Issuu on Google+

     

Exam Title

: IBM FPM-200 :

IBM Cognos 8 Controller Developer

Version :

R6.1

www.Prepking.com     


Prepking - King of Computer Certification Important Information, Please Read Carefully Other Prepking products A) Offline Testing engine Use the offline Testing engine product to practice the questions in an exam environment. B) Study Guide (not available for all exams) Build a foundation of knowledge which will be useful also after passing the exam. Latest Version We are constantly reviewing our products. New material is added and old material is updated. Free updates are available for 90 days after the purchase. You should check your member zone at Prepking and update 3-4 days before the scheduled exam date. Here is the procedure to get the latest version: 1.Go towww.Prepking.com 2.Click on Member zone/Log in (right side) 3. Then click My Account 4.The latest versions of all purchased products are downloadable from here. Just click the links. For most updates,it is enough just to print the new questions at the end of the new version, not the whole document. Feedback If you spot a possible improvement then please let us know. We always interested in improving product quality. Feedback should be send to feedback@Prepking.com. You should include the following: Exam number, version, page number, question number, and your login ID. Our experts will answer your mail promptly. Copyright Each PDF file contains a unique serial number associated with your particular name and contact information for security purposes. So if we find out that a particular PDF file is being distributed by you, Prepking reserves the right to take legal action against you according to the International Copyright Laws. Explanations This product does not include explanations at the moment. If you are interested in providing explanations for this exam, please contact feedback@Prepking.com.

www.Prepking.com     


1. The administrator has generated a group adjustment company (GAC). Which of the following actions will a user be able to perform with the GAC? A. Eliminate investments using automatic journals. B. Enter reported value adjustments using a data entry form. C. Enter data into group journals. D. Create company journals. Answer: C

2. When is a group company used? A. When manual journals are needed. B. When many parent companies are needed. C. When consolidated figures need to be stored. D. When automatic journals need to be created. Answer: C

3. When creating a company, the administrator selects a consolidation type. What does the consolidation type allow the administrator to do? A. Use the same company in different structures. B. Create separate local currency on subsidiary. C. Create accounts. D. Create specific dimensions. Answer: A

4. How can an administrator validate company structures to ensure that they meet the application's rules? A. Verify Structures menu B. Validate Data menu C. Company structure log file D. Consolidation Types - Define menu Answer: A

www.Prepking.com     


5. When using a non-manual consolidation type, when would the administrator update the consolidation structure? A. When importing investments for a parent company. B. When changing the company structure. C. When adding an account. D. When entering period data. Answer: B

6. An administrator is setting up an account structure for a Controller application. The administrator is going to reconcile the values in account 8999 (Profit and Loss for the Year) against those in account 2099 (Net Profit). In the screen capture below, what does the + code indicate?

A. This year's closing balance will be copied during reconciliation. B. The previous year's closing balance will be copied during reconciliation. C. Reconciliation will be performed for the same period and actuality. D. Reconciliation will be performed to the previous year's closing balance. Answer: C

7. An administrator wants to make it easier for end users to enter data into account 1310 (Investments in Subsidiaries) by enabling the investment register. What investments code must the administrator specify for this account? A. I - in Group Companies B. E - in External Companies

www.Prepking.com     


C. J - Intercompany with Transaction Currency D. M - Intercompany with Margin % Answer: A

8. A Controller administrator wants to track the changes between opening and closing balances of goodwill. What type of account must the administrator create? A. Income statement account B. Movement account C. Intercompany account D. Cash account Answer: B

9. Before movement accounts can be generated, where must the administrator enable the system for movement accounts prior to their creation? A. Define Company Structure window B. Define Account Structure window, Overview tab C. General Configuration dialog box, General 2 tab D. Shareholdings and Investments window Answer: C

10. An administrator wants to create movement accounts to track changes between the opening and closing balances of account 1200 (Machinery and Equipment). What must the administrator attach to account 1200 in order to generate these movement accounts? A. Base accounts B. Group journals C. Movement extensions D. Automatic journals Answer: C

11. An administrator wants to create a non-integrated movement account to track the sale of buildings.

www.Prepking.com     


Which of the following is a valid account type for this movement account? A. C - Expenses B. R - Statistical account debit balance sheet account C. E - Equity D. I - Intercompany without Transaction Currency Answer: B

12. An administrator wants to create an integrated movement account to track the purchase of machinery and equipment. Which of the following is a valid account type for this movement account? A. L - Liabilities B. R - Statistical account debit balance sheet account C. A - Assets D. U - Statistical account credit profit and loss account Answer: C

13. When creating an integrated movement account, what must an administrator connect to the base account? A. Closing balance of the movement account B. One or more linked structures C. One or more company journals D. Opening balance of the group journal Answer: A

14. An administrator has created a non-integrated movement account to track the closing balance of machinery and equipment. What must the administrator specify for both the base account and the movement account to ensure that the data is entered correctly? A. Reconciliation code B. Conversion code C. Intercompany code D. Investments code

www.Prepking.com     


Answer: A

15. An administrator wants to enhance data analysis by adding extended dimensions to the Controller application (for example, to represent the products that the company sells). What is the maximum number of levels for extended dimensions that the administrator can add to the system? A. 5 B. 4 C. 6 D. 3 Answer: C

16. An administrator wants end users to be able to carry out currency simulations. For example, a user may want to see how actual results would compare to budgeted results if the effects of currency rates were eliminated. What type of actuality must the administrator use for this purpose? A. Weekly B. Budget (BU) predefined actuality C. Linked D. Actual (AC) predefined actuality Answer: C

17. End users report data on a weekly basis. They want to be able to work with as many weeks as possible in a single fiscal year. When configuring the application, what is the maximum number of weeks that an administrator can specify for a year? A. 52 B. 53 C. 12 D. 13 Answer: B

18. What is the purpose of the advanced account view setting?

www.Prepking.com     


A. It shows the account codes in a flat list view in the Define Account Structure window. B. It shows the account codes and the account short names in the Define Account Structure window. C. It shows the account codes, account names, and related company names in the Define Account Structure window. D. It shows the account codes, account names and summation rules in a tree structure view in the Account Structure window. Answer: D

19. The controller has legal data with no extended dimensions and needs to lock these values once reconciled. They also have detailed extended dimensions management data that should reconcile to the legal data, but kept separate from the legal data. How can the Controller achieve this? A. Create separate companies. B. Create separate consolidation types. C. Create linked actualities. D. Create two submissions. Answer: D

20. An administrator created multiple submissions for the period 0812. Why would an administrator create multiple submissions for the same period? A. To enter data from multiple companies. B. To create multiple forms. C. To enter data for different reporting occasions. D. To create a report book with different reports. Answer: C

21. The administrator activated the Set Status for Submission to Ready After Reconciliation and the Use Period Locking on Company Level. What is the effect? A. Submissions and reconciliations are locked and company status is set to ready. B. Company status is set to ready and submissions and reconciliations are started. C. Company status is set to ready and submissions are locked if reconciliations cleared.

www.Prepking.com     


D. Submission is allowed only once per company when status is set to ready. Answer: C

22. In Controller's General Configuration, an administrator can specify that reconciliation is to be performed by journal type. On what other basis can reconciliation be performed? A. by form structure B. by closing version C. by structure version D. by company structure Answer: B

23. Company A has a reconciliation difference in Sales (income account) of -1,000, and a Cost of Sales (cost account) of 1,001. The general configuration indicates that the status will be updated based on Total Difference. The largest difference that will be accepted for reconciliation is 1,000. What is the status for Company A? A. Reconciled, because the net Active/Passive difference is 0. B. Processing, because Cost of Sales exceeds the largest acceptable difference. C. Reconciled, because the total difference between Sales and Cost of Sales is 101. D. Processing, because Active/Passive difference must always be zero. Answer: D

24. Which of the following best explains the difference between the currency conversion difference account1 and conversion difference account2? A. Conversion difference account1 is used for Method 1 currency conversion and account2 is used for Method 2 B. Conversion difference account1 is used if the BS/PL reserve account is non-integrated; account2 is used if the BS/PL account is integrated. C. Conversion difference account1 is used to book positive currency conversion; account2 is used to book negative currency conversion. D. Conversion difference account1 is often the unrestricted reserves account and account2, the restricted

www.Prepking.com     


reserve account. Answer: C

25. Where do the values for the currency conversion difference account1 and account2 come from? A. From reconciliation of automatic journals. Account1 records differences from BS accounts; account2 records differences from PL accounts. B. From reconciliation of the reported version. The differences are recorded in the integrated reserves when using the current method. C. From active/passive reconciliation. The positive or negative difference is calculated from the Balance Sheet. D. From reconciliation of automatic journals. The differences are recorded in the non-integrated reserves when using the current method. Answer: C

26. Company ABC uses the temporal method of currency conversion, whereby gains/losses on translation are posted directly to the income statement. Which of the following shows a correct setting for the currency conversion difference in the general configuration? (Account 2085 = Translation Difference) A.

B.

C.

D.

www.Prepking.com     


100% Pass Guaranteed or Full Refund Word to Word Real Exam Questions from Real Test Buy full version of exam from this link below http://www.prepking.com/FPM-200.htm


Pass4sure FPM-200 dumps