Page 1

Hvad vil det sige at være frivillig?

Der ligger mange 1000 timers arbejde forud for sommerens opsætning, og Vilhelmsborgerne er i gang året rundt med praktiske forberedelser og prøver. Alle i organisationen er frivillige bortset fra det professionelle, kreative team. Når de frivillige tilbyder deres arbejdskraft gengældes de med et stort socialt netværk, der spænder over alle aldersgrupper, professioner, køn og interesser på tværs af diverse grupper på, foran og bag scenen. Arbejdsindsatsen aftales indbyrdes i de respektive grupper. Som frivillig får man desuden 2 fribilletter, en forestillings-t-shirt og lejlighedsvis bespisning i forbindelse med flere interne arrangementer og fester. Alle der har lyst kan melde sig som frivillig. De, som ønsker at komme på scenen, skal dog tilmelde sig audition og udvælges derefter.

Hvordan bliver man en Vilhelmsborger?

Der er altid plads til flere frivillige i den store familie, hvor interesse og entusiasme altid trumfer kunnen og viden. Sammen skal vi nok finde ud af, hvordan vi gør tingene, ellers spørger vi fagfolk. Vi afholder Informationsmøde i januar, hvor alle interesserede er meget velkomne til at deltage og høre nærmere om Vilhelmsborg Festspil. Information kan ydermere hentes på hjemmesiden www.vbf.dk, hvor tilmelding til audition og de mange andre grupper også kan foretages. Her følges udviklingen fra den spæde start til det færdige festspil løbende over sæsonen. Se det og meget mere på www.vbf.dk.

Sekratiatet og synlighed: Året rundt er PR-gruppen i gang med at planlægge og lave plakater, annoncer, programmer, radio og meget meget mere. Imens holder Sekretariatet styr på alle de mange frivillige og svarer på alverdens spørgsmål fra publikum, samt sørger for at billetsalget går gnidningsfrit.

Vi holder til på: Dalgas Avenue 12, 8000 Århus C Du kan se og få meget mere information på vores hjemmeside: vbf.dk

Hvor skal vi hen, du?

Vilhelmsborg Festspil har sekretariatsadresse på Dalgas Avenue 12, 8000 Århus C, hvor sygruppen også har deres arbejdslokaler. Skuespillerne øver på forskellige lokationer i Århus, inden de rykker ud i skoven ved Vilhelmsborg Gods. Bygge-, maler- og el-grupperne har værksted ude ved Vilhelmsborg, og de resterende grupper mødes privat inden alle grupper starter op ude på festspilspladsen. Herude er indrettet en lille by bag scenen, hvor der altid er en hyggelig lejratmosfære, og mange medvirkende nyder sammen deres sommerferie mellem prøver og forestillinger.

Fonden og Vennerne

Fondsbestyrelsen Vilhelmsborg Festspil består af repræsentanter for sponsorer og samarbejdspartnere inden for det århusianske erhvervsliv, og repræsentanter, der er aktivt udøvende i festspillet. Desuden indgår det professionelle produktionshold, samt alle gruppelederne i et tæt samarbejde med festspillets ledelse. Vilhelmsborg Festspils Venner er en støtteforening som sørger for fester og laver mange spændende arrangementer løbende over sæsonen samt udgiver bladet Vilhelm. Foreningens bestyrelse består af frivillige på tværs af grupperne.

VBF-3fløjet-folderNR2.indd 1

På scenen: På scenen viser dansere, sangere og skuespillerne frugten af mange måneders øvelser og træning . Prøverne ledes af det professionelle team; instruktør, koreograf og kapelmester, som giver en kompetent undervisning inden for førnævnte discipliner. Nye såvel som gamle Vilhelmsborgere bringer i fællesskab liv til rollerne i årets forestilling. Scenen ude i Vilhelmsborg skoven er flere gange blevet brugt som springbræt videre til diverse musicalakademier, dansestudier og skuespillerskoler både i ind- og udland. Flere som begyndte i Vilhelmsborg Festspilregi, som i dag kan ses på de store danske scener.

Foran og bag scenen: Ikke kun de på scenen er med til at gøre Festspillet til en succes – det er hele holdet, både på og bag scenen, som tilsammen udgør de mange forestillinger. Størstedelen af de frivillige arbejder bag scenen i en eller flere grupper. Service/Boder er de første publikum møder inden forestillingen. Folk i Service/Boder sørger for at anvise på den gratis parkeringsplads, og byder velkommen til en ren og pæn festplads. Her kan publikum nyde købt eller medbragt mad og drikke ude i det grønne inden forestillingen. Håndværksgrupperne Bygge-, Maler-, El-gruppen bygger hele området op og begynder, så snart scenografien er tænkt på plads om vinteren. Sygruppen arbejder ligeledes over vinterperioden, så snart de første kostumedesigns er talt igennem med instruktøren, og de kan i løbet af en sæson sy op til 400 kostumer. Sminken begynder at øve sig i det sene forår, når der tages programbilleder, mens Regigruppen samtidig har været i gang med at indsamle alverdens spændende dingenoter og dippedutter.Teknikken står både for lys og lyd, som også ledes professionelt, og her er rig mulighed for den interesserede til at lære det nyeste udstyr at kende. Sidst, men ikke mindst, er der omdrejningspunktet for ”byen bag scenen”:Tutten, hvor man kan få forplejning og festlig udskænkning under prøver og i spilleperioden ude på festspilspladsen.

10-02-2010 00:03:22


Vilhelmsborg Festspil - Et godt fundament

Samarbejde med kommune og erhvervsliv: Samarbejdet med Århus Kommune og det århusianske erhvervsliv har fra begyndelsen været af vigtig betydning for festspillets eksistens, ikke kun i økonomisk forstand, men også den opbakning og hjælp festspillet møder, når forhindringer skal forceres.Vilhelmsborg Festspil er blevet Byevent i Århus Kommune, og vi håber fortsat at kunne bidrage til et rigt kulturliv i Århus og Østjylland. Nicolai Vammen, borgmester i Århus: “Vilhelmsborg Festspil har siden begyndelsen i 1991 skabt sig et fantastisk godt ry. En imponerende talentmasse af frivillige har sammen med sponsorere og samarbejdspartnere sørget for den ene publikumssucces efter den anden. Forventningerne har været store, og de er altid blevet indfriet. Jeg ønsker de medvirkende og publikum rigtig god fornøjelse med de fremtidige forestillinger”. Marianne Bedsted, musikhusdirektør, Musikhuset Århus:

Gruppeoversigt • • • • • • • • • •

Service/Boder: Ensamble: Bygge/Male: El: Regi: Kostume: Sminke: Lys/Lyd: Tutten: PR/Sekretariat:

VBF-3fløjet-folderNR2.indd 2

juli/august februar/august januar/oktober juli/august marts/august februar/august juli/august juli/august juli/august altid

“Jeg er meget imponeret over det kæmpearbejde, så mange frivillige lægger for dagen hvert eneste år for at skabe disse forestillinger. Jeg fornemmer et stærkt sammenhold blandt de mange medvirkende både på og bag scenen, og det - sammen med en stor talentmasse - er hver gang med til at give forestillinger af høj kvalitet. Det undrer mig ikke, at Vilhelmsborg Festspil har en så stor og trofast en fanskare. Jeg ønsker al mulig held og lykke fremover og glæder mig til at se næste forestilling.” For mere information om festspillet eller andet, kontakt Vilhelmsborg Festspil: Sekretariatet, Dalgas Avenue 12 8000 Århus C, tlf.: 86 76 02 71 - 21 69 02 13, Email: vilhelmsborgfestspil@hotmail.com Web: www.vbf.dk

Layout: Michael K. Kristensen og Tina Præst  ·  Foto: Lars Rubach  ·  Tekstforfatter: Kirstine M. Bauning

Vilhelmsborg Festspil blev stiftet i 1991 af en gruppe entusiastiske århusianere med Jytte & Benny Thrane i spidsen, med stor opbakning fra instruktør Erik Bent Svendlund. Siden hen har mange ildsjæle fundet glæde ved at være en del af Vilhelmsborg Festspil. Festspillet bygger på den frivillige kultur, hvor glæden ved arbejdet og de mange fantastiske mennesker, bærer lønnen i sig selv.Vilhelmsborg Festspil har siden 1991 opsat mange forskellige stykker lige fra de klassiske operetter og syngespil over til moderne og dramatiske musicals. Det er vigtig for festspillet at variere stykkerne for at imødekomme det store publikum og de mange frivillige.

10-02-2010 00:03:27

VBF-3fløjet-folderNR2  

Vi holder til på: Dalgas Avenue 12, 8000 Århus C Hvor skal vi hen, du? Du kan se og få meget mere information på vores hjemmeside: vbf.dk De...