2017 Cinderella programmaboekje

Page 1LIESBETH LUTTERMAN Van harte welkom bij de zesde productie van Theatergroep Manteau.

COLOFON REDACTIE:

MICHEL DE VALK MAAIKE BURGERS FRONTPAGE:

NIELS GROFFEN VORMGEVING:

MICHEL DE VALK DRUKWERK:

VAN DE VOORZITTER... Na...... De Bom, Het is een Nacht, The Winner Takes It All, Eén voor allen, allen voor Eén en Aïda presenteren wij met trots, voor groot en klein en in een modern jasje gestoken, de musical Cinderella. Net als andere jaren hebben wij weer via vele audities de meest geschikte lokale en regionale talenten kunnen vinden voor de karakterrollen en het ensemble. Ook dit jaar staan we met onze musical op de planken van het mooie Gorcumse theater De Nieuwe Doelen. Aan deze musical is weer met veel plezier gewerkt door de cast, die ook verantwoordelijk is voor het mooie decor en de prachtige kleding. Dit alles onder leiding van regisseuse en choreograaf Sharon Slachter en muzikaal leider Michel de Valk. Mede dankzij de vele sponsoren kunnen wij u vandaag wederom laten genieten van een tot in de puntjes verzorgde musical. Gaat u lekker zitten en geniet. Namens het bestuur en de artistieke leiding wensen wij u een fijne voorstelling toe. Liesbeth Lutterman Voorzitter Theatergroep Manteau.

Theatergroep Manteau Het doel van Theatergroep Manteau is talent een kans te geven om zich te ontwikkelen in het musical genre. Onder professionele begeleiding en coaching wordt de cast door middel van de wekelijkse repetitie en persoonlijke begeleiding voorbereid op het optreden in schouwburg De Nieuwe Doelen, ons huispodium.


DE CAST VAN CINDERELLA - THEATERGROEP MANTEAU


THEATERGROEP MANTEAU PRESENTEERT RODGERS & HAMMERSTEIN’S

CINDERELLA STARRING

EEFJE HEIJBLOM - CINDERELLA ALEXANDER OTGAAR - PRINS CHRISTIAAN KARIN POELWIJK - STIEFMOEDER YVON KETELAARS - GOEDE FEE MELAN WEBER - SUSAN ROOIJMANS- NATHALIE DIENDER - STIEFZUSJES ARIE ROMERS - MAAIKE BURGERS - KONING & KONINGIN NIELS GROFFEN - MICHEL ANOUK SCHRIJVERS - SABIEN MARJOLEIN HENDERSON - GOUVERNANTE

ALSO STARRING EVELYN BOERSMA - ANJA BOSCH - ELLEN KAMPHUIS - LIESBETH LUTTERMAN - YVONNE VAN DONGEN - SANDRA VAN ES - KEVIN DE BRUIN - FLEUR VAN BENTEN - DORRIS RIETDIJK - MAAIKE ROSIER - ARD TEISMAN

PRODUCTIETEAM DECORONTWERP: Arie Romers - Yvon Ketelaars - Nathalie Diender KLEDING ONTWERP: Maaike Burgers - Sharon Slachter - Fleur van Benten KAP & GRIME: Eelco Oomen - Annemarie van den Herik - Inge Berm Diana de Veth - Anouk Went - Brainwash - Anja den Hollander - Manon de Jong VORMGEVING: Niels Groffen - Michel de Valk

PRODUCTIELEIDER FLOORTJE DE VALK REGIE

SHARON SLACHTER MUZIKALE LEIDING

MICHEL DE VALK
8

C IND E R E L LA

ER WAS EENS.... CINDERELLA

Rodgers en Hammerstein’s betoverende aanpassing van het tijdloze sprookje Assepoester. Sinds 1957 is de musical Cinderella al de lieveling van het internationale theaterpubliek en speelde deze musical in alle grote theaters van de wereld.

DISNEY Toen Walt Disney in 1948 Cinderella produceerde stond zijn firma op het randje van faillissement. Als gevolg van de Tweede Wereldoorlog was zijn concern in de schulden beland. Maar met de enorme filmhit Cinderella heeft hij het naoorlogse concern er weer bovenop opgekregen en is het uiteindelijk een wereld productiemaatschappij geworden.

ASSEPOESTER De slimme en mooie jonge Ella leeft met haar slechte, egocentrische stiefmoeder Madame en de drie akelige stiefdochters. Alleen de dieren in het bos, de merkwaardige Marie en de revolutionaire student Michel zijn vrienden

van Ella. Ondertussen in een ander deel van het koninkrijk, probeert Prins Christiaan om zichzelf te vinden en zich voor te bereiden om het koninkrijk over te nemen van zijn vader en moeder. De koningin vindt dat haar zoon eerst moet trouwen en organiseert een koninklijk bal voor alle huwbare

meisjes van het rijk. Zo kan de prins potentiĂŤle bruiden ontmoeten. Op het bal ontmoet de prins een mysterieus meisje waar hij meteen hopeloos verliefd op wordt. Om klokslag 12 uur is ze opeens verdwenen en begint de zoektocht naar dat betoverende meisje.


C I NDEREL L A

Richard Rodgers & Oscar Hammerstein II The Broadway musicals van Richard Rodgers (1902-1979) en Oscar Hammerstein II (1895-1960) behoren tot de beste van de wereld. Ze waren een cultureel fenomeen op een moment dat Broadway onbetwist het koninkrijk van de Amerikaanse cultuur was. De unieke muziek van Rodgers melodieën en Hammerstein’s teksten worden gezien als baanbrekend in zijn soort. Ze produceerden vele musicals tussen 1943 en 1960. De meest bekende zijn: Sound of Music, Oklahoma en natuurlijk Cinderella. Veel musicals worden nog steeds gespeeld over de hele wereld, vaak met up to date aanpassingen in tekst en muziek.

DE OORSPRONG VAN HET VERHAAL

“ Prins

Christiaan geeft een banket!

Een oude Griekse geograaf is de grondlegger van een verhaal over een slavin uit het oude Egypte wiens sandaal door een adelaar is vervaardigd. Wanneer de mooie sandaal wordt gewonnen door een koning, zoekt hij de vrouw van de schoen en trouwt met haar.

EEN BONUS In de versie van Theatergroep Manteau krijgen de huwbare meisjes twee kansen om de prins te veroveren. Allereerst op het Koninklijk Bal. Echter dat levert voor de prins alleen een mysterieuze kandidaat op die om 12 uur ‘s nachts plots verdwenen is. Als herkansing wordt er een Koninklijk Banket georganiseerd en misschien zorgt dat voor de ontmaskering van die mysterieuze, beeldschone jonge vrouw.

9
GEK, DOEN

Laten we eens

prins BA


selijk AL
16

C IND E R E L LA

GALILEO - RESTAURANT


C I NDEREL L A

Theatergroep Manteau uit Gorinchem houdt op woensdagavond 28 juni & 12 juli 2017 audities voor alle rollen van de hitmusical Shrek. Altijd al in deze leuke, romantische familiemusical vol humor willen spelen? Dit is je kans!

De productie Shrek zal op 23 en 24 juni 2018 gespeeld worden in Schouwburg De Nieuwe Doelen te Gorinchem. De wekelijkse repetities zijn op woensdagavond in Gorinchem en starten in september 2017.

Er is plaats voor zowel solisten als ensemble zangers. Meer info: www.shrekmusical.nl Aanmelden: info@theatergroepmanteau.nl

17
23 & 24 juni 2018 Theater De Nieuwe Doelen