Gira Esprit Linoleum-multipleks

Page 1

Gira Esprit Linoleum-multipleks

Klart formspråk, naturlige materialer


2 / 3


Gira Esprit linoleum-multipleks, blå Trykkbryter, renhvit glanset


4 / 5


Gira Esprit linoleum-multipleks, mørkebrun Trykkbryter, renhvit glanset


6 / 7


Gira Esprit linoleum-multipleks, rød Bryter 3-kanals, renhvit glanset


8 / 9


Gira Esprit linoleum-multipleks, lysegrå Trykkbryter  /  t rykkbryter, renhvit glanset


10 / 11


Gira Esprit linoleum-multipleks, lysebrun Trykkbryter, renhvit glanset


Gira Esprit linoleum-multipleks, antrasitt Trykkbryter  /  s tikkontakt, renhvit glanset

12 / 13


Klart formspråk, naturlige materialer Designkonsept:

Med Gira Esprit linoleum-multipleks forenes for første gang i et bryterprogram to naturlige materialer som kompletterer hverandre perfekt. Begge består av fornybare råstoffer, de er produsert miljøvennlig, robuste, allsidige og elsket av arkitekter og designere. Rammer i seks flotte farger gir spillerom for mange kombinasjonsmuligheter i romutformingen. Gira Esprit linoleum-multipleks er det ideelle valget for interiørkonsepter der man ønsker et klart formspråk og naturlige materialer. De elegante rammene utmerker seg med nøye utvalgte materialer og presisjon i bearbeidingen. En helt egen og krevende produksjonsmetode er utviklet spesielt for Gira Esprit linoleum-­ multipleks. I en prosess med mange trinn og ­under kontinuerlig kvalitetskontroll fremstilles rammer med unikt mønster, som samtidig er særdeles robuste – made in Germany.

Utmerkelser: Plus X Award for High Quality, design og funksjonalitet 2014 Plus X Award, årets beste produkt 2014 Iconic Award Winner 2014


Multipleks: mange sjikt, stabil, naturlig

1

2

Ill. 1: Fem sjikt ubehandlet bjørk fra bærekraftig skogbruk i Finland

Ill. 2: Krysslimt og kalibrert til materialtykkelse på ca. 3,4 mm [slipt]

Materiale En klassiker i moderne interiører: Multipleks brukes ofte i oppholds- og arbeidsrom der man ønsker en estetikk med rene linjer og naturlighet. Hyller, bord og stoler – deriblant diverse designklassikere – produseres av dette materialet. I Gira Esprit linoleum-multipleks ­b rukes materialet for første gang i et bryter­ program. I rammene brukes ca. 3,4 mm tykk 5-sjikts krysslimt, og dermed ekstra stabil, multipleks av bjørk. Sjiktstrukturen på ytterkantene skaper en flott kontrast til de silkematte fargede linoleumsoverflatene.

Opprinnelse og egenskaper Bjørken som brukes i rammene kommer fra bærekraftig skogbruk i Finland og er PEFC-sertifisert. De lange og harde nordiske vintrene gir trærne lite tid til å vokse hvert år, slik at det dannes svært smale og jevne årringer. Dermed blir treet svært homogent og sterkt – noe som gjør det mulig å produsere mønsterrik og samtidig ytterst stabil multipleks til en ramme med totalhøyde på bare 9,9 mm [inkludert festeramme].

14 / 15


Linoleum: naturlig, pent, slitesterkt

3

Ill. 3: Ca. 2,5 mm tykk linoleum med ubehandlet, litt ru og silkematt overflate

Materiale Linoleumens fordeler har vært kjent for designere og arkitekter i noen år. Den ble utviklet av den engelske kjemikeren Frederick Walton allerede i 1860, og består av naturlige, fornybare råstoffer. I tillegg til hovedbestanddelen linolje består den av naturharpiks, tre- og kalksteinsmel og fargepigmenter. Linoleum er elsket av legendariske arkitekter som Ludwig Mies van der Rohe og Walter Gropius for det naturlige utseendet, alle bruksområdene og slitestyrken, og har utviklet seg til en standard for bord- og gulvbelegg. I Gira Esprit linoleum-multipleks brukes materialet for første gang i et bryterprogram. Den ubehandlede, litt ru overflaten gir rammene et helt spesielt preg, og gjør dem svært behagelige å ta på.

Egenskaper Med sine spesielle materialegenskaper er linoleum svært godt egnet for bruk som rammeoverflate. Linoleum er ytterst slitesterk og utmerker seg med god motstandsdyktighet mot olje og fett. Den har antistatiske og lett antibakterielle egenskaper og er i tillegg enkel å rengjøre. Rammene er dermed svært allsidige og tåler også høy belastning.


Seks farger for individuell romutforming Fargekonsept:

Bryterprogrammet Gira Esprit linoleum-­ multipleks tilbys i seks farger. Med fargene antrasitt og lysegrå, lysebrun og mørkebrun, rød og blå inneholder paletten både nøytrale gråtoner, naturlige jordtoner og populære primærfarger. Gira Esprit linoleum-multipleks finnes dermed i farger som passer, uansett innredningsstil og smak. Fargene er avstemt til hverandre, slik at alle variantene kan kombineres til helt individuelle fargeeffekter på veggen.

16 / 17


Antrasitt Den mørke, nøytrale gråfargen ligner på den mettede fargedybden til svart skifer. Fargen antrasitt virker både selvbevisst og tilbakeholden. Den skaper en klar kontrast til lyse flater og gir et inntrykk av ren eleganse.

Lysegrå Denne lyse gråtonen utstråler en spesiell letthet, sanselighet og ro. Lysegrå virker vennlig og samtidig elegant. Den føyer seg mykt og harmonisk inn på lyse flater. På fargede flater skaper den en effektfull kontrast.

Mørkebrun En mettet, mørk jordtone. Denne naturfargen formidler varme, ro og hygge. Den danner en elegant kontrast til den femsjikts multipleks av bjørk. Den virker særdeles stilfull på lyse og mørke flater.

Lysebrun Den mørke, leireaktige bruntonen utstråler en spesiell behagelig og naturlig varme. Naturfargen sammen med finsk bjørk skaper en naturlig harmoni. På lyse flater skaper den lysebrune fargen en diskré fargeeffekt.

Blå En mellomblå nyanse, lett brukket men likevel full av karakter. Denne fargen virker sympatisk, balansert og beroligende. På hvite, lyse og jordfargede flater skaper denne blåfargen en vennlig og samtidig elegant fargeaksent.

Rød En intens, ildfull og samtidig elegant rødfarge som utstråler energi og vitalitet. På lyse vegger blir fargen et elegant blikkfang. Egner seg spesielt godt for innredningsstiler der man ikke er redd for å bruke farger.


18 / 19


Gira Esprit linoleum-multipleks, antrasitt Trykkbryter  /  s tikkontakt, renhvit glanset

Antrasitt


20 / 21


Gira Esprit linoleum-multipleks, lysegrå Trykkbryter  /  d ansk stikkontakt med jordet kontakt, renhvit glanset

Lysegrå


22 / 23


Gira Esprit linoleum-multipleks, mørkebrun Trykkbryter  /  s tikkontakt, renhvit glanset

Mørkebrun


24 / 25


Gira Esprit linoleum-multipleks, lysebrun Trykkbryter  /  s tikkontakt, renhvit glanset

Lysebrun


26 / 27


Gira Esprit linoleum-multipleks, blå Trykkbryter  /  s tikkontakt, renhvit glanset

Blå


28 / 29


Gira Esprit linoleum-multipleks, rød Trykkbryter  /  s tikkontakt, renhvit glanset

Rød


Over 300 funksjoner for en moderne elektroinstallasjon Funksjonalitet:

Over 300 intelligente funksjoner fra Gira ­System 55 kan integreres i rammene i bryter­ programmet. Dette gir mulighet til optimal ­til­pasning med hensyn til komfort, sikkerhet og økonomi. British Standard-sortimentet fra Gira inneholder i tillegg spesielle produkter for land der installasjon utføres i henhold til British ­Standard. Dessuten tilbyr Gira stikkontakter for de vanlige standardene, for eksempel en dansk stikk­ontakt, en kinesisk stikkontakt og stikkontakter med jordingsstift. Alle innsatsene tilbys i forskjellige fargevarianter. Med Gira Esprit linoleum-­multipleks er det mulig å oppfylle alle kravene til et moderne hjem, med enhetlig formspråk på en mengde funksjoner i installasjonen i bygningen.

30 / 31

De landsspesifikke sortimentene finner du i Giras nettkatalog på catalogue.gira.com


Eksempel 1:

Eksempel 2:

Eksempel 3:

Trådløs styring av lys og persienne Gira eNet trådløs veggsender

Se hvem som ringer på Gira svarapparat Video påvegg

Overvåking av romluften Gira CO ² -føler

Eksempel 4:

Eksempel 5:

Eksempel 6:

Radio i veggen Gira innfelt RDS-radio

Sentral betjening av flere funksjoner Gira Tastsensor 3 Plus

Automatisk kobling og dimming av lys Gira bevegelsesmelder 2

Eksempler på funksjoner i fargevarianten renhvit glanset. Du finner flere funksjoner på www.gira.de


Tekniske data

9,9 mm

95 mm

55 mm

166 mm

Fas 30°

32 / 33


Plattform

System 55 [over 300 tilgjengelige funksjoner]

Installasjons- Innfelt måte Beskyttelses- IP 20 klasse Materiale

Linoleum, multipleks av finsk bjørk, polykarbonat [festeramme]

Rammevarianter

1-hulls 2-hulls

2-hulls uten mellomtrinn

3-hulls

4-hulls

B 95 mm H 95 mm D 9,9 mm

B 95 mm H 166 mm D 9,9 mm

B 95 mm H 166 mm D 9,9 mm

B 95 mm H 236,8 mm D 9,9 mm

B 95 mm H 308 mm D 9,9 mm

Antrasitt

Lysegrå

Mørkebrun

Lysebrun

Blå

Design

Gira Designteam, Radevormwald schmitz Visuelle Kommunikation, Wuppertal

Livssyklus- analyse

Gira Esprit linoleum-multipleks belaster miljøet mindre enn konvensjonelle rammer i polykarbonat. Drivhuspotensialet er rundt 75 % lavere sammenlignet med en 1-hulls referanseramme. Forbruket av fossil primærenergi er redusert ved at det er benyttet mindre plast på råoljebasis. Verdiene er beregnet i en livssyklusanalyse. Prosesskjeden ble undersøkt fra utvinningen av råstoff frem til produktet forlot fabrikken [Cradle to Gate].

Fargevarianter

Rød


Made in Germany I over 100 år har familiebedriften Gira utviklet og produsert elektrotekniske systemer og produkter som setter standarder både når det gjelder teknologi og design. Mer om Gira Intelligent bygningsteknologi fra Gira gir brukerne økt komfort, sikkerhet, et stort spekter av funksjoner, fleksibilitet og mobilitet. Du finner mer informasjon om Gira og Gira-produktene på: www.gira.no Følg Gira Community på Facebook, Twitter, YouTube eller Google+. Mer informasjon: www.gira.de/socialmedia

Gira og bæredyktighet Gira har som mål å handle ansvarsbevisst og bidra til en bærekraftig samfunnsutvikling. Under produksjonen av denne brosjyren var vi derfor opptatt av å redusere forbruket av ressurser og utslippet av klimaskadelige stoffer, og i størst mulig grad unngå belastning på miljøet. Disse målene ønsker vi å nå ved å bruke miljøvennlige materialer. Denne brosjyren produsert i det ressursvennlige formatet DIN A5. Dette er et bevisst valg. Papiret som er brukt, er FSC-sertifisert og er produsert av 100 % resirkulert papir. Den biologiske trykkfargen er basert på miljøvennlige råstoffer. Du finner mer informasjon om aktuelle tiltak og prosjekter på Giras bærekraftportal: www.nachhaltigkeit.gira.de

Utgiver: Gira Giersiepen GmbH & Co. KG Konsept, redaksjon og design: schmitz Visuelle Kommunikation Bilder: s. 2 - 3 Studio Oink, s. 4 - 5 Götz Wrage for Sonntagsstaat.de, s. 6 - 7 Pastoe cabinet Pure, s. 8 - 9 Studio Oink, s. 10 - 11 Pastoe armchair FM06 Litografi: purpur GmbH / vimago GmbH Trykk: Paffrath print & medien GmbH, Remscheid Med forbehold om tekniske endringer. Avvik fra produktillustrasjoner kan forekomme. Eventuelle fargeavvik mellom illustrasjonene i denne produktinformasjonen og produktet har trykketekniske årsaker og er uunngåelige. Printed in GermanyGira Giersiepen GmbH & Co. KG Elektroinstallasjonssystemer

Forhandlere verden over www.gira.com/country

Industriegebiet Mermbach Dahlienstraße 42477 Radevormwald P.O. Box 12 20 42461 Radevormwald Tyskland Tlf +49 (0) 21 95 - 602 - 0 Faks +49 (0) 21 95 - 602 - 119 www.gira.no info @ gira.no

Bestillingsnr. 18281 30 12  /  14 1.5 30

Made in Germany