Page 1

LONDON Tag p책 miniferie eller weekendophold I storbyen


London - Tag pa miniferie eller weekendophold i storbyen London er Europas største by med over 7 millioner indbyggere eksklusiv forstæder. Heldigvis er London også en tilpas stor by til, at du ikke konstant skal mase dig igennem store menneskemasser, når du vil besøge nogle af de mange turistattraktioner i London – og dem er der mange af!

Fra boheme liv i Soho til eksklusiv shopping i Covent Garden I stil med andre europæiske storbyer som Paris og Rom er London delt op i områder. Udover centrum kan man finde 32 andre bydele, hvor hver bydel har sine egne attraktioner at byde på med egen unikke befolkningssammensætning. Du kan shoppe løs i Covent Garden, mens South Bank tilbyder den bedste udsigt over hele byen ved hjem af bakker og tårne, mens du med en tur til Soho kan spise på eksklusive restauranter og besøge Londons homoseksuelle miljø.

Sightseeing og attraktioner Med en storbyferie til London må du for alt i verden ikke snyde dig selv for attraktioner som verdens største voksmuseum Madame Tussauds, det 900 år gamle Tower of London, eller London Eye, som er verdens største ”pariserhjul”, hvor du over en 30 minutter lang

Copyright © 2010 Storbyferierejser. All rights reserved.

tur kan få en uovertruffen udsigt over hele London. Du kan eventuelt starte din storbyferie i London netop her for at se, hvor du vil tilbringe de næste dage, hvis du ikke lider af højdeskræk. Hvis du vil underholdes, er London den helt rette by for dig!


Glem heller ikke på din storbyferie i London at smage på lokaler fornøjelse som fish’n’chips, formiddags-the og stoltheden roast beef. Restauranter i London koster ikke nær så mange penge som i Danmark, hvorfor du roligt kan spise ude et par gange i løbet af din storbyferie i London I Europas største by er der med garanti fornøjelser nok til at holde jer beskæftiget i et par måneder, hvis det skulle være! Overnatning London er en dyr at by at bo på hotel, især hvis du ikke booker i god tid. Et alternativ til hotellerne er at booke en ferielejlighed i London hos fx Wimdu. Her bor du hos private udlejere, men med professionel setup. Det kan også ofte være en god måde at komme tættere på de lokale og opleve andre sider af London end du ville på et hotel. Så er priserne i øvrigt også lavere og der er mulighed for at finde nogle gode deal i mellem. Tjek fx det store udvalg af Ferielejligheder på wimdu.dk.

Shop ’til you drop Ikke alene har du mulighed for at opleve nogle af verdens største fodboldhold anført af Arsenal, men du kan også vælge at besøge nogle af verdens største shoppingcentre. Glem Fields og Rosengaardscenteret i Danmark – de er absolut ingenting i forhold til det shoppingmekka London er især om sommeren. Tag ikke kreditkortet med. Det kan blive en dyr fornøjelse!

Copyright © 2010 Storbyferierejser. All rights reserved.

Top Seværdigheder i London Sæt dig ind i de berømte røde dobbeltdækker busser med guide og hop af og på som du vil. De røde turistbusser er en glimrende måde at få set London på. Er vejret til det kan det varmt anbefales at sætte sig på taget. Når du køber billet får du samtidig også muligheden for at hoppe af og på som du har lyst. Så hvis du gerne vil bruge lidt ekstra tid til fods ved Westminister Abbey eller London Eye så gør du bare det og kan så fortsætte med næste bus.


som David Beckham og Kylie Minogue. Det siges at du først er noget når du har fået din egen voksfigur hos Madamme Tussaud!

London Eye London Eye er verdens største pariser hjul og ligger ved Themsens bred overfor Big Ben. De 32 vogne kan huse op til 25 personer hver og turen rundt tager over en halv time. Fra London Eye får du et fantastisk udsyn til mere end 55 af Londons mest berømte bygninger og seværdigheder.

British Museum British Museum er Englands svar på nationalmuseet og er et absolut must hvis du er interesseret i historie og kultur. Her finder du uvurderlige skatte fra hele verden inkluderet den berømte Rosetta Stone, en omfattende samling af statuer fra Parthenon og en utrolig Egyptisk samling og meget mere. Selv dem der normalt keder sig på et museum kan ikke undgå at blive facineret af denne utrolige samling. Entre er gratis, men enkelte udstillinger kan koste ekstra.

Madame Tussauds voksmuseum Madamme Tussauds berømte voksfigurer i fuld størrelse er næsten skræmmende livagtige. Her møder du de vigtigste personer i verden og fortiden fra Shakespeare og Britney Spears til moderne ikoner

Copyright © 2010 Storbyferierejser. All rights reserved.

Tower of London Tower of London er en af verdens mest berømte bygninger. Dette 900 år gamle tårn har en utrolig historie og har været brugt som fængsel, palads, zoo, våbenarsenal og til at henrette fanger! I Tower of London kan du gennemleve næsten 1000 års historie og samtidig se dronningens kronjuveler med de berømte ædelsten og diamanter.

Big Ben og Houses of Parliament Du skal selvfølgelig have et billede af dig foran Londons mest kendte varetegn – Big Ben – og samtidig kan du passende besøge Houses of Parliament og Westminster Hall. Det er her regeringen og parlamentet holder til.


Tate Modern ved Themsen Moderne kunst finder du masser af i London i museer og gallerier. Men specielt Tate Modern er en god kunstoplevelse. Selve bygningen er et flot gammelt elektricitetsværk, og udstillingerne præsenterer ofte det, som er hot for tiden. Der er 5 etager, så der er nok at fordrive tiden med. Store berømte nutidige kunstnere udstiller her. Bl.a. Olafur Eliasson, som er Dansk-Islandsk kunstner, har udstillet værker på Tate Modern.

Copyright © 2010 Storbyferierejser. All rights reserved.

Londons teatre Endelig kan du give dig selv en stor oplevelse ved at gå i et af Londons mange teatre. Specielt populære er musicals. Nogen har måske set Mama Mia ( Om ABBA) og Tommy ( Om The Who)? Flot opsatte teaterstykker med god musik og dygtige sangere. Alt dette finder du i Londons West End.


Camden Town Ligger i det nordlige London og har rigtig meget at byde på. Koncerter, markeder, restauranter og specialbutikker. Det bliver betegnet som det alternative område i London. Camden Lock Market er kæmpestort marked, som ligger ved Camden Canal og har alt hvad hjertet kan begære af ting og sager. Vil du have noget at spise efter at have travet rundt på markedet, er der fine og billige restauranter på Camden High Street, Chalk Farm Road og Bayham Street.

Spis og drik på en hyggelig Pub Her finder du den rigtig joviale London-stemning. Det bedste du kan gøre, hvis du vil undgå turistpubberne, er at trække ud i sidegaderne, væk fra centrum. Find en mindre pub, som byder på god traditionel english pie, lagerbeer og ofte familiehygge. Englænderne tager familien med på pub..Jeg kan personligt anbefale The Bricklayers Arms, som ligger tæt på centrum. Det er en hyggelig pub for de lokale og de arbejdende fra omkringliggende kontorer, som får en pint efter fyraften. Adressen er 31 Gresse Street- tæt på Tottenham Court Road. Kom billigt afsted Så du kan roligt få pakket tasken og komme afsted. Der er mulighed for at finde billig overnatning cventralt i byen, hvis man finder et sted inden man rejser. Flyselskaber som Ryanair, Easyjet og Norwegian tilbyder dagligt billige afgange. Alternativt kunne man tage færgen fra Esbjerg til Harwick og dernæst med tog til London. Så der er ingen undskyldning for ikke at tage på weekendophold eller en lille miniferie. Rigtig god rejse!

Copyright © 2010 Storbyferierejser. All rights reserved.

London - Tag på miniferie eller weekendophold I storbyen  

Denne artikel er lavet som guide for folk der ønsker at opleve London. Byen tilbyder uendelige muligheder man som besøgende kan opleve. Denn...

Advertisement