Page 13

Above: View of the infinity pool Source: http://housevariety.blogspot.com.au/2011/10/alila-villas-uluwatu-by-woha.html#.UEUqxpbvr0M

views of the sea and the horizon. The villa rooms are designed more like a inhabited garden rather than an interior room like any other villas. This make staying in Alila Villas interesting as it would make us feel closer to nature. The room allows extensive sunlight to enter which would reduce the use of artificial lighting. Every villa has a pool overlooking the sea which makes us â&#x20AC;&#x2DC;wake up to natureâ&#x20AC;&#x2122; every single morning. The materials used around the villa are mostly natural or sourced locally such as stone walls, timber, bamboo and even coconut. This makes the building environmental friendly. Reference: Archdaily 2010, viewed 1 August 2012, <http://www.archdaily. com/59740/alila-villas-uluwatu-woha/>

Above: View of the interior of the villa Source: http://housevariety.blogspot.com.au/2011/10/alila-villasuluwatu-by-woha.html#.UEUqxpbvr0M ARCHITECTURE DESIGN STUDIO AIR | 13

Final Journal Air12s2 Michelle Lee  

Design Journal

Final Journal Air12s2 Michelle Lee  

Design Journal

Advertisement