Page 1

Hűtő- és fagyasztószekrények, bortemperáló hűtők


Sokszínű modellek a modern életvitelhez Hűtő- és fagyasztószekrények, bortemperáló hűtők

2

A Miele hűtő- és fagyasztószekrényei a legmodernebb technológiával és egyedülálló kényelmi funkciókkal vannak felszerelve. Mindegyik készüléket úgy fejlesztettük ki, hogy eleget tegyenek a minőséggel és tartós működéssel kapcsolatos legmagasabb elvárásoknak. A nagyszerű Miele design azonnal felismerhető – nemes anyagok és letisztult vonalvezetés, még a készülékfront mögött is, ahogy azt a Mielétől megszoktuk.


3


Sokszínű modellek a modern életvitelhez A Miele hűtőszekrények típusai

A Miele berendezések lenyűgöző funkcióinak köszönhetően mindenfajta élelmiszer optimális körülmények között frissen tárolható vagy mélyhűthető. Legyen szó beépíthető, szabadon álló vagy MasterCool hűtőről, minden Miele készülék kényelmi funkciókkal járul hozzá az egészséges és modern életvitelhez.

4


Hűtőszekrények A PerfectFresh intelligens fiókok profeszszionális módon tartják frissen az élelmiszereket. Válassza ki saját Miele készülékét lenyűgöző modellválasztékunkból. 72–178 cm magas beépíthető készülékek, valamint 85–200 cm magas szabadon álló készülékek állnak rendelkezésre.

Hűtő-fagyasztó kombinációk Ezek a készülékek külön ajtóval nyitható nagy hűtőtérrel és fagyasztórésszel rendelkeznek. A Miele hűtő-fagyasztó kombinációk egy készülékben egyesítik a friss élelmiszerek, valamint a fagyasztott áruk kényelmes, kímélő tárolását.

Fagyasztószekrények Gyors és hatékony fagyasztás sokféle elrendezési lehetőséggel és funkcionalitással. A Miele fagyasztókészülékek önállóan is használhatók, de nagyon jól kombinálhatók egy megfelelő Miele hűtőszekrénynyel is. A letisztult, időtlen stílus minden készüléknél lenyűgöző. De a belső értékek is meggyőzőek: ilyen például az akár -26°C-os fagyasztási teljesítmény. Bortemperáló hűtők Optimális tárolóhely a nemes boroknak: több, egymástól függetlenül szabályozható zónával a vörös- és fehérborok valamint a pezsgők számára. A Miele bortemperáló hűtők nem csak a borkedvelők professzionális készülékei, hanem a lakás reprezentatív designelemei is.

MasterCool A beépíthető hűtő- és fagyasztószekrények egyik rendkívüli sorozata: a legmagasabb szintű design tökéletes funkcionalitással kombinálva. Minden részletet pontosan az igényeknek megfelelően dolgoztak ki. A gondosan megválaszott anyagok rendkívüli minőségérzetet biztosítanak a MasterCool modelleknek.


PerfectFresh Színtiszta és természetes íz!

6


Megvettük a friss árut – és mi legyen utána? A friss élelmiszerek jelentik az egészséges táplálkozás alapját. A piacon vásárolt étvágygerjesztő zöldséget és gyümölcsöt lehetőleg ugyanilyen frissen szeretnénk elfogyasztani is. De ki tudja azt megoldani, hogy minden nap friss hozzávalókat vegyen a főzéshez? Tehát amellett, hogy jó minőségű élelmiszereket vásárolunk, figyelmet kell fordítani a helyes tárolásra is. Ez dönti el, hogy mennyire marad friss, ízletes és egészséges az alapanyag az elkészítés során. Erre kínál megoldást a PerfectFresh hűtőzóna. Intelligens hűtés – egészséges táplálkozás A PerfectFresh a Miele innovatív élelmiszer-hűtési megoldása. Egy olyan speciális hűtőzóna a Miele hűtőszekrényben, amely optimális tárolási feltételeket teremt számos élelmiszer számára. A PerfectFresh hűtőzónában a különböző zöldség- és gyümölcsfajták, a hús, a hal és a tejtermékek jóval tovább tarthatók el, mint egy hagyományos hűtőszekrényben. A 0–3 °C-os hőmérsékleten és mindig ideális páratartalom mellett még a kényesebb élelmiszerek is kíméletesen és minőségüket megőrizve tárolhatók. Az élelmiszer érték A német háztartásokban a megvásárolt élelmiszerek 20 %-a a szemétben végzi. Ez annak is betudható, hogy nem optimális körülmények között tárolják őket és ezért hamar megromlanak. Ezek fele zöldség és gyümölcs. Átlagosan minden német évente 300 euró értékű élelmiszert dob ki a szemétbe. Csinálja jobban – a PerfectFresh technológiával Az élelmiszer tovább megőrzi az értékes vitaminokat és ásványi anyagokat. Sokáig friss élelmiszer – ezt azonnal látja és érzi az ember!

7


Száraz levegőjű fiók A PerfectFresh száraz levegőjű fiókban hús, hal és majdnem az összes tejtermék ideális körülmények között tárolható. A hőmérséklet 0–3 °C-os. A száraz levegőjű fiókban tárolt élelmiszerek eltarthatósága hosszabb, mintha azokat a normál hűtőtérben tárolná.

8

* Mennyiségtől és a beállított értéktől függően

páratartalom

hőmérséklet

Párás levegőjű fiók A PerfectFresh párás levegőjű fiókot kifejezetten a magas páratartalmú környezetet igénylő zöldség és gyümölcs tárolására terveztük. A 0 –3 °C-os hőmérséklet és a 90%-os páratartalom* gondoskodik arról, hogy az élelmiszerek jóval hosszabb ideig maradjanak frissek.


A szavatossági időn túl akár 3 hétig is friss marad A száraz levegőjű fiókban optimálisan tárolhatók a húsok, halak és tejtermékek. A 0 –3 °C-os hőmérséklet gondoskodik arról, hogy az élelmiszerek frissek maradjanak és megőrizzék minőségüket. Így például a joghurt akár 3 héttel is tovább tárolható, mint a szavatossági ideje. Önnek tehát ritkábban kell bevásárolnia és kevesebb élelmiszert fog kidobni. Ezzel időt és pénzt takarít meg, amit egyéb szép dolgokra fordíthat.

Élelmiszer (példák)

Hosszabb eltarthatóság a szavatossági időn túl

Vaj, élesztő, felvágott

akár 1 héttel

Tejszín, kefír

akár 2 héttel

Joghurt, lágy sajtok

akár 3 héttel

Élelmiszer (példák)

Hosszabb frissesség, mint a hűtőszekrényben

Fejes saláta, gombák, hagyma, eper, áfonya, nektarin

akár 1 héttel

Spárga, kelkáposzta, szilva, rebarbara, őszibarack, cseresznye

akár 2 héttel

Körte, alma, répa

akár 4 héttel

Tipp: Takarja le vagy csomagolja be az élelmiszert, mielőtt berakja a száraz fiókba. Így megmarad a élelmiszer nedvességtartalma, a ízek és illatok pedig nem vegyülnek más ételekével. Győződjön meg mindig minden érzékszervével a élelmiszer minőségéről – akár a szavatossági időn túl is!

Akár 4 hónappal is hosszabb ideig friss, mint a hűtőszekrényben A zöldség és gyümölcs tárolására a párás levegőjű fiók a tökéletes hely. Alacsony hőmérsékleten és magas páratartalom mellett nagyon sokáig frissek és fogyaszthatók maradnak az élelmiszerek. Ha teljesen telepakoljuk a fiókot friss zöldséggel és gyümölccsel, akkor automatikusan párás belső klíma keletkezik, amit a Miele speciális konstrukciója megőriz. Így például az alma a hagyományos hűtőszekrényhez képest akár 4 hónappal is tovább tárolható a párás levegőjű fiókban. A zöldség és gyümölcs mindig kéznél van a hűtőszekrényben – ropogósan és zamatosan, mintha most hozta volna a piacról. Hiszen a párás fiókban a élelmiszer sokáig megőrzi tápanyagait, állagát és ízét. Tipp: A zöldséget és gyümölcsöt csomagolás nélkül tegye be a fiókba, hogy kibontakozhasson a nedvességtartalma. Hogy elégséges páratartalom keletkezzen, mindig jól rakja meg a fiókot. A szabályozó csúszkával a párás levegőjű fiók szüksége esetén száraz fiókká is átalakítható.


PerfectFresh Pro Tárolás profi módon – a Mielével

10


Intenzív kutatás után a Mielének sikerült továbbfejlesztenie a PerfectFresh alapjául szolgáló technológiai elveket. Az eredmény: PerfectFresh Pro. A PerfectFreshPro-val a zöldség és gyümölcs még tovább őrzi meg frissességét és minőségét, így még magasabb elvárásoknak tesz eleget. A friss élelmiszerek kiemelkedően hosszú tárolhatóságát a Miele speciálisan perforált fiókfedele biztosítja. Ez egyedülálló módon tartja a párás levegőjű fiókban uralkodó klímát. Élelmiszer (példák)

PerfectFresh (hosszabb frissesség, mint a hűtőszekrényben)

PerfectFresh Pro (hosszabb frissesség, mint a hűtőszekrényben)

Fejes saláta, gombák, hagyma, eper, áfonya, nektarin

akár 1 héttel

akár 2 héttel

Spárga, kelkáposzta, szilva, rebarbara, őszibarack, cseresznye

akár 2 héttel

akár 3 héttel

Relatív páratartalom

A PerfectFresh Pro-val profiként tárolhatja élelmiszereit. A friss élelmiszerek szakértőjének innovációja.

hűtőszekrény

Tárolási idő

*Az eltarthatóság teljesen megtöltött PerfectFresh / PerfectFresh Pro párás levegőjű fiók, valamint a piacról frissen vásárolt zöldség és gyümölcs esetén értendő.


A Miele kezelési koncepciója A hűtők kezelése még sosem volt ilyen egyszerű

A Miele kezelési koncepciói kifejezetten felhasználóbarátak. Mindegyik hűtő a legmodernebb kezelőelemekkel rendelkezik, így tökéletesen összekapcsolódik a funkció és a design. 12


Manuális hőmérséklet-szabályozó A manuális hőmérséklet-szabályozóval egyszerűen, a megszokott módon állítható be a hőmérséklet.

ComfortControl kezelés A ComfortControl kezelés során a különböző funkciók, mint például a hőmérséklet-beállítás, az automatikus szuperhűtés vagy a hangjelzés kényelmesen, érintőgombokkal vezérelhetők. A hőmérsékletet fénydiódák jelzik.

PicTronic kezelés A PicTronic kezelés is kényelmesen, érintőgombokkal vezérelhető. A hőmérsékletet egy fekete kijelző mutatja.

TouchControl kezelőfelület A szabadon álló készülékek TouchControl felületét a szenzorgombokkal ellátott sima kezelőpanel és a digitális, a pontos fokértéket megadó hőmérséklet-kijelző jellemzi. Elég egy érintés a kívánt funkció kiválasztásához.

Miele Touch kezelőfelület A design jegyében született a beépíthető berendezésekhez készült Miele Touch kezelőfelület. A kialakítás alapvető jegyei mindenhol ugyanazok, ami teljesen egységes formavilágot biztosít minden beépíthető Miele készüléknél. A Miele Touch felületen minden fő funkció gyorsgombbal lehívható. A többi funkció a kijelzőről vezérelhető.


Hatékonyság és fenntarthatóság Környezettudatos takarékoskodás a Miele hűtő- és fagyasztószekrényekkel

14


A Miele hűtő- és fagyasztószekrényei a legjobb energiatakarékossági értékekkel rendelkeznek. A Miele aktuális hűtőberendezései jól szemléltetik, hogy korszerű módon miként tud kéz a kézben járni a nagy teljesítmény és az energiatakarékosság. A Miele sokat fordít a modern technológiák, például a hűtőegység és a szigetelés folyamatos továbbfejlesztésére. Mégpedig sikerrel, hiszen a készülékek többsége jóval felülmúlja az A+ energiahatékonysági besorolást. Az A+ besorolású készülékekkel 20%-kal több energiát lehet megtakarítani az A osztályhoz képest. Az A++ készülékek legalább 40%-kal, az A+++ osztályúak pedig akár 60%-kal kevesebb energiát fogyasztanak, mint az A osztály hasonló modelljei. Az összes Miele modell referenciaként szolgál saját osztályában, és mércét állít a környezetbarát technológiák terén. A Mielénél még a különleges kialakítású, nagy belső térrel rendelkező háztartási készülékek is kifejezetten takarékosan működnek. Egy olyan készüléknél, amely a nap 24 órájában üzemel, az alacsony energiafogyasztás jelentős megtakarítást jelent, ráadásul ezzel a természeti erőforrásokat is óvjuk. A Miele hűtő- és fagyasztószekrényei mindig jó választásnak bizonyulnak, legyen szó a saját otthonunkról vagy a környezetünkről.

15


MasterCool hűtőkészülékek Design és csúcstechnológia nagyban

A nagy térfogatú beépíthető MasterCool készülékekkel a Miele egy új termékkategóriát vezetett be. A csúcskategóriás készülék egyesíti magában a minőségi formatervet, a lenyűgöző innovációt és az utolérhetetlen komfortot. A MasterCool készülékek teljesen új dimenzióba helyezik az olyan fogalmakat, mint az élvezet és a kényelem.

16


Lenyűgöző látvány Már a készülékre pillantva képet alkothatunk arról, hogy milyen precizitással és gondossággal választották ki és dolgozták fel a MasterCool sorozat anyagait: a részletek iránti végtelen szeretetet érhetjük itt tetten, amely az utánozhatatlan látványban tükröződik.

Csúcsminőség Tökéletességgel és precizitással jutunk el a legjobb minőséghez. Mindez, már a megfelelő anyagok kiválasztásával elkezdődik. Kiváló minőségű üvegpolcok, karcálló műanyagok és masszív alumínium keret jelzik az egyedülálló minőséget. A csúcskategóriás termékek felé vezető úton eddigi ismereteink és tapasztalataink adnak iránymutatást. Tökéletes formaterv A hűtőtér egyedülálló kialakítása minden igényt kielégít. A vízszintes vonalvezetés kiemeli a letisztult formatervet. A hűtőtér sima, fehérre fényezett falai könnyen tisztíthatók, és hozzájárulnak a készülék tökéletes, tükröződésmentes megvilágításához.

Maximális kényelem A MasterCool hűtőszekrények a legmagasabb szintű kényelmet biztosítják a mindennapokban, mégpedig olyan funkciókkal, mint az élelmiszerek optimális tárolása, a jégkocka- és vízadagolás, a briliáns megvilágítási koncepció és a gyors kezelhetőség. A MasterCool hűtőszekrények minden területen eleget tesznek a legmagasabb elvárásoknak. Sokféle típus nagy méretben is A hűtőszekrénytől kezdve a bortemperáló hűtőig a Miele mindegyik típusa kapható a nagyméretű MasterCool változatban. A különböző szélességű kivitelek és az ajtónyitás választható irányának köszönhetően a MasterCool készülékek kombinálhatóságának szinte semmi sem szab határt.


Miele bortemperáló hűtők Stílus és változatosság – a bor élvezete új minőségben

18


Az igazi ínyenceknél a bor élvezete már az ital kiválasztásánál elkezdődik. Az otthoni tárolástól függ, hogy meddig tudjuk élvezni a bor ízét. A helyes tárolás ugyanis közvetlenül kihat a bor fogyaszthatóságára. A Miele bortemperáló hűtőszekrény optimális feltételeket kínál még a legnemesebb évjáratok tárolására is: több hűtőzónában, fokra pontosan, egyénileg állíthatja be a borfajtának megfelelő hőmérsékletet. Így egyszerre többféle bort is ideális körülmények között tárolhat. Különösen a hosszabb ideig tartó tárolás támaszt speciális követelményeket a helyiség hőmérsékletével szemben. A Miele bortemperáló hűtőszekrényei megbízható megoldást kínálnak és folyamatosan tartják a megkívánt hőmérsékletet. Felszereltségük éppen olyan egyedi, mint maguk a borok. Beépítve tökéletesen belesimul a konyha designjába, a bárhol elhelyezhető szabadon álló készülék pedig a SommelierSet-tel különálló lakberendezési tárgyként is megállja a helyét.

19


Side-by-Side A Miele hűtőszekrények változatos beépítési lehetőségei

A Miele hűtőszekrények nemcsak sokféle méretükkel, minőségükkel és prémium formatervükkel győzik meg a felhasználót, hanem nagyszerű kombinálhatóságukkal is. Egymás mellé helyezhet például két hűtőszekrényt, vagy választhatja a klasszikus kombinációt, azaz az egymás mellé rakott hűtő- és fagyasztószekrényt. Az alábbi beépíthető készülékek 60 cm széles állószekrénybe integrálhatók, és egymás mellett helyezhetők el: Készülék bal oldalon

Készülék jobb oldalon

178-as fülke FN 9752 i

K 37272 iD, K 37472 iD

FN 9752 i

KF 37272 iD, KFN 37282 iD,  KFNS 37432 iD, KFN 37452 iDE,  KFN 37682 iD, KF 37132 iD

KFNS 37432 iD

FN 9752 i

KFNS 37432 iD

K 37272 iD, K 37472 iD

Az alábbi szabadon álló készülékek 60 cm szélesek, és egymás mellett helyezhetők el:

20

Készülék bal oldalon

Készülék jobb oldalon

FN 12827 S edt/cs

K 12820 SD edt/cs

FN 14827 S ed/cs-1

K 14820 SD ed/cs

KWTN 14826 SDE ed/cs-1

K 14820 SD ed/cs

KWTN 14826 SDE ed/cs-1

K 14827 SD ed/cs


21


Tökéletes végeredmény és komfortosabb kezelés Hűtő- és fagyasztószekrények, bortemperáló hűtők termékjellemzői*

PerfectFresh Amellett, hogy jó minőségű élelmiszereket vásárlunk, figyelmet kell fordítani a helyes tárolásra is. Ez dönti el, hogy mennyire marad friss, ízletes és egészséges az alapanyag az elkészítés során. Erre kínál megoldást a PerfectFresh, amely garantálja a friss élelmiszerek tökéletes tárolását. Az élelmiszerek tovább megőrzik a vitaminokat, tápanyagokat és persze az ízüket! 22


PerfectFresh Pro A még élvezetesebb ízekért: az innovatív Miele technológiának köszönhetően a zöldség és gyümölcs tovább megőrzi frissességét.

FlexiLight Tökéletes megvilágítás tükröződés nélkül: a fényforrás a berakott ételektől függően minden fiókszinten egyénileg pozícionálható.

NoFrost Kényelmes: immár nem kell manuálisan leolvasztani a fagyasztót; a keringetett levegő megakadályozza a fagyasztott áru eljegesedését.

DynaCool Egyenletes hőmérséklet-elosztás: egy ventilátor gondoskodik a hideg levegő optimális keringetéséről és eloszlásáról.

ComfortClean Gyorsan tisztítható: az ajtóban elhelyezett kiváló minőségű tartók egyszerűen tisztíthatók a mosogatógépben.

* Modelltől függő kialakítás


További meggyőző jellemzők Hűtő- és fagyasztószekrények bortemperáló hűtők termékelőnyei

24

VarioBord A hűtőből az asztalra: a sokféleképpen használható tálalópolcok egyetlen mozdulattal kivehetők és beakaszthatók.

EasyOpen ajtónyitás Könnyen nyitható: a nyitószerkezet a legapróbb részletekig kidolgozott, az ajtó pedig kifejezetten kényelmesen nyílik.

AirClean aktív szűrő Az aktív szén és a természetes kitozán kombinációja eredményesen semlegesíti a szagokat.

SommelierSet Mindenre gondoltunk: a poharak hűtésére, a bor dekantálására és a megnyitott borosüveg temperálására.

SoftClose Halkan és szinte önmagától: az ajtók megbízhatóan és finoman záródnak, így nem esik ki semmi az ajtó csukódásakor.

SelfClose Kényelmesen elérhető: a fiókok a teleszkópos rendszernek köszönhetően teljesen kihúzhatók, majd egy könnyű érintéssel visszatolhatók.

LED világítás Nem igényel karbantartást és emellett energiatakarékos: a hatékony és tartós LED-ek gondoskodnak az optimális megvilágításról.

IceMaker jégkészítő Gyorsan elkészíti és tárolja: a külön bekapcsolható IceMaker naponta 100 jégkockát is előállít.

CleanSteel Nem marad ujjlenyomat a nemesacélon: a felület védőbevonatot kapott, így feleslegessé válik a külön tisztítás.


VarioRoom A hely igény szerint alakítható: ha a nagyobb méretű fagyasztott élelmiszernek több hely kell, a belső tér rugalmasan bővíthető.

Automatikus szuperhűtés és szuperfagyasztás Gyors hűtés és fagyasztás: ideális nagy mennyiségű élelmiszerhez, extra hideg italokhoz vagy kímélő fagyasztáshoz.

FlexiFrame Csak egy mozdulat: az üvegtartó rács bordáinak áthelyezésével a rácsot különböző formájú üvegekre állíthatjuk be.

NoteBoard A feliratozáshoz: a levehető mágneses csíkok az üvegtartó rács elején kaptak helyet.

Hőmérsékletzónák Egyénileg szabályozhatók: egyszerre többféle borfajta is tárolható és tökéletesen temperálható.

MasterFresh fiókok Tökéletesen az igényekre szabható: a páratartalmat szabályozó fiókokban optimális klíma mellett tárolhatjuk az élelmiszereket.

Drop and Lock rendszer Könnyű és biztonságos: a fémkeretes belső tartók magassága több fokozatban állítható, maguk a tartók pedig jól rögzíthetők.

BrilliantLight Kellemes megvilágítás: a halogénizzók teljesen és stílusosan világítják meg a hűtő minden szegletét. * Modelltől függő kialakítás

25


Beépíthető hűtő- és fagyasztószekrények

Típus/Megnevezés Készülék kategória Hűtő-fagyasztó kombináció Kialakítás Beépíthető készülék/Aláépíthető készülék/Dekorfronttal ellátható készülék Ajtónyitás/Ajtónyitás megcserélhető/Side by Side elrendezés lehetséges Design Hűtőszekrény megvilágítás/Hűtőzónánkénti megvilágítás A megvilágítás fajtája PerfectFresh Pro LED megvilágítás Kezelési kényelem MasterFresh/PerfectFresh/SelfClose PerfectFresh Pro információs rendszerrel IceMaker jégkészítő/Vezetékes víz csatlakoztatás/MyIce víztartály ComfortClean/DynaCool/NoFrost/VarioRoom SoftClose-ajtócsukódás csillapítás/Drop and Lock rendszer Vezérlés Elektronikus hőmérséklet kijelzés és szabályozás Kikapcsolható hűtőzóna Független hőmérséklet szabályozás a hűtőzónában és a fagyasztóban Szuperhűtés/Szuperfagyasztás Temperálható zónák száma Hűtőszekrény/Hűtőzóna Állítható magasságú rakodófelület biztonsági üvegből Rakodófelületek száma/ebből osztható Palacktartó krómozott fémből Kivehető zöldségtárolók száma Vaj-, és sajttároló rekesz Variobord-tároló polcrész üvegek/konzervek számára (a tálaláshoz kivehető) Rakodópolc az ajtóban teljes/fél Palacktartó az ajtóban Fagyasztószekrény/Fagyasztózóna Kivehető fagyasztófiókok/fagyasztókosarak száma Állítható magasságú rakodófelületek biztonsági üvegből Hatékonyság és tartósság Energiahatékonysági osztály Éves energiafogyasztás kWh-ban/Energiafogyasztás 24 óra alatt kWh-ban Biztonság Reteszelés/Hálózati feszültség kimaradás kijelzése a fagyasztóban Akusztikus riasztás nyitott ajtónál/Akusztikus hőmérséklet riasztás Optikai riasztás nyitott ajtónál/Optikai hőmérséklet riasztás Műszaki adatok Beépítési méretek (fülkeméret) mm-ben (Magasság x Szélesség) Rögzítési megoldás Hűtőrészre/fagyasztórészre szerelhető bútorajtólap maximális tömege kg-ban Klimaosztály Összes hasznos térfogat (liter) Térfogatok literben: Hűtőzóna/PerfectFresh zóna/4*-os fagyasztó zóna Zajszint dB(A) re1pW Tárolási idő üzemzavar esetén/Fagyasztási kapacitás kg/h-ban Áramfelvétel milliamperben (mA) Szériatartozék Vajtartó doboz/tojástartó

26

KF 37132 iD

KFN 37282 iD

KFNS 37432 iD

•/–/–

•/–/–

•/–/–

jobbos/•/–

jobbos/•/–

jobbos/•/•

•/–

•/–

•/–

–/–/– – –/–/– •/•/–/• –/–

–/•/– – –/–/– •/•/•/• –/–

–/–/– – –/–/– •/•/•/• •/–

PicTronic

PicTronic

TouchControl

2

3

2

LED –

• • •/• •

4/– – 1 –

LED –

• • •/• •

3/– – – –

FlexiLight –

• • •/• •

3/–

• 1 –

– 2/– 1

– 1/– 1

– 2/– 1

3

3

3

A++

A++

A++

238/0,652

238/0,650

233/0,637

•/• –/• –/•

•/• •/• –/•

•/• •/• •/•

1.772 – 1.788 x 560 – 570 Csúszó zsanéros ajtó

1.772 – 1.788 x 560 – 570 Rögzített ajtó

1.772 – 1.788 x 560 – 570 Rögzített ajtó

20/12 SN-T 281 199/0/82 37 24/14,0 1.400

20/12 SN-ST 242 111/68/63 39 20/10,0 1.400

20/12 SN-T 261 198/0/63 39 24/10,0 1.400

–/•

–/•

•/•


Típus/Megnevezés Készülék kategória Hűtő-fagyasztó kombináció Kialakítás Beépíthető készülék/Aláépíthető készülék/Dekorfronttal ellátható készülék Ajtónyitás/Ajtónyitás megcserélhető/Side by Side elrendezés lehetséges Design Hűtőszekrény megvilágítás/Hűtőzónánkénti megvilágítás A megvilágítás fajtája PerfectFresh Pro LED megvilágítás Kezelési kényelem MasterFresh/PerfectFresh/SelfClose PerfectFresh Pro információs rendszerrel IceMaker jégkészítő/Vezetékes víz csatlakoztatás/MyIce víztartály ComfortClean/DynaCool/NoFrost/VarioRoom SoftClose-ajtócsukódás csillapítás/Drop and Lock rendszer Vezérlés Elektronikus hőmérséklet kijelzés és szabályozás Kikapcsolható hűtőzóna Független hőmérséklet szabályozás a hűtőzónában és a fagyasztóban Szuperhűtés/Szuperfagyasztás Temperálható zónák száma Hűtőszekrény/Hűtőzóna Állítható magasságú rakodófelület biztonsági üvegből Rakodófelületek száma/ebből osztható Palacktartó krómozott fémből Kivehető zöldségtárolók száma Vaj-, és sajttároló rekesz Variobord-tároló polcrész üvegek/konzervek számára (a tálaláshoz kivehető) Rakodópolc az ajtóban teljes/fél Palacktartó az ajtóban Fagyasztószekrény/Fagyasztózóna Kivehető fagyasztófiókok/fagyasztókosarak száma Állítható magasságú rakodófelületek biztonsági üvegből Hatékonyság és tartósság Energiahatékonysági osztály Éves energiafogyasztás kWh-ban/Energiafogyasztás 24 óra alatt kWh-ban Biztonság Reteszelés/Hálózati feszültség kimaradás kijelzése a fagyasztóban Akusztikus riasztás nyitott ajtónál/Akusztikus hőmérséklet riasztás Optikai riasztás nyitott ajtónál/Optikai hőmérséklet riasztás Műszaki adatok Beépítési méretek (fülkeméret) mm-ben (Magasság x Szélesség) Rögzítési megoldás Hűtőrészre/fagyasztórészre szerelhető bútorajtólap maximális tömege kg-ban Klimaosztály Összes hasznos térfogat (liter) Térfogatok literben: Hűtőzóna/PerfectFresh zóna/4*-os fagyasztó zóna Zajszint dB(A) re1pW Tárolási idő üzemzavar esetén/Fagyasztási kapacitás kg/h-ban Áramfelvétel milliamperben (mA) Szériatartozék Vajtartó doboz/tojástartó

KFN 37452 iDE

KFN 37682 iD

KF 1901 Vi

•/–/–

•/–/–

•/–/–

jobbos/•/–

jobbos/•/–

jobbos/•/•

•/–

•/•

FlexiLight –

BrilliantLight –

–/–/– – •/–/• •/•/•/• •/–

–/–/•

•/–/–

–/–/– •/•/•/• •/–

•/•/– –/•/•/– –/•

TouchControl

TouchControl

TouchControl –

• • •/• 2

FlexiLight

• • •/• 3

• •/• 3

1 –

3/– – – –

– 2/– 1

– 1/– 1

– 3/– –

2+2

3

2

A++

A++

A+

229/0,627

238/0,650

405/1,110

•/• •/• •/•

•/• •/• •/•

–/– •/• •/•

1.772 – 1.788 x 560 – 570 Rögzített ajtó

1.772 – 1.788 x 560 – 570 Rögzített ajtó

2.134 x 915 Rögzített ajtó

20/12 SN-T 256 196/0/60 39 20/10,0 1.400

20/12 SN-ST 242 111/68/63 39 24/10,0 1.400

38/14 SN-T 483 313/71/99 42 17/20,0 1.000

•/•

•/•

–/–

3/–

3/– – – –

27


Beépíthető hűtőszekrények

Típus/Megnevezés Készülék kategória Hűtőszekrény Kialakítás Beépíthető készülék/Aláépíthető készülék/Dekorfronttal ellátható készülék Ajtónyitás/Ajtónyitás megcserélhető/Side by Side elrendezés lehetséges Design Hűtőszekrény megvilágítás A megvilágítás fajtája PerfectFresh Pro LED megvilágítás Kezelési kényelem MasterFresh/PerfectFresh/SelfClose PerfectFresh Pro információs rendszerrel ComfortClean/DynaCool SoftClose-ajtócsukódás csillapítás/Drop and Lock rendszer Vezérlés Elektronikus hőmérséklet kijelzés és szabályozás Kikapcsolható hűtőzóna Szuperhűtés Temperálható zónák száma Hűtőszekrény/Hűtőzóna Állítható magasságú rakodófelületek biztonsági üvegből Rakodófelületek száma/ebből osztható rakodófelület Palacktartó krómozott fémből Kivehető zöldségtárolók száma Vaj-, és sajttároló rekesz Variobord -tároló polcrész üvegek/konzervek számára (a tálaláshoz kivehető) Rakodópolc az ajtóban teljes/fél Palacktartó az ajtóban Hatékonyság és tartósság Energiahatékonysági osztály Éves energiafogyasztás kWh-ban/Energiafogyasztás 24 óra alatt kWh-ban Biztonság Reteszelés Akusztikus riasztás nyitott ajtónál/Akusztikus hőmérséklet riasztás Optikai riasztás nyitott ajtónál/Optikai hőmérséklet riasztás Műszaki adatok Beépítési méretek (fülkeméret) mm-ben (Magasság x Szélesség) Rögzítési megoldás Hűtőrészre/fagyasztórészre szerelhető bútorajtólap maximális tömege kg-ban Klimaosztály Összes hasznos térfogat (liter) Térfogatok literben: Hűtőzóna/PerfectFresh zóna/Fagyasztófiók Tárolási idő üzemzavar esetén/Fagyasztási kapacitás kg/h-ban Zajszint dB(A) re1pW Áramfelvétel milliamperben (mA) Szériatartozék Vajtartó doboz/tojástartó

28

K 5124 UiF

K 37272 iD

K 37472 iD

•/•/–

•/–/–

•/–/–

jobbos/•/–

jobbos/•/–

jobbos/•/–

–/–/– – •/– –/–

–/•/– – •/• –/–

–/•/• – •/• •/–

Forgatógomb – – 2

PicTronic –

TouchControl –

2

2

Izzólámpa –

2/1 – 1 –

LED –

6/– – – –

FlexiLight –

• •

6/–

• – –

– 2/– 1

– 3/– 2

– 3/– 2

A++

A++

A++

139/0,381

134/0,366

134/0,366

– –/– –/–

• •/– –/–

• •/– •/–

820 x 550 Rögzített ajtó

1.772 – 1.788 x 560 – 570 Rögzített ajtó

1.772 – 1.788 x 560 – 570 Rögzített ajtó

19/– SN-ST 125 110/0/15 12/13 38 700

26/– SN-T 308 216/92/0 0/0,0 38 1.200

26/– SN-T 308 216/92/0 0/0,0 38 1.200

–/•

–/•

•/•


Típus/Megnevezés Készülék kategória Hűtőszekrény Kialakítás Beépíthető készülék/Aláépíthető készülék/Dekorfronttal ellátható készülék Ajtónyitás/Ajtónyitás megcserélhető/Side by Side elrendezés lehetséges Design Hűtőszekrény megvilágítás A megvilágítás fajtája PerfectFresh Pro LED megvilágítás Kezelési kényelem MasterFresh/PerfectFresh/SelfClose PerfectFresh Pro információs rendszerrel ComfortClean/DynaCool SoftClose-ajtócsukódás csillapítás/Drop and Lock rendszer Vezérlés Elektronikus hőmérséklet kijelzés és szabályozás Kikapcsolható hűtőzóna Szuperhűtés Temperálható zónák száma Hűtőszekrény/Hűtőzóna Állítható magasságú rakodófelületek biztonsági üvegből Rakodófelületek száma/ebből osztható rakodófelület Palacktartó krómozott fémből Kivehető zöldségtárolók száma Vaj-, és sajttároló rekesz Variobord -tároló polcrész üvegek/konzervek számára (a tálaláshoz kivehető) Rakodópolc az ajtóban teljes/fél Palacktartó az ajtóban Hatékonyság és tartósság Energiahatékonysági osztály Éves energiafogyasztás kWh-ban/Energiafogyasztás 24 óra alatt kWh-ban Biztonság Reteszelés Akusztikus riasztás nyitott ajtónál/Akusztikus hőmérséklet riasztás Optikai riasztás nyitott ajtónál/Optikai hőmérséklet riasztás Műszaki adatok Beépítési méretek (fülkeméret) mm-ben (Magasság x Szélesség) Rögzítési megoldás Hűtőrészre/fagyasztórészre szerelhető bútorajtólap maximális tömege kg-ban Klimaosztály Összes hasznos térfogat (liter) Térfogatok literben: Hűtőzóna/PerfectFresh zóna/Fagyasztófiók Tárolási idő üzemzavar esetén/Fagyasztási kapacitás kg/h-ban Zajszint dB(A) re1pW Áramfelvétel milliamperben (mA) Szériatartozék Vajtartó doboz/tojástartó

K 1801 Vi

• •/–/– jobbos/•/•

BrilliantLight –

•/–/– – –/• –/•

TouchControl –

• 2

3/– – – – – 4/– – A+ 181/0,495 –

•/• •/• 2.134 x 762 Rögzített ajtó 50/– SN-T 454 327/127/0 0/0,0 40 400 –/–

29


Beépíthető fagyasztószekrények

Típus/Megnevezés Készülék kategória Fagyasztószekrény/Fagyasztóláda Kialakítás Beépíthető készülék/Aláépíthető készülék/Dekorfronttal ellátható készülék Ajtónyitás/Ajtónyitás megcserélhető/Side by Side elrendezés lehetséges Design Fagyasztószekrény megvilágítás A megvilágítás fajtája Kezelési kényelem IceMaker jégkészítő/Vezetékes víz csatlakoztatás NoFrost/VarioRoom SoftClose-ajtócsukódás csillapítás/Drop and Lock rendszer Vezérlés Elektronikus hőmérséklet kijelzés és szabályozás Szuperfagyasztás Fagyasztószekrény/Fagyasztózóna Víz,- és jégadagolás az ajtón keresztül Kivehető fagyasztófiókok/fagyasztókosarak száma Kivehető fémkosarak száma az ajtóbelsőben Kivehető fémkosarak száma Állítható magasságú rakodófelületek biztonsági üvegből Hatékonyság és tartósság Energiahatékonysági osztály Éves energiafogyasztás kWh-ban/Energiafogyasztás 24 óra alatt kWh-ban Biztonság Reteszelés/Hálózati feszültség kimaradás kijelzése a fagyasztóban Akusztikus riasztás nyitott ajtónál/Akusztikus hőmérséklet riasztás Optikai riasztás nyitott ajtónál/Optikai hőmérséklet riasztás Műszaki adatok Beépítési méretek (fülkeméret) mm-ben (magasság x szélesség) Rögzítési megoldás Hűtőrészre/fagyasztórészre szerelhető bútorajtólap maximális tömege kg-ban Klimaosztály 4*-os fagyasztó zóna Zajszint dB(A) re1pW Tárolási idő üzemzavar esetén/Fagyasztási kapacitás kg/h-ban Áramfelvétel milliamperben (mA) Tartozékok Hűtőakkuk/Jégkocka készítő tálak

30

F 1472 Vi

FN 9752 i

•/–/–

•/–/–

balos/•/•

jobbos/•/•

BrilliantLight

– –

•/• •/– –/•

–/– •/• •/–

TouchControl

ComfortControl

• 2 1 –

– 8 – – –

A+

A+

306/0,837

325/0,888

–/– •/• •/•

•/• •/• –/•

2.134 x 457 Rögzített ajtó

1.772 – 1.788 x 560 – 570 Rögzített ajtó

–/65 SN-T 190 40 13/14,0 800

–/23 SN-T 211 38 34/18,0 1.300

–/–

•/•


Beépíthető- és szabadon álló borhűtők

Típus/Megnevezés Készülék kategória Borhűtők Kialakítás Szabadon álló készülék Beépíthető készülék/Aláépíthető készülék Ajtónyitás/Ajtónyitás megcserélhető Design Színek és ajtófrontok Hűtőszekrény megvilágítás/Hűtőzónánkénti megvilágítás A megvilágítás fajtája Kezelési kényelem DynaCool/SoftClose-ajtócsukódás csillapítás Active AirClean - aktívszén szűrőbetét cserére figyelmeztető kijelzéssel Farácsok Kihúzható farácsok/FlexiFrame – rugalmasan elhelyezhető farácsok SommelierSet Selector-palackbemutató Vezérlés Elektronikus hőmérséklet kijelzés és szabályozás Temperálható zónák száma Hatékonyság és tartósság Energiahatékonysági osztály Éves energiafogyasztás kWh-ban/Energiafogyasztás 24 óra alatt 100 liter hasznos űrtartalomra Biztonság Reteszelés/Hálózati feszültség kimaradás kijelzése a fagyasztóban Akusztikus riasztás nyitott ajtónál/Akusztikus hőmérséklet riasztás Optikai riasztás nyitott ajtónál/Optikai hőmérséklet riasztás Műszaki adatok Méretek mm-ben (szélesség x magasság x mélység) Beépítési méretek (fülkeméret) mm-ben (magasság x szélesség) Klimaosztály Bortemperáló zóna literben Zajszint dB(A) re1pW Áramfelvétel milliamperben (mA)

KWT 4154 UG-1

KWT 1612 Vi

– –/• jobbos/•

UV-szűrős üvegajtó

UV-szűrős üvegajtó

LED

BrilliantLight

•/–

balos/•

•/–

•/– • •/–

• • •/–

ComfortControl 2

TouchControl 3

C

C

251/0,55

295/0,22

– –

•/•

– –

–/–

•/• •/•

597 x 817 x 575 820 – 870 x 600 SN-ST 126 43 800

603 x 2.125 x 608 2.134 x 610 SN-T 365 42 700

31


Hasznos információk részletezve A hűtőberendezések összefoglalása

AirClean aktív szűrő Az élelmiszerek tárolása nemcsak hűvös, hanem szagsemleges környezetet is igényel. Ez igaz a borok szagmentes tárolására is. Erre kínál megoldást a Miele AirClean aktív szűrője. A hatóanyagok – az aktív szén és a természetes kitozán – innovatív kombinációjának köszönhetően a hűtőtérben alig keletkeznek szagok. A szűrő egyszerűen és gyorsan behelyezhető és azonnal üzemkész. Automatikus szuperhűtés és szuperfagyasztás A Miele hűtők kényelmet biztosítanak a felhasználóknak. Az automatikus szuperhűtés 6 órán át a legalacsonyabb fokra szabályozza le a hűtőtér hőmérsékletét. Tökéletes megoldás, ha nagyobb mennyiséget kell gyorsan lehűteni. Az automatikus szuperfagyasztás során a fagyasztó a legnagyobb intenzitással üzemel. A gyors lefagyasztás megóvja a tápanyagokat, és megőrzi az élelmiszer állagát, hiszen megakadályozza a jégkristályok képződését. BrilliantLight A nagy belső terű MasterCool készülékeknél a halogénizzók tökéletesen megvilágítják a hűtőtér minden szegletét, és kellemes fénybe vonják a tárolt élelmiszereket. A bársonyosan ragyogó alumíniumprofilok elegáns vonást kölcsönöznek a készüléknek. CleanSteel Minden nemesacél készülék CleanSteel speciális felületkezelést kapott. Előnyei, hogy kevésbé láthatók az ujjlenyomatok. A felület így nagyon könnyen, speciális tisztítószer nélkül tisztítható. ComfortClean A Miele ComfortClean ajtóban elhelyezett tartók kiváló minőségű SAN műanyagból készültek, különösen karcállóak, ellenállnak a vegyi anyagoknak, hőállóak és nagyon jól átlátszanak. A K 9.000, K 10.000 és K 30.000 sorozat mindegyik, ajtóban elhelyezett tartója egyszerűen és higiénikusan tisztítható (maximum 55°C-on) a mosogatóban. Így már nem kell kézzel tisztítani a tartókat. Drop and Lock rendszer A fémkeretes belső tartók magassága több fokozatban állítható, így rendkívül sokféle elhelyezést tesznek lehetővé. Az átgondolt működési elv különösen egyszerű kezelést biztosít, maguk a tartók pedig könnyen és biztosan rögzíthetők.

EasyOpen ajtónyitás a szabadon álló készülékeknél A Miele hűtő- és fagyasztószekrényei különösen kön�nyen és elegánsan nyithatók, hiszen az ergonomikus EasyOpen ajtónyitóval vannak felszerelve, a designharmónia a legapróbb részletekben is megjelenik. Így a Miele hűtő teljes összhangban áll a gyártó egyéb beépíthető konyhai készülékeivel. FlexiLight Az új LED-es üveglap-megvilágítás nemcsak tükröződésmentesen és egyedülálló ragyogással borítja fénybe a Miele hűtők belső terét, hanem minden fiókszinten rugalmasan, egyéni igények szerint is pozícionálható. Így mindegy, hogy milyen térfogatú élelmiszereket helyezünk be, azok nem állják el a fény útját. A FlexiLight megvilágítást ott használhatjuk, ahol az a legjobban elhelyezhető, és ahol a legnagyobb szükség van rájuk. Hőmérsékletzónák A Miele bortemperáló hűtőszekrények külön szabályozható hőmérsékletzónákkal vannak ellátva. Így egyszerre akár különböző borfajtákat, például vörösbort, fehérbort és pezsgőt is ideális hőmérsékleten tárolhat a hűtőben. IceMaker jégkészítő Jéghideg italok profi módon és gyorsan: az automatikus IceMaker adagoló naponta kb. 100 jégkockát tud készít. A Miele vízbekötéssel felszerelt és víztartályos modelleket is kínál. A víztartály egyénileg, igény szerint tölthető fel. LED világítás A közvetett megvilágítás hangulatos atmoszférát teremt, és kihangsúlyozza az anyagok kiváló minőségét. A LED-izzók nem igényelnek karbantartást, és gondoskodnak a hűtőtér optimális megvilágításáról. A hagyományos izzókhoz képest a LED-ek különösen energiatakarékosak és lényegesen hosszabb élettartamúak. MasterFresh fiókok A szabályozható páratartalmú MasterCool fiókokban egyénileg optimalizált klímában tárolhatjuk az élelmiszereket: a hőmérséklet majdnem 0°C, a páratartalom pedig az élelmiszerfajtákra optimálisan  beállítható. Így a zöldségek és a gyümölcsök hosszabb ideig maradnak frissek. NoFrost

DynaCool Az élelmiszerek és borok tökéletes tárolásához a hőmérséklet mellett a páratartalom is fontos. A DynaCool funkció keretében egy ventilátor egyenletesen keringeti a levegőt, így biztosítva a hőmérséklet és a páratartalom egyenletes eloszlását. 32

Az intelligens NoFrost rendszer megakadályozza a fagyasztószekrény belterének eljegesedését. A fiókok így minden gond nélkül kihúzhatók és betolhatók, a jégréteg nem akadályozza a mozgatásukat. Így a NoFrost időtakarékos és kényelmes megoldást kínál, hiszen nincs szükség a készülék kézi leolvasztására. Emellett a fagyasztószekrényben keringetett levegő megakadályozza a fagyasztott áru eljegesedését.


Noteboard Az üvegtartó rács elülső oldalára egy mágneses csík van rögzítve, ami krétával feliratozható. Feljegyezheti ide pl. a bor származási helyét, a szőlőfajtát, az évjáratot stb. Ez áttekinthetővé teszi a gyűjteményt, és egyéni stílust ad a készüléknek. A NoteBoard mágneses rögzítésű, a kényelmes feliratozáshoz könnyen levehetjük, majd visszatehetjük.

VarioRoom A VarioRoom változtatható térrendezési koncepciónak köszönhetően tetszése szerint megnagyobbíthatja a fagyasztóteret. Ez különösen akkor előnyös, ha terjedelmesebb fagyasztott ételeket szeretne tárolni. A fiókok és az üveglapok egyszerűen kivehetők, így egy kézmozdulattal annyi helyet csinál az ételnek, amennyire éppen szüksége van.

PerfectFresh A PerfectFresh zónában az élelmiszerek lényegesen hosszabb ideig tarthatók el, mint a hagyományos hűtőkben. Így az élelmiszer tovább megőrzi az értékes vitaminokat és ásványi anyagokat, és persze tovább friss marad. PerfectFresh Pro A PerfectFresh Pro-val még tovább évezheti a zöldség és gyümölcs frissességét. A Miele továbbfejlesztette az innovatív PerfectFresh technológiát, így a friss élelmiszer még tovább megőrzi minőségét. A PerfectFresh Pro fiókban ideális hőmérsékleti feltételek és meghatározott páratartalom mellett tökéletesen tárolható a zöldség és a gyümölcs. SelfClose A Miele beépíthető készülékek PerfectFresh fiókjai teleszkóposan kihúzható sínrendszerrel vannak felszerelve, amelyek automatikusan, csillapítva húzódnak vissza. A fiókok messzire kihúzhatók, kipakolás után pedig elég egy könnyű érintés, és automatikusan könnyen csukódnak. A fiókok rendkívül halkan és könnyen járnak. E kezelési komfortnak köszönhetően kényelmesen, elég térrel rendelkezve férhetünk hozzá az élelmiszerekhez. SoftClose Csendesen, maguktól csukódó hűtő- és fagyasztószekrény-ajtók a Miele SoftClose innovatív zárórendszerével. Az ajtó 30°-os nyitási szög alatt automatikusan bezáródik. Ráadásul a SoftClose csillapítással is rendelkezik, így az ajtó becsukásakor immár nem csörömpölnek az üvegek az ajtóbelsőben. SommelierSet A vendégei le lesznek nyűgözve: a Miele egyedülálló SommelierSet-jével profi módon dekantálhatja a nemes borokat. Ehhez az új SommelierSet-ben mindig kéznél van a teljes eszközkészlet. A bortemperáló hűtőszekrény pedig további kellemes meglepetéseket is tartogat: fogyassza a pezsgőt és a fehér bort hűtött poharakból, vagy felbontás után is tárolja mindig tökéletes hőmérsékleten a borosüveget. Adja meg a módját a borfogyasztásnak. VarioBord A kiváló minőségű, elegáns VarioBord tálalópolc egyetlen mozdulattal kivehető az ajtóbelső nemesacél foglalatából, majd használat után egyszerűen visszaakasztható. Nemesacél fogantyúval van felszerelve, kiválóan alkalmas az ételek tálalására.

33


Miele Kft. H-1022 Budapest Alsó Törökvész út 2. 1525 Budapest, Pf. 29. Tel.: (+36 1) 880 6400 Fax: (+36 1) 880 6402 e-mail: info@miele.hu http://www.miele.hu Miele Bemutatóterem: Tel.: (+36 1) 880 6450 Fax: (+36 1) 880 6401 e-mail: bemutatoterem@miele.hu Nyitva tartási idő: Hétfőtől péntekig: 9.00-17.30 Szombaton: 10.00-14.00

A Miele termékek a CE minőségi védjeggyel rendelkeznek. A CE előírásoknak való megfelelőséget a gyártó garantálja. Miele márkaszerviz H-1022 Budapest Alsó Törökvész út 2. Telefon: (+36 1) 880 6480 Fax: (+36 1) 880 6403 e-mail: szerviz@miele.hu

A feltüntetett forint árak a hulladékkezelési díjat tartalmazó javasolt áfás fogyasztói árak, melyeknek mindenkori változtatásának jogát – költségnövekedésre, tévesztésre, valamint nyomdai-, és szedési hibákra való tekintettel – a Miele Kft. fenntartja magának. A javasolt áfás fogyasztói árak szolgáltatást nem tartalmaznak. Az igénybevett szolgáltatások külön fizetendők.

© Miele & Cie., Gütersloh / M-Nr. 9 756 370 / FM 130151 (77) / MMS 13-0054 / A módosítás joga fenntartva.

Miele - Catalogue Refrigeration appliances - HU  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you