Page 1

; SerVuS_CLuJ ; marţi, 17 aprilie 2012 ; Anul 3, Numărul 420 ;

„U” Cluj rămâne la cinci puncte de Vaslui și visează în continuare la cupele europene, după ce a dat de pământ aseară cu Gaz Metan Mediaș, scor 3-0. Boștină (’16), Grozav (’40) și Drăghici (’89) au semnat singurele reușite ale partidei

SporT

În grafic!

Drăghici, la primul gol în acest sezon

Neînvinși de cinci etape și cu gândul încă la Europa League, “studenții” au început curajos partida. Tony a întors trei adversari, a centrat în careu pentru Dorinel Popa, care a reluat spectaculos din 9 metri, însă Pleșca a reușit să boxeze (‘4). Portarul Mediașului a trebuit să se declare însă învins 12 minute mai târziu. Contraataculșcoală purtat de Tony a fost finalizat impecabil cu capul, la colțul lung, de Boștină, aflat la al doilea gol din acest sezon (’16). Gazdele nu au luat piciorul de pe accelerație nici în minutele rămase

Cei care au ieșit mai motivați de la cabine au fost tot “șepcile roșii”. Grozav și Tony au combinat frumos la marginea careului, ultimul a tras, dar în blocajul lui Ciucă (’53). Cojocnean a testat și el poarta, cu un șut în cross, dar de această dată reținut fără probleme de Pleșca (’63). Aflați într-o situație ingrată, “găzarii” au replicat prin Avram și Roman, dar fără rezultat. Universitarii au mai lovit o dată, închizând tabela, prin Drăghici, care a tras cu sete, la colțul lung (’89). #Hafia Veciunca

până la pauză. Dorinel Popa a irosit o nouă oportunitate de a înscrie, după ce execuția sa de la mare distanță a trecut milimetric pe lângă vinclul porții (’33). Mijlocașul a fost revanșat însă de Gicu Grozav. Atacantul a țâșnit pe lângă fundașii adverși, nu s-a pierdut cu firea în fața lui Pleșca, pe care l-a executat cu sânge rece, tot la colțul lung (’40). Medieșenii sau trezit abia spre finalul primei părți. Ciprian Petre a avut șansa golului, dar a trimis la o palmă de poartă din lovitură liberă, de la 25 de metri (’43).

Cu inima la Cluj, dar cu gândul la Londra

Clujeanul Tiberiu Negrean este unul dintre cei mai în vogă jucători români de polo. Tibi a avut până acum un an aproape perfect, ajungând cu echipa sa de club, Szolnok, până în semifinalele Euro Cup, iar cu naţionala României s-a calificat la Jocurile Olimpice A fost considerat marea speranţă a poloului românesc, dar între timp a confirmat deja și a evoluat cu echipa naţională la Campionatele Europene, unde tricolorii au ajuns în semifinale. Acum, pentru urmașul lui Hagiu urmează Jocurile Olimpice din Londra unde nimic nu este imposibil. Iar Tibi Negrean știe prea bine asta.

Am jucat în Canada, în 2008, am jucat acasă, dar cu toate că nimeni nu a avut încredere în noi, poate doar prietenii și familia, am reușit o performanţă extraordinară pentru sportul românesc.

V-a fost fixat un obiectiv la Jocurile Olimpice? Deocamdată nu pot să spun sigur. Încă nu știm grupele, nu știm cu cine vom juca, dar dacă avem noroc și dacă vom juca bine și ne vom pregăti bine, eu sper la primele șase sau opt locuri.

Reporter: Tibi, cum ai reuşit să te acomodezi în Ungaria ? Tiberiu Negrean: În primele două-trei luni mi-a fost mai greu, dar pe parcurs m-am acomodat și cu echipa și cu colegii. Mi-e mai greu cu limba, pentru că nu o știu, dar sper să reușesc să o învăţ până anul viitor. La Szolnok evoluează şi colegul tău de la naţională, Ramiro Georgescu... Este chiar colegul meu de cameră și la echipa naţională. Mă înţeleg foarte bine cu el. Cunoaște limba maghiară și m-a ajutat foarte mult în acomodarea mea acolo.

Modelul Cosmin Radu

Că tot vorbim despre polo, cine e modelul tău în acest sport? Cosmin Radu. Este coechipierul meu, dar este unul dintre cei mai buni centri din lume, cu toate că nu joacă pe postul meu, dar îmi place felul lui de a fi, felul lui de a se pregăti și de a gândi, mentalitatea lui. punct de vedere profesional. Acolo am avut cea mai mare ascensiune a carierei.

Care este atmosfera la echipă şi cum este să joci în semifinalele Euro Cup? Nu este o atmosferă prea bună momentan, pentru că am ratat accederea în primele patru echipe din Ungaria. Probabil vom termina pe locul cinci. În Euro Cup a fost bine în acest an, am reușit cea mai bună performanţă din istoria clubului. Avem însă un gust amar, pentru că nu am reușit să câștigăm cupa, mai ales că echipa din Spania care ne-a învins este mult sub noi. Dar noi am prins o formă proastă și au reușit să ne învingă.

Se ştie că fostul selecţioner Vlad Hagiu te-a promovat la echipa naţională şi a avut încredere în tine. Care este în prezent relaţia ta cu Hagiu? Vlad Hagiu m-a ajutat foarte mult. El m-a promovat la echipa naţională în 2006 la Belgrad, pe când aveam 18 ani. A avut curajul să mă introducă în semifinala de Campionat European, ceea ce nu e puţin. Acum nu am primit nici un telefon din partea lui după calificarea la Olimpiadă, dar probabil îl voi suna eu, pentru că așa mi se pare normal.

Cum îţi petreci timpul acolo? Sincer, stau mai mult în casă, pentru că în localitatea în care joc eu, în Szolnok, nu prea sunt atracţii, iar orașul este plictisitor. Poţi să mergi acolo la finalul carierei să te relaxezi și doar atât.

Există o diferenţa notabilă între Hagiu şi Kovacs? Faţă de Vlad Hagiu, antrenorul de acum, Istvan Kovacs, cred că a reușit să ne unească mai mult. A selecţionat jucătorii după valoare, nu după nume sau după performanţele din trecut.

Ajutat de Hagiu, susţinut de Kovacs

Unde te-ai simţit cel mai bine la echipele unde ai mai evoluat? La fiecare echipă m-am simţit bine. Pot spune că la Oradea a fost bine pentru mine din

Credeai vreodată că te vei califica la Jocurile Olimpice? Orice sportiv își dorește această realizare când începe o carieră sportivă. Bineînţeles, anul acesta era mult mai greu decât în 2008.

Ce alte sporturi îţi mai plac? Mă uit ocazional la fotbal. Nu foarte des, recunosc. Îmi place când joacă Real Madrid, îmi place când joacă Barcelona. Chiar sunt fan Barcelona și CFR Cluj. Nu sunt genul care să îl practic, doar să mă uit. Dor de Cluj

Unde te vezi peste 10 ani? Te vezi întorcându-te la Cluj? Da. Chiar mi-ar plăcea să se facă aici la Cluj o echipă unde să venim toţi cei mai buni jucători din ţară și să facem o formaţie să câștigăm campionatul și să jucăm în Cupele Europene. Deci ţi-e dor de casă... Cum e să fii plecat atât de mult timp? Da, mi-e foarte dor de casă. Am plecat din Cluj de 12 ani, dar dacă aici nu pot să fac ceea ce îmi place, a trebuit să mă orientez și să merg unde se poate. Care sunt hobby-uri tale? Dar mâncarea ta preferată? Îmi place foarte mult să pescuiesc, să mănânc cartofi prăjiţi și aripioare de pui. # Alexandra Băieş

15

program TV marţi 17 aprilie 08.00 PRIMA ŞTIRE cu Anca Dinu şi Andi Daiszler 10.00 ŞTIRI cu Ada Prundar 10.15 Ziua de 10 cu Marius Benţa 11.00 Transilvania CITY cu Dan Brie 12.00 ŞTIRI cu Ada Prundar 12.10 SCHIMBAREA LA FAŢĂ (r) cu Mihai Hurezeanu 13.00 ŞTIRI cu Ada Prundar 13.10 Domnule Primar cu Marius Benţa 14.00 ŞTIRI cu Ada Prundar şi Cătălin Vlăsceanu 15.00 ŞTIRI cu Cătălin Vlăsceanu 15.10 FOTBAL FOCUS (r) cu Sergiu Penciu 16.00 ŞTIRI cu Cătălin Vlăsceanu 17.00 DE LA 5 LA 6 cu Elena Nicolae 18.00 ŞTIRILE TRANSILVANIA L!VE cu Dana Berinde 18.45 ŞTIRILE DIN SPORT cu Patrice Podină 19.00 PUNCTUL PE Z! cu Dana Berinde 20.00 LA RAPORT cu Raul Chiş 21.00 PANORAMA cu Mihai Hurezeanu 22.00 ŞTIRILE NOPŢII cu Anda Cordoş 22.15 PRESA DE LA A LA Z cu Sabin Gherman 23.00 UNU ŞI UNU cu Adrian Ardelean şi Tudor Runcanu

program TV marţi 17 aprilie 08.00 Matinal: RĂSĂRIŢI DE PE FIX. Direct 10.00 Documentar: AVENTURA OMENIRII ÎN SPAŢIU (ep. 1) 10.30 Film serial: POLIŢIST DE CARTIER (ep. 44) (r) 11.30 FOTBAL FOCUS (r) 12.30 Telenovela: AZI BOGAT, MÂINE SĂRAC (ep. 44) (r) 13.30 EDIŢIE SPECIALĂ: „PRIMIM CU UDATU'” 15.00 SERVUS TALK (r) 16.30 Film serial: POLIŢIST DE CARTIER (ep. 45) 17.30 TONIK SHOW. Direct 19.30 O VIAŢĂ MAI FRUMOASĂ (ep. 4 - 5) 20.00 Telenovelă: AZI BOGAT, MÂINE SĂRAC (ep. 45) 21.00 Documentar: DESTINAŢII DE VIS CRACOVIA 22.00 Documentar: VIAŢA PLANETEI (ep. 13) 22.30 SERVUS TALK. Direct 00.00 RĂSĂRIŢI DE PE FIX (r) 02.00 TONIK SHOW (r)

servus sport  

sport cluj

servus sport  

sport cluj

Advertisement