Page 1

Prospect informativ

Vă rugăm să citiţi cu atenţie următoarele instrucţiuni pentru că ele conţin informaţii importante despre acest produs. Dacă aveţi alte întrebări, vă rugăm să consultaţi medicul sau farmacistul dumneavoastră. Acest produs este un supliment alimentar. Suplimentele alimentare nu trebuie să înlocuiască un regim alimentar variat. Acest produs este disponibil în farmacii fără prescripţie medicală. Cu toate acestea, administrarea Cystinol® akut Drajeuri trebuie să fie făcută în mod corespunzător pentru a avea cele mai bune rezultate. • Nu aruncaţi aceste instrucţiuni! Este posibil să mai aveţi nevoie să le citiţi. • Întrebaţi farmacistul dumneavoastră dacă aveţi nevoie de informaţii suplimentare sau sfaturi. • Dacă apar efecte secundare care se agravează sau dacă observaţi alte efecte secundare care nu sunt precizate în aceste instrucţiuni, informaţi medicul sau farmacistul dumneavoastră. În acest prospect: Ce este Cystinol® akut Drajeuri şi cum se utilizează Înainte de a lua Cystinol® akut Drajeuri Cum se administrează Cystinol® akut Drajeuri Posibile efecte secundare Cum se depozitează Cystinol® akut Drajeuri Alte informaţii

®

Cystinol akut Drajeuri

Substanţă activă: Extract uscat de frunze de Arctostaphylos uva-ursi (Strugurii ursului) Compoziţie: 1 drajeu conţine: 238.7 – 297.5 mg extract uscat de frunze de strugurele ursului (3.5-5.5:1), corespunzător la 70 mg derivat de hidroquinonă, calculat ca arbutină anhidrică, mediu de extracţie: etanol 60% (V/V)

Alte ingrediente: Celuloză microcristalină, gliceride cu lanţ lung, hipromeloză, lactoză monohidrat, macrogol 6000, stearat de magneziu, siliciu coloidal anhidric, Galben de quinolină E104, Indigocarmin E132, dioxid de Titan E 171. Ambalare Cystinol® akut Drajeuri este ambalat în pachete cu 60 de drajeuri.

Grupă de substanţe Cystinol® akut Drajeuri este un produs extras din plante pentru infecţiile tractului urinar. Producător: Schaper & Brümmer GmbH & Co. KG, Bahnhofstr. 35, 38259 Salzgitter, Deutschland Tel.: + 49 5341 307-0, Fax: + 49 5341 307-124 e-mail info@schaper-bruemmer.de Internet www.schaper-bruemmer.com

Importator: S.C. 3F Plantamed S.R.L., Calea Victoriei 103-105, Sector 1, Bucureşti Tel: 021 316 8931 Fax: 021 312 9580 www.3f.ro

Indicaţii Se foloseşte în tratamentul inflamaţiilor şi infecţiilor tractului urinar. Dacă observaţi sânge în urină, aveţi febră sau problemele persistă mai mult de 5 zile, consultaţi medicul dumneavoastră.

Când nu trebuie să vă administraţi Cystinol® akut Drajeuri? Nu luaţi Cystinol® akut Drajeuri dacă: - aveţi o hipersensibilitate la frunzele de Strugurii ursului (Arctostaphylos uva-ursi) sau la alt ingredient din acest produs; - sunteţi însărcinată sau alăptaţi; - aveţi vârsta sub 12 ani.

Precauţii şi avertismente speciale Ce trebuie să luaţi în considerare înainte de a vă administra Cystinol® akut Drajeuri? O atenţie specială este necesară dacă vă administraţi Cystinol® akut Drajeuri.


Avertisment important referitor la anumite ingrediente conţinute în Cystinol® akut Drajeuri: Acest produs contine lactoză. Dacă aveţi o intoleranţă la zahăr, contactaţi medicul înainte de a vă administra Cystinol® akut Drajeuri.

Interacţiunea cu alte produse Ce produse pot influenţa efectul Cystinol® akut Drajeuri? Cystinol® akut Drajeuri nu trebuie administrat împreună cu produse care pot determina producerea de urină acidă (precum methionina) deoarece este posibil ca efectul antibacterian al frunzelor de Strugurii ursului (Arctostaphylos uva-ursi) să se diminueze.

Dozare, Metodă şi Durată de administrare Urmaţi instrucţiunile pentru administrarea Cystinol® akut Drajeuri. Citiţi cu atenţie instrucţiunile şi urmaţi-le întocmai, în caz contrar produsul Cystinol® akut Drajeuri nu are efectele dorite! Cât de des şi cât de mult se administrează Cystinol® akut Drajeuri? La copii cu vârste peste 12 ani şi la adulţi: câte 2 tablete de 3 ori pe zi. Cum şi când se administrează Cystinol® akut Drajeuri? Drajeurile trebuie administrate cu lichid (preferabil apă), după mese. Cât timp se administrează Cystinol® akut Drajeuri? Fără consultul medicului, Cystinol® akut Drajeuri poate fi administrat maximum o săptămână şi nu mai mult de 5 ori pe an.

Supradozare şi alte greşeli de administrare Ce trebuie să faceti dacă aţi luat prea multe tablete de Cystinol® akut Drajeuri? Nu vă administraţi mai multe drajeuri de Cystinol® akut decât este prezentat în acest prospect informativ sau decât vă este prescris de medic. Dacă accidental luaţi o doză dublă, nu apar neapărat efecte negative. Administrarea unor cantitaţi de drajeuri mult mai mari decât este prezentat în prospect sau vă este prescris de către medic poate produce unele probleme gastrointestinale, cu greaţă şi vomă, dar şi probleme mai grave: urme de sânge în urină, afecţiuni ale ficatului. În acest caz, trebuie să încetaţi să vă mai administraţi produsul Cystinol® akut Drajeuri şi consultaţi medicul, chiar dacă nu a apărut nici un simptom din cele prezentate.

Efecte secundare Ce efecte secundare pot apărea la administrarea Cystinol® akut Drajeuri? Ca şi alte produse, Cystinol® akut Drajeuri poate cauza efecte secundare. Efectele secundare sunt contabilizate după următoarele rate de frecvenţă: foarte dese: la mai mult de 1 din 10 cazuri dese: la mai puţin de 1 din 10, dar mai mult de 1 din 100 cazuri medie: la mai puţin de 1 din 100, dar mai mult de 1 din 1000 cazuri rare: la mai puţin de 1 din 1000, dar mai mult de 1 din 10,000 cazuri foarte rare: la mai puţin de 1 din 10,000 de cazuri, incluzând cazurile individuale

Rar, pacienţii alergici pot prezenta tulburări gastrointestinale (stări de greaţă şi vomă). Foarte rar, pot apărea reacţii de hipersensibilitate ale pielii. Dacă observaţi apariţia altor efecte secundare care nu sunt menţionate în aceste instrucţiuni, informaţi medicul sau farmacistul dumneavoastră.

Ce măsuri trebuie să luaţi în cazul apariţiei efectelor secundare? În cazul apariţiei unor efecte secundare, administrarea produsului trebuie întreruptă şi trebuie să consultaţi un medic care să constate severitatea acestor efecte. Medicul va decide, apoi, măsurile ce trebuie urmate. La primul semn de intoleranţă la produsul Cystinol® akut Drajeuri, acesta nu mai trebuie administrat. Termen de valabilitate, depozitare Data de expirare este menţionată pe partea laterală a pachetului şi pe ambalajul drajeurilor. Nu folosiţi produsul după această dată. A nu se depozita la temperaturi ce depăşesc 25°C. Ultima revizuire a acestui prospect: Decembrie 2007 Nu lăsaţi produsul la îndemâna copiilor!

Ce trebuie să faceţi dacă aţi luat prea puţine tablete de Cystinol® akut Drajeuri sau dacă aţi uitat să luaţi o doză? Continuaţi să vă administraţi produsul aşa cum este prezentat în aceste instrucţiuni sau după cum v-a prescris medicul.

Ce trebuie să luaţi în considerare dacă doriţi să întrerupeţi prematur administrarea? Trebuie să consultaţi medicul pentru a putea determina dacă administrarea produsului a fost eficientă până la acel moment, şi dacă simptomele inflamaţiei au dispărut. 3586/128/01

cystinol,prospect  

prospect medicament

Advertisement