Page 1

Gナ想pテ。rolテウk


Gőzpárolók

A Miele gőzpároló megvásárlása egy élvezetes ízeket, jó közérzetet és főzési élményt ígérő csodálatos barátság kezdete. 2


A gőzpároló egy igazán sokoldalú tehetség, amely ideálisan egészíti ki a sütőt és a főzőlapot. Ha párolt köretet szeretne a főételhez, vagy akár az egész menüt párolással akarja elkészíteni, akkor immár nincsenek akadályok.

3


Egy igazi erősítés konyhájában Gőzpárolás Miele módra

A hagyomány és az innováció találkozása: gőzpárolás az ezredfordulón A napjainkban ismert gőzpárolás Kínából származik. Kínában a párolás már évszázadok óta a legfontosabb ételkészítési mód. Itt már jóval időszámításunk előtt duplafalú főzőedényeket használtak, így az ételt a folyadéktól elkülönítve tudták párolni. E kíméletes elkészítési mód előnyeit Nyugaton sokáig alábecsülték. A Miele gőzpárolókkal viszont végre otthon is hasznosíthatja a konyhaművészet ezen újítását – egyszerűen, kényelmesen és rendkívül ízletesen.

4


Több íz, több tápanyag: miért egészséges a gőzpárolás? A Miele gőzpárolóban készült ételek ünneppé teszik az étkezést. Mindenekelőtt az intenzív, hamisítatlan eredeti íz és az étel kellemesen ropogó állaga az, ami újra és újra elvarázsolja az embert. A gőzpárolás elve ugyanolyan egyszerű, mint amilyen hatékony: a forró gőz minden oldalról körbejárja az ételt. Az azonnali hőcsere biztosítja a gyors párolási folyamatot, nem kell kivárni az előfőzési időt. A párolnivaló nincs vízben, így nem ázik ki: az étel szinte teljes mértékben megőrzi ízét és tápanyagait. Kíméletes elkészítési módjának köszönhetően a gőzpárolás különösen a kényes élelmiszerek, pl. a zsenge zöldség, a hal, de akár a hús és a burgonya főzésére is alkalmas. 5


Az egészséges táplálkozás előnyei A párolt étel több tápanyagot tartalmaz

A Miele gőzpárolóival rendkívül kíméletesen készíthet el friss élelmiszereket. Ezt rögtön érzi az ember – sőt, még a laboratóriumban is mérhető. A gőzpárolással ugyanis nem csak az ételek intenzív, természetes íze marad meg, hanem az értékes vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek nagy része is. Tudományos vizsgálatok bizonyítják a gőzpárolás hagyományos főzési módszerekkel szembeni előnyeit. Így például a gőzpárolt élelmiszerek vitamintartalma akár 50%-kal is meghaladhatja a hagyományosan vízben főzött ételekét. A gőzpárolás a lehető legjobb ételminőséget biztosítja, és jelentős mértékben hozzájárul a tápanyagokban gazdag és egészséges táplálkozáshoz.

Gőzpárolás – az ideális párolási módszer A neves gießeni és koblenz/landaui egyetemek tudományos vizsgálatai igazolták a gőzpárolás hagyományos párolási módszerekkel szembeni előnyeit. Tápanyagok „Tudományos mércével vizsgálva megállapíthatjuk, hogy a gőzpárolt zöldségek messze jobban megőrzik a kényes tápanyagokat (pl. C-vitamin, ásványi anyagok, nyomelemek), mint a hagyományos módon főzött zöldségek.” Elmar Schlich, műszaki tudományok doktora, egyetemi tanár

Több vitamin, több ásványi anyag

A gőzpárolóban készült brokkoli 50%-kal több C-vitamint tartalmaz, mint a főzött.

A párolt paprika 25%-kal több C-vitamint tartalmaz, mint a főzött paprika.

A gőzpárolóban elkészített paprikában ugyanannyi ásványi anyag van, mint a nyers paprikában. Összehasonlításképpen a vízben főzött paprikában mintegy 45%kal kevesebb a tápanyag, mint a nyersben. 6


Ízletesebb „Tudományos mércével vizsgálva azt állapíthatjuk meg, hogy a gőzpárolt zöldség a hagyományosan főzött zöldséget érzékszervileg (íz, forma, szín, állag) messze felülmúlja. A Miele gőzpárolói minden vizsgált élelmiszer és minden érzékszerv esetében első helyen végeztek a főzéssel szemben.” Dr. Michaela Ziems, ökotrofológus

A laboratóriumi tesztek során tudományos pontozási rendszer szerint négy olyan kritériumot értékeltek, amelyek az élvezeti érték szempontjából mérvadóak: kinézet, illat, íz és állag. Egyértelmű eredményt kaptak: a gőzpárolás a zöldségelkészítés legízletesebb és legegészségesebb módja, függetlenül attól, hogy friss vagy mélyhűtött zöldséget dolgozunk fel.

A kímélő gőzpárolás során a hal megőrzi állagát és jellegzetes ízét. Egyértelműen megmutatkozik tehát, hogy az étel érzékelhető jellemzői terén milyen fölényben vannak a Miele gőzpárolói.


Sokféle megoldás A Miele gőzpárolók típusai

Beépíthető gőzpárolók A Miele gőzpárolói sokoldalúan építhetők be a konyhába. Kompakt kialakításának köszönhetően modelltől függően tökéletesen illeszkedik a konyhaszekrénybe. Így teljesen egyéni módon határozhatjuk meg, hogy hova helyezzük el a Miele gőzpárolót.

8


Szabadon álló gőzpárolók Ha a konyhában már nincs hely egy újabb készülék beépítésére, akkor sem kell lemondania a gőzpároló előnyeiről. Ideális esetben a Miele szabadon álló gőzpároló elfér a konyhabútor munkalapján. Ez a készülék is ugyanolyan kezelési komfortot és sokrétű alkalmazási lehetőségeket kínál, mint a beépíthető változat.

9


Gőzpárolás egyéni stílusban A Miele gőzpárolók kivitelei

Gőzpárolók A Miele gőzpároló túlnyomás nélkül, 40-100°C-os hőmérséklet-tartományban működik. Alkalmas zöldségek, hal, köretek, desszertek és sok más étel kíméletes elkészítésére.

Gőzpárolók sütővel - kombi gőzpároló Egy másik változat a sütővel ellátott gőzpároló. Ezekről részletesen egy külön fejezetben, a gőzpárolók után olvashat.


A Miele három komfortos változatban készít gőzpárolókat. Mindegy, hogy melyik modellt választja, az intenzív íz és az egészséges táplálkozás mindig garantált. 11


Tökéletesen illeszkedik az elvárásokhoz A Miele gőzpárolók beépítési méretei

A Miele gőzpárolók többféle méretben kaphatók. Itt összeállíthatja a tökéletes konyháját

Klasszikus kivitel 60 cm széles, 45 cm magas

Kompakt kivitel 60 cm széles, 35 cm magas

Bárhol elhelyezhető szabadon álló gőzpároló 50 cm széles, 37 cm magas

12


13


Különböző gőzelőállítási módok – mindig tökéletes végeredmény A Miele gőzpároló rendszerei és technológiái

14


Külső gőzelőállítás Más gőzelőállító rendszerekkel ellentétben a Miele készülékei a belső párolótéren kívül állítják elő a gőzt. Ez több dolog miatt is hasznos a párolási folyamat során: optimális gőzmennyiség, optimális hőmérsékletmérés és -tartás, mennyiségtől független párolási idő és gyors felfűtés. Ráadásul vízkő sem rakódik le a belső térben, ami rendkívül megkönnyíti a tisztítást. MultiSteam A MultiSteam a külső gőzelőállítás tökéletes továbbfejlesztése. A Miele ezt a technológiát alkalmazza az összes 45 cm magas gőzpárolóban, amelyet kifejezetten a nagy párolóterek követelményeire fejlesztett ki. A gyors gőzelőállításról és a párolótér gyors felfűtéséről a nagyteljesítményű gőzfejlesztő (3,3 kW) gondoskodik. A speciális modulba épített nyolc befúvónyílás elrendezése és iránya úgy lett kialakítva, hogy biztosítsa a gőz gyors eloszlását a párolótérben és a párolóedényben. Így a párolás egyenletes, az étel pedig tökéletes ízű és zamatú lesz. MonoSteam Ez a gőzpárolási rendszer a kisebb belső terű gőzpárolókban fejti ki optimálisan hatását. Ennél a technológiánál a gőzfejlesztő a víztartályban kap helyet. A gőzt egy befúvónyílás vezeti be a párolótérbe.

15


Exkluzív kialakítás a teljes élményhez! A gőzpárolók termékjellemzői*

MultiSteam Tökéletesség saját ízlés szerint – a Miele gőzpároló egy igazi sokoldalú tehetség, amely ideálisan egészíti ki a sütőt és a főzőlapot. Mivel a párolási idő a gőzpárolásnál és a főzésnél is azonos, semmit sem kell változtatnia főzési szokásán. Előételt, levest, halat, húst, zöldséget, köretet vagy édességet külön-külön is készíthet, de egyetlen párolási folyamattal egy teljes menüt is főzhet. A Miele gőzpárolóval minden egyéni kívánságának eleget tehet, akár keményebbre, akár zsengére szeretné párolni az ételeket. A tökéletes végeredményről a Miele MultiSteam technológiáján alapuló külső gőzelőállítás gondoskodik. A gyors gőzképzést és felmelegítési időt, a gőzelosztást és az egyenletes párolást nyolc befúvónyílás biztosítja.

16


Nagy párolótér és nagy felület Teljes mélységében kihasználható: egyszerre nagyobb mennyiség is elkészíthető, amivel időt és energiát takarítunk meg.

Automatikus menüpárolás Egy komplett menü: a hőmérsékletet, a párolási időt és a sorrendet a "Menüpárolás" program automatikusan beállítja.

Könnyű tisztítás Nincs vízkőlerakódás: a külső gőzfejlesztőnek köszönhetően a tisztítás gyors és egyszerű.

Automatikus programok Akár százötvenféle ételt is gondtalanul elkészíthet, legyen szó halról, húsról, zöldségekről vagy egyebekről: a siker garantált.

Melegentartási funkció Az étel nem hűl ki azonnal: a párolás végén a berendezés még 15 percig automatikusan melegen tartja az ételt.

* Modelltől függő kialakítás


18

Párolás három szinten Időt és energiát takaríthat meg: egyidejűleg többféle ételt is párolhat, az illatok és az ízek nem fognak keveredni.

Belső tér megvilágítás és átlátszó ajtó Mindig szem előtt van az étel: a Miele gőzpárolók újdonsága – belső tér megvilágítás és átlátszó ajtó.

Könnyű víztartály Egyszerű kezelés: a könnyű műanyag  víztartályt gyorsan és kényelmesen  feltöltheti.

Mennyiségtől független párolási teljesítmény Akár 100 gramm akár 1 kg, a párolási idő minden ételnél mindig megegyezik.

Sokféle tartozék Válassza ki a felszereltséget: a speciális felhasználásokhoz a Miele tartozékok széles választékát kínálja.

CleanSteel Nem marad ujjlenyomat a nemesacélon: a felület védőbevonatot kapott, így felesleges a speciális tisztítás.

Gőzredukció Biztonságos és kényelmes: az ajtó nem párásodik, az ételt pedig azonnal és könnyen kiveheti.

Saját programok A kedvenc ételeihez egyszerűen csak rögzítse az üzemmódot, a hőmérsékletet és az időtartamot, és kedvence bármikor újra elkészíthető.

Kényelmes vízkőmentesítő program Egyszerű vízkőmentesítés: a kijelzőn megjelenő utasításokkal és a Miele vízkőmentesítő tablettákkal a készüléke mindig tökéletesen működik.


Javasolt párolási hőmérséklet Nem kell hosszadalmasan gondolkodnia: a készülék javaslatot tesz a helyes hőmérsékleti értékre.

Készülékhűtő rendszer és hideg frontfelület Maximális védelem: a készülék külső felülete és környezete hideg marad, védelmet nyújtva az égési sérülések ellen.

Időbeállítási funkciók Mindig pontos: a párolás kezdő és befejező időpontja, időtartama, valamint a pontos idő egyszerűen beprogramozható.

Saját beállítások Döntsön saját maga: a nyelv, a jelzőhangok, a kijelző fényereje és még sok minden más egyénileg beállítható.

Elektronikus hőmérsékletszabályozás Automatikus felügyelet: a rendszer folyamatosan felügyeli és tartja beállított párolási hőmérsékletet.

Biztonsági funkciók Egy igazi őrangyal: ha megfeledkezne a bekapcsolt készülékről, a biztonsági kikapcsolás közbelép.

* Modelltől függő kialakítás

19


Minden recepthez a megfelelő beállítás A Miele gőzpárolók sokrétű alkalmazási lehetőségei

Befőzés és még sok minden más A gőzpároló nem lenne igazi Miele termék, ha nem rendelkezne többféle kényelmi kiegészítő funkcióval. Így értékes segítséget nyújt a tartósításhoz is, legyen szó a fagyasztás előtti blansírozásról vagy befőzésről. A mélyfagyasztott étel kiolvasztására szintén a gőzpároló kínálja a legjobb eszközt. Ráadásul a készülék az egyszer már párolt ételek felmelegítésekor is újra bizonyítja kiválóságát: a melegítés gyors és kíméletes.

Zöldségek A természet a legjobb formájában: a gőzpárolóban kíméletesen elkészített zöldség megőrzi saját eredeti ízét, ráadásul egészséges is. 20


Hal/tenger gyümölcsei Gyógyír a testnek és a léleknek: a halat a gőzpároló pontosan a kívánt puhaságúra párolja, ráadásul a hal jellegzetes íze is megmarad.

Hús Különlegesen puha és szaftos: gőzpárolóban elkészítve a hús teljes mértékben megőrzi tápanyagtartalmát.

Köretek Egyszerűen pótolhatatlanok: a burgonya, a rizs vagy a tészta magas tápanyagértékű elengedhetetlen köretek.

Desszertek Édes csábítás a főétel után: az ízletes fogások lezárása is sokféleképpen elkészíthető a gőzpárolóban.

Tojásfőzés Tökéletes reggeli: 4–10 perc alatt a tojás lágyra, közepesre vagy keményre főzhető 100 °C-on.

Joghurtkészítés Mindig friss, mindig élvezetes: a joghurt a gőzpárolóban 40 °C-on mindössze 5 óra alatt elkészíthető.

Cumisüvegek fertőtlenítése Fertőtlenítés mindössze 15 perc alatt: a cumisüvegek gyorsan és egyszerűen fertőtleníthetők 100 °C-on.

Levesek A kedvelt előétel: a legkülönbözőbb ízlés szerint elkészített levesek változatosságot kínálnak.

Blansírozás Optimális minőségmegőrzés: a blansírozás a zöldség és gyümölcs tartósításának előkészítésére szolgál. 21


Minden recepthez a megfelelő beállítás A Miele gőzpárolók sokrétű alkalmazási lehetőségei

22

Felmelegítés Mintha frissen párolták volna: az ételek 80–100°C-on kb. 5 perc alatt felmelegíthetők.

Kiolvasztás Gyengéden bánik a fagyasztott áruval: a mélyfagyasztott ételeket a készülék 60 °C -on olvasztja ki.

Kelesztés Omlós kenyér vagy kalács: a sokoldalú tehetség erre is képes – csak tegye be a tésztát, és kelessze 40 °C-on.

Nedves kendők melegítése Nyűgözze le vendégeit: a különleges fogásokhoz a törlőkendőket  a gőzpárolóban készítse elő.

Melegentartás Egy kis késés nem okozhat problémát: az ételeket a gőzpároló 15 percig automatikusan melegen tartja.

Léfacsarás Készítsen saját maga gyümölcslevet vagy zselét: a gőzpárolóban kíméletesen kinyerheti a levet a gyümölcsből.

Csokoládéolvasztás Nem ég oda, nem csomósodik össze: 90 °C-on tökéletesen megolvaszthatja a csokoládét.

Hámozás Egyszerű és gyors hámozás: csak tegye a paradicsomot, őszibarackot vagy mandulát 1–4 percre a gőzpárolóba.

Sterilizálás A befőzés ideális előkészítése: pl. a gyümölcsbefőtthöz optimálisan sterilizálja az üvegeket.


Befőzés Nincs szükség állandó felügyeletre: a gyümölcs, a zöldség és a hús a gőzpárolóban rendkívül kényelmesen befőzhető. 23


Beépíthető- és szabadon álló gőzpárolók

Típus-/Modell megnevezése Kialakítás Szabadon álló gőzpároló Beépíthető gőzpároló Design PureLine/ContureLine Kijelző Süllyeszthető gombok Élvezeti értéket növelő termékjellemzők Pontos hőmérsékletszabályozás 40 és 100°C között Menüpárolás ízek és illatok keveredése nélkül Automatikus programok egyedi felhasználói beállítással Melegentartás Üzemmódok Automatikus programok Gőzpárolás Felolvasztás Felmelegítés Kezelési kényelem Gőzpárolás akár 3 szinten Automatikus menüpárolás Gőzredukció a párolási idő vége előtt Pontos idő/Dátum kijelzés/Stopper Start-Stop programozás Valós hőmérséklet kijelzése/Javasolt hőmérséklet Saját programok/ Egyedi beállítások Készülékajtó CleanGlass ajtó Ajtónyitás Párolótér Párolótér nagysága (liter) Szintek száma Szintenkénti terület MultiSteam modul/MultiSteam modul LED-világítással Ápolás Nemesacél front Cleansteel felülettel Külső gőzelőállítás Rejtett alsó fűtőbetét kondenzvíz elpárologtatásához Automatikus vízkőmentesítés Gőztechnológia és vízellátás MultiSteam/MonoSteam Vízmennyiség kb. 90 perc párolási időre Víztartály gőzképzővel/Frissvíz tartály Háztartási készülék hálózat Előszerelve/Előkészítve Miele@Home rendszerre Biztonság Készülékhűtő rendszer és hideg készülékfront Biztonsági kikapcsolás/Reteszelés Kontaktkapcsoló az ajtóhoz Műszaki adatok Beépítési méretek (fülkeméret) mm-ben (szélesség x magasság) Teljes csatl.-i érték (kW)/Hálózati feszültség (V)/Hálózati biztosíték (A) Tartozékok Perforált nemesacél párolóedény/Zárt aljú nemesacél párolóedény Tartórács/Felfogó tál Szakácskönyv/Beváltható kupon szakácskönyvre Színek Nemesacél/Cleansteel Havanna barna Briliáns fehér Obszidián fekete

24

DG 6010

DG 6030

DG 6100

•/•

•/•

–/• EasySensor –

• •

• •

• • •

EasySensor –

– –

EasySensor –

– –

20

– –

– –

– –

• •

– – –/–/– – •/– –/•

• •

– – –/–/– – •/– –/•

• • –

–/–/– – •/– –/•

–/– balos

–/– balos

•/–

24 3 1/2 GN –/–

24 3 1/2 GN –/–

38 4 1/3 GN +1/2 GN •/–

• • •

• • • •

• • • •

–/•

–/•

• •/–

•/– • –/•

• •/– •

• •/– •

• •/– •

– 2,3/230/10

560 – 568 x 360 x 310 2,3/230/10

560 – 568 x 450 x 550 3,4/230/16

2/1 –/– –/•

2/1 –/– –/•

3/1 1/– –/•

• •/–

lefelé


Típus-/Modell megnevezése Kialakítás Szabadon álló gőzpároló Beépíthető gőzpároló Design PureLine/ContureLine Kijelző Süllyeszthető gombok Élvezeti értéket növelő termékjellemzők Pontos hőmérsékletszabályozás 40 és 100°C között Menüpárolás ízek és illatok keveredése nélkül Automatikus programok egyedi felhasználói beállítással Melegentartás Üzemmódok Automatikus programok Gőzpárolás Felolvasztás Felmelegítés Kezelési kényelem Gőzpárolás akár 3 szinten Automatikus menüpárolás Gőzredukció a párolási idő vége előtt Pontos idő/Dátum kijelzés/Stopper Start-Stop programozás Valós hőmérséklet kijelzése/Javasolt hőmérséklet Saját programok/ Egyedi beállítások Készülékajtó CleanGlass ajtó Ajtónyitás Párolótér Párolótér nagysága (liter) Szintek száma Szintenkénti terület MultiSteam modul/MultiSteam modul LED-világítással Ápolás Nemesacél front Cleansteel felülettel Külső gőzelőállítás Rejtett alsó fűtőbetét kondenzvíz elpárologtatásához Automatikus vízkőmentesítés Gőztechnológia és vízellátás MultiSteam/MonoSteam Vízmennyiség kb. 90 perc párolási időre Víztartály gőzképzővel/Frissvíz tartály Háztartási készülék hálózat Előszerelve/Előkészítve Miele@Home rendszerre Biztonság Készülékhűtő rendszer és hideg készülékfront Biztonsági kikapcsolás/Reteszelés Kontaktkapcsoló az ajtóhoz Műszaki adatok Beépítési méretek (fülkeméret) mm-ben (szélesség x magasság) Teljes csatl.-i érték (kW)/Hálózati feszültség (V)/Hálózati biztosíték (A) Tartozékok Perforált nemesacél párolóedény/Zárt aljú nemesacél párolóedény Tartórács/Felfogó tál Szakácskönyv/Beváltható kupon szakácskönyvre Színek Nemesacél/Cleansteel Havanna barna Briliáns fehér Obszidián fekete

DG 6200

DG 6401

DG 6800

•/–

•/–

•/–

• • • –

• • • •

• • • •

20

> 75

> 150

– –

• • •

–/–/– – •/– –/•

• •/•/• • •/• 20/•

• • • •/•/• • •/• 20/•

•/–

•/•

•/•

38 4 1/3 GN + 1/2 GN •/–

38 4 1/3 GN + 1/2 GN –/•

38 4 1/3 GN + 1/2 GN –/•

• • • •

• • • •

• • • •

•/– • –/•

•/– • –/•

•/– • –/•

•/–

• •/– •

• •/• •

• •/• •

560 – 568 x 450 x 550 3,4/230/16

560 – 568 x 450 x 550 3,4/230/16

560 – 568 x 450 x 550 3,4/230/16

3/1 1/– –/•

3/1 1/– –/•

3/1 1/– –/•

• • • •

• • • •

• EasySensor –

lefelé

• DirectSensor –

lefelé

• M Touch –

• • •

lefelé

25


Hasznos információk részletezve A Miele gőzpárolók összefoglalása

Automatikus programok A legkülönbözőbb ételek elkészítésére beállított intelligens automata programok megkönnyítik a mindennapokat a konyhában. Immár nincs szükség a hőmérséklet és az időtartam kézi beállítására. Emellett sok ételnél még a párolási fok is egyénileg beállítható – tökéletes végeredmény, a siker pedig garantált. Így egyszerűen és biztosan készíthet különlegességeket. Automatikus menüpárolás Az automatikus menüpárolás esetében különböző ételek akár 3 automatikus programját is kombinálhatja egymással. A hőmérséklet, a párolási idő és a sorrend beállítása mindig automatikusan történik. A berendezés jelzi, hogy a menü egyes fogásait melyik szintre kell betolni ahhoz, hogy minden egyszerre legyen kész. Így a teljes menüt idegeskedés nélkül, tökéletes időzítéssel készítheti el. Belső tér megvilágítás és átlátszó ajtó Az átlátszó ajtónak és az egyedülálló, innovatív belső tér megvilágításnak köszönhetően kiválóan ráláthatunk a párolóba betett ételekre. CleanSteel A Miele nemesacél házból készült berendezései kiváló minőségű CleanSteel felületkezelést kaptak. Ezen eljárásnak köszönhetően a felületek nagyon könnyen, speciális tisztítószer nélkül tisztíthatók. Az ujjlenyomatok szinte láthatatlanok a CleanSteel felületen. Elektronikus hőmérséklet szabályozás A párolási hőmérsékletet a berendezés elektronikusan felügyeli és megbízhatóan szabályozza. Az állandóan pontos hőmérsékletnek köszönhetően mindig a legjobb eredményt érhetjük el. Gőzredukció A készülék a gőzt már a párolási folyamat vége előtt elkezdi leengedni a belső térből. Így az étel nagyon kényelmesen kivehető. Időbeállítási funkciók Beprogramozhatja a párolás kezdetét és végét, illetve egyszerűen annak időtartamát. Így az ételek a kívánt időpontra pontosan elkészülnek. A beprogramozott párolási idő lejárta után a folyamat automatikusan véget ér. Áramkimaradás esetén az órafunkció kb. 200 órán át működésben marad. Ha visszajön az áram, az aktuális idő jelenik meg kijelzőn, nem kell újra beállítani. Javasolt párolási hőmérséklet A kijelző minden üzemmódhoz javasol egy hőmérsékletet, amelyet tetszése szerint egyszerűen módosíthat. Nincs szükség tehát arra, hogy külön betáplálja az értéket. Ilyen a Miele gőzpároló kezelése: logikus és egyszerű!

Kényelmes vízkőmentesítő program Minden Miele gőzpároló nagyon kényelmesen vízkőmentesíthető a Miele vízkőmentesítő tablettákkal. A berendezés jelzi, hogy mikor kell elvégezni a vízkőmentesítést, a kijelző pedig lépésről lépésre végigvezet a rövid folyamaton. Készülékhűtő rendszer és hideg frontfelület A Miele gőzpárolók folyamatos hűtést kapnak. Így a kezelőfelület és fogantyúk, továbbá a konyhabútor is kellemesen hűvös marad. A rendszernek köszönhetően nem csapódik le gőz az ajtófelületen, ami biztosítja a készülékfront és a párolótér ajtajának alacsony hőmérsékletét. Mindez garantálja a magas szintű biztonságot és az égési sérülések elleni védelmet. Könnyű tisztítás A külső gőzelőállításnak és a nemesacél párolótérnek köszönhetően a Miele gőzpárolók különösen könnyen tisztíthatók. A párolótérben nem rakódik le vízkő, a párolótér sima falai és mindenekelőtt az alsó része különösen könnyen tisztítható és ápolható. A párolás után elég egy áttörlés, és minden újra száraz és ragyogó. Könnyű víztartály Minden MultiSteam technológiás Miele gőzpároló könnyű, egyszerűen kezelhető víztartályt kapott. A gőzfejlesztő a párolótér mögött kapott helyet. Melegentartási funkció A párolási idő lejártával a készülék 15 percig automatikusan melegen tartja az ételt, anélkül, hogy az veszítene minőségéből. Semmi borzasztó nem történik, ha a vendégek pár percet késnek. Mennyiségtől független párolási teljesítmény Függetlenül attól, hogy csak egy adagot szeretne készíteni, vagy az egész családnak főz, fagyasztott vagy friss élelmiszert használ, a a párolási időtartam mindig ugyanannyi. Szó sincs tehát arról, hogy törnie kellene a fejét, vagy a párolási időt kellene számolgatnia. MultiSteam A MultiSteam a nagyteljesítményű gőzfejlesztő és a nyolc befúvónyílás által biztosított optimális gőzelosztás kombinációja. A nagyteljesítményű gőzfejlesztő gondoskodik a gyors gőzelőállításról és a párolótér gyors felfűtéséről. A nyolc befúvónyílás elrendezése és iránya úgy lett kialakítva, hogy az biztosítja a gőz gyors elosztását a párolótérben és a párolóedényben, így az étel párolása is egyenletes lesz. Nagy párolótér és nagy felület A Miele gőzpárolók új MultiSteam párolótere lehetővé teszi, hogy mind a három szinten egy 1/2-es méretű és egy 1/3-as méretű GN-edényt toljunk be egymás mögé. Ekkora tálcafelületet senki más nem tud felmutatni!

2


Párolás három szinten A Miele gőzpárolóban akár három szinten is párolhat egyszerre – akár különböző ételeket is. Ugyanis a gőzpárolás során sem az illat, sem pedig az íz nem keveredik más ételek zamatával. Így egyszerre többszemélyes teljes menüt is elkészíthet. Minden étel megtartja saját, hamisítatlan zamatát. Saját beállítások Sok Miele modellen a gyárilag beállított paraméterek, pl. a szenzorgombok hangereje stb. egyénileg módosítható. Saját programok A Miele gőzpárolókban akár 20 saját programot is létrehozhat: a hőmérséklet és az időtartam, ezáltal pedig a kívánt párolási fok egyénileg meghatározható. Így a gyakran készített ételek beállításai egyetlen mozdulattal lehívhatók, a korábban jól sikerült párolt ételei pedig automatikusan pontosan ugyanúgy elkészülnek. Sokféle tartozék A Miele gőzpárolók szériatartozékként sokféle párolóedénnyel vannak felszerelve. Ezen túlmenően a speciális felhasználásokhoz tartozékok széles választékát kínáljuk, amelyeket a Miele márkakereskedőknél vagy a Miele webáruházban szerezhet be. Speciális automata programok A legkülönbözőbb ételek elkészítésére beállított intelligens automata programok megkönnyítik a mindennapokat a konyhában. Immár nincs szükség a hőmérséklet és az időtartam kézi beállítására. Emellett sok ételnél még a párolási fok is egyénileg beállítható - tökéletes végeredmény, a siker pedig garantált. Sokféle receptünk mellett megadjuk néhány közkedvelt menzetközi étel receptjét is. Így akár a karácsonyi pudig vagy a lime-os sajttorta is tökéletesre sikerülhet.

27


Miele Kft. H-1022 Budapest Alsó Törökvész út 2. 1525 Budapest, Pf. 29. Tel.: (+36 1) 880 6400 Fax: (+36 1) 880 6402 e-mail: info@miele.hu http://www.miele.hu Miele Bemutatóterem: Tel.: (+36 1) 880 6450 Fax: (+36 1) 880 6401 e-mail: bemutatoterem@miele.hu Nyitva tartási idő: Hétfőtől péntekig: 9.00-17.30 Szombaton: 10.00-14.00

A Miele termékek a CE minőségi védjeggyel rendelkeznek. A CE előírásoknak való megfelelőséget a gyártó garantálja. Miele márkaszerviz H-1022 Budapest Alsó Törökvész út 2. Telefon: (+36 1) 880 6480 Fax: (+36 1) 880 6403 e-mail: szerviz@miele.hu

A feltüntetett forint árak a hulladékkezelési díjat tartalmazó javasolt áfás fogyasztói árak, melyeknek mindenkori változtatásának jogát – költségnövekedésre, tévesztésre, valamint nyomdai-, és szedési hibákra való tekintettel – a Miele Kft. fenntartja magának. A javasolt áfás fogyasztói árak szolgáltatást nem tartalmaznak. Az igénybevett szolgáltatások külön fizetendők.

© Miele & Cie., Gütersloh / M-Nr. 9 756 370 / FM 130151 (77) / MMS 13-0054 / A módosítás joga fenntartva.

Miele - Catalogue Steam ovens - HU  
Miele - Catalogue Steam ovens - HU  
Advertisement