Page 1

‘t WAEKBLAAD

24

22E

JAARGANG

12 JUNI 2013 | OPLAGE

“Klein dorp met grote aantrekkingskracht”

2 UIT GOED VOOR U

5+6 MEDEDELINGEN G E M E E N T E E C H TSUSTEREN

4 HUIS & TUIN

VBO-braderie in Grevenbicht

Roofvogelshow en Oude Ambachten Op het mooie rondlopende parcours treft de bezoeker een gevarieerd aanbod van acties en activiteiten

Serenade aan Meijdak

Goede resultaten jeugdteam Rosus Susteren

daguren ook weer over het parcours begeven evenals de alom bekende Moezeband. Natuurlijk wordt ook de jeugd niet vergeten. Verspreid over het parcours staan springkussens, wordt er een heuse minikermis ingericht en nog veel meer.

EXEMPLAREN

Fanfare St. Joseph Pey presenteert Voor de derde keer sluit de fanfare het concertseizoen af met een Vier de Zomer concert. Voor de eerste keer in deze serie zoekt de fanfare een andere locatie op dan de eigen fanfarezaal. Zondag 16 juni vanaf 15.00 uur zullen de fanfare en het jeugdorkest op het terras van Café Het Hingen een optreden verzorgen. De fanfare en het jeugdorkest zullen een aantrekkelijk programma verzorgen met veel zomerse klanken. Iedereen is uitgenodigd om een voorschot te nemen op de zomer. Met het concert richt de fanfare zich op een breed publiek waarbij herkenbare muziek te horen zal zijn. De uitbaatster van Café ’t Hingen Stephanie van Herk zal zorgen voor een drankje en een hapje. Mochten de weersomstandigheden zodanig zijn dat buiten concerteren niet mogelijk is dan zal uitgeweken worden naar de fanfarezaal aan de Lisweg. Bij twijfel kunt u de website van fanfare St. Joseph raadplegen op www.fanfarepey.nl

Opening door burgemeester

van ondernemers uit Grevenbicht en Obbicht, verenigingen, hobbyisten en een kinderrommelmarkt aan. Dit jaar is ook de roofvogelshow van het Ulehöfke weer present evenals de oude ambachten. Voor ieder wat wils dus. Op de diverse terrassen kan men genieten van een lekker pilsje onder de gezellige klanken van optredende artiesten. ZH de Roepoepers zullen zich in de mid-

29.000

Vier de Zomer concert

Grevenbicht, beter bekend als Beeg, heeft een naam hoog te houden als het gaat om het organiseren (én welslagen) van evenementen. Wie kent niet de befaamde Beegter Pinksterkermis, om maar meteen een sprekend voorbeeld te noemen. In één adem kan daar de VBO-Braderie aan toe worden gevoegd, want ook dit evenement kan jaarlijks op een groot aantal bezoekers rekenen. Zondag 16 juni vindt de 26e editie van deze braderie plaats.

Traditiegetrouw is de officiële opening om 11.00 uur voor Café Oos Hoes. Extra cachet krijgt de opening doordat deze in handen is van dhr. Sjraar Cox, burgemeester van Sittard-Geleen. Presentator en animator Ger Hoofwijk zal een en ander weer vakkundig aan elkaar praten, terwijl de muzikale omlijsting wordt verzorgd door Harmonie Concordia uit Obbicht. Na de opening trekt de harmonie over het parcours waarna de opening officieel is. De harmonieën van Grevenbicht en Obbicht geven al jaren om beurten belangeloos acte de présence tijdens de opening van de VBO-braderie.

RUIM

bij de VBO-koffiestand kunt u ook nog een gratis kopje koffie krijgen. De zorg voor een lekker kopje koffie voor alle bezoekers van de VBObraderie is al vanaf het begin van de VBO-braderie in goede handen bij de plaatselijke Vrouwenbond St. Brigida.

De fanfare wil naast het versterken van de banden met de inwoners van Pey ook de vriendschapsbanden versterken met haar vrienden. Vrienden zijn bedrijven of particulieren die de fanfare financieel of materiaal ondersteunen middels het afnemen van een sponsorpakket. Één van de onderdelen in het

sponsorpakket is het verzorgen van een serenade bij een van de vrienden die dit door loting krijgt toegewezen. Het eerste bedrijf dat een serenade aangeboden krijgt is de fa. Meijdak uit Pey. Zondag 16 juni om 14.30 uur zal de fanfare zich aan Meijdak presenteren.

Fanfare Anges es Anges concert 2 Het is 3 jaar geleden dat het eerste Fanfare Anges es Anges concert ‘de lucht’ in ging. In de voorbije periode is de fanfare regelmatig gevraagd of een dergelijk concert nog eens gehouden kon worden. Dus is zaterdag 12 oktober het 2e Fanfare Anges es Anges concert. In samenwerking met de vocalisten Marleen Rutten, Evelien Smeets (bekend van de Echter Revue) en Roy van de Beek en een combo zullen vele muziekstijlen ten gehore worden gebracht. Filmmuziek, popmuziek, Duitse schlagers, musicalmuziek etc. worden in een drie uur durende show gepresenteerd. Voor deze avond zijn 300 kaarten beschikbaar. De voorverkoop begint direct na de zomervakantie. Kaarten kunt u nu al reserveren door een mailtje te sturen naar info@fanfarepey.nl met vermelding van uw naam en het aantal kaarten dat u wenst te bestellen. De prijzen voor de kaartjes bedragen € 8,00 in de voorverkoop en € 10,00 aan de zaal.

Rommelmarkt Slek

Gratis met ‘t veerke De toegang is helemaal gratis en

Zie voor meer informatie pagina 12.

Zestig jaar St. Cecilia Susteren

Janse Bagge Bend Back To The Roots

14 AUTO’S

‘T WAEKBLAAD IS EEN GRATIS HUIS-AAN-HUIS NIEUWSBLAD. Oplage ruim 29.000 Het verschijnt iedere woensdag of donderdag in: Aasterberg, Berkelaar, Born, Buchten, Dieteren, Echt, Echterbosch, Echterheide, Gebroek, Graetheide, Grevenbicht, Hingen, Holtum, Illikhoven, Koningsbosch, Linne, Maas bracht, Maria-Hoop, Montfort, Nieuwstadt, Obbicht, Ohé en Laak, Ophoven, Pa pen ho ven, Pey, Putbroek, Roosteren, Schilberg, Schipperskerk, Slek, Stevensweert, St. Joost, Susteren en Visserweert. BEZORGKLACHTEN Woont u in de regio: Born - Echt - Maasbracht - Susteren of in Montfort en ontvangt u ‘t Waekblaad niet elke woensdag of donderdag, bel 0475 - 48 45 02 of mail info@detailverspreidingen.nl AANLEVEREN REDACTIE/ADVERTENTIES Liefst zo vroeg mogelijk. Redactie uiterlijk maandag 17.00 uur Advertenties uiterlijk dinsdag 15.00 uur bij: Uitgeverij ‘t Waekblaad Heerweg 46, 6101 NT Echt Tel. (0475) 48 45 02 Fax (0475) 48 22 57 www.waekblaad.nl info@waekblaad.nl Het kantoor is geopend: Maandag en dinsdag 9.30-12.00 uur en van 13.30-18.00 uur. Donderdag en vrijdag 13.30-18.00 uur. ‘s Woensdags gesloten.

Zaterdag 22 juni organiseren de Slekker Boys een rommelmarkt op en rond het sportcomplex. Deze vindt plaats van 13.00 tot 16.00 uur. Om aan spullen te komen voor deze markt, maken zij nog een keer een rondgang in Slek op zaterdag 15 juni. Heeft u nog (kleinere) spullen die u niet meer kunt gebruiken en voor een ander nog goed bruikbaar zijn, dan komen zij die bij u ophalen. Dit is tevens een goede gelegenheid om uw boekenkast, klerenkast, garage

Maaike Hermans, Sander Jonker, Ardy v.d.Wijst en Ame v.d.Wijst Het jeugdteam van TV Rosus spelende 2e klasse op woensdag middag heeft een zeer verdienstelijke tweede plaats behaald in de voorjaarscompetitie. De laatste competitiedag heeft het team als leeuwen gevochten in de stromende regen met de inzet deze tweede plaats. Het andere jeugdteam kwam voor

het eerst uit op de zondag in de gemengde competitie tot 14 jaar. Het team bestond uit Cheyenna van den Brink, Kevin Koolen, Marc Mols, Tamara Pesgens, Naomi Teunisse en Santana de Wolde. Voor de eerste keer was het resultaat met een zesde plaats zeer goed te noemen.

Vakantiebezorgers gevraagd voor: Linne, Echt en Obbicht

b.v.

Huis-aan-huis verspreider van o.a. ‘t Waekblaad en reclamedrukwerk Heerweg 46 | 6101 NT Echt

feest goed afgedekt te krijgen. Het is voor JBB een mooie gelegenheid om het 60 jarig jubileum van de drumband van de harmonie te mogen gebruiken als podium voor een optreden voor de ‘jónges en maedjes van Susteren van toen en nu’. Het optreden van de JBB is op zaterdag 22 juni in De Harmoniezaal in Susteren. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij café-zaal De Harmonie Feurthstraat 56 Susteren, café Alois Rijksweg noord 21 Susteren en Herensalon Guido Vincentiuslaan 35 Susteren.

Buchter Mannenkoor geeft Vaderdagjubileumconcert

m/v vanaf 13 jaar

Als bezorger van ‘t Waekblaad met folders verdien je lekker en kies je zelf wanneer jij je wijk rondbrengt op woensdag of donderdag. Kijk snel op onze site voor een wijk in jouw buurt. Of scan de QR-code met je Smartphone en meld je aan!

Zaterdag 22 juni geeft Janse een optreden in De Harmoniezaal in Susteren. Het is precies 30 jaar geleden dat de Janse Bagge Bend nationale bekendheid kreeg met de hit Sollicitere. Dit optreden wordt gegeven bij gelegenheid van het 60 jarig bestaan van de drumband van harmonie St.Cecilia. Guido Lambermon, voorzitter van harmonie St.Cecilia meldt dat het bestuur bezig was te bedenken hoe dit jubileum ingevuld kan worden zonder dat er een tent of sporthal nodig is. In deze tijd is het moeilijk genoeg om de financiële risico’s voor een

Het Buchter Mannenkoor bestaat 30 jaar en dat wordt gevierd met een vaderdag jubileumconcert dat zal plaatsvinden op zondag 16 juni in het gemeenschapshuis te Buchten. Na ontvangst met koffie, thee en gebak op kosten van het jarige mannenkoor zal er een gevarieerd programma ten gehore gebracht worden. Tijdens deze concertmiddag zal het Buchter Mannenkoor onder leiding van Hay Fleuren een

tweetal gevarieerde optredens verzorgen. Als gastkoor is Fusion uit Sittard aanwezig. De presentatie van deze middag is in handen van de bekende entertainer Jan Heffels uit Obbicht. Hij zal deze concertmiddag op geheel eigen wijze presenteren. Speciaal voor vaders met familie is deze middag mee te maken. Plaats van handeling is het gemeenschapshuis te Buchten, aanvang 15.00 uur en de toegang is gratis.

en zolder op te ruimen. Gelieve geen koelkasten, diepvriezers en bankstellen aanbieden. De rondgang start om 9.00 uur. Zet uw spullen aan de straatkant, maar niet te vroeg en graag opletten dat alleen mensen van de rommelmarkt deze ophalen. Bij de vorige rondgang is gebleken dat er spullen door derden opgehaald waren. Woont u buiten de route dan kunt u uw spullen ook afgeven bij de kleedlokalen van vv Slekker Boys, tussen 9.00 en 12.00 uur.

Poolse kinderen komen weer op vakantie in Echt

Na lang wikken en wegen i.v.m. ziekte van een bestuurslid van Stichting Werkgroep Polen Echt (SWP Echt) is er binnen het bestuur besloten om voor de 16e keer weer een vakantieweek te organiseren voor 25 Poolse kinderen uit het plattelands dorpje Pszczew. De vakantie is van 28 juli t/m 4 augustus. Deze kinderen zijn hierover begin januari al geïnformeerd dat ze een week naar Nederland op vakantie mogen. Wat SWP Echt echter zor-

gen baart is het financiële plaatje, de recessie is heel goed voelbaar. In week 25 en 26 worden winkeliers en ondernemers van Echt bezocht om een bijdrage. Zij dragen de Poolse kinderen al 16 jaar een warm hart toe. Ook van buiten EchtSusteren heeft SWP Echt de broodnodige ondersteuning. Voor meer informatie kunt u kijken op www. swpecht.nl U kunt uw eventuele bijdrage overmaken op Rabobank Echt 14.99.06.587 ovv Vakantie.


’t Waekblaad – nr. 24 - 12 juni 2013 - pag. 2

Folkband Kennèh in café Stoba Echt

Back to the 90’s Rock, Pop & dance

OldSkool Friday in Echt

Vrijdag 21 juni draaien dj’s Mark en Henk weer een avond met Rock, Pop, Hip Hop en dance klassiekers uit de 90’s Met een vleugje 80’s en 00’s..Gooi je haren los want tijdens deze avond kun je lekker uit je dak gaan op o.a. Pearl Jam, Offspring, U2, Faithless, Prince, Blink 182, Foo Fighters, Underworld en nog veel meer lekkere hits uit vervlogen tijden. De deuren gaan open om 22.00 uur en er is gratis entree. Check voor meer info op www. stoba.com. Discotheek Stoba Bovenstestraat 34 Echt.

UIT GOED VOOR U KIENEN

T.b.v. Recreatie Landgoed

22 Juni 2013

Landgoed Hommelheide Susteren AANVANG 19.30 UUR IEDERE ZONDAGAVOND EN WOENSDAGAVOND KIENEN

MARATHON KIENEN 22 JUNI !

Voor gezelligheid kom je naar ons !! Hommelheide, Hommelweg 2 Susteren. Inlichtingen: 06-50913327

Zaterdag 15 juni speelt vanaf 22.00 uur Folkband Kennèh uit Didam. De band heeft zich in de afgelopen jaren goed in de kijker gespeeld van veel muziekfans in het hele land. Dit resulteerde in drie albums die er mogen zijn; `t Veurjaor, Gangmakers en het in 2010 uitgebrachte album Oaveral. Kennèh stond als support act al in zalen als de Heineken Music Hall (o.a. voor Normaal, Rowwen Hèze, Pater Moeskroen, Golden Earring, De Dijk en Jan

Smit) en is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige festivalband. De muzikale stijl van Kennèh staat onder invloed van drie elementen: Rowwen Hèze, dialect en gezelligheid. Er wordt gelonkt naar Ierse folkmuziek a la The Pogues, Nederpop klassiekers worden gespeeld in een Tex-Mex jasje. En natuurlijk, met een band die met de singles Vierdaagse en Vri-jdag hoge ogen gooide, weet hoe je een feestje bouwt in Café Stoba, Bovenstestraat 34 in Echt. De entree is gratis.

Art in the Backyard

Open Tuindagen in Echt

Echterheide bij Posterholt Café - Dancing WALDESLUST 0475-401307

www.waldeslust.nl

Zondagmiddag 16 juni

Reünie Discotheek Spee Echt

van 16.00 tot 24.00 uur

THE RAMBO'S

voor drankjes en hapjes wordt gezorgd. Deelnemende kunstenaars en ambachtslieden zijn Hans Janssen (glazen beelden), Joep van Kerkom (schilderijen op groot formaat), José Goyaerts (keramiek), Lei Hannen (keramiek), Miep Mostard (bronzen), Pia Dirks (sieraden en kleine objecten van Murano-glas), Ruth Houkes (glasapplicaties), fotografie van Ruud van de Steeg. Op zaterdag wijnproeverij en wijnschenkerij van Wijngaard De Deelgaarderberg. U vindt Glassieraden Atelier Donna da Vero van Pia Dirks aan de Scheidingsweg 1a, (achter Abdij Lilbosch), Echt. Openingstijden: beide dagen van 10.00 tot 18.00 uur.

Tekst: Jos Meeuws

Dartteam De Triviant Echt kampioen

BIE ALOIS

Houtstraat 15, 6102 BD Pey-Echt 0475-482545 www.preuverie.nl

Wij serveren 7 dagen per week

LIVE

Zaterdag 15 juni

een 3-gangen keuzemenu voor € 15,95

zie www.preuverie.nl voor ons keuzemenu

aanvang 22.00 uur GRATIS

ENTREE

Café

Bovenstestraat 34 / 6101 EL Echt / 0475-241510

www.stoba.com

Zaterdag 15 juni om 20.00 uur

“Corry”

Jazz Bie Alois in Susteren

Blije darters...

Foto: Ger in der Hees

ook wel de Belgische Corry Konings genaamd in eet-feestcafé De Triviant. Zij zorgt voor gezellige entertainment met haar covers van zowel Nederlandse als Duitse schlagers.

Het dartteam van DC De Triviant werd onlangs kampioen in de 3e klassen RWDC. Tevens behaalden ze een 2e plaats in de bekerfinale. Het dartteam bestaat uit: Ton Vossen, Wesley Wolters, Erwin Willms, Eric Borman, Roel Huys, Randy Montfort en Paul Janssen. Het tweede team behaalde de 3e plaats in de 7e klasse RWDC. De receptie van de kampioenen zal plaatsvinden op vrijdag 14 juni van 19.00 tot 20.30 uur in hun clublokaal café De Triviant aan de Peyerstraat 11 in Echt. Iedereen is uitgenodigd om de kampioenen te feliciteren.

Big Band Beeg laat van zich horen als bie Alois, voelen de muzikanten zich in hun element. Er wordt serieuze jazzmuziek gemaakt, maar de band weet met grappen en grollen ook altijd goed in te spelen op het publiek. Kortom, altijd pret met de mannen van de FLF. Bezetting: Wim Slot (cornet en zang), Jan Bongers (trombone), Marcel Dewaide (klarinet), Jos van Meer (banjo), Marcel Bongers (bas), Mart Walraven (snare-drum) en last but not least Mart Denis (base drum). Het muzikale gastorkest Midlife5Combo is in 2004 ontstaan bij de Gamma in Eersel, waar de oprichters samen een aantal oude koeien uit de sloot haalden. Van het een kwam het ander en al snel was het idee voor een jazzcombo geboren. Nadat zoonlief van een van de oprichters de ideeën van pa associeerde met een midlifecrisis was de naam voor het combo ook al snel bedacht... Bezetting: Aloys Verrijt (klarinet), Guus Theuws (saxen), Jan van Moll (keyboard), Peter van Ham (banjo) en Dré Goorman (basgitaar). U bent welkom vanaf 20.30 uur Bie Alois, Oude Rijksweg Noord 21 te Susteren. De toegang is gratis!

* * Foto: Foto: Leon Leon Vrijdag Vrijdag * * Bodypaint Bodypaint / / Visagie: Visagie: Joy Joy of of Colors Colors * * Model: Model: Angel Angel Eyes Eyes Organisation: Organisation: Patricia Patricia Frencken Frencken -- Knieps Knieps & & Joyce Joyce Ramakers Ramakers

CAFÉ

Kennèh

Adverteren doet verkopen Meer weten? Bel 0475 48 45 02

Vrijdag 14 juni verzorgen de muzikanten van de Feurthstreet Lumber Factory, samen met gastorkest Midlife5Combo, de traditionele seizoensafsluiting op hun thuisbasis: café Bie Alois in Susteren. Vanaf 20.30 uur zullen beide jazzorkesten, om en om, een tweetal sets spelen, waarna natuurlijke een jamsessie niet zalm uitblijven. De Feurthstreet Lumber Factory (kortweg FLF) is al lang geen onbekende meer in Susteren en daarbuiten. De 7-koppige traditionele jazzband musiceert er al sinds 1997 op los, onder leiding van bandleider Wim Slot. De FLF heeft een ruim repertoire van veelal bekende muziek uit de periode van 1900 tot 1950, welke op een eigen wijze worden vertaald. Een bepaalde stijl of invloed is eigenlijk niet aan te wijzen, waardoor alle stijlen aan bod komen. Ook ingewikkelde arrangementen worden niet geschuwd en zeer regelmatig staan er dan ook nieuwe nummers op het repertoire. De band is een graag geziene gast op festivals in binnen en buitenland (o.a. Maastricht, Eindhoven, Gorinchem, Domburg en Düren), maar zeker ook in een bruine kroeg zo-

Verkrijgbaar bij: * De Bravoure, Plats 5 Echt * Bij Martin Aerts, St. Jorisstraat 1 Echt * www.joyofcolors.nl

&

Frans Loven, destijds vaste DJ in Discotheek Spee gaat de hele avond aan elkaar draaien. Tevens zullen er die avond optredens (break dance acts) plaatsvinden van Noa Thijsens en Kennedjie Carolina van RawthenticCrew. Laat de Spee 80’s en 90’s nog eens herleven en zorg dat je erbij bent op zaterdag 22 juni aanstaande in Café Bravoure aan de Plats in Echt.

‘t Waekblaad

Feurthstreet Lumber Factory en Midlife5combo

V.v.k. € 7,50 Kassa: € 10,-

Een aantal oudere jongeren heeft het plan opgevat een reünie te organiseren van oud-klanten en –medewerkers van de roemruchte Discotheek Spee aan de Plats in Echt. En dat alles onder het motto ‘De auw Garde’. Een en ander gaat plaatsvinden op zaterdag 22 juni aanstaande en het startschot wordt gegeven om 21.00 uur. Plaats van handeling is Café Bravoure, exact dezelfde locatie waar ooit Discotheek Spee bloeide, aan de Plats in het historisch centrum van Echt. De voorverkoop is inmiddels van start gegaan en kaarten zijn te verkrijgen bij Café Bravoure en bij Martien Aerts aan de St. Jorisstraat in Echt. In de voorverkoop gaan deze kleinoden van de hand voor €7,50 en op de dag zelf, indien voorradig, aan de zaal voor €10. De organisatoren van het festijn, Patricia Frencken en Joyce Ramakers, willen zoveel mogelijk oud-klanten en –medewerkers persoonlijk benaderen. Velen hebben ze inmiddels weten te traceren, velen ook niet. Vandaar de oproep aan eenieder om namen van klanten en medewerkers van Discotheek Spee door te geven via patriciafrencken@hotmail.com of te reageren op Facebook: www.facebook.com/patricia.frenckenknieps

Zaterdag 15 en zondag 16 juni kunt u gaan genieten van kunst tijdens Limburgse Open Tuindagen. Deze 2e editie van Art in the Backyard vindt plaats bij glassieradenatelier Donna da Vero te Echt, gelegen achter abdij Lilbosch. Bekijk de tuin en de kunstobjecten die stuk voor stuk passen in een natuurlijke omgeving. Naast de sieraden van Muranoglas en de fotografie in het atelier, is de tuin het domein van bronzen vogeltjes, grote glazen beelden en delicate glasapplicaties. Lieve keramiekjes op boomschijven, aluminium windvangers met een mini glasobjectje, in de wind meedeinende keramische koppen en grote bloemige schilderijen. Ook

DJ FRANS LOVEN

Big Band Beeg heeft inmiddels een zeer gevarieerd repertoire opgebouwd. Toch hebben de bandleden en leider Alex Loiacono gekozen voor een nieuwe muzikale uitdaging op de lessenaar. Nu de Cubareis bijna definitief tot een mooie herinnering is verworden – het wachten is nog op de docufilm die via L1 vertoond zal gaan worden – wordt een doorstart gemaakt richting disco, funk en pop met prachtige arrangementen van muziek van o.a. Earth, Wind and Fire, Kool and the Gang en Michael Jackson. Het is daarbij leuk te melden dat inmiddels twee trombonisten én een pianist recent tot de band zijn toegetreden, waarmee de bestaande vacatures zijn ingevuld. Een goede percussionist is nog welkom. De agenda kent inmiddels een paar interessante optredens, zoals op het WMC 2013 (4 t/m 28 juli) te Kerkrade en de gehele muzikale verzorging van de Zittesje Revue in november. Op de jaarvergadering is ook nog over enkele andere optredens gesproken en werd de intentie uitgesproken in 2013 weer een Small Tour te gaan maken. Overigens werden de aftredende Big Band Beeg bestuursleden Harrie Dahlmans en Fer Hendriks met unaniem enthousiasme herkozen.

Tel. 0475 21 58 96

Peyerstraat 11, 6101 GA Echt, www.eetcafedetriviant.nl

i n u j 1 2 g Vrijda

Gratis Gratis entree entree Aanvang Aanvang 22.00uur 22.00uur Bovenstestraat Bovenstestraat 34 34 Echt Echt

90’s 90’s pop-rock pop-rock

Geen zin om te koken? Weinig tijd? Gezellig met anderen aan één tafel eten?

Festival

Zaterdag 15 juni

A I R P O R T S E RV I C E

Aanvang 14.00 uur Entree gratis

TA X I - Y VA N 0032 495

- Klusman - Jack Roselli

MAASEIK 211339

A L L E L U C H T H AV E N S - T G V T R E I N S TAT I O N S

E-MAIL / INFO@TAXI-YVAN.BE WWW.TAXI-YVAN.BE OOK GROEPSVERVOER TOT 8 PERS.

- Mr. Molly - Freak ‘D

Feestcafé de Kelder

Vanaf juni kan dit aan onze grote ‘Aansjuuf toafel’ Voor slechts

€6,95 p.p.

‘aete waat de pot sjaft’ die dag, op maandag, woensdag en donderdag van 17:30 uur. tot 19:00 uur. Alleen op reservering vóór 14:00 uur. Via www.t-elfdegebod.nl, telefoon 0475-219503 Het menu kun je vinden op onze website!


’t Waekblaad – nr. 24 - 12 juni 2013 - pag. 3

KERKBERICHTEN tum wordt u gevraagd contact op te nemen met pastoor Kanke, tel. 481659.

Parochie Heilige Landricus Echt Pastoor R.H. Kanke, Vrijthof 21 6101 AM Echt, tel. 48 16 59. E-mail: r.kanke@home.nl of parochiekantoor.echt@home.nl. Website: www.echtkerkelijk.nl Zaterdag 15 juni: 18.00 uur avondmis; gest.jrd. echtgenoten KuipersMestrum; gest.jrd. familie Bessems-Ramaekers; gest.jrd. ouders Aben-Peeters en voor Piet; gest. jrd. familie Broen-van Pol; gest.jrd. ouders Beckers-Tubee; jrd. ouders Weekers-Granzier en overleden familie. Zondag 16 juni: Elfde zondag door het jaar; 10.00 uur Hoogmis met kinderwoorddienst; gest.jrd. echtgenoten J. Delsing-Omloo; gest. jrd. ouders Hees-Smeets en dochter Catharina; 2e jrd. Mary Kempen; Jan Reinier Sevriens en overleden familie; jrd. Ed Smits en voor Marlies en Peter; Zang: Herenkoor St. Landricus. Maandag 17 juni: geen H. Mis. Dinsdag 18 juni: 19.00 uur Avondmis Jo Dahlmans. Woensdag 19 juni: H. Romualdus, abt.; 19.00 uur Avondmis uit dankbaarheid t.e.v. O.L. Vrouw van Schilberg. Donderdag 20 juni: H. Engelmundus, abt.; 19.00 uur Avondmis Pastoor Hölscher; aansluitend eucharistische aanbidding van H. Sacrament des Altaars tot 20.00 uur. Vrijdag 21 juni: H. Aloisius Gonzaga, kloosterling; 09.00 uur Ochtendmis Doortje van Wegberg-Roufs en overleden familie. Biechtgelegenheid Iedere zaterdag om 15.00 uur is er gelegenheid tot biechten Opgeven van misintenties Voor het opgeven van misintenties kunt u terecht bij Diaken Beerkens, Diepstraat 5, tel. 481157 of 06 1029 6216. Opgave doopsel Voor het vastleggen van een doopdatum wordt u gevraagd tijdig contact op te nemen met pastoor Kanke, tel. 481659. Voorafgaand aan het doopsel is elke maand een gemeenschappelijk doopgesprek voor alle doopouders uit de parochies H.Landricus en O.L.Vrouw Ohé en Laak. Parochiekantoor Iedere dinsdag- en donderdagmorgen van 9.00 tot 12.00 uur kunt u terecht op het parochiekantoor voor het afspreken van een doopsel, huwelijk, misintenties enz. Het parochiekantoor is gevestigd in de pastorie, Vrijthof 21. U kunt ook mailen: parochiekantoor.echt@ home.nl Bij een sterfgeval kunt u terecht bij Pastoor Kanke in de pastorie, Vrijthof 21, tel 481659. Kinderwoorddienst Thema: Een vrouw die liefheeft. Er wordt gelezen uit het evangelie van Lucas 7, 36-8, 3 en er wordt een knutselwerkje gemaakt. Alle kinderen zijn welkom.

Heilige missen zorgcentrum De Egthe Zaterdag 15 juni 17.30 uur: Heilige Mis; Zesw.dienst Netje van Heldenvan Buggenum; dhr. Jo Voncken; Zang: Ouderenkoor. Dinsdag 18 juni 09.30 uur: Heilige Mis voor de wereldvrede.

Parochie Onze Lieve Vrouw Geboorte Ohé en Laak Administrator Pastoor R. Kanke, Vrijthof 21 6101 AM Echt, tel. 48 16 59. Email: r.kanke@home. nl. Dienstdoend priester: L. van Alst, tel. 48 13 90. Opgave misintenties en stichtingen: Gonny Busschops, Haverstoppel 2 Ohe en Laak tel: 0475 551813; gonnybusschops@live.nl Zondag 16 juni 11.00 uur: 11e Zondag door het jaar; gest.jrd. Johannes Joosten en Cornelia Vossen. Opgave doopsel Voor het prikken van een doopda-

Parochie H. Stephanus Stevensweert Pastoor L. Creemers, Kerkplein 2, 6051 DT Maasbracht, tel. 468250 fax 468251. Bgg in dringende gevallen tel. 06 5573 5772; email: pastoor.creemers@home. nl Kapelaan: R. Schreiber, Kerkstraat 9, 6051 JG Maasbracht tel. 480867 of bij dringende gevallen 06 1942 2621 e-mail kapelaan.r.schreiber@ kpnmail.nl Zaterdag 15 juni: 11e zondag door het jaar; 18.00u: Dameskoor; Gest Jrd Herman van Ool, Peter van Ool en Elisabeth Smeets en Catharina Minkenberg; overleden familie Hendrik Seegers-Rutten; Louis Rutten en Lena Rutten-Kehrens (vw de buurt); Elly Kehrens en overleden ouders; Wim Indemans en overleden familie. Donderdag 20 juni: 18.45u: Marianoveen; 19.00u: voor vrede in de wereld. Bestellen intenties H. Missen H. Missen 3 weken van te voren bestellen. H. Mis op zaterdag en zondag € 21,-; op weekdagen € 7,-

Parochie St. Gertrudis Maasbracht Pastoor L. Creemers, Kerkplein 2, 6051 DT Maasbracht, tel. 46 82 51. Bgg in dringende gevallen tel. 06 5573 5772; email: pastoor. creemers@home.nl Kapelaan: R. Schreiber, Kerkstraat 9, 6051 JG Maasbracht tel. 480867 of bij dringende gevallen 06 1942 2621 e-mail kapelaan.r.schreiber@ kpnmail.nl Kerkbestuur: Kerkplein 2, 6051 DT Maasbracht. Zaterdag 15 juni: 11e zondag door het jaar; 17.00u: Dr.Engelsoord. Zondag 16 juni: 11e zondag door het jaar; 11.00u: Voor de overleden familieleden van pastoor P. Ewals; Gest Jrd To Faems; Jrd Sjra Sampers en Gondje Sampers-Verreussel; Dirk Huigen. Maandag 17 juni 9.00u: voor allen die zich inzetten voor hun zieke medemensen. Woensdag 19 juni: H. Romualdus, abt; 18.30u: Rozenhoedje. Vrijdag 21 juni: H. Aloïsius Gonzaga, kloosterling; 09.00u: voor roepingen tot het priesterschap, het diaconaat en het religieuze leven. Bestellen intenties H. Missen H. Missen 3 weken van te voren bestellen. H. Mis op zaterdag en zondag € 21,-; op weekdagen € 7,-

Parochie H. Hart van Jezus Brachterbeek

Parochie H. Martinus Linne Pastoor L. Creemers, Kerkplein 2, 6051 DT Maasbracht, tel. 468250. Bgg in dringende gevallen tel. 06 5573 5772; email: pastoor.creemers@home.nl. Kapelaan: R. Schreiber, Kerkstraat 9, 6051 JG Maasbracht tel. 480867 of bij dringende gevallen 06 1942 2621 e-mail kapelaan.r.schreiber@kpnmail. nl. Kerkbestuur: Kerkplein 2, 6051 DT Maasbracht. Zaterdag 15 juni: 11e zondag door het jaar; 19.15u: Herenkoor St. Martinus; voor het geestelijk en tijdelijk welzijn van alle parochianen, ook van de afwezigen; Misdienaars: Jarno en Toine. Dinsdag 18 juni: 18.40u: Rozenhoedje; 19.00u: gest. jrd pastoor Joannes Hendrix. Gedoopt Op zondag 9 juni werden Stan Belfroy (Oeverzicht) en Djayciano Dassen (Klaverstraat, Brachterbeek) door het sacrament van het Doopsel kind van God en lid van de Kerkgemeenschap. Overleden Op 3 juni overleed in het zorgcentrum in Herten parochiane Nelly Peeters-Beijers van de Oudeweg. Zij werd 81 jaar.

Protestantse Gemeente Maasbracht Kerkdienst: Elke zondag om 10.00 uur in de Protestantse Kerk aan de Sintelstraat 23 in Maasbracht (6051 BM). Aanvang 10.00 uur. Predikant: Ds. H. van de Born, Vlaskuilseweg 24a Maria Hoop, tel. 0475 30 22 87. Email: hvdborn@ gmail.com. U bent hierbij van harte welkom. Na afloop drinken we met elkaar een kopje koffie, thee of limonade, daarbij kunnen we bijpraten en elkaar beter leren kennen. Scriba: Mevr. C.M. van Garderen, Oeveren 30, 6067 BH Linne, tel. 0475 466461; email: avan.garde@home. nl; Postadres: Postbus 7098, 6051 AB Maasbracht.

Evangeliegemeente de Thuishaven Maasbracht Adres: Havenstraat 15, Maasbracht. http://www.thuishaven.net Samenkomsten: Iedere zondag om 10.30 uur. Huisgroepen: Er zijn meerdere malen per maand bijeenkomsten in Maasbracht, Echt en Posterholt. Smallgroup: Twee zaterdagavonden per maand is er een bijeenkomst voor jongeren in Maasbracht. Voor meer informatie of voor de exacte data en tijden bel Rita & Menno Kamp op 0475 32 71 81 of e-mail naar info@thuishaven. net

Zijactief Pey

Pastoor L. Creemers, Kerkplein 2, 6051 DT Maasbracht, tel. 468250. Bgg in dringende gevallen tel. 06 5573 5772; email: p a s t o o r. c r e e m e r s @ h o m e . n l Kapelaan: R. Schreiber, Kerkstraat 9, 6051 JG Maasbracht tel. 480867 of bij dringende gevallen 06 1942 2621 e-mail kapelaan.r.schreiber@kpnmail. nl Kerkbestuur: Kerkplein 2, 6051 DT Maasbracht. Zondag 16 juni: 11e zondag door het jaar 9.30u: Christien Linssen en overleden familie; Jrd Mia Wilms-Roost; Jrd Lei Linssen; Misdienaars: Anke, Fabienne en Sven. Woensdag 19 juni: H. Romualdus, abt; 18.40u: Rozenhoedje; 19.00u: H. Mis in kapel Tergouwen. Bestellen intenties H. Mis Drie weken van te voren in de brievenbus van de sacristie (Kerkstraat 7) of bij de kapelaan (Kerkstraat 9). H. Mis op zaterdag en zondag € 21,-; op weekdagen € 7,Overleden Op 2 juni overleed in Zorgcentrum de Egthe parochiane Bertha Beckers-Camp (voorheen Kloosterstraat). Zij werd 86 jaar.

Woensdag 26 juni is de seizoensafsluiting. Hoe deze dag wordt ingevuld blijft nog een verrassing. De organisatie hoopt dat alle leden aanwezig zijn zodat dit seizoen gezamenlijk met een leuke activiteit afgesloten kan worden. Om 13.00 uur vertrek per fiets of auto naar Stevensweert. Kosten € 12,50. Opgave vóór woensdag 19 juni bij Mia Golsteijn tel. 48 48 01 of Gertie Katzenbauer tel. 48 35 61.

Maasbrachter Christelijke Vrouwen Vereniging Woensdag 19 juni is de bijeenkomst in De Spil, aanvang 20.00 uur. Deze avond wordt er een dia-overvloeishow verzorgd over Zuid-Limburg dag en nacht. Tevens is de vereniging op zoek naar spulletjes voor de rommelmarkt die gehouden wordt op 19 oktober, hiervoor kunt u contact opnemen met Anneke Verburg, telefoon: 0475 46 48 94.

Streukens Hooroplossingen weet hoe belangrijk goed horen is...

Opbrengst collecte Longfonds

...om er weer bij te horen!

In mei gingen 50.000 collectanten op pad voor het Longfonds (voorheen Astma Fonds). De opbrengst van de collecte in Susteren en Dieteren bedroeg € 1119,39. Hiermee kan het Longfonds blijven strijden tegen longziekten en voor gezonde longen. Want gezonde longen zijn van levensbelang. Heeft u de collectant gemist, sms dan ‘LONG’ naar 4333. Hiermee doneert u alsnog € 1,50 aan het Longfonds. Of ga naar longfonds.nl/steun-ons

Twijfelt u ook wel eens aan uw gehoor? Loop dan gerust eens bij ons binnen voor deskundig advies of maak een afspraak voor een vrijblijvende professionele gehoortest. Wij bieden de meest moderne toestellen om uw persoonlijke hooroplossing waar te maken. Daarbij werken wij samen met alle zorgverzekeraars en informeren wij u vooraf over de voor u van toepassing zijnde vergoedingen. Ervaar zelf onze kwaliteit in een van de 15 vestigingen van Streukens Hooroplossingen bij u in de buurt.

Echt Gelrestraat 11 T 0475-47 06 63

Dan weet u dat het goed is

Echt Geleen Gulpen Heerlen

Heerlerheide Hoensbroek Kerkrade Landgraaf

Maastricht Maastricht-Heer Orbis Medisch Centrum Roermond

Simpelveld Sittard Valkenburg

006-ECHT-0313-S

www.streukens.nl

Uitslagen mei Ohé & Laak - K’bosch Pey - Echt St.Joost - Montfort Stand competitie 1 Echt 8 6 0 2 12 2 Montfort 7 403 8 3 Slek 7 403 8 4 St.Joost 8 404 8 5 K’bosch 8 404 8 6 Ohé & Laak 8 3 0 5 6 7 Pey 8 206 4

Seniorenvereniging Kern Echt Seniorenvereniging Kern Echt organiseert donderdag 20 juni een kienmiddag in Trefcentrum Edith Stein a/d Diepstraat in Echt aanvang 14.00 uur. Er wordt 14 x gekiend voor leuke prijzen en geldprijzen. De prijs per serie kienkaarten bedraagt € 3,50. Voor de liefhebbers is er 3 x kienen tijdens de pauze voor geldprijzen. De prijs per serie pauzekienkaarten bedraagt € 1,50.

45 - 52 46 - 54 73 - 50 510-341 402-373 386-362 443-452 387-441 359-457 440-501

Voor uw warme blijken van belangstelling en medeleven na het overlijden en voor uw aanwezigheid bij de crematieplechtigheid van mijn lieve vrouw, onze zorgzame moeder, schoonmoeder en trotse oma

Netje van Helden-van Buggenum

Echt, juni 2013 De plechtige zeswekendienst wordt gehouden op zaterdag 15 juni 2013 om 17.30 uur in de kapel van Zorgcentrum De Egthe te Echt.

De eerste jaardienst zal plaatsvinden op zaterdag 15 juni aanstaande om 19.15 uur in de parochiekerk H. Judocuskerk te Sint Joost.

Lia Janssen-Kelleners Kinderen en kleinkinderen

Een bedankje........... Het is bijna niet mogelijk om ieder persoonlijk te bedanken voor de vele felicitaties en cadeaus, die wij mochten ontvangen bij ons

50-jarig huwelijksfeest

op zaterdag 1 juni j.l. Het is voor ons een heerlijk gevoel zoveel lieve mensen te kennen en om ons heen te hebben. Nogmaals heel hartelijk dank.

Joop en Dory Theunissen

Een speciaal woord van dank aan personeel van Orbis Thuiszorg en Zorgcentrum De Egthe.

Jonge mantelzorgers en 200 euro Het Mantelzorgcompliment 200 euro is er ook voor jonge mantelzorgers onder de 18 jaar. Is er iemand langdurig ziek binnen het gezin en zorg jij daar voor, heeft de zieke waar jij voor zorgt een AWBZ indicatie (de zieke heeft deze indicatie per post van het CIZ ontvangen), heeft die zieke geen indicatie maar doe jij werk waar normaal een verpleegkundige voor zou moeten komen, bv meehelpen met douchen, aankleden, in en uit bed helpen enz. (hulp in het huishouden telt niet mee)? Kunnen je vader of moeder, je broer of zus veel dingen niet alleen en hebben ze daar je hulp bij nodig? Ook dan zou je recht kunnen hebben op een mantelzorgcompliment. Bij een eigen bankrekening kan er een aanvraag voor het mantelzorg-

Thei Janssen

Pie van Helden Kinderen en kleinkinderen

Donderdag 13 juni patronaat Pey: kaarten 13.00 uur; vaderdagviering met kienen 14.00 uur. Maandag 17 juni in sportzaal Pey: gym (M.B.v.O.)15.00 uur. Dinsdag 18 juni patronaat Pey: kaarten 13.00 uur; volksdansen 13.30 uur. Donderdag 20 juni patronaat Pey: kaarten 13.00 uur.

Op 10 juni is het een jaar geleden dat wij afscheid hebben moeten nemen van mijn lieve man, (schoon)vader en opa

Dankbetuiging

danken wij u allen oprecht.

Seniorensociëteit St. Jozef Pey

compliment worden ingediend. Is er geen indicatie maar verleen je wel zorg zoals hierboven beschreven staat, dan kan er een 0 uren indicatie worden aangevraagd. De aanvraag moet ondertekend worden door de zieke zelf of door een vertegenwoordiger hiervan. De aanvraag zal altijd bekeken en onderzocht worden door het Centrum Indicatiestelling Zorg, (CIZ). Pas dan wordt er door de mensen van het CIZ beslist of je recht hebt op 200 euro. Voor informatie hierover en hulp bij het invullen van de aanvraagformulieren kunnen je ouders of jezelf contact opnemen met Hilde van Pol Steunpunt Mantelzorg Stichting Menswel, tel. 0475 48 48 48 / hilde.vanpol@menswel.nl (werkzaam: maandag en dinsdag tijdens kantooruren).

Met een familiebericht

in

‘t Waekblaad komt uw mededeling in ruim 29.000 brievenbussen tussen Roermond en Sittard PEU.adv.uitvaart1

17-03-2008

21:51

Pagina 1

Alzheimercafé Echt Donderdag 13 juni is in Zorgcentrum De Egthe in Echt vanaf 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) weer Alzheimercafé met als thema: rouwverwerking / palliatief beleid. Gastspreker is Dokter Knols, Verpleeghuisarts. Sommige mensen hebben al zoveel verdriet gehad tijdens het dementieproces, dat ze nauwelijks meer kunnen rouwen, als hun partner of ouder sterft. Anderen ervaren heel heftige reacties, zo-

als geschoktheid, pijn of opluchting. Pas na het overlijden van de geliefde kan men volledig rouwen. Niet alleen om de mens die werd getroffen door dementie, maar ook om het verlies van de mens die hij of zij was, voor dat deze ernstige aandoening toesloeg. Over al deze emoties en gevoelens wil gastspreker dokter D. Knols, voormalig arts aan het Hospice in Geleen, graag met u van gedachten wisselen. De toegang is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig.

Uitvaartbegeleiding bij een traditioneel of een eigentijds afscheid; stijlvol, maar bovenal eigen en vertrouwd.

Telefoon: 0475 - 48 61 00 Bellekeweg 37, Echt | Kloosterstraat 9, Susteren E-mail: info@peusen.nl | Internet: www.peusen.nl

Geslaagde avond4daagse voor bs Patricius Pey

Voor iedereen een passend afscheid.

Dit jaar nam Basisschool Patricius uit Pey weer deel aan de Avondwandelvierdaagse van Echt. Dinsdag 4 juni werden de wandelschoenen weer met veel enthousiasme uit de kast gehaald en kon er met goed weer gestart worden vanaf de Nieuwe Markt. Vier dagen gezellig met klasgenoten wandelen en zingen. Dan is wandelen voor iedereen toch zeker leuk! Zoals gebruikelijk was het defilé de klap op de vuurpijl. Met als thema BS Patricius + A4D =  liepen de kinderen in de gele school t-shirts, met allemaal een

Zandkuilweg 8 | 6051 HV Maasbracht T +31 (0)475 43 99 00 (Altijd bereikbaar) info@uitvaartzorgmariposa.nl www.uitvaartzorgmariposa.nl

Bridgeclub Nieuwstadt Uitslag 10 juni A-lijn: 1. Ep Graus 2. Hrn Francot-v.d. Pas 3. Ep Stoffels 4. Hrn Maarssen-Peeters 5. Ep Limpens B-lijn: 1. Hrn v.Schijndel-Schreurs 2. Dms Buckx-Orta 3. Jongen-v.d. Kerkhof 4. Mw Moors-Hr Rovers 5. Ep Heythuysen C-lijn: 1. Dms Deneer-v.Galen 2. Mw Anedda-Hr Duysens 3. Hrn v.Molken 4. Mw Walop-Hr v.Eeghem 4. Ep Op het Broek D-lijn: 1. Hrn Lausen-Voragen 2. Hrn Canoy-Curvers 3. Ep Baijens 4. Hrn Joosten-v.d. Molen 5. Koningsveld-Paques

smiley op hun petje en smiley bogen door de straten van Echt. Bij het gemeentehuis aangekomen, werd tot slot met z’n allen het Avondvierdaagse lied ten gehore gebracht. Na afloop waren er ook nog drie groepen die voor de 5 en 10 kilometer een beker mochten ophalen. De groepen 0, 1 en 2 kregen een welverdiende oorkonde. Met zo’n 144 kinderen en in totaal een groep van meer dan 253 personen, kan men terugblikken op een geslaagde Avondwandelvierdaagse.

Tevens verzorgen wij uitvaarten voor alle verzekeringsmaatschappijen.

BROODAANBIEDING WEEKENDAANBIEDING 59,38% 57,99% 56,60% 54,86% 52,43%

Waldkornbrood Waar drinkt u koffie uit?

62,08% 57,50% 56,67% 54,17% 50,42%

68,33% 67,08% 56,25% 52,08% 51,25%

Uitslag 5 juni 1. mw. Anedda/hr. Wielders 74.58% 2. dms Graus/Hellebrekers 60.83% 3. dms Leentjens/Bolsius 58.75% 4. hrn Maarssen/v.Schijndel 55.42% 5. mw. v. Schijndel/Peeters 53.33% 1. Heythuysen/Duysens 66.92% 2. dms v. Dalen/Hesselmans 64.50% 3. dms de Valk/Linssen 59.25% 4. mw. Bucks/hr. Dirks 55.50% 5. echtp. van Nuland 51.25% 1. dms. Trynes/Vroemen 72.50% 2. dms Janssen/Aben 61.67% 3. mw. Creuwels/hr. Trynes 54.17% 4. mw. Heijnen/hr. Houben 48.61% 5. mw. Ehrens/hr. Jochems 47.92%

2 voor € 4,75

1 Grote abrikozenvlaai

€ 8,75

5 Gesorteerde broodjes

€ 1,95

Cointeau Cremé taartje

(vleugje advocaat) 8 personen

€ 14,75

Sinds 1888 Jodenstraat 2, Echt - Tel. (0475) 481594

U kunt bij ons ook kleine bedragen pinnen

61,25% 58,75% 55,42% 53,75% 53,75%

Bridgeclub Susteren

Koersbalcompetitie Echt

De Streukens Buitendienst - professionele hoorzorg aan huis: T 043 356 02 74

FAMILIEBERICHTEN

Eerste jaardienst

Met dit gevoel hebben Alzheimerpatiënten dagelijks te kampen.

‘Gewoon een goeie slager’

Reclames geldig van dinsdag 18 juni t/m zaterdag 22 juni

Gildetrophy: Kip in ‘t groen

Help Alzheimer overwinnen. Dan hoeft niemand zichzelf te verliezen. www.alzheimer-nederland.nl

Filet van de week: Piri Piri steak per stuk €

Runderschnitzels 100 gram € 1,99

1,95

KIJK IN ONZE WINKEL VOOR EEN UITGEBREID BARBECUE ASSORTIMENT Kerkveldsweg-Oost 15, Echt. Tel (0475) 48 17 61

OPRUIMING

KINDERSCHOENEN 2 HALEN 1 BETALEN

(Uitgaande van de originele prijs betaalt u het duurste paar) 1 paar➔-30% korting (Tenzij anders geprijsd) DAMESSCHOENEN tot 40% korting

Molenweg 1e, 6051 HG MAASBRACHT, tel. 0475 430070 www.hippschoenen.nl ’s maandags gesloten


’t Waekblaad – nr. 24 - 12 juni 2013 - pag. 4

Dit was de woning van Sjang Graus In de Planten Hingen, waar de fam Leurs geëvacueerd was Deel V: Slachtoffer: Jacobus Hubertus Leurs echtgenoot van Maria Cornelia Hubertina Mertens, geboren op 29 april 1907. Hij werd op 19 januari 1945 op de Dijk te Hingen dood-

geschoten door een Duitse Sluipschutter. Gegevens uit het verhaal van Mia Jacobs-Graus: “Aangezien de totale bevrijding snel te verwachten was vader

Leurs, met een handkar alvast wat spullen naar huis gaan brengen, Echt was toen als bevrijd. Toen hij daarvan terugkwam sloeg het noodlot toe en werd hij op den Dijk te Hingen doodgeschoten achter zijn kar. Hij was toen hooguit 100 meter verwijderd van zijn evacuatie adres. Aangezien het overdag te gevaarlijk was om hem op te halen, omdat die Duitse fanatiekeling schoot op alles wat bewoog, werd er gewacht tot de duisternis was ingevallen met als gevolg dat hij vastgevroren lag, want het was een hele strenge winter. Men heeft het lijk zelfs moeten losbikken om het te kunnen meenemen en het heeft toen enkele dagen bij de familie Graus opgebaard in de schuur gelegen, alvorens het begraven kon worden. Hij is in eerste instantie begraven op het kerkhof van Pey en naderhand overgebracht naar het Landricus Kerkhof te Echt. In de evacuatieperiode waren bij de fam. Graus veel Duitsers ingekwartierd, voornamelijk in de schuur en er waren naast de eigen familie nog 24 personen geëvacueerd. Dit oorlogsverhaal is opgetekend door medewerkers van www.pejjerlandj.nl Hingen, 5 mei 2013 Ter lering van de volgende generaties.

Dorpsraad Grevenbicht, Papenhoven en Schipperskerk

Milieuproblematiek voor het voetlicht

park te dumpen. Foto’s van het weggooien van kleding, huisraad, een uitgebrande auto, niet bezorgde reclamefolders, plastics enz., allemaal recente overtredingen die er niet om liegen. Voor het indienen van een milieuklacht kunnen inwoners gebruik maken van het meldformulier van de gemeente Sittard-Geleen of download de app van BuitenBeter. Telefoneren met nummer 14 046 is nóg praktischer.

Méér presentaties

De onlangs gehouden algemene vergadering van de Dorpsraad Grevenbicht, Papenhoven en Schipperskerk ging gepaard met een presentatie over een nog steeds heikel thema in de samenleving: de sluikstortingen. Buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) bij de gemeenten Sittard-Geleen en Stein, Ger Janssen, deed een boekje open

In de toekomst zal de Dorpsraad Grevenbicht, Papenhoven en Schipperskerk meer presentaties voor de burgerij verzorgen. De eerstvolgende uiteenzetting is op 26 november. Dan zal aandacht geschonken worden aan de Wet Maatover hoofdzakelijk het dumpen van schappelijke Ondersteuning huishoudelijk afval en zwerfvuil, die onder meer regels bevat variërend van een enkel zakje troep over huishoudelijke verzorging, tot dumpingen van zelfs 50 huis- woningaanpassingen, vervoersvuilzakken. Aan de hand van een voorzieningen e.d. Ideeën voor diapresentatie werden legio prak- andere interessante actuele tijkvoorbeelden voor het voetlicht presentaties kunnen worden gebracht. Iemand presteerde het doorgegeven aan de voorzitter zelfs om zijn huisvuil op nog geen van de Dorpsraad: jpbeeg@hot100 meter afstand van een milieu- mail.com.

HUIS EN TUIN EIKENVLOEREN

massief of multiplank

vanaf € 33,95 Ondervloer GRATIS

Muncadostraat 18, 6107 BC Stevensweert Zonwering en rolluiken. Kunststof kozijnen Terrasoverkappingen. Sectionaaldeuren

FRANS DOHMEN

ELECTRONICS Reparatie van TV, VIDEO & AUDIO-APPARATUUR

Vanaf 1 maart: 15 % btw verlaging.

3 Mnd. garantie, geen voorrijkosten

Handelsweg 16, Susteren Tel. 046-449 11 80

Vraag naar de voorwaarden

www.zonwering-vanool.nl

Parketvloeren Walter

Telefoon 0475-551672 of 551617

Voor al uw parketwerkzaamheden Oude Rijksweg Noord 64D Susteren 046-4490313 www.limburgvloeren.nl

HUIS EN TUIN

Burgerslachtoffers tijdens WO II op het Hingen

● ● ● ● ● 133527

Zilstraat 55 6114 KG Susteren Tel. 0031 (0)641323077 ZOMERBLOEIERS!!

Rob Gonnissen

OPENINGSUREN

Tweede Straat 6 3680 MAASEIK

maandag t/m vrijdag 9u-18.30u zaterdag 9u-16.00u zondag 9.30-12.00u

0032(0)89-56 22 67

(Sikkens, Herbol, Flexa, Herberts, Histor, Sigma)

0032 (0)496-25 48 98

Nog steeds volop voorradig, want nieuwe aanvoer van: Geraniums - Perkplanten - Hangplanten Hangpotten - Enz. Enz. Tevens een zeer ruim assortiment in Bomen: dak- en leibomen Heesters - Rozen - Rozen op stam - Boompjes op stam - Vaste planten - Haag- en Klimplanten - Buxus - Taxus Enz. Enz.

Gratis professioneel advies

Me

es NERGENS GOEDKOPER “wat t gehoo rde een Sigma lak v.a. € 23,- per liter toch prijzen uitspraa , eerd k er ge had ik d : Sigma muurverf 5 liter v.a. € 27,00 wete at n” Sikkens Alpha Tex v.a. € 72,- voor 12,5 liter TOP!! Vele acties in lakken : Flexa, Cetabever 0,75 liter v.a. € 12,-

lijk verge n e ns Bel o

Tuincentrum de Vuurdoorn

Echterstraat 11, Hingen Echt Tel. 0475 470102 info@tuincentrumdevuurdoorn.nl www.tuincentrumdevuurdoorn.nl

KUNSTSTOF RAMEN KUNSTSTOF RAMENEN ENDEUREN DEUREN ROLLUIKEN &&ZONWERING ROLLUIKEN ZONWERING SECTIONALE POORTEN SECTIONALE POORTEN VERANDA’S VERANDA’S VERTIKALE LAMELLEN VERTIKALE LAMELLEN Louerstraat 7 61147CZ Susteren Tel.: (046) 27 Louerstraat 6114 CZ Susteren Tel.: (046)449 449 24 24 27 Fax:Fax: (046) 91 (046)449 449 53 53 91

Voor Echt betaalbaar wonen.

15% KORTING OP DE HUIDIGE COLLECTIE u. or vo en ak m t aa m op ls be eu m le en ook al

Wij kunn

N E F F STO NKBA EN L L E T S f

N E R E L K N A B K E HO LLEN STE f vana

, 9 9 €6

vana

, 9 9 €3

N E S AS AAD R T MA OORR ! R V A T A I U V E R B SCHE L E N ELEKTRI S

Ruime keuze in bankstellen en direct leverbaar. Verkrijgbaar in elke gewenste maat en kleur.

M EE T S ODE A B V N E LATT

w w w. d m l i v i n g . n l

PEIJERSTRAAT 19 ECHT.

T 06 83 79 21 00


Informatiepagina Mededelingen Gemeente Echt-Susteren, week 24 - 2013 www.echt-susteren.nl Basisschool uit Niewstadt winnaar Limburgse Finale Verkeersquiz

College van B&W feliciteert basisschool Burgemeester Willeme

Op 6 juni 2013 streden 5 basisscholen (groepen 7/8) uit heel Limburg tegen elkaar om de titel: “Beste verkeersklas van Limburg 2013”. De quiz bestond uit 30 vragen die betrekking hadden op verkeerssituaties, verkeersborden en algemene vragen over verkeer en verkeersregels. De vijf deelnemende scholen waren eigenlijk allemaal al winnaars, omdat zij hun eigen regionale voorronde al gewonnen hadden. Maar de beste verkeersklas van Limburg komt dus uit de regio Midden Limburg, en wel uit de gemeente Echt-Susteren: basisschool Burg Willeme uit Nieuwstadt behaalde 6 juni de meeste punten (80). Wethouder Peter Pustjens feliciteert de school, namens het college, met deze prestatie. “Het is geweldig om te zien dat een basisschool uit onze gemeente het zo goed gedaan heeft. Verkeersveiligheid is een belangrijk onderwerp waar we als gemeente veel aandacht aan besteden. De prestatie van deze school uit Nieuwstadt is er een om als hele gemeente trots op te zijn.” Prijzen De winnende leerlingen gingen terug naar school met de grootste beker, een cheque t.w.v. €500,- (gesponsord door Media Groep Limburg), voor iedere leerling een persoonlijke trofee (gesponsord door WIVA Promotions) en 5 boeken voor de hele klas.

Echt-Susteren biedt op 7 juli een drielanden fietstocht aan

Fiets mee door het Smalste stukje Nederland

E DG N U LN WIN E N AD TR EE E I M SM T FIE

NN WI

EN

r e h sc i n i G e A h T r ER r e d ND e i N WA D RA

as a M as d u n n Ma n e i jn e h R i a n sen R tus

Zondag 7 juli 2013 nodigt het fietsparadijs tussen Maas en Rijn u uit voor het grensoverschrijdende fietsevenement de ‘Niederrheinischer Radwandertag’. Vanuit verschillende plaatsen in Nederland en het aangrenzende Duitse Niederrheingebied kan jong en oud op deze traditionele eerste zondag in juli ‘meefietsen en winnen’. Deelname is gratis! Wat in 1992 begon met vijf startplaatsen, is uitgegroeid tot het grootste Duits-Nederlandse fietsevenement. Dit jaar worden er 68 bewegwijzerde, rondgaande fietsroutes aangeboden, variërend van 25 tot 75 kilometer lengte. Daarnaast zijn er op diverse plaatsen extra korte routes uitgezet, speciaal voor ouderen of gezinnen met kleine kinderen. De routes nemen de fietser mee naar de mooiste plekjes in de regio, langs tal van bezienswaardigheden van Echt-Susteren tot Isselburg en van Plasmolen tot Übach-Palenberg. Startplaatsen in Noord- en Midden-Limburg: Vanaf 10.00 uur kunt u starten in: Beesel (Markt) , Boxmeer (Raadhuisplein), Gennep (Markt), Horn (Hotel de Abdij), Montfort (Café Biej de Vogel), Plasmolen (VVV Plasmolen), Susteren (Koffiehuis het Ijzerenbos) en in Vlodrop (De Roerhal). Behalve in bovengenoemde plaatsen kunt u ook starten in het Gelderse Montferland en Millingen aan de Rijn, het zuidlimburgse Onderbanken en talrijke Duitse plaatsen. Vanaf deze startpunten voeren de routes door Nederland en Duitsland. Denk aan uw paspoort of toeristenkaart!

Menswel presenteert Kunstproject ‘Aan de gang met Sjarabang’ Een kunstwerk van de eigen inwoners van het dorp. Een kunstwerk dat door veel handen wordt gemaakt en weergeeft waar het dorp voor de bewoners voor staat. Dat zou een houten toren kunnen zijn, of foto’s of schilderijen van bewoners, wildbreien, een muurschildering of iets anders. Sjarabang is een kunstproject, waarbij de bewoners van elke kern/ dorp in gemeente Echt-Susteren een kunstwerk maken voor de openbare ruimte van hun eigen dorp. Het project is ontwikkeld door de Klankbordgroep Cultuur en wordt georganiseerd samen met de Cultuurcoach van Stichting Menswel. De gemeenteraad van Echt-Susteren gaf groen licht en nu kan Sjarabang dus van start! Thema Het thema van het project is ‘Verbinding’. De bedoeling is dat elk kunstwerk uitdrukking geeft aan het specifieke karakter van het dorp en haar inwoners. Het kunstwerk mag een prominente plaats in het dorp innemen. Het gaat niet om een permanente creatie, maar het eindproduct moet wel enkele weken/ maanden in de open lucht kunnen doorstaan.

Meedoen Tot de zomervakantie is er tijd om de ideeën te ontwikkelen, na de zomervakantie gaat u aan de slag om het uit te voeren, eventueel met advies of ondersteuning van een kunstenaar. Ook is er een klein basisbedrag beschikbaar voor materialen. Op zondag 8 september gaat er een Sjarabang (jan plezier of kermistreintje) langs de kunstwerken voor de opening. Er wordt een fietsroute uitgezet, waarmee bewoners en bezoekers ook daarna de kunstwerken weten te vinden. Ideeën Heeft u als inwoner een leuk idee? Het project biedt u een unieke mogelijkheid tot samenwerking tussen verenigingen en clubs, scouting, fanfare, senioren, sportclubs, scholen, zangkoren uit uw eigen dorp. Reacties en aanmelden Stuur zo spoedig mogelijk uw reactie naar cultuurcoach@menswel.nl of neem telefonisch contact op met Monique van der Vleuten: 0475-484848 (maandag, dinsdag, donderdag).

Een heerlijk sportieve dag, waarbij de deelnemers op vele plaatsen een uitgebreid programma aangeboden wordt met muziek, gastronomie, informatie en activiteiten. Om 17.00 uur worden op alle startlocaties tijdens de tombola veel aantrekkelijke prijzen onder de deelnemers verloot. De Niederrheinischer Radwandertag is een uniek fietsevenement door een grenze(n)loos ‘groene’ regio, voor zowel jong als oud. Informatie Bij de lokale VVV-winkels zijn infofolders met uitgebreide informatie af te halen. De routekaartjes ontvangt u op zondag 7 juli bij de startlocaties, of zijn nu al te downloaden op de websites www.vvvmiddenlimburg.nl en www.krefeld.de/radwandertag.

V.l.n.r.: Bert Hendrick, Harry Philipsen en Peter Pustjens bezoeken Sjarabang project

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland

mede gesubsidieerd door de Provincie Limburg

Belangrijke informatie over de afvalinzameling

Postadres gemeente Echt-Susteren Postbus 450, 6100 AL Echt Bezoekadres gemeentehuis Echt-Susteren Nieuwe Markt 55, 6101 CV Echt tel: 0475 - 478 478 fax: 0475 - 478 755 info@echt-susteren.nl Openingstijden maandag: 09.00 - 20.00 uur dinsdag: gesloten woensdag: 09.00 - 17.00 uur donderdag en vrijdag: 09.00 - 13.00 uur

Bied uw afval op tijd aan! Het inzameltijdstip van uw afvalcontainers kan wekelijks variëren. De afval inzamelroutes beginnen stipt om 7.30 uur. Bied daarom uw afvalcontainers of uw afvalemmer altijd voor 7.30 uur ’s ochtends aan op de juiste plek. Dit geldt zeker ook voor het kunststof verpakkingsafval. In het centrum van Echt (winkelgebied en omliggende straten) geldt dagelijks na 11.00 uur een gebiedsafsluiting. Daarom worden de containers en afvalemmers in dit gebied vroeg geleegd. Ook hier is het belangrijk om de containers, afvalemmers en het kunststof verpakkingafval voor 7.30 uur ’s ochtends aan te bieden. Inzameling rond feestdagen Rond feestdagen verschuift de afvalinzameling naar een andere dag. Wij verzoeken u om tijdig via uw afvalwijzer, www.icomes.nl of de afvalapp te bekijken wanneer rond feestdagen het afval wordt ingezameld. Verschoven inzameldagen zijn op uw afvalwijzer in rood aangegeven. Aanmelden grof tuinafval In september en oktober 2013 wordt het grof tuinafval nog drie maal huis aan huis ingezameld, mits u zich daarvoor op tijd aanmeldt. U dient uw grof tuinafval minimaal drie werkdagen voor de geplande inzameldag aan te melden via de telefonische helpdesk van Icomes. Deze is bereikbaar op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur via het gratis telefoonnummer: 0800-0201043. Meer informatie over het aanbieden van grof tuinafval vindt u aan de binnenzijde van uw afvalwijzer. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via de telefonische helpdesk of kijk op www.icomes.nl.

Informatieavond aanleg fietspaden Annendaalderweg en Boekhorstweg Na de luisteravond op 25 juni 2012 en de informatieavond op 10 januari 2013 werden de plannen verder uitgewerkt. Nu zijn we toe aan een volgende stap. Samen met de aannemer willen we u informeren over de verdere gang van zaken. Een belangrijk onderdeel van deze avond is de planning van het geheel. Op maandag 24 juni 2013 organiseren we een informatieavond in het gemeenschapshuis ‘De Annendaal’ gelegen aan de Annendaalderweg 12a in Maria Hoop. Deze avond start om 19.30 uur. Wij hopen u dan te mogen begroeten. Werkzaamheden Het gehele werk bestaat uit: de renovatie van de Annendaalderweg (grotendeels buiten de bebouwde kom), de aanleg van fietspaden langs de Annendaalderweg en Boekhorstweg. In het gedeelte Annendaalderweg, tussen de Boekhorstweg en de Waldfeuchterbaan, wordt tevens een transportriool aangelegd. Tevens wordt voor de gemeente Roerdalen het fietspad, dat in het verlengde van de Boek-

horstweg ligt, (Diergaarderweg en gedeelte Zandstraat) meegenomen. Na realisatie van de fietspaden ontstaat er voor het verkeer in de omgeving Maria Hoop een veilige situatie. Proces De voorbereiding van het gehele werk is door adviesbureau Brouwers uit Roermond afgerond. Ook heeft de aanbesteding al plaatsgevonden. Begin juni 2013 is opdracht gegeven aan aannemer Den Ouden uit Schijndel die dit werk zal gaan uitvoeren. De nutsbedrijven hebben reeds een begin gemaakt met het vervangen van huisaansluitingen langs het tracé. Subsidiënten Van belang is het om te vermelden dat de realisatie van deze fietspaden mogelijk is gemaakt door Europese en Provinciale subsidies. “Het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) is eindverantwoordelijk voor POP2 subsidie in Nederland”.


Informatiepagina Mededelingen Gemeente Echt-Susteren, week 24 - 2013 www.echt-susteren.nl Informatieavond herontwikkeling voormalige LTS-locatie en gymzaal in Echt Woongoed 2-Duizend wil de voormalige schoollocatie en gymzaal aan de Kerkveldsweg West herontwikkelen. Om belangstellende de gelegenheid te geven om kennis te komen nemen van deze bouwvoornemens wordt een informatieavond gehouden. Deze informatie-avond is gepland op 19 juni a.s. van 19.00 uur tot 20.30 uur in het gemeentehuis in Echt. Wilt u deze informatieavond bijwonen, meld u dan uiterlijk 18 juni a.s. aan bij mevrouw A. Peulen, a.peulen@echtsusteren.nl of 0475 – 478 864.

Plannen Het is de bedoeling om ter plaatse wonen met zorg te realiseren. De schoollocatie is dan vooral bedoeld voor de huisvesting van ouderen. De voormalige gymzaal zal huisvesting aan cliënten van zorginstelling Mensana bieden. Hiervoor wordt een aantal appartementen opgericht (overwegend) binnen de bestaande bebouwing.

Wethouders ontvangen deelnemers Avondvierdaagse

Bestemmingsplan “Breed kindcentrum-sportpark Krekelzank, Nieuwstadt” Vooraankondiging voorbereiding bestemmingsplan “Breed kindcentrum-sportpark Krekelzank, Nieuwstadt”. Overeenkomstig artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) geven Burgemeester en wethouders van Echt-Susteren er kennis van dat zij voornemens zijn het geldende bestemmingsplan “Kern Nieuwstadt 2010” gedeeltelijk te herzien. Het plangebied omvat het bestaande sportpark Krekelzank in Nieuwstadt dat wordt begrensd door Op de Kasselemeier, Reinoud van Gelderstraat, de Grachtstraat en de Susterderweg in Nieuwstadt. Naast de bestaande sportvoorzieningen maakt het plan de bouw van een (breed) kindcentrum en 6 patiowoningen mogelijk. Over dit voornemen: - worden geen stukken ter inzage gelegd; - wordt geen gelegenheid geboden daarover een zienswijze naar voren te brengen; - wordt geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid gesteld daarover advies uit te brengen. Naar verwachting zal het ontwerp bestemmingsplan “Breed Kindcentrum- sportpark Krekelzank, Nieuwstadt” in september/oktober 2013 ter inzage worden gelegd. De kennisgeving zal worden gepubliceerd in ’t Waekblaad” en op de website van de gemeente (www. echt-susteren.nl). In deze kennisgeving zal worden aangegeven wanneer en op welke wijze gereageerd kan worden op het ontwerpbestemmingsplan. Echt-Susteren, 12 juni 2013

Verlenging beslistermijn Wet algemene bepalingen omgevingsrecht Burgemeester en wethouders van gemeente Echt-Susteren maken bekend dat zij op grond van art. 3.9 lid 2 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) hebben besloten voor de volgende aanvragen omgevingsvergunning de beslistermijn te verlengen met een termijn van maximaal zes weken:

Ook dit jaar werd traditioneel door veel kinderen de Avondvierdaagse gelopen. Dit jaar in de zon! Wethouders Coen Geraads en Jac Dijcks namen vrijdag het defilé af om de kinderen binnen te halen.

Aanvraag omgevingsvergunningen

Verleende omgevingsvergunningen

Burgemeester en wethouders van Echt-Susteren maken bekend dat zij op grond van de Wabo (Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht) de volgende aanvragen voor een omgevingsvergunning hebben ontvangen:

Burgemeester en wethouders van Echt-Susteren maken bekend dat zij op grond van de Wabo (Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht) de volgende aanvragen voor een omgevingsvergunning hebben verleend:

Nieuwstadt - Elzenewal nabij huisnummer 10 kadastraal bekend als NST02 sectie E nummer 278, voor het kappen van een boom, datum ontvangst 15 mei 2013. Echt - Nieuwe Markt 2, voor het plaatsen van gevelreclame, datum ontvangst 14 mei 2013. - Perceel kadastraal bekend als ECH00 sectie AC nummer 528 (hoek Doorder Veldweg/Gebroekerdijk), voor het bouwen van een woning, datum ontvangst 22 mei 2013. - Percelen kadastraal bekend als ECH00 sectie Z nrs. 334, 309, 310 en 271 (nabij Voorsterveld te Posterholt), voor het ophogen van ingesloten laagten van landbouwpercelen, datum ontvangst 23 mei 2013. - Klein Berkelaar 4, voor het bouwen van een dierenverblijf/duivenhok, datum ontvangst 31 mei 2013. - Hoogstraat 25, voor het uitbreiden van de bestaande kleedlokalen, datum ontvangst 3 juni 2013. - Lammertiend 9, voor het plaatsen van een dakkapel, datum ontvangst 3 juni 2013. - Rontgenweg 13, voor het uitbreiden van het woonhuis, datum ontvangst 3 juni 2013. Koningsbosch - Kapelaan Verdonschotstraat 34, voor het uitbreiden van het woonhuis, datum ontvangst 21 mei 2013. Maria Hoop - Diergaarderstraat Zuid 16, voor het oprichten van een onderkelderde garage, datum ontvangst 29 mei 2013. - Vlaskuilseweg 72, voor het aanpassen van de boerderijwoning, datum ontvangst 24 mei 2013. Susteren - Schoutlaan 2, voor het uitbreiden van de speelplaats van OBS “de Springdonk”, datum ontvangst 29 mei 2013.

Sint Joost - Caulitenstraat 25, voor het starten van een aan huis verbonden bedrijf, datum verzending 3 juni 2013. Echt - Hoek Pascalweg/Verlengde Nobelweg (meerdere kadastrale percelen), voor het oprichten van een distributiecentrum met kantoren, datum verzending 6 juni 2013. - Kelvinweg 13 a/b/c/d, voor het bouwen van een vrij indeelbaar bedrijfsverzamelgebouw, datum verzending 10 juni 2013. Susteren - Stiftstraat 14, voor het verbouwen van het woonhuis, datum verzending 6 juni 2013. Bezwaar Mocht u het met het besluit tot verlening van een omgevingsvergunning niet eens zijn, kunt u ingevolge de bepalingen van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na datum van verzending van dit besluit bezwaar maken door het indienen van een bezwaarschrift bij burgemeester en wethouders van Echt-Susteren, Postbus 450, 6100 AL in Echt. Graag in de linkerbovenhoek van enveloppe en bezwaarschrift vermelden ‘bezwaar’. Het bezwaarschrift dient ondertekend te zijn en tenminste het volgende te bevatten: a. de naam en het adres van de indiener; b. de dagtekening; c. een omschrijving van ons besluit waartegen het bezwaar is gericht; d. de gronden van het bezwaar.

Tegen de hierboven vermelde aangevraagde vergunning kunt u in dit stadium geen bezwaar of zienswijzen indienen. Deze mogelijkheid bestaat pas op het moment dat het college van burgemeester en wethouders een beslissing op de vergunningaanvraag heeft genomen.

Indien u bij ons een bezwaarschrift heeft ingediend, kunt u tevens op grond van artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Roermond verzoeken een voorlopige voorziening te treffen als u van mening bent dat onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, vereist is. Ingeval u gebruik maakt van de mogelijkheid tot het verzoeken van een voorlopige voorziening dient u uw verzoek te richten aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Roermond, Sector Bestuursrecht, Postbus 950, 6040 AZ Roermond.

Echt-Susteren, 12 juni 2013

Echt-Susteren, 12 juni 2013

Activiteit:: het maken van een uitweg Locatie: Hoogstraat 52 in Echt Datum besluit:: 3 juni 2013 Door dit besluit is de nieuwe uiterste beslisdatum: 31 juli 2013 Echt-Susteren, 12 juni 2013

Beleidsregels wet aanscherping handhaving en sanctiebeleid SZW-wetgeving Op 1 januari 2013 is de wet aanscherping handhaving en sanctiebeleid SZW-wetgeving in werking getreden. In verband met deze wet zijn er beleidsregels vastgesteld. Deze regels hebben betrekking op de onderwerpen waarschuwing, aanvullende criteria verminderde verwijtbaarheid en het toepassen van de beslagvrije voet bij pseudoverrekening. Waarschuwing in plaats van bestuurlijke boete Indien een belanghebbende de inlichtingenplicht niet of niet behoorlijk is nagekomen en dit niet heeft geleid tot een benadelingsbedrag dient het college een bestuurlijke boete (van € 150,00) op te leggen op grond van artikel 18 a, lid 3 WWB. Het college kan echter, in afwijking hiervan bij schending van de inlichtingenplicht zonder benadelingsbedrag afzien van het opleggen van een bestuurlijke boete en volstaan met het geven van een schriftelijke waarschuwing. Het college heeft besloten om waar dat aan de orde is gebruik te maken van deze mogelijkheid. Aanvullende criteria van omstandigheden die leiden tot verminderde verwijtbaarheid Op grond van artikel 18a lid 7 onderdeel a WWB en artikel 2, lid 1 Boetebesluit socialezekerheidswetten kan de bestuurlijke boete worden verlaagd indien sprake is van verminderde verwijtbaarheid. In artikel 2a boetebesluit socialezekerheidswetten zijn criteria opgenomen die in ieder geval leiden tot verminderde verwijtbaarheid, te weten: - Belanghebbende verkeerde in onvoorziene en ongewenste omstandigheden die niet tot het normale levenspatroon behoren en die hem weliswaar niet in de feitelijke onmogelijkheid brachten om aan de inlichtingenverplichting te voldoen, maar die emotioneel zo ontwrichtend waren dat hem niet volledig valt toe te rekenen dat de inlichtingen niet tijdig of volledig zijn verstrekt . - Belanghebbende verkeerde in een zodanige geestelijke toestand dat hem de overtreding niet volledig valt aan te rekenen. - Belanghebbende heeft wel inlichtingen verstrekt die echter onjuist of onvolledig waren, of heeft anderszins een wijziging van omstandigheden niet onverwijld gemeld, maar heeft uit eigen beweging alsnog de juiste inlichtingen verstrekt voordat de overtreding is gecon-

stateerd, tenzij belanghebbende deze inlichtingen heeft verstrekt in het kader van toezicht op de naleving van een inlichtingenverplichting. Het college heeft besloten geen nadere criteria vast te stellen die leiden tot verminderde verwijtbaarheid. De genoemde criteria en de voorbeelden zoals hierboven daarbij genoemd, bieden voldoende duidelijkheid. Er kan sprake zijn van omstandigheden die elk op zich niet, maar in hun onderlinge samenhang beschouwd wel leiden tot het oordeel dat sprake is van verminderde verwijtbaarheid. Pseudoverrekening: verrekening van recidiveboete voor een andere gemeente In het kader van pseudoverrekening kunnen gemeenten te maken krijgen met verzoeken van andere gemeenten om een door hen opgelegde recidiveboete te verrekenen. De gemeente die de boete heeft opgelegd zal in dat geval aangeven in hoeverre het de beslagvrije voet in acht wil nemen (volgens de regels van zijn eigen gemeentelijke verordening). De gemeente die de uitkering verstrekt, moet in beginsel gehoor geven aan dit verzoek. Mocht de beslagvrije voet niet gerespecteerd worden, dan kan de belanghebbende de gemeente waarvan hij uitkering ontvangt, verzoeken de beslagvrije voet toch in acht te nemen. In artikel 60b lid 2 WWB is geregeld dat de gemeente die de uitkering verstrekt, de bevoegdheid heeft aan dit verzoek van belanghebbende tegemoet te komen. Het college heeft besloten om bij een dergelijk verzoek analoog te handelen aan de regels die in de eigen gemeentelijke verordening zijn vastgelegd (verordening verrekening bestuurlijke boete bij recidive. In deze verordening is opgenomen dat we in de eerste maand volledig verrekenen en de laatste 2 maanden een beslagvrije voet van 80% hanteren. Het betreffende besluit met bijlage ligt kosteloos ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis te Echt. Een ieder kan op verzoek tegen betaling van de hiervoor geldende legeskosten een afschrift krijgen van genoemd besluit met bijlage. Het besluit treedt in werking met ingang van 1 juni 2013. Echt-Susteren, 4 juni 2013

Gehandicaptenparkeerplaats Mispelstraat 12 in Echt Burgemeester en wethouders van Echt- Susteren maken bekend dat zij voornemens zijn om: - door het plaatsen van het bord volgens model E6 van Bijlage I van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 een parkeerplaats aan de Mispelstraat 12 aan te wijzen als parkeergelegenheid voor het motor- of gehandicaptenvoertuig dat voor of ten behoeve van gehandicapten wordt gebruikt; - door het aanbrengen van een onderbord te bepalen, dat deze parkeerplaats bestemd is voor het motorvoertuig van de bewoner van de woning Mispelstraat 12 in Echt. Vanaf 13 juni 2013 kan iedereen gedurende vier weken zijn/haar zienswijze over dit voornemen schriftelijk of mondeling bij het college naar voren te brengen.

het gemeentehuis aan de Nieuwe Markt 55 in Echt en kan worden ingezien op maandag van 9.00 uur tot 20.00 uur, op woensdag van 9.00 uur tot 17.00 uur en op donderdag en vrijdag van 9.00 uur tot 13.00 uur. Ook is het bestemmingsplan beschikbaar via de gemeentelijke website (www.echt-susteren.nl) en de landelijke voorziening RO-online (www.ruimtelijkeplannen.nl). Echt-Susteren, 12 juni 2013

Omgevingsvergunning recreatiewoningen Waldfeuchterbaan 16 in Maria Hoop Burgemeester van Echt-Susteren maken bekend dat zij op grond van de Wabo (Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht) de volgende aanvraag voor een omgevingsvergunning hebben ontvangen en verleend: - op 1 oktober 2012, van mw. Offermans - Claassen, Hertestraat 40 in Maria Hoop voor het verbouwen van een boerderijwoning en opstallen tot woonhuis en 3 recreatiewoningen aan de Waldfeuchterbaan 16 in Maria Hoop. De aanvraag, de ontwerpbeschikking en alle overige relevante stukken liggen in het gemeentehuis ter inzage bij de receptie, Nieuwe Markt 55 in Echt met ingang van donderdag 13 juni 2013 gedurende een periode van 6 weken (tot en met woensdag 24 juli 2013) op maandag van 9.00 uur tot 20.00 uur, woensdag van 9.00 uur tot 17.00 uur en op donderdag en vrijdag van 9.00 uur tot 13.00 uur. Voor een mondelinge toelichting op de stukken alsmede voor kopieën van de stukken kan men zich wenden tot de Afdeling Dienstverlening, team Wabo. Bent u het oneens met dit besluit, dan kunt u schriftelijk een beroepschrift indienen. Doe dit binnen zes weken na de dag waarop het besluit ter inzage is gelegd. Dit is de wettelijke termijn. Daarna mag uw beroep niet meer in behandeling worden genomen. Stuur uw beroepschrift naar: Rechtbank Roermond, Sector Bestuursrecht, Postbus 950, 6040 AZ Roermond. In uw beroepschrift moet in ieder geval staan: - uw naam, adres en telefoonnummer; - een duidelijke omschrijving van het besluit waartegen u beroep indient (u kunt bijvoorbeeld de datum en ons kenmerk van het besluit vermelden of een kopie meesturen); - de reden waarom u beroep indient; - de datum en uw handtekening. Geen beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijze als bedoeld in artikel 3:15 Awb naar voren heeft gebracht. Van de indiener van het beroepschrift wordt een griffierecht geheven. U wordt door de griffier van de rechtbank geïnformeerd over de hoogte van het griffierecht en de wijze van betaling.

Echt-Susteren, 12 juni 2013

Fietspad tussen de Broekweg en de Heidestraat in Susteren wordt voetpad Burgemeester en wethouders van Echt- Susteren maken bekend dat zij voornemens zijn om: Door het plaatsen van het bord volgens model G7 van Bijlage I van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 voor het pad dat gelegen is tussen de Broekweg en de Heidestraat te Susteren een voetpad in te stellen e.e.a. onder gelijktijdige intrekking van het fietspad. Vanaf 13 juni 2013 kan eenieder gedurende vier weken zijn/haar zienswijze over dit voornemen schriftelijk of mondeling bij het college naar voren te brengen. Echt-Susteren, 12 juni 2013

Onherroepelijk bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Wolfskoul’ De gemeenteraad van Echt-Susteren heeft op 4 april 2013 het bestemmingsplan “Bedrijventerrein Wolfskoul” vastgesteld. Het plangebied wordt begrensd door de Oude Rijksweg Noord, Prins Clauslaan en het spoor (globaal het huidige bedrijventerrein Wolfskoul). Het vastgestelde bestemmingsplan heeft vanaf 18 april 2013 gedurende zes weken ter inzage gelegen. Er is gedurende deze termijn geen beroep ingesteld tegen het vaststellingsbesluit bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dit betekent dat het bestemmingsplan op 29 mei 2013 onherroepelijk is geworden. Het onherroepelijk bestemmingsplan ligt ter inzage in

Dit besluit met de daarop betrekking hebbende stukken ligt, met ingang van de dag na de dag van publicatie tot het einde van de beroepstermijn, tijdens de openingstijden van het gemeentehuis, voor eenieder ter inzage bij de receptie (Nieuwe Markt 55 in Echt). Echt-Susteren, 12 juni 2013

AMvB-meldingen Wet Milieubeheer Burgemeester en wethouders van Echt-Susteren maken ingevolge artikel 8.41, lid 4 van de Wet milieubeheer, bekend dat bij hen de volgende meldingen zijn ingekomen ingevolge het: Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer: - op 3 juni 2013 van de heer E. Huizinga, voor het veranderen van de inrichting Friture Joosje, op het adres Hingenderstraat 33C, 6111 AB Sint Joost (idnr. WM 1894). De melding en alle andere relevante stukken liggen ter inzage in het gemeentehuis bij de receptie in de publiekshal Nieuwe Markt 55 in Echt met ingang van 13 juni 2013 gedurende een periode van vier weken (tot en met 10 juli 2013) op maandag van 9.00 uur tot 20.00 uur, op woensdag van 9.00 uur tot 17.00 uur en donderdag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 13.00 uur. Indien gewenst kan een mondelinge toelichting op de stukken worden gegeven. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met het team Wabo van de afdeling Dienstverlening, telefoonnummer 0475 – 478 478. Echt-Susteren, 12 juni 2013


’t Waekblaad – nr. 24 - 12 juni 2013 - pag. 7

Bridgeclub Pius X Echt

Foto uit de oude doos

Uitslag 10 juni 1. Mw .Caris Hr.de Wijk 62.50% 2. Mw Vrijenhoef Hr Meekx 61.98% 3. Ds Huijerjans Meuwissen60.63% 4. Ep Maessen Sieben 53.75% 5. Mw Aben Hr Turlings 53.03%

START UITVERKOOP

Bridgeclub Maasbracht Uitslag 5 juni Groep A 1. Geelen-Sieben 2. Hrn. Schulpen 3. Hrn. Kox - Vrijenhoef 4. Meuwissen - Tijhuis 4. Cuijpers - Simons Groep B 1. v. Aalst - Klinckenberg 2. Bisschops - Dumoulin 3. Mostard - Kretzer 4. Buitenhek - Orta 5. Aben - Turlings

10% - 50%

58,48% 56,25% 55,36% 53,13% 53,13% 61,46% 60,42% 51,04% 50,00% 44,79%

Duivensport

KORTING

Vrijwilliger brandweer Echt ui 1958 Onderste rij v.l.n.r.: Pierre Monsieur, Jan van Wegberg, T. Kuipers, Jan van Neer, Louis Levels, T. Verhees, Guus Jennissen, W. Royakkers. Bovenste rij v.l.n.r.: T. Griens, Sef Meeuwissen, J. Wijers, J. Meulenaars, W. Laumen, T. Dirks, N. Stams, H. Smeets, H. Vergoossen, W. Smeets, H. Golsteyn, F. Peters, J. Renet, H. Dirks, W. Pustjens, H. Paulissen, T. Smeets. Heeft u nog oude schoolfoto’s, verenigingsfoto’s of andere groepsfoto’s, zendt u ons deze via info@waekblaad.nl of bezorgen op Heerweg 46 te Echt. Graag voorzien van zoveel mogelijk info. De ‘foto’s uit de oude doos’ is te downloaden via www.waekblaad.nl

Mont-Lucon MLS’04: 264 duiven, 1, 3, 11. H. Hermans, 14.50.56 uur, snelheid 1175.745 m/min. 2,13. J. Eberson, 4,15. J. Slabbers, 5,9. A. Schwillens, 6. Comb. Fincken-Rempakis, 7,12. J. Brouwers en Zn. 8. Ton Pernot, 10. Peter v. Wegberg, 14. J. Hermans.

Plats 14, Echt tel. 0475 - 48 70 19 www.agle.nl

Toptalent naar Susteren

Gemeenschap Grevenbicht- Papenhoven-Schipperskerk

Waardering voor Marianne Heijkants Tijdens de algemene Dorpsraadvergadering in Oos Hoes te Grevenbicht, werd uittredend bestuurslid Marianne Heijkants spontaan in de bloemetjes gezet. Daarbij sprak het bestuur haar grote waardering uit voor de tomeloze inzet voor de gemeenschap in Grevenbicht-Papenhoven-Schipperskerk, die door Marianne gedurende vele jaren aan de dag is gelegd. Aanvankelijk was Marianne voor deze wijken als buurtcontactpersoon verdienstelijk in de toenmalige gemeente Born en daarna in de gemeente Sittard-Geleen. In de

daarop volgende jaren was Marianne steeds de drijvende kracht bij tal van zaken en initiatieven in het belang van de gemeenschap, téveel om op te noemen. Deze aanpak leverde positieve resultaten op, reden waarom Marianne vervolgens samen met enkele mensen uit de voormalige groep wijkbeheer de Dorpsraad Grevenbicht-PapenhovenSchipperskerk oprichtte. Marianne werd secretaris en vervulde deze functie tot juli 2012. Na het vertrek van de voorzitter enkele jaren geleden, nam zij ook deze functie waar. Vanaf het

OPRUIMING Openingstijden: di t/m vr. van 10.00 -17.30 uur zaterdag van 10.00 - 17.00 uur

R. van Gelderstraat 11 - Susteren Tel. 046-4395506

www.huubherenmode.nl

ontstaan tot haar afscheid is Marianne steeds de spil geweest in de Dorpsraad. Door een gemeentelijke vertegenwoordiger werd zij dan ook betiteld als een persoon met een lange adem, accuratesse, geduld en samenwerkend. Naast de Dorpsraad is de bezige bij actief als verdienstelijk lid in diverse verenigingen en lector in de Parochiekerk. Marianne nam weliswaar als bestuurslid afscheid, maar gaf aan dat er te allen tijde een beroep op haar kan worden gedaan!

Marianne Heijkants ontvangt bloemen van voorzitter John Peeters.

Basisschool Angela Echt Gouden ster voor organisatie en uitvoering overblijven

Grenzeloos mooie accordeonmuziek

Parkeren voor de deur

Geslaagd jubileumweekend Schutterij Dieteren

www.jantjebeton.nl

Zij was al te bewonderen met haar virtuoze pianospel o.a. tijdens het Kinder- Prinsengrachtconcert. Vele prijzen vielen haar al ten deel en de lovende kritieken waren niet van de lucht. Yingshan Hu is 14e en afkomstig uit Heerlen. Zij zal zaterdag 15 juni als speciale gaste optreden tijdens het zomer-boerderijconcert van Pey Vocaal en bij die gelegenheid staat haar piano opgesteld in de koestal. Het wordt sowieso een bijzondere muzikale avond. Naast het optreden van deze getalenteerde pianiste en het, zoals gebruikelijk, anders dan anders klassieke repertoire van zanggezelschap Pey Vocaal, zal ook het bekende Euregionale Accordeon-ensemble een gedeelte van het programma verzorgen. Dit gezelschap, dat bestaat uit

8 virtuoze musici, zoekt graag de grenzen van het accordeon-repertoire op, maar schroomt er ook niet voor om hun eigen interpretatie te laten horen van symfonische werken die normaliter worden uitgevoerd door grote orkesten. Kortom: een verrassende muzikale zomeravond waar veel te beleven en te ervaren zal zijn, niet alleen vanwege het programma, maar zeker ook door de locatie en de wijze waarop het publiek een en ander zal kunnen meebeleven. Het aantal plaatsen à € 10,- (inclusief welkomst- en pauze-drankje) is gelimiteerd, dus vooraf reserveren is aan te bevelen (bankrek. 14.20.98.981). Zie ook www.peyvocaal.nl of bel 0475 32 88 16. Aanvang: 20.00 uur. Lokatie: Hommelweg 17, Susteren.

- Advertorial -

Jong en oud(er) waren vertegenwoordigd op de schutterswei In het weekend van 7 juni vierde Schutterij Sint Stephanus uit Dieteren haar 175 jarig bestaansfeest. De schutterij kan terugkijken op een uiterst geslaagd jubileumweekend. Mede dank zij de weergoden was het goed toeven op de schutterswei aan de Bosweg. Op vrijdag genoten 400 gasten van een spetterende Limburgse Middag. Ondanks de bijna tropische temperatuur in de tent zong, klapte en schunkelde men volop mee. Ook de receptie was goed bezocht en gezellig. Tijdens de zonovergoten schietestafette op zaterdagmiddag werd er duchtig strijd geleverd. Bij de particuliere schutters won uiteindelijk Johan Heyninck uit België de strijd om de titel Veldheer van Dieteren. Bij de sponsoren ging de hoogste eer en de bijbehorende titel Grootmeester van Dieteren naar Stef Hover van VoestAlpine. Zaterdagavond was het de beurt aan de Zaate Hermeniekes. Na een avond vol sfeer, bier en muziek tot in de kleine uurtjes werd Repke Tepke uitgeroepen tot glorieuze winnaar. Na 2 uiterst zon-

nige dagen was het zondag even spannend of het droog zou blijven. Blijkbaar hebben de schutters van St Stephanus hard genoeg gebeden tijdens de prachtige hoogmis in de schutterstent. Mogelijk heeft ook de uitvoering van het Dieterse Sjötteleedje door zangkoor Mes Amis en het ensemble van de fanfare de beschermengelen extra gunstig gestemd. Want, waar in de omgeving, o.a. in Obbicht en Grevenbicht het nodige water uit de hemel viel, hield men in Dieteren de straten en de wei droog. Tijdens de drukbezochte optocht liet de zon zich zelfs behoorlijk zien en was het behoorlijk puffen en afzien voor de 18 deelnemende schutterijen en de leden van Fanfare Eendracht. Het goede weer zorgde voor een gezellige drukte op het schuttersterrein en goede omstandigheden voor de muziek en schietwedstrijden. Het zou te ver voeren om alle winnaars hier te noemen, maar de winnaar van de dagbeker mag niet onvermeld blijven: St Urbanus Montfort.

De tussenschoolse opvang (TSO) of het overblijven is de opvang voor kinderen die tussen de middag niet naar huis gaan. Deze kinderen worden op basisschool Angela begeleid door overblijfkrachten. Aan het overblijven worden steeds meer eisen gesteld ten einde professionalisering te bevorderen. Zo is vanaf 1 augustus 2006 het schoolbestuur verantwoordelijk voor het overblijven. Het schoolbestuur of het bovenschools management moet sindsdien de aanpak, kwaliteit en financiering van het overblijven afstemmen met de ouders. Probleem hierbij is echter dat er geen criteria zijn waaraan een voorziening moet voldoen. Om deze reden zijn Ed van Veen en Sheila Hoogeland gestart met een werkwijze waarmee scholen de kans krijgen de eigen TSO te laten beoordelen en te verbeteren. Iedere basisschool in Nederland kan het overblijven door hun laten beoordelen. Na de observatie wordt de school ingedeeld in een categorie. Zij werken daarbij met een sterrensysteem met de indeling brons, zilver en goud. Bij iedere indeling gelden verplichte criteria plus drie facultatieve aandachtspunten voor het overblijven. Vrijdag 17 mei is door tso-voorbeeldschool een gouden ster uitgereikt aan de overblijfouders van basisschool Angela te Echt. Waarin onderscheidt de school zich in het overblijven? Tijdens de observatie van de tso

? g i d o n k r e w k u dr VRAAG

FFERTE O D N E V VRIJBLIJ

bleek dat de tso van basisschool Angela in ruime mate voldeed aan verschillende kwaliteitscriteria: een goede organisatie en uitvoering van het overblijven en een uitstekend pedagogisch klimaat tijdens de tso. De kinderen zijn gewend aan een zekere structuur tijdens het overblijven. De meeste ouders die de kinderen begeleiden hebben veel ervaring. Sommige van hen zijn al jaren actief als overblijfkracht. In de verschillende groepen werd gezellig gegeten met drankverzorging voor de kinderen Het overblijven kost, ondanks de slechte financiële tijden, nog steeds een euro per dag per kind. Ook de opvang van de kinderen in de verschillende ruimtes is goed geregeld. De betrokkenheid van de overblijfkrachten naar de kinderen toe is dusdanig dat er tijdens de lunchtijd een ontspannen pedagogisch klimaat ontstaat. Daarbij is er voor elke groep veel spelmateriaal om, na het eten, binnen of buiten te gebruiken. De kleuters spelen op een eigen speelplein. Hun speelplein is verdeeld in twee helften. Een helft voor de drukke activiteiten zoals voetballen, karretjes rijden enz., en de andere helft voor rustige activiteiten zoals spelen en tekenen met stoepkrijt, een tekening maken enz. De samenwerking van de overblijfkrachten met elkaar is prima en de samenwerking met het team en de directie van de school is voorbeeldig. Regelmatig volgen de overblijfkrachten ook workshops.

Heeft uw kind een leerprobleem ? -

Begeleiding kinderen met leerproblemen Voorbereiding CITO / Leren leren Bijles voortgezet onderwijs. VMBO, HAVO, VWO, MBO Huiswerkbegeleiding brugklassers / Leren leren

Begeleiding

- Onderwijsbegeleiding basisonderwijs (bijles, voorbereiding CITO, remedial teaching (o.a. dyslexie, dyscalculie). - Bijles voortgezet onderwijs. - Huiswerkbegeleiding brugklas. Kinderen leren o.a. met mindmappen hoe te studeren en worden overhoord. Thuis geen zorgen meer over huiswerk.

Over Lerenthou

- Gericht op resultaat en kwaliteit. Kleinschalig, persoonlijk, huiselijk. - Individuele begeleiding en/of in groepjes. - Meer dan 30 jaar onderwijservaring. Meer weten over werkwijze, bevindingen en resultaten ? Kijk op de website ! Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek. 046 449 4599 riahahn@lerenthou.nl

www.lerenthou.nl

Drukwerk voor bedrijf en particulier

Drukkerij Koenen BV

Echterbosch-Echt - Vlodrop - Tel. 0475 - 406 406 - www.drukkerij-koenen.nl


’t Waekblaad – nr. 24 - 12 juni 2013 - pag. 8

’t Waekblaad – nr. 24 - 12 juni 2013 - pag. 9

Yvonne Franssen Donderdag 13 juni is thrillerschrijfster Yvonne Franssen uit Echt op bezoek bij het live-radioprogramma Dondersnogantoe. In dit wekelijks radioprogramma van bij de Lokale

Omroep Echt-Susteren zal presentator Ton Donders met haar praten over de thrillers die zij al geschreven heeft. Ook zal hij op zijn gehele eigen wijze proberen het geheim achter een spannende thriller te ontrafelen. Luisteren dus, op donderdag 13 juni tussen 12.00 en 14.00 uur naar LOESfm. En natuurlijk is er gedurende de uitzending ook weer een vlaai te winnen in het radiospelletje ‘Raai voor een vlaai’. Yvonne Franssen werd op 26 januari 1969 in Tegelen geboren. Nadat ze in 1986 het VWO afrondde, is ze een aantal jaren in het bank- en sociale verzekeringswezen werkzaam geweest. Tegenwoordig runt ze samen met haar man een advocatenkantoor in Echt. In december 2011 verscheen bij uitgeverij Aspekt haar debuutthriller Talio. In december 2012 is

ZijActief Maasbracht-Beek

Bondsschuttersfeest Schutterij St. Willibrordus Obbicht

Zorg en welzijn met glasvezel

Aandacht voor het spannende boek bij omroep L.O.E.S. haar tweede thriller De Genius verschenen bij dezelfde uitgever. Haar laatste boek, Mysterie aan de Maas, werd op 31 mei gepresenteerd tijdens de Limburgse avond van het spannende boek met Michael Berg (Heerlen), Govert Derix (Maastricht), Yvonne Franssen (Echt), Glen Goutstap (Heerlen), Anouschka Voskuijl (Vijlen) en Paul Weelen (Kerkrade). Het boek Mysterie aan de Maas heeft zij op verzoek van de Stichting Eskace uit Reuver, die deze avond organiseerde, speciaal voor deze gelegenheid geschreven. Met ingang van juni 2012 is Yvonne Franssen columniste bij de Bibliotheek Venlo. Tekst: Jos Meeuws, radioprogrammamaker LOES

Reggefiber organiseert demonstratiedagen in glasvezelwinkel Echt Reggefiber is volop bezig met de aanleg van glasvezel in Echt-Susteren. Inwoners kunnen straks genieten van de vele voordelen die glasvezel met zich meebrengt. Naast internet, telefonie en televisie, biedt glasvezel door de enorme capaciteit ook voordelen voor diensten zoals zorg op afstand. Om inwoners te laten zien wat glasvezel op gebied van zorg en welzijn kan betekenen organiseert Reggefiber twee demonstratiedagen in de glasvezelwinkel.

Zorg en welzijn op

afstand Steeds meer mensen ontdekken het gemak van diensten op afstand. Deze diensten ondersteunen bij het langer zelfstandig thuis blijven wonen. Door een integratie van techniek en diensten in de woning behoudt men kwaliteit van wonen en leven. Audio- en videoapparatuur, temperatuur, alarm en verlichting in de woning zijn bijvoorbeeld met één druk op de knop in de woning te bedienen. Via een live videoverbinding kan men praten met familie,

vrienden en zorgverleners. Ook is het mogelijk om gebruik te maken van een boodschappenservice of een spelletje te spelen. Er komen steeds meer zorgdiensten op afstand beschikbaar. Denk daarbij aan het meten van bloedwaarden en hulp bij het innemen van medicijnen. Dit kan allemaal eenvoudig vanuit de woning. Voor deze toepassingen is een snelle en betrouwbare gewenst.

Glasvezel biedt deze verbinding

In het weekend van vrijdag 21 t/m zondag 23 juni vindt in Obbicht het derde bondsfeest van schuttersbond Eendracht Born Echt eo. plaats. Gelijktijdig met dit schuttersfeest viert de Obbichtse schutterij ook het 80-jarig bestaansfeest van het fluit en tamboerkorps van genoemde schutterij.

Om inwoners uit Echt-Susteren te informeren over de mogelijkheden op het gebied van zorg en welzijn met glasvezel, organiseert Reggefiber twee demonstratiedagen. Het bedrijf GlasvezelPlus geeft op deze dagen om 11.00 en 14.00 uur een presentatie over zorg en welzijn met glasvezel. De demonstratiedagen vinden plaats op donderdag 13 en zaterdag 22 juni tussen 10.00 en 16.00 uur in de glasvezelwinkel aan de Bovenstestraat 38 in Echt.

voor de Krekels. Iedereen kan deze activiteit gratis bezoeken. Zaterdag 22 juni zal de jeugd van Obbicht en omstreken vanaf 11.00 uur zich kunnen amuseren tijdens een dance-workshop en windbuksschieten. In de namiddag vanaf 15.00 uur zal het inmiddels bekende Alternatieve Sjöttefiaes plaatsvinden, met een heuse optocht door het dorp en diverse ludieke spelelementen, en als klapper het koningsvogelschieten met de grote buks. Speciaal hiervoor komt bij de schietbomen, een iets grotere tent te staan, waar Tropicano Express er een feestje van zal maken. In elk geval is er minimaal één speciale gast, de koo, die om 19.00 uur de uitslag bepaalt van het Koosjiete. Ook deze

Vrijdagavond 21 juni wordt ter gelegenheid van het 80-jarigsbestaansfeest een receptie gehouden in het feestpaviljoen op sportpark De Baendj te Obbicht van 20.00 tot 21.30 uur. Aansluitend is er een feestavond ter gelegenheid van het 80-jarig bestaansfeest van het fluit en tamboerkorps met muzikale omlijsting van het feestorkest Sorry

Schutterij St. Willibrordus Obbicht

activiteit is gratis te bezoeken. Zondag 23 juni start om 14.00 uur de optocht. De loopt via Maasstraat, Broekstraat, Europalaan, Kempenweg, Obbichter Markt en met defilé aan de Oude Kerktoren Ecrevissestraat en kasteelweg. Om 15.00 uur zijn de muziek- en exercitiewedstrijden en uittreden koningsparen, marketentsters, etc. op het feestterrein. De schietwedstrijden beginnen om 15.30 uur. Dit alles onder de muzikale begeleiding van het orkest Rangoon, later gevolgd door de Roepoepers. Tijdens de schietwedstrijden op zaterdag en zondag is het kasteelvoetpad en kasteelpark afgesloten.

Musicfestival Meet the Blues in Grevenbicht De Stichting Beegter Musicfestival presenteert zaterdag 29 juni de eerste editie van een onvervalst Open Air Bluesfestijn. Als locatie is gekozen voor de lommerrijke omgeving Op den Brammert aan de Ruitersweg in Papenhoven. Het streven van deze eerste aflevering is om het festival in de toekomst te kunnen uitbouwen tot een jaarlijks muzikaal hoogtepunt. Dit jaar heeft de organisatie van het Musicfestival gekozen voor het thema Meet the Blues.

betaalbaar

dichtbij

! N E K E W D E O G T I W E P O K D E O G T O P S

• Ruime 170 liter koelinhoud. • 45 liter 4-sterren vriesgedeelte. • HxBxD: 144 x 54 x 59,5 cm.

Liter

A

Al een koelkast v.a. € 99,-

+ Energie

599

499

GN1923 NO FROST VRIESKAST

• Akoestisch en optisch temperatuur-alarm. • Bewaartijd bij storing: 24 uur. • HxBxD: 125 x 60 x 63 cm.

151 Liter

No Frost

LCD Display

399

• Startuitstel 3, 6 of 9 uur. • Geluidssignaal bij programma einde. • Uniek opfrisprogramma.

OP = OP!

A

+ Energie

299

T65170AV ELEKTRONISCHE WASDROGER

7

Kilo

C

Al een wasdroger v.a. € 199,-

Energie

LAA GST E

PRIJ S VAN

NEDE RLAN D!

WAB28260NL 1400 TOEREN WASAUTOMAAT

375

• Volledig elektronisch en sensorgestuurd. • Meervoudige waterbeveiliging. • Elektronisch onbalans-controlesysteem.

5.5

Timer

Kilo

Zeer krachtig 2000 Watt vermogen

42

H INC

A

=

7 10

Al een wasautomaat v.a. € 199,-

+ Energie

Display

CM

Schutterij St. Willibrordus Obbicht

In de brand, uit de brand Tweede paasdag was voor schutterij St. Willibrordus uit Obbicht een inktzwarte met donkere brandwolken omlijste dag. Clublokaal ‘t Törp in Obbicht brandde die dag in de vroege ochtend af. In de bijbouw lagen allerlei spullen van instrumenten tot muziekstukken van rekken tot standaards. Schutterij St. Willibrordus was diep bedroefd. In tijd van nood leert men zijn vrienden kennen is een bekend spreekwoord. En gelukkig heeft de Obbichtse schutterij er veel, zeker gezien de massale opbeurende woorden en hulpaanbiedingen van (zuster)verenigingen uit Obbicht en omstreken, sponsoren van het schuttersfeest (21 t/m 23 juni), mensen die een donatie aan schutterij St. Willibrordus hebben gedaan.

MAX I ACT IE PHILIPS

DAEWOO

149

STOFZUIGER

• Elektronische zuigkrachtregeling. • Actieradius van 10 meter.

KOR6L05

20 LITER MAGNETRON

85

FC8133

MAX I ACT IE

• 700 Watt. • 5 vermogensstanden, 35 minuten timer. • Draaiknopbediening.

MAX I ACT IE

49 Uniek!

MAX I ACT IE HGV423123N

ESF63012W

SLTT16A1

79

MAX I ACT IE ELECTROLUX

199

SYNNLUX

A KLASSE KOELKAST

• Koelgedeelte: 88 liter, vriesgedeelte: 12 liter.

145

VAATWASSER

• 5 programma’s, 4 temperaturen. • Startuitstel tot 3 uur, verstelbare bovenkorf.

ZEV6340XBA

BOSCH

449

399

GAS / ELEKTRO FORNUIS

349

MAX I ACT IE

299

• Elektrische vonkontsteking. • Conventionele oven met 72 liter inhoud.

ZANUSSI

KERAMISCHE KOOKPLAAT

• 4 Kookzones met easy-touchbediening. • Restwarmte indicatie.

399

299

MAX I ACT IE LG

42LN5758

MAX I ACT IE

599

FULL HD LED SMART TV

• Motion Clarity Index voor vloeiende beelden. • Toegang tot games en apps.

489

MC705NFA

499

IPAD 3, 16 GB

• 5 megapixel iSightcamera. • WiFi 802.11 a/b/g/n, bluetooth 4.0 technologie.

379

TOP 10 VADERDAG-TIPS 1

2

3

MAX I ACTIE

MAX I ACTIE

149

88

MOOVM413LM

NAVIGATIE FULL EUROPA

• Kaarten van 44 landen. • Handige rijbaanbegeleiding, 2 jaar garantie.

TEASIONE

FIETSNAVIGATIE

• Voor fietsers, wandelaars, voetgangers etc. • Kaarten van 27 landen, spatwaterdicht.

CRUZER6BEARD

BAARDTRIMMER

• Trimmen op 12 verschillende lengtes. • Geïntegreerde schuivende precisietrimmer.

89

PT920

SCHEERAPPARAAT

99

• TripleTrack-scheersysteem. • Geïntegreerde uitklaptrimmer, afspoelbaar.

188

BRAUN

3370CC4

• Incl. Clean en Renew systeem. • Geïntegreerde precisietrimmer.

• 100% laagste prijsgarantie • Gratis bezorgd • Bestel op www.maxwell.nl

SERIE7760

SCHEERAPPARAAT

• Pulsonic sonische scheertechnologie. • 4-voudig bewegend en zwenkend scheerhoofd.

HD8751/95

ESPRESSO-APPARAAT

• Keramische molens voor optimaal aromabehoud. • Instelbare koffiesterkte.

H

INC

10 MAX I ACTIE

149

379

SAECO

15

CM

MAX I ACTIE

499

Met gratis Cruzer 6 precision

SCHEERAPPARAAT

9

BESTE KOOP!

249

Met gratis Cruzer 6 precision

BRAUN

8

MAX I ACTIE

199

Na € 15,- retour via Philips

PHILIPS

7

MAX I ACTIE

129

59

BRAUN

6

MAX I ACTIE

89

159

TEASI

5

MAX I ACTIE

199

OP = OP!

MIO

4

.1

8 =3

169

99

PANASONIC

STEREO-SET

SCPM200

• 20 Watt vermogen, USB aansluiting. • Speelt CD, CD-R, CD-RW and MP3.

ECHT: Ursulinenplein 7 ROERMOND: Mariagardestraat 96 Gratis parkeren. Informeer

MAX I ACTIE 489

115

POLAROID LED TV

TDL15R1

• Ingebouwde DVD-speler, HDMI-aansluiting. • USB aansluiting.

379

ASUS

199

SLDD2402 KOEL/VRIES COMBINATIE

MA XI AC TIE

Afbeeldingen kunnen afwijken, drukfouten, vergissingen en wijzigingen voorbehouden. Aanbiedingen zijn geldig zolang de voorraad strekt (max. t/m 16 juni 2013).

249

SYNNLUX

215

MA XI AC TIE

X501UXX050H

WINDOWS 8 NOTEBOOK • AMD E-450 Dual Core processor. • 4 GB DDR3 intern geheugen.

SITTARD: Steenweg 41

m120613

MA XI AC TIE

Voor informatie kijk op maxwell.nl. Aanbiedingen zijn exclusief thuiskopieheffing.

mededelingen Twee gewonden bij ongeval in Montfort Op de Waarderweg zijn maandagmorgen 10 juni twee mensen gewond geraakt bij een ongeluk tussen een bestelbus en een vrachtwagen. Het ongeval gebeurde vermoedelijk toen de vrachtauto, bestuurd door een 63-jarige man uit Roermond, de Sweeltjesbosweg in wilde rijden. Daarbij ontstond een aanrijding met de bestelbus die bestuurd werd door een 45-jarige man uit Roermond. Hij raakte bekneld en is door de brandweer bevrijd. Beide slachtoffers zijn met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. A73 ter hoogte van Linne afgesloten na ongeval met vrachtwagens De snelweg A73 werd vrijdag 7 juni in de richting van Venlo ter hoogte van Linne afgesloten, nadat een vrachtwagen op een andere vrachtwagen was gereden die in een file stond. Vervolgens is de achterste vrachtwagen doorgeschoten door de berm en heeft een andere vrachtwagen aangetikt. De bestuurder van de voorste vrachtwagen zat enige tijd bekneld maar is inmiddels bevrijd. Hij stapte zelf uit de vrachtauto en ging op de brancard liggen. Hij werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Andere bestuurders raakten niet gewond. Verkeersongeval A73 In tegenstelling tot eerdere berichtgeving, wijzen de eerste bevindingen het nog lopende politieonderzoek uit, dat de flitscontrole op de A73 op woensdag 5 juni mogelijk niet de oorzaak is van het verkeersongeval. Van zuid naar noord raakte een personenauto bekneld tussen een vrachtwagen en een bestelbusje. Het vermoeden bestond dat het bestelbusje achterop een beginnende file was gereden. De bestuurder van de vrachtwagen kwam met de schrik vrij. De bestuurder van de bestelbus werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. In de personenauto zaten twee slachtoffers, zij moesten bevrijd worden door de brandweer en waren er slecht aan toe. Het ongeval gebeurde waarschijnlijk doordat het verkeer op de A73 in een file terecht kwam nadat er even verderop een aanhanger was geschaard. Op de plek van het ongeval was een agent van de Landelijke Eenheid bezig met de opbouw van een snelheidscontrole. Eerste bevindingen van het onderzoek wezen uit dat de flitser mogelijk geen rol speelt in de oorzaak. De radarapparatuur stond namelijk achter het viaduct, buiten het zicht van de uit het zuiden aanrijdende voertuigen op de A73.

Bluesliefhebbers kunnen hun hart ophalen aan een line up die voor zich spreekt. Om 15.30 uur opent de lokale band LL & BB Bluesband het festival. Een tandje hoger gaat het met de Guy Smeets Blues Rockband. In het avondgedeelte wordt het podium vrijgemaakt voor The Patch Biggles Band. Als vierde band zal optreden Deep & The Dudes, terwijl Blues Doctors het eerste Beegter Musicfestival op waardige wijze zal afsluiten. Entree is geheel gratis!

Ford dealer Jos Bogman introduceert riant uitgeruste Fiesta Style

deskundig

U wordt uitgenodigd voor een bezinningsmiddag op donderdag 19 september. Deze middag wordt een bezoek met gids aan de Synagoge en de Munsterkerk te Roermond gebracht. In de rondleiding van de Synagoge wordt dieper ingegaan op de geschiedenis van het jodendom in het algemeen en die van de Roermondse joodse gemeenschap in het bijzonder. De korte rondleiding over het Munsterplein en de uitleg door de gids in de Munsterkerk zijn geheel in het teken van Pierre Cuypers. Programma: 13.30 tot 14.15 uur bezoekt groep A de Munsterkerk en groep B de Synagoge. Van 14.15 tot 15.15 uur bezoekt groep A de Synagoge en groep B de Munsterkerk. Na de rondleidingen zal koffie met vlaai worden genuttigd bij de Kiosk, gelegen aan het Munsterplein. De kosten voor de rondleiding, 2 kopjes koffie met vlaai, zijn € 7,-. Aanmelden en betalen kan tot uiterlijk 25 augustus bij secretaris Lily Sentjens-Caris, tel. 0475 46 54 57.

Line up

De Ford Fiesta was gedurende de eerste drie maanden van 2013 de bestverkochte compacte auto in Europa.* Europese consumenten kochten in het eerste kwartaal van dit jaar gemiddeld elke 100 seconden een nieuwe Fiesta, wat overeenkomt met 77.800 nieuwe Fiesta’s. Nederland nam een belangrijk aandeel van die verkopen voor zijn rekening en om dat succes van de Fiesta nog verder te vergroten, lanceert Ford nu de meer dan aantrekkelijke Fiesta Style. Met de Fiesta Style bieden ze de klanten een uitzonderlijk alternatief in de klasse van de compacte auto’s. Niet alleen onderscheidt de Fiesta Style zich door zijn riante uitrusting en de befaamde Ford rijkwaliteit, ook de tijdelijke inruilpremie van € 1.000,- en het extra scherp geprijsde Technology Pack maken de Fiesta Style tot een ongekend aanbod in dit segment. Aan de basis van die meer dan complete uitrusting staat de sterke en zuinige 1.0-liter driecilinder benzinemotor met 48kW (65 pk) of 59kW (80 pk). De fraaie Fiesta Style beschikt verder over ondermeer ABS, EBA, ESP, 7 airbags, Hill Start Assist, elektrisch bedienbare voorportierramen, centrale portiervergrendeling met afstandsbediening, elektrisch verstel- en verwarmbare buitenspiegels en Ford Easyfuel. Zaken als airconditioning, een audiosysteem met radio/CD/MP3-speler, een AUX- en USBaansluiting, een in hoogte verstelbare bestuurderstoel en het geavanceerde Ford MyKey, waarmee met een unieke sleutel een maximum snelheid en bepaalde restricties kan worden ingesteld om veilig rijden te bevorderen behoren ook tot de standaarduitrusting. Ford dealer Jos Bogman biedt kopers van de Fiesta Style ook nog eens de mogelijkheid om het Technology Pack nu voor een extra scherpe prijs mee te bestellen. De aantrekkelijke Fiesta Style is per direct te bestellen.

CV De Aester Echt weet wat vaders willen Zondag 16 juni is het Vaderdag, een dag om de persoon ‘welke normaliter het vlees snijdt’ eens in het zonnetje te zetten. Naast de after shave en wijn is er dit jaar wel een bijzonder origineel Vaderdagcadeau nl. het Aester jubileumlot. Dit op het lijf van vaders geschreven cadeau omvat deelname aan vijf trekkingen met vele geldprijzen. De trekkingen vinden plaats in juli augustus, september, oktober en november. Trekking geschiedt door notaris van de Ven. Iedere trekking zijn er vele geldprijzen te winnen en als klapper op vrijdag 22 november de hoofdprijs van 5.000 euro belastingvrij. Deelname aan een trekking kost 11 euro, totaal kost een lot dus 5 x 11 euro. Het bedrag kunt u ineens of via automatische afschrijving in 5 maandelijkse termijnen voldoen. Tevens ontvangt u per jubileumlot twee entreekaarten voor het Promsconcert Aester in Concert op vrijdag 22 november. Een grandioos muziekgala waar klassiek en pop hand in hand gaan. Het belooft een waar spektakel te worden met muzikale hoogtepunten en complete verrassingen. Op de planken komt het beste wat Echt te bieden heeft, aangevuld met diverse bekende regionale en landelijke artiesten. Naast Koninklijke Harmonie St. Caecillia, Vriendenkoor Echt, Revuekoor, diverse Zaate Hermeniekes treden verder op Ivo van der Bijl, Syb van der Ploeg van de Kast en Henk Steyvers van JBB. De entree kaarten worden u in het najaar persoonlijk overhandigd door de verkoper van het lot. Het jubileumprogramma vindt plaats in een verwarmd paviljoen op de Nieuwe Markt. De Aester wil een feest organiseren voor en door de gemeenschap. Met het kopen van een lot steunt u het jubileumfeest, beleeft u een onvergetelijke avond, wint u mogelijk een mooie geldprijs en vader is weer een jaar gelukkig. Heeft u interesse meld u bij de vaste verkoopadressen en of een van de leden.

Expositie 27 juni t/m 6 juli

Vier Maleisische kunstenaars op bezoek in Pey

Lei Hannen is met iets bijzonders bezig. Vier Maleisiërs zijn aan het werk in Pey. Lei Hannen ontmoette in 2004 de Maleisiër Umi in Japan tijdens een workshop. Het contact is gebleven met als resultaat een hernieuwde samenwerking. Nu in Pey met naast haar nog drie anderen. Het is een groep van leidende, baanbrekende, hedendaagse (Maleisische) kunstenaars met internationale erkenning. Ze exposeerden al in Zweden, Londen, Singapore, Japan, Korea, Indonesië en Pakistan. Lei Hannen exposeerde in de Benelux, Duitsland, Frankrijk, Japan, Noorwegen, Oostenrijk en Spanje. Umibaizurah Binti Smail, Ahmad Shukri Bin Mohamed, Mohd Al Khuzairie Bin Ali en Ahmad Qarib Bin Khairuddin exposeren van donderdag 27 juni t/m zaterdag 6 juli bij NDK galerie & kunstuitleen Norbert J.M. Dabekaussen. De galerie is open van woensdag tot en met zaterdag van 11:00 – 17:00 uur en op zondag van 13:00 – 17:00 uur. Engelenkampstraat 21A 6131 JD Sittard 0622990892 www.dabekaussen.nl


’t Waekblaad – nr. 24 - 12 juni 2013 - pag. 10

VADERDAG 2013 Geine zin om in ‘t weekend te kaoke? Kom dèn van oos buffet genieten.

Brasserie Brasserie Lakerhof Lakerhof

VADERDAG Elk weekendbuffet väör € 9,- p.p. van 17.00 tot 19.00 oer Fris € 1,70 Tapbeer € 1,80 Wien € 2,25 Waldfeuchterbaan 108 Tel. 0475-480672

Vaderdag geopend vanaf 12.00u

Vaderdag geopend vanaf 12.00 uur

Zet vader extra in het zonnetje en kom lekker brunchen met de hele familie!

Vaderdagmenu Vaderdagmenu Rundercarpaccio met gebakken Rundercarpaccio met asperges gebakken asperges *** *** Kalfsoester Kalfsoester met met een een dragonroomsaus dragonroomsaus *** Aardbeien *** met vanille-ijs en romanoffsaus Aardbeien met vanille-ijs en romanoffsaus

VADERDAGBRUNCH vanaf 11.00 uur

kinderen €1,00 per levensjaar

(2 t/m12 jaar)

,95 €17p . p .

BILT 1 • 6107 AA • STEVENSWEERT T: 0475-551815 • I: WWW.HOMPESCHEMOLEN.NL

Prijs: € 29,50 Prijs: 29,50

Forellenvijver

Noajt gedach Montfort

Vaderdag 16 juni vanaf 14.30 uur live muziek

van de ‘Aaj Patsje’, bij goed weer op het terras. Tot ziens bij Cor en Marjo Brentjens Diergaarderweg 4, Montfort

Creatief workshop voor kinderen van 8-18 jaar. Op woensdag 10 juli, 17 juli en 7 augustus. In het Jeugdhuis van St. Joost Scrapbook (creatief met foto‛s), Decopatch (creatief met papiermaché in vrolijke kleuren) en Glasmozaïek. Info: dedroomwereld.ingele.nl Of: 0475-41 00 49

‘ t Lekkertje ‘ t Lekkertje

Reserveren: 0475 551654 Reserveren: 0475 551654

PAPA IS LIEF!

Het mooiste plekje van Limburg

HetDe mooiste plekjeOhé van Maasterp enLimburg Laak De Maasterp Ohé en Laak luxe jachthaven, dagstrand en camping

jachthaven, dagstrand en camping Komtluxe u gerust vrijblijvend kijken en overtuig uzelf! Komt u gerust vrijblijvend kijken en overtuig uzelf!

Ook Chalets verkoop !

Elektro C. Hees

Schilbergerstraat 26 6102 AJ Pey/Echt Tel. (0475) 48 16 97 MIELE - ELECTROLUX - AEG - BOSCH - LIEBHERR Voor reparatie van: wasmachines, drogers, vaatwassers e.d.

Camping De Maasterp Maasterp••Dijk Dijk33• 6109 • 6109 RBOhé Ohé Laak Camping&&Jachthaven Jachthaven De RB enen Laak

vrancken

tel. informatieop: op:www.eldoradoparken.nl www.eldoradoparken.nl tel.(0475) (0475)55 551300. 1300. Meer Meer informatie

schoonheid in de beste handen

herenmode Kapl. Goossensstr. 39 Echt Tel. 0475 48 12 88

Voor hem en haar • Bruids- en gelegenheidsmake-up • Gezichts- en lichaambehandeling • Cosmetische hand/voetverzorging • L3-lasertechnologie

Op weg naar 100 jaar!

De hele maand juni diverse opruimingen

Schoolstraat 47 6102 AD Pey Echt Telefoon (0475) 41 00 19

• • • • • • • • • • • • •

Kortingen tot 50%

VADERS WETEN HET WEL SCHEERAPPARAAT - TONDEUSE - NAVIGATIE NEUS- OORTRIMMER - TABLET - PRINTER TANDENBORSTEL - TELEFOON

Willibrordusstraat 4, 6114 GS Susteren (046) 449 12 70

I: IN DE MAAND JUN bij iedere aankoop raad het aantal sleutels in de vaas en maak kans op loten van C.V. de Aester t.w.v € 55,00

Hoogstraat 27 6102 XR Slek-Echt T 0475 48 32 47 06-13768235

VADERDAGTIP ! Hoofdstraat 93 6061 CB Posterholt Tel.: 0475-402500

De Lange Beemdens 34a 6019 CR Wessem Tel.: 0475-411360

BOORMACHINE*

€ 99,95 Internet: www.gmroubroeks.nl

email: info@gmroubroeks.nl

SCHUURMACHINE*

€ 39,95 *Twee jaar garantie !

www.berkx.nl Kapelaan Goossensstraat 7, Echt, T 0475 - 481479

Vaderdagmenu Menu I

Menu II

€21,50

€19,50

• Tomatencrèmesoep met stokbrood en kruidenboter • Biefstuk Provencale (overbakken met ui, paprika en champignons) met bijpassend aardappel- en groentengarnituur. • Coupe aardbei softijs met verse aardbeien en slagroom

• Stokbrood met kruidenboter • Gebakken zalmfilet en vissaus met bijpassend aardappel- en groentengarnituur • Coupe aardbei softijs met verse aardbeien en slagroom


’t Waekblaad – nr. 24 - 12 juni 2013 - pag. 11

VADERDAG 2013 Al-Zahra

www.al-zahra.nl

Ontspanningsmassages Pure ontspanning voor body, mind and soul

Renate Loenders Prins Bernhardstraat 59, 6101 EC Echt Tel. 06-13271959

Mark Cavendish naar ZLM Toer in Buchten

op zijn speciale dag met een lekkere speciale aardbeienvlaai: rond-, hartvorm of vierkant (voor 6 tot 8 personen) Alleen ter gelegenheid van vaderdag voor €9,95

Bosstraat 36 Echt 0475 48 14 57 De openingstijden van onze keuken zijn van woensdag t/m zaterdag van 17.00 - 21.00 uur. Zondag keuken doorlopend geopend van 12.00 - 21.00 uur. Op maandag en dinsdag zijn wij gesloten, met uitzondering van feestdagen. Ons restaurant is geschikt voor diners tot zo´n 44 personen. Vraag naar onze mogelijkheden voor gezelschappen vanaf 45 personen

Onze kaart:

Klassiek scheren voor mannen

Voorgerechten

Salade met Livarsjink , flan van asperge, geschaafde aspergekaas en doperwtenpesto Salade van surimi en garnalen met gemarineerde tomaat en een gefrituurd ei Carpaccio van ossenhaas met fijne salade, Parmezaanse kaas en een kruidendressing Salade met geitenkaas en Kalamata olijfjes, geserveerd met gegrilde groenten en een frisse gazpacho Frisse aspergecocktail met aspergekroketje, geserveerd met gemarineerde zalm en sesamdressing

Maak nu alvast een afspraak of denk eens aan een cadeaubon Aan de Greune Paol 48, 6127 BJ Grevenbicht Tel. (046) 48 11 351

Soepen

Krachtige ossenstaartbouillon met preiringetjes Geurige tomatensoep van Pomodori tomaat met crème fraiche en basilicum Romige aspergesoep met een garnituur van asperges en ham

Hoofdgerechten

Gebakken tongfilet met gerookte zalm, krokante tongreepjes, asperges en zachte kerriesaus Spies van ossenhaaspunten, met een rolletje van zacht ossenstaartvlees en een port saus Asperges op Limburgse wijze met ham, gekookt ei, krieltjes en geklaarde boter Lamskoteletjes met asperges, rozemarijnjus en een saucijzenbroodje van lam en ratatouille (+4,50) Visvangst van de dag Malse medaillons van varkenshaas met brie, compote van rode ui en tijm jus

Desserts

Ruud en Christel Beckers Gasthuissteeg 1b, 6101 EE Echt Tel. 0475 481576

Dealer van: KALKHOFF en DUTCH ID Kom langs voor aanbiedingen. www.leonheckers2wielers.nl Bornerweg 12 | 6125 BH Obbicht | 046 485 54 51

Warme kersen met vanille ijs en slagroom “Tiramisu” van abrikoos en amaretti met verse aardbeitjes en ijs van witte chocolade Dame Blanche Internationaal kaasbordje met stroop, druiven en brood (+ € 2,50) Dessert van de chef ( wisselend ) Kopje koffie met huisgemaakte chocolaatje

Edisonweg 22 6101 XJ Echt Tel. 0475-482000

www.hetgasthoes.nl

Zondagochtend 15 juni vertrekt aan de Buchter Markt om 9.00 uur de Mulleners Vastgoed Cycling Tour voor een route van 80 km die in een gesloten peloton onder politie- en motorenbegeleiding wordt verreden in een gebied dat zich uitstrekt van Berg a/d Maas tot Ohé en Laak. Deelname is gratis, maar aan de deelnemers wordt gevraagd om spontaan een bijdrage te doen voor een goed doel: de vrijwilligersorganisatie PURE! Buchten zou Buchten niet zijn als de grote feesttent zou ontbreken.

Verras vader

* Met ingang van 7 juli ook weer op zondagmorgen open!

Soep / Hoofdgerecht / Dessert: € 29,50 Voorgerecht / Hoofdgerecht / Dessert: € 32,00 Voorgerecht / Soep / Hoofdgerecht / Dessert: € 34,50 Hoofdgerecht: € 20,50 Extra mandje stokbrood met kruidenboter: € 2,00 Supplement Asperges (6 stuks € 6,50)

Cyclingtour

BAKKERIJ DINGS vof

Feestprogramma Nog maar even en dan staat Buchten weer geheel in het teken van het bekende wielerweekend dat dit jaar plaatsvindt van 14 t/m 16 juni. Zoals bekend is het Wielercomité Buchten dit jaar een overeenkomst aangegaan met de Ster ZLM Toer. De traditionele etappe in het Limburgse Heuvelland van deze internationale top-wielerkoers over vijf dagen vindt plaats op vrijdag 14 juni en vertrekt en eindigt in Buchten. De Ster ZLM Toer maakt sinds 2005 deel uit van het Europese continentale circuit van de UCI, met een rating van 2.1. Daarmee kent deze koers altijd een zeer aansprekend deelnemersveld met een mix van continentale en professionele wielerploegen. Op de persconferentie van 5 juni in Breda, met aanwezigheid van een representatieve delegatie van het Wielercomité Buchten, maakte voorzitter Anton Ganzeboom van de organisatie Ster ZLM Toer GP Jan van Heeswijk de ploegen en renners bekend. Het wordt een keur van wielersterren die op 14 juni van start gaan in Buchten en ruim 4½ uur later in de straten van Buchten gaan uitmaken wie deze etappe in het Limburgse Heuvelland gaat winnen. Dit is het mooiste deelnemersveld dat ze ooit in Buchten hebben gehad. Zo moet titelverdediger Mark Cavendish een aantal sprinters van het lijf houden: o.a. André Greipel, Marcel Kittel, Theo Bos en Kenny van Hummel. Maar daarnaast zijn er heel wat kapers op de kust die de vele hellingen op weg naar Buchten zullen aangrijpen om de sprinters buiten spel te zetten: Lars Boom, Alessandro Ballan, Bram Tankink, Matti Breschel, Greg van Avermaet, Jurgen Roelandts, Lars Bak, Adam Hansen, Lieuwe Westra, Thomas Dekker, gebroeders Michel en Raymond

Kreder, Martijn Maaskant, Nick Nuyens en nog vele ongenoemden. Of misschien is een thuiswedstijd voor Roy Curvers en Rob Ruijgh een stimulans om te schitteren voor eigen fans. Naast de finish is voor het publiek de start van de koers, die om 11.45 uur is voorzien nabij Sportpark Het Anker, zeker zo interessant. Voorafgaand aan de wedstrijd kan men zich vergapen aan de voorbereidingen van renners, ploegleiders, verzorgers en mecaniciens. Bijzonder is dat bij deze koers de renners zich niet achter hoge dranghekken bevinden, maar dat men ze bij wijze van spreken nog kan aanraken of om een handtekening kan vragen.

Elite, Beloften en Amateurs

Naast de Ster ZLM Toer is op vrijdag 14 juni ook een wedstrijd voor Elite, Beloften en Amateurs. De koers over 92 km, die in Buchten gebruikelijk in een heel hoog tempo wordt verreden, start om 18.45 uur en telt mee voor het Mediaan Euregioklassement. Voor de winnaar staat, naast Rondemiss Laura Eberson, de Jack Janssen Trofee gereed. Op zaterdag 15 juni zijn om 14.30 uur de jongens en meisjes van 7 t/m 12 jaar aan de beurt die meedoen aan de Rabo Dikke Banden Race. Dat hier talenten tussen kunnen zitten, is vorig jaar bewezen: één van de winnaars in Buchten, Cas Dieteren uit Echt, is later in het jaar algeheel winnaar van Nederland geworden. Om 16.00 uur klinkt het startschot voor de JuniorenVrouwen en Nieuwelingen-Meisjes. Tot slot gaan om 18.00 uur de Junioren van start die na 69 km mogen uitmaken wie met de bloemen naar huis gaat. Ook de recreatieve fietsers komen aan hun trekken.

Vrijdag 14 juni gaat een groots feestprogramma van start en zetten ze, vanwege het succes van vorig jaar, de ingeslagen weg voort met de muziek en show van de DJ’s van Radio 538. Het programma wordt aangevuld met een gastoptreden van DJ Willy Riverez, geen onbekende bij de jeugd uit de contreien van Buchten. Zaterdagavond is vanaf 20.00 uur de bühne vrij voor Wir Sind Spitze: met hun spontane hakop-de-tak formule hebben ze al menige zaal, theater en feesttent ‘plat’ gespeeld en dat zal in Buchten niet anders zijn. Daarnaast mogen ze het duo Henk & Ton verwelkomen die niet alleen goede muziek ten gehore brengen, maar daarnaast ook zorgen voor veel onzin, kwatsj en andere flauwekul. We raden iedereen aan om vervolgens goede nachtrust te nemen, want op zondag 16 juni is het zaak om op tijd weer fit te zijn voor de herintroductie van het ouderwetse Frühschoppen in de feesttent. Wat is er nog leuker dan en masse met je familie en vrienden Vaderdag te vieren onder het genot van een drankje in de sfeer en klanken van de Hub’n Bub’n met hun opzwepende muziek met veel showaspecten? Tijdens het Frühschoppen is er een gastoptreden van Willy Wenmaekers. En speciaal voor de aanwezige vaders is in de feesttent een vaderdagcadeau te winnen: een weekend BMW Z4 Roadster rijden! Uiteraard zijn alle deelnemers aan de Mulleners Vastgoed Cycling Tour na afloop van de enerverende fietstocht welkom in de tent om na te babbelen en weer bij te tanken. Voor de goede orde zij nog vermeld dat alle evenementen tijdens het Wielerweekend Buchten gratis toegankelijk zijn. Het comité nodigt iedereen die wil genieten van top- en breedtesport én van feesten, uit om koers te zetten naar het centrale middelpunt van het wielerdorp: de Buchter Markt. Nadere informatie is te vinden op www.wielercomite.nl

Uitslagen Bondsschuttersfeest St. Stephanus Dieteren Computer Solutions Echt Sint Jorisstraat 20 6101 CB Echt Tel.: 0475 - 47 00 44 www.cs-echt.nl

U kunt bij ons terecht voor: ✓ Internet abonnementen ✓ Computer systemen ✓ Computer toebehoren ✓ Notebooks ✓ Computer reparaties ✓ GSM SIM-lock vrij maken ✓ Ook uw adres voor glasvezel

g a d r e d a v i n u j 16

Computer Solutions Echt wenst alle pappa’s een fijne Vaderdag! De meest lekkere cadeaus voor Papa !

Leonidas bonbons

Maak zelf een keuze van onze menukaart 2- gangen € 19,95 3- gangen € 24,95

VOOR ALLE GELEGENHEDEN EEN PASSEND CADEAU

Alle vaders ontvangen een gratis consumptie

Bovenstestraat 51 • 6101 EH • Echt • Tel. 0475 - 76 91 20

(uitgezonderd gedestilleerd)

Restaurant City Spiesz T +31 (0)475 - 47 02 71 Zuiderpoort 14 E info@cityspiesz.nl 6101 KA Echt W www.cityspiesz.nl Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag vanaf 16.00 uur. Zaterdag & zondag vanaf 12.00 uur, maandag gesloten.

PAPA IS LIEF!

Weakblaad_116x182.indd 1

30-05-13 16:25

Holzappel Computers computerservice en recycling Hubertusstraat 69 | 6102 AS Echt Tel 0475 215406 | Mob 06 21186173 holzappel-computers@gmail.com www.holzappecomputers.nl

Zondag 9 juni organiseerde schutterij St. Stephanus Dieteren het tweede bondsschuttersfeest van de Schuttersbond Eendracht BornEcht. Om 14.00 uur trok de optocht van de 18 deelnemende schutterij en fanfare Eendracht Dieteren door de Dieterense straten met het defilé bij gemeenschapshuis De Koppel. Na de optocht en het defilé werden op het feestterrein alle overige wedstrijden afgewerkt met als belangrijkste natuurlijk de schietwedstrijden. Uiteindelijk was het schutterij St. Urbanus Montfort die, evenals op het eerste bondsfeest op 12 mei in Stevensweert, het hoogste aantal punten scoorde en de dagbeker in ontvangst mocht nemen. Tweede werd schutterij St. Petrus en Paulus Susteren en op de derde plaats eindigde schutterij St. Hubertus Nattenhoven. Beste binnenkomst 1e pr. St. Joseph Buchten; 2e pr. St. Urbanus Montfort; 3e pr. Wilhelmina Hingen; 4e pr. St. Lambertus Broeksittard; 5e pr. St. Hubertus Nattenhoven Beste houding optocht 1e pr. Wilhelmina Hingen; 2e pr. St. Urbanus Montfort; 3e pr. nl St. Willibrordus Obbicht; 4e pr. nl St. Joseph Buchten; 5e pr. St. Lambertus Broeksittard Beste defile 1e pr. St. Joseph Buchten; 2e pr. St. Urbanus Montfort; 3e pr. Wilhelmina Hingen; 4e pr. St. Willibrordus Obbicht; 5e pr. St. Lambertus Broeksittard Beste commandant 1e pr. St. Petrus & Paulus Susteren; 2e pr. St. Hubertus Nattenhoven; 3e pr. St. Willibrordus Obbicht; 4e pr. St. Lambertus Broeksittard; 5e pr. nl St. Joseph Buchten Beste tamboer majoor 1e pr. St. Martinus Born; 2e pr. St. Lambertus Broeksittard; 3e pr. St. Joseph Buchten; 4e pr. nl Wilhelmina Hingen; 5e pr. nl St. Urbanus Montfort. Beste vaandeldrager 1e pr. St. Petrus & Paulus Susteren 2e pr. St. Joseph Buchten; 3e pr. St. Martinus Holtum; 4e pr. St. Willibrordus Obbicht; 5e pr. St. Lambertus Broeksittard. Mooiste koning 1e pr. St. Lambertus Broeksittard; 2e pr. St. Martinus Holtum; 3e pr. nl St. Joseph Buchten; 4e pr. nl St. Rochus Stevensweert; 5e pr. nl St. Martinus Born; 6e pr. nl St. Jan Nieuwstadt; 7e pr. nl Wilhelmina Hingen. Mooiste koningin 1e pr. St. Lambertus Broeksittard;

2e pr. St. Willibrordus Obbicht; 3e pr. St. Petrus & Paulus Susteren; 4e pr. Wilhelmina Hingen; 5e pr. nl St. Hubertus Nattenhoven; 6e pr. nl Eendracht Grevenbicht; 7e pr. H. Kruis Grevenbicht. Mooiste koningspaar 1e pr. St. Lambertus Broeksittard; 2e pr. Wilhelmina Hingen; 3e pr. St. Rochus Stevensweert; 4e pr. nl Eendracht Grevenbicht; 5e pr. nl St. Petrus & Paulus Susteren; 6e pr. nl St. Joris St.Joost; 7e pr. nl H. Kruis Grevenbicht. Mooiste keizer 1e pr. St. Martinus Born; 2e pr. Wilhelmina Hingen; 3e pr. St. Nicolaas Susteren. Mooiste keizerin 1e pr. St. Martinus Born; 2e pr. Wilhelmina Hingen; 3e pr. St. Martinus Linne. Mooiste keizerspaar 1e pr. St. Martinus Born; 2e pr. Wilhelmina Hingen. Mooist geklede generaal 1e pr. St. Lambertus Broeksittard; 2e pr. St. Urbanus Montfort. Beste bordjesdrager 1e pr. St. Lambertus Broeksittard; 2e pr. St. Hubertus Nattenhoven; 3e pr. St. Martinus Holtum; 4e pr. St. Joseph Buchten; 5e pr. St. Petrus & Paulus Susteren. Beste marketentstergroep 1e pr. St. Lambertus Broeksittard; 2e pr. St. Antonius Slek; 3e pr. nl Wilhelmina Hingen; 4e pr. nl St. Urbanus Montfort; 5e pr. St. Martinus Born. Beste bielemangroep Sr./ sapeurgroep Sr. 1e pr. H. Kruis Grevenbicht Excercitie 1e pr. voor St. Joseph Buchten, St. Urbanus Montfort en St. Petrus & Paulus Susteren Muziekkorpsen 2e divisie: St. Lambertus Broeksittard 1e pr. met prom; St. Petrus & Paulus Susteren 1e pr. met prom; 3e divisie St. Willibrordus Obbicht 1e pr. met prom; 3e divisie St. Joseph Buchten 1e pr.; 3e divisie St. Martinus Holtum 1e pr.; 4e divisie Wilhelmina Hingen 1e pr. met prom; 4e divisie St. Urbanus Montfort 1e pr.; 4e divisie St Martinus Born 2e pr. Muzieksolisten 1e divisie: Nina Pijpers (St. Petrus en Paulus Susteren) 1e pr.; Martinus Born 1e pr. 2e divisie: Maaike Esselaar (St. Martinus Born) 1e pr.; Martijn Vergoossen (Wilhelmina Hingen) 1e pr. 3e divisie: Bo Aben (St. Urbanus Montfort) 1e pr.; Rick Schmeitz (St. Petrus en Paulus Susteren) 1e pr.; Timothy Janssen (St. Martinus Born) 1e pr.

4e divisie: Lieke Smeets (St. Urbanus Montfort) 1e pr.; Imani Peeters (Wilhelmina Hingen) 1e pr.; Jenny Peters (St. Urbanus Montfort) 1e pr.; Danique Bekkers (St. Urbanus Montfort) 1e pr.; Niels Janssen (St. Martinus Holtum) 1e pr. Duo: Danique Bekkers/Bo Aben St. Urbanus Montfort 1e pr. 5e divisie: Sem van Neer Wilhelmina Hingen 1e pr.; Vincent Thijsen St. Martinus Linne 1e pr.; Megan Meisen St. Jan Nieuwstadt 1e pr.; Audrey Thijsen St. Martinus Linne 1e pr.; Twan Meuwissen St. Joris St. Joost 1e pr.; Dylan van de Velde St. Willibrordus Obbicht 1e pr.; Rik Gilissen Wilhelmina Hingen 1e pr.; Harm Linders St. Joris St. Joost 1e pr.; Bram Niessen St. Martinus Linne 1e pr.; Dunja Leinders St. Martinus Holtum 1e pr.; Bram Janssen St. Martinus Holtum 1e pr. Duo: Lieke Smeets/Jenny Peters St. Urbanus Montfort 1e pr. Jeugd: Rico Stefani H. Kruis Grevenbicht 1e pr.; Mandy Meeuwissen St. Joris St. Joost 1e pr.; Demi Vaessen St. Jan Nieuwstadt; 1e pr.; Tara Vergoossen St. Joris St. Joost 1e pr.; Jesse Meuwissen Wilhelmina Hingen 1e pr.; Vera Claessen St. Petrus en Paulus Susteren 1e pr.; Mark Meeuwissen St. Joris St. Joost 1e pr.; Rosalien Craenen St. Petrus en Paulus Susteren 1e pr.; Noud Verzellenberg Wilhelmina Hingen 1e pr. Annelieke Craenen St. Petrus en Paulus Susteren 1e pr.; Twan Linders St. Joris St. Joost 1e pr.

Schietwedstrijden A en B zestallen: 1e en 2e pr. gedeeld met St. Petrus en Paulus Susteren en Eendracht Grevenbicht; 3e pr. St. Hubertus Nattenhoven; 4epr. St. Joris St. Joost; 5e pr. St. Willibrordus Obbicht; 6e en 7e pr. gedeeld door St. Urbanus Montfort en Eendracht Grevenbicht. C zestallen: 1e pr. St. Petrus en Paulus Susteren; 2epr. St. Jan Nieuwstadt; 3e en 4e pr. gedeeld door St. Hubertus Nattenhoven en Eendracht Grevenbicht; 5e pr. Eendracht Grevenbicht; 6e pr. St. Joseph Buchten. D drietallen: 1e pr. Eendracht Grevenbicht; 2e pr. St. Jan Nieuwstadt; 3e pr. St. Martinus Linne. Windbuksschieten Speciaal voor de jeugd werd, op initiatief van de Klankbordgroep van de schuttersbond, het windbuksschieten georganiseerd waar ook nu veel jeugdigen in de leeftijd tot 15 jaar aan deelnamen.


’t Waekblaad – nr. 24 - 12 juni 2013 - pag. 12

VOLTREFFERS KOOPJES

TE HUUR

VACATURE

Verkoop 2e hands kleding, textiel en schoeisel. Charitaswinkel van het Rode Kruis gevestigd aan de Past. Cramerstraat 2A te Pey-Echt. Elke woensdag open van 9 tot 12 en van 1 tot 4 uur. Tegen zeer lage prijzen (t.b.v. het goede doel). Rode Kruis afd. Echt E.O.

Te huur loods Susteren 12,5 x 25 mtr. Eventueel ook in delen 0622513259.

Student(e) gevraagd voor het reinigen van vrachtauto’s op locatie v.a. 16 jaar. Goede verdienste. Vertrek vanuit Echt. 0475-570131 / 0653884088.

DIVERSEN Pierre Rutten Interieurbouw, Röntgenweg 3, Echt. Voor al uw meubels op maat, keukens en exclusieve timmerwerken, tel. 06-30842980. Meubelstoffeerderij Toine Janssen, Emmastraat 2 Echt. Tel. 0475-484972. Voor al uw stoffeerwerk en reparaties. Laat nu uw caravan of bootkussens tegen speciale prijzen opnieuw stofferen. Uw website onze zorg! Websites, hosting, zoekmachine-optimalisatie en huisstijlen. www. bluebeagle.nl. Tel. 0653696231. Verkoop en reparatie: wassen-drogen-koelenvriezen-onderdelen John Cremers 0475-48 86 99. Voltreffers voor ‘t Waekblaad kunnen opgegeven worden op het kantoor van dit blad. Echt: Heerweg 46 of Kantoorboekhandel Bruna, Ursulinenstraat 9. Susteren: Multiprint Koolen vof, Salvatorstraat 1 .Nieuwstadt: Muziekhandel Busch, Haverpoort 9. Uw Voltreffer kunt u ook per Telefoon, per fax of per e-mail info@waekblaad. nl opgeven. Voor openingstijden zie voorpagina links beneden.

Tijdelijk opslagruimte nodig? Opslagboxen van 34m3 te huur, centrum Echt, goed bereikbaar. Huurperiode minimaal 1 maand €85,- per maand) Tel. nr. 0475-416000.

All in Echt/Valdeludo zoekt medewerkers. All in Echt en Valdeludo zijn op zoek naar enthousiaste en verantwoordelijke medewerkers. Momenteel zijn er diverse (oproep) funcies beschikbaar: - Baanmedewerkers - Paintball Begeleiders (18+) Horeca medewerkers - Parkbegeleiders. Kijk op www. allinecht.nl en www.valdeludo.nl voor meer informatie. Interesse? Mail dan je CV naar info@allinecht.nl.

Te huur garagebox gelegen Bonkersteeg en Koperslagerstraat te Echt. Tel. 06-20031144. Te huur mooie kantoor/ praktijkruimte nabij centrum Echt (Gasthuisstraat 58A) groot 110m2 direct te aanvaarden info: PJM Croughs. Tel. 06-53891551. Te huur: appartement te huur in centrum Echt. Info: 06-15944559. VDK Roeven koopt vogels op zaterdag 15 juni bij Jumper Dieteren, Zilstraat 18 Dieteren van 15.00-16.00 uur

Kanarie 9, jong geel 6, wit 14, jong 13, rood 15, jong 14, roodmozaïek 16, roodbrons 13, kuif 14, jong 13, NH/ZH frisee 30, parijse frisee 60, collie 10, lutino 14, fischerie/personata 17,50, grasparkiet 4, engelse 20 pp, valkparkiet grijs 11, gekleurd 13, rosella 20, rood 22,50, zebravink 3 pp. Volledige lijst www.vdkroeven.nl

MUZIEK Gitaarspeciaal&webshop Music Hub Roermondseweg 119 St. Joost. In- en verkoop gitaren, reparatie, onderhoud, gitaarlessen, Fender, Gretsch, Squier, Sigma, Martin en Washburn dealer info 0475-411336. Check www.musichub.nl

KENNISMAKING Spontane lieve goed uitziende j. man 57 jr. z.k.m. vr. 45-57 jr voor vriendschap of serieuze liefdevolle (lat)relatie opbouwen. br. lfst. m. foto/tel. nr. altijd antw. retour. Br.o.nr. 030613

Wilt u iets kopen, verkopen of ruilen, plaats dan een Voltreffer in dit blad. Eerste drie regels 2,50 euro, iedere regel meer voor slechts 0,50 euro per regel. Telefonisch, per fax op www. waekblaad.nl uw Voltreffer opgeven kan ook. Voor openingstijden zie voorpagina links beneden.

Man 60+. 1.80 m., nr. slank, zoekt ser. relatie meer eerlijke spontane vrouw br.o.nr. 120601

PERSONEEL AANGEBODEN

HEREXAMEN WISKUNDE?

Nicole, uw thuiskapster voor dames, heren en kinderen. Tel. 0623568793. Voor het ploegen, frezen, spitten van uw moestuin of voor het inzaaien en egaliseren van gazon groot of klein. Minimale doorgang breedte 1.10 mtr. Tel. 0475-402847. Thuiskapster Sabrina: de kapster aan huis voor het hele gezin. T. 0649723189. Rits kapot of broek te lang of ander verstelwerk? Bel Wilma en ik maak het voor u, 06-38039199 of 0464857014. Hout- en laminaatvloeren, trapbekleding. Leveren, leggen, opschuren. Tel. 06-54300653. Passievoorvloeren.nl

GEEF KINDEREN MET EEN LEVENSBEDREIGENDE ZIEKTE DE KRACHT OM KIND TE ZIJN. SMS* WENS NAAR 4333 EN DONEER ÉÉNMALIG 2 EURO

1-daagse training (15 of 16 juni) met bevoegd docent in kleine groepjes van max. 6 leerlingen. VMBO GL/TL—HAVO—VWO

4 Keuze vlaai per stuk € 8,25 Bij aankoop van 4 barbecuestokjes Vaderdagvlaai (aardbeienvlaai met aardbeienbavarois op harde wener bodem € 14,99 (verschillende soorten) bakjes saus GRATIS Leonardes molenbrood 2 stuks € 3,99 2 Bakjes aardbeien (hollandse) = 1 kg € 2,50 Appelflappen Komkommer per stuk € 0,39 3 + 1 gratis Salade van de week (2 soorten) 100 gram € 0,79/€ 0,59

Iedere dag verse asperges van eigen veld, geschild waar u bij staat Aanbiedingen geldig van woensdag 12 juni t/m maandag 17 juni (bakker ‘s maandags gesloten)

®

gratis advertentie

Uw oprit of terras ook zo groen? Laat het schoonmaken! Bel Hen van Wegberg 06-23996066 vwsd-groep

Openingstijden: Maandag 13.00-17.30 uur. Dinsdag gesloten Woensdag 09.00-17.30 uur. Donderdag 09.00 - 17.30 uur Vrijdag 09.00-17.30 uur. Zaterdag van 08.00 - 16.00 uur

www.examentraining-limburg.nl

Manoeke Ritzen uit Echt op visite bij LOES

VACATURES

Computer reparatie en onderhoud voor info www.computerserviceecht.nl, Emiel Laugs tel. 06-38143968. Voor al uw straatwerk en groenonderhoud o.a. hegen scheren belt u 0641055179.

Vakantiebezorgers gevraagd voor: Linne, Echt en Obbicht

Vakwerk in straatwerk, voor uw oprit of terras ook voor herbestrating, tevens plaatsen van tuinschermen en aanleg van gazon kunt u vrijblijvend contact opnemen met 06-25254881.

BOUWKAVEL Te koop 705m2 bouwkavel te Pey-Echt 20m voorfront €125.000 kk. Inl. 046-4494707.

‘t Waekblaad

De 43-jarige Manoeke Ritzen uit Echt heeft dit jaar voor het eerst mee gedaan aan Alpe d’HuZes. Haar doel was om drie keer de bekende berg op te lopen en met deze actie zoveel mogelijk sponsorgeld binnen te halen voor de strijd tegen kanker! In 1996 is haar vader aan kanker overleden. Na zijn overlijden werd zij veel met kanker in haar omgeving geconfronteerd. Om iets met haar gevoel van machteloosheid te doen heeft zij op 6 juni samen met 14 collega’s de Alpe d’Huez beklommen. Zaterdag 15 juni is Manoeke Ritzen van 11.00

Zondag 16 juni

tot 12.00 uur te gast in het live radioprogramma Op visite bij LOES. Presentator Jos Meeuws zal haar dan bevragen over de belevenissen op de van de Tour de France bekende Franse berg. Verdere informatie over de actie en de wijze van sponsoren (iedereen kan Manoek Ritzen nog steeds sponsoren) is te vinden op de site http://deelnemers.alpe-dhuzes.nl/ acties/manoekeritzen/manoekeritzen/ Tekst: Jos Meeuws, programmamaker LOES

m/v vanaf 13 jaar

Als bezorger van ‘t Waekblaad met folders verdien je lekker en kies je zelf wanneer jij je wijk rondbrengt op woensdag of donderdag. Kijk snel op onze site voor een wijk in jouw buurt. Of scan de QR-code met je Smartphone en meld je aan!

erenigde eegter & bbichter ndernemers

van 11.00 tot 18.00 uur

VBO-Braderie

Boerderijwinkel LIZETTE Brachterzijde 30 St. Joost

b.v.

Huis-aan-huis verspreider van o.a. ‘t Waekblaad en reclamedrukwerk Heerweg 46 | 6101 NT Echt

Zondag 16 juni Grevenbicht

VBO-Braderie

11.00-18.00 uur Terrassen tot 21.00 uur Gratis koffie en gratis entree Oude ambachten Roofvogelshow van het Ulehöfke Minikermis en schminken Kinderrommelmarkt Div. muzikale verrassingen www.vboo.nl

   

www.tuttavia.nl www.tuttavia.nl

TUINAANLEG Grevenbicht

SCHEEPERS Houtstraat 67 6127 EC

Theo’s honden uitlaatcentrale Personenauto’s - Bedrijfswagens Campers - Onderhoud - APK Reparatie - Aircoservice Bandenservice Medealaan 35 6124 AV Schipperskerk Tel. 06-16 83 01 20 www.theo-s-hondenuitlaatcentrale.nl info@theo-s-hondenuitlaatcentrale.nl

Tomberstraat 9, 6124 AK Papenhoven

Grevenbicht / 046 - 481 87 60

T. 046 - 486 15 72 • M. 06 - 57 33 23 72 W. www.acswessels.nl

Tel. 046-4857171 www.mobiel-groen.nl

Dé partner voor al uw

erenigde eegter & bbichter ndernemers

Mik 7 6127 PA Grevenbicht Tel. 046-4811566 Fax 046-4811568

F. v.d. Wauw

proffix@home.nl www.proffix.nl Kommelweg 8 6124 AL Papenhoven Tel. 046 - 458 48 87 Fax: 046 - 458 48 87

FRANSE LES IN KLEINE GROEPEN

www.mostert-extra-light.nl Maasstraat 6, 6125 AT Obbicht tel. 06-55751923

IN OBBICHT.

• Bouwwerkzaamheden • Dakbedekkingen • Timmerwerk • Renovatie

INFORMATIE NIEUWE CURSUSSEIZOEN: COURSDELAMEUSE@HOTMAIL.NL TEL. 046 - 4856526

Heilig Kruisstraat 24 • 6127 CC Grevenbicht T. 046 - 485 29 53 • F. 046 - 481 19 80 • GSM 06 - 227 854 39

DAKDEKKERSBEDRIJF LOODGIETERSBEDRIJF gas- en watertechnisch installateur

Algemene Fysiotherapie, Manuele Therapie, Manuele Lymfdrainage, Oedeemtherapie en Lymf Taping

Beekstraat 41, 6127 AH Grevenbicht Telefoon (046) 485 80 72 Mobiel 06 - 53770285

Schoolstraat 25 6127 BE Grevenbicht Telefoon 046 - 423 46 51 Mobiel 06 - 5207 5218 www.heijndersfysio.nl


’t Waekblaad – nr. 24 - 12 juni 2013 - pag. 13

AR Selectie Badminton Maasbracht officiële vereniging

Onder het motto beter leren badmintonnen door extra badminton training is vorig jaar gestart met een groep enthousiaste kinderen. Met name de wens van de kinderen dat ze meer wilden presteren en de wens van de ouders dat het betaalbaar moest blijven waren de drijf-

veer om een eigen vereniging op te richten. Vanuit deze gedachte hebben is een concept ontwikkeld dat aansluit op de normale verenigingstraining maar daarnaast een stap maakt naar de hogere training. Doel is het individuele spelniveau van de leden te verbeteren door specifieke oefening toegespitst op het niveau van het lid. Ook wordt er aandacht besteed aan loop- en slagtechnieken en wordt getracht het lid mentaal een extra stabiele basis te geven voor wedstrijden en toernooien. De AR Selectie Badminton wil zich profileren tussen de lokale vereniging en de Badminton school/ Academie. Komend seizoen gaan ze door met het inmiddels verder ontwikkeld concept, alleen in een professionelere opzet. In dit kader is afgelopen donderdag door oprichters Roland Grispen en Alfons Seinen onder toeziend oog van een notaris, de handtekening gezet onder de officiële oprichtingsakte van AR Badminton. Deze akte maakt de weg vrij om in te schrijven bij de Nederlandse Badminton bond en zo een onafhankelijke vereniging te worden. Gezien de groei van het aantal leden zal er nog gezocht worden voor een extra trainer om het team te versterken. Voor meer info www. ar-selectie.nl

Atalanta Maasbracht op NK Dordrecht turnen

Kelly Geerlings Zaterdag 25 mei was de finale van het Nederlands Kampioenschap van de tweede divisie. Kelly Geerlings (Pupil 2 niveau 6) had zich knap geplaatst voor die finale in Dordrecht. Kelly moest openen op balk. Ze draaide de oefening goed af en met een score van 12,333 mocht ze tevreden zijn. Nadat de kop eraf was begon Kelly zich te ontspannen en te genieten van de wedstrijd. Dit resulteerde zich in een 14,150 op vloer, wat tevens de hoogste score was van die dag. Na een goede sprong (12,816) stond Kelly tiende met nog maar één toestel te gaan,

namelijk de brug. Hier draaide ze een heel goede oefening en werd beloond met een 13,950 Uiteindelijk werd Kelly zesde. Zondag 26 mei stonden de toestelfinales op het programma. Kelly had zich weten te plaatsen voor het onderdeel vloer en had hier zeker kansen. Kelly was als een na laatste en wist wat haar te doen stond. Na een nette en goede oefening was het afwachten op de eindscore. De jury vond echter teveel fouten en Kelly eindigde uiteindelijk toch op een zesde plaats met een score van 13,600.

Districtfinale 4e divisie turnen

J.C. Hercules Pey

Job Hanssen wint internationaal judotoernooi

Mooie resultaten S.V. Atalanta Maasbracht Zaterdag 25 mei vond in Waspik de districtfinale van de vierde divisie turnen plaats. Drie turnsters van S.V. Atalanta uit Maasbracht mochten hier aan deelnemen: Evi van Goor (junior niv. 6), Femke Cnoops (pupil1 niv. 9) en Rosalie Savelkoul (senior niv. 5). Evi startte balk en wist hier een 10,85 te behalen. Daarna was vloer, ondanks de val wist Evi nog een 11,35 te halen. Als derde toestel was sprong die ze goed neerzette en die beloond werd met een 11,25. Als afsluiter was brug aan de beurt, hier wist Evi een keurige oefening neer te zetten met een 11,50. Femke begon op brug, waar ze een opening neer wist te zetten met een 13,25. Het tweede onderdeel was balk dat werd beloond met een 13,60. Het derde onderdeel was vloer. Na drie rondes sloot Femke de wedstrijd af op sprong waar ze een mooie overslag wist neer te zetten. Evi wist de zevende plek te behalen en Femke mocht op het podium klimmen en een bronzen medaille in ontvangst nemen. Rosalie Savelkoul deed voor de eerste keer mee aan de districtfinale. Rosalie

Femke Cnoops en Evi van Goor opende haar wedstrijd op brug. Ze turnde een goede oefening die haar een 10,95 opleverde. Het tweede toestel was balk. Ze zette hier een prima oefening neer met een wisselspagaat. Haar punt op balk was een 11,15. De derde ronde waar Rosalie op mocht turnen was de vloer, een

sterk onderdeel van Rosalie. Ze liet hier haar mooie houding en uitstraling zien en kreeg een 11,80. Als laatste toestel sloot Rosalie haar wedstrijd af op sprong en behaalde een 11,45.

Podiumplaatsen voor AR op Badmintontoernooi BCM97 Maasbracht In het weekend van 8 juni was in de Andreashal het JRT badmintontoernooi van BCM97. Met 150 deelnemers was het een druk bezocht badmintontoernooi. Tijdens dit laatste JRT van het seizoen lieten de spelers van AR Selectie Badminton zien dat ze aanwezig waren. Menigeen mocht dan ook zondag terugkomen voor het spelen van kwartfinales en verder. Enkele van de AR Selectie deelnemers bereikten wel de halve en uiteindelijk de finale. In de kijker speelde zich AR debutant Martijn van de Bergmet zijn dubbelpartner Dion van Wylick. Ze bereikten de finale Heren dubbel U11. Hun spel bleek voldoende sterk om ook hier te winnen en een 1e plaats op te eisen. Eveneens de hoogste podiumplek voor Rachel Reuten. Zij wist de finale te winnen in 2 sets in de Dames Enkel U13. Spannend

Zaterdag 8 juni was in Venray een groot internationaal toernooi met sterke judoka’s uit geheel Europa. Job Hanssen judode tot -42kg in een poule met daarin 63 deelnemers. Het deelnemersveld werd opgedeeld in 4 poules over 4 matten. In de poulewedstrijden moest hij achtereenvolgens tegen een Franse, Engelse, Nederlandse en Duitse judoka. Alle partijen werden met ippon gewonnen waarmee hij een van de vier poulewinnaars was die onderling moesten vechten voor de eerste plaats. In de halve finale moest Job tegen een Engelsman (de nummer 3 van Groot Brittannië). Na eerst een yugo en een wazari te scoren werd tegen de Engelsman

een vol punt gescored. In de finale moest Job tegen Steven Kielman die hij ook al op de Dutch Open en het Nederlands kampioenschap tegen was gekomen. Een overname zorgde ervoor dat ruim 1 minuut voor tijd een wazari werd gescoord door Job. In de laatste periode controleerde hij de wedstrijd. Hierdoor werd hij eerste in dit zware deelnemersveld. In het weekend van 15 juni staat het jaarlijkse judokamp op het programma in de dojo te Pey. Vrijdag 22 juni vertrekt de club naar hun judovrienden in het zuid Duitse Sindelfingen naar hun internationale toernooi om het wedstrijdseizoen af te sluiten.

J.C. Hercules Pey

Judoka’s slagen voor zwarte band Winnaars van JRT was met name de Finale Dames dubbel van Fleur Heltzel en Anne Dols, zij grepen na een spannende

3e setter net naast het hoogste podium, maar toch een zeer verdiende de 2e plaats voor beide dames.

Z.V. Patrick Echt 4e in medailleklassement LKB Tijdens de Limburgse B-kampioenschappen in zwembad de Wisselslag in Blerick is zwemvereniging Patrick op de 4e plaats geëindigd in het medailleklassement. De ploeg uit Echt nam met 25 personen deel aan deze kampioenschappen en nam 82 starts voor haar rekening. In 61 gevallen werd er een nieuw persoonlijk record gezwommen en helaas was er ook 5 maal sprake van een diskwalificatie. De gemiddelde prestatie van de zwemmers en zwemsters van Z.V. Patrick lag op 105,5% en de beste prestatie kwam op naam van Lars

Rademakers op de 100m rugslag. Zijn tijd van 1.19.91 betekende een prestatie van 134%. Tijdens de 2 dagen durende wedstrijd waren er 27 podiumplaatsen voor Z.V. Patrick. Zeven gouden, negen zilveren en acht bronzen medailles gingen mee naar Echt. Kevin Meuwissen eindigde op de 3e plaats in het individuele medailleklassement met 3 gouden medailles. De medailles namens zwemvereniging Patrick werden behaald door: Goud: Luuk Meerten 100m schoolslag; Sharon Wolfs 100m schoolslag Kevin Meuwissen 100m rugslag, 100m vrijeslag en 100m schoolslag; Lars Rademakers 100m rugslag; Camiel Heijnen, 100m vlinderslag. Zilver: Luuk Meerten 100m vrijeslag; Jeroen van Gellekom 100m schoolslag; Kevin Hobbel 100m rugslag; Roel Slobbe 100m vlinderslag; Luuk Willems 100m schoolslag en 100m wisselslag; Robin Meuwissen 100m vlinderslag; Marc Craenen 100m rugslag en Aaron Camp 100m vrijeslag. Brons: Camiel Heijnen 100m rugslag en 100m schoolslag; Sarina Paulussen 100m rugslag en 100m vrijeslag; Kevin Hobbel 100m vrijeslag; Bo van der Vorst 100m schoolslag; Jiska van Rijt 100m wisselslag; Roel Slobbe 100m rugslag.

Vlnr: Joey Zeelen, Robin Meuvissen,Yannick Janssen, Francesca Weber, Valerie Paulis, Lilian Matthey, trainer Graat Weber. Zittend: Bjorn Maes, Vic Metsemakers en Mitch Zeelen.

Drie maal Goud voor Kevin Meuwissen

Behalve dat de club in Pey heel sterk is in de opleiding van wedstrijdjudoka’s, staat de techniek ook hoog in het vaandel. In totaal 10 judoka’s die bij JC Hercules trainen gingen op voor hun zwarte band. Van de 10 zijn er 8 die bij Hercules hebben getraind en 2 die ook bij een andere club trainen en daar voor het zwarte bandtraject hebben gekozen, dat zijn Michelle Jacobs uit Ougeleen met als trainer Chris Riga , en Robin Meuwissen uit Born met als trainer Hugo Lumens. De rest heeft de volledige opleiding bij jc Hercules gevolgd. De 19-jarige Lilian Matthey, dochter van Herculestrainer Ben Matthey, heeft ondanks haar wedstrijdkwaliteiten gekozen

om toch een kata examen te doen met partner Patrick Ubachs. Francesca Weber (19) liet een goed examen met grondwerkstuk zien. Valerie Paulis (18) uit Maria Hoop ging met Bernhard Sammer uit Wessem als partner op examen en lieten een keurige judodemonstratie zien. Vic Metsemakers (16) uit Roermond ging met Bjorn Maes (15) op examen. Beide lieten hun mix aan wedstrijden basistechnieken zien en zijn blij dat ze al de zwarte band hebben gehaald. Yannick Janssen (16) uit Schinveld liet met partner Jordy Tummers een goed examen zien, waar op de grond een Sanakakuwerkstuk zat.

HSV Peij en Omstreken Zaterdag 25 mei vond de opening plaats van het nieuwe wedstrijdseizoen. Het was goed visweer maar de vangsten tegenvallend. Heinz Henz ving de eerste vis van het wedstrijdseizoen en Harie Winteraeken en Ger van Gisteren verspeelden elk een grote brasem. Harie nam revanche door op het eindsignaal alsnog een grote brasem te vangen. Bij de weging was het Pierre Nelissen die beslag legde op de derde plaats met twee vissen en 1.020 gram. De tweede plaats was voor Arie Oudenaar met 4 vissen en een gewicht van 730 gram. De verdiende winnaar was Harie Winteraeken met 6 vissen en een gewicht van 2.320 gram. Harie wordt tevens voor een jaar de trotse bezitter van de Pierre Stijnenbokaal. Uitslagen op de site. Zaterdag 15 juni is de 2e wedstrijd, met de vaste hengel, aan het Julianakanaal te Illikhoven nabij de betoncentrale Mebin. De loting vindt om 07.45 uur plaats, en het startsignaal is om 09.00 uur. Er wordt tot 13.00 uur gevist, met als inzet de Boumanstrofee.

Last van rugklachten? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij helpen u graag.

Ambt Montfort 4 - Montfort Tel. 0475-541600

www.therapiecentrummontfort.nl


’t Waekblaad – nr. 24 - 12 juni 2013 - pag. 14

Geldig van do. 13 juni t/m wo. 19 juni

100 gram 100 gram 100 gram

€ 1,29 € 0,89 € 0,89

RADIJS

100 gram 100 gram

€ 1,19 € 2,39

ZOMERSALADE

100 gram

€ 0,99

100 GRAM

Slagerij Savelkoul - Ligusterstraat 11 - Echt - Tel. 0475 - 486030 info@savelkoul.nl

KIPSATÉ

Slagerij Savelkoul uw barbecue-specialist

www.topslagerijsavelkoul.nl

PER BOS

€ 0,49

PER STUK

€ 0,79 € 0,99

BLAUWE BESSENSAP FLES 750 ML € 4,49 Landwinkel Berkelaarshof

Savelkoul Catering uw cateraar voor kleine en grote buffetten.

Barbecue buffet vanaf € 11,00 0

Kijkt u op onze website voor meer informatie.

www.savelkoul.nl

Scootmobiel of rollator ?

Fam. Konings Heiweg 1 - 6101 XS - Echt Tel.: 0475-481932 Openingstijden: Di, Woe, Do van 10.00-17.30 uur Vr van 10.00 - 17.30 uur Za van 10.00 - 16.00 uur Maandag GESLOTEN

Landwinkel Indemans

Fam. Konings-Indemans Maaseikerweg 13 - 6116 AG - Roosteren Tel.: 046-4497295 Openingstijden: Di, Woe, Do van 13.00-17.30 uur Vr van 10.00 - 17.30 uur Za van 10.00 - 16.00 uur Maandag GESLOTEN

Netwerkbeheer Webdiensten Verhuur Detachering

* Bel voor een vrijblijvende demonstratie aan huis! - div. modellen aanwezig - 6 dagen per week service aan huis Automobielbedrijf H.M. Geurts, Zuiderpoort 12 Echt

tel. 0475-481784

1

- 20

3 92

INBOUW KOELEN SPECIALIST!!

AANBIEDINGEN

Uw complete bedrijfsautomatisering onder één dak.

INBOUW KOKEN SPECIALIST!!

Vers vlees Hamburger speciaal 4 halen = 3 betalen Gebraden gehaktballen 4 halen = 3 betalen Gemarineerde speklappen Vleeswaren Grillworst uit eigen keuken Gekookte achterham Van onze chefkok uit eigen keuken Kipfilet in pittige tomatensaus

Indemans

INBOUW AFWASSEN SPECIALIST!!

Voor een lekker stukje limburgs rund- of varkensvlees.

Berkelaarshof

JAAR!! 13

AL 90 JAAR UW INBOUWSPECIALIST!!

VAN 529,- VOOR

GRATIS INMETEN t.w.v. 60,-

245,-

t.w.v. 60,-

VAN 849,- VOOR

390,-

GRATIS INMETEN t.w.v. 60,-

FEESTVOORDEEL 459,-

FEESTVOORDEEL 209,-

t.w.v. 60,-

GRATIS INMETEN

VAN 699,- VOOR

490,-

t.w.v. 60,-

FEESTVOORDEEL 209,-

490,-

INCLUSIEF

FEESTVOORDEEL 159,-

INBOUW VAATWASSER F55060VI0 • 12 standaard couverts en 5 afwasprogramma’s • Automatisch sensor programma • 47dB geluidsniveau • Nismaten (HxBxD): 82-88 x 60 x 57cm

iedereen verdient een morgen

23

- 20

590,-

FEESTVOORDEEL 109,-

INBOUW VAATWASSER SN68M046 • 4 Afwasprogramma’s, 13 standaard couverts • VarioSpeed, IntensiveZone, Extra droog • iQdrive koolborstelloze motor, Aqua sensor, Aquastop • Nismaten (HxBxD): 81,5-87,5 x 60 x 55 mm

*NA 100,REFUND VIA MIELE

ECHT

ROERMOND

Schaarbroekerweg 28 T. 0475 42 52 62

PANNINGEN

Markt 121 T. 077 307 13 00

INBOUW VAATWASSER G4282SCVI

A U T O

TEGELEN

Kerkstraat 27 T. 077 373 85 11

NIE UW PANNINGEN ! IEDERE ZONDAG OPEN van 13.00 - 17.00 uur ROERMOND IEDERE ZONDAG OPEN van 12.00 - 17.00 uur

DONDERDAG EN VRIJDAG KOOPAVOND

Zuiderpoort 12 - 6101 KA Echt Tel. 0475 - 481784/486890 - Fax. 0475 - 488284

ERKEND AUTODEMONTAGEBEDRIJF • Direct vrijwaring + vergoeding • Opgehaald binnen 24 uur • Verkoop gebruikte onderdelen • Wij repareren voor A.P.K. • Tevens occasions vanaf €600,-

E E N

FEESTVOORDEEL 209,-

automobielbedrijf + Esso servicestation

AUTORECYCLING ECHT

U

790,-*

VRAAG NIET HOE HET KAN, MAAR PROFITEER HIERVAN!!

ZOEKT U EEN AUTO?

Z O E K T

VAN 999,- VOOR

• Volledig ïntegreerbaar, 14 standaard couverts • 5 Programma's, flexibele rekindeling met besteklade • Eco-sensor, Turbothermic-circulatiedroging • Nismaten (HxBxD): 81,5-87,5 x 60 x 57 cm

13

Zuiderpoort 68 T. 0475 31 95 95

790,-

VOLLEDIG GEÏNTEGREERD

Afbeeldingen kunnen afwijken, drukfouten en wijzigingen voorbehouden.

19

NU VOOR

• Boven- en onder warmte en hetelucht 50-250ºC • Vlakgrill met 3 standen en circulatiegrill • Magnetron 900 watt (5 standen) met invertertechniek • Nismaten (HxBxD): 45 x 56 x 55 cm

VAN 699,- VOOR

10 JAAR GARANTIE

FEESTVOORDEEL 119,-

INBOUW COMBI MAGNETRON HBC84K553N

VOLLEDIG GEÏNTEGREERD

VAN 649,- VOOR

490,-

• Netto inhoud 153 liter • Energieklasse A++ • Vlakscharnier systeem • Nismaten (HxBxD): 88 x 56 x 55 cm

• Twin Turbo oven, RVS uitvoering, 6 functies • Hetelucht circulatie 50-250ºC • Boven- en onder warmte • Nismaten (HxBxD): 59 x 60 x 56 cm

VOLLEDIG GEÏNTEGREERD

GRATIS INMETEN

INBOUW KOELER KIR18A61

INBOUW OVEN OX6411B

• Inbouw inductie kookplaat met 4 kook zones • Tiptoets bediening en kinderbeveiliging • 9 standen en boost functie • Nismaten (HxBxD): 6,4 x 56 x 49 cm

t.w.v. 60,-

390,-

• Netto inhoud 204 liter • Energie klasse: A+ • Sleepdeur systeem • Nismaten (HxBxD): 122,5-124,5 x 56-57 x 55 cm

INDUCTIE KOOKPLAAT T302ZT

GRATIS INMETEN

VAN 609,- VOOR

INBOUW KOELER EEK216

• Netto inhoud 155 liter • Energieklasse A+ • Sleepdeursysteem • Nismaten (HxBxD): 88 x 56 x 55 cm

t.w.v. 60,-

GRATIS INMETEN

FEESTVOORDEEL 284,-

INBOUW KOELER ARGR715

GRATIS INMETEN

VAN 599,- VOOR

Palmbrugweg 20 6111 AJ (Echt) Tel. 0475 - 484557 Fax. 0475 - 481951 www.autorecycling-echt.nl

Werkplaats geopend: werkdagen van 08.00-17.00 uur zaterdag van 09.00-12.00 uur Showroom geopend: ma. t/m vrij. 09.00-18.00 uur zaterdag 10.00-16.00 uur

Hyundai Tucson 2.0 .................. zwart ...........2006 Hyundai Santa Fe 2.4 LPG ....... zwart ...........2002 Hyundai 130 1.6 ....................... grijs .............2008 Fiat Brava ................................. blauw...........1999 Fiat Seicento 1.1 ....................... rood .............2001

Victor

Ford Focus -c-max 1.8 ............. grijs .............2005

Lid STIBA Lid A.R.N

Citroën Xsara Picasso 1.8i ...... rood .............2004

Autoschade

Renalt Laguna 1.9 DTC ............ grijs .............2005 Chevrolet Kalos ........................ grijs .............2007 Kia Sorento 2.4 ......................... zilver ............2005 Cadillac BLS 2.0 Turbo ..................................2008 Nissan Almera Tino 1.8 ............ grijs .............2002 Ford Focus 1.6 Wagon aut. ...... blauw...........2001 Opel Astra 1.6 .......................... zilver ............2001

• Moderne rep. technieken met 4 jaar schriftelijke garantie. • Overname van fabrieksgarantie op herstelde delen. • Ruitreparatie en vervanging. • Herstellen van personen- en lichte bedrijfsauto’s. • Herstellen van parkeerdeukjes zonder te spuiten met een kostenbesparing tot 70%. • Dashboard en interieurreparatie. • Financiële afhandeling rechtstreeks met verzekering, dus geen geld voorschieten. • Gratis vervangend vervoer. • Reparatie van kunststofdelen: o.a. bumpers.

Bedrijventerrein “De Berk” Edisonweg 26 6101 XJ Echt info@autoschadebeckers.nl Tel. 0475 - 48 52 56 Fax 0475 - 48 80 61

Ford Focus 1.4 ......................... zilver ............2001 Lancia Y 1.2.............................. blauw...........2002 Diverse occasions van € 500,- tot € 1500.- APK Gekeurd

www.hyundaigeurts.nl ACCU’S.BANDEN.UITLATEN. TEGEN HOGE KORTINGEN Moderne volautomatische wasmobiel

GARAGEBEDRIJF

M&G ECHT

SPECIALE JUNI-AANBIEDINGEN Kleine beurt € 49,95 APK met gratis zomercheck € 19,95 Aircocontrole inclusief afvulling € 39,95

www.mg-auto.nl Galvaniweg 9a / 6101 XH Echt tel. 0475 411175 / 06 26879062

Waekblaad week24 2013  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you