Page 1

Opdrachten: Beeldbewerking met Befunky 1. Open het bestand VenetiĂŤ. Dit vinden jullie terug op Smartschool. a) Snijd de foto bij zoals in de onderstaande oplossing. b) Voeg het juiste effect toe. Vergelijk de verschillende effecten om tot het juiste te komen. Eindresultaat:

c) Bewaar in jullie eigen map, gebruik de naam VenetiĂŤ-bewerkt. 2. Open vervolgens het bestand Strand. a) Snijd de foto bij zoals in de onderstaande oplossing. b) Voeg de gevraagde sticker toe. c) Pas het contrast aan. Eindresultaat:

d) Bewaar onder de naam Strand-bewerkt in de juiste map.


3. Open het bestand ranger rover_rood. a) Pas het effect Black&White 1 toe. b) Zoek binnen dit effect de methode om enkel de auto in kleur te hebben en de rest van de foto zwart-wit. Eindresultaat:

c) Bewaar onder de naam ranger rover_rood-bewerkt. 4. Open het bestand Olifanten. a) Verscherp de foto tot een waarde 75. b) Voeg rechts onderaan jouw naam en voornaam toe. Gebruik een blauwe tekstkleur met een witte rand. Stel het formaat in op 22 punten en kies voor het lettertype Capture it. c) Voeg de gevraagde kader toe. Eindresultaat

d) Bewaar onder de naam Olifanten-bewerkt.


5. Open het bestand Kubus. a) Draai de kubus in de juiste positie. (zie eindresultaat) b) Voeg de gevraagde kader toe c) Voeg in de kader de tekst Rubik’s kubus. Gebruik een zwarte tekstkleur met een witte rand. Stel het formaat in op 60 punten en gebruik het lettertype Luckiest Guy.

Eindresultaat:

d) Bewaar onder de naam Kubus-bewerkt.

6. Maak een collage over je hobby’s met 10 foto’s naar keuze.

Opdrachten: Beeldbewerking met Befunky  
Opdrachten: Beeldbewerking met Befunky  
Advertisement