Page 1

et sin ga em ma hj ta’ med

Nr. 1 | April 2013

Udgivet af

Driving Range Charlottenlund

danmarks bedste Instruktioner

✶ Power med driveren ✶ kend din putteopstilling Morten Hedegaard

på vej mod stjernerne

nyt magasin: inspiration til bedre golf

Udgives i samarbejde med GOLFavisen ApS

TrackMan

Træning og bedre golf

en superhelt

oplev dansk golf akademi


Opnå mange fordele...

bliv gratis medlem af dansk golf akademi

Få rabat på kurser, træning og bedre golf – scan koden og bliv medlem nu! Du kan også blive medlem på danskgolfakademi.dk

kommunikation

grafisk design

webløsninger

Vores fornemste opgave er, at få din virksomhed til at kommunikere på den rigtige måde og de rigtige steder. Flot indpakning i form af lækkert design og god teknik gør det ikke alene.

Vores speciale er at skabe enkelt og tidløst design til såvel print som web. Vi har en veludviklet evne til at fornemme og fortolke vore kunders visioner og omsætte visionerne til virkningsfulde visuelle udtryk.

Vi udvikler stærke websites til både små og store virksomheder. Vores udgangspunkt er altid at give dine kunder den bedst mulige oplevelse online. Både på websites og mobile enheder.

Nupark 51

|

7500 Holstebro

|

T 96 11 94 60

|

info@7030.dk

|

7030.dk


Con

sequ

3

Leder + Indhold

spille

på vej mod stjernerne

ikast

lyngb ygaar d

e

kokke dal odens

TrackMan

e

en superhelt

frede rikss und

charl

odens

otten

e even

tyr

skjol

sholm

the s

candin

ledre

borg,

Golf Akademiet er tænkt som en kilde til inspiration. En inspiration til at få mere ud af din golf. Grundlæggende tror vi på, at du skal træne for at blive bedre. Det gælder i golf, ligesom det gør sig gældende i mange andre aspektiver i vores samfund. Derfor finder du inspiration til træning, et overblik over en lang række kurser, du kommer tæt på en af fremtidens store danske trænere, ligesom du kan få et spændende indblik i Dansk Junior Golf Akademi (DJGA), som er et af Europas førende talentprojekter med de bedste danske juniorspillere.

lejre

avian ,

farum

Instruktioner

✶ Power med driveren ✶ Kend din putteopstilling

Det er en udsøgt fornøjelse at ønske dig god læsning.

Morten Andreasen Golf Arena Charlottenlund

danmarks bedste driving range ansvarshavende udgiver Dansk Golf Akademi danskgolfakademi.dk T 47 31 31 51

redaktion

grafisk produktion

Morten Andreasen Mikkel Kielberg Martin Kold Casper Thomsen

70/30

Tryk Dansk Avistryk, Glostrup

Dansk Junior Golf Akademi djga.dk

lund

denæ

mail til redaktion

Oplag

info@danskgolfakademi.dk

20.500

Udgives i samarbejde med GOLFavisen ApS

raba

Em e quas aturita pic max id eo im bers e qu ped i

oplev dansk golf akademi

brand

Golf er et vidunderligt spil. Det vil langt de fleste læsere af denne første udgave af magasinet Golf Akademiet, sikkert give mig ret i. Findes der et sjovere spil, hvor det samtidig er muligt at spille på tværs af niveauer og aldre?

chefredaktør

g

Interview med Morten Hedegaard

inspiration til din golf I skrivende stund er foråret så småt på vej. Når det for alvor er her, så bliver der masser af aktivitet i de danske klubber og på de danske golfbaner. Mange sejre og mange nederlag. Mange gode slag og mange mindre gode. Ikke mindst mange hyggelige timer sammen med venner og familie.

an du

e pla nis nos volo culpa nis re nu llacc res dolu us a p sper ta dolu p nate m q tas aut uam e usam st et lam verro d rrum ent vollu p et fu gitiu ta que a mq uost utatet v rum o cons loreped i deb enis is ilis d olup sit tatiu s,

egne k inden lubber d sama ørs centr rbejd e sklub ber

Indhold

Leder

her k


4

Instruktion

Poweropstilling med driveren Længde udelukker ikke præcision. Men en dårlig opstilling med driveren udelukker både præcision og længde. Følg disse enkle råd, så kan du udvikle en poweropstilling med din driver og slå lange lige drives.

instruktion

01. Tee bolden højt

martin kold, master instructor i dansk golf akademi

En tommelfingerregel er, at halvdelen af bolden skal være over slagfladen. En høj teehøjde gør det muligt at svinge køllen så lavt langs jorden, at den kan være på vej op mod bolden.

overkroppen skal hælde væk fra målet

02. placering af bold

03. affyrringsrampen

Start med samlede fødder udfor bolden. Bolden skal ligge udfor indersiden af venstre fod.

Tag nu et stort skridt væk fra målet med højre fod og sørg for at skyde venstre side af hoften lidt op mod målet. Lad hovedet være længere væk fra målet end bolden. Du skal på trods af dette gerne stadig have lige meget vægt på begge ben.

Hvis du ønsker et mere opadgående træf, kan du sagtens eksperimentere med at have bolden nærmere målet.

04. Sving køllen lavt langs jorden Udfør et ballanceret sving, hvor du sørger for, at køllen bevæger sig lavt langs med jorden i tilsvinget til bolden, og hvor du ender med mave og brystkasse mod målet og hænderne ved venstre skulder.


Trænere

5

Interview med Morten Hedegaard

på vej mod stjernerne FAKTA morten lyngsø hedegaard jensen

Der findes store golfspillere, og der findes store golftrænere. Også i Danmark. Morten Hedegaard har alt, hvad der kræves for at blive en stor træner. Meget større end den han allerede er. Vi har mødt Morten Hedegaard til et interview om drømme, ambitioner, tålmodighed og meget mere. Hvornår startede du med at spille golf? MH: Som en lille knægt på syv år tog min far mig med ud i golfklubben i Brønderslev. Det var sommeren 1987. At det skulle være starten på et langt kærlighedsforhold til golfsporten, var jeg ikke klar over på daværende tidspunkt.

Hvad er dine styrker som træner? MH: Min åbenlyse styrke er vel, at jeg selv spiller meget. Derudover er jeg tålmodig og tager alle seriøst uanset niveau. Jeg elsker at undervise begyndere og se deres glæde ved at ramme bolden bedre. Her kan man gøre en meget, meget stor forskel på kort tid.

Hvilke drømme havde du som ung spiller? Fødselsår 1980 Civilstatus Kvinden i mit liv; Helene Karriere som spiller Vinder på Third level niveau (ECCO Tour) Fuldt Challenge Tour kort. Karriere som træner ✶ Ansættelse  i Dansk Golf Akademi (tidl. Nyholm Golf Academy) i 2010 ✶ Elev  under Leif Nyholm og Martin Raal Kold i Frederikssund Golf Klub ✶ PGA-bestyrelsesmedlem  med ansvar for turneringer og uddannelse i 2012 Største øjeblikke Som træner var det et stort øjeblik, da jeg blev valgt til årets elev i 2012. Det var jeg meget stolt over. Som spiller var da jeg vandt min første rigtige turnering på 3rd level niveau. Pudsigt nok var det i Frederikssund, hvor jeg har haft min daglige gang de sidste 3 år.

MH: Det er vildt morsomt at tænke tilbage på… Min drøm var at blive ligeså god som min træner, Lars Michael. Han var gud. Den dag i dag vil jeg vove den påstand, at jeg er blevet ligeså god som ham. Senere voksede drømmen om en professionel karriere i takt med, at jeg leverede fornuftige resultater.

Hvorfor valgte du at blive træner? Og hvilke ambitioner har du? MH: Grundlæggende fordi jeg elsker sporten. Efter 10 år som professionel golfspiller måtte jeg evaluere og kunne samtidig konstatere, at pengene desværre ikke var store nok. Derfor blev trænervejen det naturlige næste skridt for mig. Min trænerkarriere startede hos Dansk Golf Akademi (tidligere Nyholm Golf Academy). Her kombinerer jeg min passion for golfteknik, undervisning og muligheden for selv at spille på Ecco Touren. Jeg holder mig ajour med spillet på banen samtidig med, at jeg suger til mig af Peter Thomsen og de andre dygtige trænere i Dansk Golf Akademi. Min største ambition som golftræner er, at blive ved med at lære. Både hvad angår mit eget spil, men i høj grad også læringsmetoder og teknikken. Jeg har stadig en masse at lære.

Hvad kendetegner en kompetent træner? MH: For mig er en god træner kendetegnet ved, at man er under konstant uddannelse. Jeg er vild med at arbejde i Dansk Golf Akademi, hvor jeg kan sparre med mine kollegaer, og hvor videreuddannelse er et krav.

Hvem er din inspiration? MH: Mine kollegaer, som jeg arbejder med til dagligt, er til stor inspiration for mig. De har flere år på bagen end mig, og de har en masse gode ting, jeg kan lære af. På den tekniske side er min største inspirator Jim Hardy og hans Plane Truth system. Jim var i Danmark sidste år, hvor jeg var på kursus med ham. Han er fantastisk inspirerende, og jeg er vild med den simple tilgang til det forholdsvis komplicerede golfsving. Læringsmæssigt og pædagogisk er Mats, fra PGAs træneruddannelse, en af de mest fantastiske mennesker jeg har mødt. Han er god til at skubbe lidt til mine holdninger omkring, hvordan man lærer bedst. Jeg har en masse meninger om, hvordan tingene skal gøres efter 10 år som spiller, som ikke altid er den mest effektive måde at lære på. ✶

Peter Arnt Krøyer

martin kold

Peter thomsen

Brian akstrup

Master Instructor

Master Instructor

Master Instructor

Master Instructor

se alle trænere og læs mere om dem på danskgolfakademi.dk/traenere – eller scan koden her ’


6

TrackMan

en superhelt Vi kender alle sammen Superman og Batman – men kender du golfsportens helt egen superhelt? TrackMan! En superhelt, der de senere år har imponeret og skabt helt nye muligheder i golfsporten. Både for breddegolfen og de allerbedste i verden.

Tekst morten andreasen

Det er måske voldsomt at sammenligne TrackMan med førnævnte såkaldte superhelte, men med lidt fantasi kan man måske alligevel forsvare at sætte dem i samme kategori. Med en hurtig søgning på det populære website wikipidia.org beskrives en superhelt med følgende: en superhelt er en fiktiv figur, som udfører heltegerninger, og som oftest besidder overmenneskelige evner. I den beskrivelser er der flere ligheder med TrackMan. Med lanceringen af TrackMan i 00’erne, har de danske golfspillere fået syn for sagen. TrackMan har åbnet døren til et nyt univers og en viden, som tidligere har været dækket ind under ”en fornemmelse”. TrackMan leverer data og viden ganske råt og præcist. Det fantastiske – og skræmmende – ved TrackMan er, at teknologien giver spillere og trænere alle data om hvert eneste slag. Ingen hemmeligheder. Fornemmelsen er pakket væk, nu har du konkrete data, der kan danne grundlag for bedre træning, målrettet træning og derigennem bedre spil. Og det er jo det, vi alle ønsker. Vi vil spille bedre og mere stabilt.

GØR DET ONDT For nogle kan det gøre ondt et kort øjeblik, når TrackMan leverer data efter en svinganalyse, og det følges typisk op med fx ”slår jeg virkelig så skævt”. Men fortvivl ikke. Husk på, at dine TrackMan data netop danner grundlag for, hvordan du i din træning retter op på dine mindre gode slag, og derved opnår et mere stabilt spil. Alle – uanset niveau – har glæde af at blive testet i en TrackMan.

derfor MOTIONS-GOLFEREN TrackMan giver motions-golferen en bedre forståelse for de små ting, der har stor betydning for både sving og slag. Det medfører en viden, der gør, at man har mulighed for at træne og rette.

ELITE-GOLFEREN Teknologien i TrackMan gør det muligt for elite-golferen at træne intensivt med deltaljer og finjustering. Træningen er baseret på valide data og sikkerhed for kvalitet.

stabilt spil og sjovere golf Brian Akstrup er Master Instructor ved Dansk Golf Akademi –han siger følgende om TrackMan: ”TrackMan er intet mindre end et fantastisk værktøj, et meget stort aktiv for både træner og spiller. Specielt når man har specialiseret sig i at anvende teknologien optimalt. TrackMan er enestående til at skabe forståelse hos de spillere, vi underviser i Dansk Golf Akademi. Med TrackMan bliver det synliggjort præcist, hvilke parametre der påvirker, at bolden flyver netop som den gør, og der er omgående feedback efter hvert slag. Uanset, om man spiller elitegolf eller golf for hyggens skyld, så er det altid sjovere at ramme bolden godt. Alle har fx glæde af, at køllehovedet rammer bolden korrekt, at hastigheden i boldtræffet maksimeres og vinklen man rammer bolden i er optimal. Alt sammen giver mere stabilt spil, mere længde og sjovere golf.”. ✶

”Med TrackMan bliver det synliggjort præcist, hvilke parametre der påvirker, at bolden flyver netop som den gør, og der er omgående feedback efter hvert slag.” Brian Akstrup, Master Instructor i Dansk Golf Akademi

trackman-kurser Dansk Golf Akademi tilbyder følgende TrackMan-kurser 20. april

Greve / Copenhagen Inland Links

26. april

Greve / Copenhagen Inland Links

09. maj Lyngbygaard 18. maj Lyngbygaard 25. maj

Greve / Copenhagen Inland Links

01. juni

Ledreborg Palace Golf Club

05. juni Lyngbygaard 08. juni Lyngbygaard Se flere kurser på side 14

scan koden og se alle vores kurser og events


Tema

7

Træning er nøglen til mere

glæde på golfbanen Hvorfor spiller jeg golf? Det spørgsmål har vi nok alle stillet os selv en gang i mellem. Ofte stiller jeg mig selv det spørgsmål efter endnu en af de der runder, hvor de dårlige slag har stået i kø, og succesoplevelserne har viet for brændte putts og slicede drives.

Tekst mikkel kielberg

Alle disse mål kræver målrettet træning at opnå, men til gengæld vil succesen ved at opnå disse skabe en fornyet glæde og motivation på golfbanen. Større lyst til at spille!

Lyst til golf Netop lysten til at spille golf er en central del af vores motivation for at fortsætte med at spille golf. Hvis vi oplever større glæde ved spillet vil vi spille mere, og vi er mindre tilbøjelige til at stoppe med at spille golf. Derfor er budskabet, at i golf gælder det samme som i alle andre dele af livet. Dygtiggørelse kræver træning, men med træningen vil du opnå en større glæde ved spillet, i takt med at du bliver bedre og mere stabil.

Sådan gør vi hos Dansk Golf Akademi Denne situation har fået mig til at tænke over de følgende to spørgsmål: Hvorfor træner vi ikke golf? Hvordan gør vi det sjovere at spille golf?

Hos Dansk Golf Akademi har vi derfor stor fokus på at give vores elever en god oplevelse mens de træner. Vi mener ikke, at golftræning bare er 20 min. med træneren på driving range. Hos os tager træningen altid udgangspunkt i netop det, eleven gerne vil opnå med sin golf.

Tid til golf I en tid, hvor vi kæmper med at gøre golf fleksibelt, mindre tidskrævende og skabe muligheder for alle dem der har lyst til at spille golf, men som ikke kan afse 6 timer til en runde golf, vil vi gerne være med til at gøre golftræning mere interessant. Golf skal ikke længere være defineret som en runde golf bestående af 18 huller, og lidt hygge på terrassen bagefter. Golf er også træning, at dygtiggøre sig og at opnå sine mål. Et mål kan være at gå ned i hcp, men det kan også være blot at spille mere stabilt, eliminere et slice, eller at hole flere putts.

”I golf modtager mindre end 15% af de danske golfspillere årligt træning af deres lokale PGA Pro” Mikkel Kielberg

Samtidig arbejder vi konstant for at skabe det bedste læringsrum for udvikling af elevens spil. Vi tror meget på gruppeundervisning, kurser, samt træningsforløb med klare mål og defineret indhold. Her er det vores opgave som udbydere af træning, at sikre en bred palet af muligheder. Træning og øvelse er jo netop ikke kun for lavhandicapperen, men for alle golfspillere. At være ambitiøs har jo intet med køn, alder eller hcp at gøre, det handler om lyst og glæde for spillet. Vi er jo alle ambitiøse på vores niveau.

Træning skal være motiverende Vi bestræber os på at træningen aldrig bliver stereotyp og kedelig, men konstant fokuserer på at skabe konkurrence, sætte mål og delmål i udviklingen og skabe en klar retning for eleven, således at der konstant kan spores en udvikling. Hos os handler det nemlig om motivation. Vi oplever dagligt, hvordan vores elever og kursister, når de knækker koden i deres spil, oplever et stærkt motivations boost. Og en motiveret golfspiller er en fastholdt golfspiller.

Svaret på mine spørgsmål må derfor være Vi træner ikke fordi kulturen i dansk golf ofte dikterer at vi mødes over 18 huller, ikke over en træning. Men min oplevelse er, at glæden og lysten til at spille golf stiger i takt med at vi træner mere, og oplever spillet udvikle sig. Derfor – sæt mål for dit golfspil og fat sættet, og tril en tur ud til den lokale pro, eller måske bare et smut på driving range. Husk, at golf ikke behøver at tage seks timer, det kan bare være 30 min. på putting green, eller tre spande bolde på range. Ofte vil dette på sigt gøre det sjovere at spille de 18 huller. ✶


8

Instruktion

Kend din putteopstilling

scan koden og se en video med instruktionen

Inspiration til denne artikel kommer fra putteguru Paul Hurrion. Jeg møder mange weekend-golfspillere, der bruger alt for mange slag på green. De bruger for mange slag, fordi det de gør er forskelligt fra gang til gang – og dermed ustabilt. En solid opstilling med putteren skal overholde nogle enkle fysiske betingelser for at kunne reproduceres igen og igen. Puttingstroket er et af mange slag og sving i golf. Men puttingstroket udgør næsten halvdelen af alle slag. 43% (Pelz, 2000) 45% (Swash, 2001)

instruktion

martin kold, master instructor i dansk golf akademi

01. verdensklasseopstilling God putning starter med opstillingen. Det undervuderes dog af alt for mange og neglicieres til at være noget, man bare kan føle sig frem til. En verdensklasseopstilling er dog rimelig overskuelig og kan læres af alle. En vigtig detalje kan dog stå i vejen for, at du kan opnå en verdenklasse opstilling. Hvis din putter ikke passer til dig i længde og lievinkel, vil du ikke kunne forme din krop til en optimal opstilling. Hvis du oplever, at du ikke kan forme din krop til opstillingen jeg gennemgår i denne artikel, vil jeg anbefale, at du får udført en putterfitting med brug af SAM PuttLab. Simplificeret er opstillingen nøglen til at sikre ensartet boldtræf og dermed længdekontrol samt svingretning og dermed retningskontrol. Du finder en video der passer til denne artikel på danskgolfakademi.dk

Sam PuttLab er et analyse- og træningssystem, der kan anvendes af alle, der ønsker færre putts på green. Systemet er baseret på ultralydsmålinger, som afgiver feedback på i alt 28 parametre. Analyselektion: kr. 750,00 / 60 minutter med analyse og feedback hos PGA Pro

scan koden og læs mere om sam puttlab


Instruktion

02. det skal du være opmærksom på i opstillingen Følgende skal du se efter, når du betragter opstillingen fra siden:

✓ Øjne er lige over bolden ✓ Underarme og skaft er i lige forlængelse ✓ Den øverste del af ryggen er krum og vandret

✓ Ansigtet er vandret

Følgende skal du se efter, når du betragter opstillingen vinkelret på spille linjen:

✓ Bred opstilling ✓ Hænder over bolden ✓ Slagflade lige under brystben/skjorteknap ✓ Albuerne sidder tæt til kroppen og underarmene er forholdsvis tæt på hinanden

03. opstillingsrutine A Vælg et sigtepunkt En afgørende del af opstillingen er at sigte både putter og krop. Ved at vælge et punkt ca. 10-20 cm fra bolden i retning mod målet bliver det nemmere at overskue at sigte putter og krop. Vær hurtig og beslutsom, men rejs dig først når du har taget en beslutning. Hold blikket på punktet så længe du kan. Hvis du bliver i tvivl, så gå tilbage og kontroller det.

B Synkroniser arme, krop og putter

C Rund ryggen og bøj i hoften

I de første par uger efter du begynder at arbejde på denne opstilling kan det være en fordel at have denne position som en del af rutinen. Det sikrer, at arme, krop og putter gøres til en enhed, der styres af de store muskler i overkroppen.

Rækkefølgen er afgørende. Rund først den øverste del af ryggen til den bliver vandret. Det er med til at holde armene tæt til kroppen.

Efterhånden som du får feedback på, at du mestrer opstillingen, kan du udfase denne del af rutinen.

Bøj derefter let forover fra livet til din putter når jorden. Dit ansigt skal som et resultat af dette også gerne være blevet vandret.

D boldplacering Tag et lille skridt med venstre og et stort med højre. Så bør dit venstre øje være over bolden. Kontroller dit sigte ved at kigge fra bolden henover dit sigtepunkt og videre. Hvis du er tilfreds. Kig så en sidste gang på målet. Når dine øjne ser bolden igen, skal du svinge putteren. Træn rutinen, så bliver du hurtig, effektiv og sænker dit handicap.

9


10

Nyheder

nyheder GolfEXperimentarium Den 4. maj 2013 afholder Dansk Golf Akademi et GolfEXperimentarium i samarbejde med Christian Hostrup og Brande Golf Klub. GolfEXperimentarium er en nytænkende og inspirerende dag, hvor en lang række aktiviteter er bygget op i forskellige zoner med mulighed for at deltage på små kurser, deltage i gratis clinics, konkurrencer og ikke mindst på nært hold opleve sider af golfspillet, som de færreste forholder sig til. Alle er velkomne, og der er aktiviteter og inspiration for alle – både unge og gamle, nybegyndere og elite.

En dag med din helt egen TrackMan

Læs mere om GolfEXperimentarium på danskgolfakademi.dk/kurser

Master Instructor Peter Thomsen i Dansk Golf Akademi afholder – sammen med Ronnie Lindeskov fra TrackMan – et kursus, der er en hel del ud over det sædvanlige. ”TrackMan for entusiaster” er for de golfspillere, der ønsker at sætte sit eget spil i centrum. Kurset afholdes i Ledreborg med plads op til 24 spillere fordelt på to hold (formiddag og eftermiddag). I tre timer og 30 minutter har hver deltager sin egen TrackMan, hvor der trænes både i spillet med driveren og shortgame. Læs mere om ”TrackMan for entusiaster” danskgolfakademi.dk/kurser

Dansk Golf Akademi udvalgt til partner i Børsen KPMG Golf Børsen Golf afvikler i år sin golfturnering på 20. år. Men formen er skærpet, med både KPMG og Dansk Golf Akademi på holdet. KPMG er hovedsponsor på turnering, som derfor omtales Børsen KPMG Golf. Dansk Golf Akademi er med som en aktiv del i at skabe endnu mere indhold, værdi og muligheder for deltagerne. Derfor kommer trænere fra Dansk Golf Akademi til at bidrage med viden og ekspertise forud for de indledende runder i form af individuelle svinganalyser og clinics om fx course management. Læs mere om Børsen KPMG Golf på golf.borsen.dk

Læs flere nyheder på danskgolfakademi.dk/nyheder – eller scan koden her ’


THE FIR ST DI STA NCE IRON TO MA KE IT ON TOUR.

THE NEW ROCKETBLADEZ IRONS - POWERED BY THE SPEED POCKET. Only RocketBladez are powered by the Speed Pocket, the little thing that promotes radically increased speed and distance. These irons are the true blend of the feel the pros demand and the explosive distance amateurs crave. The Speed Pocket. If you don’t have it, then you don’t have it.

© 2013 Taylor Made Golf Company, Inc. Sergio Garcia plays the RocketBladez Tour Iron.

See how the Speed Pocket outperforms the competition at taylormadegolf.com

#OneBucket

DELTAG I BØRSEN KPMG GOLF MED FINALE PÅ AZORERNE

5.600 kr. ekskl. moms pr. hold

Børsen KPMG Golf 2013 Vær med i Børsen KPMG's eksklusive golftur-

Deltagergebyret dækker:

nering, når vi for 20. år i træk fortsætter succes-

• Greenfee

sen og afholder en af Danmarks mest efterspurg-

• Morgenmad

te golfturneringer. Turneringen løber fra maj til

• Frokost inkl. drikkevarer

oktober og afsluttes med finale på Azorerne. Vi

• Forplejning på runden

spiller de indledende runder over hele landet på

• Flotte præmier til de bedste

nogle af Danmarks bedste baner – bl.a. The Scan-

• Evt. deltagelse i semifinale og finale på Azorerne

dinavian, Skjoldenæsholm, Ledreborg og Lübker – hvor der vil være eksklusive præmier til de bed-

Vi er stolte over at byde velkommen til Børsen

ste deltagere.

KPMG Golf 2013 i en nyere og skarpere udgave, hvor der i år bl.a. stilles en TrackMan til rådighed

Vælg den dato og bane, der passer dig og dit

på alle baner, så du har mulighed for at få målt dit

hold bedst for den indledende runde. Bemærk

drive med hjælp fra Dansk Golf Akademi.

at banerne bliver fyldt op efter “først-til-mølleprincippet”, og at samme virksomhed gerne må

Prisen for et firemandshold er kr. 5600,-

tilmelde sig med flere hold.

ekskl. moms.

Læs mere og tilmeld dig allerede i dag på golf.borsen.dk

Partner:

I samarbejde med:

HUSK at tilmelde dig

Konference_Azorerne.indd 6

08-04-2013 14:20:19


12

Driving Range og Golf Arena Charlottenlund

Danmarks bedste driving range og Golf Arena

shortgame eksklusivt shortgame område med greens i høj standard

range bolde kvalitetsbolde trækkes i boldmaskiner

børnegolf område med motoriske udfordringer og leg

skab motivation På den nye driving range og Golf Arena er oplevelsen med golftræning tænkt på et nyt niveau. Arenaen omfatter:

✓ Driving range med target greens og bunkers i kuperet terræn ✓ Eksklusivt shortgame område efter internationale standarder ✓ TRX Training Zone – udendørs fitness målrettet golftræning ✓ Børnegolf område med fokus på sjov og motorisk læring ✓ Område med græstee til træning af pitch ✓ Anvendelse af TrackMan og Sam PuttLab teknologi ✓ Pitch & Put bane med seks huller ✓ Ofte en træner på rangen klar med råd og vejledning

udslagsmåtter mere end 30 måtter

indgang gode parkeringsforhold og nem adgang med offentlig transport

Tekst morten andreasen

Sidste år i april måned overtog Peter Thomsen, ejer og Master Instructor i Dansk Golf Akademi, Golf i Lunden. En helt flad – nogen vil kalde den trist – driving range på midten af Charlottenlund Travbane.

forskellig vis bidrager til, at det ambitiøse projekt kan realiseres.

”Af forskellige årsager opstod muligheden for at overtage golfaktiviteterne i Lunden. Og på en forårsdag med blå himmel og aktivitet på rangen begyndte tegningerne at tage form. Jeg ville lave Danmarks bedste driving range”, fortæller Peter Thomsen.

”Alt for mange golfspillere finder desværre ikke motivation i at bruge tid på rangen. Det er en skam! Jeg vil vove den påstand, at man med den rigtige træning, inspirerende faciliteter og naturligvis en personlig indsats kan man flytte sig og opnå større glæde ved spillet på banen. På Arenaen i Charlottenlund ønsker vi at motivere og give en masse inspiration til at blive en bedre golfspiller”, siger Peter Thomsen.

2012-sæsonen blev gennemført med faciliteterne som de var, inden byggearbejdet så små begyndte i efteråret. Forud for det var gået en periode med dialog med diverse samarbejdspartnere, som på

Grundet den lange vinter trækker projektet en smule ud i forhold til den oprindelige tidsplan. Men det er ventetiden værd, fortæller Casper Bay Grauballe fra Golf Course Architecture by Casper.

”Ambitionerne er store, og der bliver ikke gået på kompromis. De golfspillere, der ønsker de bedste faciliteter og træningsoplevelser, har virkelig noget at glæde sig til. Arkitekturen på Arenaen giver masser af muligheder for træning for spillere på alle niveauer – fra nybegynder til den absolutte elite”.

SLÅ BOLDE ALLEREDE NU Rigtig mange kommer ofte forbi Charlottenlund for at slå bolde. Derfor er det – for dem der ikke kan vente på at arenaen står helt færdig – muligt at slå bolde ud over jordarealet allerede nu. ✶


Driving Range og Golf Arena Charlottenlund

Der findes mange fantastiske steder i Danmark, og der findes masser af gode golfbaner. I løbet af sommeren 2013 får Danmark en driving range, der sætter nye standarder for faciliteter og træningsoplevelser. I Charlottenlund byder vi velkommen til Danmarks bedste driving range.

fitness trx training zone til fysisk træning målrettet bedre golf

pitch træningsområde i pitching fra græs efter target greens

kuperet range med rough og fairway

Target greens opbygget i niveau

pitch & putt bane seks huller på ca. 35-75 m

produktpartnere Golf Course Architecture By Caspar

3D illustration: larsholmgaard.dk

13


14

Overblik over kurser og events

kurser & events april

juni

frederikssund

Charlottenlund / Golf Arena

26. april Pædagogisk svingkursus – et sving for livet

kr. 950,-

greve / copenhagen inland links

02. juni

Taylormade Tourbus – event og demo

GRATIS

Ledreborg Palace Golf Club

20. april

Driver Kursus m/TrackMan analyse

kr. 650,-

26. april

Driver Kursus m/TrackMan analyse

kr. 650,-

01. juni

TrackMan kursus for golfentusiaster

kr. 850,-

Lyngbygaard Lyngbygaard

05. juni

Shortgame: Ind & I

kr. 450,-

26. april

God sæsonstart

kr. 550,-

05. juni

Træn med TrackMan

kr. 650,-

27. april

God sæsonstart

kr. 550,-

08. juni

Driver m/TrackMan

kr. 650,-

22. juni

Shortgame: Fra 60-10 meter fra pinden

kr. 450,-

maj Frederikssund 20. maj Pædagogisk svingkursus – et sving for livet

kr. 950,-

Greve / Copenhagen Inland Links 25. maj

Driver Kursus m/TrackMan analyse

kr. 650,-

25. maj

Fantastisk shortgame kursus

kr. 650,-

Lyngbygaard 09. maj

Shortgame fra 60-10

kr. 450,-

09. maj

Træn med Trackman

kr. 650,-

11. maj

Shortgame Ind og i

kr. 450,-

11. maj

Shortgame fra 60-10

kr. 450,-

18. maj

Driver m/TrackMan

kr. 650,-

medlemmer af DAnsk Golf Akademi får

rabat på alle kurser

bliv medlem Bliv gratis medlem af Dansk Golf Akademi og træn med rabat

Forbehold for rettelser og prisændringer.

læs mere uddybende om alle aktiviteter på danskgolfakademi.dk/kurser – eller scan koden her ’


Tæning og golfoplevelser

træning & golfoplevelser Dansk Golf Akademi er landets eneste landsdækkende akademi med mere end 15 talentfulde og kompetente trænere.

egne træningsakademier indendørs centre samarbejdsklubber

På vores akademier, i vores indendørs golf centre og hos vores samarbejdsklubber driver vi individuel træning og træning for hold, kurser, golf­ experimentarier, events, clinics, company days og meget mere. Oplev Dansk Golf Akademi.

ikast

lyngbygaard charlottenlund kokkedal

brande

frederikssund ledreborg

greve the scandinavian

odense eventyr

15

Golf Akademiet · April13  
Golf Akademiet · April13  
Advertisement