Page 1

4/09 Foto: Gregor Katič

Poslovna odličnost

Poštnina plačana pri pošti 3102 Celje

M i k a v n e n o v i c e

Obogatena veriga MIK-ovih salonov po Sloveniji


2

Uredniške drobtinice str.

V tej številki

04

Evropsko priznanje poslovne odličnosti je v MIK-u!

06

Drzni in hitri kot gazele

07

MIK Celje ponovno v Celju

08

Na novi poti v Mariboru

09

Pohorska livada v Münchnu

Umetnost življenja Toliko želja in tako malo časa imamo. Ob vsakem novem letu me znova in znova prešine. Potem pomislim na želje, ki sem jih imela v lanskem decembru in naredim analizo, koliko se jih je uresničilo. Nekaj se jih vleče še izpred pet let … nekaj lepih stvari se je zgodilo nepričakovano. Ja, takšne cenim in sem zanje HVALEŽNA. Za vse

10 12 14 15 16

Nov pogled na gozd in jezero Kariera mora biti dopolnitev življenja Ivan Cezjak Zorma trade uspešen člen verige MIK Celje Proizvajalci oken na drugem športnem dnevu /Kolektivno na Madžarsko Obogatena ponudba letvic

17

Zaključek leta med kipi / Harmonija ženske in moške umetnosti

18

Vi sprašujete, strokovnjak odgovarja

19

Osebna nota: Janez Mervič

20

MIK-ova štorklja / Napovedujemo / MIK investicije in nepremičnine

Izdal in založil: MIK d.o.o. Celje, glavna urednica: Mateja Zorko, lektoriranje: Anglos, fotografije: arhiv MIK Celje, oblikovanje: Jana Randl, tisk: SINET, število izvodov: 5000, 04/09

ostale bom potrebovala še veliko POGUMA in LJUBEZNI, da jih dočakam … da se zanje borim še naprej. Potem razmišljam o ljudeh, ki jih poznam. Kaj vse se jim je zgodilo v še enem letu. Koliko žalosti, solz in razočaranj je preteklo. Se morajo česa NAUČITI? Česa se moram naučiti jaz? Koliko ljudem moram ODPUSTITI … predvsem bi morala odpustiti življenju, da mi je pot posulo z nekaj trni. Morda bi potem laže dojela, da življenje ni borba, temveč proces. Ž življenjem bi pričela SODELOVATI in USPEH bi bil tukaj. Morda pa je uspeh tudi to, da sem dobila priložnost v življenju spoznati Učitelja, ki me vodi skozi umetnost življenja. Pomaga mi spoznati in zaživeti pogum, hvaležnost, ljubezen, odpuščanje, sodelovanje … in zakaj o njem govorim v MIK-avnih novicah? Ker je povezan s podjetjem MIK Celje. In ne! Ne bom vam še izdala, kdo je. Počakajte nekaj mesecev in na knjižnih policah boste našli odgovor. Do takrat pa se bo obrnil še en list v koledarju in spet bo čas za analize. Pravijo, da če najdete vsaj en dogodek na vsako izmed z velikimi tiskanimi črkami napisanih besed, je bilo vaše leto popolno. Vaša Mateja

Mik d.o.o, Celjska cesta 55, 3212 Vojnik, tel: +386 (0)3 425 50 50, www.mik-ce.si PE Vojnik: Celjska cesta 55, 3212 Vojnik, t: +386 (0)3 428 28 50, e: prodaja.celje@mik-ce.si PE Ljubljana: t: +386 (0)1 547 20 20, e: prodaja.ljubljana@mik-ce.si PE Maribor:t: +386 (0)2 480 01 45, e: prodaja.maribor@mik-ce.si PE Kranj: t: +386 (0) 590 250 50, e: prodaja.kranj@mik-ce.si PE Nova Gorica: t: +386 (0) 590 244 00, e: prodaja.novagorica@mik-ce.si PE Murska Sobota: t: +386 (0)2 531 11 50, e: prodaja.murskasobota@mik-ce.si PE Izola: t: +386 (0)5 640 50 50, e: prodaja.izola@mik.ce.si PE Novo mesto, t: +386 (0)7 3021070, e: prodaja.novomesto@mik-ce.si Pooblaščeni zastopniki: ZORMA TRADE, Spodnje Sečovo 85a, 3250 Rogaška Slatina, 386 (0) 3 819 09 30 MOPS, Lešnik Stanislav, Mariborska cesta 85, 2312 Orehova vas, 386 (0) 2 606 52 02 ŠARM, Miran Škalič, Na Produ 58, 2391 Prevalje, 386 (0) 2 823 21 12 Pogladič Andrej, Velika Raven 8, 3203 Nova Cerkev, 386 (0) 3 897 71 80 Golob Janez, Trstenjakova ulica 5, 2250 Ptuj, 386 (0) 2 771 04 12 Za vse informacije nas pokličite na brezplačno številko 080 12 24.


Ohranimo energijo. Prihranimo.

po vsej Sloveniji.

www.mik-ce.si

Montaža oken zajema pozicioniranje, niveliranje, vijačenje s samoreznimi vijaki ter tesnenje s poliuretansko peno. Akcija velja za fizične osebe ob nakupu oken MIK in traja do 31.12.2009.


4

O novih MIK-ovih korakih

Evropsko priznanje poslovne odličnosti je v MIK-u!

Večkrat smo ga že omenjali, o njem pisali in ga pričakovali, zdaj smo ga tudi prejeli: prestižno evropsko priznanje za poslovno odličnost - Recognised for Excellence (v nadaljevanju R4E)! Priznanje podeljuje Evropska fundacija za poslovno odličnost EFQM s sedežem v Bruslju, ki deluje že več kot 20 let in v mednarodnem merilu uživa velik ugled na tem področju.

Prvo srečanje ocenjevalcev z MIK-om.

Na večerji (od leve proti desni): Tomasz Figa, Franci Pliberšek, Roman Macun, Jacqueline van Rijswijk, Nataša Kovačič, Peter Hull in Matej Cvikl.

Pred dobrima dvema letoma smo v MIK-u izvedli širitev proizvodne linije in selitev na 12.000 m2 novih poslovno-proizvodnih prostorov v obrtno cono Arclin. Širitev je zahtevala precej prilagoditev, hkrati pa je to bila odlična priložnost, da osvežimo svoje poslovne procese ter uvedemo novosti in izboljšave. Pri tem nas je zanimalo tudi mnenje neodvisnega strokovnjaka, zato smo k sodelovanju povabili podjetje 5KMC za poslovno svetovanje, ki ga vodi mag. Nenad Savič. Skupaj smo kmalu potrdili našo interno oceno, da MIK na skorajda vseh področjih poslovanja dosega izjemno visoke rezultate in standarde. V kakovost svojih izdelkov in delovnih procesov smo bili tako trdno prepričani, da smo se odločili potegovati za evropsko priznanje poslovne odličnosti. V svoj uspeh smo verjeli celo tako močno, da smo preskočili kandidaturo za slovensko priznanje in celo brez standardov ISO dokazovali svojo odličnost. Pri kandidaturi za R4E smo uporabili pristop 2005+, ki v Sloveniji še ni bil uporabljen, in – uspeli smo!

Spoznavanje računalniško vodene proizvodne linije.


5

O novih MIK-ovih korakih Poglejmo, kako je potekal proces pridobivanja priznanja. Prvi korak je bila vloga na več kot 50-ih straneh, v kateri smo zbrali vso zgodovino in dosežke MIK-a, ocenjevalni skupini pa je služila kot uvod v spoznavanje našega podjetja. Zadnje dni oktobra so nas tako obiskali Jacqueline van Rijswijk, strokovnjakinja iz področja poslovne odličnosti v podjetju Philips na Nizozemskem, Peter Hull, namestnik direktorja vladnega urada za delo Združenega kraljestva, ter Tomasz Figa, vodja službe za kadrovske zadeve poljskega podjetja Bitron. Njihovo poslanstvo je bilo resnično spoznati MIK. Skozi navzkrižne individualne in skupinske intervjuje so nas ocenjevali na osmih področjih ter ključnih poslovnih rezultatih. Dobili smo mnogo pohval za preteklo delo ter rezultate, hkrati pa tudi novih izkušenj ter nasvetov, kako še dodatno izboljšati naše procese in pristope. V končnem poročilu so bila izpostavljena področja, kjer smo dosegali nadpovprečne rezultate v primerjavi z vodilnimi podjetji v Evropi: voditeljstvo, politika podjetja in strategija, zaposleni ter partnerstvo in procesi. Na preostalih štirih področjih (procesi, trajnostni razvoj in izboljšave, usmerjenost v rezultate ter osredotočenost k strankam) pa vidijo možnosti za še bolj ciljno usmerjen in razčlenjen strateški pristop, ki bo omogočal lažjo primerjavo z najboljšimi v tem ocenjevanju.

Na ogledu razstavno prodajnega salona Celje ...

... in pri navzkrižnih intervjujih.

Intervjuji z zaposlenimi so potekali dva polna dneva in po končanih pogovorih smo vsi skupaj potrebovali malce sprostitve, nenazadnje pa je bilo zelo prijetno izmenjati še nekaj neformalnih besed. Goste smo prvi večer zato odpeljali na krajšo večerjo, kjer smo jim s pomočjo TIC Celje na kratko predstavili lepote Slovenije in bogato zgodovino Celja. V drugem dnevu so člani ocenjevalne skupine ponovno zbirali informacije ter za trditve, ki smo jih navedli v vlogi, pričakovali tudi jasne potrditve. Glede na to, da so ocenjevalci iz različnih evropskih držav, smo za lažje razumevanje priskrbeli tudi prevajalce. Čas, ki so ga ocenjevalci preživeli z nami, pa je bil še posebej dragocen, saj v projektu ocenjevanja vsi sodelujejo prostovoljno in za svoje delo ne prejemajo finančnega nadomestila.

Ocenjevanje je teklo tako v proizvodni liniji ...

... kot tudi na Investicijah in nepremičninah.

Tretji dan so ocenjevalci že strnili svoja prva opažanja in nas z njimi seznanili, nato pa je sledil njihov povratek domov. Rezultate svojih pregledov stanja in poročilo so posredovali sedežu EFQM v Bruslju, ki je izdal tudi končno oceno, ki smo jo prejeli v novembru. "Recognised for Excellence" je za MIK veliko strokovno priznanje, ki dokazuje, da smo na pravi poti, in je prav tako prava vzpodbuda za odlično delo tudi v prihodnje. Ob tem se vodstvo podjetja MIK iskreno zahvaljuje podjetju 5KMC ter mag. Nenadu Saviču in Mojci Perić, ki sta z nami prebila precej ur in nas usmerjala pri pripravi obsežne vloge za prijavo k sodelovanju. Njuni nasveti so bili dragocen vir znanja in izkušenj skozi ves proces pridobivanja priznanja. Podjetje 5KMC pa je medtem nadgradilo svojo vizijo in zdaj deluje kot UNIKATUM d.o.o. (UNIKATUM inštitut za inovativne poslovne modele, d.o.o.). Vodstvo se iskreno zahvaljuje tudi vsem zaposlenim, ki so s svojim dosedanjim delom in sodelovanjem v intervjujih najbolj zaslužni za prejeto priznanje. Med pogovori so se prilegli prigrizki in kosilo.

tekst: Katja Finec Kos, foto: MIK arhiv


6

O novih MIK-ovih korakih

Drzni in hitri kot gazele Gazele so dinamična podjetja, ki hitro rastejo tako po obsegu prometa kakor po številu zaposlenih, se bliskovito razvijajo in vedno držijo korak prednosti pred konkurenco. Pravzaprav so gonilo gospodarstva, zato smo v podjetju MIK zelo ponosni, da smo bili ponovno prepoznani za gazelo in sodelovali v regijskem izboru. Na sončno oktobrsko popoldne smo se tako najprej srečali v stolpu hotela Evropa, kjer smo izkoristili priložnost za sproščen pogovor in drug o drugem izvedeli marsikaj zanimivega. Nadaljevanje dogodka in razglasitev savinjsko-zasavske Gazele sta sledila v Celjskem domu. Prireditev je povezovala simpatična Bernarda Žarn, pogovore s finalisti pa je vodil prodorni novinar Dnevnika, Primož Cirman, ki je iz sogovornikov spretno izvabil tako resne, kot tiste malo manj resne odgovore.

Priznanja za regijske gazele so prejeli (od leve proti desni): Rudolf Kronovšek, direktor Termotehnike, Jure Knez, tehnični direktor Dewesoft (regijska Gazela) in Franci Pliberšek, generalni direktor MIK-a. Skrajno levo je direktorica Slovenskega podjetniškega sklada mag. Maja Tomanič Vidovič, skrajno desno pa predsednik uprave časopisne družbe Dnevnik mag. Branko Pavlin.

Priznanje Savinjsko-zasavska Gazela je prejelo podjetje Dewesoft iz Trbovelj, ki mu ob tem še enkrat iskreno čestitamo. Prav tako čestitamo petrovškemu podjetju Termotehnika, ki je tako kot MIK, prejelo priznanje za sodelovanje v regijskem izboru. Franci Pliberšek, direktor, ob tem pravi: "Ključ do uspeha je v timskem delu in v MIK-u zastavljene cilje dosegamo s skupnimi napori. Cilj gazel pa ni le preživeti, temveč uspeti zato sem prepričan, da bo letošnjim gazelam to uspevalo tudi v prihodnje." Podjetje MIK je začelo z izdelavo oken v času, ko je bilo na tržišču kar 160 ponudnikov oken, danes smo vodilni ponudnik PVC oken v Sloveniji. Odraz kakovosti naših proizvodov in storitev pa so naši kupci, ki nam zaupajo že 20 let. Vzdrževanje izkazanega zaupanja in večja bližina našim strankam pa sta nas vodila do odprtja devetih razstavnoprodajnih salonov in pet salonov pooblaščenih zastopnikov po vsej

Direktor MIK-a, Franci Pliberšek, v živahnem pogovoru z novinarjem Dnevnika, Primožem Cirmanom.

Sloveniji. Od tega smo v letošnjem letu odprli dva salona, odprli pa smo tudi novo proizvodno linijo za proizvodnjo aluminijastega stavbnega pohištva in v njej zaposlili strokovnjake z večletnimi izkušnjami. Veliko ciljev smo že dosegli, pri doseganju novih pa nas bo še naprej vodilo naše poslanstvo: "Za vas spreminjamo pogled na življenje."

MIK-ovci na podelitvi (od leve proti desni): Jernej Špes, Adrijana Pliberšek, Matej Cvikl, Franci Pliberšek, Nataša Kovačič, Tomaž Požin, Katja Finec Kos. Tekst: Katja Finec Kos, Foto: Saša Kos


7

MIK Celje ponovno v Celju

O novih MIK-ovih korakih

Podjetje MIK Celje je vrsto let imelo sedež v Celju. Logično, saj se po njem tudi delno imenuje. Ko se je pred dvema letoma zgradil nov upravno proizvodni objekt v Vojniku, so mnogi spraševali, če bo sprememb deležno tudi ime. Direktor podjetja je kljub selitvi odločno zatrdil, da ime ostaja. On je že vedel zakaj. V rokavu je namreč imel aduta – lokacijo v Celju, kjer smo septembra prerezali trak novega salona.

Franci Pliberšek, urednik revije Playboy Borut Omerzel, fotograf Bor Dobrin in zajčici so prerezali trak.

Nov MIK-ov salon v športnem parku.

Celjski salon stoji v športnem parku, na vogalu poslovne stavbe Arena Petrol. Neposredna bližina dvorane Zlatorog deluje precej simbolično, saj podjetje poznamo kot velikega podpornika slovenskega rokometa in nogometa. Na otvoritvi pa se je šport prepletel z umetnostjo fotografije, saj smo prvič v Sloveniji postavili na ogled fotografije revije Playboy. Ideja, ki je nastala v našem podjetju, je bila pri reviji izjemno dobro sprejeta in tako je nastalo sodelovanje, ob katerem so vzdihovali mnogi.

Z zajčicama sta pozirala tudi Jernej Špes (levo) in Janez Mervič (desno).

SEBASTJAN VREŽE, služba za prodajo malim objektom "Postali smo bolje lokalno usmerjeni na celjskem področju, strankam omogočamo visoko kakovostne in prijazno dostopne storitve. Z dobro opremljenim salonom soustvarjamo bivalni prostor in smo tako aktivni kreator estetike in funkcionalnosti bivanja. Z boljšimi pogoji delovnega mesta uspemo doseči boljše počutje komercialistov, kar neposredno vpliva tudi na rezultate. "

ROBI KRAMARIČ, služba za prodajo malim objektom "Sedaj smo bliže kupcem, imamo večji razstavni prostor in MIK Celje je ponovno doma. Opažam, da se v salonu ustavijo tudi mimoidoči, kar je seveda super, saj bodo naslednjič točno vedeli, kje nas najdejo in kje dobijo najboljše, kar lahko. Stranke nam tudi večkrat zaupajo, da je to najboljša lokacija, kar smo jih imeli, zato tudi rade pridejo k nam."

Tekst: Mateja Zorko, foto: Gregor Katič in arhiv MIK Celje


8

O novih MIK-ovih korakih

Na novi poti v Mariboru Jesen je obrodila bogate sadove tudi v podjetju MIK Celje, saj smo v Mariboru našli novo lokacijo in ves program preselili bliže našim strankam. Na novi lokaciji na Taboru, na Žolgarjevi 15 je bilo v zadnjih dneh septembra ogromno presenečenih obrazov, ko so MIK Celje zagledali sredi centra mesta. Še posebej veselo je bilo na dan uradne otvoritve, ko smo pogostili poslovne partnerje in stranke, ki se morda z MIK-ovimi okni šele spogledujejo. Druženje je popestril saksofonist Andrej Vernik, za brbončice pa so poskrbeli v cateringu Rožmarin. Najbolj zadovoljni pa so zagotovo zaposleni, ki so tako dobili nov drugi dom. HERMAN ČORKO, tehnolog "Nova lokacija prinaša večjo razpoznavnost Mik-a, posledično pa seveda več strank ter prijaznejše delovno okolje. Kot ekipa smo sedaj skupaj v enem prostoru, kar še dodatno krepi timsko delo. Sedaj tudi točno vemo, kaj je naše, kaj ni in kaj lahko ter česa ne smemo. Imamo veliko večjo svobodo, saj si prostorov ne delimo z drugimi podjetji. Tako smo lahko tudi uspešnejši." MIK-ova ekipa, ki bo stranke sprejemala v novem salonu v Mariboru.

(od leve proti desni): tehnični direktor Matej Cvikl, direktor Franci Pliberšek in izvršni direktor Roman Macun.

Za prigrizek so poskrbeli v cateringu Rožmarin.

BOJAN VERDNIK, služba za prodajo malim objektom "Sedaj smo samostojni, bolj dostopni in prepoznavni. Ljudje raje in z manj težav pridejo do nas. Tiste stranke, ki pridejo do nas, so samo “naše” in lažje ter bolj kakovostno se jim lahko posvetimo. Strank je tudi več in tako dan še hitreje mine."

Tekst: Mateja Zorko Foto: Nino Verdnik

Saksafonist Andrej Vernik je v nov salon vlil nekaj umetniškega vzdušja.


9

O novih MIK-ovih korakih

Pohorska livada v Münchnu Pestra druščina arhitektov, nepremičninskih posrednikov, gradbenih podjetij, bank in nepremičninskih agencij s celega sveta je v treh dneh meseca oktobra na enem izmed največjih tradicionalnih nepremičninskih sejmov v osrednjem delu Evrope - EXPOREAL v MÜnchnu - predstavila številne projekte. V letošnjem letu je poleg ostalih slovenskih razstavljalcev, ki so pod skupnim naslovom »Investslovenia« predstavljali svoje projekte, nastopilo tudi podjetje MIK Celje, ki je v sodelovanju s poslovnim partnerjem MTB, predstavilo skupen projekt Pohorska livada. Obsežni ponudbi raznovrstnih projektov navkljub, so mamljiva tropska plaža, idiličen hotel in apartmajsko naselje pod Pohorjem pri posrednikih, investitorjih in hotelskih operaterjih vzbudili veliko zanimanja.

Urban Bolarič, MIK (levo), iz pravne službe in direktor Slovenia Times-a Brane Krajnik.

Prvi sestanki z njimi so bili promocijske narave, kjer smo poleg našega projekta predstavljali tudi Slovenijo. Pri tem smo bili vedno znova prijetno presenečeni nad poznavanjem Slovenije in njenih lepot, ki je - kot je rekel eden od ruskih sogovornikov, ki je letos poleti s prijatelji obiskal Bled, Bohinj in našo obalo – biser Evrope. Ob primerjavi z ostalimi projekti in državami, je bilo nemogoče spregledati, da naši projekti, med njimi tudi Pohorska livada, uspešno konkurirajo ostalim. Tako v izvirnosti ideje in kvaliteti kot tudi v razsežnosti in pomenu, ki ga daje projekt kraju, regiji, nenazadnje tudi celotni državi. Projekt je pika na i, saj predstavlja prav tisto, kar Mariboru trenutno manjka in bi omogočilo ponovno oživitev srca Štajerske. Janez Mervič, MIK (levo) in Marko Grujič, iz podjetja MTB.

Informacije o projektu so dostopne na spletni strani www.pohorskalivada.si, ki je bila na novo zasnovana. Na voljo je v treh jezikovnih različicah: slovenski, nemški in angleški.

Tekst in foto: Urban Bolarič

Sprostitev poslovnežev ...


10

MIK-ova referenca

Nov pogled na gozd in jezero

V idiličnem okolju, ki ga na eni strani obdaja gozd in na drugi manjše jezero, je še en dom dobil nov, lepši razgled. Odločitev, ki je terjala nekaj poguma in odločnosti lastnikov hišice na Proseniškem, se je izkazala za pravilno in v vseh pogledih MIKavno. Seveda! Izbrali so MIK-ova okna in tako odprli novo poglavje svojega doma. Družina Koprivc je podjetje MIK Celje poznala že kar nekaj let. Delno preko prijateljev, sosedov, pa tudi naših komercialistov. Ko je torej prišel čas za menjavo oken, so točno vedeli, na koga se obrniti; "Odločilne so bile reference, vodja prodaje malim objektom - Jernej Špes, prijaznost osebja in seveda nasveti našega komercialista Robija Kramariča. Kar nekaj dejavnikov je torej kazalo prav na podjetje MIK Celje." Po izbiri podjetja se je tako pot prenove pričela. Skupaj s celotno ekipo je družina Koprivc izbrala okna COMFORT line z dvoslojnim steklom, notranja senčila in seveda našo prednost prezračevalni sistem gecco. Ker so po vgradnji oken uredili še fasado, so naši strokovnjaki upoštevali pri tehničnem svetovanju na objektu tudi to dejstvo. Prav zaradi upoštevanja vseh okoliščin je vse potekalo gladko in danes družina Koprivc uživa v novem razgledu na prečudovito naravo, po kateri je znano Proseniško: "Zadovoljni smo z izgledom, prav to smo si tudi želeli. Vse od meritev, prodaje, do montaže je potekalo usklajeno in moram pohvaliti tudi ekipo podjetja Zorma Trade , ki je opravljalo montažo. Če bi se še enkrat odločali, bi ponovno izbrali podjetje MIK Celje." Tekst: Robi Kramarič in Mateja Zorko Foto: družina Koprivc


Palma. In svet se vas dotakne.

Evropa 09

In svet se vas dotakne.

Svet 09

Arabeske 09

In svet se vas dotakne.

In svet se vas dotakne.

www.palma.si

www.palma.si

www.palma.si

Mediteran 09 Hrvaška 09

Slovenija 09

In svet se vas dotakne.

In svet se vas dotakne.

In svet se vas dotakne.

www.palma.si

www.palma.si

www.palma.si

V pomlad 09 In svet se vas dotakne.

Seniorji 09 Palmijada 09 In svet se vas dotakne.

In svet se vas dotakne.

www.palma.si

www.palma.si

www.palma.si 1

Palmine poslovalnice: LJUBLJANA TEL.: 01 244 36 90 palma - lj@palma.si

LJUBLJANA TC TUŠ - BTC TEL.: 01 52 02 700 palma - lj2@palma.si

KRANJ PLANET TUŠ TEL.: 04 20 20 880 palma - kr@palma.si

CELJE TEL.: 03 42 84 300 palma - ce@palma.si

MARIBOR PLANET TUŠ TEL.: 02 48 03 900 palma - mb@palma.si

VELENJE TEL.: 03 89 84 370 palma - ve@palma.si

KOPER TEL.: 05 66 33 660 palma - kp@palma.si

PORTOROŽ TEL.: 05 67 10 680 palma - po@palma.si

Aleš v ŠARM-ovem salonu.


12

Poslovno in družabno

Kariera mora biti dopolnitev življenja - Ivan Cajzek, direktor podjetja GIC GRADNJE

Gradbeništvo je v zadnjem času postavljeno pred velik izziv, v katerem bodo kot zmagovalci odšli le najboljši. Eno takšnih podjetij je zagotovo GIC GRADNJE, ki bo čez dobra dva meseca praznovalo 20. obletnico. Njihova osnovna dejavnost je gradbeništvo, pomožni pa trgovina in betonarne. Prav zato smo nekaj besed izmenjali z direktorjem podjetja, Ivanom Cajzekom, ki pravi, da je zelo ponosen na vse zgradbe, ki so zrasle ali dobile novo podobo pod njihovo strokovno »roko«. Gradbeništvo se je v zadnjih letih soočalo s številnimi spremembami, novimi izzivi in tudi ovirami. Sploh slednje so v zadnjem obdobju naredile neke vrste selekcijo - obdržala so se najboljša. Kakšne so vaše prednosti pred ostalimi, ki vas seveda podpisujejo pod številne zgodovinske, turistične in druge objekte? "Če povem, katere prednosti imamo, to ne bo več naša prednost, ker nas bodo drugi posnemali in morebiti prehiteli ... (smeh) Menim, da je osnova za to, da smo se obdržali med najboljšimi v tem, da si postavljaš vedno zelo visoke cilje in seveda veliko ciljev. Vseh nikoli ne moreš v celoti ali takoj doseči, vendar te to vodi pri vsakdanjem delu, pri odločitvah, daje ti posebno energijo in če še delček tega preneseš na svoj tim okoli sebe, sledijo rezultati. Dobri rezultati pa so na koncu edino dolgoročno merilo uspešnosti podjetij." Na katere projekte ste najbolj ponosni? "Vsak projekt je po svoje pomemben, kajti le vsi skupaj predstavljajo celoto poslovanja družbe. Vsekakor smo pa najbolj ponosni na velike in zahtevne projekte, kamor sodi nekaj projektov za Savo IP, kot so Modri kvadrat in drugi, za različne druge naročnike smo izvedli več trgovskih centrov, telovadnic, šol, hotelov, tovarn, veliko objektov pa je tudi na področju nizkih gradenj. Čez nekaj dni odpiramo tudi svoj lasten in zato najlepši objekt - Trgovski center v Rogaški Slatini kot nadaljevanje uspešnega poslovanja z Merkurjem v obliki največje franšizne prodajalne Gic gradnje."

Ivan Cajzek

Pri svojih projektih večkrat sodelujete tudi s podjetjem MIK Celje? Kako pomembna je za vas izbira PVC stavbnega pohištva? Igra to veliko vlogo pri končni kakovosti objekta? "Kot vam je verjetno poznano, na področju PVC stavbnega pohištva sodelujemo največ in največkrat prav z vašim podjetjem. S tem torej tudi potrjujemo, da ste odlični, saj je vaše podjetje poznano kot resen in dober poslovni partner, ki področju razvoja in kvalitete daje poseben poudarek. Kakovost oken je pri kakovosti bivanja in pa tudi manjše porabe energije eden od ključnih detajlov vsake zgradbe."


13

Poslovno in družabno V čem vi osebno vidite čar in izziv gradbeništva? "Gradnja vsakega objekta je ustvarjanje, ki ostane, kar lahko vsakič znova pogledaš, ocenjuješ, tudi občuduješ. Je pa tudi naša glavna dejavnost, s katero dosegamo na nivoju podjetja okrog 70 % realizacije, preostalih 30 % pa ustvarjamo na področju trgovine in dejavnosti proizvodnje betonov." Kako vodite svojo ekipo k novim uspehom? Katere so vrednote, ki jih želite prenesti na svoje zaposlene? "Motivirana ekipa, timsko delo, prav tako pripravljenost pomagati vsakemu pri raznih rešitvah. Podoba zanesljive kakovosti, varovanja okolja in varnosti ter zdravja pri delu naše družbe mora biti pri vsakem zaposlenem v podjetju Gic gradnje najpomembnejši znak razlikovanja glede na podobne družbe in temelj samozaupanja, ustrezne ravni delovne morale in istovetenja z družbo." Se vam zdi, da v teh časih s trga delovne sile ali iz sistema formalnega izobraževaja prihajajo sposobni mladi ljudje - ali se vam zdi, da je izobraževanje večkrat daleč stran od konkretnega dela? "Točno tako. Kader moraš vzgajati, izobraževati in ustvarjati v glavnem v podjetju samem, pa ne samo zaradi nezadovoljivega izobraževanja, temveč tudi zato, ker je vsako podjetje specifično glede potreb pri zaposlenih, ki opravljajo razne funkcije v družbi." Kaj pa kakovost življenja in usklajevanje kariere s zasebnim življenjem? Je v današnjih časih možno imeti oboje? Kako vi to dvoje usklajujete? "Prav je, da je poslovna kariera dopolnjevanje v življenju, ne pa da je v pretirano breme, o čemer radi večkrat potarnamo. Jaz na tem področju nimam posebnih problemov, saj mi poleg obveznosti v podjetju vedno ostaja dovolj časa za družino, za bližnje, posledično torej tudi zase." Tekst: Mateja Zorko Foto: GIC GRADNJE


14

MIK-ovi pooblaščeni zastopniki

Zorma trade uspešen člen verige MIK Celje Podjetje Mik, d.o.o. ima OB 9 lastnih razstavnoprodajnih salonih tudi 5 pooblaščenih zastopnikov. Med njimi je ekipa podjetja Zorma Trade s sedežem podjetja in razstavno prodajnim salonom v Kidričevi ulici 30, v Rogaški Slatini. Pravilno svetovanje, kakovostna vgradnja in profesionalen odnos do strank so njihovo vodilo. Dokaz so stranke, ki se v vedno večjem številu vračajo nazaj, ekipa pa se trudi izpolniti vsako njihovo željo. Dober glas se širi naokoli in veliko kupcev se za okna MIK in Zormine storitve odloči prav zaradi priporočil drugih. V veliki večini gre za individualne stranke na področju Rogaške Slatine, Rogatca ter širše okolice. “Naša lokacija v primerjavi z lokacijami v večjih mestih nam omogoča, da si za stranke lahko vzamemo več časa. V salonu si ogledajo vzorčno ponudbo oken MIK in pripadajočih dodatkov, izčrpno pa jim lahko postrežemo tudi z vsemi informacijami, ki jih je ob nakupu oken dobro vedeti. Zelo velik poudarek dajemo vgradnji oz. montaži izdelkov podjetja MIK, saj imamo tukaj veliko izkušenj in se zavedamo, kako pomembna je pravilna vgradnja, saj le z njo dosežemo pravi učinek menjave oken!” nam je povedal Zormin komercialist Igor Majer. Pravi dokaz za naše besede pa so zadovoljne stranke, med njimi je g. Frido Vozlič. "Odločitev za nakup pri podjetju Zorma Trade ni bila težka, saj sem sam pri sebi že vedel, da želim imeti MIK-ova okna. Ko je podjetje Zorma Trade odprlo franšizo MIK-a v Rogaški Slatini, sem si rekel, da bi bil zdaj pravi čas za tovrstno investicijo. V podjetju Zorma Trade smo se hitro dogovorili in zadevo tudi izpeljali do konca. Sedaj imamo okna vgrajena že tretje leto in smo z njimi izredno zadovoljni, kakor tudi z montažo ter strokovnim in korektnim svetovanjem. Zdaj v praksi vidim, koliko se lahko z menjavo oken prihrani na energiji. BRAVO MIK IN ZORMA TRADE.

Družina Vozlič je prijeten izgled svojega doma zaključila s kakovostnimi okni MIK.

Frido Vozlič

Podjetje Zorma Trade je letos v Beogradu odprlo podjetje C&R (Cladding&Roof), ki skrbi za montažo jeklenih konstrukcij in fasadnih panelov za podjetje Trimo. Zaradi več dejavnosti, s katerimi se podjetje ukvarja, so v Zormi pred nekaj meseci ustanovili tudi podjetje ZAVBER d.o.o., še vedno pa ostajajo prepoznavni predvsem pod nazivom Zorma Trade.

Tekst: Igor Majer in Katja Finec Kos Foto: Zorma Trade

Z leve proti desni: Ježek Završki, Franci Žgajner, Boštjan Beznec, ter vodja montaž Andrej Knezič.


15

Poslovno in družabno

Proizvajalci oken na drugem športnem dnevu Pred dobrim letom dni smo v podjetju MIK Celje organizirali prvi športni dan za proizvajalce PVC in ALU oken ter njihove dobavitelje. Celodnevno dogajanje je spletlo nove vezi in vsi sodelujoči so se strinjali, da mora postati tradicionalno. Izžrebali smo novega organizatorja in letos se je tako drugi športni dan zgodil pod okriljem podjetja REFLEX.

Prvi vikend v oktobru je bil tako v znamenju borbenosti, tekmovalnosti in predvsem dobre volje. Ekipe številnih podjetij so se pomerile v nogometu, bowlingu in hoji. Slednja kategorija je bila sicer namenjena malce manj tekmovanju in bolj druženju. Dogajanje je tako potekalo na treh različnih prizoriščih in se seveda ob pogostitvi zaključilo na enem – v bowling centru Strike v Mariboru. Prav tam je potekala tudi razglasitev rezultatov in MIK-ova ekipa je tudi tokrat stopila na zmagovalne stopničke. Ekipa v sestavi Robi Mlakar, Aleksander Pavlič, Igor Kovač, Grega Tkalčič je v bowlingu preprosto povedano pometla s konkurenco. Bravo fantje! Kaj pa je bilo z nogometom, ki je sicer eden najbolj priljubljenih športov v našem podjetju? Mik-ova Ekipa pohodnikov, ki je svoj cilj osvojila z obilico dobre volje. ekipa žal ni sodelovala. Uradna razlaga: v veliki Mik-ovi družini sodelavcev je tudi precej nadarjenih nogometašev, ki svoje spretnosti pokažejo vsak petek v športnem centru Hat trick, kjer je na derbiju med MIK-ovo komercialo in proizvodnjo vedno vroče in napeto. Žal je sporočilo o zelo pomembnem turnirju prišlo precej pozno in ravno na začetku pripravljalnega obdobja, zato selekcija še ni bila izbrana, igralci pa še niso bili v vrhunski formi. Ožji odbor rekreativnega kluba je zato sklenil, da vse svoje sile in načrte usmeri v pripravo na naslednji turnir, saj je poleg plemenitega načela o "sodelovanju" del Mikovega duha tudi zmagovanje. Naslednje leto bo torej prvih mest za naše podjetje še več. Tekst: Igor Kovač in Mateja Zorko

Kolektivno na Madžarsko V sredini septembra se je ekipa približno 40-ih MIK-ovcev odpravila na Madžarsko z namenom, da združimo prijetno s koristnim. Madžarska, ki s svojim Blatnim jezerom ponuja ogromno možnosti za sproščeno druženje, ima namreč tudi ogromno arhitekturnih znamenitosti, ob katerih lahko na plodna tla pade tudi kakšna ideja za še boljšo ponudbo podjetja MIK Celje. In dejansko se je v dveh dneh znova potrdilo, da znamo dihati kot prava ekipa in prijatelji, saj smo večino časa preživeli skupaj v harmoniji ob kovanju novih načrtov in tudi proslavljanju uresničenih. Degustacija vin, ogled dresure konj, vožnjA s kočijami, plovba po jezeru in mnoge druge aktivnosti pa so vsemu skupaj seveda dodale še poseben čar. Pogled na Blatno jezero.

Vožnja s kočijo je bila na trenutke zelo adrenalinska.

Tudi osli poznajo marsikakšen trik.

MIK-ova ekipa ob pokušanju madžarskih vin.


16

Letvice

Obogatena ponudba letvic

V mesecu novembru smo povečali naš asortiman s ponudbo nove serije 44 v enaindvajsetih barvnih odtenkih. Hkrati pa smo obogatili serijo 109 z dvajsetimi barvnimi niansami.

Nova serija 44

Serija 109 v dodatnih barvah

ANDREJA SAŠA OREL V INFORMI Andreja Saša Orel je lastnica okvirjanja slik INFORMA od leta 1999 in pravkar obhaja deseto obletnico v poslu, ki ga je prevzela od prejšnjih lastnikov. Po poklicu aranžerska tehnica in nesojena umetnostna zgodovinarka je v okvirjanje zašla po naključju, k delu pa so kmalu priskočili tudi drugi družinski člani. Ljubljansko podjetje se je iz skromnih začetkov razširilo na poslovalnici v Črnučah in Šentvidu, kjer vam bodo kakovostno okvirili prav vsako mojstrovino. Najdete jih tudi na www.okvirjanje.si. Kako pomemben je pri sliki po vašem mnenju okvir? “Tako kot obleka naredi človeka, okvir naredi sliko. Okvir določi, kako pomembna je slika v prostoru, kako velik del stene zavzema in iz katerega obdobja izhaja. Zelo pomembno je, da ima okvirjevalec dovolj znanja in izkušenj, da lahko vsaki posamezni sliki določi ustrezen okvir.” Kaj Slovenci najraje izbiramo? Bolj tradicionalne okvirje ali znamo biti drzni? “Največkrat se naši kupci odločajo za bolj enostavne, moderne okvirje. "V barvi pohištva," radi rečejo. Toda tisti kupci, ki si pustijo svetovati, so na koncu vedno prijetno presenečeni, kako lepa in posebna je njihova slika v resnici.” Andreja Saša Orel

Kje vi vidite povezavo med umetnostjo in poslovnostjo? “Ljudje radi gledamo lepe stvari, saj se dobro počutimo, če nas obkrožajo. Umetnost bi morala biti del našega vsakdana in trudimo se, da je ljudem čim bliže. Za poslovni del našega poslanstva pa skrbimo s tem, da ljudem dajemo možnost izbire s čim večjim naborom okvirjev, da jim predstavljamo novosti v oblikovanju in cenovno približamo umetnost vsakemu kupcu.” Kako dolgo že sodelujete s podjetjem MIK Celje in zakaj prav z njimi? “S podjetjem Mik Celje sodelujem že od vsega začetka. Kadar sem naletela na kakršnokoli težavo, sem se lahko vedno obrnila na njih. Ko sodelujem z MIK-om, se zdi, da pripadam veliki družini okvirjalcev. Na njihovih srečanjih se zmeraj naučim veliko novega. Pri MIK-u nisi nikoli le navadna stranka, zato mi podjetje MIK Celje na nek način predstvalja tudi poslovni vzor.” Tekst: Adrijana Pliberšek Jeram in Mateja Zorko, Foto: oddelek letvic in Simon Plestenjak


17

MIK-ova galerija

Zaključek leta med kipi

V decembrskih dneh smo v zavetju Galerije MIK Ljubljana naše oči sladkali z deli kiparja Bojana Pahorja, ki si jih lahko ogledate do 4. februarja 2009. Umetnostna kritičarka Anamarija Sibilj Šajn je o njegovih delih zapisala; »Njegova ustvarjalna misel se najprej vizualizira v glini, s katero naredi »pramodel«. V nadaljnjem ustvarjalnem procesu pa uporablja materiale, ki po svojem primarnem karakterju ne spadajo v domeno klasičnega kiparstva. Kipar na piedestal svoje ustvarjalne pozornosti postavlja ženski akt, predstavljen v celopostavni upodobitvi ali pa obliki torza. Male plastike so v svoji realističnosti oblikovno dovršene, prijetne za pogled in dotik. Dodatni izziv mu predstavljajo različne drže portretirank, v katerih se njihovo telo »voljno« spreminja v niz situacijskih predstavitev. V stvaritvah Bojana Pahorja biva Eros, a ne le zreduciran na priljubljeno ikonografsko usmeritev, ampak izražen tudi skozi prekipevajoči ustvarjalni vitalizem.

Lepa Vida

Na kolenih

Harmonija ženske in moške umetnosti V Galeriji MIK Celje pa je bil december odet v kombinacijo slik in kipov izpod rok Roka Komela ter Ivane Andrič Todič, ki se je rodila leta 1968 v Slavonskem Brodu, na Hrvaškem. Leta 1987 se je vpisala na ALU v Zagrebu, kjer je diplomirala pri prof. Eugenu Kokotu. Od leta 1992 pa živi in dela v Celju. Ustvarja v oljni ter mešani tehniki, nemalokrat pa se v njenih opusih najdejo tudi risbe. Znana je po svojem raziskovanju osamljenih ženskih figur, na pričujoči razstavi pa nas popelje tudi skozi obraze, ki odražajo paleto različnih čustev. Rok Komel se je že v otroških letih v spletu srečnih okoliščin zapisal umetnosti. Glina in oblikovanje na lončarskem vretenu

Franci Pliberšek, Ivana Andrič Todič in Rok Komel.

sta ga pritegnili v zgodnjih devetdesetih letih, z ljudsko umetnostjo se je srečeval že med študijem etnologije. Kasneje je na terenu obiskoval klasične mojstre in začel svoje znanje prenašati na mlade, ob vsem tem pa se je v slovenskem prostoru uveljavil tudi kot pesnik. tekst: Mateja Zorko foto: Gregor Katič

Kipi, ki nastajajo izpod rok Roka Komela


18

MIK-ov stokovnjak svetuje

Vi sprašujete, strokovnjak odgovarja

V naše uredništvo je tudi v zadnjih mesecih prispelo kar nekaj vprašanj posameznikov, ki si v svoje življenje želijo vnesti več kakovosti. K slednji lahko pripomorejo tudi okna, zato je naš strokovnjak, Rok Zrimšek, ki je sicer zaposlen v salonu MIK Ljubljana, odgovoril na nekaj najbolj zanimivih vprašanj.

“Slišal sem, da je lahko menjava oken tudi manjša investicija in sicer s subvencijami. Je res, da v primeru, da trije lastniki v treh stanovanjih enega bloka menjajo okna, dobijo subvencijo? Kje lahko to preverimo?” (Brane iz Ljubljane) MIK odgovarja: Okoljska ozaveščenost in energijska učinkovitost sta dve izmed vodil našega podjetja, zato tudi MIK na svoj način subvencionira menjavo oken za MIK-ova energijsko varčna. Če se stranke organizirajo in se skupaj s sosedi odločijo za menjavo oken, jim nudimo od 9 % do 15 % dodatni popust, odvisno od števila strank. Seveda pa imajo vsa naša okna potrebne tuje in domače certifikate, tako da ustrezajo vsem zahtevam EKO sklada.

“V garsonjeri se je pričel pojavljati v teh dneh kondenz na notranjih steklih in zjutraj tudi na okenski polici. Opazila sem, da se to dogaja takrat, ko sušim perilo. Zakaj se to dogaja in kaj mi priporočate?” (Simona iz Laškega) MIK odgovarja: Do rosenja na notranjem steklu prihaja ob veliki razliki med zunanjo in notranjo temperaturo, ko je vlažnost zraka v prostoru velika. Priporočam zračenje vsaj dvakrat na dan. Ne priporočam, da bi bila okna dalj časa priprta oziroma odprta na ventus »na kip«, kot rečemo v žargonu. Takšno zračenje ohlaja zid v okolici okna, prostora pa ne prezrači. Če je le mogoče, za kratek čas naredite prepih. Z eno do dvema minutama takšnega zračenja zamenjate zrak v prostoru za svežega, pri tem pa prostora ne ohladite. Ob menjavi oken pa vam predlagam MIK-ova okna s patentiranim prezračevalnim sistemom GECCO.

“Razmišljam o menjavi oken, vendar ne vem, če bi vzel PVC okna, saj se bojim, da bodo čez nekaj let postala grda in zbledela.. Na sejmu sem videl lesena okna z alu prevleko, ki zagotavljata najboljšo izolacijo in ni jih treba barvati, pa še še lepo izgledajo. Kaj menite?” (Jože iz Izole) MIK odgovarja: Odločitev o tipu, lastnostih in izgledu stavbnega pohištva je seveda stvar presoje in zahtev posameznika. Vse lastnosti, ki jih želite, pa ima MIK-ovo okno v PMMA Plexiglas izvedbi. Poleg zunanjosti v RAL barvi po izbiri vam za to izvedbo nudimo kar 20 letno garancijo na barvo. Odboj UV žarkov je do 80 % , kar ima za posledico večjo izolativno sposobnost in stabilnost okna, okna v tej izvedbi pa so tudi bolj odporna proti mehanskim poškodbam.


19

Osebna nota

“KOMUNIKACIJA NI SAMO GOVOR, AMPAK JE TUDI POSLUŠANJE.“

Zakaj si se odločil sprejeti izziv v podjetju MIK Celje? “Imel sem to srečo, da sem MIK posredno spremljal že skoraj od njegovega začetka, saj sva s srednješolsko sošolko Natašo Kovačič družinska prijatelja in sva mnogokrat izmenjevala svoje poslovne izkušnje. MIK sem videl kot podjetje, ki je v stanju nenehnega napredka in razvoja na novih področjih ter je pripravljeno zadovoljiti vse bolj zahtevne kupce, pa tudi zaposlene.” Janez s sinom na izletu po Sloveniji...

Janez z ženo Jano in sinom Jakobom.

JANEZ MERVIČ

direktor veleprodaje Janeza Merviča je pred dobrim letom poklicna pot pripeljala v podjetje MIK Celje. Pred tem je svoje akademsko znanje kalil na Ekonomski fakulteti v Mariboru, praktične izkušnje pa pridobival v Steklarni Hrastnik, v podjetju Engro Tuš in Leonardo. Obožuje šport in aktivnosti, poleg krajših tekov in malih maratonov je z odličnim časom pretekel tudi veliki (42km) maraton na Dunaju, za kar je potrebna psihična in fizična kondicija, vzdržljivost in predvsem psihično ravnotežje.

Katera je najpomembnejša lekcija, ki si se je naučil v svojem življenju? “Sposodil si bom znane besede; "Učiti se, učiti se in še enkrat učiti se!" Morda bi jih le še dopolnil v "Beri, beri in še enkrat beri!" Ni ti potrebno odkrivati "tople vode", saj so jo odkrili že pred teboj.”

Kako pomembno vlogo igra v tvojem življenju služba? “Je pomembno orodje, ki ga potrebujem, da dosegam svoje osebne in družinske cilje. Delovno mesto, ki ga trenutno opravljam je več kot le "služba", saj vključuje neformalna srečanja, ki se večkrat dogajajo v večernih urah. Tukaj so tudi dogodki med vikendi, neprestano učenje in izpopolnjevanje. Vse skupaj se prepleta skozi poslovno in zasebno življenje 24 ur na dan, sedem dni v tednu”

... in na enem od osvojenih vrhov, kamor je prikolesaril.

V katero smer bi želel, da napreduješ v nekaj letih, in kam bi želel, da napreduje podjetje MIK Celje? “V vodilno podjetje za IE2 (investicijske, energetske in estetske rešitve) na področju vseh vrst stavbnega pohištva v Sloveniji, ki bo svojo blagovno znamko znalo odlično tržiti tudi na potencialno zanimivih tujih tržiščih.” S kakšnimi ljudmi si najraje obkrožen? “Povej mi s kom se družiš, in povem ti, kdo - kakšen si!" Komunikacija ni samo govor, ampak je predvsem aktivno poslušanje. Rad sem z aktivnimi ljudmi, ki ne blebetajo in utihnejo, da slišijo sebe in sogovornika. Rad sem z ljudmi, ki prevzemajo odgovornost za svoja dejanja, se ne skrivajo za dejanji drugih, se ne umikajo težavam, problemom in težkim situacijam. Z ljudmi, ki aktivno delujejo, se hitro premikajo in pospešeno iščejo ter uvajajo spremembe.” ... med igranjem in sproščanjem ob golfu ...

tekst: Mateja Zorko


MIK INVESTICIJE IN NEPREMIČNINE

ŠTORKLJA PONOVNO DELAVNA Mik-ova štorklja je v zadnjem času zelo aktivna in nas obišče najmanj enkrat na mesec. Tako je bilo tudi v zadnjem obdobju. Naši številni ekipi MIK-ovih malčkov, se je pridružilo kar nekaj novih. O tem, kako so s svojim prihodom razveselili svoje starše, pa sploh ni treba izgubljati besed. Vsem skupaj tako želimo dobrodošlico na našem lepem svetu, čestitamo pa: mamici NATALIJI BARIČ za deklico Ino, očku ROBERTU EISENHUTU za sina Timeja, mamici BARBARI DOLER in očiju ALENU KOSU za sina Lana, mamici KLAVDIJI SEME za sina Nina in mamici MATEJI Završnik za sina andraža.

PRODAM

O

DVE stanovanjI v celju, naselje Novi trg 1. v izmeri 71,63 m2 ter atrij v izmeri 36,31 m2 s pripadajočnim parkirnim prostorom v garažni hiši.

Ina

2. v izmeri 84,09 m2 ter atrij v izmeri 98,51 m2 s pripadajočnim parkirnim prostorom v garažni hiši.

Timej

o ddam o

Lan

Nino

Andraž

poslovno-skladiščni prostori, Trnovlje - Gaji. Na razpolago vam je 650 m2 in 750 m2 skladiščnih prostorov.

NAPOVEDUJEMO 8. december 2009

Srečanje Poslovna odličnost

14. december 2009

Obisk Božička za MIK-ove otroke

14. januar 2010 21. januar 2010 4. februar 2010

Otvoritev razstave v Galeriji MIK Celje

Prireditev Poslovna odličnost Otvoritev razstave v Galeriji MIK Ljubljana

o ddam o poslovno-proizvodni prostori, Celje - ind. cona. Na razpolago vam je 200 m2 pisarniških prostorov in 1480 m2 skladiščno-proizvodnih prostorov.

Za več informacij pokličite: MIK - oddelek investicij t: 03 428 28 50 e: irena.krajnc@mik-ce.si e: urban.bolaric@mik-ce.si

mikavne_novice_2009_4  

http://www.mik-ce.si/fileadmin/user_upload/fotografije/mik_revija/pdf/mikavne_novice_2009_4.pdf

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you