Ykkönen-lehti #2

Page 28

Mitä kuuluu, Diabetesseura T1D ry?

Yhdistyksen toimintaan kuuluvat vertaistuelliset tapahtumat, Kulinaristikerhon maistelutilaisuudet sekä erilaiset somekamppikset. Keväällä 2019 järjestettiin voimauttavan valokuvauksen kurssi. Kurssin päätteeksi koottiin Aina läsnä -valokuvanäyttely, jossa 9 ykköstyypin diabeetikkoa kertoo ajatuksiaan. Näyttelyyn voi tutustua Pääkaupunkiseudun Diabetesyhdistyksessä syyskuun puoliväliin ja Kalliolan setlementtitalossa lokakuussa. Jos haluat näyttelyn omiin tiloihisi, ota yhteyttä toimisto@t1d.fi.

Kesäaktiviteettimme on Kilometrikisa, jossa eniten kilometrejä pyöräillyt sekä satunnaisesti valittu voittavat! Vielä voit osallistua: www.kilometrikisa .fi > Diabetesseura T1D > koodi T1D2019.

Toukokuussa yhdistys suuntasi eräviikonlopulle Nuuksion kansallispuistoon. Tutustuimme luontoon, pelasimme metsäbingoa, vierailimme Luontokeskus Haltian näyttelyissä ja saunoimme ja kokkailimme yhdessä. Ja hauskaa oli!

Lokakuun alussa kokoonnumme vielä Aulangolle liikuntapainotteiselle luentoviikonlopulle ja myöhemmin syksyllä järjestetään iloinen ruskaretki.

Kesään kuuluvat huvipuistot ja viime kesänä Linnanmäellä tehtiin osallistujamääräennätys, mukana oli 34 huvittelijaa! Ehkä ensi kesänä saamme VIELÄKIN useamman hurjapään mukaan. Kulinaristikerho tutustuttaa hyvän ruuan ja juoman maailmaan ja kertoo koko maailmalle, että ykköstyyppi voi syödä ihan samaa ruokaa kuin tervekin. Kerhossa on kokkailtu kolmen ruokalajin ateria ja maisteltu esimerkiksi suklaata ja kuohuviinejä. 28

Instagramissa kesän tuo #kesäbeetikko-kampanja. Ykköstyypin diabeetikot jakavat palasia arjestaan viikon ajan, käy kurkkaamassa kesämuistot @t1d.ry!

Diabetesseuralle kuuluu siis aika lailla hyvää. Jos tapahtumavalikoimamme kutkutti mieltäsi, lähde rohkeasti mukaan! PS. Tämä YKKÖNEN-lehti on myös osa toimintaamme ja toteutettu yhteisöllisesti jäsenistön kanssa. Lehti on rahoitettu Diabetesliiton jäsenjärjestöavustuksella sekä mainosmyynnillä. Toivottavasti pidät sisällöstä! ■