksen turnauksesta saatiin kiireisillä tekstiviesteillä. Tässä niistä parhaat palat. Tämä on kolmas kausi Naisten Liigassa minulla. Tällä kaudella sain nauhan käteen, joka on iso juttu itselleni, se on sokerina kakun päällä tässä joukkueessa. Vaikka muuten koen että roolini on loppupeleissä lähes samanlainen kuin aikaisempina liiga vuosina. Edelleen minulla on suuri rooli kentällä joukkueen johtamisessa ja organisoimisessa.

Katarina Naumanen, #2, toppari, Pallokissojen kapteeni

”Tänä vuonna minulla haasteet on varmasti omassa pelissä. Kuinka saan pidettyä oman tasoni ylhäällä ja näin auttamaan joukkue kavereita mahdollisimman hyvin” Viime kaudella selkäni alkoi oireilla tammikuussa ja hyvin nopeasti selvisi että selässäni on alustava rasitusmurtuma. Tämä oli kyllä kova isku minulle. Olen aina ollut himoharjoittelija. Ja nyt yhtääkkiä jouduin harjoituskieltoon. Olin jatkuvassa kontrollissa ja yhteydessä maajoukkueen Pipsan ja meidän joukkueen fyisoterapeutin Matin kanssa. Päivät ja viikot tuntuivat todella pitkiltä. Vihdoin pikkuhiljaa pääsin varovasti harjoittelemaan eri tavoin kuin normaalisti. Toukokuussa pääsin mukaan palloharkkoihin joka oli kyllä ikimuistoinen, kuten oli ensimmäinen kunnon peli, jossa cupissa kesäkuun alussa tiputimme Kokkolan hyvällä pelillä. Katsojiakin oli yli 400 ja samassa ottelussa kääntyi meidän joukkueen huono jakso. Se oli ikimuistoista. Naisten maajoukkue on näyttänyt minulle mitä kansainvälinen taso oikeasti vaatii. Omaan joukkueeseen minun on pystyttävä tuomaan sen tason vaatimaa harjoittelu tasoa ja -mentaliteettia. Joukkueessamme pelaa monia junnumaaju pelaajia, joten varsinkin heille pystyn jakamaan kokemuksiani ja näin auttamaan heidän kehitystään. Naisten maajoukkueleirien ja -pelien suurin anti on myös varmasti niiden kartuttama kokemus, jota Pallokissojen joukkueessa ei tänä vuonna liikaa ole.

" 10


11


Launoset Marjukka Mikkonen: Maalivahti

Pauliina Tähtinen: Maalivahti

Taistelee ykköstorjujan paikasta. Sähäkkä lähitorjunnoissa. Äänekäs ja positiivinen persoona, joka kartoittaa tasaiseen tahtiin joukkueen sakkokassaa.

Rauhallinen,varma ja ulottuva. Odotettavissa nousu jopa U-20 MMryhmään. Paken nauru piristää pahimmankin pessimistin päivää.

12


Katarina Naumanen: Toppari

Mira Kurtti: laitapuolustaja

Joukkueen kapteeni ja tärkein yksittäinen pelaaja. Puhelias johtaja, jonka esitykset ovat nostaneet hänet lähelle avauksen paikkaan Naisten Maajoukkueessa. Kesällä edessä U-20 MM-kisat.

Tasainen jokaisella osa-alueella. Treeneissä tinkimätöntä työtä joka päivä. Puhelias blondi Espoosta, paikalla olon huomaa ja kuulee.

Katariina Väänänen: puolustaja/ keskikenttä Paljon sairasteluista kärsinyt Dave on pikkuhiljaa palaamassa pelikuntoon. Monipuolinen pelaaja, joka pystyy pelaamaan montaa eri pelipaikkaa. Toivotaan ehjää kautta.

JK Oy

13


Ari Sorjonen Oy

Kariniemen Kuljetus Oy

Taylor Houck: keskikenttä

Reetta Räisänen: laitapelaaja

Parhaimmillaan loistava rytmittämään peliä. Hyvä potkutekniikka, joka tulee näkymään avaavissa syötöissä. Päässyt hyvin sisälle joukkueeseen.

Lupaava pelaaja, joka on kärsinyt muutaman kauden jalkavaivoista. Leikkauksesta huolimatta jalka ei ole vielä treenikunnossa. Tärkeä pelaaja tulevaisuudessa.

Janni Mönkkönen: laitapelaaja Monipuolinen pelaaja, joka pystyy pelaamaan montaa roolia puolustuksessa ja keskikentällä. Kova asenne pelaamiseen. Tulee pelaamaan aiempaa hyökkäävämmässä roolissa.

" Roosa Ärväs: Keskikenttä Kuopiolainen taitoniekka tulee amerikasta apuun viime kauden tapaan. Tuo roimasti taitoa keskikentälle.

14


© Jari Turunen – jat.kuvat.fi

" 15


Signy Aarna: hyökkääjä Monipuolinen hyökkääjä, joka pystyy tekemään maalin vaikeastakin asennosta. Tulee olemaan paha pideltävä monelle puolustajalle. Toivottavasti kamppailee sarjan parhaan maalintekijän tittelistä. Viron A-maajoukkueen tärkeimpiä pelaajia.

Jasmin Miettinen: toppari/ laitapuolustaja Jassu on kärsinyt mykoplasmasta. Tu l e e k u n n o s s a o l l e s s a a n kamppailemaan puolustuksen pelipaikoista. Tärkeä pelaaja U-17 maajoukkueessa.

16

Henna Honkanen: hyökkääjä Junnu on kärsinyt paljon sairasteluista, joka on haitannut valmistautumista kauteen. Kun kaikki näytti jo paremmalta, loukkaantui Kemissä polvi. Odotetaan kuitenkin pian pelikuntoon. Tärkeä pelaaja, joka pystyy pitäämään ja suojaamaan palloa. Vaarallinen vasuri.


17


Taylor Houck tuli USA yliopistosarjasta Kuopioon. H채n valmistui jouluna ja p채채si toteuttaman unelmaansa jalkapalloilijana uudessa maassa. Taylor kertoo omista kokemuksistaan juniorina kun voittivat USAN mestaruuden ja millaista on pelaaminen ja opiskelu jenkeiss채. 18


Juniorivuodet kapteenin nauhasta surunauhaan Aloitin jalkapallon viiden vanhana ja isäni oli ensimminen valmentaja. Kun täytin 11 menin ensin try-out leirille Pensylvanian parhaaseen joukkueeseen nimeltä FC Bucks Vipers. Minut valittiin joukkueeseen, jossa pelasinkin sitten useita vuosia. Joukkueen valmentaja oli ensimmäisenä vuonna Drew Writz, joka kuoli yllättäen sairaskohtaukseen. Se oli todella vaikeaa aikaa joukkueelle. Saimme uuden valmentajan Ed Leigh. Ed oli loistava valmentaja ja osasi paljon jalkapallosta. Hän oli valmentajani alle 12 vuotiaiden joukkueesta aina alle 20 vuotiaiden joukkueeseen ja oli kuin toinen isä minulle ja kaikille pelaajille. Tänä aikana voitimme yhdeksän kertaa Pensylvanian osalvaltion cup mestaruuden, neljä aluemestaruutta, sekä olimme kolmas 2008 ja 2010 USA:n mestaruuskilpailuissa ja voitimme alle 19 vuotiaiden USA mestaruuden 2009. Sain kunnian olla joukkueen kapteeni kahdeksan vuoden ajan. Muutama kuukausi ennen kuin voitimme maan mestaruuden 2009, valmentajamme vävy joka oli poliisina Philadelphiassa, ammuttiin työtehtävissä. Se oli hyvin tunteellista aikaa joukkueelle. Niinpä joukkue päätti että pelaa kauden 2009 valmentajalle ja hänen vävylleen. Olimme onnellisia että voitimme tuon arvostetun palkinnon hänelle. Kauden 2009 aikana emme hävinneet yhtään ottelua! Maan mestauuden voittaminen onkin suurin saavutukseni jalkapallossa. Se voittamisen tunne oli jotain sanoinkuvaamatonta. Pelasin samaan aikaan Vipersin kanssa myös viisi vuotta Olympic Development joukkueessa sekä koulun joukkueessa Germantown Academyssa. Olin arvokkain pelaaja (MVP, Most valuabale player) kolmena vuonna siellä ja yhden vuoden kapteenina.

”Pelaaminen ja opiskelu yliopistojoukkueessa oli rankkaa mutta hauskaa” Yliopiston joukkueessani Villanovassa olin kaksi vuotta kapteeni ja kahtena vuonna sain MVP palkinnon. Neljän vuoden aikana pelasin kaikki yliopistojoukkueen ottelut poislukien kun sain nenääni tällin, tällöin olin poissa muutaman ottelun.

" "

Oli mahtavaa aikaa auttaa joukkuetta päästä Big East tournamentiin ja rakastin todella opiskeluaikaa siellä. Villanova yliopistossa opiskelin ja suoritin alemman korkeakoulututkinnon (bachelor) sosiologiasta, jonka jälkeen opiskelin puoli vuotta maisteriohjelmassa. Pelaaminen ja opiskelu yliopistojoukkueessa oli rankkaa mutta hauskaa. Opiskelijan pitää suoriutua hyvin ja samaan aikaan pitää harjoitella joukkueen kanssa paljon johon liittyy myös paljon matkustamista. Jos et ole tarpeeksi hyvä opiskelussa, et voi pelata joukkueessa. Me aloitimme preseason kauden elokuun alussa. Opiskelu alkoi elokuun lopussa jolloin alkoi myös yliopistosarja. Otteluohjelma on todella vaativa opiskelun ohessa. Meillä oli ottellut aina peräkkäisinä päivinä perjantaina ja lauantaina kolmen kuukauden ajan. Otteluita oli kolmessa kuukaudessa yli 20. Lensimme kauimmaisiin yliopistokaupunkeihin ja yöv yimme hotelleissa ja lähelle taas menimme busseilla. Asuin asuntolassa muiden opiskelijoiden kanssa yliopiston campusalueella opiskelun ajan. Harjoittelukeskus ja kenttä oli aivan vieressä. Jokainen vuosi oli erilainen mutta joukkueen ja opiskelukavereiden kanssa asuminen oli hauskaa. Me autoimme toisiamme kaikessa, ei pelkästään koulu- ja jalkapalloasioissa. Jokainen teki kovasti töitä opiskelun ja harjoittelun kanssa. Meillä oli pelaajia ympäri Yhdysvaltoja. Olin onnekas kun kolmena ensimmäisenä vuotena joukkueessani oli vanhoja pelikavereita ja me myös asuimme samassa huoneistossa. Kun sarja päättyi marraskuussa jatkoimme harjoittelua kevätkaudelle. Kevään ottelut eivät olleet virallisia mutta tärkeitä joukkueelle, pelejä oli selvästi vähmmän kuin syksyllä. Kevätkausi harjoiteltiin huomattavasti kovemmin ja vaikeampia harjoitteita kuin syksyllä. Kevätkausi päättyi toukokuun alussa. Villanova pelaa ensimmäisessä divisioonassa, joka on USA korkein yliopiston sarjataso. Villanova pelasi Big East Konferensissa joka on yksi parhaista tasoltaan. Useat joukkueet tästä lohkosta pääsivät vuosittain NCAA turnaukseen ja jotkut jopa voittivat tämän lopputurnauksen meidän lohkosta. Joukkueemme oli rankattu viidenneksi tässä konferenssissa kauden lopussa. Tämä tarkoitti sitä että meillä oli mahdollisuus päästä mukaan Big East Tournamentiin. Voittamalla tämän turnauksen pääsee mukaan NCAA turnaukseen.

"

19

NCAA on tärkein kaikista USA turnauksista opiskelijoille. Me olimme lähellä päästä sinne, pääsy jäi yhden voiton päähän lopulta. Joukkueessamme oli todella hyviä pelaajia. Parhaat oli USA:n nuorten maajoukkueissa. Suosittelen todellakin Pallokissojen suomalaisia opiskelemaan tuolla meren takana. Vaikka siellä on myös vaikeaa, niin kokemukset ovat ikimuistoisia. Pelaajat on fyysisempiä ja vanhempia kuin meillä Pallokissoissa. Pelaajien ikä on 18-22 vuotta. Kaikki yliopistojoukkueet ovat kuin isoja perheitä. He asuvat, opiskelevat harjoittevat ja pelaavat koko ajan yhdessä. Jalkapallon ja opiskelun yhdistäminen tällä tavalla on ainutlaatuinen kokemus. Pallokissojen Naisten Liiga joukkue harjoittelee erittäin kovaa verrattuna Villanovan joukkueeseen. Jokainen harjoitus vaatii minulta 100% panoksen ja keskittymisen joka kerta. Intesiteetti harjoituksissa on selvästi korkeampi täällä. Koulussa teimme paljon rennompaa harjoittelua. Tyypillisesti meidän harjoitukset oliva vähemmän fyysisiä ja vähemmän vaativia myös henkisesti. Harjoittelimme kerran päivässä ja saatoimme pitää viikon tauonkin välillä. Harjoitukset saattoivat kestää 2-3 tuntia.

”Uskon että meillä on mahdollisuus voittaa jotain suurta tällä joukkueella” Minun unelmani on olla jalkapalloilija ja nähdä samalla myös niitä maita mitä en näkisi muuten. Jos en pelaisi jalkapalloa, tuskin olisin koskaan tullut Suomeen ja nähnyt kuinka kaunis maa tämä on ja kuinka mukava kaupunki on Kuopio. Jalkapallo kautta tapaan myös paljon ihmisiä. Jokainen Pallokissoissa ja jokainen kuopiolainen jonka olen tavannut on ollut uskomattoman ystävällinen minulle ja kaikki auttaa toisia. Paitsi nähdä Suomea minun tavoite tälläkin kaudella on voittaa ! Pallokissat on hieno seura, ja joukkueemme on täynnä fantastisen taitavia pelaajia. Uskon että meillä on mahdollisuus voittaa jotain suurta tällä joukkueella.


Anni-Maija Kauppila: 10-pelaaja

Veera Vehviläinen: toppari

Paula Auvinen: laitapuolustaja

Luovuus on Antun vahvuus. Pystyy monipuolisesti murtamaan vastustajan p u o l u s t u s t a . Va h v a o s a a m i n e n erikoistilanteissa. Edessä U-19 EMjatkokarsinnat.

Tasaisuus ja ykköspallojen voittaminen selkeät vahvuudet. Mukana U-19 EMjatkokarsinnoissa. Odotettavissa paljon minuutteja Naisten Liigassa

Monipuolinen ja ammattimainen pelaaja. Pystyy pelaamaan myös hyökkäävämmässä roolissa. Kesällä edessä U-20 MM-kisat. Kuuluu joukkueen kapteenistoon.

Puijon Saumaus Oy

20

20


Verna Korhonen: keskikenttä

Iida Laakkonen: keskikenttä

Neea Berg: keskikenttä

Polvivaivat ovat pitäneet Vernan poissa vahvuudesta viime kauden lopulta lähtien. Kova halu palata takaisin ja toivottavasti saadaan nopeasti mukaan.

Iida on noussut ryminällä joukkueen avaukseen. Monipuolinen pelaaja, joka ei kaihda kaksinkamppailuja. Pystyy pelaamaan myös laidalla. Kuuluu U-17 maajoukkueeseen.

Neea on joukkueen kokenein pelaaja. Rauhallinen persoona, joka ajattelee pelistä erittäin järkevästi. Ohjaa peliä hienolla tavalla ja rytmittää joukkueen tekemistä. Kuuluu kapteenistoon.

21

21


Lahjana taito haluta ja tehdä maaleja Signy Aarna on asunut Pallokissoihin tuloon asti reilun sadan hengen etelävirolaisessa Ahjan kylässä. Sieltä lienee kotoisin myös vahva työntekemisen meininki ja nöyrä mieli. Kuitenkin tämän pienen kylän kasvatti on kiertänyt kokeilemassa taitojaan Chelseassa ja Millwalissa Englannissa. Ottelut ovat näyttäneet että Sigi on harvinaisen selkeä hyökkääjä ja maalitykki. Kotimaan sarjassa Signy on tehnyt yli 150 maalia. Tässä Signyn tarina. Aloitin jalkapallon kun olin yhdeksän vanha, alussa pelasin kylän poikien kanssa. Pelasimme kaikki vapaahetket koulussa ja koulun jälkeen. Teimme jopa oman kentän. Olin jo pienenä kiinnostunut kaikesta urheilusta, erityisesti pidän kovasti pingiksestä! Poikien joukkueesta liityin paikalliseen koulun tyttöjen joukkueeseen Ahjan kylässä. Kun täytin 13 vuotta Põlvalainen FC Lootos pyysi minua mukaan joukkueesen. FC Lootoksen joukkueen kutsumanimi on Allegro. Tämä oli merkittävä hyppy jalkapallourallani. Silloin alkoi säännöllinen ja jatkuva harjoittelu. Siellä olen pelannut tähän talveen asti ennen Pallokissoihin siirtymistä. Perheeni on aina tukenut minua, koska tietävät kuin paljon rakastan futista ja perheeni on myös minun suurimmat fanini. Minun ensimmäinen valmentaja oli poikajoukkueen valmentaja Margus Mäe. Sitten tyttöjen valmentaja oli liikunnanopettaja Vaike Lauer. Tärkein valmentajani on ollut kuitenkin Kaido Kukli FC Lootosksessa. Hän on erittäin hyvä valmentaja ja mukava persoona. Kun olin pieni, perheellämme ei ollut autoa ja Kaido kuljetti minut harjoituksiin ja takaisin kotiin, vaikka matkaa oli 20 kilometriä. FC Lootos on aina ollut kuin toinen koti minulle. Se pelaa Viron liigassa (Meistriliiga), jossa on seitsemän

joukkuetta. Viime vuonna olimme viidensiä. Rakastan maalin tekoa mutta vielä parempi fiilis tulee kun joukkueeni voittaa. Juniorina pelasin alkuun paljon maalivahtina. Rehellisesti sanoen olin maalillakin hyvä mutta halusin kuitenkin päästä hyökkääjäksi. Joskun kun olin maalivahtina ja tilanteita ei meidän maalilla juurikaan ollut aloin itkemään. Halusin pelata niin paljon että se toi kyyneleet silmiin. Monesti aloitin maalilla mutta kun olimme häviöllä valmentaja siirsi minut hyökkääjäksi toivoen, että tasoitan ottelun. Myöhemmin valmentajakin ymmärsi laittaa minut hyökkääjäksi ja maalivahdin työt saivat näin jäädä kokonaan.

”Rakastan maalin tekoa mutta vielä parempi fiilis tulee kun joukkueeni voittaa” Minun mielestä hyvä hyökkääjä on pelaaja, joka tekee maaleja mutta myös luo muille paikkoja. Hyvä hyökkääjä on nopea, tekninen ja tietää minne kannattaa sijoittua. Todella tärkeää maalinteossa on itsevarmuus. Sinulla voi pelissä olla vain yksi paikka ja silloin sinun pitää luottaa itseesi ja laittaa pallo verkkoon. Sitten voi tulla ottelu jossa sinulla on lukuisia paikkoja tehdä maali, mutta mistään ei mene. Silloin on tärkeää pitää pää pystyssä ja yrittää loppuun saakka eikä masentua. Hyökkääjän pitää olla kärsivällinen. Tosiasia on ettet voi aina onnistua mutta hyökkääjän pitää olla silti pää pystyssä valmiina seuraavassa paikassa. Olen sellainen hyökkääjä, joka haluaa mennä aina suorinta reittiä kohti maalia, jos ei yritä, ei voi onnistua. Suoraan maalia kohti ja pallo maaliin!

”Minulle on aivan ihanaa ja uskomaton tunne edustaa maatani” Pelasin ensimmäisen maaotteluni kesäkuussa 2005 alle 16-vuotiaiden maajoukkueessa, kyseessä oli Baltia turnaus Liettuassa. Ensimmäisen naisten A-maajoukkue ottelun pelasin marraskuussa 2007 Latviaa vastaan UEFA ystävyysturnauksessa. 2008 olin mukana ainoastaan nuorten maajoukkueessa mutta vuodesta 2009 olen säännöllisesti edustanut Amaajoukkuetta. On uskomaton tunne edustaa kotimaatani Viroa maajoukkueen

22

paita päällä. Ensimmäisestä maaottelusta lähtien maajoukkue-edustus on ollut yksi tärkeimmistä asioista elämässäni. Maajoukkuevalmentaja on Keith Boanas, hän tuli maajoukkueluotsiksi 2009. Hän on hyvä valmentaja ja tehnyt lujasti töitä maajoukkueen eteen ja saanut omalla työllään myös maajoukkueen tasoa nostettua. Hänen ansiostaan mm minun itseluottamus maalinteossa on korkeammalla tasolla. Hänellä on iso rooli myös viron naisfutiksen kehittäjänä. Meillä on maajoukkueessa ylipäänsä hyvät valmentajat.

”Koko joukkueen asenne on ammattimainen” Olen vieraillut monissa seuroissa. Olen ollut koeleireillä Lontoossa Chelsea Ladies, Ahvenanmaalla Åland Unitedin ja Englannin Millwall Lionessesin joukkueessa. Chelsea ei tarjonnut minulle sopimusta mutta se oli minulle hyvä opintoreissu, näin minne tasolle minun pitää päästä. Åland United tarjosi saman vuonna minulle sopimusta mutta en hyväksynyt sitä. Syksyllä kävin Kuopiossa ja Millwallissa testileirillä, Millwall tarjosi myös sopimusta mutta valitsin Pallokissat. Viikon try-out Kuopiossa oli hieno kokemus. Treenit oli erittäin hvyätasoisia, monipuolisia ja vaativia. Olin mukana myös seuran kauden päättäjäisissä ja se jätti hyvin lämpimän kuvan seuran toiminnasta. Muutoinkin ihmisten ja joukkuekavereiden ystävällisyys on samanlaista kuin FC Lootoksessa. Olen vieraillut myös Englannissa Newcastle Unitedissa ja Leeds Unitedissa ja ne ovat olleet hyviä kokemuksia. Jos vertaan meidän FC Lootosta Pallokissoihin niin Pallokissojen taso on paljon parempi ja korkeampi. Myös pelaajien asenne on todella hyvä Pallokissojen joukkueessa, jokainen on todella keskittynyt harjoituksissa. Koko joukkueen asenne on ammattimainen. Minulla on useita tähtihetkiä ja uskomattomia muistoja jalkapallossa, uskon että tällä kaudella Kisujen kanssa niitä syntyy useita lisää.


23


24


Jenni Kuosmanen: toppari

Erika Winter: laitapelaaja

Maarit Toppinen: toppari/laitapuolustaja

Jenni on vahva vääntämään ja taklaamaan. Kamppailee topparin paikasta. Sakko rintamalla ollut rauhallista, tyyntä myrskyn edellä ?

Eki on erittäin monipuolinen pelaaja, joka pystyy pelaamaan hyvin kaikkia hyökkäyspään rooleja. Nopeus on kehittynyt ja Eki onkin vahva 1vs1 tilanteissa. Pienet vammat haitanneet alkukautta, mutta kunnossa ollessaan tärkeä pelaaja joukkueelle. Kesällä edessä U-20 MM-kisat.

Maarit on kärsinyt polvivaivoista. Pikkuhiljaa palaamassa treeneihin. Kunnossa ollessaan tuo vasemman jalan ansiosta lisää variaatioita puolustusryhmitykseen.

25


26


Joensuu Piia Jukarainen: laitapuolustaja

Viivi Kuosmanen: hyökkääjä

Joukkueen kokeneimpia pelaajia. Periksiantamaton. Piuke antaa jokaisessa treenissä ja pelissä aina kaikkensa. Erittän tärkeä pelaaja joukkueelle. Kuuluu joukkueen kapteenistoon.

Viivii kärsii sitkeästä jalkavammasta, joka pitää poissa pelikentiltä. Tärkeä osa joukkuetta kuntouduttuaan.

Tiia Savolainen: laitapelaaja Kehittynyt huimasti talven aikana. Lähellä nousta avauskokoonpanoon saakka. Pystyy pelaamaan molemmilla laidoilla. Odotettavissa vahvaa osallistumista joukkueen sisäisen rahaston kartuttamiseen. Kuuluu U-17 maajoukkueeseen. Anni Havukainen: puolustaja/laitapelaaja Anni on kärsinyt talvikaudella sairasteluista. Kamppailee vasemman laidan pelipaikoista. Vahva asenne, joka näkyy pelaajan tekemisessä. Ei anna ikinä periksi. Kuuluu U-18 maajoukkueeseen.

27

27


Vastuuvalmentaja" Olli-Pekka ”Opo” Ojala

Huoltaja" Juha Pyykönen

Valmentaja" Tero Karjalainen

Fysioterapeutti" Matti Auvinen Maalivahtivalmentaja" Juho Kauppinen

28

Joukkueenjohtaja" Vesa Kauppila

Huoltaja" Kari Miettinen


29


30


31


32

Pallokissat magazine 2014  

Pallokissat Kuopio

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you