Page 1

HoReCa RESTAURANTE CATERING EVENIMENTE

Nr. 5, ianuarie-februarie 2014 • Distribuție gratuită


2 | Cuprins

»»»

Restaurante Evenimente Catering Dinamică şi Satisfacţii

04

Suntem o organizaţie dinamică, iar asta presupune şi redimensionarea permanentă a resursei umane. Atractivitatea anunţurilor noastre de recrutare ne certifică statutul unei companii căutate.

»»»

Restaurant Sergiana

06

La noi, în chimniţă, se mănâncă-n trii limbi: săseşte, ungureşte şi româneşte. C-aci îi capitala bucătăriei ardeleneşti!

»»»

Ceasu' Rău

08

Locul e prietenos şi în loc de Bine ai Venit! te-ntâmpină pe terasă cu o adiere inconfundabilă dinspre grătar! Mai apoi, farfurii bogate te-mbie şi te răsfaţă Ca La Mama, Acasă!

»»»

Casa Tudor

10 »»»

12 »»»

14

Restaurant și Terasă

Restaurant și Terasă

Meniul vă conduce printre personaje de poveste şi o bogăţie de mâncăruri româneşti şi reţete internaţionale.

Restaurant Tassi E locul dedicat întâlnirii dintre bucătăria românească şi cea italiană. De la prima pagină a meniului veţi înţelege acest lucru.

Nec’s

Bistro & Pizza, Terasă Nec’s reuneşte oferta unei pizzerii, cu cea unui bistro bine consolidat cu salate, paste şi specialităţi din muşchi de vită, calamari şi somon.

»»»

16

Sergiana Center, Bal Mascat - Ediţia a V-a Costume, muzică, veselie, dans, concursuri hazoase şi tombolă - asta este reţeta petrecerii! Nu sunt restricţii, participă bunici şi nepoţi, burlaci, burlăciţe şi cupluri căsătorile. Există o singură condiţie: să ştii să te distrezi!

La masă, în Mexic

»»»

19 »»»

21 »»»

22 »»»

24 »»»

29

Bucătarii de la Tassi vă propun o călătorie gastronomică prin lume. Câteva preparate, de la gustări, la desert, sunt grupate într-un meniu special care vă conduce prin bucătăriile din Asia, sau din Europa şi înapoi, cu un mic ocol prin Orientul Mijlociu sau America Latină. Uneori. Pe facebook puteţi urmări care este ţinta acestei călătorii prin bucătăriile lumii. În rest, la Tassi, vorbesc farfuriile!

Bucătar-şef, la Sergiana La 44 de ani, numărul anilor trăiţi în bucătării depăşeşte jumătatea vârstei. În 26 de ani a adunat experienţă, iar acum e imposibil să ţi-l închipuieşti pe Cătălin Lazăr altfel decât strigând comenzi în bucătărie şi dirijând tot ce se mişcă-n jurul lui.

Brutaria Sergiana După 20 de ani, vechea brutărie a lăsat locul uneia noi. Cuptorul doar seamănă cu cel vechi, dar e mult mai mare, iar Mama Leti e mulţumită. Pita pe vatră se face tot după reţetele ei, doar că acum îşi fac loc în cuptor şi alte sortimente de panificaţie. Tot mai multe.

Prăvălii, Tradiţie şi Logistică Noi nu vorbim de tradiţie pentru că e la modă, ci pentru că rădăcinile noastre de acolo vin. În acelaşi timp am investit în tehnologie şi logistică pentru a face faţă standardelor actuale ale industriei alimentare.

Anunțuri de recrutare Urmăreşte această pagină şi vei găsi anunţuri de recrutare pentru unităţile din Sergiana Grup.


Editorial

Sergiana Grup HoReCa - Restaurante, Catering, Evenimente Nr. 5, ianuarie - februarie 2014 Distribuție gratuită în locațiile Sergiana și împreună cu revista Zile și Nopți

Departament Marketing Sergiana Grup Marketing Manager Andreea Stoian Layout Evelina Stoian, Daniela Muşat, Corina Olariu Foto Daniela Muşat, Corina Olariu Copywriter Liviu Mereuţă

Editor SC AFACERI PROSPERE SRL Brașov, str. Petru Maior nr. 2

Coordonator Editor Mihaela Oană mihaela.anutoiu@zilesinopti.ro

Layout&DTP Claudiu Oană claudiu@zilesinopti.ro Reproducerea parţială sau integrală a conţinutului este ilegală fără acordul prealabil al Sergiana Grup.

Sergiana Grup Tel./Fax: 0268 414 458 marketing@sergiana.ro www.sergianagrup.ro facebook.com/sergianagroup

A

m parcurs un 2013 care, din punctul de vedere al eveloţiei noastre a păstrat coordonatele evoluţiei noastre, rămâne în coordonatele pe care ni le-am propus. Am investit în tehnologie, ne modernizăm în permanenţă şi păstrăm nealterată grija pentru calitatea oricărui produs. Dincolo de toate acestea tradiţia locală este direcţia constantă către care converg principalele noastre demersuri. A fost din nou un an în care industria mondială a cărnii s-a reunit la Frankfurt. Am fost prezenţi la IFFA, iar unul dintre noile produse tradiţionale lansate în acest an, Salamul Chietrosu’, a fost medaliat cu bronz, în timp ce Şunca Presată Sergiana a primit o medalie de argint. A fost încă o recunoaştere a calităţii produselor noastre, indiferent de gama din care acestea fac parte. Pe această linie, a doua recunoaştere a venit de la Bucureşti, când la Carnexpo, cea mai mare manifestare de profil din Sud-estul Europei, ne-am aflat în atenţia tuturor categoriilor de expozanţi şi vizitatori, iar presa a vorbit de Sergiana numindu-ne un producător de mezeluri

|3

premium. La Poiana Mărului am fondat o mică fermă de porci din rasa Mangaliţa. Asta în momentul în care rasa aproape că a dispărut din ţară, în timp ce se vorbeşte de potenţialul ei ridicat în ceea ce priveşte hrana de calitate şi binefacerile pentru sănătatea noastră. Nu numai că, prin nucleul de la Poiana Mărului, ne-am propus să reînnodăm o tradiţie pierdută, dar primele preparate din Mangaliţa au fost foarte bine primite de clienţii magazinelor noastre. Brutăria din Poiana Mărului şi-a lărgit sortimentaţia şi, în paralel cu aceasta, a trecut la ambalarea produselor produselor de panificaţie. În aceeaşi notă a utilării moderne, în dotarea departamentelor comercial şi HoReCa au intrat câte două unităţi mobile, practic nişte magazine şi bucătării pe roţi. Nu am câştigat doar mobilitate, dar participarea noastră la evenimente în locaţii depărtate de bază se subscrie condiţiilor civilizate de comercializare şi preparare a produselor alimentare. Ca în fiecare an, ne-am extins numărul punctelor de desfacere, fie prin magazine proprii, fie prin divizia de distribuţie. Amenajăm şi reamenajăm magazinele din reţeaua prăvăliilor Sergiana, şi ne străduim să susţinem prin logistică şi proiecte de marketing, de ori câte ori putem, magazinele care ne aleg ca parteneri. 2013 a însemnat efort, resurse alocate, energie şi momente de satisfacţie. Uneori am reuşit să împărtăşim şi să trăim împreună, cu echipe reunite din mai multe departamente şi din mai multe oraşe aceste bucurii. Cu oamenii de la Sergiana. www.sergianagrup.ro


4 | Introducere

Restaurante Evenimente Catering Dinamică şi Satisfacţii

De obicei, aici prezentam parcursul nostru în domeniul HoReCa. De această dată vom sublinia doar satisfacţia pe care ne-o produce reacţia la anunţurile noastre de recrutare. Suntem o organizaţie dinamică, iar asta presupune şi redimensionarea permanentă a resursei umane. Primim cv-uri pentru fiecare anunţ de recrutare, organizăm interviuri şi aşa ne permitem să completăm şi să întărim unităţile noastre. Atractivitatea anunţurilor noastre ne certifică statutul unei companii căutate. Este o altă măsură a succesului şi ne bucură fiecare răspuns pozitiv la eforturile noastre de a fi tot mai buni.

Restaurant Sergiana

L

a noi se mănâncă-n trii limbi: săseşte, ungureşte şi româneşte. Dară orice îi aleje, fii încredinţat că te-om omeni cum ştim mai bine, numai şi numa’ cu Bunătăţuri din Ardeal! Că-n chimniţă la Sergiana de-ai intrat, ai nimerit în capitala bucătăriei ardeleneşti. Bucătărie Ardelenească Braşov, Mureşenilor 28 Program: 11,00 – 01,00 Tel: 0268 419 775, 0723 294 923

Fumători / Nefumători restaurantsergiana@sergiana.ro facebook.com/restaurantsergiana www.sergianagrup.ro

Restaurant Ceasu’ Rău

M

âncare românească, gust ca acasă şi porţii mari. Grătarul e harnic de dimineaţă, până-n seară, iar plitele duduie dornice să arate ce pot. Mai pune alături bucătari şi ospătari care-s gazde bune ş-aproape te răsfaţă... e Ca la mama, acasă! Aşa-i la Ceasu’ Rău. Bucătărie Românească Braşov, Iuliu Maniu 56 Program: 10,00 – 24,00 Tel: 0268 476 670, 0723 297 993

Sergiana Center

Fumători / Nefumători restaurantceasurau@sergiana.ro facebook.com/restaurantceasurau www.sergianagrup.ro

Braşov, Bd. Mihail Kogălniceanu 15 facebook.com/sergianacenter centruevenimente@sergianacenter.ro www.sergianacenter.ro Program rezervări  Lu, Mi: 09.00 - 17.00  |  Ma, Jo, Vi: 09.00 - 20.00

Este cel mai amplu proiect HoReCa dezvoltat, până acum, de Sergiana Grup. Prin spaţii generoase, îmbogăţite de amenajări şi dotări, SERGIANA CENTER împrumută stil şi caracter oricărui eveniment ce se vrea special. Dincolo de notorietatea mărcii SERGIANA, relaţiile dezvoltate cu furnizorii permit realizarea de oferte atractive pentru orice tip de eveniment, inclusiv asigurarea unor facilităţi şi servicii gratuite. De asemenea, echipa Sergiana Center răspunde solicitărilor de servicii de catering pentru evenimente organizate în alte locaţii. Şi în această direcţie, personalul calificat şi dotările mobile corespund celor mai ridicate standarde de calitate.


Introducere

|5

Casa Tudor

L

a Casa Tudor Toate-s Bune şi Gustoase! Mâncăruri tradiţionale, preparate internaţionale, pescărie de la Dunăre sau din Mediterană, carne de prin ogradă, ori vânat... poţi alege, ai de unde! Iar lista de băuturi e la fel de bogată, pe cât de gustoase sunt bucatele. Ca-n poveşti. Bucătărie Românească și Internațională Braşov, Avram Iancu 58 Program: 11,00 – 24,00

Tel: 0368 450 163, 0728 830 340 restaurantcasatudor@sergiana.ro facebook.com/restaurantcasatudor www.sergianagrup.ro

Nec’s - Bistro&Pizza

N

ec’s e mai mult decât un bistro şi mai mult decât o pizzerie. Nec’s e pentru grăbiţii care comandă un sandviş şi-l mănâncă pe drum, dar la fel de bine e locul în care mănânci pe îndelete şi te răsfeţi apoi c-un desert. Iar dacă suni şi comanzi, Nec’s vine la tine!

Pizza & Bistro Braşov, Iuliu Maniu 43 Tel: 0268 543 658, 0728 024 202 Program: 10,00 – 24,00

Fumători / Nefumători E-mail: necs@sergiana.ro facebook.com/bistronecs www.sergianagrup.ro

Restaurant Tassi

S

ignor Tassi e o adevărată enciclopedie gastronomică. Oricând poate vorbi despre mâncare şi băutura care însoţeşte mâncarea. Bucătăria românească îi place, adoră ciorbele noastre şi a învățat rețete românești. Aşa că, în restaurantul care-i poartă numele afli foarte repede că gătim româneşte şi italieneşte. Perfetto!

Bucătărie Italiană și Românească Braşov, Roşiorilor 3 Program: 12,00 – 24,00 Tel: 0268 534 888, 0735 312 106

Fumători / Nefumători restauranttassi@sergiana.ro facebook.com/restauranttassi www.sergianagrup.ro


6 | Prezentare

Restaurant Sergiana La noi în chimniţă se mănâncă-n trii limbi şi toată gura-i bucuroasă. Săseşte, ungureşte şi româneşte, c-aci îi capitala bucătăriei ardeleneşti! Doar de-i proba trii feluri de vită, te-i lămuri: muşchi de vacă cu tarhon, ca la Helder, ori la fel de bine-un muşchi de vacă cu şurţ de costiţă afumată, ca la Pesta, şi-i fain şi-al treilea muşchi de vită, cu sos pestriţ şi strochituri de ficăţei. Şi asta încă-i nimică, dară cartea noastă de bucate-i plină de bunătăţuri, de te ia cu rău de la inimă şi ţi-a ploua-n gură. Bagă de samă şi nu te-aşeza cu ştresu la masă, că nu ţi-a umbla bine! Dară, vinu şi bucatele, o pălincă bună ş-o vorbă bine ticluită te-or alina şi la foale, şi la casa sufletului. C-apăi să ştii, nicări n-oi afla Bunătăţuri din Ardeal, ca la Sergiana!

Rotocoale de piept de pui, cu ficăţei şi costiţă Un buchet bogat de cărnuri cu gusturi distincte, armonizat însă cu un bun gust desăvârşit! Rezultatul este fabulos şi, de la prima înghiţitură, te cucereşte prin varietatea texturilor şi a aromelor care se adună în acest preparat savuros. Ficăţeii se taie în cuburi şi se trag la tigaie. Costiţa sau kaizerul, împreună cu caşcavalul se taie julien şi se amestecă cu ficăţeii recuperaţi de pe foc. Pieptul de pui, curăţat şi feliat cu dichis, se bate uşor şi devine un suport generos pentru amestecul de ficăţei, kaizer şi caşcaval.

Fiecare felie se rulează şi se aşează pe grătar. Doar sare, piper şi o urmă subtilă de cimbru, atât. Separat se pregăteşte sosul rece: smântână, usturoi, mărar şi un strop de piper alb. Tonuri viguroase şi proaspete care vor acompania în mod fericit rulourile din piept de pui. Garnitura este lejeră şi plină de prospeţime. Ardei

gras, dovlecei şi vinete, tăiate fin se sotează în unt. Merişoare uscate şi câteva frunze de valeriană dau un plus de prospeţime acestei simfonii a gusturilor şi valoare estetică deosebită. O experienţă ce nu se poate descrie cu adevărat în cuvinte, dar merită să fie savurată îndelung. La Sergiana. www.sergianagrup.ro


8 | Prezentare

Restaurant şi Terasă

Ceasu' Rău

Locul e prietenos şi în loc de Bine ai Venit! te-ntâmpină, pe terasă, o adiere inconfundabilă dinspre grătar! Mai apoi, farfurii bogate te-mbie şi te răsfaţă Ca La Mama, Acasă! Mâncăruri gătite, ciorbe, tocăniţe dichisite, fripturi la cuptor şi, peste toate, grătar: porc, vită, oaie, găină şiun păstrăv, cam tot ce-ţi face poftă sfârâind pe jar. De aia, obişnuiţii locului spun că Ceasu’ Rău merită să găzduiască finala Campionatului Naţional de Grătar! Însă orice ai alege, de la zacuscă, la papanaşi, o să simţi gustul mâncării făcută cu pricepere şi dragoste, ca la mama acasă.

Sloi de Ignat – carne şi cârnaţi în untură, cu mămăliguţă şi varză murată

Ca la mama, acasă – de oricâte ori ai relua aceste cuvinte, de atâtea ori ele sună adevărat şi gustos, la Ceasu’ Rău! Dacă vreţi să vă reamintiţi frenezia tăierii porcului în gospodăria părintească, iar apoi să fiţi premiaţi cu o porţie generoasă de bunătăţi cu gust de acasă, Ceasu’ Rău

este locul. Şi nu o să vă ademenim cu o pomană a porcului, ci cu sloiul de Ignat. Coaste şi pulpă de porc, cârnaţi de casă proaspeţi, primesc o primă binecuvântare gastronomică în tigaia cu untură aurie. Totul se aşează, strat după strat, în borcan şi se pecetluiesc cu untura fierbinte. Se dau

la rece şi aşteaptă apoi să fericească o gură-nfometată. Iar când le vine sorocul, un foc iute, o mămăligă fierbinte şi varză murată fac o minune de n-o mai poţi uita. Simplitate, gust fascinant şi o stare de bine ce nu are nevoie de nicio explicaţie. Ca la mama, acasă... la Ceasu’ Rău. www.sergianagrup.ro


10 | Prezentare

Casa Tudor

Restaurant şi Terasă Meniul vă conduce printre personaje de poveste şi o bogăţie de mâncăruri româneşti şi reţete internaţionale. Grătarul sfârâie încins, tigăile sunt frenetice, iar cuptorul nu se lasă mai prejos! Porc, vită, găină, miel, alături de briliante piese gastronomice din vânat te îmbie din paginile meniului, iar cei care iubesc pescăria au de unde alege: 21 de feluri principale, 6 salate şi 2 borşuri – toate cu peşte sau alte soiuri înotătoare. La fel ca-n basme, Flămânzilă şi Setilă sunt împreună, de acceea lista de băuturi e la fel de generoasă pe cât de apetisante sunt mâncărurile. Toate-s bune şi gustoase, iar terasa e încă ofertantă, chiar dacă toamna ne trimite uneori în casă, la Casa Tudor unde şemineele sunt întotdeauna pregătite să întâmpine oaspeţi. Cu căldură.

Tocăniţă siciliană de caracatiţă mignon, cu ciuperci Nici mai mult, nici mai puţin, decât o mostră de Mediterană în farfurie, asta este promisiunea acestei reţete. Caracatiţe mignon, sau pui de caracatiţă, se fierb într-o supă de legume îmbogăţită cu cimbru şi foi de dafin. 35 de minute, fără capac, şi un foc asemeni memoriei sicilienilor care nu uită şi nu iartă, sunt de ajuns. Legumele – morcovi, ţelină, ceapă, ardei gras şi roşii - se trag la tigaie cu usturoi. Ciupercile şi pasta de roşii întregesc reuniunea vegetală din tigaie, iar un strop de Riesling

aduce un accent sec, întocmai ca o concluzie a capului de familie. Caracatiţele, cele mai multe dintre ele tăiate subtil, sunt primite pentru scurt timp în tigaie. Cât să cedeze gustul marin legumelor, iar acestea să promită o susţinere fermă. Cam ca la o primire în Cosa

Nostra! La final lamiae şi o ploaie de pătrunjel, iar tocăniţa de caracatiţă devine o experienţă gastronomică minunată şi neprimejdioasă, dar care devine uşor repetabilă. Ca istoriile siciliene sau toate propunerile gustoase de la Casa Tudor. www.sergianagrup.ro


12 | Prezentare

Restaurant Tassi

E locul dedicat întâlnirii dintre bucătăria românească şi cea italiană. De la prima pagină a meniului veţi înţelege acest lucru. Pentru că pagina cu specialităţi vă propune Bocconcini di Pollo, Noci e Gorgonzola – piept de pui cu nuci, gorgonzola şi sos livornez, sau o Puicuţă, pe jăratec, cu sos ţărănesc şi mămăligă la grătar! Puteţi alege paste, pizza, sau ciorbe şi grătar, ori specialităţi italieneşti şi româneşti din peşte. Desertul respectă aceeaşi regulă - vă puteţi răsfăţa cu o generoasă porţie de papanaşi sau un Semifreddo allo Zabaione e cioccolato. Dincolo de această generoasă ofertă, bucătarii de la Tassi vă propun o călătorie gastronomică prin lume. Câteva preparate, de la gustări, la desert, sunt grupate într-un meniu special care vă conduce prin bucătăriile din Asia, sau din Europa şi înapoi, cu un mic ocol prin Orientul Mijlociu. Uneori. Pe facebook puteţi urmări care este ţinta acestei călătorii prin bucătăriile lumii. În rest, la Tassi, vorbesc farfuriile!

Muşchiuleţ de porc, cu tagliatelle şi sos de ardei

Muşchiuleţul de porc este tratat într-o manieră clasică, pastele ar putea avea rolul detaliului semnificativ care aminteşte bucătăria italienească, însă sosul de ardei gras depăşeşte detaşat rolul de însoţitor aducând nuanţe cremoase şi

proaspete care te împingte să savurezi fiecare fragment gastronomic din farfurie. Muşchiuleţul se feliază şi se condimentează fără excese, iar apoi e tăvălit rapid prin făină. Se trage la tigaie şi se stinge cu vin alb sec. Stratul de făină, nesemnificativ

din punctul de vedere al consistenţei, are un rol major în păstrarea suculenţei cărnii. Tagliatellele se fierb scurt în apă cu sare, iar apoi se trag în unt. Nici o etapă nu este de neglijat pentru că finalul trebuie să fie al dente. Accentul este pus de o ploaie de verdeaţă tocată mărunt. Am ajuns la sosul de ardei. Ceapă şi cel puţin două feluri de ardei gras, roşu şi verde sau galben, se călesc în tigaie. Smântâna dulce îmbrăţişează amestecul, pregătindu-l pentru o fierbere scurtă în supă de legume. Totul se pasează apoi, iar rezultatul este magnific: soft şi fresh. Detaliile semnificativ sunt, ca întotdeauna, sarea şi priceperea bucătarilor. În rest, o minunăţie gustoasă în farfurie. Simplu, la Tassi. www.sergianagrup.ro


14 | Prezentare

Nec’s - Bistro & Pizza

Nec’s reuneşte oferta unei pizzerii, cu cea a unui bistro bine consolidat cu salate, paste şi specialităţi. 22 de sortimente de pizza, 13 feluri de paste, bruschete, sandwich-uri, salate cu carne sau fără, specialităţi din muşchi de vită, calamar şi somon, alături de meniurile de bistro, toate fac din Nec’s soluţia pentru grăbiţii care vor o gustare-n fugă, sau cei care-şi oferă răgazul unei mese pe care s-o-ncheie cu un desert sau un pahar de vin. Oferta nu ar fi completă dacă nu ar exista toate posibilităţile de servire: take-in, takeout şi delivery, pentru că Nec’s vine la tine: suni şi comanzi! Meniul îl găseşti pe: http://www.sergianagrup.ro/restaurant-necs/meniul-livrari-necs

Salata Caesare

stabilit că salata nu are nicio legătură cu imperatorul roman, trebuie totuşi să-i dăm cezarului, ce-i al Caesar Cardini este creditat cezarului – asta românizând cu paternitatea reţetei. arhicunoscuta formulă: Un mexican de origine gustul este magnific, iar italiană care a preparat-o sosul cochetează cu statutul în 1924. Deşi la Nec’s veţi de capodoperă! Filé de găsi varianta care include anchois, piept de pui tras la piept de pui şi bacon, pe tigaie, bacon, roşii, crutoane lângă anchois, în meniu i de pâine prăjită, totul pe se aduce tribut domnului un pat de salată verde, iar Cardini, numind salata prin deasupra tuturor, nobiliar, formula latină pentru Salata stă parmezanul. Sosul este lui Caesar. După ce am o frenezie a gusturilor. O

cremă care înglobează fragmente fine de anchois, zeamă de lămâie, smântână dulce, maioneză şi castraveţi muraţi tăiaţi mărunt, cu precizie şi responsabilitate, aşa cum cere această reţetă pentru a nu strica proporţiile. Rezultatul este mai presus de cuvinte, iar dovadă stau cele 400 de grame ale porţiei care devine o bagatelă sub protectoratul sosului. Delicios, la Nec’s! www.sergianagrup.ro


Programe Speciale

| 19

La masă, în Mexic BURRITOS

CHILI CON CARNE DIABOLO

NACHOS CON SALSA E GUACAMOLE

QUESADILLAS CON QUESO

Chefs messicano… perfetto!

La masă, în Mexic

Din 11 ianuarie până în 11 februarie, 2014 . Apoi Tassi îți va propune o altă călătorie gastronomică în... China.

ENCHILADAD DI POLLO

VANNILA FLAN

Restaurant Tassi Braşov, Roşiorilor 3 Program: 12,00 – 24,00 Tel: 0268 534 888, 0735 312 106 restauranttassi@sergiana.ro

Cardul de fidelitate Sergiana HoReCa a fost lansat pentru a-i răsplăti pe clienţii fideli ai restaurantelor din Sergiana Grup. Peste 2000 de clienți au îndeplinit condiţiile de acordare şi au optat pentru obţinerea cardului. Acesta este valabil în toate restaurantele din Grup – Sergiana, Ceasu’ Rău, Casa Tudor, Nec’s şi Restaurant Tassi. Posesorii de card beneficiază de discount-uri de la 5%, până 15% la achitarea notei de plată. Pragurile de discount se calculează prin însumarea valorilor notelor de plată la fiecare 90 de zile: • 5 % - pâna la 400 lei • 7 % - 401 - 700 lei • 10 % - 701 - 1200 lei • 12 % - 1201 - 2000 lei • 15 % - peste 2000 lei O altă facilitate de care beneficiază posesorii cardului este discountul de 15% în cazul unei mese festive organizată cu ocazia zilei de naştere. Această reducere este aplicabilă indiferent de numărul de invitaţi. Regulamentul programului de fidelizare, condiţiile de acordare şi cele de menţinere a valabilităţii cardului sunt prezentate integral pe www.sergianagrup.ro

www.sergianagrup.ro


Bucătarii Sergiana

| 21

Bucătar-şef, la Sergiana

L

a 44 de ani, numărul anilor trăiţi în bucătării depăşeşte jumătatea vârstei. În 26 de ani a adunat experienţă, iar acum e imposibil să ţi-l închipuieşti altfel decât strigând comenzi în bucătărie şi dirijând tot ce se mişcă-n jurul lui. Prima pasiune în lista lui e gastronomia! Caută, citeşte şi urmăreşte ce se întâmplă în lume în acest domeniu. E ordonat şi dedicat, testează şi îşi notează tot ce găseşte că e important. E acasă şi atunci când e vorba de bucătăria românească, şi atunci când e vorba de cea international. A avut două stagii de lucru în străinătate, unul în Germania şi unul în Cipru. Aici profilul restaurantului era bucătăria britanică. Au fost experienţe care l-au îmbogăţit profesional. Rămâne preocupat şi atent la detalii. De multe ori caută să optimizeze câte ceva pentru că ştie că gastronomia este un domeniu dinamic, şi obiceiurile de consum evoluează. De aceea nu poţi să rămâi imobil doar pentru că atributul principal al ofertei este

Mereu atent la detalii...

... la Metro Chef

Cătălin Lazăr, într-una din rarele ipostaze când nu găteşte

tradiţionalismul. Cătălin Lazăr e bucătar-şef la Restaurantul Sergiana de 8 ani. Despre această etapă spune simplu că începutul a fost mai greu şi că cea mai mare provocare a fost consolidarea şi omogenizarea echipei. Rezultatele acestui proces se văd astăzi în fiecare zi. Orice nou venit găseşte un mecanism rodat, precis şi exact, care îi dictează fiecare acţiune, pas cu

pas. Nimeni nu se pierde, nimeni nu se plânge că e aglomeraţie mare şi sunt multe comenzi lansate simultan. Bucătăria funcţionează ca un motor bine pus la punct. Doar aşa restaurantul este unul emblematic pentru Braşov şi o carte de vizită onorantă pentru Sergiana Grup. Iar asta include şi semnătura lui Cătălin Lazăr, bucătarşef la Sergiana. www.sergianagrup.ro


22 | Prăvălii Sergiana

Brutăria Sergiana

P

entru Sergiana, brutăria a fost începutul. S-a deschis, în 1992, la Poiana Mărului. Era o mică afacere de familie. Pâinea nu era ca cea “de la magazin”, aluatul creştea altfel şi avea alt gust,... mai bun, ca de casă. Aşa şi era: o pâine cum ştiau pe vremuri să frământe şi să coacă nevestele pricepute din Ţara Făgăraşului şi Ţara Bârsei. Mama Leti descânta aluatul şi veghea cuptorul, ca să iasă pita bună! Toate treceau prin mâna ei şi nu scăpa nimic din ochi. Iar pâinea plăcea oricui apuca s-o guste. Brutăria a avut succes şi tot mai des Mama Leti spunea că e prea mic cuptorul. După 20 de ani, vechea brutărie a lăsat locul uneia noi. Cuptorul doar seamănă cu cel vechi, dar e mult mai mare, iar Mama Leti e mulţumită. Pita pe vatră se face tot după reţetele ei, doar că acum îşi fac loc în cuptor şi alte sortimente de panificaţie. Tot mai multe. Mulţi dintre dumneavoastră v-aţi obişnuit să căutaţi aceste produse în prăvăliile noastre, însă puţini dintre cei care calcă pragul restaurantelor din grup, sau participă la evenimente unde asigurăm serviciile de catering, ştiu că

pe masă au pâine sau chifle făcute la Poiana Mărului. Proaspete şi faine, toate. Ne place să spunem că pita noastră, pe masă, aduce sărbătoare în casă, iar în această iarnă Sărbătorile au fost anunţate prin lansarea noii game de cozonaci. Tot în acest an, brutăria a fost dotată cu tot ce este necesar pentru ambalarea produselor de panificaţie. Astfel protejate,

pâinea şi cozonacii noştri respectă toate condiţiile de igienă impuse de un comerţ civilizat şi sigur pentru cumpărător. De altfel, pita noastră creşte fără aditivi şi fără conservanţi. Pentru că respectăm un lucru bine făcut şi nu ne-am propus să facem altfel. Iar pita şi colacii noştri stau cu mândrie printre oricare alte Bunătăţuri din Ardeal, cu marca Sergiana. www.sergianagrup.ro


24 | Prăvălii Sergiana

Prăvălii Sergiana

P

răvălia Mare, din Braşov, de la intersecţia dintre Bulevardul Griviţei şi Strada Aurel Vlaicu, a fost o provocare multiplă pentru departamentul comercial al companiei. Nu numai prin dimensiuni şi configuraţie, dar, sub managementul altei companii, locaţia agoniza pierzând clienţi şi furnizori. Relansarea sub managementul Sergiana a însemnat renaşterea şi dezvoltarea acestui loc. A fost cândva non-stop, a rămas nonstop, dar unul în care rafturile sunt pline, marfa e proaspătă şi de calitate, iar clienţii au înţeles că aici găsesc tot ce le trebuie. De la produsele Sergiana,

Î

n celălalt capăt al Bulevardului Griviţei , primul magazin deschis de

trecând prin toate sortimentele de mărfuri alimentare, până la articole de curăţenie şi menaj. Mai mult, clienţii au învăţat că răspunzând la sondajele

noastre ei fac ca Prăvălia să se apropie în permananţă de ce îşi doresc. De aceea, la prima Prăvălie Mare, şi clienţii sunt non-stop.

Sergiana pe această arteră, se reformulează devenind şi el Prăvălie Mare. În momentul

în care este redactat acest material, finisajele sunt la final şi mărfurile se aşează pe rafturi. Spaţiul e mai mare, sortimentaţia a fost lărgită, au apărut şi produse nealimentare, iar o a doua intrare a fost deschisă pentru a facilita accesul publicului. O imagine împrospătată, mai multe mărfuri şi confort sporit la cumpărături. E modul nostru de a răspunde celor care trec pragul prăvăliilor Sergiana. Un mod dinamic şi orientat către cumpărător. www.sergianagrup.ro


28 | Programe Speciale

www.sergianagrup.ro


Urmăreşte această pagină şi vei găsi anunţuri de recrutare pentru unităţile din Sergiana Grup.

Bucătar

| 29

Administrator baza de date Localitate: Activitatea se desfăsoară la Fabrica de preparate din Carne situată în localitatea Poiana Mărului, judeţul Braşov.

Localitate: Braşov Cerinţe: • Diplomă de calificare. • Minim 3 ani de experienţă ca bucătar.

Echipa Sergiana

Cerinţe: • Absolvent al facultăţii de informatică sau electronică. • Experienţă în administrarea bazelor de date( SQL). • Cunoştinţe în configurarea echipamentelor de reţea,

Spălător vase, Lucrător în bucătărie, Femeie de serviciu Localitate: Braşov Cerinţe: experienţă în poziţie similară constituie un avantaj

• Cunoştinţe de instalare, configurare şi operare sisteme:Windows xp, windows7, windows server 2008, windows server 2012. • Cunoştinţe temeinice de instalare, configurare şi operare office 2007, office 2010. • Disponibilitate la program prelungit.

Lucrător comercial Localităţi: Braşov, Bucureşti, Târgu-Mureş, Hărman, Săcele Cerinţe: experienţă de minim 1 an în vânzarea preparatelor din carne

www.sergianagrup.ro


3

1

Sighisoara

4 2

6

5

4

3

2

1Centrul de evenimente SERGIANA CENTER M. KOGĂLNICEANU, 15

RESTAURANT TASSI Roşiorilor, 3

NEC’S -Bistro&Pizza Iuliu Maniu, 43

CASA TUDOR Avram Iancu. 58

RESTAURANT CEASU’ RĂU Iuliu Maniu, 56

RESTAURANT SERGIANA Mureşenilor, 28

5

6

www.sergianagrup.ro


Covasna


Revista Sergiana Grup nr. 5  

ianuarie - februarie