Page 15


From clockwise direction (left to bottom): Exterior Facade of the house, Courtyard which brings in natural daylight, External staircase in the house from the courtyard

ndoâ&#x20AC;&#x2122;s work is sensitive towards the relationship between nature, climate and also subjects to social and cultural influeneces. The house sits on a simple, narrow rectangular site and is divided in two spaces. Ando designed the house to be in contact with light, air, rain and other natural elements to connect back to the Japanese life-style. The living areas in the house surround an inner atrium which is exposed to wind and light to allow the user to interact with the environment. The courtyard separates the living room from the kitchen, dining and bathroom. An internal private street is designed within its enclosure to give users a sense of itimacy and privacy which separates the childrenâ&#x20AC;&#x2122;s room from the master bedroom. I like how Tadao Ando design his houses to be closer to the environment. This allows the use of less energy and electricity and it makes me feel relax and at peace when I am closer to nature. The selection of materials such as concrete allows the house to look natural and blend in the environment as a whole. Source: Great Buildings 2012,Artifice, USA viewed 1 August 2012, <>

house-by-tadao-ando.html ARCHITECTURE DESIGN STUDIO AIR | 15

Final Journal Air12s2 Michelle Lee  
Final Journal Air12s2 Michelle Lee  

Design Journal