Crafter Catalog

Page 1

Crafter


02

03


Un parteneriat puternic. Cu peste 60 de ani în urmă, am inventat odată cu modelul Transporter o clasă de autovehicule cu totul nouă, clasa autovehiculelor comerciale uşoare. De atunci şi până acum multe inovaţii au contribuit la uşurarea muncii, fie că ne referim la case de expediţie, şantiere sau ateliere. Astăzi vă prezentăm o ofertă completă, adaptată tuturor cerinţelor, pentru că există pentru fiecare situaţie un autovehicul comercial Volkswagen potrivit. Noi vă punem la dispoziţie un partener de încredere, care să fie de partea Dumneavoastră. Un autovehicul care, ca şi toate celelalte autovehicule comerciale Volkswagen, este robust, multilateral şi eficient: modelul Crafter.

04 – 05 Crafter. Conceptul.

06 – 09 Spaţiul interior.

10 – 13 Motorizări. Conceptul de siguranţă.

14 – 27 18 – 21 22 – 23 24 – 27

Gama de modele. Furgon. Autoşasiu cu platformă. Autoşasiu pentru carosări.

28 – 51 Dotări. 30 - 35 Dotările opţionale. 36 - 37 Sisteme de încălzire, ventilaţie şi aer condiţionat. 39 - 50 Date tehnice. 51 Culori şi tapiţerii.


Succesul necesită calitate.

04

05


Crafter aduce cu sine valori pe care puteţi conta. Este echipat în dotare serie cu o multitudine de detalii practice, care vă vor uşura munca de zi cu zi. La acestea se adaugă peste 600 de dotări opţionale, făcându-l partenerul ideal pentru orice provocare în afacerea Dumneavoastră. Motoarele TDI sunt economice şi performante. Intervalele de service diminuează semnificativ costurile de exploatare. Fiabilitatea acestor maşini împiedică staţionările neproductive. Şi, nu în ultimul rând, calitatea fiecărei etape din producţia acestui vehicul şi anduranţa tipică maşinilor Volkswagen conferă o valoare mare de revânzare.

Crafter işi merită banii din prima şi până în ultima zi de exploatare. *

Informaţii referitoare la consumul de carburanţi şi emisiile CO2 se găsesc la pagina 41.


Luaţi loc. Cabina şoferului este foarte spaţioasă.

06

0708

09


Omul potrivit la locul potrivit cu maşina potrivită. Unul din atuurile lui Crafter este spaţiul: spaţiu pentru documentele Dumneavoastră, spaţiu pentru scule, spaţiu pentru sticle şi, normal, spaţiu pentru Dumneavoastră. Datorită configuraţiei constructive orientate către şofer, acest loc ergonomic de muncă oferă o poziţie şi vizibilitate ideale, indiferent de statura celui de la volan. Şofatul este relaxant, odihnitor. – concept de depozitare cu spaţii DIN A4 în consola centrală – până la 4 compartimente DIN pentru aparatura electrică (trei în consola centrală şi unul cu acces spre plafonul cabinei şofer) – dotare serie cu compartiment deasupra parbrizului şi trei suporturi pentru pahare – suport pentru sticlă de 1,5 l în capitonajele uşilor faţă.

Un loc de muncă potrivit pentru fiecare. Oferta generoasă de spaţiu din cabina şoferului la modelul Crafter se reflectă asupra confortului optim în special la drumuri lungi. Cu reglaj pe înălţime şi înclinare ale scaunului şoferului se poate crea o poziţie avantajoasă de condus pentru orice mărime corporală. Aceasta are un efect benefic atât asupra sănătăţii, cât şi asupra îmbunătăţirii concentrării şoferului şi implicit a siguranţei în trafic. Astfel, Crafter economiseşte timp, bani şi consum nervos. – scaun şofer cu reglare pe înălţime şi înclinare pentru poziţii optime indiferent de statura şoferului – volan amplasat asemănător cu cel de la autoturisme şi cu posibilitate optimă de înclinare şi reglare în adâncime (opţional) – schimbător de viteze joystick – geamuri acţionate electric şi închidere centralizată cu telecomandă – mai multă linişte în habitaclu datorită motorului foarte silenţios.

01 Compartiment amplasat în spaţiul plafonului 02 Compartiment DIN, lampă de citit şi port-ochelari 03 Clemă pentru bilete sau hârtii de mici dimensiuni

01

02

03


10

11


Motor puternic pe drumuri care urcă. Tehnologia inovativă AdBlue. Cu Crafter, drumul Dumneavostră poate fi unul ascendent. Este vizibil, mult mai eficient din punct de vedere economic. Puternicele

sale motoare TDI în cinci cilindri nu sunt numai deosebit de fiabile, ci şi foarte economice, impunându-se prin valorile foarte reduse de consum de carburanţi. Pe de altă parte, se remarcă prin tipica şi binecunoscuta fiabilitate caracteristică pentru orice Volkswagen. Aceste motoare mai au încă un avantaj: ele sunt deosebit de silenţioase, iar rularea pe şosea nu implică un zgomot de motor în habitaclu. Crafter dispune de trei variante de motorizare în funcţie de capacitate: 80,100 şi 120 kW. Pentru ca Dumneavoastră să beneficiaţi de forţa motrică necesară, dezvoltând o putere optimă la o paletă largă de turaţii. – tehnologie TDI deosebit de eficientă, economică şi fiabilă – dotare serie cu filtru particule Diesel – motoare silenţioase în cinci cilindri, adecvate autoutilitarelor – curbă optimă a momentului motor pentru clase diferite pe putere: 80 kW (300 Nm), 100 kW (330 Nm) şi 120 kW (360 Nm) - reprize mai scurte, răspuns spontan al motorului şi performanţe dinamice sporite – dotare serie cu şase trepte de viteze – opţional cu cutie de viteze automatizată Shiftmatic pentru motorizările de 80 kW şi de 100 kW. Tehnologia AdBlue permite un consum redus și protejarea mediului. Acestă inovație reduce consumul de carburant și nivelul noxelor (dioxid de carbon, oxid de azot) emise, prin intermediul unui catalizator suplimentar și a rapoartelor de transmisie mai lungi. Crafter cu AdBlue îndeplinește cele mai înalte cerințe din acest moment, impuse de Standardul European de Emisii EEV (Enhanced Environmentally fiendly Vehicle), Euro V. AdBlue este o tehnologie BlueMotion a Volkswagen, menită să reducă noxele și consumul de carburant.

01 Motor TDI în cinci cilindri 02 Economic și nepoluant

01

02

*Informaţii referitoare la consumul de carburanţi şi emisiile CO2 se găsesc la pagina 41. AdBlue® este marcă înregistrată a VDA (Uniunea Industriei Auto).


12

13


În dotare serie: ESP adaptiv, ABS, ASR şi EDS. Pe primul loc am pus siguranţa: Crafter este dotat cu un pachet ultramodern de siguranţă. Sisteme precum ESP adaptiv, ABS, ASR şi EDS din dotarea de serie, au grijă ca Dumneavoastră şi marfa pe care o transportaţi, să ajungeţi în siguranţă la destinaţie. Fie că este vorba de vreme rea, sau de străzi neadecvate, Crafter se afirmă în orice situaţie învingând greutăţile. Programul electronic adaptiv de stabilitate (ESP) se auto-reglează în funcţie de specificul încărcăturii. Astfel puteţi depăşi cu bine curba, indiferent dacă maşina este încărcată sau nu. – ESP adaptiv, ABS, ASR şi EDS în dotarea serie – Shiftmatic include şi asistentul de urcare în pantă “Hill Holder” (pentru cutiile manuale acesta se poate comanda ca opţional) – opţional disponibil cu senzor de ploaie şi aprindere automată faruri – opţional disponibil cu pilot parcare faţă şi spate – opţional disponibil cu indicator presiune pneuri. Caroseria este robustă şi sigură, cu rezistenţă mare constructivă. Trenul de rulare pe 16” are ca scop o mai bună stabilitate în curbe . Pe lângă airbagul şofer din dotarea de serie, sunt livrabile opţional alte cinci airbaguri (airbag însoţitor, airbaguri laterale şi pentru cap). – comportament la frânare optimizat în toate variantele de încărcare, datorită trenului de rulare pe 16” şi frânelor mărite în comparaţie cu modelul predecesor – stabilitate în curbe datorită ecartamentului mărit şi aparatului de rulare optimizat – bandou lateral de protecţie pe întreaga lungime a autovehiculului – rigiditate optimizată în partea frontală pentru îmbunătăţirea siguranţei – dotare serie cu airbag şofer, opţional disponibile alte cinci airbaguri (la însoţitor, airbaguri pentru cap şi airbaguri laterale).

01 Cutie de viteză automatizată Shiftmatic 02 Program electronic de stabilitate, dotare serie 01

02


378 modele diferite, un singur scop: a munci mai eficient ca oric창nd.

14

15Ofertă variante constructive.

Greutate maximă admisă

Ampatament (mm)

3,5 t

3.665

4.325

4.325 cu consolă

5,0 t

3.665

4.325

4.325 cu consolă

16

17

Furgon acoperiş normal

Furgon acoperiş înălţat

Furgon acoperiş supraînălţat


Autoșasiu cu cabină simplă

Autoșasiu cu cabină dublă

Autoșasiu cu cabină simplă și platformă

Autoșasiu cu cabină dublă și platformă


18

19


Partenerul perfect: Crafter Furgon. Crafter este mereu potrivit pentru orice situaţie: cu trei dimensiuni diferite pentru lungimea spaţiului de marfă, trei înălţimi diferite pentru spaţiul de marfă, 2 ampatamente diferite şi mai multe clase de gabarit, aveţi de ales numai la Furgon între 21 de modele cu 7 volume diferite de încărcare. Pentru orice provocare există soluţia potrivită. – clase de greutate diferite: între 3.5 şi 5.0 t masă totală max. autorizată – două ampatamente diferite: 3.665 / 4.325 mm – cu acoperiş normal, înălţat şi supraînălţat în următoarele variante de înălţimi ale spaţiului de încărcare: 1.650 / 1.940 / 2.140 mm – trei dimensiuni diferite ale lungimii de încărcare: 3.265 / 4.300/ 4.700 mm – 7 volume diferite ale spaţiului de încărcare: 9 / 11 / 11,5 / 14 / 15 / 15,5 / 17 m3. Avantaj: uşă laterală culisantă cu lăţime de 1,30 m, prin care se poate încărca transversal un europalet, nu este singurul detaliu care face modelul Crafter Furgon să fie autovehiculul ideal pentru (de exemplu) meşteşugari sau case de expediţii. Înălţimea spaţiului de încărcare de până la 2,14 m şi uşile batante din spate cu un unghi de deschidere (opţional) de 260° sunt numai o parte dintre micile şi marile aspecte care facilitează încărcarea şi descărcarea la Crafter. – uşă laterală culisantă (1.300 mm lăţime de încărcare) la ampatament mediu şi lung (europaletul se poate încărca cu uşurinţă transversal cu un motostivuitor) – opţional a doua uşă culisantă stânga – uşi spate batante la cerere cu unghi de deschidere de 260° (blocabile) – uşă laterală culisantă cu închidere centralizată din dotarea de serie – spaţiu de manevră generos în spaţiul de încărcare datorită înălţimii maxime de 2,14 m (la acoperiş supraînălţat).


01

20

21


Excelent! 17 m³ volum pentru compartimentul de marfă. În Crafter Furgon pot fi încărcaţi până la cinci europaleţi. Deosebit de avantajoase sunt anvelopele Supersingle pentru că acestea economisesc spaţiu şi combustibil. Pasajele roţilor sunt diminuate, iar rezistenţa la rulare este mai mică. Însă o sarcină mare trebuie să fie şi asigurată. Sistemul de siguranţă conceput în mod ingenios impune noi limite în clasa sa. Fie că este vorba de curbe strânse sau frânare bruscă, totul este sub control. – dotarea serie conţine până la 12 inele de ancorare fixate în podea şi alte două în coloanele B – podeaua de lemn cu suprafaţă tip cauciuc este dotare opţională – opţional dotare cu anvelope Supersingle (până la 4,6 t masă totală max. autorizată) pentru mai mult loc în spaţiul de marfă şi pentru un consum redus de carburant – 4 variante diferite de perete despărţitor conform DIN 75410-3 (perete plin fără geam, serie la furgon, opţional cu geam fix, culisant sau uşă culisantă) – opţional şine ancorare pe pereţii laterali, precum şi pe podea.

01 Modelul Crafter Furgon cu supraînălţare şi ampatament lung


22

23


Construit pentru muncă grea. Crafter autoşasiu cu platformă. Fie că este cu cabină simplă sau cu cabină dublă, acolo unde se munceşte din greu nu ar trebui să lipsească robustul Crafter autoşasiu cu platformă. Compartimentele practice de depozitare din cabina şoferului oferă loc pentru căşti, scule, pachete cu mâncare, băuturi şi multe altele. Pe platforma de dimensiuni mari puteţi transporta în total până la

2.703 kg sarcină utilă. În Crafter platformă cu dublă cabină încap cel mult şapte persoane, ceea ce oferă mari avantaje când vine momentul pentru descărcarea mărfii. – câte trei dimensiuni, respectiv lungimi de platformă; Cabină simplă: 3.400 / 3.600 / 4.300 mm; Cabină dublă: 2.700 / 3.400 / 3.600 mm. – două ampatamente diferite (3.665 / 4.325 mm) – două clase diferite de greutate (3,5 / 5,0 t) – toate scaunele sunt dotate cu centuri de siguranţă în trei puncte şi tetiere – opţional încălzitor electric pentru o încălzire rapidă, efectivă în faza la rece şi degivrare mai bună a geamurilor – datorită celor patru uşi, acces comod în cabina dublă – al doilea rând de uşi la cabina dublă, dotate cu geam – dotare serie cu şase locuri în cabina dublă – bancheta dublă în dreapta însoţitorului disponibilă opţional – în varianta cu cabină dublă, sub bancheta celui de al doilea rând de scaune este amplasat un compartiment practic de depozitare pentru obiecte personale (scule, etc).


24

25


Maşina de bază perfectă pentru carosări: Crafter autoşasiu. Baza pe care puteţi construi. Mulţumită diferitelor clase de sarcini maxim admise şi lungimi pentru suprastructuri, Crafter vă oferă o multitudine de posibilităti de a personaliza şasiul în funcţie de dorinţele şi necesităţile Dumneavoastră. Fluxul de informaţii între maşina de bază şi suprastructură poate fi asigurat prin intermediul unei interfeţe la calculatorul maşinii. – două variante diferite de ampatament, atât pentru cabina simplă, cât şi pentru cabina dublă – opţional al doilea generator (140 A) şi un compresor de răcire disponibil la motorizarea 100-kW cu cutie manuală. – interfaţa pentru consumatorii electrici externi asigură conexiunea între diferitele funcţii (de ex. monitorizarea numărului de rotaţii al prizei de putere) – opţional prize de putere, cu putere maximă de 28 kW la 2.500 rpm şi un cuplu maxim de 140 Nm la 1.000 până la 1.200 rpm.


Un expert テョn fiecare domeniu. Crafter cu echipトビi speciale.

テ始 imagini sunt prezentate 26

27


Doriţi utilizarea într-un domeniu specific? Distribuitorul Volkswagen vă consiliază.1 Foarte versatil, Crafter este compatibil cu multe tipuri de transformări oferite de diferitele firme specializate din ţară sau străinătate. Oricare ar fi planurile Dumneavoastră, distribuitorul Volkswagen vă va consilia şi va găsi cea mai bună soluţie pentru configurarea maşinii de bază şi după caz, completarea cu oferta de transformare prin carosierii independenţi. Vă prezentăm în imaginile de mai jos câteva din principalele tipuri de transformare, la care poate fi supus Crafter.

1

Carosările din imagine nu reprezintă recomandări sau produse impuse.

vehicule fără tehnologie AdBlue.


Perfect echipat. Dotトビi disponibile (selecナ」ie) pentru modelele Crafter.

28

29Dotări exterior. Jante aliaj 16"/ 17" Opţional se pot comanda jante de aliaj: 16"- jante aluminiu 6,5 x 16 cu anvelope 235/65 R16 C. 17"- jante aluminiu 6,5 x 17 cu anvelope 235/60 R17 C.

Faruri de ceaţă Farurile de ceaţă sunt integrate în bara de protecţie faţă.

Cutie scule La modelele şasiu cu platformă se pot comanda două spaţii de depozitare, amplasate exterior stânga şi dreapta. Fiecare are o capacitate de 30 kg şi este confecţionată din material plastic, rezistent la coroziune.

Treaptă lată de acces Treapta de acces cu dimensiunea 300 x 1.600 mm este din oţel galvanizat. Unghiurile exterioare stânga şi dreapta sunt încadrate de profile din cauciuc, cu rol de protecţie.

Suport mărfuri agabaritice Pentru transportul în siguranță al mărfurilor voluminoase şi lungi sunt disponibile suporturi faţă şi spate. Capacitatea portantă este de câte 100 kg. Suportul din spate este reglabil pe 3 trepte de înălțime.

30

31


Semnalizatoare luminoase Pentru o mai bună siguranţă în trafic se pot comanda două semnalizatoare luminoase, amplasate pe acoperiş în spate.

Dotări interior. Banchetă dublă însoţitori În spătarul banchetei duble este amplasată la interior o suprafaţă rabatabilă cu suport integrat pentru pahare şi pix, putând fi utilizată şi ca măsuţă.

Perete despărţitor cu geam Peretele despărţitor se poate comanda opţional cu geam fix sau geam culisant. La varianta cu acoperiş înalt se poate comanda ca opţional un compartiment de stocare în acoperiş deasupra parbrizului, accesibil din cabina şoferului. În cazul acoperişului supraînălţat acest compartiment este în dotarea standard.

Perete despărţitor cu uşă culisantă şi scaun rabatabil Pentru accesul facil din cabina şoferului către spaţiul de marfă este disponibil un peretele despărţitor din lemn cu uşă culisantă din aluminiu. Ca şi scaun pentru însoţitor, poate fi comandat un scaun rabatabil.

Dotare serie

Dotare opţională

Echipare specială

Furgon

Şasiu cu platformă cabină simplă

Şasiu cu platformă cabină dublă


Dotări interior. Şine de ancorare Şinele de ancorare din podea sunt fixate prin înşurubare direct în caroserie şi disponibile numai împreună cu podeaua din lemn. Şinele de ancorare de pe pereţii laterali sunt amplasate sub nivelul amprentei geamurilor şi în rama acoperişului.

Capitonaje spaţiu de marfă Capitonajul la jumătate de înălţime sau până la rama acoperişului este disponibil din diferite materiale.

Podea de lemn în spaţiul marfă Podeaua de lemn în care sunt integrate inelele de ancorare, se livrează opţional pentru spaţiul de marfă. Acesta poate fi dotat suplimentar şi cu şine de ancorare a mărfii.

Dotări pentru siguranţă. Senzor de lumină şi de ploaie Senzorul de ploaie este integrat în parbriz în zona oglinzii retrovizoare. El reglează automat frecvenţa ştergătorului de parbriz, în funcţie de cantitatea de apă; de asemenea reglarea luminilor de poziţie se face tot automat.

32

33


Dotări funcţionale. Radio RCD 4001 RadioCD-ul cu tuner RDS dispune de o minitastatură cu 12 butoane, display, precum şi conexiune pentru telefon şi CD-changer.

Volan multifuncţional Volanul multifuncţional deserveşte comenzile pentru computerul de bord, radio, telefonul cu hands-free, precum şi pentru sistemul de navigaţie.

Indicator multifuncţional/Computer de bord Indicatorul livrează printre altele informaţii despre kilometri parcurşi de la începutul cursei, despre cursa anterioară, despre temperatura exterioară, ora exactă, cât şi media consumului de carburanţi la 100 km parcurşi. Indicatorul multifuncţional se poate comanda numai împreună cu volanul multifuncţional.

Tempomat Pentru drumurile lungi, începând cu cca 35 km/h, viteza poate fi menţinută constantă prin intermediul tempomatului.

Tahograf digital Tahograful digital pentru doi şoferi este în dotare serie pentru orice model Crafter 50, conform legii în vigoare.

Dotare serie

Dotare opţională

Echipare specială

Furgon

Şasiu cu platformă cabină simplă

Şasiu cu platformă cabină dublă


Dotări funcţionale. Shiftmatic (SMC) Cutia de viteze automatizată Shiftmatic oferă confortul unei cutii automate şi este mult mai eficientă în ceea ce priveşte consumul de carburanţi faţă de cutia manuală de viteze.

Pregătire pentru telefon mobil (inclusiv hands-free) Vă rugăm să consultaţi distribuitorul Volkswagen cu privire la adaptorul necesar telefonului Dumneavoastră mobil. Pregătirea de telefon se pretează aproape la toate modelele de telefoane mobile. Adaptorul se achiziţionează separat prin piese de schimb originale.

Instalaţia de aer condiţionat Climatic cu indicator de temperatură exterioară Instalaţia de aer condiţionat cu reglare mecanică este disponibilă pentru toate modelele. Atât temperatura cât şi intensitatea curentului de aer se pot regla manual din cabina şoferului. Odată cu instalaţia de aer condiţionat se livrează şi un indicator digital de temperatură exterioară.

Încălzire în staţionare cu temporizator Încălzirea în staţionare lucrează independent de sistemele de încălzire şi ventilaţie ale vehiculului. Deservirea se face cu ajutorul elementelor de comandă amplasate în cabina şoferului.

Scaune încălzite Scaunul şoferului şi al însoţitorului, respectiv bancheta dublă faţă, pot fi echipate cu încălzire electrică. Reglarea temperaturii se face independent.

34

35


Alarmă antiefracţie La pătrunderea prin efracţie în Crafter, sistemul electronic de alarmă se declanşează automat.

Instalaţia de spălare faruri Instalaţia de spălare a farurilor se activează când sunt aprinse luminile de întâlnire sau fază de drum. Instalaţia de ştergere-spălare a farurilor este cuplată la sistemul de curăţare al parbrizului. Fiecare operaţiune completă de spălare a parbrizului declanşează spălarea farurilor. Capacitatea maximă pentru lichidul de spălare este cca şapte litri.

Cuplă de remorcare furcă Sarcina tractată (nefrânat) este de 750 kg, respectiv 2.000 kg (frânat). Există disponibile opţional şi alte dispozitive de remorcare, care asigură o sarcină tractată de până la 3.500 kg.

Sistem start/stop motor Sistemul activat oprește complet motorul, pornindu-l din nou. Scopul este reducerea consumului de carburant și reducerea nivelului de emisii poluante degajate în special în timpul perioadelor lungi de așteptare din trafic.

Dotare serie

Dotare opţională

Echipare specială

Furgon

Şasiu cu platformă cabină simplă

Şasiu cu platformă cabină dublă


Sistemele de încălzire, ventilaţie şi climatizare. La Crafter există o varietate de sisteme de încălzire şi climatizare, care vin în întâmpinarea celor mai diversificate cerinţe ale şoferului, pasagerilor şi pentru marfa de transportat. Sistemele de aer condiţionat au rolul de a răci şi usca aerul din interiorul vehiculului. Temperatura în interior este menţinută constantă, indiferent de temperatura exterioară. Filtrul integrat împiedică aducţia de praf şi polen în habitaclu. Sistemele de aer condiţionat se pot combina cu instalaţiile speciale de încălzire (de ex. încălzire în staţionare). Pentru Crafter sunt valabile în mare, două principii de încălzire: încălziri suplimentare cu apă şi cele cu aer. Sistemele de încălzire suplimentară cu apă sprijină în rulare efectul de încălzire al motorului şi generează un climat plăcut în spaţiul destinat pasagerilor. Combinate cu regimul de încălzire în staţionare, spaţiul interior va fi încălzit deja înainte de a porni în călătorie.

Sisteme de încălzire Încălzire suplimentară cu apă (5 kW):

Instalaţie de încălzire suplimentară, funcţionează cu motorul pornit în baza carburantului. Se asigură o rapidă încălzire în faza rece de pornire.

Încălzire suplimentară cu apă (5 kW) cu funcţie programabilă de încălzire în staţionare:

Instalaţie de încălzire suplimentară cu apă, descrisă mai sus. Funcţia programabilă permite încălzirea în staţionare timp de până la 60 minute înaintea începerii călătoriei. Programarea se realizează cu ajutorul tastelor volanului multifuncţional sau a butoanelor de comandă din interior.

Încălzire suplimentară cu apă (5 kW) cu funcţie programabilă de încălzire în staţionare şi telecomandă:

Instalaţie de încălzire suplimentară cu apă descrisă mai sus. Suplimentar, puteţi activa încălzirea prin intermediul telecomenzii, de la geamul biroului sau din casă.

Încălzire suplimentară cu apă (10 kW) cu funcţie programabilă de încălzire în staţionare:

Se majorează puterea de încălzire la 10 kW cu ajutorul unui încălzitor secundar, activat cu motorină. Acest încălzitor este recomandat în special pentru zonele cu temperaturi extrem de scăzute. Se recomandă combinarea cu opţionale precum canalul inferior cu aerosuflantă între scaunul şoferului şi pasagerului şi al doilea schimbător de căldură (vezi pagina alăturată). Unul dintre cele două încălzitoare poate funcţiona cu motorul oprit ca încălzire în staţionare (5 kW capacitate de încălzire). Timpul maxim de preîncălzire este de 60 de minute şi este programabil prin instrumentarul de bord, respectiv volanul multifuncţional.

Încălzire în staţionare cu aer, temporizator şi fante de ventilaţie în spaţiu de marfă/pasageri (3,5 kW la furgon, 2 kW la şasiu cabina dublă:

Dotare serie

Sistemul serveşte la încălzirea rapidă a interiorului prin intermediul aerului recirculat şi a unei suflante suplimentare, opţiune ideală când sunt necesare perioade lungi de aşteptare (vehicule pentru şantiere de construcţii, microbuz pentru hoteluri etc.). La furgoane, orificiile suflante sunt amplasate în compartimentul de marfă. La cabina dublă cu platformă, suflarea aerului cald se face din soculul banchetei din spate, la nivelul picioarelor. Temperatura şi timpul maxim de încălzire (max. 120 de minute) se pot regla prin intermediul interfeţei de comandă amplasată desupra lămpilor de citit din cabina şoferului.

Echipament opţional

36

37

Echipamentul nu este disponibil


Încălzirea în staţionare cu aer este antrenată cu combustibil și asigură o încălzire directă a aerului suflat, difuzând astfel căldura foarte repede în interiorul vehiculului. Încălzirea electrică suplimentară asigură o degivrare rapidă a parbrizului. Prin intermediul celor două canale suplimentare, aerul încălzit poate fi distribuit uniform în compartimentul de marfă/pasageri. O fantă de ventilaţie amplasată în podea asigură confortul în primul rând de scaune.

Sisteme de încălzire Încălzire în staţionare cu aer, temporizator şi fante de ventilaţie în compartimentul de marfă/pasageri şi încălzire suplimentară cu apă (5 kW):

Suplimentar faţă de confortul asigurat de încălzirea în staţionare, încălzirea suplimentară cu apă întreţine încălzirea spaţiului interior când motorul este pornit, asigurându-se astfel o încălzire optimă în timpul rulării.

Încălzire în staţionare cu aer, temporizator şi fante de ventilaţie în compartimentul de marfă/pasageri, precum şi încălzire suplimentară cu apă (5 kW) cu funcţie programabilă de încălzire în staţionare şi telecomandă:

Aceasta combinaţie este descrisă mai sus, dispune suplimentar de funcție programabilă și telecomandă.

Al doilea schimbător de căldură cu fante de ventilaţie în spaţiu marfă/pasageri:

Adiţional încălzirii suplimentare cu apă descrise mai sus, prin aducţia optimă de aer cald, sistemul difuzează căldura în compartimentul de marfă/pasageri, cu motorul pornit.

Încălzire electrică (aer):

Această încălzire optimizează comfortul în habitaclu şi asigură o degivrare rapidă a parbrizului. Se asigură o rapidă încălzire în faza rece de pornire.

Sisteme de ventilaţie şi aer condiţionat Fanta de ventilaţie podea:

O conductă suplimentară de aducţie a aerului cald conferă pasagerilor din primul rând de scaune confortul climatic. La furgon, fanta de ventilaţie este amplasată între scaunul şoferului şi cel al însoţitorului, în podea.

Aer condiţionat “Climatic” (semiautomat) cu filtru de praf şi polen:

În zilele caniculare, temperatura optimă poate fi asigurată cu ajutorul sistemului “Climatic”, prin intermediul căruia pot fi reglate intensitatea curentului de aer rece şi temperatura acestuia.

Aer condiţionat “Climatic” (semiautomat) cu filtru de praf şi polen, al doilea vaporizator amplasat pe acoperiş:

Instalaţia de aer condiţionat “Climatic”, cu duze suplimentare în plafon, asigură difuzarea optimă a aerului şi climatizarea întregului spaţiu de marfă/pasageri.

Furgon

Şasiu cu platformă cabină simplă

Şasiu cu platformă cabină dublă


Informaţii generale. Aceast catalog oferă o privire de ansamblu asupra gamei de modele Volkswagen Crafter. Este posibil ca unele dintre modelele şi/sau opţionalele prezentate să nu fie disponibile. Volkswagen adoptă o politică de dezvoltare permanentă a produselor şi îşi rezervă dreptul de a modifica specificaţiile, culorile şi preţurile fără notificare prealabilă. Prin urmare, informaţiile din prezentul catalog au doar caracter orientativ. Deşi Volkswagen depune toate eforturile necesare pentru a asigura corectitudinea specificaţiilor valabile la data publicării (septembrie 2010), este recomandabil să apelaţi întotdeauna la distribuitorul Volkswagen pentru cele mai recente informaţii. Echipamentele opţionale comandate unui vehicul pot modifica sarcina utilă prin diminuarea/mărirea sarcinii proprii a vehiculului. Vă rugăm să vă adresaţi distribuitorului Dumneavoastră Volkswagen. Sarcina utilă reală a unui vehicul se poate determina numai prin cântărire (diferența dintre masa totală maximă autorizată și masa proprie). Valorile referitoare la performanţe au fost determinate cu ajutorul modelelor în dotare standard şi încărcate la jumătatea sarcinii utile. Valorile de emisii CO2 şi consum carburanţi menţionate au fost determinate conform procedurii de măsurare prescrise (Directiva 80/1268/EWG în ediţia valabilă în prezent). Valorile nu se referă la un singur autovehicul şi nu constituie parte integrantă a ofertei, fiind destinate comparaţiei între diferite tipuri de autovehicule. Consumul de carburanţi şi emisiile CO2 nu depind numai de eficienţa a carburantului în sine, ci şi de comportamentul şoferului în trafic şi de alţi factori nontehnici. Emisiile CO2 sunt responsabile pentru efectul de seră şi încălzirea globală. Indicaţie conform directivei 1999/94/EG: Informaţii referitoare la consumul de carburanţi şi la emisiile oficiale specifice de CO2 pentru autoturisme noi se pot extrage din „Ghidul pentru consumul de carburanţi şi emisiile CO2 la autoturismele noi“, care se poate procura de la partenerul Dumneavostră Volkswagen. Aceste autovehicule şi toate componentele lor, precum şi piesele de schimb originale au fost proiectate în conformitate cu prevederile legale referitoare la prevenirea şi minimizarea impactului asupra mediului înconjurător, prin utilizarea de materiale reciclate/reciclabile. În acest sens, au fost luate măsuri pentru realizarea unui proces de reciclare corespunzător, în vederea conservării şi îmbunătăţirii calităţii mediului înconjurător. Noile autovehicule Volkswagen sunt ecologice, iar la sfârşitul duratei de funcţionare pot fi livrate gratuit, de către ultimul proprietar, unităţilor autorizate. TDI® şi Shiftmatic® sunt mărci inregistrate. Echiparea cu dotări la care apare simbolul "dotare specială" conduce la majorarea termenului de planificare în fabricaţie şi implicit a termenului de livrare. Nu sunt posibile toate combinaţiile de motorizări, transmisii şi variante constructive. DPF = filtru de particule Diesel.

38

39


Date tehnice. Motorizări Euro V cu tehnologie AdBlue® Motoare Diesel

Common-Rail, injecţie directă

Număr cilindri

5

Capacitate cilindrică, cm3

2.461

Putere, kW la rpm

80 la 3.300

Moment de rotaţie max., Nm/rpm

300/1.900-2.300

Normă poluare

Cf. 1999/96/EC; C; EEV; GKL; G1

Filtru de particule Diesel

Serie

Cutie de viteze manuală în 6 trepte

Serie

Cutie de viteze Shiftmatic în 6 trepte

Combinaţia este posibilă

Tracţiune spate

Serie

Tip combustibil

Diesel, conform cu DIN EN 590

Motoare Diesel

2,5-l-TDI-Motor (100 kW)1

Injecţie

Common-Rail, injecţie directă

Număr cilindri

5

Capacitate cilindrică, cm3

2.461

Putere, kW la rpm

100 la 3.500

Moment de rotaţie max., Nm/rpm

330/2.000

Normă poluare

Cf. 1999/96/EC; C; EEV; GKL; G1

Filtru de particule Diesel

Serie

Cutie de viteze manuală în 6 trepte

Serie

Cutie de viteze Shiftmatic în 6 trepte

Combinaţia este posibilă

Tracţiune spate

Serie

Tip combustibil

Diesel, conform cu DIN EN 590

Motoare Diesel

1

2,5-l-TDI-Motor (80 kW)1

Injecţie

2,5-l-TDI-Motor (120 kW)1

Injecţie

Common-Rail, injecţie directă

Număr cilindri

5

Capacitate cilindrică, cm3

2.461

Putere, kW la rpm

120 la 3.500

Moment de rotaţie max., Nm/rpm

360/2.200

Normă poluare

Cf. 1999/96/EC; C; EEV; GKL; G1

Filtru de particule Diesel

Serie

Cutie de viteze manuală în 6 trepte

Serie

Cutie de viteze Shiftmatic în 6 trepte

Tracţiune spate

Serie

Tip combustibil

Diesel, conform cu DIN EN 590

”Enhanced Envirmmentally Friendly Vehicle”, cifrele determinate sunt corespunzătoare standardului de emisii Euro V.


Viteze maxime. Cu cutie de viteze manuală Model

Motor

Putere (kW)

Viteze maxime (km/h) şi raport de transmisie axă spate 3,692:1

3,923:1

4,182:1

4,364:1

4,727:1

5,1:1

Furgon cu acoperiş normal sau înălţat Crafter 35

Crafter 502

2,5-l-TDI

80

149

1471

145

2,5-l-TDI

100

156

1541

152

2,5-l-TDI

120

1601

157

2,5-l-TDI

80

135

1331

2,5-l-TDI

100

140

1381

2,5-l-TDI

120

154

1521

2,5-l-TDI

80

1411

139

2,5-l-TDI

100

1471

145

2,5-l-TDI

120

2,5-l-TDI

80

131

1291

2,5-l-TDI

100

135

1331

2,5-l-TDI

120

160

150

Furgon cu acoperiş supraînălţat Crafter 35

Crafter 502

158

1561

153

148

1461

144

Autoșasiu cu platformă, cu cabină simplă/dublă Crafter 35

Crafter 502

2,5-l-TDI

80

1351

133

2,5-l-TDI

100

1401

138

2,5-l-TDI

120

2,5-l-TDI

80

127

1251

2,5-l-TDI

100

131

1291

2,5-l-TDI

120

Motor

Putere (kW)

1501

147

1401

138

4,182:1

4,364:1

4,727:1

5,1:1

Cu Shiftmatic Model

Viteze maxime (km/h) şi raport de transmisie axă spate

Furgon cu acoperiş normal Crafter 35

Crafter 502

2,5-l-TDI

80

1471

144

2,5-l-TDI

100

1541

150

2,5-l-TDI

80

132

1291

2,5-l-TDI

100

138

1351

Furgon cu acoperiş înălţat și supraînălţat Crafter 35

2

Crafter 50

2,5-l-TDI

80

1431

140

2,5-l-TDI

100

1501

146

2,5-l-TDI

80

128

1251

2,5-l-TDI

100

134

1311

Autoșasiu cu platformă, cabină simplă sau dublă Crafter 35

Crafter 502

2,5-l-TDI

80

1391

136

2,5-l-TDI

100

1451

141

2,5-l-TDI

80

127

1241

2,5-l-TDI

100

133

1301

1

Raport de transmisie axă spate, în dotare de serie.

2

Vitezele maxime menţionate în prezentul tabel se aplică la vehicule, fară limitator de viteză.

40

41


Consum de combustibil / Emisii CO2. Cutie de viteze manuală2, consum carburanţi (l/100 km), emisii CO2 (g/km), capacitate rezervor cca. 75 l Motor/ Model

2,5-l-TDI (80 kW)

2,5-l-TDI (100 kW)

2,5-l-TDI (120 kW)

Crafter 35 Furgon Raport transmisie

3,923:1

4,182:11

4,364:1

3,923:1

4,182:11

4,364:1

3,692:1

3,923:11

4,182:1

Urban

11,5

12,0

12,5

11,5

12,2

13,0

11,6

12,3

12,7

Extraurban

8,1

8,2

8,4

8,2

8,4

8,6

8,3

8,4

8,6

Combinat

9,4

9,6

9,9

9,4

9,8

10,2

9,5

9,8

10,1

Emisii CO2 combinat

247

252

261

247

258

269

249

258

265

Crafter 35 Autoşasiu cu plaformă Raport transmisie

4,364:11

4,727:1

4,364:11 4,727:1

3,923:11

4,182:1

Urban

12,5

13,3

13,0

13,6

12,3

12,7

Extraurban

8,4

8,7

8,6

8,9

8,4

8,6

Combinat

9,9

10,4

10,2

10,6

9,8

10,1

Emisii CO2 combinat

261

274

269

279

258

265

Cutie de viteze Shiftmatic2, consum carburanţi (l/100 km), emisii CO2 (g/km), capacitate rezervor cca. 75 l Motor/ Model

2,5-l-TDI (80 kW)

2,5-l-TDI (100 kW)

Crafter 35 Furgon Raport transmisie

4,182:11

4,364:1

4,182:11

4,364:1

Urban

10,3

10,4

10,3

10,6

Extraurban

8,5

8,8

8,5

8,7

Combinat

9,1

9,4

9,1

9,4

Emisii CO2 combinat

240

247

240

247

Crafter 35 Autoşasiu cu plaformă Raport transmisie

4,364:11

4,727:1

4,364:11

4,727:1

Urban

10,4

10,6

10,6

10,9

Extraurban

8,8

9,1

8,7

8,9

Combinat

9,4

9,6

9,4

9,6

Emisii CO2 combinat

247

253

247

253

1 2

Raport de transmise standard, final. Datele nu sunt încă disponibile pentru Crafter 50 cu/fără anvelope supersingle.

Valorile de emisii CO2 şi consum carburanţi menţionate au fost determinate conform procedurii de măsurare prescrise (Directiva 80/1268/EEG în ediţia valabilă în prezent). Valorile nu se referă la un singur autovehicul şi nu constituie parte integrantă a ofertei, fiind destinate comparaţiei între diferite tipuri de autovehicule. Consumul de carburanţi şi emisiile CO2 nu depind numai de eficienţa a carburantului în sine, ci şi de comportamentul şoferului în trafic şi de alţi factori nontehnici. Emisiile CO2 sunt responsabile pentru efectul de seră şi încălzirea globală. Indicaţie conform directivei 1999/94/EG: Informaţii referitoare la consumul de carburanţi şi la emisiile oficiale specifice de CO2 pentru autoturisme noi se pot extrage din „Ghidul pentru consumul de carburanţi şi emisiile CO2 la autorismele noi“, care se poate procura de la partenerul Dumneavostră Volkswagen.


Sarcini.

Model/ Greutate maximă totală admisă (kg)

Ampatament (mm)

Sarcina utilă (kg) de la - până la

Sarcina admisă pe axa faţă/spate (kg)

Sarcina ansamblu rutier 12% rampă (kg)1

3.665

1.432 –

843

1.6502/2.250

5.300 – 7.0003

2.652 – 2.063

1.8504/3.500

7.000 – 8.0003

1.396 –

807

1.6502/2.250

5.300 – 7.0003

2.616 – 2.027

1.8504/3.500

7.000 – 8.0003

1.262 –

717

1.6502/2.250

5.300 – 7.0003

2.450 – 1.833

1.8504/3.500

7.000 – 8.0003

1.210 –

637

1.6502/2.250

5.300 – 7.0003

2.403 – 1.814

1.8504/3.500

7.000 – 8.0003

1.360 –

771

1.6502/2.250

5.300 – 7.0003

2.580 – 1.991

1.8504/3.500

7.000 – 8.0003

1.235 –

690

1.6502/2.250

5.300 – 7.0003

2.423 – 1.806

1.8504/3.500

7.000 – 8.0003

1.182 –

609

1.6502/2.250

5.300 – 7.0003

2.375 – 1.786

1.8504/3.500

7.000 – 8.0003

Furgon cu acoperiş normal Crafter 35 3.500 Crafter 50 5.000

Furgon cu acoperiş înălţat 3.665

Crafter 35 3.500 Crafter 50 5.000

Crafter 35 3.500

4.325

Crafter 50 5.000

Crafter 35 3.500

4.325 cu consolă

Crafter 50 5.000

Furgon cu acoperiş supraînălţat Crafter 35 3.500

3.665

Crafter 50 5.000

Crafter 35 3.500

4.325

Crafter 50 5.000

Crafter 35 3.500

4.325 cu consolă

Crafter 50 5.000

1

Poate varia funcţie de combinaţia dintre motorizare, raport transmisie axă spate şi tipul cuplei de remorcare.

2

Sarcina pe axa faţă poate fi majorată la 1.850 kg. Acest aspect poate influența sarcina utilă minimă.

3

Posibil numai cu cuplă de remorcare (dotare opțională) cu limită de tractare superioară.

4

Sarcina pe axa față poate fi majorată la 2.000 kg. Acest aspect poate influența sarcina utilă minimă.

Valorile nominale mai sus menţionate sunt valabile pentru vehicule cu cutie de viteze manuală. La modelele (80 kW si 100 kW) cu cutie de viteze automatizată, Shiftmatic, sarcina utilă se diminuează cu 6 kg. Pentru vehicule cu acoperiş supraînălţat, producătorul nu specifică valoarea sarcinii pe acoperiş.

42

43


Sarcina pe acoperiş

Sarcina remorcată

Model

Sarcina maximă pe acoperiş (kg)

Sarcina pe cârlig (kg)

Sarcina maximă remorcată (kg)

300

100

2.000

150

120

2.800/3.000

140

3.500

Sarcina utilă (kg) de la - până la

Sarcina admisă pe axa faţă/spate (kg)

Sarcina ansamblu rutier 12% rampă (kg)1

1.499 – 1.083

1.6502/2.250

5.500 – 7.0003

2.703 – 2.287

1.8504/3.500

7.000 – 8.0003

1.420 – 1.006

1.6502/2.250

5.500 – 7.0003

2.619 – 2.201

1.8504/3.500

7.000 – 8.0003

1.336 – 1.031

1.6502/2.250

5.500 – 7.0003

2.552 – 2.152

1.8504/3.500

7.000 – 8.0003

1.265 –

1.800/2.250

5.500 – 7.0003

1.8504/3.500

7.000 – 8.0003

Crafter Furgon Cu acoperiş normal Cu acoperiş înălţat 5

Cu acoperiş supraînăţat

Model/ Greutate maximă totală admisă (kg)

Ampatament (mm)

Autoşasiu cu cabină simplă, cu platformă Crafter 35 3.500

3.665

Crafter 50 5.000

Crafter 35 3.500

4.325

Crafter 50 5.000

Autoşasiu cu cabină dublă, cu platformă Crafter 35 3.500

3.665

Crafter 50 5.000

Crafter 35 3.500 Crafter 50 5.000

4.325

968

2.476 – 2.145


Sarcini.

Model/ Greutate maximă totală admisă (kg)

Ampatament (mm)

Sarcina utilă (kg) de la - până la

Sarcina admisă pe axa faţă/spate (kg)

Sarcina ansamblu rutier 12% rampă (kg)1

1.729 – 1.313

1.6502/2.250

5.300 – 7.0003

3.004 – 2.588

1.8504/3.500

7.000 – 8.0003

1.699 – 1.285

1.6502/2.250

5.300 – 7.0003

2.966 – 2.548

1.8504/3.500

7.000 – 8.0003

1.526 – 1.221

1.6502/2.250

5.300 – 7.0003

2.783 – 2.383

1.8504/3.500

7.000 – 8.0003

1.498 – 1.201

1.800/2.250

5.300 – 7.0003

2.769 – 2.438

1.8504/3.500

7.000 – 8.0003

Autoşasiu cu cabină simplă, fără platformă 3.665

Crafter 35 3.500 Crafter 50 5.000

Crafter 35 3.500

4.325

Crafter 50 5.000

Autoşasiu cu cabină dublă, fără platformă 3.665

Crafter 35 3.500 Crafter 50 5.000

Crafter 35 3.500

4.325

Crafter 50 5.000

Sarcina pe acoperiş

Sarcina remorcată

Model

Sarcina maximă pe acoperiş (kg)

Sarcina pe cârlig (kg)

Sarcina maximă remorcată (kg)

100

100

2.000

120

2.800/3.000

140

3.500

Crafter cu/fără platformă Cabină simplă/dublă

1

Poate varia funcţie de combinaţia dintre motorizare, raport transmisie axă spate şi tipul cuplei de remorcare.

2

Sarcina pe axa faţă poate fi majorată la 1.850 kg. Acest aspect poate influența sarcina utilă minimă.

3

Posibil numai cu cuplă de remorcare (dotare opțională) cu limită de tractare superioară.

4

Sarcina pe axa față poate fi majorată la 2.000 kg. Acest aspect poate influența sarcina utilă minimă.

Valorile nominale mai sus menţionate sunt valabile pentru vehicule cu cutie de viteze manuală. La modelele (80 kW si 100 kW) cu cutie de viteze automatizată, Shiftmatic, sarcina utilă se diminuează cu 6 kg. Pentru vehicule cu acoperiş supraînălţat, producătorul nu specifică valoarea sarcinii pe acoperiş.

44

45


Schiţe dimensionale Crafter furgon. Crafter 35 furgon, ampatament mediu şi acoperiş normal

Volum compartiment marfă

Crafter 35 furgon, ampatament mediu şi acoperiş înălţat

9,0 m3

10,5 m3

Volum compartiment marfă

Uşă laterală culisantă, lăţime/înălţime

1.300/1.520 mm

Uşă laterală culisantă, lăţime/înălţime

1.300/1.820 mm

Uşi spate, lăţime/înălţime

1.565/1.540 mm

Uşi spate, lăţime/înălţime

1.565/1.840 mm

Diametru de bracaj

13,6 m

Crafter 35 furgon, ampatament mediu şi acoperiş supraînălţat

Volum compartiment marfă

Diametru de bracaj

13,6 m

Crafter 35 furgon, ampatament lung şi acoperiş înălţat

11,5 m3

14,0 m3

Volum compartiment marfă

Uşă laterală culisantă, lăţime/înălţime

1.300/1.820 mm

Uşă laterală culisantă, lăţime/înălţime

1.300/1.820 mm

Uşi spate, lăţime/înălţime

1.565/1.840 mm

Uşi spate, lăţime/înălţime

1.565/1.840 mm

Diametru de bracaj

13,6 m

Crafter 35 furgon, ampatament lung şi acoperiş supraînălţat

Volum compartiment marfă

Diametru de bracaj

15,6 m

Crafter 35 furgon, ampatament lung, consolă şi acoperiş înălţat

15,5 m3

15,5 m3

Volum compartiment marfă

Uşă laterală culisantă, lăţime/înălţime

1.300/1.820 mm

Uşă laterală culisantă, lăţime/înălţime

1.300/1.820 mm

Uşi spate, lăţime/înălţime

1.565/1.840 mm

Uşi spate, lăţime/înălţime

1.565/1.840 mm

Diametru de bracaj

15,6 m

Diametru de bracaj

Toate dimensiunile sunt stabilite pe baza modelelor de serie. Valorile de înălţime menţionate aici pot diferi în funcţie de dotări cu cca +/- 40 mm. Schiţele autovehiculelor nu sunt la scară.

15,6 m


Schiţe dimensionale Crafter furgon. Crafter 35 furgon, ampatament lung, consolă şi acoperiş supraînălţat

Crafter 50 furgon, ampatament mediu şi acoperiş normal

17,0 m3

Volum compartiment marfă

9,0 m3

Volum compartiment marfă

Uşă laterală culisantă, lăţime/înălţime

1.300/1.820 mm

Uşă laterală culisantă, lăţime/înălţime

1.300/1.520 mm

Uşi spate, lăţime/înălţime

1.565/1.840 mm

Uşi spate, lăţime/înălţime

1.565/1.540 mm

Diametru de bracaj

15,6 m

Crafter 50 furgon, ampatament mediu şi acoperiş înălţat

13,6 m

Crafter 50 furgon, ampatament mediu şi acoperiş supraînălţat

10,5 m3

Volum compartiment marfă

Diametru de bracaj

11,5 m3

Volum compartiment marfă

Uşă laterală culisantă, lăţime/înălţime

1.300/1.820 mm

Uşă laterală culisantă, lăţime/înălţime

1.300/1.820 mm

Uşi spate, lăţime/înălţime

1.565/1.840 mm

Uşi spate, lăţime/înălţime

1.565/1.840 mm

Diametru de bracaj

13,6 m

Crafter 50 furgon, ampatament lung, şi acoperiş înălţat

13,6 m

Crafter 50 furgon, ampatament lung, şi acoperiş supraînălţat

14,0 m3

Volum compartiment marfă

Diametru de bracaj

15,5 m3

Volum compartiment marfă

Uşă laterală culisantă, lăţime/înălţime

1.300/1.820 mm

Uşă laterală culisantă, lăţime/înălţime

1.300/1.820 mm

Uşi spate, lăţime/înălţime

1.565/1.840 mm

Uşi spate, lăţime/înălţime

1.565/1.840 mm

Diametru de bracaj

15,6 m

Diametru de bracaj

Toate dimensiunile sunt stabilite pe baza modelelor de serie. Valorile de înălţime menţionate aici pot diferi în funcţie de dotări cu cca +/- 40 mm. Schiţele autovehiculelor nu sunt la scară.

46

47

15,6 m


Crafter 50 furgon, ampatament lung, consolă şi acoperiş înălţat

Volum compartiment marfă

Crafter 50 furgon, ampatament lung, consolă şi acoperiş supraînălţat

15,5 m3

Volum compartiment marfă

17,0 m3

Uşă laterală culisantă, lăţime/înălţime

1.300/1.820 mm

Uşă laterală culisantă, lăţime/înălţime

1.300/1.820 mm

Uşi spate, lăţime/înălţime

1.565/1.840 mm

Uşi spate, lăţime/înălţime

1.565/1.840 mm

Diametru de bracaj

15,6 m

Diametru de bracaj

15,6 m


Schiţe dimensionale Crafter autoşasiu. Crafter 35 autoşasiu, cabină simplă şi ampatament mediu

Lungime maximă recomandată a suprastructurii Diametru de bracaj

Crafter 35 autoşasiu, cabină simplă, ampatament lung

3.670 mm 13,5 m

Crafter 50 autoşasiu, cabină simplă şi ampatament mediu

Lungime maximă recomandată a suprastructurii Diametru de bracaj

3.845 mm

Crafter 35 autoşasiu, cabină dublă şi ampatament mediu

Diametru de bracaj

Diametru de bracaj

Lungime maximă recomandată a suprastructurii Diametru de bracaj

2.770 mm

Lungime maximă recomandată a suprastructurii Diametru de bracaj

Toate dimensiunile sunt stabilite pe baza modelelor de serie. Valorile de înălţime menţionate aici pot diferi în funcţie de dotări cu cca +/- 40 mm.

48

49

15,6 m

4.610 mm 15,6 m

Crafter 35 autoşasiu, cabină dublă şi ampatament lung

13,5 m

Schiţele autovehiculelor nu sunt la scară.

4.425 mm

Crafter 50 autoşasiu, cabină simplă şi ampatament lung

13,5 m

Lungime maximă recomandată a suprastructurii

Lungime maximă recomandată a suprastructurii

3.440 mm 15,6 m


Schiţe dimensionale Crafter autoşasiu. Crafter 50 autoşasiu, cabină dublă şi ampatament mediu

Lungime maximă recomandată a suprastructurii Diametru de bracaj

Crafter 50 autoşasiu, cabină dublă şi ampatament lung

2.770 mm 13,5 m

Crafter 35 autoşasiu cu platformă, cabină simplă şi ampatament mediu

Lungime maximă recomandată a suprastructurii Diametru de bracaj

3.610 mm 15,6 m

Crafter 35 autoşasiu cu platformă, cabină simplă şi ampatament lung

Suprafață de încărcare pe platformă

6,9 m2

Suprafață de încărcare pe platformă

8,7 m2

Diametru de bracaj

13,5 m

Diametru de bracaj

15,6 m

Crafter 50 autoşasiu cu platformă, cabină simplă şi ampatament mediu

Crafter 50 autoşasiu cu platformă, cabină simplă şi ampatament lung

Suprafață de încărcare pe platformă

7,7 m2

Suprafață de încărcare pe platformă

9,2 m2

Diametru de bracaj

13,5 m

Diametru de bracaj

15,6 m


Schiţe dimensionale Crafter autoşasiu. Crafter 35 autoşasiu cu platformă, cabină dublă, şi ampatament mediu

Crafter 35 autoşasiu cu platformă, cabină dublă, şi ampatament lung

Suprafaţa de încărcare pe platformă

5,5 m2

Suprafaţa de încărcare pe platformă

6,9 m2

Diametru de bracaj

13,5 m

Diametru de bracaj

15,6 m

Crafter 50 autoşasiu cu platformă, cabină dublă şi ampatament mediu

Crafter 50 autoşasiu cu platformă, cabină dublă şi ampatament lung

Suprafaţa de încărcare pe platformă

5,8 m2

Suprafaţa de încărcare pe platformă

7,7 m2

Diametru de bracaj

13,5 m

Diametru de bracaj

15,6 m

Toate dimensiunile sunt stabilite pe baza modelelor de serie. Valorile de înălţime menţionate aici pot diferi în funcţie de dotări cu cca +/- 40 mm. Schiţele autovehiculelor nu sunt la scară.

50

51


Culori. Vopsea nemetalizată

Roşu "Spanisch" H9H9

Roşu "Tornado" G2G2

Galben "Spectral" 1X1X

Albastru "India" F3F3

Verde "Frisien" X8X8

Albastru "Stahl" B6B6

Verde "See" 5U5U

Alb "Grauweiss" T7T7

Galben deschis "Limette" W5W5

Vopsea metalizată*

Gri "Oxidsilber" Q5Q5

Vopsea pearlefect*

Roşu "Tibet" 9E9E

Albastru "Mistral" 2E2E

Negru "Nachtschwarz" G6G6

Gri "Inka" BY

Gri "Box" CV

Imitaţie piele gri "Raute" * MC

Tapiţerii.

Tapiţerii

Ca urmare a limitărilor specifice procesului de tipărire, culorile reproduse în aceast catalog pot fi uşor diferite de nuanţele reale ale vopselei şi ale materialelor. * Contra cost.


Această broĹ&#x;ură este redactată sub directa supraveghere a S .C . P ORS C HE ROM AN IA S .R .L . cu sediul social ĂŽn Ĺžos. Pipera - Tunari, nr.2, Voluntari, jud. Ilfov, J23/196/2004, RO9997007

Volkswagen Autovehicule Comerciale

Crafter

Ne rezervăm dreptul pentru modificări ulterioare EdiĹŁia: Septembrie 2010

Internet: www.vw-vehicule-comerciale.ro

Distribuitorul Dumneavoastră Volkswagen Tipar Master Print Super Offset S.R.L.