Page 1

‘t WAEKBLAAD

04

22E

JAARGANG

23

JANUARI

Zaate Hermenie Repke Tepke 2 UIT GOED VOOR U

5+6 MEDEDELINGEN G E M E E N T E E C H TSUSTEREN

8+9 AUTO’S

12 HUIS & TUIN

Alles voor mijn communie

Vastelaoves Concert in Echt Vrijdag 1 februari is weer het jaarlijkse Vastelaoves Concert van Zaate Hermenie Repke Tepke welk wordt gehouden in de zaal van de Stoba. De zaal zal vanaf 20.11 weer worden omgetoverd tot een heus Vastelaovesparadies waar de gehele avond Zaate Hermeniekes en natuurlijk de Jonges van de Zank zullen optreden. Compleet nieuw is dit jaar het Kampioenschap Frikkedelhappe waarin wordt gestreden om de titel ‘Schnelste Frikkedelle eaters van de Aovendj’. Tijdens een heuse strijd zullen diverse leden van de Zaate Hermeniekes proberen zo snel mogelijk de frikadellen, welk aan een touwtje hangen op te eten. Beschermheer Jos Heuvelmans heeft de belangrijke en wellicht onmogelijke taak om te controleren dat er niet vals gespeeld wordt. Uiteraard geldt bij deze wedstrijd het motto: Meedoen is lekkerder dan winnen. Naast het kampioenschap Frikkedelhappe is er natuurlijk heel veel live Vastelaoves muziek te horen van de verschillende Zaate Hermeniekes zoals: Jonk Vleisj, De Meuleraatträötersj, Peijer Doosvlaegels, ZH Ut Kumpt, Joekskapel Gans Om, Jongens van de Zank, ZH Neut Zat, Jonk geweldj Heitse, Petatte Nelke, De Koalder Bend, Mit Veul Gelök, Krom dur den bocht en Sociëteit Sus Scrofa. Voordat het gehele feestgedruis losbarst zal prinses Manon I rond 19.11 uur aftreden als prinses van ZH Repke Tepke.

Jubileum 1 x 11 Het Vastelaoves Concert staat dit jaar in het teken van het 1x11 ja-

rig jubileum van ZH Repke Tepke. Zondag 28 april wordt dit jubileum gevierd in het centrum van Echt

Fluit- en trommelkorps St. Joseph Koningsbosch naar NK

AANLEVEREN REDACTIE/ADVERTENTIES Liefst zo vroeg mogelijk. Redactie uiterlijk maandag 17.00 uur Advertenties uiterlijk dinsdag 15.00 uur bij: Uitgeverij ‘t Waekblaad Heerweg 46, 6101 NT Echt Tel. (0475) 48 45 02 Fax (0475) 48 22 57 www.waekblaad.nl info@waekblaad.nl Het kantoor is geopend: Maandag en dinsdag 9.30-12.00 uur en van 13.30-18.00 uur. Donderdag en vrijdag 13.30-18.00 uur. ‘s Woensdags gesloten.

29.000

EXEMPLAREN

Uitroeping Graasboerin Susteren De nieuwe Graasboerin van Susteren wordt uitgeroepen op zaterdag 26 januari tijdens de Kakelbontje Zitting. Deze ‘rempetemp-avond’ start met een optreden van Spik en Span die uiteraard hun inzending voor het LVK zullen zingen. Vervolgens gaan Kartoesj, Déjà Vu, Letste Sjrai en Promilaasj de bühne op. Uiteraard zal de parodie van

de Auwt Prinsen niet ontbreken. Tussendoor zullen de finalisten en uiteraard de winnaar van de Sjlagerverkezing 2013 hun liedjes ten gehore brengen. In de tussentijd zal Graasboerin Sylvia plaatsmaken voor de nieuwe Graasboerin van Susteren. Aanvang 20.11 uur in De Harmoniezaal, Feurthstraat Susteren.

waar wordt gezorgd voor een grandioos spektakel met optredens van Erwin, Promilaasj, Wir zind Spitze

en de vrienden van Tropicano Express the Partymakers. Later meer hierover.

Fluit- en Trommelkorps Wilhelmina Hingen naar N.K.

Tijdens de Bonte Avond is het boerenbruidspaar 2013 bekend gemaakt. Nicole van Sjee van Ella en Sjef de Blauwe oet Mestreech en van John van Wiel en Mien van ut Jachhoes in Rothem (Roberts) en Wiel van Wullum van Pitterneer en Trien vanne Vogelzank (Dircks). U bent allen uitgenodigd op hun bruiloft op zondag 3 februari. Om 13.15 uur vertrekt fanfare en carnavalsvereniging ’t Winterköninkske van-

af zaal de Annendaal om eerst de bruidegom en dan de bruid af te halen. Die gaan zich dan verloven bij café ’t Centrum en rond 16.00 uur vindt de trouwerij plaats in zaal de Annendaal. Wilt u eens een ouderwetse Polka dansen, maar u weet niet meer precies hoe deze gaat, dan kunt u vrijdag 25 januari om 19.00 uur in zaal de Annendaal terecht om de Polka te leren.

Receptie CV Foetelaers Nieuwstadt Deze prinsenreceptie vindt plaats op zaterdag 2 februari vanaf 19.11 uur in de Foeteltempel en niet op zondag 10 februari. Aansluitend is het prinsenbal. Opgave ziekenbe-

zoek op 8 en 9 februari door prins Ruud 3e en prinses Chilli kan bij Sjaak de Bock tel. 046 485 33 23. Opgeven optocht kan t/m woensdag 6 februari.

Uitroepen prins/prinses Vastrada Susteren

‘T WAEKBLAAD IS EEN GRATIS HUIS-AAN-HUIS NIEUWSBLAD. Oplage ruim 29.000 Het verschijnt iedere woensdag of donderdag in: Aasterberg, Berkelaar, Born, Buchten, Dieteren, Echt, Echterbosch, Echterheide, Gebroek, Graetheide, Grevenbicht, Hingen, Holtum, Illikhoven, Koningsbosch, Linne, Maas bracht, Maria-Hoop, Montfort, Nieuwstadt, Obbicht, Ohé en Laak, Ophoven, Pa pen ho ven, Pey, Putbroek, Roosteren, Schilberg, Schipperskerk, Slek, Stevensweert, St. Joost, Susteren en Visserweert.

Woont u in de regio: Born - Echt - Maasbracht - Susteren of in Montfort en ontvangt u ‘t Waekblaad niet elke woensdag of donderdag, bel 0475 - 48 45 02 of mail info@detailverspreidingen.nl

RUIM

Boerenbruiloft in Maria Hoop

10

BEZORGKLACHTEN

2013| OPLAGE

Na het behalen van een eerste prijs en de titel Limburgs kampioen tijdens het bondsconcours in St. Odili-

CARNAVAL BIEJ FAMON! Weer hôbbe alles veur de carnaval Sjtöffe Sjoean kleier veural ! Boa’s en de ganse ramtam. Neet te gluive waat weer, allemôal höbbe. Door de wêek de ganse daag oâpe.

Toet zeens !

FAMON

Battenweg 8, Maasbracht Tel. 0475-462803

enberg neemt het korps op zaterdag 26 januari deel aan de Nederlandse kampioenschappen te Klundert. Onder leiding van dirigent Dominique Rohenkohl en tambour-maître Rolf Huben zullen ze een tweetal werken ten gehore brengen: Flutes in Latin style van J.G. Schroen als marcherend werk en Disco Daver van P.H. Wolters als concertstuk.

Zaterdag 26 januari neemt Fluiten Trommelkorps Wilhelmina Hingen deel aan het Nederlands Kampioenschap mars/concert concours in de sporthal De Niervaert in Klundert. Na het succesvolle bondsconcours te Sint Odiliënberg, waar het korps Limburgs Kampioen werd met het hoogste aan tal punten, voor het concerterend werk en het hoogste aantal punten voor het marcherend werk, samen goed voor een eerste prijs met lof van de Jury, hebben de muzikanten en instructeur besloten deel te nemen aan het Nederlands Kampioenschap. Klundert ligt op de grens van Noord Brabant en Zeeland achter Breda, een reisafstand van 145 km. Het optreden van Wilhelmina is om

TA N D A R T S P R A K T I J K AAN DE RIDDERLAAN

ca. 12.15 uur. Het programma bestaat uit het geweldige concertwerk Russische Dans van Koos Schroën en het marcherend werk Bratislava. van P. Hawinkels. Het marcherend optreden bestaat uit het uitvoeren van diverse exercitiefiguren, (counters, bochten) gelijktijdig met het uitvoeren van de mars Bratislava. Het geheel staat onder leiding van Instructeur Geert Hanssen en Tamboer Maître Johan Vergoossen. Vertrek vanaf Café Het Hingen om 9.00 uur en verwachte tijd van terugkomst is ca. 15.30 uur. Wilhelmina wil zo veel mogelijk mensen laten mee genieten van dit unieke evenement. Bij thuiskomst verwachten ze dat daar ook een enthousiaste menigte is om de muzikanten en supporters te verwelkomen.

is weer geopend ! Behandeling volgens afspraak.

Openingstijden maandag t/m donderdag 08.00-17.00 uur. Vrijdag 08.00-12.00 uur.

Wij heten u van harte welkom. www.tandartspraktijk-ridderlaan.nl

Ridderlaan 7, 6102 CM Pey-Echt Tel.

0475-481547

0475 - 48 88 32

Door Cor Voorter Orbis Vastrada in Susteren heeft op vastelaovesgebied een naam hoog te houden. Al sinds jaar en dag vieren de bewoners en medewerkers de vastelaovend op geheel eigen wijze. In het seizoen dat de kleuren road-geel-greun de dagen kleuren, wordt carnaval gevierd onder het motto ‘jong geleerd en als we oud zijn doen we het nog steeds’! Zaterdag 26 januari raast de eerste bonte wervelstorm door Zorgcentrum Vastrada tijdens de bonte middag. Vanaf 14.30 uur worden de bewoners en medewerkers getrakteerd op een afwisselend carnavalesk programma. Niet alleen zal na het aftreden van prinses Margareta I de nieuwe prins en/of prinses van Vastrada worden uitgeroepen, maar zullen ook artiesten hun opwachting komen maken in het Carnavalswalhalla van Vastrada. Zo zullen naast het duo Kortsjloeting

en zanggroep Sjmesjing pupkes, ook Spik en Span en een buutteredner hun opwachting komen maken tijdens deze vastelaoveszitting. Prins Koen I van de Graasbörgers zal met Vorst en Raad van 11 met alle grandeur worden ontvangen. Ook graasboerin Sylvia II, jeugdprinses Femke I en de Auwt Prinse Zöstere maken deel uit van het gevolg. Net als voorgaande jaren zal de middag een happening worden waarbij het begrip oud en ouder niet gebruikt mag worden. Met de carnaval is er geen leeftijdsverschil merkbaar. Woensdag 30 januari wordt er in de recreatiezaal op geheel andere wijze invulling gegeven aan het carnavalsprogramma van de senioren. Dan wordt er namelijk hard op hard gekiend, waarbij de winnaars naar huis gaan met leuke prijsjes. Later volgen er nog een muziekmiddag, de prinselijke receptie, de drie dolle dagen en als afsluiting het hieëringbiete op Aswoensdag.


’t Waekblaad – nr. 4 - 23 januari 2013 - pag. 2

Laatste voorstellingen ‘Eine Stille Rieke’ in de Spil Maasbracht In een klein dorpje in Limburg is bij de trekking van de Staatsloterij een geldbedrag van één miljoen euro gevallen. En omdat iedereen in het dorp elkaar kent is er onder de inwoners de grote vraag: Wie heeft dat miljoen? De voorstellingen Toneelvereniging Ons Genoegen ’84 uit Sint Joost geeft nog voorstellingen van ‘Eine Stille Rieke’. Deze vinden plaats op zaterdag 26 en zondag 27 januari in zalencentrum De Spil Suikerdoos-

47 in Echt. Om 20.11 uur start het officiële programma en vanaf 19.11 uur zijn de deuren geopend. De laatste kaarten, voor deze 6e Dames Prònkzitting, zijn verkrijgbaar bij Staatsloterij Martien Aerts aan de St. Jorisstraat 1 in Echt. De minimum leeftijd om binnen te komen is 18 jaar en de entreeprijs bedraagt € 14,-.

Sjrènkhaneriek ‘t Hènge

Kindermiddag met uitroepen jeugdprins Jullie zijn allemaal uitgenodigd voor de uitroeping van de 18e jeugdprins van ‘t Sjprènkhaneriek. Dit vindt plaats op zondag 27 januari in zaal 11 (café ‘t Hingen). Het begint om 13.33 uur met het hijsen

Kom in actie tegen hersentumor!

singel 55 Maasbracht. Aanvang voorstellingen: 20.00 uur, zaal open om 18.30 uur. Entreeprijs € 7,00. Kaarten kunnen in de voorverkoop gekocht worden bij kantoorboekhandel de Kempenaer Molenweg 23 Maasbracht of bij zalencentrum De Spil. Telefonisch reserveren is ook mogelijk onder de volgende nummers: Tiny Smeets 0475 48 37 78, Jan Ruijten 0475 48 68 94 en José Verheijen 0475 48 23 15.

Laatste entreekaarten Dames Prònkzitting Echt Nog een paar dagen en de 6e Dames Prònkzitting is een feit. Een keur van artiesten en gezellige muziek zal de dames de avond van hun leven bezorgen. De aanwezige dames worden, zoals een onvervalste dameszitting betaamt, getrakteerd op een bonte mengeling van humor, zang, dans en... Jullie worden zaterdag 2 februari verwacht in het Royal Theater aan de Peyerstraat

80’s & 90’s-Party in Echt

Onlangs was Patricia FrenckenKnieps op bezoek bij radiomaker Jos Meeuws in het programma “Op visite bij LOES”. Daar vertelde zij op indrukwekkende wijze over hersentumor en de verschrikkelijke ervaringen die zij daarmee heeft opgedaan in haar naaste omgeving. Op zaterdag 26 januari organiseert diezelfde Patricia Frencken-Knieps, van oorsprong afkomstig uit Echt maar tegenwoordig in Maasbracht woonachtig, in Café-Zaal Bravoure aan de Plats in Echt vanaf 21.00 uur onder naam Brainiac een grote 80’s & 90’s-Party. De opbrengst van die happening gaat geheel naar de Stichting STOP Hersentumoren. Entreekaarten kosten in de voor-

verkoop €7,50 en op de dag zelf aan de kassa €10. Kaarten zijn te verkrijgen bij Café-Zaal Bravoure aan de Plats in Echt of via patriciafrencken@hotmail.com De aanwezigen worden op zaterdag 26 januari welkom geheten door gebodypainte dames. Met deze schoonheden kan men ook tegen betaling op de foto. Ook zal er een zogenaamde dragqueen aanwezig zijn. Voor het goede doel wordt een grote loterij georganiseerd. En gedurende de hele avond dj’s die muzikale juweeltjes uit de 80’s en de 90’s laten horen. En nogmaals, alle inkomsten komen ten goede aan de Stichting STOP Hersentumoren. In het hoofd kunnen verschillende soorten hersentumoren ontstaan. Er bestaan ongeveer 120 verschillende soorten. Primaire hersentumoren zijn tumoren die uit het hersenweefsel zelf ontstaan. Een uitzaaiing van een primaire tumor elders in het lichaam (bijv. in de long of borst) naar de hersenen wordt een secundaire hersentumor of hersenmetastase genoemd. Over hoe en waardoor hersentumoren ontstaan is vrijwel niets bekend. Wel is duidelijk dat erfelijke factoren mede een rol spelen, alhoewel het niet duidelijk is in welke mate. Van geen enkele omgevingsfactor is een relatie met het ontstaan van hersentumoren

van de vlag door Wouter I. Na het afscheid nemen van Wouter I wordt de nieuwe jeugdprins uitgeroepen. De hele middag komen er allerlei optredens voorbij die door de jeugd verzorgd worden.

lid) en Funs Meuwissen (11 jaar lid) feliciteren. Zondag 10 februari Bezoek aan de jubilerende ambassadeur/ambassade in de kern Echt. In café El Knobo kunt u vanaf 17.11 uur de deelnemersnummers afhalen voor de grote optocht. Inschrijven hiervoor kan nog t/m 28 januari. Zie de website voor meer info over de inschrijving. Maandag 11 februari: Grote optocht. Voor de 44e keer (jubileum) zal het optochtcomité alles in het werk stellen om de optocht (bonte stoet) vlekkeloos door de straten van het prinseriek Pej te laten lopen. Vertrek om precies 14.11 uur vanaf kern Slek. Vlaggen te koop Een verenigingsvlag van De Aester Sjaelen Uul Pej met logo, weer- en windbestendig is voor € 27,50 te bestellingen op 06 4847 9317. CD te koop Op deze ce kunt u kennismaken met de muzikale kwaliteiten van alle deelnemers aan het Sjlagerconcour 2013 incl. de groep ‘Bie Lei in de Wei’ met sjlager 2013 ‘Klappe, klappe, klappe’ en 2 bonustracks: ‘De vastelaovesbloes’ en ‘Vastelaovendj in Pej’. De cd kost € 6,- en is te koop bij Sawin, Bie Claudi, Slekkerhoes, de Paersstal, café ‘t Hingen en El Knobo. Meer info op www. deaestersjaelenuul.nl. Suggesties en/of tips: aestersjaelenuul@gmail. com

Prinsenreceptie CV De Aester Echt Prins Maurice I zwaait sinds zaterdag 5 januari de scepter over het Aesterriek. Hetzelfde doet prins Koen I sinds zondag 13 februari over de jonge Aesters en Aesterlingskes. Om beide hoogheden te feliciteren met hun nieuwe felbegeerde functie, wordt op zondag 27 januari de prinsenreceptie gehou-

Zoals elk jaar wordt ook in 2013 in Echt het traditionele Kasteleinsbal georganiseerd. Dit jaar gaat deze happening plaatsvinden op donderdag 14 februari vanaf 20.00 uur (zaal open om 19.00 uur) in Café-Zaal Bravoure aan de Plats in Echt. Het affiche voor dit hoogstaand volksvermaak bevat enkel klinkende namen: Beppie Kraft, W-Dreej, Legata Lederhosen Power, Kartoesj, Zate Hermenie De Laatbleujers en Big Benny. De bekende butereedner en oud-Echternaar Peter Vaassen neemt de dolkomische presentatie weer voor zijn rekening

en de DJ’s van Tropicana Express zorgen voor de muziek tussen de optredens door. De voorverkoop voor dit mega-vastelaovesfestijn is inmiddels van start gegaan. Kaarten zijn voor het crisisbestendige bedrag van €7,50 verkrijgbaar bij Martin Aerts aan de St. Jorisstraat en in Café-Zaal Bravoure aan de Plats in Echt. Wees er als de kippen bij want ervaringen in het verleden hebben geleerd dat het evenement binnen de kortste keren is uitverkocht. Tekst: Jos Meeuws

Iedere zondagavond en woensdagavond kienen.

Femke I jeugdprinses C.V. De Graasbörgers Susteren

Zondag 20 januari was het de beurt aan de jeugd van het Graasboerriek om hun zang- en danskunsten te vertonen tijdens een kleurrijke kinderzitting in Zaal Mirage. Na de playbackshow en de optredens

Voor gezelligheid kom je naar ons !! Hommelheide, Hommelweg 2 Susteren.

van Spik en Span en een spetterende parodie van de jeugdraad, was het grote moment aangebroken en kwam Femke Huizinga tevoorschijn als jeugdprinses Femke I van C.V. De Graasbörgers. De kersverse jeugdprinses is 10 jaar en woont aan de Oude Rijksweg Noord 21, samen met haar moeder Mariëlle, vader Alois en haar oudere zus Jessica. Zij zit in groep 7 van Basisschool In ’t Park en leert franse les. Verder is ze sinds een paar maanden lid van Budoclub Samurai en in haar vrije tijd doet ze graag fietsen, zwemmen en dansen. Onder het motto: ‘Mit jeugprinses Femke veurop, wurdt de Vastelaovend in ’t Graasboerriek zeker top’, zal jeugdprinses Femke I aan de zijde van prins Koen I heersen over het Graasboerriek en verheugt zij zich op het komende seizoen en met name de receptie op zaterdag 2 februari vanaf 20.11 uur in Zaal Mirage.

Echterheide bij Posterholt Café - Dancing WALDESLUST 0475-401307

www.waldeslust.nl

Zondag 27 jan. van 16.00 tot 24.00 uur

SENSATION

MIT PRINS OETROPE VAN DE WALDESLUSTGAENGERS Er is maar één geldige reden om niet in

‘t Waekblaad te adverteren...

U heeft het te druk!?!

Kinderen eten www.cityspiesz.com

graTis dinsdag

woensdag

donderdag

*

Zuiderpoort 14, 6101 KA Echt

A I R P O R T S E RV I C E TA X I - Y VA N 0032 495

*kijk voor de voorwaarden op www.cityspiesz.nl

MAASEIK 211339

A L L E L U C H T H AV E N S - T G V T R E I N S TAT I O N S

Rijksweg Noord 19 Echt

ter ere van de nieuwe pakken en steken gehouden. Met als hoofdprijs een fiets twv € 800,00 beschikbaar gesteld door Rijwielhuis Dirks uit Stevensweert.

Het adres voor uw totaal fiets plezier & 100% service

Gespecialiseerd in electro-fietsen Sparta, Batavus, R.I.H., Pointer, YREB

Voorverkoop Kasteleinsbal Echt van start

Landgoed Hommelheide Susteren

Prins Johan I overhandigd met Nöll en Rikie Dirks van rijwielhuis Dirks, de fiets aan winnares mevr. D. Baren.

Markt 4 6107 AT Stevensweert Tel. 0475 - 559004 Stationsplein 7A, Roermond Tel. 0475 - 350085

Zaterdag 2 februari vanaf 20.00 uur vindt in café ‘t Heukske voor de 2e keer de Brand Beer Buute

T.b.v. Recreatie Landgoed

Prinselijk vervoer voor Leefhöbbers Stevensweert

De Leefhöbbers uit Stevensweert bestaan dit jaar 2x11 jaar en dit is groots gevierd in een weekend dat vol stond van muziek. Voor dit jubileum werd er een jubileumloterij

Tekst: Jos Meeuws

Fer Naus

Bingo (BBBB) plaats. Een avond die bedoeld is om de lachspieren eens goed te ontspannen en de controle hierover te verliezen. Met optredens van vier kanjers uit de buutewereld zoals Jan Heffels, Gilbert Petit, Ger Frenken en de huidige kampioen Fer Naus. Tussen de bedrijven door wordt er een potje Bingo gespeeld met kans op leuke prijzen. Dit onder leiding van Harieetje. Kortom een avond vol plezier met veel lachtranen dus vergeet de zakdoek niet mee te nemen. De kaartverkoop is reeds begonnen bij cafe ’t Heukske. Reserveren is mogelijk op 0475 48 68 74.

KIENEN

den in Broen Café De Mert aan de Marktstraat in Echt. Particulieren, zakenlieden en verenigingen kunnen vanaf 14.11 uur hun felicitaties overbrengen aan beide prinsen en aan de jubilarissen van CV De Aester. Dit jaar zijn dat John Roovers (1x11 jaar lid) en Jan Housmans (3x11 jaar lid en 2x11 jaar nar).

Jubileumloterij Leefhöbbers Stevensweert

Jaarlijks komen er ongeveer 1500 kwaadaardige en ongeveer 900 goedaardige hersentumorpatiënten bij. Dagelijks sterven er in Nederland 4 mensen door een hersentumor. Wekelijks 2 kinderen. Dat kan en mag niet geaccepteerd worden. Daarom komt de Stichting STOP Hersentumoren.nl in actie. Zij zamelt geld in om onderzoek mogelijk te maken naar iedere vorm van primaire hersentumor, voor alle leeftijdscategorieën. Voor kinderen en volwassenen. Zodat hersentumoren zo snel mogelijk met succes bestreden kunnen worden. De Stichting heeft inmiddels de eerste omvangrijke onderzoeken kunnen financieren en resultaten geboekt. Een voorzichtig begin, dat een groots vervolg verdient. Daarom blijft de Stichting haar activiteiten uitbreiden en worden steeds weer nieuwe acties gestart om geld in te zamelen. Een van die acties is Brainiac, die Patricia Frencken-Knieps op zaterdag 26 januari vanaf 21.00 uur gaat organiseren in Café-Zaal Bravoure aan de Plats in Echt.

Brand Beer Buute Bingo in Heukske St. Joost

UIT GOED VOOR U !

Agenda v.v. De Aester Sjaelen Uul Pej Zaterdag 26 januari Verkoop vastelaovesgezèt. Leden van v.v. De Aester Sjaelen Uul zullen vanaf 10.33 uur op pad zijn in de kernen Hingen, Schilberg, Pey en Slek om ‘D’n Uulespeegel’ aan de man/vrouw te brengen. Voor een crisisbestendig prijsje van € 4,50 is dit exemplaar te koop. Zaterdag 2 februari 6e Vrouwluujzitting in zaal Slekkerhoes, Hoogstraat Slek. De avond begint om 20.11 uur. De zaal is open vanaf 18.33 uur. Er is geen voorverkoop. De entree is € 10,-. Er zijn optredens van artiesten uit binnenen buitenland. Zondag 3 februari Kinderoptocht Slek. Deze vertrekt om 14.11 uur vanaf de Hoogstraat. Laat de kinderen kennis maken met de vastelaovendj en doe mee. De organisatie is in vertrouwde handen van De St. Antoniusput Slek i.s.m. het optochtcomité van v.v. De Aester Sjaelen Uul. Natuurlijk zal ook de vereniging, met aan het hoofd prins Paul I, aan deze optocht deelnemen. Dit onder begeleiding van de hofkapel. Zaterdag 9 februari Vlaghijsen. Om 17.33 uur wordt de vlag gehesen op ’t ‘Vastelaovesplein’ nabij het Patronaat in Pey. Aansluitend, vanaf 18.11 uur, is ee prinsenreceptie van prins Paul I in zaal Pejjerhaof. Tevens kunt u ook Har Boumans (22 jaar ambassadeur/lid), Martin Beulen (22 jaar

aangetoond (voeding, roken, alcohol enz.). De tumoren ontstaan meestal rond het 50e tot 60e levensjaar, maar kunnen ook veel eerder of later optreden. Wat dat betreft is er een grote spreiding. Mannen en vrouwen lopen min of meer in gelijke mate het risico een hersentumor te krijgen. Hersentumoren die bij kinderen (tot ca. 15 jaar) ontstaan vormen een bijzondere categorie, zowel wat betreft hun aard als behandeling.

Uit handen van de dhr. Bankers neemt Johan I de sleutels in ontvangst De Leefhöbbers bestaan 2 x 11 jaar. Na een geweldig jubileumfeest in november, zijn ze inmiddels veel onderweg naar verschillende recepties van diverse andere vereni-

gingen. Voor het bezoeken van deze recepties is ook vervoer nodig. Ook dit jaar voorziet de Firma Bankers bedrijfswagens uit Echt de prinsenbus. Deze is geheel bestickerd.

E-MAIL / INFO@TAXI-YVAN.BE WWW.TAXI-YVAN.BE OOK GROEPSVERVOER TOT 8 PERS.

Dansen in Buurthuis St. Joris Echt

Boerebroelof Pej 2013 Vasteloaveszondig 10 fibberwari

Zaterdag 26 januari is de gezellige maan2e Reup delijkse dansavond voor 40 plussers in het buurthuis St Joris, gele- Zeen väörnummes zich in de ònech gen aan de Cypresstraat te verbènje es boerebroedspaar van Pej op vasteloaveszondig 58 te Echt. Het dansen 10 fibberwari begint om 20.00 uur en eindigt om 00.30 uur. Iedereen is van harte wel- Kai Petronella Wilhelmina, dochter van Gertruda Maria Bierwolf en kom, leden en ook niet Lowieke Margareta Andreas leden. Uiteraard gratis Vrijhoeven de bankwirker oet ’t entree. DJ Hans draait uterste zuuje van oos landj mit foxtrotjes, tango’s, EnJacobus Godfried Maria, zoon gelse en Weense walvan Petronella Antonia Maria van sen uit het verleden en Sjaelberg en van Godfried de heden en uiteraard ook verzoeknummertjes. De koelman en Veugelkesman vanne Dörpstraot Cumbia, Bernardwals, Rozenwals en andere degene die hie get optaege höbbe fun-dansjes worden niet waere verzòcht dit tiejig en op de vergeten. Kortom voor gooi plaats kènbaar temake! elk wat wils in een gezellige ongedwongen Ze kriege hiebie de 2ste reup. sfeer.

al a -Z

é

Caf

Rijksweg Nrd. 34 6111 AP St. Joost info@cafe-t-heukske.nl www.cafe-t-heukske.nl

Zaterdag 2 februari

Tweede Brand Beer Buute Bingo Met optredens van 4 top Buute reedners zoals: Jan Heffels, Gilbert Petit, Ger Frenken en onze huidige kampioen: Fer Naus. Kaartverkoop reeds begonnen biej café ‘t Heukske. Reserveren mogelijk onder nummer: 0475-486874.


’t Waekblaad – nr. 4 - 23 januari 2013 - pag. 3

KERKBERICHTEN Parochie Heilige Landricus Echt Pastoor R.H. Kanke, Vrijthof 21 6101 AM Echt, tel. 48 16 59. E-mail: r.kanke@home.nl of parochiekantoor.echt@home.nl. Website: www.echtkerkelijk.nl Zaterdag 26 januari: 18.00 uur Avondmis; gest. jrd. overleden ouders Meuwissen-Graus, Maria en Harrij; gest.jrd. Truus CuijpersGeuskens en overleden ouders Cuijpers-Heijthuizen; gest. jrd. ouders Smeets-Konings, Frans Verheijden, echtgenoten Smeets-Vijgen en Jeanne van Montfort-Utens; jrd. Marian Impelmans-Smolenaers, familie Impelmans-van Wegberg en familie Smolenaers-Kamphuis; Wim en Jan Hermkens; Zang: dameskoor. Zondag 27 januari: Derde zondag door het jaar; 10.00 uur feestmis met de Kleine Zusters van het Lam uit Kevelaer; zesw.dienst Toos Housmans-van Halbeek; nadienst Harie Steskens; gest. jrd. ouders de Wit-Gellen; gest. jrd. Maria Roufs; gest. jrd. Paul Peter Konings en Maria Delsing; Bep Sevriens en overleden familieleden; Winand Vergoossen en overleden familie. Maandag 28 januari: H. Thomas van Aquino, priester en kerkleraar; Geen H. Mis. Dinsdag 29 januari: 19.00 uur Avondmis uit dankbaarheid t.e.v. O. L. Vrouw van Schilberg. Woensdag 30 januari: H. Aldegondis, kloosterlinge; 19.00 uur Avondmis voor de parochie. Donderdag 31 januari H. Johannes (Don) Bosco, priester. 19.00 uur Avondmis oude misstichtingen die niet meer met naam genoemd worden. Vrijdag 1 februari: Eerste vrijdag, toegewijd aan H. Hart van Jezus; 09.00 uur Ochtendmis; ter ere van H. Hart van Jezus en voor priesterroepingen; voor levende en overleden familieleden. Biechtgelegenheid Iedere zaterdag om 15.00 uur is er gelegenheid tot biechten Opgeven van misintenties Voor het opgeven van misintenties kunt u terecht bij Diaken Beerkens, Diepstraat 5, tel. 481157 of 06 1029 6216. Opgave doopsel Voor het vastleggen van een doopdatum wordt u gevraagd tijdig contact op te nemen met pastoor Kanke, tel. 481659. Voorafgaand aan het doopsel is elke maand een gemeenschappelijk doopgesprek voor alle doopouders uit de parochies H.Landricus en O.L.Vrouw Ohé en Laak. Parochiekantoor Iedere dinsdag- en donderdagmorgen van 9.00 tot 12.00 uur kunt u terecht op het parochiekantoor voor het afspreken van een doopsel, huwelijk, misintenties enz. Het parochiekantoor is gevestigd in de pastorie, Vrijthof 21. U kunt ook mailen: parochiekantoor.echt@ home.nl Bij een sterfgeval kunt u terecht bij Pastoor Kanke in de pastorie, Vrijthof 21, tel 481659. Ziekencommunie Vrijdag 1 februari is de eerste vrijdag van de maand. De H. Communie zal worden rondgebracht bij zieken en thuiszittende ouderen. Feestmis met de Kleine Zusters van het Lam uit Kevelaer Een aanbod in het Jaar van het Geloof op zondag 27 januari; 10.00 uur feestmis met zang en getuigenis; 11.00 uur ontmoeting; 12.00 uur gezongen middaggebed; 13.00 uur gemeenschappelijke maaltijd (erwtensoep); 14.00 uur eucharistische Aanbidding; 15.00 uur einde. Aanmelding per mail: parochiekantoor. echt@home.nl of aanmelding per strookje uit Extra Blad in de brievenbus van de pastorie, Vrijthof 21. Kinderwoorddienst Thema: Wat God zegt, gebeurt echt! Er wordt gelezen uit het evangelie van Lucas 1, 1-4, 14-21 en er wordt een knutselwerkje gemaakt. Alle kinderen zijn welkom.

Heilige missen zorgcentrum De Egthe Zaterdag 26 januari is er geen Heilige Mis ivm de carnavalsviering in De Egthe. Dinsdag 29 januari: 09.30 uur voor priesterroepingen.

Parochie Onze Lieve Vrouw Geboorte Ohé en Laak Administrator Pastoor R. Kanke, Vrijthof 21 6101 AM Echt, tel. 48 16 59. Email: r.kanke@home. nl. Dienstdoend priester: L. van Alst, tel. 48 13 90. Opgave misintenties en stichtingen: Gonny Busschops, Haverstoppel 2 Ohe en Laak tel: 0475 551813; gonnybusschops@live.nl Zondag 27 januari: 3e zondag door het jaar; 11.00 uur: gest.jrd. Cornelis Schmeitz en Elisabeth SchmeitzKnoops en zonen Piet Leo en Frans. Gest.jrd. v. Pierre Knarren en Anna Knarren-Coolen; Jrd. Pierre Bogie. Opgave doopsel Voor het prikken van een doopdatum wordt u gevraagd contact op te nemen met pastoor Kanke, tel. 481659.

Parochie H. Stephanus Stevensweert Pastoor L. Creemers, Kerkplein 2, 6051 DT Maasbracht, tel. 468250 fax 468251. Bgg in dringende gevallen tel. 06 5573 5772; email: pastoor.creemers@ home.nl Kapelaan: R. Schreiber,

Kerkstraat 9, 6051 JG Maasbracht tel. 480867 of bij dringende gevallen 06 1942 2621 e-mail kapelaan.r.schreiber@kpnmail. nl Zaterdag 26 januari: 3e zondag door het jaar; 18.00u: Herenkoor; Gest Jrd Gerardus Stams en Catharina Richter en Jan Stams; Gest Jrd Gerard Vos en Agatha Graus. Donderdag 31 januari: H. Johannes (Don) Bosco, priester; 18.45u: Marianoveen; 19.00u: voor de jeugd. Bestellen intenties H. Missen H. Missen 3 weken van te voren bestellen. H. Mis op zaterdag en zondag € 21,-; op weekdagen € 7,-

Parochie St. Gertrudis Maasbracht Pastoor L. Creemers, Kerkplein 2, 6051 DT Maasbracht, tel. 46 82 51. Bgg in dringende gevallen tel. 06 5573 5772; email: pastoor. creemers@home.nl Kapelaan: R. Schreiber, Kerkstraat 9, 6051 JG Maasbracht tel. 480867 of bij dringende gevallen 06 1942 2621 e-mail kapelaan.r.schreiber@ kpnmail.nl Kerkbestuur: Kerkplein 2, 6051 DT Maasbracht. Zaterdag 26 januari: 3e zondag door het jaar; 17.00u: Dr. Engelsoord. Zondag 27 januari: 3e zondag door het jaar; 11.00u: uit dankbaarheid bij een 80e verjaardag; Gest Jrd pastoor Willem Smeets; Toos Stockbroeks-Ridderbeks (verjaardag); Mien van den Wijngaard-van den Boogaard (verjaardag); Jrd Harie en Rudy Wilms; Chris van As (verjaardag). Maandag 28 januari: H. Thomas van Aquino, priester en kerkleraar; 09.00u: voor allen die theologie studeren. Woensdag 30 januari: 18.30u: Rozenhoedje. Vrijdag 1 februari: 09.00u: ter ere van het H. Hart van Jezus. Bestellen intenties H. Missen H. Missen 3 weken van te voren bestellen. H. Mis op zaterdag en zondag € 21,-; op weekdagen € 7,-

Parochie H. Hart van Jezus Brachterbeek Pastoor L. Creemers, Kerkplein 2, 6051 DT Maasbracht, tel. 468250. Bgg in dringende gevallen tel. 06 5573 5772; email: p a s t o o r. c r e e m e r s @ h o m e . n l Kapelaan: R. Schreiber, Kerkstraat 9, 6051 JG Maasbracht tel. 480867 of bij dringende gevallen 06 1942 2621 e-mail kapelaan.r.schreiber@kpnmail. nl Kerkbestuur: Kerkplein 2, 6051 DT Maasbracht. Zondag 27 januari: 3e zondag door het jaar; 09.30u: Gest.Jrd Sjaak Puts, Helena Tinnemans en Catharina Beckers; Gest Jrd Michiel Rulkens en Suzanne Rulkens-Stassen; Misdienaars: Stijn, Laura en Kyra. Woensdag 30 januari: 18.40u: Rozenhoedje; 19.00u: H. Mis in kapel Tergouwen. Bestellen intenties H. Mis Drie weken van te voren in de brievenbus van de sacristie (Kerkstraat 7) of bij de kapelaan (Kerkstraat 9). H. Mis op zaterdag en zondag € 21,-; op weekdagen € 7,-

Parochie H. Martinus Linne Pastoor L. Creemers, Kerkplein 2, 6051 DT Maasbracht, tel. 468250. Bgg in dringende gevallen tel. 06 5573 5772; email: pastoor.creemers@home.nl. Kapelaan: R. Schreiber, Kerkstraat 9, 6051 JG Maasbracht tel. 480867 of bij dringende gevallen 06 1942 2621 e-mail kapelaan.r.schreiber@kpnmail. nl. Kerkbestuur: Kerkplein 2, 6051 DT Maasbracht. Zaterdag 26 januari: 3e zondag door het jaar; 19.15u: Herenkoor St. Martinus; gest.jrd ouders Ververs-Geerlings; Sjra Bongers (jrd) en fam. Bongers-Henckens; Misdienaars: Benny en Romy. Dinsdag 29 januari: 18.40u: Rozenhoedje; 19.00u: voor daklozen en vluchtelingen. Het opgeven van intenties H. Missen Minstens 3 weken van te voren als volgt opgeven: een briefje met de voornaam en naam voor wie de intentie bestemd is en de datum met €. 21,- (weekend) of € 7,- (door de week) in envelop inleveren bij: mevr. G. Schuren (Grotestraat 33) of in de brievenbus van Kerkstraat 9.

Parochie Koningsbosch Pastoor Bert Mom: tel. 48 14 28; Joseph Loete: tel. 30 20 66; jloete@freeler.nl. Koster G. Jorissen: tel. 30 08 78; pastorie tel. 30 12 15

Protestantse Gemeente Maasbracht Kerkdienst: Elke zondag om 10.00 uur in de Protestantse Kerk aan de Sintelstraat 23 in Maasbracht (6051 BM). Aanvang 10.00 uur. Predikant: Ds. H. van de Born, Vlaskuilseweg 24a Maria Hoop, tel. 0475 30 22 87. Email: hvdborn@ gmail.com. U bent hierbij van harte welkom. Na afloop drinken we met elkaar een kopje koffie, thee of limonade, daarbij kunnen we bijpraten en elkaar beter leren kennen. Scriba: Mevr. C.M. van Garderen, Oeveren 30, 6067 BH Linne, tel. 0475 466461; email: avan.garde@home.

nl; Postadres: Postbus 7098, 6051 AB Maasbracht.

Evangeliegemeente de Thuishaven Maasbracht Adres: Havenstraat 15, Maasbracht. http://www.thuishaven.net Samenkomsten: Iedere zondag om 10.30 uur. Huisgroepen: Er zijn meerdere malen per maand bijeenkomsten in Maasbracht, Echt en Posterholt. Smallgroup: Twee zaterdagavonden per maand is er een bijeenkomst voor jongeren in Maasbracht. Voor meer informatie of voor de exacte data en tijden bel Rita & Menno Kamp op 0475 32 71 81 of e-mail naar info@thuishaven. net

Protestantse gemeente Sittard Zondag 27 januari: Avondmaal; 10.00 uur: Johanneskerk; Voorganger: Ds. I.M. Pluim; Collectes: Kerk in Actie: Catechese en educatie; Kerk. Avondmaal; Rechtfonds. Elke zondag creche, kindernevendienst en koffie drinken. Iedere zondag is het kerkje in Grevenbicht geopend van 15.00 tot 16.00 uur.

Seniorensociëteit St. Jozef Pey Donderdag 24 januari patronaat Pey: kaarten 13.00 uur; koersballen 13.00 uur. Maandag 28 januari sportzaal Pey: gym (M.B.v.O.)15.00 uur. Dinsdag 29 januari patronaat Pey: kaarten 13.00 uur; volksdansen13.30 t/m 14.45 uur; koersballen 15.00 uur. Donderdag 31 januari patronaat Pey: kaarten 13.00 uur; kienen met koffie en vlaai 14.00 uur.

Gebedsdienst Pater Pio in Pey

Vrijdag 25 januari is er weer een gebedsdienst ter ere van de heilige pater Pio in de parochiekerk van Pey. De dienst begint om 19.00 uur.

Bridgeclub Linne Uitslag 17 januari 1.Mw.Breuls - Hr. Creemers 70,24% 2.Ds. Habets – v. Pol 63,21% 3.Hrn. Beurskens-Mevissen 58,33% 4.5.Hrn. Herfs - Lucas 57,44% 5.Ep. Hulsbosch - Ansems 56,25% 6.Ds.v.Aalst - Sluijsmans 55,36% 7.Ds. Schierbeek - Theelen 52,14% 8.Ds. Jacobs - Jacobs 51,19% 9.Mw.Nissen - Hr.v.d.Pas 50,60%

Pro Ecclesia et Pontifice voor Mr. Drs. J. Hoorens

FAMILIEBERICHTEN

Graad Beunen De eerste jaardienst zal worden gehouden op zaterdag 26 januari om 19.15 uur in de parochiekerk van O.L. Vrouw Onbevlekt Ontvangen te Pey.

Petra en Leon Ben en Annemie, Mariska Familie Graus Familie Stienen

Met een familiebericht

in

‘t Waekblaad komt uw mededeling in

ruim 29.000 brievenbussen Leen Beunen-Wienen PEU.adv.uitvaart1 17-03-2008 21:51 Pagina 1 en Sittard tussen Roermond en kinderen

In november 2012, tijdens de Eucharistieviering in de parochiekerk te Nieuwstadt, is de Pro Ecclesia et Pontifice uitgereikt. Mr. Drs. J. Hoorens kreeg deze hoge kerkelijke onderscheiding uitgereikt door pastoor deken W. Geurts. Hij werd geëerd voor zijn zeer actieve werk voor de RK Kerk, vooral voor de Gregoriaanse kerkzang. Mr.Drs.J. Hoorens is voorzitter van het gemengd kerkelijk zangkoor St. Cecilia Nieuwstadt, Schola Sancti Loannes Babtistae, koorkring dekenaat Susteren. Hij is secretaris van St. van St. Gregoriusvereniging van Bisdom Roermond en zeer actief bij de Heiligdomsvaart Susteren, werving en scholing kerkzangers en onderhoud de samenwerking tussen de verschillende koren.

Uitvaartbegeleiding bij een traditioneel of een eigentijds afscheid; stijlvol, maar bovenal eigen en vertrouwd.

Telefoon: 0475 - 48 61 00 Bellekeweg 37, Echt | Kloosterstraat 9, Susteren E-mail: info@peusen.nl | Internet: www.peusen.nl

Voor iedereen een passend afscheid. Tevens verzorgen wij uitvaarten voor alle verzekeringsmaatschappijen.

Zandkuilweg 8 6051 HV Maasbracht T +31 (0)475 43 99 00 (24 uur per dag bereikbaar)

Breincafé Maasbracht Donderdagavond 31 januari is er weer een Breincafé in Maasbracht. Deze keer over spraakproblemen bij een niet-aangeboren hersenletsel. Het Breincafé is een trefpunt voor mensen met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH), mantelzorgers, partners, familieleden, vrienden en professionals. NAH kan bijvoorbeeld ontstaan na een beroerte, ongeval, hersentumor of reanimatie. Hersenbeschadiging kan leiden tot

Verkoop ‘D’n Uulespeegel’ 26 januari 09.33 uur in de brievenbus deponeren bij Ton Tonnaer, Kleefstraat 37 te Schilberg. Mailen kan ook: tontonnaer@home.nl. De prijsuitreiking op deze zaterdag omstreeks 16.33 uur plaatsvinden tijdens het ‘laezersbal’ in café-restaurant Pejjerhaof (Houtstraat)/ Vanaf zaterdag 26 januari kunt u vanaf 10.45 uur ook bij kantoorvakhandel Punt-Komma terecht voor ‘D’n Uulespeegel’ (zolang de voorraad strekt). Tot 18.00 uur is de krant ook nog verkrijgbaar in Café-Restaurant Pejjerhaof. Vanaf Marco Theunissen: ‘Wij zijn er klaar voor om zaterdag o.l.v. prins maandag 28 januari kunt u ook nog een krant kopen bij supermarkt Paul D’n Uulespeegel bij u aan te bieden’ Jan Linders, café/broodjesbar El De Peyer vastelaovesvereniging winnaar uit de bus. Weet u zich nog Knobo, kapsalon Duoline en bij brengt ook dit jaar weer een dolko- te herinneren wat er allemaal in de het redactieadres Houtstraat 19. mische krant op de markt die qua 53ste uitgave (jaar 2012) stond van U kunt het lezen van de krant aflay-out nog meer geperfectioneerd D’n Uulespeegel? Ga dan aan de wisselen met een ‘vastelaoveswanis. Door deze krant te kopen bent slag met deze drie vragen: 1. Wat jeling; door Pey. Ook dit jaar is er u weer voor een jaar op de hoogte opende een ex wethouder van de weer een viertal etalages ingericht wat betreft zaken die in Hingen, gemeente Echt-Susteren? 2. Wat met foto’s en attributen van de juSlek, Schilberg en de kern Pey spe- was die man in bad, oud prins Huub bilarissen en de prins. Jubilaris len. Tevens steunt u de vereniging Wolters, aan het zoeken? 3. Met Funs Meuwissen bij bakker Dings om georganiseerde vastelaovendj welke spreuk sloot oud-voorzitter Bosstraat, jubilaris Har Boumans in het prinsenrijk Pey mogelijk te Jack Janssen zijn allerlaatste voor- bij Heijmans-Bazaar en prins Paul maken. Heeft u de redactie van de woord af in D’n Uulespeegel? Voor de 1e bij modehuis Wolters, laatste vastelaovesgezet, vanuit verenigin- de prijswinnaar is er beschikbaar: 2 zaken beide gelegen aan de Houtgen of privé, humoristische zaken een gratis exemplaar van de 54ste straat, jubilaris Martin Beulen te melden laat het dan weten op uitgave van D’n Uulespeegel, een bij Colors@Home van Ool aan de aestersjaelenuul@gmail.com. Iris cadeaubon, een wisseltrofee Schoolstraat. Inschrijven voor de c.q. beeldje en een boeket bloemen. optocht kan nog tot 28 januari. ‘Laezer van ‘t jaor’ U kunt uw oplossing, voorzien van Vorig jaar kwam dhr. Ad Tubee als naam, adres en tel.nr. tot zaterdag

Zoals iedere laatste zaterdag van de maand zal ook op zaterdag 26 januari buurtvereniging Hubertusput in samenwerking met joekskapel Mit veul Gelök de inwoners van Echt in de gelegenheid stellen oud papier in te leveren. Hiervoor zullen van 9.00 tot 12.00 uur containers worden geplaatst op het pleintje aan de Bakkerstraat in Echt-Zuid en op de parkeerstrook aan de Magnoliastraat in Echt-Noord. De inzamelaars verzoeken u vriendelijk alleen binnen de aangegeven tijden het papier te brengen.

Nogmaals hartelijk dank.

Op zondag 27 januari is het een jaar geleden, dat wij plotseling afscheid moesten nemen van mijn man en vader

v.v. De Aester Sjaelen Uul Pej

Koninklijke Harmonie St. Caecilia uit Echt organiseert zondag 14 april een boekenbeurs. Men kan dan van 10.00 tot 16.00 terecht in de zaal van Broen Café de Mert aan de Marktstraat te Echt. Nu reeds heeft men een ruime keuze aan diverse boeken weten te verzamelen. Heeft u ook nog in goede staat verkerende boeken, die u aan de Harmonie wilt afstaan, dan kunt u de gegevens mailen naar czn@harmonie-echt.nl, of bellen met 0475-48 44 56. Er wordt dan zo snel mogelijk een afspraak gemaakt om de boeken op te halen. De entree voor de boekenbeurs is gratis en de opbrengst komt ten goede aan het instrumentenfonds van de Harmonie, om ervoor te zorgen dat ook de jongste muzikanten een goed muziekinstrument ter beschikking krijgen.

Het was voor ons een steun en troost om dit verlies te verwerken.

Jouw sterven is zo moeilijk te begrijpen Afscheid nemen ging niet meer Te weten dat we jou voorgoed moeten missen Dat doet zo verschrikkelijk veel zeer

Regelmatig zijn er in de kerk van Pey gezinsvieringen, waarin jong en oud zich thuis kunnen voelen. Een Bijbelverhaal en eigentijdse teksten vullen elkaar aan, omlijst door zang van het kinderkoor. Kinderen, jongeren en volwassenen geven samen invulling aan een viering met een boodschap. De eerstvolgende gezinsmis vindt plaats op zaterdag 26 januari om 19.15 uur. Het thema (L)EVEN, vertelt over deze tijd waarin men voortdurend ‘even’ iets moeten doen, zodat men soms vergeet om te leven. Iedereen is welkom in deze kindvriendelijke viering.

Boekenbeurs in Echt

Wij willen iedereen bedanken die d.m.v. een kaartje, telefoontje of persoonlijk, medeleven hebben getoond bij het overlijden en crematie van onze vader, opa en broer

Jan Graus

Eerste jaardienst

Gezinsviering in Pey

Inzamelen oud papier in Echt

Dankbetuiging

spraak- en taalproblemen. En dat maakt het communiceren moeilijk. Tijdens dit Breincafé vertelt een logopedist welke gevolgen een niet-aangeboren hersenletsel kan hebben op logopedisch gebied, zoals bij spraak, taal en slikken. Zij legt uit wat een logopedist doet en waarom logopedie belangrijk is in het revalidatieproces. Breincafé Maasbracht is bij Dagverzorging Europaplein, Brachterveld 30 van 19.30 tot 21.30 uur. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig.

UITVERKOOP

2 halen =1 betalen Alle colberts HALVE PRIJS* (Ook in grote maten) * met uitzondering van de basis- en nieuwe collectie.

R. van Gelderstraat 11 | Susteren Tel. 046-4395506

‘Gewoon een goeie slager’

Reclames geldig van dinsdag 29 januari t/m zaterdag 2 februari

Gildetrophy: Wiener Roerbakschotel Filet van de week: Hubertusfilet

€ 1,95 p.st.

Babi Pangang 100 gram € 1,09 AFSLANKEN? WE HEBBEN EEN RUIME KEUZE IN MAGERE VLEESSOORTEN Kerkveldsweg-Oost 15, Echt. Tel (0475) 48 17 61

20%

Postzegel ruilbeurs in Echt Philatelistenvereniging Gelre Gulik Echt-Susteren organiseert zondag 27 januari een postzegelruilbeurs. De bijeenkomst vindt plaats in zaal Clublokaal Cafè De Weegbrug, Loperweg 10 in Echt van 9.30 tot 12.00 uur. Er zijn verschillende handelaren en leden van de vereniging met postzegels en er is een Jeugdhoek met 10 eurocentzegels. Ook verkoop losse zegels Nederland. Veiling van stokboeken, kilowaar, (enkele) losse kavels etc., aanvang ca 10.45 uur. Nieuwtjes kunnen worden afgehaald. De toegang is gratis.

30%

3 dolle dagen bij Sigrid Bodyfashion Donderdag 24 januari t/m zaterdag 26 januari. Kortingen tot 70% en tevens magazijnopruiming met ronde prijzen !

40%

70%

60%

50%

Assortiment bestaande uit:

badmode, lingerie en nachtmode voor dames, heren en kinderen. Bosstraat 60 6101 NZ Echt T. 0475 436019

Hoofdstraat 56a 6051 AM Maasbracht T. 0475 436032

Parkeergelegenheid voor de deur


’t Waekblaad – nr. 4 - 23 januari 2013 - pag. 4

Vorstelijk vervoer voor prins Maurice I in Echt

Eerste prijs voor jeugd Tambour Juliana Pey In het weekend van 12 en 13 januari vonden in Posterholt de jaarlijks solistenwedstrijd plaats van de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen. In totaal werden zo’n 114 muziekwerken ten gehore gebracht verdeeld over 2 dagen in de vorm van solo’s, duo’s en kwartetten. Namens Fluit en Tambourkorps Juliana nam Scott Pipping deel in de jeugdivisie. Als jongste deelnemer (8 jaar) in de categorie tambours behaalde hij een verdienstelijke eerste prijs met 82 punten. Op het einde van de dag mocht hij de prijs voor jongste deelnemer met 8 jaar in de categorie tamboers in ontvangst nemen.

komende weken als een Echte(r) vorst vervoerd. Er staat een Hyundai ix20 voor hem ter beschikking. Hij kreeg onlangs de sleutels van de prinselijke wagen uitgereikt van autobedrijf Hyundai Hen Geurts, gelegen aan de Zuiderpoort in Echt. Dit comfortabele voertuig is gratis ter beschikking gesteld door de Echter ondernemer.

Foto: Rein Bollen Een prins moet tijdens zijn ambtsperiode op niveau vervoerd

worden naar de diverse activiteiten, zo ook prins Maurice I van C.V. De Aester Echt. Hij wordt de

Door belettering en kleuren is deze prinsenauto helemaal in carnavalsstijl omgetoverd door Clabbers Reclameproducties uit Echt. Overigens hoeft de prins niet zelf te rijden. Zoals gebruikelijk bobt Pedro Gerrits de prins veilig door het Aesterriek en omgeving.

Snertwinterwandeling in Limbrichterbos IVN Land van Swentibold organiseert op zondag 27 januari een winterwandeling door het Limbrichterbos. IVN-gidsen willen u graag laten zien dat er in de natuur ook in dit jaargetijde, waarin alles doods en verlaten lijkt, nog volop leven is. We zijn altijd afhankelijk van het weer, maar warm gekleed en voorzien van degelijk schoeisel wil de natuur de wandelaar altijd aangenaam verrassen. Na afloop van de wandeling is er in Bron 6 bij de warme houtkachel een stevige zelfgemaakte erwtensoep volgens grootmoeders recept. Parkeren bij en vertrek om 10.00 uur vanaf de Boerderij van Cleef

aan de Steenakkerweg 10 6121 XA Born. Komend uit Born richting Limbricht is dit het eerste weggetje links. Deelname ook voor niet IVN-leden gratis en vrijblijvend. Een vrijwillige bijdrage stellen ze zeker op prijs. Voor meer info kunt kijken op de website www.ivn.nl/swentiboldborn of na 18.00u. bellen met Fenneke Linker 046 850 08 15.

Prins Wouter I en Prinses Lorena I Kindercentrum Schilberg Zoals ieder jaar vieren ze in Kindercentrum Schilberg (ook nu ze tijdelijk gehuisvest zijn op de Diepstraat 3C te Echt) met de allerkleinsten carnaval. Donderdag 7 februari zullen ze samen gaan hossen en springen met Prins Wouter I en Prinses Lorena I voorop in de polonaise. Dit alles onder het motto: ‘Mit prins Wouter en prinses Lorena aan de top, zitte weer het Kènjercentrum op de kop!’

JVV de Blomepôtjes Schilberg installeert prins Maikel Zaterdag 12 januari werd in het buurthuis de Blomehaof afscheid genomen van prinses Sharon 2012. Hoogtepunt was de uitroeping van de nieuwe jeugdprins. Prins Maikel werd officieel geïnstalleerd door prins Paul van de Aester Sjaelen Uul die aanwezig was met de Raad van Elf en hun hofkapel. De Uulskuukses waren ook weer van de partij. Tijdens de goed bezochte avond werd er volop gefeest en gehost. De muziek werd deze avond verzorgd door dj Jopie. Prins Maikel (Deckers) is 13 jaar en woont in Echt aan de Peyerstraat. Hij is al enkele

jaren lid van buurtvereniging de Bloemenput. Hij zit in het tweede jaar van het Connect College en gaat de technische kant op. Hij heeft twee zussen en een broer en is dol op al hun huisdieren. Verder heeft Maikel als hobby modeltreinen en met zijn dj paneel muziek maken. De spreuk van prins Maikel I is: ‘mit prins Maikel I veurop wurd deze carnaval top’. Iedereen die prins Maikel I van JVV de Blomepôtjes wil feliciteren kan dit doen op zaterdag 26 januari om 19.00 uur in buurthuis de Blomehaof, Tulpenstraat 20 Schilberg.

Bram I regeert jeugdige Borchgrave Roosteren De 9 jarige Bram Filott is zaterdag 19 januari tijdens de jeugdzitting uitgeroepen en geïnstalleerd tot 32e jeugdprins in Roosteren. Bram zal regeren onder zijn lijfspreuk: ‘Mit jeugprins Bram, zètte weer Roostere in vuur en vlam!’Bram zit in groep 6 van de Jan Petersschool bij juffrouw Bianca en juffrouw Vivian. Melissa en Ian staan hem als adjudanten ter zijde. De nieuwe jeugdprins speelt graag buiten en bij minder goed weer op zijn playstation. Verder bezoekt hij wekelijks de fitnessclub in België en krijgt hij van Bas de kneepjes van het trommelen bijgebracht, Bram is nl. lid van de drumband van Roosteren. Het regeren heeft hij

De actie geldt van 23 januari t/m 2 februari

Wijziging besluit eigen bijdragen WMO/AWBZ Per 1 januari 2013 is het besluit eigen bijdragen voor hulp in het kader van de WMO en AWBZ gewijzigd. Ook het vermogen wordt nu meegenomen in de berekening. Indien u na een letselschade een (schade)uitkering heeft ontvangen en gebruik maakt van hulp in het kader van de WMO of AWBZ, heeft u wellicht onlangs een brief van de gemeente of het CAK ontvangen met een herberekening van uw eigen bijdrage. In dat geval kan het van groot belang zijn tijdig bezwaar te maken tegen betreffende beslissing. Heeft u een dergelijke brief ontvangen en wilt u bezwaar (laten) aantekenen, of heeft u behoefte aan meer informatie over dit onderwerp, neem dan gerust (vrijblijvend) contact met ons op!

www.hilkens.nl

al rustig kunnen afkijken van zijn vader. Pap regeerde als grote prins in 2009 de Borchgrave als Maurice I en zijn broer Nick ging hem voor als jeugdprins. Nick was het vorig jaar jeugdprins.

Receptie Borchgrave

Als er iets in de familie niet goed loopt... Als er iemand in de familie niet gelukkig is... Als er een scheiding in de familie is, waar kinderen bij betrokken zijn... Als je het even niet meer weet en oplossingen zoekt... Dan zal ik u helpen met nieuwe inspiraties, zodat het overzichtelijk wordt. Het adres waar je terecht kunt en je gewoon thuis voelt. Tiny Kitzen, Stationsweg 7 Echt Tel. 06-53972548 www.familie-inspiraties.nl

www.specialistletselschade.nl

Wilhelminalaan 232 Echt T 0475 48 50 80 E advocaten@hilkens.nl

Wijkverpleegkundige José Meekels

Bram I gaat met prins André (Paulssen) en jubilaris Nico (Paradis), die 11 jaar verenigingslid is, met hun gevolg op zondag 3 februari de dialectmis in de parochiekerk bezoeken (aanvang 9.30 uur). Daarna vindt tussen 11.33 en 13.11 uur in het gemeenschapshuis de receptie plaats. Foto: Ilona Tychon Roosteren

Verzorgende C Nella Huveneers

Werken in de thuiszorg is een bewuste keuze. Zo ook bij wijkverpleegkundige José Meekels en verzorgende C Nella Huveneers. Deze twee medewerkers van Orbis Thuiszorg hebben al jaren ervaring in deze afwisselende en

Nieuwe trekking niet afgehaalde prijzen Sintactie Er zijn een aantal prijzen van de Sintpuzzel blijven liggen en die hebben wij opnieuw verloot. Onderstaande winnaars kunnen tot uiterlijk 8 februari, tijdens de kantooruren van ‘t Waekblaad, hun prijs ophalen. 9. 19. 37. 42. 44. 53. 59. 62. 80. 82. 121. 123. 129. 131. 135. 141. 151. 150.

All In Echt: lasergamen met max. 4 pers. t.w.v. € 40,00 Mia Verreussel-Boumans, Julianastraat 21, Echt Bloemenshop ‘t Station Echt: cadeaubon t.w.v. € 15,00 Mandy Rutten, Grote Tiend 78, Echt Küppers Uhren Waldfeucht: waardebon t.w.v. € 15,00 L. Maessen, Hoogstraat 25, Montfort Bakkerij Jos Wijnands Echt: cadeaubon t.w.v. € 15,00 Troutje Jongen, Irenelaan 10, Susteren 2Gether4You Verkeersopleiding Linne: theorie auto cursus t.w.v. € 60,00 Sophie van Wegberg, In de Mehre 1, Susteren Therapiecentrum Montfort: cadeaubon consultatie gewichtsbeheersing t.w.v. € 50,00 Fam. Theuwis, Belhofstraat 18, Roosteren Peter Op ‘t Veld Maria Hoop: waardebon t.w.v. € 25,00 G. Beurskens, Vlaskuilseweg 31, Maria Hoop Bellisimo haarmode, Echt: cadeaubon t.w.v. € 15,00 Frank Geilen, Burg. Van Bovenstraat 2, Stevensweert Givo’s Haarmode Linne: knip/föhnbon t.w.v. € 38,25 D. v. Doesburg, Parkweg 32, Born Kadoshop Pinokkio, Echt: 1 horloge van OOZOO t.w.v. € 35,00 Laura Geraedts, Rijdtstraat 27, Susteren Active Kappers Echt: cadeaubon t.w.v. € 20,00 Bram Daelmans, Bosweg 28, St. Joost Auto Collé Susteren: gratis APK keuring M. van Wesel, Hubertusstraat 74, Echt Mederi Echt: cadeaubon t.w.v. € 20,00 E. Erdmann, Eikenstraat 22, Linne Katinka Jarabik Sittard: cosmetica-artikel t.w.v. € 15,00 P. Baars, Hoogstraat 18, Slek-Echt Angie Nails Echt: Konad startersset t.w.v. € 15,00 J. Koenen, Daalweg 38, Pey-Echt Auto Weber Pey: winterpakket Margriet v. Lumich, Pepinushof 3, Pey-Echt Bloemenshop ‘t Heukske Echt: cadeaubon t.w.v. € 15,00 W. Penders, Heerdstraat 59, St. Joost EMTÉ Supermarkt Echt: levensmiddelenpakket t.w.v. € 65,00 Sylvia Evers, Ribesstraat 13, Echt

interessante zorgsector.

Werken bij Orbis Thuiszorg

gewend aan technologische ontwikkelingen. Ze werken

“Het leukste aspect van mijn baan is het persoonlijke contact met de cliënt”

namelijk al een tijdje met een mobiele telefoon die middels een zorgpas bij de cliënt automatisch de tijd registreert. Daar wordt zeer positief op gereageerd. ‘In het begin waren sommige collega’s een beetje afwachtend, want het leek ingewikkeld’, geeft José toe,

José is werkzaam als één van de drie wijkverpleeg-

cliënt de hulp en ondersteuning krijgt die hij nodig

duidend op de komst van moderne technologie. ‘Maar

kundigen in de regio Born. Zij is hét aanspreekpunt

heeft’, legt Nella uit. ‘Bij een nieuwe cliënt kan al op de

momenteel is iedereen enthousiast omdat je op een

voor de cliënten, mantelzorgers en alle partijen die

dag van aanvraag verzorgende of verpleegkundige

overzichtelijke en eenvoudige manier gegevens kunt

bij de cliënt betrokken zijn. ‘De taken van een wijk-

hulp worden geboden.’ Orbis Thuiszorg levert namelijk

inzien en registreren. Dit levert een aanzienlijke tijds-

verpleegkundige zijn erg gevarieerd, maar het contact

zorg op maat en is 24 uur bereikbaar indien nodig.

besparing op, die gestoken wordt in de zorg.’

Technologische ontwikkelingen

Voor Nella en José is de komst van de digitale ontwik-

met de cliënten en mijn collega’s is toch wel het leukste onderdeel’, vertelt José.

Daar hoort ook een stukje technologische ontwikkeling

keling geen probleem, want het gaat uiteindelijk om

Daar is Nella het helemaal mee eens. ‘Het contact met

bij. De medewerkers hebben ieder hun eigen cliënten,

de beste zorg voor cliënten. Dat is de grote beloning

de mensen en de waardering die je van hen krijgt, is

met wie een zorgplan is opgesteld. Alle onderlinge

aan het einde van een drukke werkdag, wetende dat

erg fijn. Ik vind het belangrijk dat onze cliënten zo lang

afspraken worden hierin genoteerd en dit plan blijft in

je mensen helpt en hun leven een stukje aangenamer

mogelijk zelfstandig thuis kunnen wonen en daar helpen

de zorgmap bij de cliënt thuis. Maar momenteel wordt

probeert te maken.

wij graag aan mee.’

bij Orbis Thuiszorg de iPad geïntroduceerd. Een groot voordeel is dat alle actuele informatie direct beschik-

Dagelijkse verzorging

baar is en indien nodig kan worden bijgewerkt.

De taken van een verzorgende C bestaan hoofdzakelijk uit de ondersteuning bij de volledige persoonlijke

Belangrijkste aspect

verzorging van de cliënt. ‘Wij zorgen ervoor dat onze

Inmiddels zijn de medewerkers van Orbis Thuiszorg

Orbis Thuiszorg is 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar via telefoonnummer: 088 - 458 88 88.

Aangenaam, wij zijn Orbis Thuiszorg

www.orbisthuiszorg.nl


Informatiepagina Mededelingen Gemeente Echt-Susteren, week 04 - 2013 www.echt-susteren.nl Bewonersavond reconstructie wegen Echt centrum op 31 januari De gemeente Echt-Susteren wil een aantal wegen in het centrum van Echt te reconstrueren. Het gaat om eerste fase waarin de Kerkveldsweg West, Pr. Hendrikstraat, Mussenstraat, Emmastraat, Julianastraat en Kortestraat worden opgeknapt. Van het plangebied maken we een schetsontwerp. Het opstellen van het schetsontwerp doen we samen met bewoners, ondernemers en belanghebbenden. Daarom bent u van harte welkom om op 31 januari uw mening te geven bij de eerste informatiebijeenkomst. Locatie is het gemeentehuis in Echt, aanvang 19.30 uur. Vragen? Heeft u vragen over het project of bent u op zoek naar informatie, neem dan contact op met de heer J. Schmits van de afdeling Leefomgeving, tel: 0475-478478 of j.schmits@echt-susteren.nl

Heeft u de IJzerenbosch-route al gewandeld? De IJzerenbosch-route is een van de vele ommetjes die gemakkelijk te wandelen is dankzij het nieuwe wandelroutenetwerk in de gemeente Echt-Susteren. De lengte van dit ommetje bedraagt circa 5,5 kilometer; dit betekent 1 uur en 15 minuten wandelplezier! Startpunten: voor ieder wat wils! Starten kan bijvoorbeeld vanaf het NS station Susteren (volg daarna de knooppunten 43, 44 en 31), de parkeerplaats hoek Bosstraat - Parallelweg kern Heide (dit is knooppunt 33) of het startpunt Landgoed Hommelheide (volg daarna de knooppunten 5, 7, 40). De knooppuntnummers van de route zijn: 33, 31, 12, 10, 40, 39, 38, 46. Er kan vanaf elk nummer gestart worden. Flora en fauna Onderweg is een divers landschap te zien. Uiteraard, het IJzerenbosch zelf natuurlijk, een natuurgebied met een veelzijdige flora en fauna. Dit komt vooral door de hoge grondwaterstanden en de diverse grondsoorten die elkaar overlappen. Karakteristiek zijn de diverse weitjes tussen de bospercelen. Geregeld kun je bij een van de open plekken een ree ontdekken of een buizerd zien vliegen. Aan de zuid-oostzijde is bij knooppunt 12 het hoogterras op de grens met Duitsland duidelijk te zien.

Eerste testdag NL-Alert op maandag 4 februari Sinds november dit jaar heeft de Nederlandse overheid NL-Alert ingesteld. Deze telefonische dienst waarschuwt je via een sms’je als je je in een gevaarlijk gebied bevindt. Het is een soortgelijke service als het sirene-alarm. Om te testen of NL-Alert goed functioneert, wordt op maandag 4 februari rond 12.00 uur het eerste controlebericht uitgestuurd door heel Nederland. Dit gebeurt tegelijk met het sirenealarm. Op termijn zal de sms-alert het sirenealarm waarschijnlijk gaan vervangen.

NL-Alert al ingesteld? Heb je je nog niet aangemeld? Kijk dan op www.nl-alert.nl om te zien of jouw telefoon geschikt is om deze berichten te ontvangen. Nog niet alle telefoons zijn geschikt. Op dit moment wordt er hard gewerkt om alle gsm’s geschikt te maken. Is jouw telefoon geschikt? Meld je dan snel aan en ontvang op 4 februari je eerste controlebericht. Veiligheid telt!

Je wandelt verder afwisselend langs beken met een specifiek ecologische functie, over veldwegen waarlangs de oude hagenstructuur weer is hersteld en langs het Driehoekheidepark waar je ongestoord kunt genieten terwijl de kinderen kunnen spelen in de onlangs geheel gerenoveerde speeltuin. Rustpunten Deze route is ruim voorzien van rustbanken, terwijl het nuttigen van een hapje en een drankje direct langs de route, dan wel in de directe omgeving mogelijk is. Meer informatie over het wandelroutenetwerk Echt-Susteren kan via de gemeentelijk website www.echtsusteren.nl gedownload worden.

Vergadering raadscommissie RO Openingstijden gemeentehuis tijdens de carnaval

Volgende week vergadert de commissie Ruimtelijke Ontwikkelingen op maandag 28 januari. De vergadering begint om 19.30 uur en vindt plaats in de raadzaal van het gemeentehuis, Nieuwe Markt 55 in Echt. De eerder geplande vergaderingen van de commissie Maatschappelijke Voorzieningen en Bestuurlijke Zaken & Dienstverlening zijn wegens gebrek aan onderwerpen afgelast. Bent u benieuwd naar de agenda van de commissie? Lees dan hieronder verder! Commissie Ruimtelijke Ontwikkelingen 28 januari

I.v.n. carnaval is het gemeentehuis gesloten op maandag 11 en dinsdag 12 februari.

Postadres gemeente Echt-Susteren Postbus 450, 6100 AL Echt Bezoekadres gemeentehuis Echt-Susteren Nieuwe Markt 55, 6101 CV Echt tel: 0475 - 478 478 fax: 0475 - 478 755 info@echt-susteren.nl Openingstijden maandag: 09.00 - 20.00 uur dinsdag: gesloten woensdag: 09.00 - 17.00 uur donderdag en vrijdag: 09.00 - 13.00 uur

Gemeente veegt wegen direct na carnaval Met korte tussenpozen veegt de gemeente jaarlijks een aantal keren alle wegen in Echt-Susteren. Dat proces neemt drie weken in beslag. Vanwege de winterse weersomstandigheden is de ronde van komende week uitgesteld tot direct na carnaval. Op die manier zijn de straten, mits het dan niet vriest, snel na de carnaval weer volledig schoon.

Opening 1. Agenda 2. Verslag vergadering commissie Ruimtelijke Ontwikkelingen d.d. 19 november 2012 3. Raadsvoorstel: Breed kindcentrum / park Krekelzank Nieuwstadt Op 7 april 2011 heeft de raad besloten een krediet beschikbaar te stellen voor de verplaatsing van basisschool Burgemeester Willeme naar het gemeentelijk sportpark Krekelzank en afhankelijk van het onderhoud van sporthal de Sjirp, op termijn een nieuwe gymzaal te bouwen in combinatie met de nieuw te bouwen basisschool. De raad heeft het college verzocht te kijken naar de mogelijkheden ook de kinderopvang naar de nieuwe locatie te verplaatsen. Het college heeft dat gedaan en adviseert de raad nu de gemaakte plannen aan te passen. 4. Raadsvoorstel: Wijziging bestuursopdracht definitiefase DOP St. Joost In maart 2012 heeft de raad een bestuursopdracht vastgesteld met betrekking tot de definitiefase van het DOP St. Joost. Onderdeel van deze bestuursopdracht betreft de realisatie van een nieuw gemeenschapshuis bij de Kloosterhoeve aan de Caulitenstraat. De afgelopen maanden is gebleken dat de plannen voor de bouw van een gemeenschapshuis op de locatie Kloosterhoeve op

grote bezwaren stuiten en niet kunnen rekenen op de planologische medewerking van de provincie Limburg. De partijen hebben een oplossing voor dit probleem gevonden en het college vraagt de raad nu in te stemmen met deze oplossing. 5. Bestemmingsplan kern Susteren In een bestemmingsplan is beschreven waar welke bebouwing en welke activiteiten zijn toegestaan. In verband met wettelijke termijnen moet het bestemmingsplan Kern Susteren worden geactualiseerd. Het bestemmingsplan omvat de kernen Susteren (m.u.v. het centrum van Susteren) en Heide. In hoofdzaak betreft het een conserverend plan, maar er zijn ook enkele nieuwe ontwikkelingen in meegenomen. Het college heeft het nieuwe plan voorbereid en vraag de raad nu het bestemmingsplan Kern Susteren 2012 vast te stellen. 6. Mededelingen portefeuillehouder(s) 7. Rondvraag Sluiting Commissievergaderingen zijn openbaar. Iedereen die geïnteresseerd is in de onderwerpen die aan bod komen, is van harte welkom om de vergaderingen bij te wonen. Omdat er voor de commissie raadsvoorstellen zijn geagendeerd, kunt u ten aanzien van deze raadsvoorstellen gebruik maken van het spreekrecht. Degene die van dit spreekrecht gebruik wil maken, dient dit tenminste 48 uur voor de aanvang van de vergadering te melden aan de griffie. Alle stukken liggen ter inzage op het gemeentehuis. Deze kunt u tijdens de reguliere openingstijden inzien. Voor informatie over de agendastukken en het tijdig doorgeven dat u gebruik wil maken van het spreekrecht, kunt u contact opnemen met de griffie, Martijntje Hermans of Belinda Bakkes, telefoonnummer: 0475 - 478 478. De agenda en alle digitaal beschikbare bijlagen kunt u ook via de website van de gemeente bekijken: www.echt-susteren.nl.


Informatiepagina Mededelingen Gemeente Echt-Susteren, week 04 - 2013 www.echt-susteren.nl Wabo (Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht) de volgende aanvragen voor een omgevingsvergunning hebben verleend: Koningsbosch - Kap. Verdonschotstraat 34, voor het nieuw bouwen van een schuur, datum verzending 15 januari 2013.

Aanvragen kinderopvangtoeslag per 1 januari 2013 gewijzigd Tot 1 januari 2013 konden mensen met een uitkering van UWV of de gemeente een bijdrage krijgen voor een deel van de kosten van kinderopvang, wanneer werd deelgenomen aan een traject naar werk, een noodzakelijke opleiding of een inburgeringcursus. Het ging daarbij om de toeslag voor doelgroepouders. Een deel van de kosten van kinderopvang werd in een dergelijke situatie betaald door de belastingdienst, een ander deel door de gemeente. Gemeentelijke bijdrage doelgroepouders vervallen Vanaf 1 januari 2013 is de Wet kinderopvang gewijzigd. Vanaf deze datum is de gemeentelijke bijdrage voor doelgroepouders vervallen. Deze bijdrage wordt vanaf 1 januari 2013 betaald door de belastingdienst. Voor zowel werkenden als doelgroepouders is het van belang dat zij tijdig een bijdrage voor de kosten van kinderopvang aanvragen bij de belastingdienst. Deze toeslag dient de ouder zelf aan te vragen bij de belastingdienst. De toeslag dient uiterlijk in de maand, waarin het recht op kinderopvangtoeslag ontstaat, te worden aangevraagd. De belastingdienst zal dus nooit met terugwerkende kracht een kinderopvangtoeslag toekennen. Ook dient tijdig aan de belastingdienst door te worden gegeven wanneer

er geen recht meer bestaat op de toeslag. Uitkering Wanneer u een uitkering ontvangt van de gemeente en u volgt een traject naar werk, een noodzakelijke opleiding of een noodzakelijke inburgeringcursus, dan zal de gemeente u daarvoor een verklaring geven die u, samen met de aanvraag om een kinderopvangtoeslag, kunt inleveren bij de belastingdienst. Opnieuw aan het werk Als u vanuit de bijstand gaat werken dan zult u waarschijnlijk een eigen bijdrage gaan betalen voor kinderopvang. Wanneer u ondanks de toeslag van de belastingdienst, onder de voor u geldende bijstandsnorm komt, dan heeft de gemeente voor u wellicht een mogelijkheid om u tegemoet te komen in de kosten van kinderopvang. Vragen? Neem contact op! Wanneer u meer informatie wilt over de wijzigingen per 1 januari 2013 dan kunt u daarover contact opnemen met de belastingdienst, maar ook kan het team sociale zaken van de gemeente Echt-Susteren kan uw vraag mogelijk beantwoorden. Bel dan naar: 0475478478 of mail naar info@echt-susteren.nl

Schade aan de weg?

Burgemeester en wethouders van Echt-Susteren maken bekend dat zij op grond van de Wabo (Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht) de volgende aanvragen voor omgevingsvergunningen hebben ontvangen: Echt - Voltaweg 29, voor het uitbreiden van het industriegebouw na brand, datum ontvangst 28 december 2012. - Rijksweg N276, voor het kappen van 48 bomen, datum ontvangst 09 januari 2013. Susteren - Margrietlaan 14, voor het vergroten van de

Indien u bij ons een bezwaarschrift heeft ingediend, kunt u tevens op grond van artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Roermond verzoeken een voorlopige voorziening te treffen als u van mening bent dat onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, vereist is. Ingeval u gebruik maakt van de mogelijkheid tot het verzoeken van een voorlopige voorziening dient u uw verzoek te richten aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Roermond, Sector Bestuursrecht, Postbus 950, 6040 AZ Roermond. Echt-Susteren, 23 januari 2013

Ontwerp Omgevingsvergunning woonhuis Kerkveldsweg Oost in Echt Burgemeester van Echt-Susteren maken bekend dat zij op grond van de Wabo (Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht) de volgende aanvraag voor een omgevingsvergunning hebben ontvangen: - op 10 juli 2012, van SAJ Wolters, Brugweg te Echt voor het realiseren van een vrijstaand woonhuis op het perceel aan de Kerkveldsweg Oost ong. te Echt, kadastraal bekend sectie K, nummer 6092 in Echt. Zij zijn voornemens de gevraagde omgevingsvergunning te verlenen.

Geef dit dan door aan de gemeente via inf@echt-susteren.nl of bel naar 0475-478478

Aanvragen omgevingsvergunningen

Bezwaar Mocht u het met het besluit tot verlening van een omgevingsvergunning niet eens zijn, kunt u ingevolge de bepalingen van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na datum van verzending van dit besluit bezwaar maken door het indienen van een bezwaarschrift bij burgemeester en wethouders van Echt-Susteren, Postbus 450, 6100 AL in Echt. Graag in de linkerbovenhoek van enveloppe en bezwaarschrift vermelden ‘bezwaar’. Het bezwaarschrift dient ondertekend te zijn en tenminste het volgende te bevatten: a. de naam en het adres van de indiener; b. de dagtekening; c. een omschrijving van ons besluit waartegen het bezwaar is gericht; d. de gronden van het bezwaar.

woning, datum ontvangst 15 januari 2013. Tegen de hierboven vermelde aangevraagde vergunning kunt u in dit stadium geen bezwaar of zienswijzen indienen. Deze mogelijkheid bestaat pas op het moment dat het college van burgemeester en wethouders een beslissing op de vergunningaanvragen heeft genomen. Echt-Susteren, 23 januari 2013

Verleende omgevingsvergunningen Burgemeester en wethouders van Echt-Susteren maken bekend dat zij op grond van de

De aanvraag, de ontwerpbeschikking en alle overige relevante stukken liggen in het gemeentehuis ter inzage bij de receptie, Nieuwe Markt 55 in Echt met ingang van donderdag 24 januari 2013 gedurende een periode van 6 weken (tot en met woensdag 6 maart 2013) op maandag van 9.00 uur tot 20.00 uur, woensdag van 9.00 uur tot 17.00 uur en op donderdag en vrijdag van 9.00 uur tot 13.00 uur. Voor een mondelinge toelichting op de stukken alsmede voor kopieën van de stukken kan men zich wenden tot de Afdeling Dienstverlening, team Wabo. Gedurende de hierboven genoemde periode van zes weken kunnen door belanghebbenden schriftelijke zienswijzen tegen de ontwerpbeschikking bij ons college worden ingebracht. Degene die schriftelijke zienswijzen inbrengt kan verzoeken zijn / haar persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Een dergelijk verzoek dient tegelijk met de zienswijzen te wor-

den ingediend. Desgewenst bestaat voor een ieder de gelegenheid mondeling van gedachten te wisselen over de aanvraag en de ontwerpbeschikking alsmede tot het mondeling inbrengen van zienswijzen daartegen. De aanvrager wordt in de gelegenheid gesteld daarbij aanwezig te zijn. De aandacht wordt er op gevestigd dat degenen, die op een van de bovenvermelde manieren zienswijzen hebben ingebracht, te zijner tijd gerechtigd zijn tot het instellen van beroep tegen de definitieve beschikking op de aanvraag. Echt-Susteren, 23 januari 2013

Beleidsregels ontheffing van de voetgangerszone centrum Echt Het college van burgemeester en wethouders van gemeente Echt-Susteren heeft op 18 december 2012 beleidsregels vastgesteld die gelden om in aanmerking te komen voor een ontheffing van de voetgangerszone in het centrum van Echt. Inzage Deze beleidsregels zijn tijdens de openingstijden van het gemeentehuis (maandag van 9.00 uur tot 20.00 uur, dinsdag gesloten, woensdag van 9.00 uur tot 17.00 uur en donderdag en vrijdag van 9.00 uur tot 13.00 uur) in te zien bij de balie. Tevens kunt u deze beleidsregels terugvinden op onze website. Echt-Susteren, 23 januari 2013

Kennisgeving vergunningWet algemene bepalingen omgevingsrecht Burgemeester en wethouders van Echt-Susteren maken bekend dat zij een omgevingsvergunning hebben verleend: - voor het veranderen van een inrichting en het bouwen van een bouwwerk aan de Daalweg 15 in Echt met de volgende activiteiten: - Bijplaatsen gasoliegestookte maïsdrooginstallatie (60 kW). - In gebruik name van een houtkachel (40 kW). De aanvraag, de vergunning en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 24 januari 2013, gedurende zes weken (t/m 6 maart 2013) ter inzage De vergunning is ten opzichte van de ontwerp beschikking niet gewijzigd. Tegen de beschikking kan beroep worden ingesteld door: - Degenen die zienswijzen hebben ingebracht tegen de ontwerp beschikking. - De adviseurs die gebruik hebben gemaakt van de mogelijkheid advies uit te brengen over de ontwerp beschikking. - Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen te hebben ingebracht tegen de ontwerp beschikking. De vergunning wordt na afloop van de beroepstermijn van kracht tenzij gedurende die termijn beroep is ingesteld en een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan. De vergunning wordt niet van kracht voordat op dat verzoek is beslist. Het beroepsschrift moet in tweevoud worden ingediend bij de Rechtbank Roermond, Sector Bestuursrecht, Postbus 950, 6040 AZ Roer-

mond. Het verzoek om voorlopige voorziening moet worden gericht aan de Voorzieningenrechter Rechtbank Roermond, Sector Bestuursrecht, Postbus 950, 6040 AZ Roermond. Voor meer informatie over de procedure en de eventuele bijkomende kosten. U kunt overigens alleen een verzoek om voorlopige voorziening indienen tegelijkertijd met het indienen van uw bezwaarschrift of nadat u uw bezwaarschrift heeft ingediend. Echt-Susteren, 23 januari 2013

Verleende Omgevingsvergunning pompenunit te Echterbosch Burgemeester van Echt-Susteren maken bekend dat zij op grond van de Wabo (Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht) de volgende aanvraag voor een omgevingsvergunning hebben ontvangen: - op 9 maart 2012, van de heer Janssen te Waldfeucht (D) voor het realiseren van een pompenunit op het perceel Y 645 aan de Breukelderveestraat te Echterbosch Zij hebben besloten om de gevraagde omgevingsvergunning te verlenen. De aanvraag, de beschikking en alle overige relevante stukken liggen in het gemeentehuis ter inzage, Nieuwe Markt 55 in Echt met ingang van donderdag 24 januari gedurende een periode van 6 weken (tot en met woensdag 6 maart 2013) op maandag van 9.00 uur tot 20.00 uur, woensdag van 9.00 uur tot 17.00 uur en op donderdag en vrijdag van 9.00 uur tot 13.00 uur. Voor een mondelinge toelichting op de stukken alsmede voor kopieën van de stukken kan men zich wenden tot de Afdeling Dienstverlening, team Wabo. Bent u het oneens met dit besluit, dan kunt u schriftelijk een beroepschrift indienen. Doe dit binnen zes weken na de dag waarop het besluit ter inzage is gelegd. Dit is de wettelijke termijn. Daarna mag uw beroep niet meer in behandeling worden genomen. Stuur uw beroepschrift naar: Rechtbank Roermond, Sector Bestuursrecht, Postbus 950, 6040 AZ Roermond. In uw beroepschrift moet in ieder geval staan: - uw naam, adres en telefoonnummer; - een duidelijke omschrijving van het besluit waartegen u beroep indient (u kunt bijvoorbeeld de datum en ons kenmerk van het besluit vermelden of een kopie meesturen); - de reden waarom u beroep indient; • de datum en uw handtekening. Geen beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijze als bedoeld in artikel 3:15 Awb naar voren heeft gebracht. Van de indiener van het beroepschrift wordt een griffierecht geheven. U wordt door de griffier van de rechtbank geïnformeerd over de hoogte van het griffierecht en de wijze van betaling. Dit besluit met de daarop betrekking hebbende stukken ligt, met ingang van de dag na de dag van publicatie tot het einde van de beroepstermijn, tijdens de openingstijden van het gemeentehuis, voor eenieder ter inzage bij de receptie (Nieuwe Markt 55 te Echt). Echt-Susteren, 23 januari 2013


’t Waekblaad – nr. 4 - 23 januari 2013 - pag. 7

www.echt-vithaal.nl

Foto uit de oude doos

Heeft u klachten aan uw been?

Dan kunnen Therapeutisch Elastische Kousen (TEK) uitkomst bieden en de klachten verlichten. Met een verwijzing van een arts of specialist kunt u bij ons terecht voor het aanmeten van steunkousen.

Pedigree

Hondenvoeding. Zak à 15 kilo. In diverse varianten.

Afspraak maken? 0475 - 38 41 70

Waar vindt u ons?

Echt Vithaal is gelegen in de woon-zorg zone ‘t Thaal te Echt.

Openingstijden Maandag t/m vrijdag 09:00 - 17:30 uur.

Echt Vithaal Thaalpad 33 6102 EH Echt

CV De Peerlinke Illikhoven-Visserweert

Prins Roel 1 en prinses Léonie

Op de foto klas M3C uit het schooljaar 1970-1971 van de Ambachtschool in Echt. Bovenste rij vlnr: Paul Jetten, Herman Sliepen, Sjra v. Neer, Ger Cox, Gerard Sevriens, Cor Schoenmakers, Piet Peeters, Jan Aben; Middelste rij: Theo Verboeket, Henk Wolters, Hub Tholen, Jo Seegers, Peter Golsteyn, Loek Woelk, Jac Hintzen, Har Bogie; Onderste rij: Jan Koenen, Wil Hermans, Pierre Meuwissen, Frits v. Lumich, John Aben, Jac Van Neer, Peter v. Wegberg, Paul Golsteyn. Heeft u nog oude schoolfoto’s, verenigingsfoto’s of andere groepsfoto’s, zendt u ons deze via info@waekblaad.nl of bezorgen op Heerweg 46 te Echt. Graag voorzien van zoveel mogelijk info. De ‘foto’s uit de oude doos’ zijn te downloaden via www.waekblaad.nl

Rectificatie artikel Sjaak Kitzen Per abuis verscheen het bericht dat Sjaak Kitzen afscheid neemt als vrijwilliger bij het Museum van de Vrouw. De heer Kitzen heeft geen afscheid genomen, wel heeft hij het inventariseren van de collectie Echter bidprentjes van het Historisch Informatie Punt (HIP) afgerond tot en met 2012.

Roel Strooper is de nieuwe prins van Carnavalsvereniging de Peerlinke uit Illikhoven-Visserweert. Samen met zijn vriendin Léonie zal hij dit jaar de scepter zwaaien over het Peerlinke-riek. Roel en Léonie zijn tijdens het 55-jarig jubileumfeest van de Peerlinke in november uitgeroepen. Zoals gebruikelijk was de uitroeping van de prins omkleed door een schitterende act van de dames van de Peerlinke. Roel heeft de vastelaovend met de paplepel ingegoten gekregen. Zijn vader, Cor Strooper, was 11 jaar geleden prins van de Peerlinke en is daarna lid geworden van de Raad van Elf. Hij was dan ook jubilaris tijdens het afgelopen jubileumfeest van de Peerlinke. De moeder van Roel, Rosita,

was vorig jaar de eerste prinses van de Peerlinke. Hij heeft dus de scepter overgenomen van zijn moeder. Roel, 24 jaar oud, is net als zijn vriendin Léonie, 3e jaars student aan de PABO. Hij loopt momenteel stage bij basisschool de Wissel in Born. Zijn grote hobby is voetbal. Hij is spits en topscorer van het 1e elftal van VV Roosteren. Daarnaast is hij een fervent supporter van Borussia Mönchen Gladbach.

Receptie De receptie van Prins Roel 1 en Prinses Léonie vind plaats op zaterdag 26 januari van 20.11 uur tot 22.11 uur in gemeenschapshuis In de Keet in Illikhoven.

Lions Gooj Stein Echt gaan voor Voedselbank

Sjaak Kitzen is met 88 jaar de oudste vrijwilliger in het gebouw aan de Plats 1 in Echt. Duizenden kaartjes zijn door z’n handen gepasseerd. Sjaak Kitzen kwam in Brabant bij mensen die bidprentjes ruilden en zo kreeg hij interesse ervoor. In Echt lagen de prentjes door elkaar. Hij vroeg de toenmalige conservator om de prentjes op naam te zeten. De mensen weten waar je mee bezig bent. Sjaak is

De serviceclub Lions heeft € 2000,opgehaald ter ondersteuning van het goede werk dat de Voedselbank verricht in de regio. Op dit moment worden 132 gezinnen ondersteund door de Voedselbank om te overleven in de voor hen moeilijke tijden. De Voedselbank doet meer dan alleen voedsel uitdelen. Gezinnen

worden gescreend en begeleid door deskundigen om weer zo snel mogelijk in hun eigen primaire levensbehoeften te kunnen voorzien. De ondersteuning is breed, van voedsel uitdelen tot het helpen zoeken naar werk. Chapeau voor al die vrijwilligers die klaar staan om deze mensen te ondersteunen.

GRANDIOZE GRABBELDAGEN start maandag 28 januari vanaf 13.30 uur

niet zo’n fanatieke, maar zoekt wel uit waar ze heen moeten. Thuis heeft hij ook nog een collectie met prentjes uit de zeventiende en achttiende eeuw die hij koestert vanwege hun leeftijd en zeldzaamheid. Als ze heel oud zijn zegt de naam je soms wel iets omdat het een plaatselijke naam is, maar ze zijn erg godsdienstig. Hij kijkt dan naar het plaatje en wat de man gemankeerd heeft. De devotieprentjes, prentjes met een gebed, afbeelding en een kanten randje, vindt Sjaak de mooiste. Nu het archief is bijgewerkt bezoekt de heer Kitzen het HIP nog wel voor zijn plezier. Wie interesse heeft voor het inventariseren van de Echter bidprentjes kan zich aanmelden bij het HIP of bij het Museum van de Vrouw in Echt.

alles

5,-

15,-

7,50 10,-

Uitgezonderd basis- en nieuwe collectie

Circus Tadaa op BS Jan Peters in Roosteren Team en ouders bereiden zich in samenwerking met de leerlingen voor op het komende feest van donderdag 31 januari. Op deze dag vieren ze met de kinderen dat de school 10 jaar gehuisvest is in het Multifunctioneel Centrum in Roosteren. Circus TADAA geeft leerkrachten en ouders, die zich hiervoor hebben aangemeld, instructie in de vorm van een kleine circuswork-

shop op de vooravond van het feest. Tijdens de feestdag proberen de kinderen in groepjes verschillende circustechnieken uit in de vorm van een circuit. Als iedereen zich na de lunch heeft opgemaakt voor de voorstelling (verkleed en geschminkt) wordt er tussen 14.00 en 15.00 uur opgetreden door alle kinderen van de school voor ouders en belangstellenden. Het podium

van het Multifunctioneel Centrum zal omgetoverd worden in een heuse circuspiste en de artiesten zullen hun uiterste best doen om alle mensen met een toegangskaart te amuseren. Het toegangskaartje en het reclameaffiche zijn ontworpen door leerlingen van de school.

Revue Bessemebènjers Born op Route 66 De ‘Nuuje Revuu Groep Bor’ zorgt dit jaar, in samenwerking met Vastelaovesvereiniging De Bessemebènjers, weer voor een leuke en afwisselende revueavond. Het motto dit jaar luidt Route 66, verwijzend naar het 6x11-jarig jubileum dat De Bessemebènjers eind vorig seizoen vierden. Artiesten van eigen bodem zullen u versteld doen staan van hun creativiteit en talent. De revue vindt plaats op zaterdag 26 januari vanaf 20.11 uur in het gemeenschapshuis van Born. Kaarten voor deze avond zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij: DA Drogisterij Van Sloun en café De Sjoester en kosten in de voor-

Donderdag 17 januari werd de 3e ronde gespeeld van het Open Schaakkampioenschap Midden Limburg. Uitslagen 3e ronde: Bram Brassé - Wim Berden remise Arthur Hendrickx - Thieu v.Pol 1-0 Har Vossen Johan Meurs 1-0 Ed Crombeen - I. Sentjes remise Henk Rijs - Ton Smeets 1-0 Marc Widlack - Peter Simonis 0-1 Frans Baets - Gerrit de Wit 0-1 Inge Bisschops - Carel Goes 0-1 Fr. v. Hoogstraten - Scheepers 1-0 G. Feketefoldi- Arie Schakel remise

verkoop € 7,50. Aan de kassa is de prijs € 8,50. Kinderen tot 14 jaar betalen € 3,-. Let op, bovengenoemde prijzen gelden voor zitplaatsen in de zaal. Wilt u liever staan, dan kan dat alleen in het café van het gemeenschapshuis. Kaarten hiervoor kosten € 2,-. U kunt de revue dan volgen op een groot beeldscherm. Zondag 27 januari, is de seniorenrevue, vanaf 14.11 uur. Niet alleen alle senioren van Born en omgeving zijn hierbij van harte welkom, ook de mensen die een dag eerder verhinderd waren, kunnen alsnog genieten van de revue. Op zondag is de entreeprijs € 4,-.

Na drie ronden staat Arthur Hendrickx ongeslagen met drie punten op kop. Directe achtervolgers zijn Gunther Feketefoldi en Bram Brassé met 2,5 pt en Wim Berden en Ed Crombeen met 2 punten (1x winst en twee remises). Hierachter staan ook met twee punten Ton Cremers, Peter Simonis en Thieu van Pol. De 4e ronde wordt op donderdag 24 januari. U kunt ook onze website bezoeken: w w w. s v s t o k paardje.nl

Met een

artikel in

‘t Waekblaad komt uw verenigingnieuws in ruim 29.000 brievenbussen.

Infoavonden en proeflessen 19, 20 en 21 februari 19.00 - 21.00 uur inschrijven voor 11 februari: www.trevianum.nl/infoavond

Open dag 16 maart 10.00 - 14.00 uur Trevianum Scholengroep | Bradleystraat 25 | Sittard | www.trevianum.nl

Aasterberg, Berkelaar, Born, Buchten, Dieteren, Echt, Echterbosch, Echterheide, Gebroek, Graetheide, Grevenbicht, Hingen, Holtum, Illikhoven, Koningsbosch, Linne, Maasbracht, Maria-Hoop, Montfort, Nieuwstadt, Obbicht, Ohé en Laak, Ophoven, Papenhoven, Pey, Putbroek, Roosteren, Schilberg, Schipperskerk, Slek, Stevensweert, St. Joost, Susteren en Visserweert.

Marktstraat 14b Susteren - 046-449 38 19

Vanaf maandag 28 januari 13.30 uur

Schaakvereniging ‘t Stokpaardje Maasbracht V.l.n.r.: Math Vluggen, Peter Bruggeman, voorzitter Voedselbank Paul Schreurs, Frans Stassen em Jan de Jong

Zilstraat 18-20, 6114 KH Dieteren 046-4491341 www.jumper.nl

3

op=op

25,-

* uitgezonderd nieuwe en basiscollectie

Feurthstraat

30

SUSTEREN

Te l .

046-4491673

FINAL SALE

% 0 5 % 0 7 tot

wintercollectie


’t Waekblaad – nr. 04 - 23 januari 2013 - pag.8

AUTO SPECIAL Gelimiteerde oplage. En nu met 1.000,- inruilpremie.

Auto Creemers Herten, dè Alfa Romeo en Mitsubishi dealer Auto Creemers, dè Alfa Romeo en Mitsubishi dealer voor de regio Midden-Limburg. Waar kwaliteit, service en tevreden klanten al meer dan 51 jaar het uitgangspunt zijn! Vanuit hun moderne en functionele pand in Herten-Roermond doen ze hun ons uiterste best om u optimaal van dienst te zijn. Auto Creemers heeft een generatielange geschiedenis. Zo zijn ze al meer dan 55 jaar erkend BOVAG lid, 41 jaar Alfa Romeo dealer (de oudste van Nederland), Mitsubishi dealer en Vakgarage! Deze geschiedenis betekend een schat aan ervaring en kennis, een garantie dat u altijd vakkundig geholpen wordt door mensen met ervaring en… liefde voor hun vak. Jaarlijks doen de monteurs ook mee aan de Top Technician wedstijden. Een wedstrijd waarin alleen de allerbesten het met elkaar opnemen.

Met o.a.: g • Airconditionin r met e l e p s d • Radio/c luiting iPod/USB-aans et m n e t t a m r e o l •V ns UEFA Champio League-logo ons • UEFA Champi League-badge op de B-stijl

--------------------

automobielbedrijf + Esso servicestation

Meerdere van de monteurs behoren steevast tot de top 10 in deze wedstrijd! Naast nieuwe auto’s heeft Auto Creemers ook een groot aanbod aan occasions. Allen voorzien van Bovag garantie en Nationale Autopas. Doordat Auto Creemers ook Vakgarage is kunt u hier met alle merken voor officieel erkend onderhoud terecht! Maar ook voor APK, banden- en aircoservice. En om het helemaal compleet te maken beschikt Auto Creemers over een van de meest moderne wasstraten in de regio die krasvrij uw auto wast. Dit kan mede door het gebruik van speciale borstels en enorme hoeveelheden (gerecycled) water. Kortom Auto Creemers is uw partner als het om service en mobiliteit gaat. Auto Creemers, Solvayweg 3, 6049 CP Herten - Roermond. WWW.AUTOCREEMERS.NL

------

Zuiderpoort 12 - 6101 KA Echt Tel. 0475 - 481784/486890 - Fax. 0475 - 488284 Werkplaats geopend: werkdagen van 08.00-17.00 uur zaterdag van 09.00-12.00 uur Showroom geopend: ma. t/m vrij. 09.00-18.00 uur zaterdag 10.00-16.00 uur

Hyundai Terracan 2.9 crdi ........zilver ............2002 Hyundai Santa Fe 2.2D ............blauw...........2007 Hyundai Tucson 2.0 ..................zwart ...........2006 Hyundai Santa Fe 2.4 LPG .......zwart ...........2002 Hyundai i30cw demo................grijs .............2010 Hyundai 130 1.6 .......................grijs .............2008 Fiat Brava .................................blauw...........1999 Fiat Seicento 1.1 .......................rood .............2001 Ford Focus -c-max 1.8 .............grijs .............2005 Citroën Xsara Picasso 1.8i ......rood .............2004 Renalt Laguna 1.9 DTC ............grijs .............2005 Suzuki Wagon R+ 1.2 ...............grijs .............2007 Chevrolet Kalos ........................grijs .............2007 Kia Sorento 2.4 .........................zilver ............2005 Cadillac BLS 2.0 Turbo ..................................2008 Suzuki wagon R+ 1.3 ...............rood .............2002 Suzuki Alto Airco ......................grijs .............2010 Diverse occasions van € 500,- tot € 1500.- APK Gekeurd

TOTALE VOOR

.500,DEEL TIJDELIJK 3

www.hyundaigeurts.nl ACCU’S.BANDEN.UITLATEN. TEGEN HOGE KORTINGEN Moderne volautomatische wasmobiel

De best verkochte auto van Europa in je klasse word je niet zomaar. Daarvoor zijn echte kampioenskwaliteiten nodig. Daarom stellen we u voor aan de zeer rijk uitgeruste Fiesta Champions Edition. Scherp geprijsd en met een Edition-voordeel van 690,- aan opties. Bovendien ontvangt u tijdelijk een extra inruilpremie van maar liefst 1.000,- . Dat maakt ’m helemáál onverslaanbaar. Wees er snel bij

APK Auto-onderhoud

want dit aanbod geldt slechts voor een beperkte voorraad. Dus nú naar de Ford dealer! Er is ook een Fiesta met:

14% bijtelling

*Op basis van wegenbelasting provincie Noord-Holland. **Kentekenaanvraag 2013, zolang de voorraad strekt. Alle bedragen in euro’s. Prijzen zijn incl. BTW/BPM, excl. kosten rijklaar maken en verwijderingsbijdrage, tenzij anders aangegeven. Wijzigingen voorbehouden. Afgebeelde auto kan afwijken van standaardspecificaties.

Gemiddeld brandstofverbruik en CO2-uitstoot: km/liter: 15,6-30,3; liter/100 km: 3,3-6,4; CO2 gr/km: 87-149.

(ook voor lease auto’s)

• Aircoservice • Banden, nieuw- en gebruikt • Uitlijnen • Balanceren • Licht metalen- en stalen velgen HYPERSPECIALIST IN BANDEN

Autoschade

Zie voor acties

GARAGEBEDRIJF

WWW.PROFILE.NL Nobelweg 5, 6101 XB Echt 0475 - 48 17 98

ECHT • Moderne rep. technieken met 4 jaar schriftelijke garantie. • Overname van fabrieksgarantie op herstelde delen. • Ruitreparatie en vervanging. • Herstellen van personen- en lichte bedrijfsauto’s. • Herstellen van parkeerdeukjes zonder te spuiten met een kostenbesparing tot 70%. • Dashboard en interieurreparatie. • Financiële afhandeling rechtstreeks met verzekering, dus geen geld voorschieten. • Gratis vervangend vervoer. • Reparatie van kunststofdelen: o.a. bumpers.

Bedrijventerrein “De Berk” Edisonweg 26 6101 XJ Echt info@autoschadebeckers.nl Tel. 0475 - 48 52 56 Fax 0475 - 48 80 61

APK Û19,95

Bouwjaar 09-2007 -135.000 km, 1e eigenaar -Perfect dealeronderhouden -7 zits Flex-systeem -Airco, cruise control -Geïntegreerd audiostysteem

Nu € 10.445,-

Palmbrugweg 20 6111 AJ (Echt) Tel. 0475 - 484557 Fax. 0475 - 481951 www.autorecycling-echt.nl

Victor Lid STIBA Lid A.R.N

In- en verkoop personenauto’s Gratis wintercheck en winterbanden op voorraad leverbaar

www.mg-auto.nl Galvaniweg 9a / 6101 XH Echt tel. 0475 411175 / 06 26879062 advertentie schade-leenauto_Opmaak 1 13-06-12 14:46 Pagina 1

Onderhoud en APK Schade herstel en Airco service Gratis Fiat 500 Cabrio als leenauto!! dé BOVAGGARAGE van de Roerstreek

zandstraat 58 Montfort 0475 54 23 45 www.asmontfort.nl

Rijksweg Noord 3, tel. 0475-481250

Opel Zafira 1.6-16v Temptation

ERKEND AUTODEMONTAGEBEDRIJF • Direct vrijwaring + vergoeding • Opgehaald binnen 24 uur • Verkoop gebruikte onderdelen • Wij repareren voor A.P.K. • Tevens occasions vanaf €600,-

incl.

AUTO HEURKENS ECHT Auto van de week:

AUTORECYCLING ECHT

JAAR

Renault Twingo II 1.2 60 Authentique, Airco, PDC, radio/CD, elektr.ramen Renault Twingo II 1.2-16v 75 Dynamique, airco, radio/CD, pack individueel, etc Grand Modus TCE 100 Exception, half leer, climate- en cruise control Megane III Estate TCE 130 Parisienne, geintegreerd navigatie, cruise control Grand Scenic II 1.6-16v 110 Business Line, 7-zits, verzonken LPG G3 Grand Scenic II 1,6-16v 110 Dynamique Luxe, Climate control, LM-velg Grand Scenic II 2,0-16v 135 Tech Line, Panoramadak, 7-zits Laguna II 1,8-16v 120 Grand Tour Privilege, PDC, climate- en cruise contr Laguna II 1.6-16v 110 Business Line, geintegreerd navi, panoramadak, etc. Laguna III 2.0 dCi 150 Hatchback Dynamique *Full Options* 1e eigenaar Espace 2.0T 170 Privilege, Climate-en cruise control, navigatie Dacia Logan 1,6 MPI 90 Ambiance, Airco, Stuurbekr, Trekhaak Fiat Punto Classic 1.2 Active 5-deurs, Airco, stuurbekr, elektr.ramen Opel Zafira 1.6-16v Temptation, 7-zits, Airco, Cruise control, 1e eigenaar

2009 2010 2010 2011 2007 2004 2006 2002 2007 2009 2006 2007 2009 2007

WWW.AUTOHEURKENS.NL

KM

22500 35000 25000 26000 154000 99500 136000 180000 120000 123000 133000 74000 25000 135000

PRIJS

6445 7445 14945 17945 8945 5445 7945 3945 6945 14945 8945 7945 7445 10445

Universele garage

• APK Keuringsstation • Moderne diagnose apparatuur • Grote- en kleine beurten, • Onderhoudsbeurten alle merken auto’s en lichte bedrijfswagens

• Schadereparatie en expertieses • Ruit reparatie en vervanging • Winterbanden, alle merken leverbaar • Opslag banden • Aircospecialist reinigen en diagnose

Daihatsu Applause Daihatsu Sirion 2 Ford fiesta Ford fiesta Ford Focus SW Ford Focus SW Ford Fusion Ford Ka Ford Ka Ford Tourneo Connect

Kia Picanto Automaat Mitsubishi Colt Mitsubishi Colt Peugeot 206 Peugeot 207 Renault 5 cabrio Suzuki Grand Vitara Van 2.0 .TDI Volkswagen Golf 2 Volkswagen Passat sw.

1999 2008 2002 2010 2000 2004 2003 2008 2002 2005

2004 2006 1999 2005 2009 1991 2003 1991 2007


AUTO

SPECIAL Nieuw!!

Verkoop en onderhoud (met behoud van garantie): Volkswagen Audi

Nr 1 in service:

Airco, Klassiekers, Caravans, Schade, Banden, Bandenhotel. Zoekopdracht.

Lease onderhoud: Onderhoud en reparatie voor (bijna) alle lease- auto’s. Bedrijfswagens: Bustin: Uw lichte bedrijfswagen specialist voor de Roerstreek. Occasions:

BMW 530I Automaat Executive Sedan Suzuki Wagon R 1.3 Suzuki Wagon R 1.3 Suzuki Splash 1.2 Exclusive Suzuki Jimny 1.3 Suzuki Alto 1.1 5-drs BMW Z3 1.9 Cabrio Hyundai Accent Automaat Mitsubishi Carisma 1.8 GDI 5-drs AC Mitsubishi Carisma 1.6 Classic AC Opel GT 1.9 Opel Astra 1.6 Comfort 4-drs Opel Vectra 1.6 Elegance ACC Station Mitsubishi Pajero 2.5 TD IC

2004 2000 2001 2011 2002 2002 1998 2000 1998 2001 1969 1999 2000 1992

13.750,2.450,2.950,10.900,5.450,2.450,9.500,1.950,1.850,2.350,8.450,1.950,1.950,3.250,-

Triumph TR4A IRS

1967

14.800,-

Merk & Type Daihatsu Sirion 1.3 Premium Automaat hoge instap weinig km Daihatsu Sirion 1.3 Premium Airco hoge instap beige Daihatsu Terios 1.5 Tour Airco Hoge instap demo 1500 km Nissan Almera 1.8 Ambience 3-drs Airco trekhaak Peugeot 206 1.4 Generation 5-drs rood 1e eigenaar Peugeot 307CC 2.0 Cabrio Auromaat Navigatie lederen bekl. Renault Twingo 1.2 Authentique nieuw model Airco wit Renault Scenic 1.6-16v Expression Sport Airco Nieuwstaat Suzuki Alto 1.0 Comfort 5-drs Airco grijs metallic nieuw Suzuki Slpash 1.2 Comfort Automaat zilver Airco hoge instap Suzuki SX-4 1.6 Outdoor zilver Climate controll LMV Volkswagen Cabrio 1.8 Groen nieuwstaat, zeer goed onderhouden Toyota IQ 1.0-12VVTi Comfort Airco wegenbelastingvrij Toyota Yaris 1.3-16VVTI Sol Automaat Airco grijs 5-drs Toyota Yaris 1.3-16VVTi Luna 5-drs Climate controll LMV Toyota Yaris 1.3-16VVTi Sol Airco 5-drs Zilver Toyota Yaris Hybride 2013 Aspiration 5-drs Achteruitcamera Toyota Verso-S 1.3-16VVTi Aspiration 5-drs Hoge instap Toyota Auris 1.6-16VVTi Luna Clima Cruise Lmv Keyless/go Toyota Auris Hybride 2013 Aspiration nw model wgnbl vrij Toyota Prius 1.5-16VVTi Comfort beige Wegenbelastingvrij Toyota Avensis 2.0-16VVTi Executive leder navi cruise contr

Suzuki Alto 2013 €8.999,-

Auris Hybride 2013 €23.750,-

Bj. 2009 2007 2011 2000 2008 2006 2009 2002 2013 2008 2009 1996 2009 2005 2006 2007 2013 2012 2007 2013 2007 2007

Km. 37.000 km 101.000 km 1.500 km 160.000 km 90.000 km 26.000 km 50.000 km 115.000 km 5 km 4.400 km 61.000 km 79.000 km 84.000 km 102.000 km 61.000 km 99.000 km 5 km 100 km 67.000 km 5 km 75.000 km 76.000 km

Prijs € 7.950,€ 7.250,€ 17.950,€ 2.950,€ 6.450,€ 14.950,€ 6.450,€ 3.950,€ 8.999,€ 10.950,€ 10.950,€ 3.950,€ 7.950,€ 6.450,€ 6.950,€ 7.750,€ 19.030,€ 20.500,€ 11.950,€ 23.750,€ 11.950,€ 14.950,-

’t Waekblaad – nr. 4 - 23 januari 2013 - pag. 9

Informatie van het Vrijwilligerssteunpunt Echt-Susteren en Roerdalen Het Vrijwilligerssteunpunt werkt in opdracht van de gemeentes EchtSusteren en Roerdalen helpt u bij het zoeken van vrijwilligerswerk, het werven van vrijwilligers en het bij elkaar brengen van vrijwilligers en organisaties. Hebt u vragen, neem dan contact op. Vrijwilligerswerk Echt-Susteren en Vrijwilligerswerk Roerdalen hebben op hun vacaturebank een groot aantal vacatures staan voor vrijwilligers. De werkzaamheden zijn heel uiteenlopend, zowel qua omvang als qua inhoud. Wil je meer informatie neem dan contact op met het Vrijwilligerssteunpunt, 0475 48 48 48 of mail met vrijwilligers@menswel.nl

Enkele actuele vacatures AZC Echt zoekt begeleidsters voor de peuterspeelzaal die met de peuters willen komen kleuren, verven, kleien, paaseieren zoeken, sinterklaas vieren en hen zo een fijne tijd in het azc te bezorgen. Ga anders een keertje kijken of bel voor een afspraak naar Monique Hendrickx, 088 715 00 47.

Computerlessen Samen met een instructeur begeleid je mensen, die de basiskennis willen leren van het omgaan met de computer. Je hoeft geen professionele trainer te zijn. Goede contactuele eigenschappen, iets duidelijk uit kunnen leggen en geduld zijn be-

scan de code voor onze hele voorraad occassions

AUTOBUSTIN POSTERHOLT

ROERMONDSEWEG 60 6061GC POSTERHOLT 0475-402670 WWW.AUTOBUSTIN.NL

Roermondseweg 16 Posterholt tel. 0475 40 24 44 www.auto-bakkes.nl

Auto Creemers maakt het onmogelijke mogelijk.

Meer weten:

100% SUV, 0% bijtelling.

Mitsubishi Outlander PHEV (Plug-in Hybrid EV)

0% BIJTELLING

VEEL FISCAAL VOORDEEL VOOR ONDERNEMERS

BRANDSTOFBESPAREND

TREKVERMOGEN 1500 KG

ACTIERADIUS 900 KM

STANDAARD 4WD

Zakelijk rijden was nog nooit zo interessant. De Mitsubishi Outlander PHEV is standaard zeer riant uitgerust. Zijn hoge zit geeft goed zicht. Hij biedt de rijbeleving van een automaat en heeft volop laadruimte. Maar wat deze SUV écht uniek maakt? A-label, geen wegenbelasting en geen BPM. 100% SUV, 0% bijtelling? Nu is het mogelijk. Neem contact met ons op voor meer informatie over de fiscale voordelen, subsidieregelingen voor ondernemers (ZZP, BV, VOF of eenmanszaak) en de aantrekkelijke (lease)prijzen. Of bezoek de showroom om het onmogelijke mogelijk te maken.

Auto Creemers

Solvayweg 3 • 6049 CP HERTEN-ROERMOND • 0475-321092 WWW.AUTOCREEMERS.NL Afgebeelde modellen kunnen afwijken van de standaard specificaties. Wijzigingen, druk- en zetfouten voorbehouden. Vraag naar de voorwaarden.

Leon Renet uit Echt gaat dit jaar voor de vierde keer deelnemen aan de actie Alpe d‘ HuZes. Deze actie is bedoeld om geld in te zamelen voor het KWF, dat zich inzet voor de kankerbestrijding. In de afgelopen jaren zijn al vele miljoenen Euro’s via deze weg opgehaald voor onderzoek. De actie Alpe d’ HuZes is een

Adverteren in de autospecial? Bel 0475-484502

Wij doen alles voor uw auto!

langrijke eigenschappen die je moet hebben, als je dit vrijwilligerswerk wilt doen. Affiniteit met en (iets) meer dan basiskennis van de computer zijn eveneens wenselijk.

Restaurant van het WZC Bergh Hier zijn ze op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om te helpen in het restaurant. De werkzaamheden zijn het dekken van de tafels, het ophalen van de bestellingen bij de bewoners, de maaltijd op te halen in het restaurant, het serveren van de maaltijd en aan het afruimen van de tafels. Maar ook: Maatjes, Technische vrijwilligers, Bestuursleden, Collectanten, etc.

Ik zoek vrijwilligers Bent u als vereniging, instelling of organisatie op zoek naar vrijwilligers, plaats dan kosteloos uw vacatures op de websites www. vrijwillihgerswerkroerdalen.nl en/ of www.vrijwilligerswerkechtsusteren.nl. Zo bereikt u een groot aantal mensen. Afgelopen jaar bezochten ruim 4000 unieke bezoekers de websites en wierpen een blik op de beschikbare vacatures. Wilt u meer informatie over zaken die met het werken met vrijwilligers te maken hebben, kijk dan op de website of neem contact op met het Vrijwilligerssteunpunt, 0475 48 48 48 of stuur een mail: vrijwilligers@menswel.nl

Leon Renet Echt 4e keer Alpe D’ Huzes

Splash Automaat €10.950.-

Koninklijke Harmonie Aurora Grevenbicht Papenhoven Dirigentenwissel

actie waar geld bij elkaar gefietst wordt voor de KWF Kankerbestrijding. Het is de bedoeling om op deze dag zes keer de Alpe d’ Huez op te fietsen, en geld in te zamelen voor deze actie. Mensen die het KWF Kankerbestrijding willen steunen, zouden dit ook kunnen doen langs deze weg. Om de deelname voor Alpe d’ HuZes mogelijk te maken is het de bedoeling dat iedere deelnemer minimaal een bedrag van € 2500,- aan sponsorgeld inbrengt. Dit is bij Leon de afgelopen 3 jaren gelukt dankzij de medewerking van vele sponsoren. Dit jaar hoopt men natuurlijk weer op de gulle gaven van velen, en daarom is er een rekeningnummer geopend waar dit geld op overgemaakt kan worden. Dit geld wordt dan via een Actiepagina, die elke deelnemer heeft naar het KWF Kankerbestrijding overgemaakt. De Actiepagina is te bekijken via www.opgevenisgeenoptie.nl bij Actiepagina’s 2013 door bij zoeken Leon Renet in te typen. Hier kunnen de Donaties ook bekeken worden.

Recent heeft Koninklijke Harmonie Aurora afscheid moeten nemen van dirigent Loek Smeijsters; in verband met veranderingen in zijn primaire baan als chefkok kreeg Loek Smeijsters te maken met veranderende werktijden, waardoor hij niet langer beschikbaar kon zijn op de vrijdagavond als dirigent. Onder leiding van Loek Smeijsters scoorde Koninklijke Harmonie Aurora prachtige resultaten en vooral veel publieke waardering tijdens de recente Maasgouwtoernooi- en themaconcerten, waaronder het carnavalsconcert. Vanaf vrijdag 25 januari zal Koninklijke Harmonie Aurora onder leiding staan van dirigente Karin Janssen.

Geldautomaat Koningsbosch Een delegatie van de lokale politieke partij Lijst Samenwerking uit de gemeente Echt-Susteren en Rabobank Roermond-Echt hebben overleg gevoerd over de geldautomaat te Koningsbosch. Dit n.a.v. van de brief die coalitiepartij Lijst Samenwerking op 26 november al naar de Rabobank heeft verstuurd n.a.v. de ramkraak in november. Tijdens dit overleg heeft de Rabobank haar kennis en ervaringen weergegeven die voor een goed begrip van de huidige situatie nodig is. Als gevolg van de ramkraak en eerdere pogingen tot braak is de Rabogeldautomaat aan het Koningsplein in Koningsbosch sinds begin november 2012 buiten gebruik. Vanwege de toename van grof geweld bij plof- en ramkraken en het niet kunnen bieden van veiligheidsgaranties, is het besluit genomen de geldautomaat definitief te verwijderen. Uiteraard heeft de Rabobank begrip voor de gevoelens van haar lokale klanten, maar het risico van toekomstige incidenten achten zij te groot. Op dit moment oriënteren zij zich nog op mogelijke oplossingen. Zo zijn ze op zoek naar een geschikte locatie voor het aanbieden van een zogeheten cash-back voorziening waarbij contant geld gepind kan worden aan de balie van een lokale winkelier. Op dit moment zijn er volgens de Rabobank in het dorp voor deze contantgeldservice via de middenstand echter geen geschikte locaties voorhanden. Lijst Samenwerking heeft een aantal alternatieven genoemd. Een alternatief dat mogelijk een oplossing biedt, is het initiatief van de woningcorporatie Woongoed 2000 om een buurtwinkel te starten. Hierover zal de Rabobank in overleg treden met Woongoed 2000. Na verwijdering van de kwetsbare pinbox in Koningsbosch kunnen klanten van de Rabobank voor geldopnames nog terecht bij de geldautomaten van de Rabobank in Echt en Pey. Klanten die hulp nodig hebben bij het pinnen of beperkt zijn in hun mobiliteit kunnen als alternatief een volmacht inzetten om iemand anders namens hen geldopnames te doen. Ook is het voor klanten al enige tijd mogelijk om gebruik te maken van Rabo Geld Express, een service waarbij geld op bestelling thuis kan worden bezorgd. Klanten die van deze bezorgservice gebruik willen maken kunnen deze aanvragen via tel. (0475) 500 500. Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn, zal de Rabobank haar klanten hiervan op de hoogte stellen. Lijst Samenwerking heeft er alle vertrouwen in dat er voor de inwoners van Koningsbosch een goed alternatief wordt gevonden en volgt de ontwikkelingen met belangstelling en treedt zo nodig weer in overleg met de Rabobank of andere instanties.


’t Waekblaad – nr. 4 - 23 januari 2013 - pag. 10

Te huur bedrijfsruimte in Echt

VOLTREFFERS KOOPJES

DIVERSEN

Verkoop 2e hands kleding, textiel en schoeisel. Charitaswinkel van het Rode Kruis gevestigd aan de Past. Cramerstraat 2A te Pey-Echt. Elke woensdag open van 9 tot 12 en van 1 tot 4 uur. Tegen zeer lage prijzen (t.b.v. het goede doel). Rode Kruis afd. Echt E.O.

Pierre Rutten Interieurbouw, Röntgenweg 3, Echt. Voor al uw meubels op maat, keukens en exclusieve timmerwerken, tel. 06-30842980.

TE HUUR Tijdelijk opslagruimte nodig? Opslagboxen van 34m3 te huur, centrum Echt, goed bereikbaar. Huurperiode minimaal 1 maand €85,- per maand) Tel. nr. 0475-416000.

Meubelstoffeerderij Toine Janssen, Emmastraat 2 Echt. Tel. 0475-484972. Voor al uw stoffeerwerk en reparaties. Laat nu uw caravan of bootkussens tegen speciale prijzen opnieuw stofferen. Dreambox voor schotelof kabeltelevisie. Info na 18.00 uur tel. 0653700190.

PERSONEEL AANGEBODEN Voor het ploegen, frezen, spitten van uw moestuin of voor het inzaaien en egaliseren van gazon groot of klein. Minimale doorgang breedte 1.10 mtr. Tel. 0475-402847. Thuiskapster Sabrina: de kapster aan huis voor het hele gezin. T. 0649723189. Rits kapot of broek te lang of ander verstelwerk? Bel Wilma en ik maak het voor u, 06-38039199 of 0464857014.

Scheepers service Montfort reparatie en verkoop wasmachines, diepvriezers, koelkasten, CV, Kamer te huur in cen- Sanitair en inbouwapp. trum Echt. Info Tel. 06- AEG, Carat detailhan81197761. delaar, valliant installateur, erkend installateur, gas, water en sanitair. KENNISMAKING Tel. 0475-541617.

Computer reparatie en onderhoud voor info www.computerserviceecht.nl, tel. 06-38143968 Emiel Laugs.

Eenvoudige nette alleenstaande vrouw van 60-plus zoekt eenvoudige nette alleenstaande vriendin. ((Ben slecht ter been). Brieven onder nummer 011111

Nieuw in Echt. De veegservice van de vwsdgroep. Bel voor informatie Hen van Wegberg 06-23996066. Of info@ vwsd-groep.nl

Strooizout 25 kg €8,75. 3 Zakken €25,00 Astraco, Bosstraat 21 te Echt kan eventueel bezorgd. (Voor grotere partijen informeer naar de prijzen, tel nr. 0475-416004 info@astraco.nl.

Wilt u iets kopen, verkopen of ruilen, plaats dan een Voltreffer in dit blad. Eerste drie regels 2,50 euro, iedere regel meer voor slechts 0,50 euro per regel. Telefonisch, per fax op www. waekblaad.nl uw Voltreffer opgeven kan ook. Voor openingstijden zie voorpagina links beneden.

Kanarie 8 wit 13, rood 14, roodmozaïek 15, roodbrons 13, kuif 13, NH/ ZH frisee 30, parijse frisee 60, collie 10, lutino 14, albino 130, fischerie/ personata 22,50, lutino 55, grasparkiet 3, engelse 20 pp, valkparkiet grijs 10, gekleurd 12, rosella 17,50, rood 20, zebravink 3 pp. Volledige lijst www. vdkroeven.nl

VACATURE All in Echt zoekt horeca medewerker (M/V). All in Echt is op zoek naar enthousiaste horeca medewerkers met leidinggevende capaciteiten. Weet jij van aanpakken en zijn flexibele werktijden geen probleem? Heb jij geen 9-5-mentaliteit en is vooral werken in de avonduren en in het weekend wat jij wil? Mail dan je CV naar info@allinecht.nl of bel voor meer informatie 0475-418900.

Hout- en laminaatvloeren, trapbekleding. Leveren, leggen, opschuren. Tel. 06-54300653. Passievoorvloeren.nl

Grande Revue Carnavalesque Maasbracht Zondag 27 januari vanaf 14.11 uur presenteert fanfare Eensgezindheid uit Maasbracht-Beek wederom haar Grande Revue Carnavalesque. Een muzikale middag boordevol blaasmuziek, zang, gezelligheid en natuurlijk humor. De middag wordt als vanouds gepresenteerd door Karel Fiddelers en Pierre Cnoops. Connie Opbroek uit Haelen en de Brabantse kampioen uit 2010 Andy Marcelissen geven acte de présence, evenals finalist 2013 Koen Verstappen uit Meijel. De charmante dames van zanggroep Déja-Vu geven een optreden en de Maasbrachtse Viaducter Dansgarde laat iedereen

± 80 vierkante meter vloer oppervlakte. ± 30 vierkante meter opslag zolderruimte. Aanwezig: eigen stroommeter 220 /380 volt, water, eigen parkeerplaats, inbraak- en camerasysteem in pand. Voorzijde v.v. twee grote rolpoorten van 2.8m x 2.5m Verdere info: 06 47 84 87 64

VDK Roeven koopt vogels op zaterdag 26 jan. bij Jumper Dieteren, Zilstraat 18 Dieteren van 15.00-16.00 uur

van verbazing van de stoel vallen. Dit jaar is het orkest op de internationale tour met onder meer der Alte Dessauer en natuurlijk de bijbehorende trompetsolisten. Verder is er een combo samengesteld dat de spetterende nummers van het Oostenrijkse Global Kryner ten gehore brengt. Dit is swingende popmuziek in een Oostenrijks jasje. Voor entreebewijzen en/of meer informatie kijkt u op www.eensgezindheid.com, neemt u contact op met H. Gehlen, Blomendaalstr. 19 (464045) of het Baekerhoes, Kerkstraat 1 (464777), beiden in Maasbracht.

SD

Specialist in het verwijderen van tatoeages en pigmentvlekken

Houtstraat 16, 6102 JB Echt Tel.: 06-28235214 www.laserpoint-echt.nl

VACATURES Werken met carnaval ? Wij zoeken enthousiaste bezorgers voor

zoekt voor haar optocht op zondagmiddag 10 februari ondersteuning voor begeleiding. We zoeken ongeveer 12 personen van een vereniging of vriendenclub, minimale leeftijd 16 jaar, tegen vergoeding.

Born

Info 06-55120820 of www.aester.nl

m/v vanaf 13 jaar

Als bezorger van ‘t Waekblaad met folders verdien je lekker en kies je zelf wanneer jij je wijk rondbrengt op woensdag of donderdag. Kijk snel op onze site voor een wijk in jouw buurt. Of scan de QR-code met je Smartphone en meld je aan!

Supermarktmanager Jan Janssen gaat EMTE Echt na ruim 4,5 jaar verlaten. Onder zijn leiding heeft het filiaal in 2009 en 2010 de EMTE winkelwedstrijd gewonnen en in 2011 de tweede plaats behaald. Jan wordt overgeplaatst naar EMTE

deze reden heb ik in deze economisch moeilijke tijd toch de stap genomen. Tot op heden een groot succes, ik krijg veel positieve reacties van passagiers”, aldus Housmans. Taxi Housmans is bereikbaar op tel 06 1979 9173. Zie ook ronaldhousmans.nl.

Huis-aan-huis verspreider van o.a. ‘t Waekblaad en reclamedrukwerk Heerweg 46 | 6101 NT Echt

Valkenswaard, waar hem een nieuwe uitdaging wacht. Hij stond voor vriendelijkheid, spontaniteit, loyaliteit en hartelijkheid waarmee hij in Echt is ontvangen en zijn werk tot een succes heeft kunnen maken. Opvolgster wordt Jose Vroomen.

Vogelbeurs Ittervoort

Modecentrum Frans Theelen te Roggel is elke zondag geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Voor koopzondagen kijk op onze website.

PeeWee Posterholt !!!!!!! Wilt u thuis geen rommel en geragandeerd mooi weer? Denk dan eens aan Pee Wee !

Kerkstraat 20 6065 AR Montfort tel 0475-543191 www.hobby-marjaco.nl PARTY SERVICE

PAUL BOUMANS Voor al uw communiefeesten. Alle buffetten mogelijk

ROGGEL Mozaïk Gallery

STEVENSWEERTERWEG 36, 6051 GS MAASBRACHT. TEL./FAX 0475 46 25 40

Markt 2, T 0475-494220

www.facebook.com/ModecentrumFransTheelen

Er zijn diverse mogelijkheden binnen ons bedrijf met betrekking tot werktijden en dagen. Wij zoeken enkele studenten en vaste medewerkers. Een erkende opleiding op mbo niveau volgen is mogelijk, instromen kan op elk tijdstip. Heb je interesse? Mail dan je cv met recente pasfoto naar info@preuverie.nl. Uiteraard kun je ook langskomen in onze zaak om een sollicitatieformulier in te vullen.

Fossielen en de relatie tussen Darwin en apotheker Bosquet

Vrijdagavond 25 januari verzorgt Landschapsvereniging De Kringloop een lezing die gegeven wordt door de heer John Jagt (paleontoloog) over de Limburgse fossielen en mogelijke relatie en invloed van de Maastrichtse apotheker Bosquet met Darwin. Alle nu bekende soorten worden voorgesteld en er wordt

ingegaan op leefwijze, determinatie en andere wetenswaardigheden. De lezing wordt gehouden in de centrale ruimte van Basisschool de Triangel, Linnerhof 36 te Linne en begint om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 22.00 uur. Ook niet leden zijn van harte welkom.

Voor al uw feesten, partijen of vergaderingen.

Mooi de Mooiste Mode

Neem uw Voordeelpaspoort mee en laat dit aftekenen in de winkel. De communicant ontvangt zo bij aanschaf van zijn of haar communiegarderobe, het eerste communiegeschenk cadeau!

Wij zoeken nog enkele medewerkers m/v voor: Keuken - Afwas - Bediening - Cafetaria

Lezing in Linne

Zondag 27 januari organiseert VV De Grensvogels weer haar vogelbeurs in CC De Mortel, Leliestraat 2 te Ittervoort. Openingstijden: van 9.00-11.30 uur. Eenieder kan vogels meebrengen, wel in tt-kooien en die te ruil en te koop aanbieden. Er is een grote collectie vogels aanwezig, o.a. kleurkanaries, postuurkanaries, exoten, Europese cultuurvogels en vele soorten parkieten. Geen kwartels. Voor inlichtingen: tel. 0475 56 59 87.

Alles voor mijn communie De grootste communiecollectie van Limburg!

Houtstraat 15, 6102 BD Pey-Echt 0475-482545 www.preuverie.nl

b.v.

EMTE Echt krijgt nieuwe manager

Echt-Susteren heeft weer een eigen taxibedrijf Eindelijk heeft Echt-Susteren weer een taxibedrijf in haar gemeente. Na het starten van een rijschool is ondernemer Ronald Housmans nu ook een taxibedrijf begonnen. “Tussen Sittard en Roermond lag geen taxibedrijf. Van horeca-ondernemers en inwoners heb ik gehoord dat dit een groot gemis was. Om

Carnavalsvereniging De Aester Echt

twitter.com/MCTheelen

Voor speciale communie- en fototaarten

Café Bravoure, Plats 5, Echt T. 0613069015 www.cafebravoure.nl

Katinka Jarabik Visagie Gespecialiseerd in: * Bruidsmake-up en feestmake-up * Metamorfoses en fotoshoots * Naturel, beauty en extreem make-up * Workshops visagie, kleur-, stijl- en imagoadvies Voor meer info zie website www.katinka-jarabik.com Haagstraat 14, 6133 VS Sittard T (046) 426 35 07 of M 06 48 03 19 29

CHANGE. YOU CAN.

  

Martens

De Echte Bakker Sittard Tudderenderweg 85, tel (046) 451 30 13 fax (046) 458 25 13 Markt 17, tel (046) 458 52 77 Romeinenstraat 6, tel (046) 452 06 99 Koningsbosch Prinsenbaan 167a, tel (0475) 30 12 41

Communie-, trouw,- buurt-, BBQ feest? Of een ander feest? • Attractieverhuur • Partyverhuur • Professionele geluids-lichtinstallatie

fo 046-4334930 meer inwww.swentiboldverhuur.nl

Wij helpen u graag met de culinaire invulling van al uw feesten, dus ook uw communiefeest. Neemt u gerust contact met ons op. Telefoonnummer 06-20491001 of bezoek onze website www.hetkaoksjtel.nl

210x150-ice-watch-CHOCOLATE.indd 1

30/11/2010 15:47:35





Ook voor jouw leukste communiefeest! Van a la carte diner tot uitgebreid buffet Wij bieden een dagvullend programma Voor meer informatie, zie onze website Restaurant Int Brookx Voor al uw feesten, partijen en diners In het Broek 1, 6107 BG Stevensweert Tel. 0475 – 551292 / www.intbrookx.nl

Nu ook leuke Ice klokken en wekkers Bovenstestraat 20, 6101 EK Echt Tel. 0475 48 21 31


’t Waekblaad – nr. 4 - 23 januari 2013 - pag. 11

Veteranen NOAV Susteren in het nieuw Witlof 500 gram € 0,39 Perssinaasappels 20 stuks € 1,50 Salade van de week 100 gram € 0,59 Soepgroente zakje 250 gram (max. 4 pakjes per klant) € 0,39

Jubileumfeest Atalanta Maasbracht geslaagd

Zachte puntbroodjes 10 halen = 8 betalen Nonnevotten 3 + 1 gratis 2 Tarwebroden € 3,50

2e Klasse G

S.C. Susteren Zaterdag 26 januari Susteren C1 - SVN/Vossenb.13.30u Zondag 27 januari Heerlen 1 - Susteren 1 14.30u Woensdag 30 januari Susteren 1 - Vaesrade 1 18.00u

Aanbiedingen geldig van woensdag 23 januari t/m maandag 28 januari (bakker ‘s maandags gesloten) Boerderijwinkel LIZETTE Brachterzijde 30 St. Joost

Boerderijwinkel Lizette   Boerderijwinkel Lizette   en   en   Echte Bakker Dieteren  vieren het:  Echte Bakker Dieteren 

Alleen geldig vrijdag 25 en zaterdag 26 januari

vieren het:  1 Jarig bestaan 

1 Jarig bestaan   

Na een inspirerende speech van burgemeester Strous, vermaakten leden en oud-leden van sportvereniging Atalanta uit Maasbracht zich prima met ropeskipping en een Dat handbal nog altijd een geweldige sport is om te beoefenen, bewijst het dames veteranenteam van NOAV uit Susteren. Het is een feit dat de dames het iets rustiger aandoen. Zo zult u ze niet meer drie keer per week zien trainen of elk weekend in de sporthal kunnen bewonderen tijdens een wedstrijd. Maar iets rustiger aan doen zegt helemaal niks over het enthousiasme, het fanatisme en de wil om te winnen van deze dames. Het ve-

teranenteam scoort nog elke week onderleiding van Ton Kozak! Dat de dames nog altijd kunnen knallen is niet onopgemerkt gebleven. Dit alles was voor Rob Koolen van Koolen auto’s dan ook een reden om dit fanatieke en gezellig damesteam te voorzien van nieuwe tenues. Vol trots werden afgelopen week de nieuw trainingspakken en shirts, met daarop het logo van de sponsor, door de dames gepresenteerd.

parcours. De selectie liet bovendien een mooie demonstratie zien. De eerste bestuursleden, jubilerende leden en de oprichtster werden gehuldigd.

Matchplaydag in Sportcentrum Susteren Ben jij tussen de 6 en 12 jaar en wil jij een gave middag beleven? Ga dan op zondag 3 februari van 13.00 tot 17.00 naar Sportcentum Susteren voor een middag vol met sport, fun en spektakel. Tijdens deze dag worden verschillende spectaculaire activiteiten aangeboden. Ze gaan verschillende sporten spelen in een glow in the dark ruimte met felle verlichtingen en mooie kleuren. Ze gaan griezelen

in een groot opblaasbaar spookhuis, teamsporten in een groot opblaasbare voetbalarena en spelen ze de leukste casinospelen met echte fiches. De kosten voor deze dag vol fun, sport en spektakel zijn slechts € 15,-. Wil jij deze dag niet missen? Schrijf je dan in door een mail te sturen naar: info@matchplayevents.nl onder vermelding van je naam en geboortedatum.

Solisten Wilhelmina Hingen allemaal succesvol

Heirweg 2 • 6121 JP Born Tel. 046 - 486 14 51

Wij willen dit samen met u vieren…   

Bij besteding vanaf € 10,‐ aan  producten bij de bakker ontvangt u een  Wij willen dit samen met u vieren…  GRATIS*   

Bij besteding vanaf € 10,‐ aan  Slagroom‐Feestschnitt**  producten bij de bakker ontvangt u een  *Maximaal 1 schnitt per klant  ** Deze actie is alleen geldig bij Boerderijwinkel Lizette   GRATIS*   

Slagroom‐Feestschnitt** *Maximaal 1 schnitt per klant  ** Deze actie is alleen geldig bij Boerderijwinkel Lizette  

JC Hercules Pey

2x judogoud Antwerpen 2x judozilver Gemert Zaterdag 19 januari ging coach Tom Grootjans met de judo dames Bo Goedhart en Beau Ramakers naar Antwerpen voor een succesvolle internationale missie, beide dames wisten alle partijen te winnen, en dus 100% score voor de ploeg. Zondag 20 januari werd in het Brabantse Gemert ook stevig gevochten, Jeffrey Geeraets wist alle partijen snel en voortijdig te beëindigen, alleen in de finale verloor hij op hantei (beslissing), Angelo Krikke was net

te zwaar voor de -55 kg, maar deed het -60 ook prima en won net als Jeffrey het zilver in deze klasse. Danique Janssen, draaide een goed en sterk toernooi, maar net als vorige week, werd de partij om het brons een beetje ongelukkig verloren. Zaterdag 26 januari is de Herculesploeg met 19 deelnemers present op de Limburgse judokampioenschappen -21 jaar. Zondag 27 januari zijn kyugraad examens in de dojo te Pey Echt.

Turnsters RKSV Linne naar halve finale LK Na verschillende plaatsingswedstrijden gaan uiteindelijk 15 turnsters van RKSV Linne door naar de halve finale van het LK op 2 en 3 februari in Horn. In het weekend van 12 en 13 januari werden in Stein de plaatsingswedstrijden geturnd. Zaterdagochtend mocht Fabienne Hermans het spits afbijten in de categorie junior niveau 7. Fabienne werd 12e en plaatste zich hiermee voor de halve finale van het LK. In de middag was het de beurt aan de jeugd niveau 6 turnsters: Eefje Smits, Laura Everts, Lisa Holtmann, Lara de Bats, Amber de Graaff, en de die dag jarige Marlein Heunen. Marlein en Laura plaatsten zich voor de

halve finale LK. Marlein en Lisa behaalden een toestelfinale op sprong en Lara op de balk. Zondagochtend mochten de pupillen 1 niveau 9 hun wedstrijd turnen: Romee Liedekerken, Fu Reijnen, Sophie Even, Lotte Hovestad en Floor van der Veer. Uiteindelijk mogen Fu, Lotte, Sophie en Floor over de 3 weken de halve finale van het LK turnen. Fu had het zelfs zo goed gedaan dat ze het podium mocht betreden: zij werd tweede. Zondag 20 januari turnden 3 instappers hun plaatsingswedstrijd in Tilburg. Danee Grubben, Tatum de Nies en Jill Corstjens hebben zich alle 3 geplaatst voor het Limburgs Kampioenschap turnen.

V.V. E.V.V. Zaterdag 26 januari Voerendaal A1 - EVV A1 15.15u Zondag 27 januari EVV - Achilles’29 14.30u Bij afgelasting 12.00u BSV Limb./Kamerl. 1 - EVV 1

Kruimelvlaai € 6,99

Openingstijden: Maandag 13.00-17.30 uur. Dinsdag gesloten Woensdag 09.00-17.30 uur. Donderdag 09.00 - 17.30 uur Vrijdag 09.00-17.30 uur. Zaterdag van 08.00 - 16.00 uur

Voetbal

Topklasse

Bomencursus in Linne Het bestuur van Landschapsvereniging De Kringloop is verheugd om in 2013 weer een bomencursus te kunnen organiseren. De cursus wordt verzorgd door de heren Pierre Theunissen en John Hannen en heeft als thema “Bomen herkennen naar winterkenmerken”, waarbij zowel de coniferen als de loofbomen aan bod komen. De cursusdata zijn als volgt: vrijdagavond 1 februari: Start introductie-avond bomencursus. Aanvang 19.30 uur in de centrale ruimte van Basisschool Triangel, Linnerhof 36 te Linne. De avond duurt tot 22.00 uur. Op deze avond krijgt u ook het nieuwe cursusboekje uitgereikt; vrijdagavond 8 februari: determinatie-avond met speciale aandacht voor coniferen. Aanvang 19.30 uur in de centrale ruimte van Basisschool Triangel, Linnerhof 36 te Linne. Deze avond duurt ook tot 22.00 uur; zondagmorgen 17 februari: excursie naar het prachtige stadspark Hattem te Roermond. Aanvang 9.00 uur vanaf de parkeerplaats bij stadspark Hattem. De excursie duurt tot 12.00 uur; vrijdagavond 8 maart: determinatie-avond winterkenmerken

loofbomen. Aanvang 19.30 uur in de centrale ruimte van Basisschool Triangel, Linnerhof 36 te Linne. De avond duurt tot 22.00 uur; zondagmorgen 10 maart: afsluitende excursie naar het kasteelpark Aerwinckel in het Reutje bij Posterholt met een geweldig groot assortiment. Aanvang 9.00 uur vanaf de parkeerplaats van de fanfarezaal het Reutje of evt. anders. Deze excursie duurt tot 12.00 uur. De cursus kost € 10,- voor leden en € 20,- voor niet leden. Leden hebben bij aanmelding altijd voorrang. Er is plaats voor maximaal 40 deelnemers. U kunt zich voor deze cursus opgeven bij de heer L. Hulsbosch (tel. 0475 46 32 39) of via e-mail: cursussen@ dekringlooplinne.nl. Uw aanmelding en betaling moet binnen zijn vóór zondag 27 januari! Het cursusgeld overmaken op rekeningnummer: 470.97.59 ten name van Landschapsvereniging de Kringloop onder vermelding “Bomencursus 2013. Indien op deze dag het cursusgeld niet binnen is, behoort u niet tot de deelnemers en ontvangt u ook geen uitnodiging. Zie ook: www.dekringlooplinne.nl.

Succesvol weekend S.V. Atalanta Maasbracht In het weekend van 12 en 13 januari vond de tweede plaatsingswedstrijd wedstrijd plaats voor het Limburgse Kampioenschappen turnen. S.V. Atalanta werd hier vertegenwoordigd door vijf turnsters in verschillende niveaus. Tessa Weijers turnde zaterdag in junior niveau 7. Ze turnde een super vloeroefening waarmee ze zich ook als eerste wist te plaatsen voor de toestelfinales. Met helaas een val op balk met de radslag en een val van brug met ophurken wist Tessa toch een mooie achtste plaats te behalen en daarmee heeft ze zich geplaatst voor de halve finale van het Limburgs Kampioenschap. De zaterdag werd afgesloten door Rosalie Savelkoul. Zij komt uit in senior niveau 5. Rosalie turnde een super wedstrijd met alleen maar een goede oefening en punten. Ze werd hiermee ook beloond met een vijfde plek waardoor ze dus door gaat naar de halve finale. Daarnaast wist Rosalie zich ook te plaatsen voor de toestelfinales op

balk, vloer en brug en voor de districtfinale 4e divisie! Op zondag turnden Carolien Lamboo en Femke Cnoops in pupil 1 niveau 9 een vloeroefening op muziek. Carolien turnde een goede wedstrijd en plaatste zich voor de halve finale. Femke turnde een stabiele wedstrijd. Ze behaalde mooie punten maar belandde hiermee net buiten het podium! Wel wist ze zich dus te plaatsen voor de halve finale én ook voor de districtfinale 4e divisie en behaalde ze drie toestelfinales. In de middagwedstrijd kwam Tessa Tobben uit in pupil 1 niveau 8. Tessa begon goed op sprong en brug en met de balkoefening haalde ze ‘t hoogste punt. Tessa zette een hele goeie vloeroefening neer en haalde ook hier een super hoog punt en hiermee wist Tessa zich te plaatsen voor alle toestelfinales, de finale van de Limburgse Kampioenschappen, de districtfinale 3e divisie en voor de ½ finale van de Nederlandse Kampioenschappen.

Prinsenreceptie in Holtum

Carnavalsvereniging de Katers presenteert op zondag 27 januari een prinsenreceptie ter ere van hun beide prinsenparen prins Serge I & prinses Margo en jeugdprinsenpaar Kay II en Fenna. Beide prinsenparen worden omstreeks 14.00 uur, onder muzikale begeleiding van schutterij St. Martinus en muziekgezelschap Juliana, afgehaald bij de prinselijke woning om vervolgens richting gemeenschapshuis de Auw Sjoal te lopen. Aldaar kunnen beide paren gefeliciteerd worden tot 19.11 uur.

Wuilissebal Grevenbicht

De Wuilisse en de Meume uit Grevenbicht heten iedereen van harte welkom op het jubileum Wuilissebal dat gehouden zal worden op zaterdag 26 januari in Oos Hoes, aanvang 20.33 uur. Op het programma staan o.a. Sjeng de Belsj, De Shakin DJ’s, Da ma zoe en op veler verzoek Mesjieu Wally. Wally probeert het publiek te vermaken onder ’t motto ‘Sportpaleis of Oos Hoes’. Da Ma Zoe bestaat uit een trio van twee dames en een heer, ze brengen onvervalste Duitse carnavalskrakers ten gehore. Speciaal voor de jeugd zullen de Shakin DJ’s zorgen voor het nodige spektakel. De entree is gratis.

Anbo Maasgouw Banknieuws De solisten van Fluit- en Trommelkorps Wilhelmina Hingen hebben op het solistenconcours van de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen in Posterholt allemaal hoge punten gescoord. In de jeugddivisie behaalde Noud Verzellenberg 80 punten en Jesse Meuwissen 85 punten, in de 5e divisie behaalde Sem van Neer 85 punten, Rik Gilissen 80 punten en Yarno Peeters 85 punten. In de 4e divisie behaalde Luuk Gilissen 82 punten en Imanie Peeters 82 pun-

ten, in de 3e divisie behaalde Sandra Wolfs 87 punten en in de 2e divisie behaalde Martijn Vergoossen 88 punten. En het duo Martijn Vergoossen en Sem van Neer behaalden in de 4e divisie 86 punten. Allemaal een 1e prijs. Degenen met 85 punten of meer zijn gepromoveerd en mogen op 23 en 24 maart deelnemen aan de Limburgse Kampioenschappen in Merkelbeek. Yarno Peeters en Sandra Wolfs werden zelf kampioen geworden in hun divisie.

IVN Land van Swentibold/Born

Kent u de wereld van de Phasmida? Nee, geen nieuwe terreurgroep of een ernstige ziekte, maar een presentatie over de indrukwekkende wereld van de Phasmida ofwel wandelende takken kunt u op donderdag 31 januari om 20.00 uur bijwonen in het IVN Home de Gaard te Born. Tegenwoordig zijn er een 2900 soorten bekend en het totaal wordt geschat tussen de 5000 en 6000 soorten. Hiermee zijn ze heel goed vertegenwoordigd in de insectenwereld. De wandelende takken hebben het record van langste insect met een lengte van 56 cm en een mooie 3e

plaats met het zwaarste (65 gram). De lezing wordt verzorgd door Davy Meeks, de beheerder van het insectarium van het Kasteelpark in Born. Er zullen ook verschillende soorten wandelende takken tentoongesteld worden. Iedereen is welkom bij het IVN Land van Swentibold aan de J.Barbou van Roosterenstraat in Born. Toegang is gratis een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Voor meer info kunt u bellen met Theo Meeks 046 485 19 50 of zie onze website www.ivn.nl/swentiboldborn

Woensdag 30 januari komt de ABN AMRO bank voor de laatste keer naar senioren en invaliden toe. De bankmedewerkers zijn van 10.30 tot 11.30 uur aanwezig op locatie de Herberg Sintelstraat 23 te Maasbracht, in het zicht van de haven. De reden dat de bank met de service voor senioren moet stoppen, is de krappe personeelsbezetting en op de tweede plaats speelt de niet rooskleurige economische tijd ook een rol mee, in het genomen besluit. Ouderenverenigingen hebben getracht dit proces van service voor senioren te behouden. Telefonische informatie op 0475 46 27 48 of 46 13 97.

Bridgeclub Pius X Echt Uitslag 21 januari 1. Mw. Aben Hr. Turlings 2. Ep Smeets Peters 3. Mw. Caris Hr.de Wijk 4. Ep Maessen Sieben Ep Smeets Rojiakkers

Bridgeclub Maasbracht Uitslag 9 januari 1. Mw. Penders-Hr. Timmer 57,74% 2. Ep. Bell 55,36% 2. Hr. Schulpen sr.-Hr. Schulpen jr. 55,36% 4. Hr. W. Bisschops- kr. Kox 54,46% 5. Hr. Geelen-Hr. Sieben 54,34%

Cd presentatie Maasland Kozakkenkoor in Grevenbicht Zes jaar geleden heeft het Maasland Kozakkenkoor haar eerste cd uitgebracht. Om de symphatisanten van het koor niet teleur te stellen hebben dirigent en bestuur de handen ineengeslagen om in het kader van het 35-jarig bestaansjubileum in 2013 een nieuwe cd op de markt te brengen. Dit keer geen cd uit een opnamestudio, men heeft gekozen voor een live-registratie van een concert welke werd opgenomen in oktober van het vorig jaar in de Ontmoetingskerk te Geleen. Deze kerk staat bekend om haar goede akous-

tiek, zodat er nauwelijks of weinig aan de opname gesleuteld hoefde te worden. De cd staat overigens geheel in het teken van de prachtige Slavisch-Byzantijnse koormuziek uit Rusland en de overige balkanlanden en heeft niet voor niets de toepasselijke titel Oost-Europese Koorjuwelen. Zondag 27 januari zal de cd-presentatie plaats vinden om 15.00 uur in Gemeenschapshuis Oos Hoes te Grevenbicht. Alle sponsoren die deze cd mede hebben mogelijk gemaakt zijn hierbij uitgenodigd. Het

Maasland Kozakkenkoor zal dan haar opwachting maken en enkele liederen van deze nieuwe cd ten gehore brengen. Voor een hapje en een drankje zal worden gezorgd. Behalve de presentatie zullen de kozakken, zoals ze in de volksmond worden genoemd, ook de nieuwe laarzen presenteren. Overigens is deze middag voor iedereen vrij toegankelijk en bestaat tevens de mogelijkheid om de cd tegen een aantrekkelijke prijs aan te schaffen.

Last van hoofdpijn ? Neem vrijblijvend contact met ons op wij helpen u graag.

• Echtscheiding • Alimentatie • Ouderschapsplan • Boedelscheiding

• (Huurrecht) • Arbeidsrecht • Uitkeringsrecht • Strafrecht

www.vandeneshoff.nl Gasthuisstraat 58, Echt | 0475 30 00 60

64.58% 61.11% 52.69% 50.00% 50.00%

Dames & Heren Kapsalon Ambt Monfort 4- Montfort Tel. 0475-541600

www.therapiecentrummontfort.nl

‘t WAEKBLAAD

JANUARI-ACTIE KNIPPEN

VOOR €10,00

Ligusterstraat 19, 6101 MD Echt Tel. 0475 - 486929 www.just4hair.nl


’t Waekblaad – nr. 4 - 23 januari 2013 - pag. 12

Berkelaarshof

Indemans

AANBIEDINGEN

Vers vlees Zweeds speklapje Gemarineerde filetlapjes Special van de week Katenhaasje Vleeswaren Pain de Ardenne Gekookte ham Van onze chefkok Macaroni Spaghetti

Geldig van do. 24 januari t/m wo. 30 januari

100 gram € 0,95 100 gram € 1,59

INBOUWAPPARAAT STUK?

VOOR AL UW INBOUWAPPARATUUR KUNT U BIJ ELECTROWORLD TUMMERS TERECHT!

KOOLSALADE BERKELAAR

100 GRAM

100 gram € 1,99

€ 0,59

AFZUIGKAP

KNAKWORST UIT EIGEN SLAGERIJ

100 GRAM

100 gram € 2,89 100 gram € 2,59

€ 0,59

CLEMENTINES

100 gram € 0,59 100 gram € 0,59

10 VOOR

Topslagerij Savelkoul, Uw specialist voor overheerlijke gourmetschotels en kant en klaar maaltijden.

KONIJNENBOUTEN

PER KG

Slagerij Savelkoul - Ligusterstraat 11 - Echt - Tel. 0475 - 486030 info@savelkoul.nl

www.topslagerijsavelkoul.nl

Landwinkel Berkelaarshof

L.O.E.S. programmering week 04. L.O.E.S- Tv: Maandag t/m woensdag op alle oneven uren een HH van een reeds eerder uitgezonden programma. Vrijdag 25 januari: op de oneven uren: Nostalgie: oude filmbeelden Zaterdag 26 januari: op de even uren: “Es oos sterkes straole”. Leerlingen van basisscholen in Echt-Susteren dragen een gedicht voor in een passende omgeving. Productie: Veldeke- team. Zaterdag 26 januari: op de oneven uren: “Hoe was het ook alweer” Een documentaire vanuit het oorlogsmuseum in Montfort. Overlevenden uit WO II vertellen hun verhaal. Deel 2. Productie: Piet Walraeven. LOES-tv-team Zondag 27 januari: op de even uren: Herhaling van “Es oos sterkes Straole”. Zondag 27 januari: op de oneven uren: Een impressie van de receptie tijdens het feestweekend van de 40 jaar bestaande BadmintonClub Roosteren. Productie: Piet Mooren LOES-tv-team. Vanaf 18.00 tot 24.00 uur worden alle items doorlopend uitgezonden. Uitzending gemist ? Kijk op www.loesfm.nl L.O.E.S –tv is in Echt-Susteren digitaal te ontvangen via Ziggo: kanaal 44 Via de kabel ( analoog) is L.O.E.S te ontvangen op kanaal 22+. L.O.E.S.-Radio is te ontvangen via de ether op 106.9 FM, via de kabel op 87.5 en via www.loesfm.nl

€ 1,99

Fam. Konings Heiweg 1 - 6101 XS - Echt Tel.: 0475-481932 Openingstijden: Di, Woe, Do van 10.00-17.30 uur Vr van 10.00 - 17.30 uur Za van 10.00 - 16.00 uur Maandag GESLOTEN

OVEN

€ 6,99

Landwinkel Indemans

KOOKPLAAT

Fam. Konings-Indemans Maaseikerweg 13 - 6116 AG - Roosteren Tel.: 046-4497295 Openingstijden: Di, Woe, Do van 13.00-17.30 uur Vr van 10.00 - 17.30 uur Za van 10.00 - 16.00 uur Maandag GESLOTEN

KOELKAST

VAATWASSER

Electro v. Engelen Hingenderstr. 18 St. Joost www.ingele.nl 0475-410049

INBOUWSPECIALIST

MAATWERK EN SERVICE IN INBOUWAPPARATUUR “Voor een inbouwapparaat bent u bij Electro World Tummers aan het juiste adres. Wij bieden een zeer ruime keuze in inbouwapparatuur: van kookplaten en afzuigkappen tot ovens, magnetrons en vaatwassers en van wasmachines tot koffiezetapparaten en koel- en vrieskasten. Elk apparaat heeft zijn eigen specifieke eigenschappen.

Voor het aanmelden en aansluiten van Ziggo abonnementen

GRATIS INMETEN

Onze verkoopadviseurs geven u graag een uitgebreid en deskundig advies, zodat een apparaat zo goed mogelijk aansluit bij uw wensen. Daarom komen wij ook vrijblijvend en GRATIS bij u thuis om de maten op te nemen. Tevens verzorgen wij de inbouw van de gekochte apparatuur, zodat deze veilig en vakkundig zijn aangesloten. Tummers staat garant voor optimale service én voor een stukje maatwerk.”

APPARAAT VERVANGEN? Uw oude koelkast, vaatwasser, oven of kookplaat defect? Electro World Tummers is specialist in het vervangen van inbouwapparatuur in bestaande keukens. Alle merken inbouwapparatuur zijn te verkrijgen in alle prijssegmenten. U bent van harte uitgenodigd om onze winkels te bezoeken en deskundig advies op maat te krijgen door onze verkoopadviseurs.

VAN 1449,- VOOR

895,-

UW VOORDEEL 554,-

INDUCTIEKOOKPLAAT KM6115

• 4 inductie-kookzones met kookstart-automaat • Easy Contro Plus bediening via Tiptoetsen • Boosterfunctie en automatische detectie panformaat • Nismaat B X D: 560 x 490 mm

Afbeeldingen kunnen afwijken, drukfouten en wijzigingen voorbehouden.

ECHT

Zuiderpoort 68 T. 0475 31 95 95

ROERMOND

Schaarbroekerweg 28 T. 0475 42 52 62

PANNINGEN

Markt 121 T. 077 307 13 00

TEGELEN

Kerkstraat 27 T. 077 373 85 11

IEDERE ZONDAG OPEN van 12.00 - 17.00 uur DONDERDAG & VRIJDAG KOOPAVOND

VRAAG NIET HOE HET KAN MAAR PROFITEER HIERVAN!! 046 - 442 07 72

www.asens.nl

sens Waarom huren?

Waarom leasen?

Cursus Beurs / Tentoonstelling Tijdelijke werkplek (uitzendkracht)

Makkelijk te budgetteren Altijd up-to-date Geen onverwachte kosten

verhuur

“ Uw complete bedrijfsautomatisering onder één dak.

Jasper geeft anderen goede tips, maar weet zich zelf soms geen raad. Wil je weten wat jij kunt doen? Kijk op autismewat.nl Autisme: beperk de beperking, versterk het talent! Steun het AutismeFonds Giro 479

Vogelvereniging

Echt en Omstreken organiseert

zondag 17 februari

GROTE VOGELBEURS van 10.00 - 12.00 uur

Kleur- en postuurkanaries / Grote- en grasparkieten Exoten en Cultuurvogels

in Broen Café De Mert Marktstraat 3, 6101 HB Echt Voorlopige beursdata: 24 maart, 21 april

Iedereen mag vogels kopen-ruilen-verkopen Vogels verzorgd aanbieden in TT kooien Ruime parkeergelegenheid op Nieuwe Markt

Info: 0475 48 30 14

Scootmobiel of rollator ? * Bel voor een vrijblijvende demonstratie aan huis! - div. modellen aanwezig - 6 dagen per week service aan huis Automobielbedrijf H.M. Geurts, Zuiderpoort 12 Echt

tel. 0475-481784

‘t Waekblaad

is wekelijks ook gratis af te halen bij de volgende zaken Echt: Uitgeverij ‘t Waekblaad, Heerweg 46 Em-té, Zuiderpoort 31 Albert Heijn, Nieuwe Markt 45 Gemeentehuis Echt-Susteren VVV-kantoor, Plats 1 Bruna, Ursulinenstraat 9 Nettorama, Maasbrachterweg 2 Punt Komma Bovenstestraat 57B Dieteren: Jumper-Custers Zilstraat 18 Born: C1000 Hilkens Kapelweg 4a Grevenbicht: Albert Heijn Scheepers, Houtstraat 67 Koningsbosch: De zaak met 1001 artikelen Kerkstraat 144 Nieuwstadt: Plus-De Wit, Markt 24 Pey: Jan Linders, Clarastraat 2 Roosteren: Slagerij Supermarkt Courage, Maasheuvel 1 Susteren: Plus Linders, Feurthstraat 8 Linne: Jan Linders Supermarkten, Groenstraat 2 Maasbracht: Hema Maasbracht Markt 34

HUIS EN TUIN FRANS DOHMEN

Groothandel in Dakbedekkingsmaterialen Lood, Zink en Koper Aannemersmaterialen

ELECTRONICS Reparatie van TV, VIDEO & AUDIO-APPARATUUR 3 Mnd. garantie, geen voorrijkosten

HUIS EN TUIN

G. Heutmekers b.v.

Handelsweg 16, Susteren Tel. 046-449 11 80

• Lood, zink en koper • Dakbedekkingsmaterialen • Dakgoten en toebehoren in zink en koper

• Maatwerk zink, koper en boeiboordbekleding • Gevelpanelen zink, koper of plastisol Vraag vrijblijvend informatie

G.Heutmekers b.v. Sluisweg 4, 6121 JR Born / Tel: 046-4853100 / Fax: 046-4856750 www.heutmekers.nl

V.O.F. Chr. Hees en Zn.

Schilbergerstraat 26 6102 AJ Pey/Echt Tel. (0475) 48 16 97 MIELE - ELECTROLUX - AEG - BOSCH - LIEBHERR Weer felicitere Prins Paul I Voor reparatie van: wasmachines, drogers, vaatwassers e.d.

Horen Horen Horen Horen Horen Horen Zien Zien Zien Zien Zien Zien Bellen Bellen Bellen Bellen Bellen Bellen

Help mee aan de veiligheid in uw wijk en doe mee met Burgernet.

www.burgernet.nl

ACTIE

OPRUIMING DEKBEDOVERTREKKEN 140 X 200 / 220

vanaf € 15,00

200 x 200 / 220

vanaf € 25,00

Rob Gonnissen

OPENINGSUREN

Tweede Straat 6 3680 MAASEIK

maandag t/m vrijdag 9u-18.30u

(Sikkens, Herbol, Flexa, Herberts, Histor, Sigma)

zaterdag 9u-16.00u

0032(0)89-56 22 67

240 x 200 / 220

vanaf € 35,00 Peijerstraat 111 - Echt - 0475 41 02 07 www.klinkerswonenenslapen.nl Vrijdags koopavond. Dinsdags gesloten Gratis parkeerplaats

0032 (0)496-25 48 98

Gratis professioneel advies

k rgelij en ve

Me

“wat est geho NERGENS GOEDKOPER een p orde uits rijz Sigma lak v.a. € 20,per liter eerd en, had ik praak: s n er ge o l wete dat toch Be n” Sigma muurverf 5 liter voor € 25,00 Sikkens Alpha Tex v.a. € 69,- voor 12,5 liter TOP!! Vele acties in lakken : Flexa, Cetabever 0,75 liter v.a. € 10,-

Waekblaad Week 4 2013  

Waekblaad Week 4 2013

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you