Page 1

2014 31/7 - 7/8

mieko fiskecamp

NORdic safari mehamn


HEJ

När du läser detta så har du antagligen redan bestämt dig. Om så inte är fallet, så kommer du med allra högsta sannolikhet att göra det snart. Jag gjorde min första Norge-fiskeresa till just Mehamn och har sedan dess varit beroende av att åka tillbaka gång på gång. Det är något med den otroligt vackra men karga naturen, tystnaden på havet och artrikedomen i Mehamn som lockar mig tillbaka. Att min första hälleflundra någonsin vägde över 70 kilo och fångades på Nordic Safari Mehamn gör denna camp extra speciell för mig. Vi ses på vattnet ! Robert “Robbo” Jonsson VD och delägare Mieko Fishing AB


Nordkyn är den nordligaste punkten på Europas fastland. Endast 14 km därifrån ligger Nordic Safari, Mehamn, en fiskecamp med fem exklusiva rorburer. Havsfisket sker i ett av världens mest fiskrika och näringsrika hav, Barents hav. Nordic Safari, Mehamn erbjuder många aktiviteter förutom havsfiske. Du har även möjlighet att fiska från turbåt, lax i någon älv eller öring och röding i någon av de hundratals fina små sjöar som finns på Nordkyn halvöya. Vintertid erbjuds aktiviteter som snöskoteråkning och pimpelfiske. Alla aktiviteter bedrivs i en karg och exotisk natur. Ett besök på Nordic Safari är ett äventyr med både fiske och många naturupplevelser.

Vi har resegaranti utställd till Kammarskollegiet vilket ger dig trygghet i din bokning.


HAVSFISKET

Havsfisket sker i Barents hav som med sitt näringsrika vatten innehåller otroliga mängder fisk. Här kan du fortfarande uppleva fisket som det var i forna tider. Fisket i området är relativt outforskat för många arter och det artriktade

sportfisket är ett helt nytt begrepp i dessa vattnen. Rapporter från de få yrkesfiskare som finns i området indikerar på hälleflundror över 200 kg årligen och de flesta grupper som besöker Nordic Safari får någon hälleflundra


som bonusfisk vid torskfiske. Andra arter som förekommer rikligt är havskatt, lubb, kolja, sej och rödspätta mm. Vidar och Dan är båda uppvuxna i Mehamn och kan fisket riktigt bra. De går gärna igenom vilka positioner

som är lämpliga för respektive art. Dessutom kan de svenska fiskeguiderna John Hedström och Albin Martinsson svara på frågor eller guida er under fisket. Vid fiske i Barents hav bör du använda kraftig havsfiskeutrustning.

S-O La rs har fiskson från Mie k a Han äl t här i mångofishing a skar M ehamn år. .


JOHN HEDSTRÖM


nyttfiske avsnitt 8

Torsk och lubb utanför Nordkynn.

nyttfiske avsnitt 9

Flugfiske efter röding på tundran.

BÅTAR

Nordic Safari Mehamn har bla tre Hansvik 18 fot med Yamaha 50 hk 4-takt samt tre Dolmöy 23 fot med Selva 80 hk 4-takt för uthyrning. Alla b[ter ‘r utrustade med ekolod och plotter. De ligger väl skyddade i Mehamns hamn nära din Rorbue. Vid kraftig vind kan dessa båtar enkelt trailas till den närliggande Hopsfjorden som är en del av Tanafjorden. Det möjliggör fiske även vid kraftiga nordanvindar rakt in mot Mehamn. Alternativt fiske I området på Finnmark och Nordkyn halvöya finns laxförande älvar och hundratals mindre vatten med riktigt god tillgång på röding och öring. Glöm inte att ta med haspelset eller pimpelspö upp till Mehamn. Många av dessa vatten är i stort sett orörda av mänskligheten och ligger inbäddade i en fantastisk natur. Tillgången på kungskrabba är god och guidade fisketurer går att beställa. På Nordkyn halvöya finns även fina laxälvar. Läs mer om det fisket på Gamvik Jeger og Fiskeförening. Statligt fiskekort kan lösas på Inatur.


BOENDE

Incheckning 31/7 kl:15.00 Utcheckning 7/8 kl: 12.00 Nordic Safari, har fem rorbuer eller stugor med hög standard, tre sovrum med två sängar i varje, fullt utrustat kök med öppen planlösning mot vardagsrum med TV, wc/dusch samt hall och en fantastisk utsikt över havet. Stugorna ligger på bryggan med uteplats och förråd för fiskeutrustning. Trådlöst internet finns på hela campen och ingår i priset. Badtunnor och bastu finns även i anslutning till restaurangen. För rensning av fisk, finns ett separat hus innehållande flertalet rensbord, färskvatten, frysbox till varje rorbu samt torkrum för flytoveraller. Hela anläggningen håller mycket hög kvalité. Den närliggande naturen är väldigt spektakulär, arktisk och är en förlängning på den ryska tundran.


resa till mehamn

Flyg upp till Mehamn kan bokas på SAS. Enklast är att resa från Oslo. Busslinjen Köpenhamn-Malmö-Göteborg-Oslo bokas enkelt på GoByBus. Flygplatsen i Mehamn ligger endast ca 1 km från fiskecampen. Det vanligaste alternativet för resor till Nordic Safari Mehamn är kombinationen flyg till Luleå och hyrbil från Luleå till Mehamn (ca 900 km). Rent a wreck har bilar att hyra på Kallax, Luleås flygplats och som gäst till Mieko Fiskecamper erbjuds ni rabatt på redan låga priser.


nyttfiske avsnitt 10 Robbo, Göran och Svärfar fiskar hälleflundra i Mehamn. Vi bjuder på stor fisk och en release utav en hälleflundra på ett sätt som aldrig förut filmats. En kamera placeras på fisken när den sakta simmar mot djupet.


predator BY


Havsfiske-kit John Hedström och Albin Vegas Martinsson har tillsammans med oss på Mieko tagit fram ett kit med allt du behöver för att locka upp stor Skrei, Torsk, Havskatt, och den mytomspumma drottningen av djupet Hälleflundran. Kitet består av två

Tail beten, två Shadar, ett 300g huvud, ett 500g huvud och ett Big fish kevlar stinger set. Detta är allt du behöver för att lyckas i det stora djupa och blå havet. Allt i en hållbar box från Wiggler.

469 :-


priser 2014

SPECIAL ErbJUDANDE Vi har resegaranti utst채lld till Kammarskollegiet vilket ger dig trygghet i din bokning.


Tero Paakki


vad ingår ? FISKE

6 dagars fiske inkl Guide som roterar i båtarna och ser till att alla får lära sig så mycket som möjligt om hälleflundrafisket. Guidernas mål är att se till att alla får chans att landa en stor hälleflundra, eller varför inte en havsvandrande röding i en sjö på tundran ?

After Fish

Efter en lång dags fiske passar det fint med en afterfish. Vi samlas allihopa i resturangen för genomgång, lögner och skryt. Vi bjuder på en öl eller ett glas vin. 4 dagars after fish.

Fiske-energi

Det är viktigt att hålla energinivån hög. Därför ser vi självklart till att varje person får med sig ett paket med fiskesmörgåsar och kaffe ut varje fiskedag.


FRUKOST

Det sägs att frukosten är det viktigaste målet på dagen. Det har vi tagit fasta på, så varje morgon serveras det frukost i resturangen som förövrigt har en underbar utsikt över centrala Mehamn på andra sidan vattnet. Frukost 7 dagar ingår.

MIDDAG

I detta paket ingår tre stycken middagar, varav en är en Kungkrabbsbuffé. Kungskrabborna är ångkokta efter ett gammalt Norskt recept och överträffar all annan skaldjur du någonsin provat på. Det garanterar vi. Vi bjuder även på ett glas vin eller en öl till maten.

T-shirt

Självklart bjuder vi på en T-shirt som ni får med er hem som souvenir. Förutom minnen, den goda maten, naturen, fisket, umgänget, så kan ni stoltsera med en specialdesignad T-shirt när ni kommer hem till verkligheten.

NOK 13.874.-

/person vid 4 st i en rorbu


bokning och betalning

Vi har resegaranti utställd till Kammarskollegiet vilket ger dig trygghet i din bokning. Fakturering sker av Mieko Fishing i norska kronor. Fakturering sker efter bokning, 20% av totalbeloppet betalas inom 10 dagar och resterande belopp betalas senast 14 dagar före ankomst. 200,00 NOK tillkommer i bokningsavgift. Vid avbokning före 60 dagar innan ankomst betalas hela beloppet tillbaka exklusive bokningsavgift. Avbokningsavgift på NOK 550.- per boende tillkommer. Vid avbokning senare än 60 dagar före ankomst – hela beloppet erläggs. All avbokning skall ske skriftligt till Mieko Fishing (brev eller mail). Mieko Fishing är svensk agent för Nordic Safari. Kontakta oss för att boka, fråga eller kontrollera om ledigt boende finns de datum du önskar. Vi reserverar oss för eventuella felskrivingar, prishöjningar samt avvikelser mot denna digitala broschyr. Tel: 0920-180 93, 0733-13 14 46 mail: info@miekofishing.se


butik, webshop och fiskecamper

www.miekofishing.se

Mehamn deluxe-vecka  

Detta är ett special erbjudande för en fiskevecka inkl kungskrabb-buffé, middagar, frukost, matpaket, guider, båt m.m. Ett engångserbjudande...

Advertisement