Päijät-Hämeen Mielenterveyden Tuki MIETE ry:n jäsenlehti 2/2018

Page 1


2


MIETE RY:n tarkoitus on vertaistoiminnan avulla parantaa mielenterveyskuntoutujien elämänlaatua Päijät-Hämeen alueella. Sisältö Syysterveiset Mietteeltä Vertaisverkko-projektin kuulumisia Katri esittäytyy / Puhallus teatteri-iltapäivä Ryhmänohjaajien työnohjaukset ja Talokokoukset Kahvila lähimmäinen ja Mietteen olympialaiset Syytä juhlaan Kankaanpainanta / hyvinvointiliput Infotilaisuus äänien kuulemisesta Ääniä kuulevien vertaistukiryhmä, syksy 2018 Karting Tutustu voimauttavaan kirjoittamiseen Mielenterveysmessut / eduskunta Syyskokous Super-tutkimus Asiaa psykoosista Jouluinen Tallinna Jouluinen päivä Siikaniemessä Heinola, esittely ja kokemuskahvilamainokset Orimattila, Tupa-ryhmä, askartelu, turinatupa ja laulut Auta asunnotonta – lahjoita lapaset

3

3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21-23 24-25 26


SYYSTERVEISET MIETTEELTÄ! Tätä kirjoittaessani Kerillä on juuri käynnistymässä omppuhillotalkoot, pihan omenapuut ovat olleet tänä syksynä kovin runsassatoisia. Tämä on hyvä esimerkki siitä yhteisöllisyydestä, mitä toimintamme on parhaimmillaan. Menneenä kesänä se yhteisöllisyys on näyttäytynyt myös hienosti keittiön puolella, kun kokkimme on ollut sairauslomalla – ruoanlaittajia ja vapaaehtoisia on löytynyt paikkaamaan ja olemme saaneet pidettyä Keriä ja keittiötä auki. Jokaisen panos on ollut tärkeä, kiitos siitä! Yhdistyksemme täyttää tänä vuonna 45 vuotta ja se sama yhdessä tekemisen ilo on ollut toimintamme punaisena lankana kaikki nämä vuodet. Olemme olleet PäijätHämeessä edelläkävijä vertaisuuden ja kokemusasiantuntijuuden arvostamisessa jo usean vuosikymmenen ajan. Itse olen ollut nyt kymmenen vuotta yhdistyksemme toiminnanjohtajana ja tänä aikana on ollut ilahduttavaa seurata, miten myös muut tahot ovat heränneet kokemusäänen kuulemisen tärkeyteen. Vielä kymmenen vuotta sitten, kun olin ehdottamassa kokemusasiantuntijan mukana oloa työryhmässä, kommentti saattoi olla ammatti-ihmiseltä, että eihän täällä sitten voi mitään puhua (tämä on valitettavasti totta siis!). Siitä on tultu onneksi piiiiiiiitkä harppaus tähän hetkeen, jolloin kokemusasiantuntijoita jo arvostetaan ja koulutetaan, nykyisin jopa palkataan. Vertaisverkko-projektimme ansiosta myös yhdistyksemme on pystynyt kouluttamaan uusia kokemusasiantuntijoita sekä vertaisohjaajia Päijät-Hämeen alueelle. Syksy käynnistää taas jälleen ryhmätoimintamme, tervetuloa mukaan vanhat ja uudet ryhmäläiset! Toimintaamme on nyt Lahden lisäksi myös Orimattilassa, Heinolassa ja Asikkalassa sekä sähköisessä verkossa Tukinetin alla. Kaunista syksyä kaikille, Riikka Salmi toiminnanjohtaja P.S. Varatkaahan kalentereihin jo la 17.11., silloin on jälleen Pimeästä Valoon konsertti Ristinkirkossa! Mietteen vapaaehtoisia tarvitaan silloin myös keittiön puolella, saa jo ilmoittautua mukaan.

4


VERTAISVERKKO-PROJEKTIN KUULUMISIA Kevät 2018 oli Vertaisverkko-projektissa aktiivista toiminnan aikaa. Toimivia vertaisryhmätoiminnan muotoja löydettiin ja kehitettiin yhteistyössä projektipaikkakuntien toimijoiden kanssa. Syksyllä 2018 projektissa keskitytään toiminnan vakiinnuttamiseen projektipaikkakunnilla. Keväällä 2018 Vertaisverkko- projekti järjesti vertaisohjaajakoulutuksen Lahdessa. Koulutuksessa oli osallistujia Orimattilasta, Heinolasta ja Lahdesta. Vertaisohjaajille, kokemusasiantuntijoille sekä sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille tarjottiin koulutusta myös Heinolassa järjestetyn Näkökulmia kokemusasiantuntijuuteen – seminaarin merkeissä. Uusi vertaisohjaajakoulutus ja vertaisohjaajien jatkokoulutus järjestetään myös syksyllä 2018. Heinolassa kokeiltiin keväällä Kokemuskahvilatoimintaa yhteistyössä Jyränkölän Setlementin ja Päijät-Hämeen Mielenterveysseuran kanssa. Kokeilu osoitti toiminnan tarpeellisuuden ja toimintaa jatkettiin keväällä yhteistyössä Jyränkölän Setlementin kanssa. Kokemuskahvilan vertaisohjaajana ja toiminnan organisoijana Heinolassa toimii Jaana. Toiminta jatkuu syksyllä 2018. Yhteistyön mahdollisuuksia Heinolan seurakunnan ja Heinolan kaupungin kanssa on kartoitettu kevään ja syksyn aikana. Orimattilassa toiminta jatkuu vilkkaana Tupa-ryhmän yhteydessä. Askartelu-, rentoutus- ja kävelyryhmät kokoontuvat säännöllisesti – keväällä kolmena sunnuntaina kokoonnuttiin yhteislaulun ja musiikkibingon merkeissä. Joka toinen torstai kokoontunut Turinatupa jatkoi toimintaansa. Kevään aikana oli selkeästi nähtävissä Tupa-toiminnan kävijämäärien kasvu. Aktiivisen toiminnan Orimattilassa mahdollistavat Pertti toiminnan organisoijana ja ylläpitäjänä sekä orimattilalaiset ja Lahdesta Orimattilassa vierailleet innokkaat ja sitoutuneet vertaisryhmän ohjaajat. Sekä Orimattilan että Heinolan syksyn toiminnasta löydät erilliset mainokset tästä lehdestä. TukiNetissä tapahtuva sivustouudistus viivästytti verkossa tapahtuvan vertaisryhmätoiminnan käynnistämistä. Syyskuussa TukiNetissä päästiin kuitenkin aloittamaan suljettu Käsikkäin teemaryhmä yksinäisyyttä elämässään kokeville päijäthämäläisille mielenterveyskuntoutujille. Syksyn aikana TukiNetissä kokeillaan myös viikoittain kokoontuvia avoimia teemachatryhmiä. Asikkalassa kokeiltiin keväällä 2018 yhteistyössä PhHyKy:n kanssa Kokemuskahviloita. Toimintaa ja sen kehittämistä jatketaan syksyllä 2018. Syksyllä Vertaisverkko – projektiin saadaan lisää työntekijäresursseja. Katri Heino aloittaa STEAN rahoituksella projektissa ohjaajana lokakuussa. Lisäresurssit lisäävät mahdollisuuksia tukea ja vakiinnuttaa vertaistukitoimintaa projektipaikkakunnilla. Sanna Valkonen projektikordinaattori

5


HEI, OLEN KATRI. Olen jo talossa tuttu työkokeilun ja meneillään olevan palkkatukijakson myötä. Lokakuussa siirryn Vertaisverkko-projektiin vuodeksi. Saimme STEA:n Paikka auki-projektin kautta rahoituksen osatyökykyisen palkkaamiseen kokoaikatyöhön. Työnkuvani muuttuu liikkuvammaksi, kuljen mm. Orimattilassa, Asikkalassa ja Heinolassa, mutta kyllä minua Kerilläkin näkee. Suurella innolla ja jännityksellä odotan tulevia tehtäviä. Kiitos teille kaikille lämpimästä vastaanotosta taloon. On helppo jatkaa uusiin tehtäviin teidän tuellanne.

Puhallus Svengaava huijarikomedia Näytelmä perustuu David Wardin elokuvakäsikirjoitukseen Puhallus ("The Sting"). Paul Newmanin ja Robert Redfordin tähdittämä elokuva voitti aikoinaan seitsemän Oscaria. Puhallus nähdään nyt ensimmäistä kertaa pohjoismaisella teatterilavalla.

Menemme katsomaan päivänäytökseen 10.11.2018 klo 13:00, väliajalla kahvi/tee pulla. Hinta 9€/ jäsen, ei jäsenille 20€. Ilmoittautumiset viimeistään 17.10. mennessä maksun kera. 6


RYHMÄNOHJAAJIEN TYÖNOHJAUKSET: To 20.9. Wanhassa Herrassa ”Voimapäivä” klo 10-15, paikka Wanha Herra, vetäjänä Tuula Laitinen /MTKL. Maksuton koulutus Mietteen ryhmien ohjaajille, päivään sisältyy aamu- ja iltapäiväkahvit sekä lounas. Erilliset ilmoittautumiset toimistoon. Kerillä tapaamiset:

Ke 17.10. klo 9-10:30 ke 21.11. klo 9-10:30 ke 19.12. klo 9-10:30

TALOKOKOUKSET: ma 17.09. klo 12:15 ma 29.10. klo 12:15 ma 19.11. klo 10:00 ma 10.12. klo 12:15 7


Kahvila Lähimmäinen

Kahvila Lähimmäisessä on arkipäivisin lämminruoka klo 11:30 – 12:30 Kahvia/teetä, jäätelöä, virvokkeita ja välillä pikkupurtavaa Kahvilan seinältä/kotisivuilta löydät viikon ruokalistan. Kahvila auki talon aukioloaikoina.

MIETTEEN OLYMPIALAISET 7-lajin olympialaiset suoritettiin toukosuussa. Lajeina mölkyn tarkkuusheitto, tikanheitto, frisbeegolf, renkaanheitto, petanque, pallonheitto ja tietovisa. Voittaja sai kotiinsa vuodeksi upean kiertopalkintopokaalin.

8


SYYTÄ JUHLAAN! Yhdistyksemme täyttää tänä vuonna 45 vuotta ja myös puheenjohtajamme on täyttänyt 50, varapuheenjohtajamme 60 ja projektikoordinaattorimme 50. Tätähän täytyy siis juhlia!

Pe 28.9. klo 12-14. tarjoamme jäsenillemme lohikeittoa ja täytekakkukahvit, tervetuloa mukaan! Ilmoittautumiset viimeistään 24.9. mennessä toimistoon, ruokaa on varattu 80 henkilölle.

9


KANKAANPAINANTA Anna-Maijan ohjauksella. 1. 2.

päivä lauantaina 6.10. (tuputuspäivä) päivä sunnuntaina 7.10. (seulapäivä) Kello 10 – 14 molempina päivinä

Mukaan mahtuu max 6 henkilöä, ilmoittautumiset viimeistään maksun kera 28.9. toimistoon. Omavastuuhinta 7 €, joka sisältää osallistumisen kumpaankin päivään, kahvit, välipalat ja kurssimaksun. Painantaan tarvitset pestyä ja silitettyä puuvillakangasta ja omia ideoita aiheista, esim. joulu, itsenäisyyspäivä jne.

HYVINVOINTILIPUT Myydään toimistosta 2 kpl / jäsen. Hinta 6 € / kpl. Liput voimassa Lahden kaupunginteatterin näytöksissä kevätnäytäntökauden 2018 loppuun.

10


11


12


11.10.2018 TORSTAINA Kokoonnutaan paikan päällä klo 14, Lahti Karting Center, Valimokatu 2. Mahdollisuus kokeilla karting-ajelua, sopii myös vasta-alkajille. Jäsenhinta on 10 € / 10 min ajo, muille 16 € / 10 min ajo Jos haluaa ajaa ”tuplat” eli 2 x 10min, omavastuu jäsen 20 €, muut 32 € Kenkien olisi hyvä olla matalapohjaiset ja umpinaiset esim. lenkkarit. Ajohaalarin alle on hyvä varata ohut t-paita. Kaikki radalle menevät saavat ajo- ja turvakoulutuksen. Alaikäraja on 10 vuotta, minimipituus 145cm (min. suositus 150cm) ja maksimipaino 110 kg.

Valimonkatu 2

13


Tutustu voimauttavaan kirjoittamiseen Torstaina 8.11. klo 13.00 – 15.00 Kerin olohuoneessa (Kerintie 2) Miten kirjoittaminen toimii itseilmaisun ja itsetuntemuksen välineenä? Voimauttava kirjoittaminen sopii kaikille, eikä aiempaa kokemusta kirjoitusharrastuksesta ei tarvitse olla. Tule mukaan kuuntelemaan ja kokeilemaan!

Ryhmän vetäjänä kirjastonhoitaja, kirjallisuusterapiaohjaaja Johanna Nurminen Lahden kaupunginkirjastosta. Luvassa on myös Lahden pääkirjastolla kokoontuva jatkoryhmä alkuvuodesta 2019. Ilmoittautumiset 7.11. mennessä MIETE ry:n toimistoon p. 044 4890022 (Sampsa), miete@phnet.fi tai käymällä paikan päällä. 14


MIELENTERVEYSMESSUT JA VIERAILU EDUSKUNTAAN TI 20.11. Klo 10 Lähtö Keriltä bussilla Klo 11:30-16:30 Vapaata aikaa Mielenterveysmessuilla Kulttuuritalolla Klo 11:30-14 Lounas oman aikataulun mukaan Kulttuuritalolla klo 16:30 siirtyminen Eduskuntataloon Klo 17- Eduskuntatalossa kansanedustaja Martti Taljan vieraana pullakahvien kera klo 19:00 Lähtö takaisin Lahteen, paluu Kerille n. klo 20:30. Omavastuuhinta 20€/jäsen, sisältää bussimatkat, lipun messuille, lounaan, vierailun eduskuntatalossa ja pullakahvit. Ilmoittautumiset toimistoon maksun kera viimeistään 15.11.

15


Päijät-Hämeen Mielenterveystyön Tuki MIETE ry:n

SYYSKOKOUS Kerintie 2:ssa torstaina 22.11.2018 klo13 Kokouksessa käsitellään yhdistyksen sääntöjen määräämät asiat:

1)

5)

Toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2019. Päätetään jäsenmaksujen suuruus vuodelle 2019. Päätetään toiminnan- ja tilintarkastajien ja hallituksen jäsenien palkkiot. Valitaan yhdistyksen puheenjohtaja, varapuheenjohtaja ja hallitus vuodelle 2019 + varajäsenet Valitaan toiminnantarkastaja + varatoiminnantarkastaja sekä tilintarkastaja + varatilintarkastaja Hyvän mielen talosääntöjen muutos

6)

Todetaan yhdistyksestä eroavat.

2) 3)

4)

Yhdistyksen hallitus toivottaa kaikki jäsenet tervetulleiksi! -Kahvitarjoilu16


MIETE ry osallistuu psykoosisairauksien periytyvyyttä selvittävään tutkimukseen Mahdollisuus osallistua keskiviikkona 27.9. Kerillä (Kerintie 2) yläkerran pikkuhuoneessa klo 9:30 alkaen. Tutkimukseen kuuluu n. 45 min haastattelu ja verikoe. Lisäksi saat vaivanpalkaksi Sryhmän 20 € lahjakortin. Ilmoittautumiset Mietteen toimistoon, jolloin saat ajan haastatteluun. Sampsa 044 489 0022 tai Riikka 044 575 7610.

Miksi osallistuisin tutkimukseen? Osallistumalla autat tutkijoita kehittämään parempia hoitoja tulevaisuuden psykoosipotilaille. Jokainen osallistuja on tärkeä tutkimuksen onnistumiseksi – geenejä voidaan tutkia vain, jos osallistujia on riittävän paljon. Mukaan tarvitaan vähintään 10 000 suomalaista psykoosipotilasta. Osallistuminen on helppoa, se vaatii vain yhden hoitajatapaamisen ja verikokeen. Voit luottaa siihen, että käsittelemme antamiasi tietoja luottamuksellisesti. Tutkimuksessa noudatetaan tarkkoja eettisiä ohjeita ja tietoturvaa. Osallistumalla olet myös mukana tekemässä Suomesta tutkimuksen huippumaata, sillä Suomi on valittu Euroopan maista käynnistämään tämä kansainvälinen tutkimus. Kiitokseksi osallistumisestasi saat lahjakortin.

Kuka voi osallistua? Tutkimukseen voit osallistua, jos olet täysi-ikäinen ja sairastanut psykoosin tai jos sinulla on kaksisuuntainen mielialahäiriö.

Lisää tietoa: www.superfinland.fi Päijät-Hämeen Mielenterveystyön Tuki MIETE ry Kerintie 2, 15100 LAHTI

17


18


JOULUINEN TALLINNA 3.-5.12.

3.12. Klo 15:30 Lähtö Keriltä bussilla klo 17:30 Lisämaksullinen päivällinen buffeesta 35€/hlö. Mietteen vapaaehtoisille päivällinen on maksuton. klo 18:30 Silja Europa lähtee Helsingin Länsisatamasta

4.12. klo 8:00 klo 8:30klo 12:00 klo 13:00 klo 14-15 klo 16-

Maihinnousu Tallinnassa Aamiainen Hotelli Europassa, laukut voi jättää jo hotellille Käynti KGB vakoilumuseossa, myös KGB jos tarvetta hinta 7€/hlö, ilmoittautuminen etukäteen Majoittuminen huoneisiin Hotelli Europassa Kävelyretki Raatihuoneen joulutorille vanhaan kaupunkiin, vapaata ohjelmaa

5.12. klo 6:30-10 Aamiainen hotellilla klo 11:30 Huoneiden luovutus ja siirtyminen satamaan klo 12:30 Silja Europa lähtee Tallinnan D-terminaalista klo 14:15 Lounas laivalla lisämaksusta 25€/hlö, voi varata etukäteen. klo 16:30 Lähtö Helsingistä kohti Lahtea, Kerillä n. klo 18.

Hinta 65€/jäsen, sisältää bussimatkat, laivamatkat, yöpyminen Silja Europalla 2hh B-lk kerrosvuodehytissä ja Hotelli Europassa 2 hengen huoneessa, aamiaiset kahtena aamuna. Mietteen vapaaehtoisille hintaan sisältyy myös laivalla menomatkan iltabuffet, muille se lisämaksusta 35€. Hinta 70€/jäsen sisältää 2 hengen hytin vuoteet samassa tasossa, muuten sama. Hinta 105€/jäsen sisältää 1 hengen hytti ja hotellihuone. Sitovat ilmoittautumiset 2.11. mennessä toimistoon. 19


JOULUINEN PÄIVÄ SIIKANIEMESSÄ MAANANTAINA 17.12 Lähtö Keriltä klo 11 bussilla Siikaniemen jouluateria klo 11:30-13 Jouluiset laulut juhlasalissa Jari Rissasen johdolla klo 13 Joulusauna lämpimänä klo 14-16 Joulukahvit klo 16 (kahvi, tee, mehu, suklaakakku ja piparkakkuvaahtoa) Paluu klo 16:30-17 Kerille Omavastuuhinta 25€/jäsen, sisältää bussimatkat, Siikaniemen jouluaterian, saunat ja joulukahvit. Ilmoittautumiset toimistoon viimeistään 10.12. maksun kera. 20

perunat, sipulisilli, matjessilli, tomaattisilakka, kylmäsavulohi, lämminsavulohi, rosolli, rosollin kastike, valkoinen rosolli, sienisalaatti, Waldorfin salaatti, vihannespikkelssi, punakaalisalaatti, hedelmäinen vihreäsalaatti, Siikaniemen salaatinkastike, leipäjuusto, kalkkunafile, kinkku, sinappi, imellytetty perunalaatikko, lanttulaatikko, porkkanalaatikko, kinkun kastike, puolukkahillo, Siikaniemen joululeipä, Siikaniemen hiivaleipä, Siikaniemen puolukkaleipä, ruisleipä, levitteet, kotikalja, vesi, maito, piimä


KOKEMUSKAHVILA HEINOLA Päijät-Hämeen Mielenterveystyön tuki MIETE ry:n ja Jyränkölän Setlementin yhteistyössä järjestämä Kokemuskahvila aloitti toimintansa 27.3.2018. Kävijämäärää ei pystytty arvioimaan ollenkaan, toiveena oli että edes muutama ihminen eksyisi paikalle. Suureksi iloksi huomasimme, että ihmisiä oli välillä niin paljon että istumapaikat olivat kortilla. Kokemuskahvila kokoontuu Heinolassa Tuttiksella (Kaivokatu 16 A1). Kokemuskahvilan tarkoituksena on olla paikka johon voi tulla juuri sellaisena kuin on, purkamaan sydäntään ilman pelkoa siitä, että joku arvioisi sanomisia tai sitä miltä näytät. Teemoja on ollut laidasta laitaan: Masennus ja itsetuhoisuus, koulukiusaaminen, häpeä, minun voimavarani jne. Kokemuskahvila palaa kesätauolta 29.8. Kokoontumiset ovat joka toinen keskiviikko 16.00 – 18.00. Osaa viime kevään teemoista on pyydetty uudestaan, toive on kuultu ja pyrimme sen toteuttamaan. Tämän syksyn teemat näet tässä lehdessä olevassa Heinolan Kokemuskahvilan mainoksesta. Tervetuloa Kokemuskahvilaan! 21


22


23


TUPA-RYHMÄ Aikuisille ja senioreille tarkoitettu ryhmä kokoontuu Nuorisotila MISPA:ssa (hautausmaan toimisto ja huoltorakennus, Puistotie 10) Maanantaina, tiistaina ja keskiviikkona klo 11:00 – 15:00

Jos tunnet yksinäisyyttä tai päivät ovat samanlaisia, ilman minkäänlaista toimintaa tai virikkeitä. Olet sydämellisesti tervetullut ryhmäämme saamaan toimintaa ja uutta sisältöä arjessa jaksamiseen.

VIIKKO OHJELMA Maanantaina: Askartelua klo 11:00 – 13:30 Tiistaina: Bingo klo 12:45 Keskiviikko: Toimitaan toiveiden mukaan Mahdollisuus joka toinen viikko, että pieni kävelylenkki klo 12:30 jälkeen. Päivittäisen ohjelman lisäksi muu aika vapaata toimintaa. Joka ma-ke päivänä klo 12:00 – 12:45 kahvituokio, tarjolla kahvia/teetä ja mahdollisuus tehdä myös voileipää. Ryhmien ulkopuolella voi pelailla esim. biljardia, dartsia sekä lautapelejä. Ryhmiin osallistuminen on täysin vapaaehtoista, voit alkaa osallistumaan ryhmiin omien tuntemusten mukaan tai tutustua ensin vaikka ryhmän jäseniin ja toimintaan. Ota vaikka ystävä tai kaveri mukaan, jos lähteminen tuntuu ensin jotenkin vaikealta.

Lisätietoja Pertiltä puh: 0400 756635

24


ASKARTELUA ORIMATTILA SYKSY 2018 syyskaudella Mispalla "Tupa" klo 11:00 - 13:30 Teemapäivät ovat: maanantai 03.09. maanantai 17.09. maanantai 01.10. maanantai 15.10. maanantai 05.11. maanantai 19.11. maanantai 03.12. maanantai 17.12.

Unisieppari, Anna Kivileppäkerttu, Kirsti Heijastin, Kirsti Lasipurkkilyhty, servetti tai muu, Anna Ovikranssi, käpy tai kuusenhavu, Anna Mehiläisvahakynttilä, Kirsti Tonttu tai/ja joulukuusitaittelu, Anna Kristallienkeli, Kirsti

TURINATUVAT ORIMATTILASSA SYKSYLLÄ 2018 torstaisin klo 14.00 - 15.30 nuorisotila MISPA:n tiloissa - puistotie 10 Tervetuloa kahvikupposen ääreen kuuntelemaan lyhyttä alustusta päivän aiheesta ja keskustelemaan yhdessä aiheen herättämistä ajatuksista.

torstai 30.8. Kun taas kohdataan - kesäni kohokohtia. Vapaata keskustelua. torstai 13.09. Kaksisuuntainen mielialahäiriö torstai 27.09. Yksinäisyys torstai 11.10. Mielenterveys ja muut sairaudet torstai 25.10. Läheisriippuvuus torstai 08.11. Ilo torstai 22.11. Itsestä huolehtiminen torstai 13.12. Vapaata keskustelua. YHTEISLAULUA JA MUSIIKKIBINGO Nuorisotila MISPA:n tiloissa – Hautaustoimiston rakennus, Puistotie 10 SUNNUNTAISIN 16.9., 14.10., 4.11. ja 9.12. KLO 14 – 15.30 Tervetuloa laulamaan, bingoilemaan ja kahvittelemaan yhdessä muiden kanssa. Laulattajana Duo Toivoton tapaus

25

Lisätietoja Pertiltä: 040 075 66 35


Auta asunnotonta - lahjoita lapaset! Annetaan yhdessä lahja, joka lämmittää saajaansa. Keräämme ehjiä ja puhtaita miesten ja naisten käsineitä, villasukkia, kaulaliinoja ja pipoja 15.10. asti.

Lisätietoja: 26 www.ehyt.fi/lahjoitalapaset


Päijät-Hämeen Mielenterveystyön Tuki MIETE ry Kerintie 2, 15100 Lahti miete@phnet.fi Kotisivu: www.mietery.fi Jäsentalo avoinna: ma klo ti - pe klo la klo su klo

9.00 - 15.00 9.00 - 16.00 12.00 - 15.00 KARAOKE 12.00 - 15.00

Toimisto avoinna: ma-pe klo 12-15 Toimistotyöntekijä/palveluneuvoja Sampsa Raatikainen 044 4890022 sampsa.miete@gmail.com Projektikoordinaattori Sanna Valkonen 044 0270202 sanna.miete@gmail.com Keittiö Mervi Ahveninen 044 0345063 Toiminnanjohtaja Riikka Salmi 044 5757610 riikka.miete@gmail.com Miete-lehti on Päijät-Hämeen Mielenterveystyön Tuki ry:n jäsenten oma jäsenlehti. Tekstejä lehteen voit lähettää ennakkoon toimistoon tai osallistua lehden toimittamiseen yhdessä muiden kanssa yhdistyksen jäsentalossa Kerintiellä. Muista ilmoittaa uudet osoitetietosi muuttaessasi. Näin varmistat myös Mielenterveyden keskusliiton Revanssi-lehden saannin. Miete-lehden julkaisija:

Päijät-Hämeen Mielenterveystyön Tuki ”Miete” ry Jakelu: Postitetaan yhdistyksen jäsenille ja yhteistyökumppaneille Yhdistys toimii STEA:n ja Lahden kaupungin tuella.

27


28