Page 1

magasin katalog 2012

jagt-, fiske- & fotorejser Rejseudbydernes bedste rejser: afrika asien europa australien nordamerika sydamerika

Det bliver ikke nemmere at rejse med våben, og i artiklen

Lån eller lån ikke ses på fordele og ulemper ved jagt med lånevåben

Mange rejsende tager alt for let på

Jagtrejsens tredje ben, hjemsendelse af trofæerne

Hunters Travel ser nærmere på de mest værdifulde

Smart phone apps til rejsen


JagtbogEN | Råbukken er landet!

kre Den si ve! a g e l u j

299,Jagtbogen | Råbukken indeholder 256 sider helt nye jagt- og fiskereportager fra Danmark og landene omkring os.

Mod fremvisning af Jagtbogen | Råbukken tilbyder: Bukkeopsats.dk en gratis trofæopmåling af autoriseret SCI, CIC eller Rowland Ward trofæopmåler Glenn Hegaard til en værdi af 250 DKK.

Læs mere på Netnatur.dk

2


© Wildlifeimage.dk

Velkommen

Hunters Travel 2012 No 1 Copyright © Forlaget Michael Sand Copyright © fotos Michael Sand, Wildlifeimage.dk og rejsebureauerne Copyright © forside Michael Sand Redaktion Michael Sand Grafisk tilrettelæggelse Morten Dyrekilde, Michael Sand og Simon Søgaard Grafisk udførsel Rita Bagdonavičienė Korrekturlæsning Birgit Grønborg og Peter Thisted Tryk Clemenstrykkeriet A/S, Århus Trykt i Danmark 2011 ISBN 978-87-91368-23-3 Udgiver: Forlaget Michael Sand I samarbejde med Netnatur.dk Vi tager forbehold for trykfejl og formuleringsfejl i annonceringsmaterialet og gør læserne opmærksom på, at annoncerne i nærværende katalog skal tjene som første skridt til et konkret tilbud fra de forskellge rejseudbydere i Hunters

Travels første udgave.

Hunters Travel er ikke Det er en god ide at indlede med, hvad man vil, selv om det er mere oppe i tiden at fortælle, hvad man ikke vil. Alligevel vil jeg understrege, at nærværende katalog, magasin eller magasinkatalog ikke er et rejsekatalog i traditionel forstand. Tværtimod. Det er et rejsekatalog i utraditionel forstand. Kataloget er ikke blot en rejseudbyders program, men derimod en samling af rejsebranchens bedste produkter. Vel at mærke krydret med praktiske informationer til de mange jægere, der har opmærksomheden rettet mod de mange muligheder, som også findes uden for Danmark. Nærværende er således det første spadestik til et omfattende jagtrejsemarked, som også ledsages af tilsvarende online marked, der samler og organiserer jagtrejseudbydernes bedste tilbud og muligheder. Uanset om drømmen går til Polen, Sydafrika, South Dakota, New Zealand, Kirgisistan eller Grønland etc. kan man i Hunters Travel se et væld af eksempler og forslag fra katalogets mange annoncører. Mange af tilbuddene vil være sammensat på alternative måder, som åbner bevidstheden om helt nye muligheder og dermed skaber nye jagt-, fiske- og fotodrømme. Af Michael Sand


4


5


Vi t pr ilby ise de r r Na på nu m søf vor ibi ra es a o gt k g fra und Zim Sy er ba daf fas bw rik te e a,

Scandinavian Trophy Transport tilbyder nu opfølgning på dine jagttrofæer – alle vores kunder informeres per email om status på deres trofæer, lige fra vi modtager bookingen, til trofæerne ankommer i Danmark.

· Kontakt til konservator · Lokal transport (afsender land) · Importlicensansøgning · Dip & pack, forsvarlig pakning · Udførsel af transportdokumenter · Obligatorisk forsikring

· Sø-, luft- og biltransport til hele verden · Godkendelse hos Fødevarestyrelsen · Udpakning, indfortoldning · Lokal levering i Skandinavien · Oversættelse · Tags til dine trofæer

Beregn din fragtpris fra Sydafrika online på www.scantrophytrans.com Vi tilbyder faste fragtpriser med søfragt fra Sydafrika, så du kan skræddersy din jagtrejse – du får ingen overraskelser i form af ekstraregninger. Vi er naturligvis også altid parate til at hjælpe med at beregne fragten.

www.ScanTrophyTrans.com · Telefon Danmark +45 87 34 31 01 · Telefon Sverige +46 31 53 85 90 6


Indhold Jagt på jagtsvindel

AUSTRALIEN OG NEW ZEALAND

Side 8-9

AFRIKA

Side 12-14

SYDAMERIKA

Side 28

Jagtrejsens tredje ben Side 30-31

ASIEN

Side 15

Side 34-35

Lån eller lån ikke

Med familien på jagt

Side 18-19

NORDAMERIKA

Side 36-37

EUROPA

Side 20-22

Side 38-39

Konservatorens væste mareridt

Smartphone apps

Side 26-27

Side 40-41

7


Jagt på jagtsvindel Det har været et turbulent efterår for jagtrejsende. Svindel og humbug har kastet grams over begrebet trofæjagt, og spørgsmålet melder sig nu: Hvordan undgår den rejsende at blive snydt?

© Wildlifeimage.dk

Af Michael Sand

8


Når jægere bliver snydt

Efteråret 2011 blev ubehageligt for alle, der på den ene eller anden måde er i berøring med begrebet trofæjagt. I mange år har vi slået på trommer for, at indtægterne fra trofæjagt er den væsentligste årsag til, at der stadig kan opleves levestærke vildtbestande til glæde for både jægere og ikke jægere. Men hvor der er penge, er der også svindlere og plattenslagere. Det kunne internetmagasinet Netnatur.dk sandsynliggøre, da det under benævnelsen ”Når jægere bliver snydt” satte fokus på en række grove overtrædelser af alment gældende jagtetiske regler. Med hjælp fra blandt andre brancheforeningen Danske Jagtrejsearrangører (DJA) og Nordisk Safari Klubs formand Jens Kjær Knudsen kom Hunters Travel: Hvordan undgår man som kunde at blive regulært snydt ved f.eks. at bestille en jagtoplevelse på fri vildtbane, som viser sig at hvile på nyudsat vildt? Kan du give eksempler på, hvornår advarselslampen bør begynde at blinke! Kasper Andersen, DJA: Det er en god regel at sætte sig for ikke at sælger jagt til revirer, man ikke selv har gæstet som aktiv jæger. En revirbeskrivelse fra en samarbejdspartner i et fjernt land er ikke tilstrækkeligt. Man bør kende de revirer man sender sine kunder til, så man præcis ved, hvad man sælger! Som jæger og udbyder af jagt og jagtrejser må man forvente, at man har en vis indsigt i vildtets biologi, både fysiologisk og adfærdsmæssigt. Besidder man derforuden en smule sund fornuft, vil disse ting jo ikke ske. Hunters Travel: Hvad vil man i branche-foreningen DJA gøre for at komme regulært svindel til livs? Vil man f.eks. fortsat kunne være medlem af DJA, hvis man sælger jagtrejser, der åbenlyst strider mod etisk forsvarlig jagt.

flere ubehagelige sider af jagtrejsebranchen frem i lyset. Udover såkaldte ”dåseløver” og udsatte staldhjorte stillede magasinet især skarpt på et netværk i Ungarn, der tilsyneladende har valgt at gøre den mest karikerede jagtmodstand til skamme. Selv om vi endnu mangler den rygende pistol, har flere danske øjenvidner berettet om bedøvede og kastrerede råbukke udsat på den såkaldte frie vildtbane umiddelbart før den intetanende trofæjæger kom forbi og nedlagde sit livs buk. En jæger skød sågar 18 guld-, 5 sølv- og 3 bronzemedaljebukke på tre dage. Samme netværk har forsøgt at sælge tøjrede og udlevede cirkusbjørne til afskydning i Rumænien. Naturligvis under dække af, at det var ægte, fritKasper Andersen, DJA: Vi må som forening tage diskussionen op om, hvordan vi skal forholde os, hvis nogen af vore medlemmer fortsat sælger rejser, der ”åbenlyst strider mod etisk forsvarlig jagt”. Efterhånden er alle vel vidende om, at der foregår ting i jagtrejsebranchen, som er særdeles uheldige for os, hvis vi ikke forholder os til dem, tager bladet fra munden, og for nogen kollegers vedkommende ændre adfærd og gøre noget ved sagen. Vi kan ganske enkelt ikke tåle at være formidlere af jagt på dyr opdrættet i fangenskab, kunstigt fodret med vitaminer osv. som udover at medføre unaturlige, enorme og abnorme trofæer også medfører adfærdsændringer og adfærdsbegrænsninger, der gør, at dyrene på ingen måder er i stand til at leve og overleve i den vilde natur uden for fangenskab og uden adgang til fodertrug. For at komme svindlen til livs kan vi som brancheorganisation kun opfordre til, at vores medlemmer udviser stor agtpågivenhed, skepsis og efterlever ovenstående, så burde problemet være historie, for naturligvis skal vi holde os væk fra

levende bjørne, der blot havde valgt at gå sanseløse rundt om et stor træ. Alle i branchen virker til at være enige om, at netværket har været meget skadeligt for branchens renomme og ikke mindst for trofæjagt som begreb og middel i den globale naturbevarelse. Spørgsmålet er nu: Hvad kan branchen gøre for, at historien ikke gentager sig. Hvordan kan man modvirke, at vi - og jagtens modstandere ikke mindst - igen kan læse om overtrædelse af de jagt- og dyreetiske regler alene i bestræbelserne på at fremelske store trofæer til oftest uvidende jægere. Hunters Travel har rettet spørgsmålene videre til Kasper Andersen, formanden for det nystiftede DJA.

dåseløverne og de bedøvede og udsatte bukke i Ungarn. Og vi skal fortælle kunderne, at vi ikke markedsfører abnorme kronhjorte i Ungarn eller på New Zealand eller andre steder, men at man kun vil sælge den rene vare. Nogen har så sagt til mig, at der vel ikke er den store moralske forskel på den jagt, der foregår på antiloper i hegnene i Afrika og på udsatte trofædyr i Ungarn. En væsentlig forskel er, at dyrene ikke er bedøvede. De vokser for de flestes vedkommende op i hegnene, og den helt afgørende forskel for mig er, at dyrene vi jager i hegnene i Afrika kan klare sig selv, de kan overleve i naturen, og de har deres naturlige sanser og adfærd 100% i behold. Hunters Travel: Hvordan ser DJA på de eksisterende trofæopmålingslister efter det er sandsynliggjort, at flere top-trofæer er nedlagt under falsk varedeklaration. Kasper Anderen, DJA: Vi vil som forening opfordre bl.a. Nordisk Safariklub og andre trofæopmålende institutioner til at overveje, hvordan de vil forholde sig til opmåling af trofæer, som er nedlagt under falsk varedeklaration.

9


afrika

Eskildsen Safari

Sydafrika Sæson:

Eskildsen Safari

Sydafrika Jan

nnnnnnnnnnnn

Dec

Sæson:

Jan

nnnnnnnnnnnn

Dec

Gnu og impala

Jagt og safari i Sydafrika

For at give danske jægere mulighed for at komme på jagt i Sydafrika til en overkommelig pris, har vi lavet en speciel pakkepris baseret på en gruppe på 4 jægere, der rejser og jager sammen.

Jagt og safari i Sydafrika Safari i Sydafrika er en stor oplevelse, uanset om den foregår med det formål at jage og skyde noget vildt, eller den foregår som almindelig turist med kikkert, fotografiapparat eller videokamera eller om dyrene bare nydes og oplevelserne gemmes i hukommelsen. Kombiner interesserne og vær sammen med hele familien eller en gruppe gode venner om storslåede oplevelser i den unikke natur: Tag på jagt nogle dage, på safari andre dage og oplev i det hele taget et fascinerende land sammen med dem, du holder af. Se oplysninger og alle priser på hjemmesiden og få et konkret tilbud om en rejse, hvor alle jeres ønsker bliver opfyldt.

Få en god jagtoplevelse sammen med gode kammerater på en hyggelig 7-dages tur med 5 jagtdage inkl. 1 Blue wilderbeest tyr (gnu) og 1 Impala buk. Der vil være mulighed for at skyde andre arter efter prisliste. Ekstra jagtdage kan aftales ved bestillingen.

Priser for ikke-jægere: Voksne: 800 DKK pr. dag / Børn u/10 år: 500 DKK pr. dag Priser for jægere og ledsager: Pris ved jagt 2:1 inkl. professionel jæger: 1.200 DKK pr. dag/jæger Pris ved jagt 1:1 inkl. professionel jæger: 1.700 DKK pr. dag Ledsager uden riffel: 600 DKK pr. dag

Inkluderet: • 7 dages tur med 5 jagtdage (1:2) • Ophold med helpension i luksuscamp • Trofæafgifter på 1 Blue wilderbeest tyr (gnu) og 1 Impala buk • Professionel jæger med bil, sporer og skinner • Helpension og softdrinks • Tøjvask • Skinning, dipping samt levering af trofæer til konservator www.eskildsensafari.dk ke@ascon.dk +45 20 66 90 80

12

Ikke Inkluderet: • Flybillet Johannesburg t/r (pris ca. 6.000 DKK) • Drikkevarer ud over softdrinks • Drikkepenge • Trofæafgifter ud over de nævnte trofæer • Hjemtransport af trofæer

Pris pr jæger 10.000,- DKK

Inkluderet:

Ikke Inkluderet:

• 6 dage i luksuscamp for 2 voksne + 2 børn • Helpension og softdrinks • Tøjvask • 1 jæger med 3 jagtdage 1:1 • Professionel jæger, sporer og skinner • Behandling og levering af trofæer til konservator

• Flybillet Johannesburg t/r • Drikkevarer ud over softdrinks • Drikkepenge til personale • Trofæafgifter • Hjemtransport af trofæer

www.eskildsensafari.dk ke@ascon.dk +45 20 66 90 80

Pris 18.900,- DKK (i alt for 4 personer)


afrika

Matswani Safaris

Sydafrika

Sæson:

Jan

Ny-jæger pakkerejser med 3 afrikanske trofæer

nnnnnnnnnnnn

Rejseprogram (se www.matswani.com for alle detaljer)

Denne rejsetype er specielt udviklet til ny-jægere og mindre erfarne riffeljægere. 8 dages grupperejse til Sydafrika m. holdleder (4 jagtdage 2:1). I samarbejde med udvalgte lokale jagtforeninger og jagttegns-lærere laves nu et jagtrejse arrangement til Sydafrika. Der satses bredt på de mindre erfarne riffeljægere. Prisen er holdt på et meget konkurrencedygtigt niveau og indeholder en grundpakke af trofæer til førstegangsjægeren. På hvert hold deltager en holdleder (skydeinstruktør) som også deltager i planlægningen af rejsens indhold og detaljer. Basis indhold og vilkår er en standard Matswani 8 dages jagtgrupperejse med program og trofæpakke som nedenfor. Rejsen er kun åben for riffel-jægere med dansk jagttegn. Intet krav om bestået riffelprøve.

Afrejse er altid på onsdage fra København og man er retur i København onsdag ugen efter. Afgange fra Billund kan arrangeres efter nærmere aftale (merpris må påregnes). Tjek www.matswani.com for afgange. Før afrejse: Ca. 4-5 uger før afrejse samles holdets deltagere en eftermiddag på en skydebane med 100 og 200 meter samt med løbende vildt. Skydeinstruktør (holdleder) samt en repræsentant fra Matswani Safaris deltager. Efter træningen samles holdet til kick-off møde, hvor alle detaljer vedr. rejsen gennemgås, trofæ-ønsker fastlægges og spørgsmål afklares. Dag 1: Afrejse fra København (egne våben kan medbringes på flyselskabets betingelser og priser) Dag 2: Ankomst til Johannesburg om formiddagen, transfer til Matswani, velkomst og foredrag om jagtforhold i Afrika herunder skydning til afrikansk vildt (jagtleder og instruktør). Velkomstmiddag i Matswani’s Trofæmuseum sammen med de professionelle jægere (PH). Dag 3: Inden første jagt er der skydebane-træning med instruktør. Om aftenen er der evaluering af dagens begivenheder (fællesmøde i Matswani’s Trofæmuseum). Dag 3, 4, 5 og 6: Jagt. Dag 6 aften: Papirarbejdet færdiggøres og konservatorarbejde bestemmes m.m. Dag 7: På afrejsedagen arrangeres trofæparade, en guidet fotosafari tur rundt i Matswani-reservatet samt en uforglemmelig bush brunch, hvorefter kursen sættes mod Johannesburg Lufthavn. Dag 8: Hjemkomst til København om eftermiddagen.

Inkluderet:

Ikke Inkluderet:

• Flybillet tur/retur inklusive skatter og afgifter. • Dansk holdleder/skydeinstruktør. • Skydebanearrangement i Danmark og Sydafrika. • Kick-off møde og forberedelse i Danmark. • Trofæpakke med 1 impala < 20”, 1 blesbuck og 1 warthog. • Trofæpakken kan frit konverteres til andre vildtarter ifølge gældende prisliste. • 4 jagtdage i henhold til programmet 2:1. • 5 overnatninger i delt dobbeltværelse på Matswani Elephant Lodge 5*. • Fuld pension under opholdet med madoplevelser i særklasse. • Frie drikkevarer under jagten. • Professionel jagtfører (PH) 2:1 og tracker. • Al persontransport i Sydafrika inkl. transfer t/r Johannesburg lufthavn. • Professionel skinning samt klargøring af trofæer til vores konservator. • Transport inklusive transportforsikring af trofæer til vores konservator. • Jagttilladelse i Sydafrika.

• Trofæafgifter m.m. ifølge prisliste og gældende rabatordninger. • Konservatorarbejde ifølge prisliste. • Hjemsendelse af trofæer samt evt. told og andre statslige afgifter. • Tillæg for enkeltværelse 3.500 DKK som opkræves hjemmefra. • Tillæg 350 Euro for jagt 1:1 alle 4 jagtdage. • Drikkevarer på Matswani Elephant Lodge samt drikkepenge. • Leje af våben i Sydafrika (15 Euro pr. dag) plus ammunition. • Rejseforsikring inklusive dækning for vådeskudsulykker. • Evt. tillægsforsikring for erstatningsjagt. • Veterinær certifikat (35 Euro) og Nature Conservation (45 Euro). • Handlingtillæg for at medbringe eget våben. Afhængig af flyselskab afregner man 75-100 Euro pr. vej enten i lufthavnen (KUN kreditkort) eller via vores billetkontor (vil blive opkrævet på faktura).

www.matswani.com

Pris

carsten@matswani.dk

inkl. fly og trofæ pr. jæger v. jagt v. 2:1

+45 40 17 73 22

Dec

15.990,- DKK

13


afrika

Matswani Safaris

Sydafrika

Sæson:

Jan

nnnnnnnnnnnn

Dec

9 dages kombirejser med jagt og fotosafari Denne rejsetype er specielt udviklet til familier, hvor et fleksibelt program byder på både jagt, fotosafari, udflugter og kulturindtryk. Dette er den ideelle rejse for dig som vil have 3-5 dages jagt 1:1 og her er alle muligheder for at tage din ledsager eller familie med på rejsen. Deltagere som ikke selv vil jagte kan frit vælge at tage med som observatør på jagten, tage på fotosafari eller deltage i spændende udflugter med flotte naturoplevelser. Kort og godt .... en fantastisk mulighed for at få et bredt indtryk af, hvad Sydafrika byder på, og til en særdeles fornuftig pris. Matswani Private Reserve er på ca. 4.000 ha og ligger ca. 3 timers kørsel nord for Johannesburg oppe på Waterberg plateauet i malariafrit område. Rejsen er udviklet i samarbejde med vores søsterselskab Store Verden, som er en af Danmarks største fotosafari operatører i Sydafrika med egne lodger og danske guider tilknyttet. Som standard indgår der 3 hele jagtdage 1:1. I god tid forinden afrejsen indbyder Matswani Safaris til et kick-off møde hvor rejsens praktiske detaljer gennemgås, du får svar på dine spørgsmål, du kan møde andre rejsedeltagere og trofæer kan studeres. Vi sætter en ære i at du bliver grundigt forberedt til rejsen.

Inkluderet:

carsten@matswani.dk +45 40 17 73 22

14

Dag 1: Afrejse hver tirsdag næsten hele året rundt fra København eller Billund med en mellemlanding i Europa inden rejsen går videre mod Johannesburg. Her modtages man af vores guider og der køres direkte til hotellet i Pretoria. Dag 2: Om formiddagen guidet busrundtur i Pretoria med stop ved Voortrekker Monumentet, som giver et fascinerende indblik i Sydafrikas historie. Ankomst til Matswani midt på eftermiddagen. Dag 3: Mulighed for en ekstra jagtdag eller man tage med på fotosafari. Om aftenen møder vi vores PH (Professional Hunters) og besøger Matswanis Museum med fuldudstoppede afrikanske vildtarter. Dag 4, 5 og 6: Jagt 1:1 alle dage. Ledsagerne kan enten deltage i jagten som observatør/fotograf, slappe af i lodgen eller deltage i Store Verdens omfattende dagsprogram. Dag 7: Mulighed for en ekstra jagtdag eller man kan deltage i heldagsudflugten til Pilanesberg Nationalpark som rummer ”The Big Five”: Elefant, næsehorn, bøffel, løve og leopard. Dag 8: Om formiddagen arrangeres trofæparade samt en uforglemmelig bushbrunch, hvorefter kursen sættes med Johannesburg Lufthavn. Dag 9: Hjemkomst midt på eftermiddagen.

Ikke Inkluderet:

• Flybillet tur/retur inklusive skatter og afgifter. • Overnatning i delt dobbeltværelse på hotel i Pretoria. • Guidet rundtur i Pretoria. • Syv overnatninger i delt dobbeltværelse på Matswani Lodges 5*. • Fuld pension under hele opholdet med madoplevelser i særklasse. • Frie drikkevarer under jagten. • 3 jagtdage 1:1. To ekstra jagtdage kan tilkøbes. • Professionel jagtfører (PH) 1:1 og tracker. • Al persontransport i Sydafrika inkl. transfer t/r Johannesburg lufthavn. • Mulighed for ledsagers deltagelse under jagten. • Professionel skinning samt klargøring af trofæer til vores konservator. • Transport inklusive transportforsikring af trofæer til vores konservator. • Guidede fotosafariture i Matswani reservatet. • Trofæ parade og champagnebrunch på Kudu Rock. www.matswani.com

Rejseprogram (se www.matswani.com for alle detaljer)

• Mindre tillæg fra andre lufthavne end København/Billund. • Trofæafgifter m.m. ifølge prisliste og gældende rabatordninger. • Hjemsendelse af trofæer samt evt. told og andres statslige afgifter. • Tillæg 150 Euro/ekstra jagtdag ud over programmets 3 dage. • Tillæg for enkeltværelse 3.500 DKK som opkræves hjemmefra. • Drikkevarer i bar og lodge på Matswani samt drikkepenge. • Leje af våben i Sydafrika (15 Euro pr. jagtdag) plus ammunition. • Rejseforsikring inklusive dækning for vådeskudsulykker. • Evt. tillægsforsikring for erstatningsjagt. • Veterinær certifikat (35 Euro) og Nature Conservation (45 Euro). • Ekstra udflugter – se www.matswani.com • Tillægsrejser Cape Town, Port Elizabeth, Sun City, Victoria Falls o.a.

Pris Pr. jæger: 16.900,- DKK (inkl. aconto 4.000 DKK trofæer) Pr. voksen ledsager: 12.900,- DKK Pr. barn under 12 år: 8.990,- DKK


sydamerika

B&H Jagtrejser

Argentina Sæson:

B&H Jagtrejser

Argentina Jan

nnnnnnnnnnnn

Dec

Sæson:

Jan

nnnnnnnnnnnn

Dec

Duejagt i Argentina

Kronhjort og black buck i Argentina

Duejagt i Argentina er for haglbøssejægere, som ikke kan få nok duejagt. Her er der chance for at selv de umættelige kan blive mætte.

Vi har sammen med vores kontakt Martin Telleria sammensat en interessant jagtpakke i La Pampa bestående af hhv. kronhjort og den underskønne Black Buck.

Selve jagtområdet ligger i Santa Rosa, hvilket vil sige i et af Argentinas største landbrugsområder. Dog er nogle af disse områder braklagte og til disse områder trækker der hver dag tusindvis af duer. Der er flere jagtbare duearter, men duerne er typisk på størrelse med tyrkerduen, som vi kender fra bl.a. Danmark. Man kan forvente omkring 1.000 skud om dagen. Eller flere hvis ellers skulderen kan holde til det. Vores duejagts-pakke består af fire jagtdage. Områderne findes ca. 1 times kørsel fra campen, og der vil være mad og drikkevarer til hele dagen. Midt på dagen holdes en middagspause og eventuelt en afslappende middagslur. Under jagten har hver jæger en personlig oppasser(birdboy), som udover at vide alt duejagt også hjælper og vejleder jægeren under selve jagten. For at hele dette store setup kan fungere optimalt skal der være min. 5 deltagere og max. 8 deltagere. Det er muligt at få et tilbud på eks. ekstra dag med jagt på ænder.

Inkluderet: • Transport til og fra Buenos Aires i luksusbus. • 4 fulde jagtdage 1x1 • 5 dages ophold • 1.000 patroner pr. deltager

www.jagt.nu hunting@bhh.dk +45 49 70 34 05

Ikke Inkluderet:

Inkluderet:

Ikke Inkluderet:

• Drikkepenge ca. USD 50 pr. dag pr. person • Patroner USD 12-15 pr. pakke med 25 stk. • Fly t/r med Lufthansa ca. 8.500 DKK • Forsikring • Våbentransport m/ fly.

• 7 dages jagt med guide 1/1 • Trofæafgift på en kronhjort mellem 210 og 230 SCI • 1 Black buck mellem 52 & 57 SCI • Alle måltider og drikkevarer, • Logi på Ranch • Skinning og saltning af trofæer • Klargørelse af trofæer til konservator • Al transport til og fra samt i jagtrevir

• Fly t/r København Buenos Aires (ca. 8.500 DKK) • Jagtlicense La Pampa 450 USD • Drikkepenge

Pris 10.850,- DKK

www.jagt.nu hunting@bhh.dk +45 49 70 34 05

Pris 39.417,- DKK

15


29 x 35 cm, 416 sider

EN ENESTÅENDE FOTOBOG I STORT FORMAT OM DEN MANGFOLDIGE NATUR PÅ FORSVARETS AREALER

Forhandles hos landets boghandlere og på Netnatur.dk


Lån eller

lån ikke © Wildlifeimage.dk

Brug af lånevåben bliver efter meget at dømme mere og mere almindeligt under en række forskellige jagtrejser, men hvornår skal man insistere på at medbringe sit eget våben, og hvornår bør man i stedet foretrække at låne? Af Per Kauffmann 18


Lån af våben på rejsen

Mange jægere, der tager på rejse i udlandet, er aldrig i tvivl om, hvorvidt der skal medbringes egne våben eller ej. For naturligvis skal der det. Uanset hvor besværligt det end måtte være og uanset hvilke omkostninger, der er forbundet dermed. Anvendelse af eget jagtvåben er en vigtig del af selve jagtoplevelsen. Jagten er ikke nogen fornøjelse, hvis den gennemføres med lånte våben. For andre er våben et redskab, der gør en jagtoplevelse mulig. Frigjort fra følelsesmæssige bånd til deres våben, overvejes det gang til gang, hvilken løsning der er den mest fornuftige: skal eget våben medbringes eller skal der lånes våben på stedet? Enkelte jægere rejser mere eller min-

Jagtrejsearrangørens 10 råd om våbenleje 1. Transportform På en rejse i egen bil er det oftest

ikke det store besvær at medbringe våben. Med fly stiller det sig helt anderledes. Flere flyselskaber nægter at tage jagtvåben med om bord, og hos andre kan det koste mellem 1.000 og 2.500 kroner at medbringe våben, især hvis der er en eller flere mellemlandinger undervejs.

2. Transit/mellemlanding Flere og flere lande ønsker ikke vå-

ben i transit, for eksempel kan man ikke mellemlande i England med våben, hvis man er på vej til en række afrikanske, østeuropæiske og asiatiske rejsemål. Mellemlanding i Holland er for nylig blevet stærkt besværliggjort og helt umuligt for buejægere.

3. Jagtlandets restriktioner Hvad er mulighederne for overho-

vedet at indføre våben i det pågældende land? Nogle steder er det slet ikke muligt at indføre våben, andre steder er det meget besværligt (eksempelvis Australien). Til gengæld er der også en lang række rejsemål, hvor det er helt problemfrit at indføre våben.

4. Rejsens længde Turens længde er af stor betydning

for overvejelsen. Jo kortere tur, jo

dre konsekvent uden våben for dermed at komme de problemer i møde, der kan opstå, når man rejser med jagtvåben. Det er navnlig stigende problemer med flyselskaber, lufthavne, transitlande og bureaukrati, som betyder, at der er flere og flere i den sidste kategori. Beslutningen falder oftere og oftere ud til lånte våbens fordel, da nævnte problemer vejer for tungt, selv om langt de fleste naturligvis altid vil foretrække at skyde med egne våben. Vi bringer en liste over nogle vigtige overvejelser, før der træffes en beslutning, næste gang en rejse arrangeres.

mere skal man overveje at låne et våben. En tre ugers turne, hvor der skal jages på flere lokaliteter, kalder på ens eget våben. En kortere tur med jagt på kun en enkelt lokalitet måske i mindre grad.

5. Tidsspilde og stress Der er talrige eksempler på timevis

af spildte timer og forhøjet stressniveau i lufthavnene, når man rejser med våben, og det hænder, at man ikke når det planlagte fly. Herudover er der eksempler på, at våben kommer stærkt forsinket, beskadiget eller ødelagt frem.

6. Forventet antal skud Er der tale om forventeligt ganske

få skud, trækker det i retning af at spare besværet med at medbringe våben. Regner man med at skulle afgive mange skud, trækker det naturligvis i den modsatte retning.

7. Skuddenes sværhedsgrad Er der tale om lange skud, hur-

tige skud (som ved drivjagt) eller vanskelige skud i dårligt lys eller bjergrigt terræn, vil man som regel stå sig ved at bruge sit eget våben. Når situationen er presset, går det som regel bedre med den vante riffel, hvor håndteringen sidder i rygraden. Er der tale om jagt med haglgevær, hvor skuddet normalt er mere instinktivt, kan det være vanskeligere at låne et haglgevær, der passer lige så godt som ens eget.

8. Kalibervalg Har man ikke riffel i ”den perfekte” kaliber til f.eks. storvildtjagt og derfor overvejer at anskaffe sig ny riffel, er der i høj grad grund til at tænke på at leje i stedet. Mange af de kalibre, vi normalt anvender herhjemme, anses for at være i underkanten til jagt på større og skudstærkt vildt. I andre sammenhænge anses vi for at være ”overgunned”.

9. Jagtlandets våbentraditioner I en del lande kan man ikke forvente

at kunne låne en kvalitetsriffel med en tilsvarende optik. Til gengæld ligger det også fast, at andre destinationer kan levere både talrige og velfungerende våben af enhver tænkelig art. Undersøg mulighederne for lån af kvalitetsvåben og især muligheden for at vælge mellem flere forskellige våben, inden beslutning træffes.

10. Prisen for at leje våben Det er som regel ikke dyrt at leje vå-

ben som en del af jagtarrangementet. Mange steder er det helt gratis, andre steder koster det mellem 100 og 200 kroner pr. jagtdag. Der er dog steder, hvor udleje af våben er sat i system og hvor en kvalitetsriffel med tilsvarende optik koster op til 600 kroner pr. jagtdag. Det er dog et af de punkter, der normalt kan være fornuftig at forhandle på plads med arrangøren inden afrejsen.

19


nordamerika

Alaska

Jagt i USA

Jan

nnnnnnnnnnnn

Dec

Moose, grizzly, caribou og ulv

12 dages jagt i den vestlige del af Alaska efter moose, grizzly og ulv. Der kan yderligere skydes sortbjørn, caribou og jærv. Det er den ultimative jagt for jægere med hår på brystet og vilje til at arbejde for trofæerne. Høj succesrate for moose over 60 tommer og du kan regne med adskillige skudchancer til grizzly. Du flyver til Anchorage og derfra videre med rutefly til Bethel, hvor du afhentes i et bushplane og flyves ud til lejren. Under jagten bor du i telt, men som oftest har din guide sit eget med. Du skal forvente at gå langt hver dag, men for det meste er terrænet fladt og nemt at gå i.

Inkluderet:

Ikke Inkluderet:

Jagt 1:1, ophold, forplejning, trofæafgift uanset størrelse, jagttegn og licens, basisdrikkepenge til guiderne, fly fra København til Anchorage og videre til campen med bushplanes.

Der kan skydes sortbjørn, caribou og jærv for yderligere trofæafgift.

Pris

www.jagtiusa.dk per@luneborg.com

139.000,- DKK

+45 40 51 61 38

(ved USD 5.40)

Texas

Jagt i USA

Jan

nnnnnnnnnnnn

Dec

Desert mule deer og mankefår

6 dages jagt i den vestlige del af Texas, medio november/ primo december, hvor hjortene er i fuld brunst men vejret stadigvæk er lunt. I pakken er der en desert mule deer hjort, en javelina, et vildsvin og fri afskydning af puma, bobcat, coyote og ørkenræv. Udelukkende free range jagt på privat ranch. Herudover kan der skydes store mankefår for en mindre trofæafgift. Våben stilles til rådighed men du kan også medbringe dit eget. Ingen specielle konditionskrav. Der er plads til 4-5 jægere, og Per Kauffmann deltager som rejseleder på hele turen. Vi flyver til El Paso i Texas og kører i en lejet truck til ranchen.

Inkluderet:

Ikke Inkluderet:

Jagt 1:1, ophold, forplejning, trofæafgift for mule deer hjort uanset størrelse samt det nævnte vildt, jagttegn og licens, basisdrikkepenge til guiderne, fly fra København, lejebil og dansk rejseleder.

Trofæafgift for vildt udover det angivne. Mankefår uanset størrelse koster USD 1.500.

Pris

www.jagtiusa.dk per@luneborg.com +45 40 51 61 38

39.900,- DKK (ved USD 5.40)

Idaho

Jagt i USA

Jan

nnnnnnnnnnnn

Dec

Puma, bobcat, coyote og ulv

6 dages effektiv jagt på puma i Rocky Mountains (Idaho eller Utah) i perioden 1. december-1. marts. Jagten foregår ved at der søges efter spor i sneen tidligt på dagen ved hjælp af snowmobiles og trucks. Når et spor er lokaliseret, sættes toptrænede hunde på. Findes ingen spor om morgenen, kan du jage coyote (prærieulv) ad libitum uden trofæafgift. Du kan jage bobcat når pumaen er skudt for en lille merpris, ligesom der kan arrangeres jagt på ulv under gunstige omstændigheder. Du flyver til Salt Lake City i Utah, hvor du afhentes og køres til jagtområdet. Ingen specielle konditionskrav.

Inkluderet:

Ikke Inkluderet:

Jagt 1:1, ophold, forplejning, trofæafgift for puma uanset størrelse, trofæafgift for coyote, jagttegn og licens, basisdrikkepenge til guiderne, fly fra København.

Trofæafgift for bobcat og ulv. Eventuelt ophold før/efter jagten.

www.jagtiusa.dk per@luneborg.com +45 40 51 61 38

20

Pris 45.900,- DKK (ved USD 5.40)


nordamerika

Jagt i USA

Nebraska Sæson:

Jagt i USA

Texas Jan

nnnnnnnnnnnn

Dec

Sæson:

Jan

nnnnnnnnnnnn

Dec

Brunstjagt på whitetail og mule deer

Whitetail, javelina, predators og svin

6 dages jagt. En unik mulighed for at jage både whitetail hjort og muledeer hjort på samme tid og samme sted. Da der er tale om jagt i brunstperioden, er der yderligere lagt op til fantastiske oplevelser i en unik og meget varieret natur. Har du tidligere oplevet brunstjagt på hjorte, ved du hvad der er i vente. Det er muligt at skyde en whitetailhjort i sølvmedaljeklasse samt en repræsentativ mule deer hjort. Du kan også vælge at skyde to whitetail hjorte. Succesraten er enorm og almindeligt skydende vil ikke have problemer at få de to trofæer i hus. Der kan yderligere skydes to whitetail hundyr og coyote (prærieulv) kan skydes gratis i forbindelse med hjortejagt. Når hjortene er nedlagt er der arrangeret 2 dages småvildtjagt på agerhøns, to forskellige arter grouse, fasan, harer og præriehunde. Denne jagt er med i prisen. Jagten finder sted medio november og foregår på en 11.000 acre privat ranch i den nordlige del af Nebraska. Ingen områder er hegnede. Der jages både fra highseat og ved spot & stalk. Der vil normalt ikke være tale om lange skud, og der er heller ingen specielle krav til kondition. I forbindelse med rejsen besøger vi en af de store jagtbutikker (Cabelas), hvor der kan spares mange penge på udstyr. Våben af god kvalitet stilles til rådighed men du kan også medbringe dit eget. Der er plads til 4-5 jægere, og Per Kauffmann deltager som rejseleder på hele turen. Vi flyver til Denver i Colorado, hvor vi overnatter. Næste dag besøger vi jagtbutikken og kører i en lejet truck til Valentine i Nebraska og gør klar til jagten de næste 6 dage. Udover det der indgår i pakken, er der yderligere muligheder for jagt i omegnen på bisonokse (typisk langt over guldkravet), Elk/ wapiti i medaljeklasse (vildthegn) og trofækalkun, ligesom der er mulighed for en individuel jagtdag på prærieulv med rovdyrkald.

6 dages hæsblæsende jagt i perioden 1. oktober til 15. februar på whitetail hjort, javelina (halsbåndssvin), vildsvin samt predators (coyote, bobcat, ørkenræv, vaskebjørn og ringtail cat). Vejret i Texas er på dette tidspunkt som en dansk sommer når den er bedst, og der jages i en bred variation af habitater, herunder ørken, kratskove og dyrkede områder. Med i pakken er en whitetail hjort (op til sølvmedalje), to javelina, to vildsvin og ubegrænset mængde predators. Udover jagt i gry og skumring er der mulighed for to dages nattejagt på predators og svin. Alle dage er der jagt morgen og aften, hvor der hovedsageligt jages whitetail hjort og svin. Det foregår både fra highseat og spot & stalk. På disse tidspunkter kommer der ofte coyote for, og de kan skydes uden beregning. Halsbåndssvin er dagaktive og her foregår jagten næsten altid ved at gå rundt på grusvejene og checke små lysninger i krattet. Der er en stor bestand af både svin og halsbåndssvin i området. Med hensyn til jagt på predators, foregår det bedst om natten fra en mobil highseat, og med anvendelse af kunstigt lys og rovdyrkald. Coyoter og ræve er talrige og der kan forventes en del skudchancer. Bobcat er lidt sværere at forudsige. Du flyver til San Antonio i Texas, hvor du afhentes af outfitteren og kører direkte på jagt. Våben i god kvalitet kan lejes på stedet, men du kan også medbringe dit eget. Ingen specielle krav til kondition. Indkvartering i eget hus og rigelig forplejning. Der kan arrangeres yderligere jagt på free range axis og free range black buck, samt en række ”eksotiske arter” i meget store vildthegn, herunder addax, elk, nilgai, bison, mankefår, scimitar oryx, watusi, barasingha, en række geder og får samt de fleste øvrige afrikanske antilopearter.

Inkluderet: Jagt 1:1, ophold, forplejning, trofæafgift for 2 hjorte uanset størrelse, 2 hundyr, coyote og småvildt, jagttegn og licens, basisdrikkepenge til guiderne, fly fra København, dansk rejseleder. www.jagtiusa.dk per@luneborg.com +45 40 51 61 38

Ikke Inkluderet: Trofæafgift for bisonokse, elk/wapiti eller kalkun.

Pris 48.600,- DKK (ved USD 5.40)

Inkluderet: Jagt 1:1, ophold, forplejning, trofæafgift for det nævnte vildt, jagttegn og licens, basisdrikkepenge til guiderne, fly fra København, al øvrig transport. www.jagtiusa.dk per@luneborg.com +45 40 51 61 38

Ikke Inkluderet: Trofæafgift for vildt udover det angivne. Ønsker du at skyde medaljehjort vil der være et tillæg.

Pris 48.600,- DKK (ved USD 5.40)

21


nordamerika

North Safari

Grønland Jan

nnnnnnnnnnnn

Dec

Sommer moskus jagt

4 dages jagt i Kangerlussuaq i Vest Grønland. Oplev den arktiske vildmark og indlandsisen på moskusjagt i juli. Vi har 100 % succes på vores moskusjagter og vi kan tilbyde en natur og jagtoplevelse i verdens ”last frontier” med gletcher og indlandsis som kulisser. Du vil bo i vildmarken i jagtcamp med kanvastelt og feltseng. Jagten sker til fods i tundra og bjergterræn du skal være i god fysisk form og selv kunne bære dit trofæ til jagtcamp, ca. 20 kilo over lang afstand, ca. 4-8 km. Transport til jagt camp sker på ATV, 4x4 bil eller båd, alt afhængig af jagtområde.

Inkluderet:

Ikke Inkluderet:

Jagt 2:1 guidning, ophold i jagtcamp, moskus licens, tur til indlandsisen, fuld forplejning og transport.

Flybillet København – Kangerlussuaq og hotelophold før afrejse.

www.northsafari.com thomas@northsafari.com +299 84 14 84

North Safari

Pris 18.000,- DKK

Grønland Jan

nnnnnnnnnnnn

Dec

Efterårs rensdyr jagt

4 dages jagt i Kangerlussuaq i Vest Grønland. Oplev den arktiske vildmark og indlandsisen på rensdyrjagt i september. Vi har god succes på vores rensdyrjagter og vi kan tilbyde en natur- og jagtoplevelse i verdens ”last frontier” med gletcher og indlandsis som kulisser. Rensdyrjagt på store trofæbukke er ”rigtig” vildmarksjagt, vi trekker over store afstande til rensdyrflokkene i højlandet. Vi lægger vores camp efter rensdyrenes vandringsruter. Jagten sker til fods i tundraog bjergterræn du skal være i god fysisk form og selv kunne bære trofæ og kød sammen med outfitter til jagtcamp, ca. 20 kilo over lang afstand, ca. 4-8 km. Transport til jagt camp sker på ATV, 4x4 bil eller båd, alt afhængig af jagtområde.

Inkluderet:

Ikke Inkluderet:

Jagt 1:1 guidning, ophold i jagtcamp, rensdyrlicens, tur til indlandsisen, fuld forplejning og transport.

Flybillet København – Kangerlussuaq og hotel ophold før afrejse.

www.northsafari.com thomas@northsafari.com +299 84 14 84

North Safari

Pris 18.000,- DKK

Grønland Jan

nnnnnnnnnnnn

Dec

Fjeldørred fiskeri i august

5 dages fjeldørred fiskeri i Robinson River i Vest Grønland. Oplev den arktiske vildmark og indlandsisen på spinnefiskeri efter fjeldørred i smeltevandselv. Robinson River har en god opgang af fjeldørred som topper i august. Du vil bo i fiskecamp med kanvastelt, feltseng og felttoilet ved udmunding af elven få meter fra bredden. Ørredernes gennemsnitsvægt ligger mellem 1-3 kilo og på let spinnegrej får du den ultimative fight. Vi kan tilbyde en natur- og fiske- oplevelse i verdens ”last frontier” med gletcher og indlandsis som kulisser. Vi vandrer fra fiskcamp til opstrømsliggende pool ca. 1½ times direkte vandring, på strækningen fisker vi i 2-3 pools. Transport til fiskecamp sker med 4x4 bil og i P godkendt båd.

Inkluderet:

Ikke Inkluderet:

Fiskeri 6:1 guidning, ophold i fiskecamp, fiske licens, tur til indlandsisen, fuld forplejning og transport.

Flybillet København – Kangerlussuaq og hotel ophold før afrejse.

www.northsafari.com thomas@northsafari.com +299 84 14 84

22

Pris 9.000,- DKK


Š Wildlifeimage.dk

Looking for Wo r l d C l a s s black bear hunting? Hunt the world renowned Island Black Bear with Vancouver Island Guide Outfitters on spectacular Vancouver Island, Canada. All inclusive, fully guided hunts for trophy Island Black Bear, Roosevelt Elk and Blacktail Deer. Book your Canadian big game hunting adventure today with Outfitter Darren DeLuca and Vancouver Island Guide Outfitters! Tel 250-724-1533 E-mail ddeluca@islandhunter.ca Because experience counts..

www.islandhunter.ca 23


Netnatur.dk/shoppen Herrekollektion Ă&#x2DC;kologisk bomuld Dansk design


t-shirt Damekollektion Ă&#x2DC;kologisk bomuld Dansk design


Konservatorens

Forudsætningen for et godt trofæ er at forarbejdet er udført tilfredsstillende, og her kan jægeren med fordel spille en kontrollerende og aktiv rolle.

© Wildlifeimage.dk

Af Michael Sand

26


God begyndelse på trofæbehandlingen

værste mareridt For trofæjægeren er jagtrejsen først fuldendt, når det færdigmonterede trofæ er modtaget. For lige så smuk en trofæmontering kan være, når den er udført professionelt, lige så gyselig kan den være at se på, hvis konservatorarbejdet ikke er udført med omhu og sans for detaljen. Men godt konservatorarbejde hviler på godt forarbejde. Og her svigtets konservatoren ofte. Både af outfitteren og af jægeren, der faktisk selv kan sikre sig, at konservatoren ikke udsættes for en utaknemmelig opgave. ”Skal jeg være lidt grov, er omkring halvdelen af de feltbehandlede trofæer, som vi modtager, ikke behandlet med den omhu, som man burde forvente af en professionel skinner” oplyser Jacob Strunge fra det danske konservatorfirma Trophy Art. ”Især er der en tendens til, at skinnene ikke er saltet korrekt, og at de er tørret alt for langsomt”, fortsætter han. Men selv om trofæbehandling oftest er en del af en jagtrejsepakke, er det ifølge Jacob Strunge også op til jægeren selv at medvirke til det bedst tænkelige resultat.

”Det er altid en god ide at følge med i processen med at forberede skind og horn og evt. kranie. Allerede inden kniven findes frem og det nedlagte dyr brækkes og skinnes, er det vigtigt, at man fortæller, hvordan man gerne vil have snittet lagt. Dyr, der skal skulder- eller fuldmonteres, skal naturligvis skæres op i nakken og ikke i halsen etc. ”Også når skindet er tilbage i campen og forberedes til saltning, kan man med fordel se skinneren over skulderen. I nogle tilfælde kan det ligefrem være en fordel selv at føre kniven, hvis skinneren virker usikker eller sjusket. Husk at ører, næse, øjenrande, tårekanaler og andre folder i skindet skal flækkes og saltes. I modsat fald kommer man hjem med et surt skind, som risikerer at miste håret pletvis under garvningen. Skal dyret helmonteres skal alle knogler naturligvis fjernes fra klove og poter etc. ”Når skindet er renset for kødstrimler, og de mest blodige hinder er fjernet, anvender mange at vaske skindet i en saltblanding. Det er også en rigtig god ide, men det er vigtigt, at skindet drypper af inden man påfører det et lag frisk salt. Fugtigt og tidligere anvendt salt skal naturligvis undgås. Dagen efter bør saltet rystes af, og skindet påføres endnu et lag frisk salt, som gnides godt ind i alle folder og sprækker. ”Har skindet modtaget denne behandling, har man givet konservatoren det bedst tænkelige grundlag for at lave en smuk montering. Og selv om et ødelagt skind sammen med horn og kranier kan sminkes, bliver resultatet aldrig helt optimalt, slutter Jacob Strunge, der har hjulpet redaktionen med at forfatte, hvad han mener er de 10 vigtigste forhold, som den rejsende trofæjæger bør være opmærksom på. Både før rejsen og efter at dyret, som skal monteres, er nedlagt.

Konservatorens 10 råd til trofæbehandling 1. Sørg for at snittet lægges korrekt. Dyr som skal skuldermonteres skal f.eks. ikke skæres op i halsen, men i nakken. Første snit lægges et godt stykke bag forbenene, hvorefter man arbejder sig frem mod hovedet. 2. Sørg for at medbringe mærker til trofæerne. Forbytninger forekommer, og mærkesedler kan med fordel medbringes hjemmefra. 3. Før selv kniven, hvis du føler dig usikker på den professionelle skinners arbejde. 4. Anvend altid frisk salt og sørg for at få alle folder i skindet vendt, så saltet kan trænge ind i huden. 5. Gnid saltet godt ind i skindets hudside. 6. Gå skindet igennem dagen efter og påfør evt nyt salt. Det er vigtigt, at det ikke er genbrugssalt. 7. Sørg for at hornene ikke koger i stykker. Skal trofæet skalmonteres, er det vigtigt, at næsebenet kommer med. 8. Arranger en professionel hjemtransport så trofæets hjemsendelse gennemføres så hurtigt som muligt. 9. Salt and dip er altid at foretrække. Garvning er ofte misforstået godhed, da det alligevel skal garves om. 10. Kontakt din konservator og tag denne med på råd inden afrejse.

27


australien og new zealand

Jelling Jagtrejser

Australia Sæson:

New Zealand Jan

nnnnnnnnnnnn

Dec

Sæson:

Jan

nnnnnnnnnnnn

Dec

Vandbøffel

Trofæjagt i New Zealand

Australien er mulighedernes land. Et kæmpe land med en ligeså stor natur, en flot og meget forskelligartet kultur og historie. Sidst men ikke mindst er det et fantastisk jagtland. JELLING Jagtrejser har indgået et samarbejde med en dygtig outfitter fra Southern Safaris. Southern Safaris råder over en jagtkoncession beliggende i Northern Terrytory i det nordlige hjørne af Australien og er på i alt 5.500 kvadratkilometer. Jorden ejes og forvaltes af aboriginals (den australske urbefolkning). Koncessionen har ikke været anvendt til trofæjagt i de seneste 10 år, så mulighederne ligger lige for. Du kommer på jagt med rigtige aboriginals som ”scouter og tracker for dig” - grib chancen og bliv blandt de første, der får denne oplevelse! Jagten foregår som pyrschjagt i fantastisk naturscenerier. Her findes et plante og dyreliv, som man kun kan falde for. I hundredvis af farverige flotte fugle, unikke planter og en rig fauna af rigtig mange forskellige dyrearter, som er ubekendte på vore breddegarder, vil give dig nogle store oplevelser. Jagten foregår fra juli til oktober.

New Zealand er et ”ungt rejseland”. For 30 år siden var New Zealand nærmest afsondret fra omverdenen pga. den lange rejsetid, hvilket moderne flytrafik nu har rådet bod på. En uovertruffen stjernehimmel for os nordboere, bjerge, vækster, telt- og campliv i de stejle New Zealandske landskaber krydrer dit jægerliv med et helt specielt krydderi, som får dig til at leve fuldt ud. De urgamle jagtinstinkter i din krop vækkes til live. Udfordringerne er store, oplevelserne er fantastiske, og du finder ikke mage til andre steder på kloden. Nyd tharen eller gemsens adrætte spring i bjerglandskabet eller følg whitetailhjortens majestætiske adfærd og nyd, at du er jæger. Jagten foregår på Sydøen i områderne omkring Mount Cook ved vestkysten i et bjergrigt område. Du bliver fløjet ind til jagtområderne med helikopter eller kørt med firehjulstrukne køretøjer. Når I er fremme i campen, går de næste mange dage med hård fysisk anstrengende bjergstalking, hvor din fysik bliver sat på prøve. Kikkerten bruges flittigt, dyrene observeres og en anstrengende pürsch indledes og forhåbentlig forender et stykke vildt for din riffelkugle! Er din kondition og indstilling til jagten i orden, er succesraten høj. En fysisk intens jagt, hvor du virkelig skal bruge dine sanser. Der vandres op og ned, der springes fra sten til sten, du vandrer på tinder og bjergkamme, hvor der kan være langt ned eller højt op på alle sider af dig. Du krydser små og store vandløb. Du maser dig igennem tæt vegetation, og du bevæger dig på forblæste bjergsider og klippevægge. Vild natur - rigtig jagt - glæd dig.

Inkluderet:

Ikke Inkluderet:

• Afskydning af én vandbøffel • Jagtføring 2:1 • 9 nætter / 8 jagtdage • Afhentning og aflæsning i nærmeste lokale lufthavn • Ophold med indkvartering i teltcamp og fuld forplejning fra ankomst til afrejse inkl. drikkevarer • Jagtguide og aboriginal scout og tracker • Feltpræparation af trofæer og saltning af trofæer

• Flybilletter Turistvisum (ca 400 DKK) • Hjemsendelse af trofæer • Klargøring og pakning af trofæerne i kasser til hjemsendelse USD 100 pr. trofæ (gælder ikke vildsvin) • Ekstra overnatning før/ efter jagten • Ekstra vandbøffel USD 3.800 • Trofæafgift af vildsvin (USD 450 (inkl. udtagning og afkogning af trofæet) • Trofæbehandling af vildsvin til skuldermontering USD 250 • Leje af riffel USD 100 • Våbentill. til egen riffel USD 60

www.jellingjagtrejser.dk info@jellingrejser.dk +45 75 87 23 44

28

Jelling Jagtrejser

Pris 45.900,- DKK (ved USD på 5,5)

Inkluderet: • 8 dages jagt, jagtføring 2:1 på frie vildtbane /offentlig jord • Thar og gemse • Alt transport i NZ / afhentning og aflevering i lufthavn (Queenstown) samt evt. transport til vands, til lands eller i luften • Al forplejning inkl. øl og vin til maden • Feltpræparation • Indkvartering i telte i vildmarken eller på private områder i hytter med koldt og varmt vand • Lån af soveposer og andet feltudstyr • En overnatning før og efter jagten • Evt. lån af jagtriffel www.jellingjagtrejser.dk info@jellingrejser.dk +45 75 87 23 44

Ikke Inkluderet: • Flybilletter til Queenstown på Sydøen • Forsikringer

Pris 36.500,- DKK


Jagt i

New Zealand Fra gemse og tahr til sikahjort og kronhjort. Fra ørredfiskeri i verdensklasse til seriøst big game fiskeri efter tun og marlin. Alt fra pakkerejser til skræddersyede rejser for enkeltpersoner, familier og grupper. Danskejet jagtguidefirma med fast base på Sydøen i New Zealand.

Vi glæder os til at give Jer en eventyrlig oplevelse for livet!

Vikingguides Per Agerlund Jacobsen +64 211 54 83 85 info@vikingguides.com www.jagtinewzealand.dk 29


Jagtrejsens tredje ben Mange ting er bestemmende for en god jagtrejse, men ofte overses en af de mest afgørende, nemlig hjemsendelse af trofæerne.

© Wildlifeimage.dk

Af Michael Sand

30


Forsendelse af trofæer

Er det jægeren selv, bureauet der organiserede rejsen, eller er det outfitteren og det tilknyttede konservatorfirma, som skal klandres. Fejlen kan ligge mange steder, og derfor er det en god ide, at den rejsende selv gør sit forarbejde og spørger ind til dette helt afgørende ben i en velorganiseret jagtrejse allerede inden rejsen bestilles. ”Det er afgørende, at jægeren allerede fra starten selv tager teten” understreger Carl Hjort fra speditørfirmaet Skandinavian Trophy Transport, der som navnet antyder, har specialiseret sig i hjembringelse af trofæer fra hele verden.

© Wildlifeimage.dk

”Såfremt man ikke gør sig denne del af rejsen bevidst, risikerer man at havne i en slags dødvande, hvor ingen vil tage ansvar, og hvor alle skubber ansvaret rundt. Jægeren vil ofte starte med at beklage sin nød til rejsebureauet, hvis forsendelsen er forsinket eller de modtagne trofæer er i dårlig forfatning”, har Carl Hjort erfaret, men ofte er bureauet uforskyldt i problemet, da dette ikke var en del af den pakke-aftale, som kunden

bestilte. Man henviste blot til samarbejdspartnere. Et egentligt ansvar for trofæerne påtager bureauerne sig sjældent, ligesom den pågældende outfitter i reglen vil hævde, at denne ikke påtager sig ansvar for hjemsendelsen, selv om denne henviste til konservatorer og dennes valg af speditør. Bedst undgår man at havne i denne ulykkelige situation, hvis man allerede inden afrejsen tager kontakt til en speditør, der kender dokument-behandlingen af truede dyrearter samt transport af fødevarer defineret af de veterinære myndigheder, mener Carl Hjort. Vilkårene herunder ikke mindst prisen for hjemsendelsen bør også være afklaret, inden man indgår aftalen. ”Det er altid bedst at være på forkant med prisberegningen, da mange overraskes negativt over omkostningsniveaut ved hjemsendelse af jagttrofæerne, forklarer Carl Hjort, der er kommet denne diskussion imøde. På firmaets hjemmeside har han designet en kalkulator, så kunderne allerede inden afrejse til - i første omgang Afrika - kan udregne den eksakte fragtpris. ”Naturligvis bør man kende prisen på den ydelse, man ønsker, inden man bestiller den, slutter Carl Hjort, der har følgende råd til den rejsende trofæjæger.

© Wildlifeimage.dk

Rejsebuerauet og outfitteren er to afgørende ben i en velorganiseret jagtrejse. Men der er et tredje og ofte overset ben nemlig forsendelsen af trofæerne. For hvem har egentlig ansvaret, hvis noget går galt under forsendelsen af de nedlagte trofæer?

Trofæspeditørens bedste råd 1. Udarbejd i samarbejde med speditøren en forsendelsesinstruktion 2. Få fragtpris og vilkår præcist defineret inden afrejse 3. Vælg ikke den første, bedste konservator, der anbefales. Spørg efter referencer og se ved selvsyn det arbejde, der udføres. 4. Stå fast på retten til selv at bestemme, hvem der skal behandle og forsende trofæerne. 5. Overvej at tegne forsikring på trofæer. Helst dør til dør forsikring, som dækker udgifter til trofæafgift, konservatorarbejde og forsendelse. 6. Medbring vandfaste adressemærker til hvert enkelt trofæ så forbytninger undgås 7. Er trofæerne forsinket, er det vigtigt, at man selv presser på. I modsat fald risikerer man at processen går i stå. 8. Afsender (det vil sige enten konservator, outfitter eller speditør) der sender dip & pack skal være godkendt i traces i EU. Hvis ikke risikerer man slet ikke at få sine trofæer hjem. Tal med dit bureau eller outfitter herom, så spørgsmålet er afklaret og løst, inden jagten starter.

31


Jagtbøger på iPad 1 Jagt i Europe

2

2 Jagt i Afrika

4

3 Jagt i South Pasific

5

4 Jagt i Asien

24

5 Jagt i Nordamerika

48

6 Jagt i Sydamerika

62


KomMER sNART!

Flere billeder Interaktiv Nem at downloade Med overalt! LĂŚs mere pĂĽ Netnatur.dk


asien

Jelling Jagtrejser

UDLÆ

Mid Asia Sæson:

Jan

nnnnnnnnnnnn

Dec

Kirgisistan – Marco Polo Dette er den ultimative jagt - jagten er ikke bare benhård, den er hamrende anstrengende. Du får behov for alt, hvad der hører jagten til - du kommer igennem hele følelsesregisteret. Alle dine sanser kommer i spil - du bliver træt og slidt, kold og varm, du får ondt, du oplever glæde og lykke og et fantastiks kammeratskab i stor natur! Transporten foregår på hesteryg, hvor sadlerne ikke minder ret meget om dem, du finder på en dansk rideskole - de er væsentlig hårdere, væsentlig mindre og langt fra lige så behagelige, men hvad betyder det, når jagtklaveret spiller! Hestene er intet mindre end fantastiske.

Inkluderet:

Ikke Inkluderet:

• 10 dages ophold • 7 dages jagt • Afskydning af én Marco Polo • Visum til landet DKK 250 • VIP service i lufthavn DKK 575

• Flybilletten tur/retur via Moskva eller Istanbul DKK 5.000 - 7.000 • Drikkepenge ca. USD 100 - 150 • Evt. hotelovernatning i hovedstaden Bishkek ved ankomst og/ eller afrejse ca. USD 100 pr. nat

www.jellingjagtrejser.dk info@jellingrejser.dk +45 75 87 23 44

34

Pris ca. 110.000,- DKK (ved USD på 5,5)

omkreds AF HOVEDSTANG

ROSENKRANS

Mål selv din nemt, præcis


asien

Field and Forest

ÆG

Mid Asia Sæson:

LÆNGDEN AF STÆNGER

n bukkeopsats cist og gratis

Jan

nnnnnnnnnnnn

Dec

Midtasiatisk Ibex Field and Forest Hunting Tours råder over to rigtig gode jagtområder, når det gælder Mid-Asian Ibex, begge beliggende i Kazakhstan. Det ene område ligger omkring 4 timer fra Almaty (Altyn Emel) og har ibex på mellem 90 cm og 110 cm. Indkvartering her er i jagthytter. Jagten foregår i højder fra 1500 til 2200 meter. Mens der søges efter Ibex forgår jagten med 4x4 biler og derefter starter den spændende pyrsch, når en god ibex er spottet. Det andet revir ligger ca. 10 timers kørsel fra Almaty (Dshungar Alatau): Her bor jægeren i teltlejr og jagten forgår fra hest i højder fra 2000 til 3000 meter. Ibex der bliver skudt i dette område er fra 90 cm og opefter, men det er ikke unormalt at nedlægge ibex på 125 cm eller mere. Termin for jagt i Altyn Emel er fra 15/7 til 15/11. Termin for jagt i Dshungar Alatau er fra 15/7 til 15/10 afhængigt af snemængder.

Inkluderet: • 7 dags ophold inkl. fuld forplejning dog uden alkohol. • 5 dags jagt • Jagtføring 1x1 • Transport fra Almaty til jagtreviret og retur. • Våbenlicenser • 1 Ibex uanset størrelse

www.fieldandforest.dk tl@fieldandforest.dk +45 40 55 92 01

Ikke Inkluderet: • Administrationsgebyr 375 DKK • Fly fra DK til Almaty og retur. • Alkohol • Ekstra opholdsdag i Almaty før og efter jagten • Veterinær certifikat pr. trofæ 750 DKK • Ekstra Ibex op til 110 cm 18.995 DKK • 5.250 DKK pr. cm over 110 cm.

Pris 39.995,- DKK

35


Med familien på jagt Det er blevet populært at tage den øvrige del af familien med på jagtrejse. Men der er ting, som man skal overveje, hvis turen skal blive en succes for hele familien.

© Wildlifeimage.dk

Af Michael Sand

36


jagt- og familie rejser

Det er, når vi holder ferie, at familien har mulighed for at indhente det forsømte nærvær og opleve hinanden i et nyt og mindre stressende lys. MEN ferie-ugerne er også jægerens bedste og ofte eneste mulighed for at opleve jagten under andre himmelstrøg. Og da feriebudgettet ikke er ubegrænset, hverken økonomisk eller tidsmæssigt, vil mange føle sig lidt splittet. Hvad skal man vælge: En jagtrejse for sig selv eller en rejse med familien? Løsningen på denne indbyggede konflikt mellem det egoistiske behov for jagtoplevelser og det familiære behov for sammenhold syntes lige for: Man kombinerer jagtrejsen med familierejsen. Men er det nu også så simpelt, som det virker til? Hunters Travel har sendt spørgsmålet videre til Carsten Ottesen fra Matswani Safaris, som hvert år sender adskillige danske og norske familier på sydafrikansk jagteventyr. Hvilke erfaringer har han gjort sig om jagtrejser for hele familien. ”Det er meget vigtigt, at alle i familien har været med på jagt tidligere,”

indleder rejselederen. ”Det kan f. eks. være en voldsom oplevelse at se et stort dyr forende, og derfor er det afgørende, at alle i familien ved, hvad de går ind til. Desuden er det vigtigt, at børnene er mindst 10 år, hvilket gør dem gamle nok til at fordøje de mange oplevelser, som de får. Også de lidt mere barske af slagsen, hvis uheldet er ude, og der bliver afgivet et ikke øjeblikkeligt dræbende skud til stykke vildt. Det er desuden afgørende for den gode oplevelse, at jægeren tænker hele familien ind i rejsen og indstiller sig på, at det netop er en rejse for hele familien. Ikke kun for de jagtinteresserede medlemmer. Gør man sig det klart, kan en kombineret jagtog familierejse være et særdeles godt alternativ til den traditionelle familierejse. Vores erfaringer med kombinerede jagt- og familierejser er særdeles positive, og gennem tiden har jeg været vidne til, at mange familier er vokset sammen som familie under de mange indtryk, som de har modtaget undervejs. Og når alt kommer til alt, er det jo netop styrkelsen af det familiære sammenhold, som skal vægtes højst, når den jagtglade familie rejser ud sammen”, slutter Carsten Ottesen, som har mange andre erfaringer, som han gerne vil dele med den rejseglade jagtfamilie. Råd som vi her har samlet i 10 overordnede punkter.

Jagtrejsearrangørens 10 familieråd 1. Alle i familien skal bakke op om en kombineret jagt- og familietur. 2. Alle børnene bør være 10 år eller derover. 3. Brug tid på at researche. Ikke alt, der skinner, er guld. 4. Spørg efter referencer. Jagtfamilier, som har været det pågældende sted, kan give afgørende informationer. 5. Lav ikke for mange turistplaner hjemmefra. Der skal være plads til at ændre programmet. 6. Tag højst to ledsagere med på jagt pr. outtings. 7. Sørg for, at der er noget at foretage sig i eller omkring jagtcampen for de familiemedlemmer, som ikke er med på jagt. 8. Jægeren skal acceptere, at der kan smutte en skudchance eller to, da fire-fem personer pyrscher dårligere end to eller tre. 9. Arrangementet skal være gennemtestet og føles sikkert fra start til slut. 10. Helbredsmæssige forhold og risici skal vurderes, inden rejsen bookes.

© Wildlifeimage.dk

For mange familier kan det være en udfordring at få dagligdagen til at gå op i en højere enhed. Især da aktivitetsniveauet i de fleste børnefamilier er temmelig højt. Sport og fritid i kombination med hjemmearbejde for både børn og vokse betyder, at ferieugerne vægtes højere end nogensinde tidligere.

37


europa

Field and Forest

Polen Jan

nnnnnnnnnnnn

Dec

© Wildlifeimage.dk

Brunsthjort i Polen Hvis man har prøvet brunstjagt på kronhjorte i f.eks. Polen tidligere, vil man medgive, at det slår ”næsten” alt. En tidlig diset morgen i de polske skove, hvor hjorten brøler om kap om hindernes gunst, er for mange noget af det ypperste man kan opleve som jæger. Jægere, som har prøvet dette, rejser igen og igen for at opleve det sus som brunstbrølene giver, og det skal prøves mindst en gang i livet. Inkluderet:

Ikke Inkluderet:

• 4 dagsophold ink. fuld forplejning og tolk • 4 dages kronhjortejagt, 1x1 • Div. tilladelser • Polsk jagtforsikring. • 1 hjort op til 4,99 kg. (prisloft på 7.500 DKK)

• Udover den hjort der er med i pakken er der afskydning i henhold til prisliste • Kørsel i reviret afregnes direkte og er ca. 50 € pr. dag. • Drikkepenge

www.fieldandforest.dk tl@fieldandforest.dk +45 40 55 92 01

Field and Forest

Pris 13.995,- DKK

Polen Jan

nnnnnnnnnnnn

Dec

Sikahjort i Polen

Sikahjortejagt foregår oftest på brunstpladser, hvor der ofte går rigtig mange stykker sikavildt. Det at sidde ved en brunstplads og høre hjortene fløjte om kap om hindernes gunst er en stor oplevelse, som en hver jæger burde unde sig selv. Jagten på dette smukke dyr slår næsten alt.

Inkluderet:

Ikke Inkluderet:

• 4 dages ophold inkl. fuld forplejning • 4 dages jagt • 1 hjort uanset strørrelse • Polsk jagtfører 1x1 • Tolk • Trofæbehandling • Div. tilladelser

• Administrationsgebyr 375 DKK • Ekstra Sikahjort 7.500 DKK • Afskydning af andet vildt er efter prislister. • Kørsel i reviret. Afregnes direkte, ca. 50 € pr. dag • Drikkepenge

www.fieldandforest.dk tl@fieldandforest.dk +45 40 55 92 01

Field and Forest

Pris 14.995,- DKK

Polen Jan

nnnnnnnnnnnn

Dec

Muflon i Polen

Muflon i de sydpolske bjergområder er en super spændende jagt med flot natur. Det er en oplevelse ALLE jæger burde unde sig selv. Brunsten falder normalt midt i november, men jagten kan være lige så god i januar og februar. I brunsten kan man høre de gamle hanner kæmpe om fårene. Men bare det at komme tæt ind på en flok, så men kan afgive skud, en en meget spændende oplevelse.

Inkluderet:

Ikke Inkluderet:

• 4 dages ophold inkl. fuld forplejning • 4 dages jagt • Muflon på 70 cm • Polsk jagtfører 1x1 • Tolk • Trofæbehandling • Div. tilladelser

• Administrationsgebyr 375 DKK • Endelig afregning efter prisliste. • Kørsel i reviret. afregnes direkte, ca. 50 € pr. dag • Drikkepenge

www.fieldandforest.dk tl@fieldandforest.dk +45 40 55 92 01

38

Pris 16.000,- DKK


europa

England Jan

nnnnnnnnnnnn

Jelling Jagtrejser

Dec

Stærke trofæer i det sydlige England

I det skønne Somerset ad små snørklede veje ligger ”Lower Row Farm”. En pragtfuld lille farm omgivet af et frodigt stykke Sydengland - mere end 15.000 acres rigtig ”bukkeland”. Brunsten fra den sidste uge af juli og de først par uger af august er altid gode perioder for bukkejagten på Lower Row Farm. Her nedlægges hvert år kapitale trofæer. På Lower Row Farm kan man prale af, at der de sidste år er nedlagt cirka 50 bukke om året med en gennemsnitlig trofævægt på cirka 420 gram. Vi kan maks. byde 4 gæster velkommen her på én gang.

Inkluderet:

Ikke Inkluderet:

• 4 nætter i dobbeltværelse • 3 hele jagtdage • Jagtføring 1:1 • Kørsel i reviret

• Rejsen med fly eller båd • Billeje • Engelsk våbentilladelse eller leje af riffel • Trofæafgifter Pris 7.800,- DKK

Skotland Jan

nnnnnnnnnnnn

Dec

www.jellingjagtrejser.dk info@jellingrejser.dk +45 75 87 23 44

Jelling Jagtrejser

Fantastiske Skotland

Man siger om Skotland, at her kan man opleve samtlige fire årstider inden frokost. Dette er Europas sidste uberørte vildnis bestående af dramatiske bjerge, frodige dalstrøg og små isolerede landsbyer, hvor livsrytmen er ”fra før verden gik af lave”. Skotland er vildt og vidunderligt. Her findes en fantastisk jagt, en udsøgt gæstfrihed og en uovertruffen naturskønhed! Har du konditionen og lysten til den unikke jagtoplevelse, så har vi højlandshjortene – ring og forhør nærmere om den præcise location. jagten foregår fra de første 3 uger i oktober 2012.

Inkluderet:

Ikke Inkluderet:

• 6 dages ophold med halvpension • 5 jagtdage, jagtføring 2:1 • Afskydning af 2 hjorte uanset størrelse • Firearms Permit (våbentilladelse)

• Rejsen med fly eller båd • Billeje • Engelsk våbentilladelse eller leje af riffel • Trofæafgifter

Pris 14.495,- DKK

Spanien Jan

nnnnnnnnnnnn

Dec

www.jellingjagtrejser.dk info@jellingrejser.dk +45 75 87 23 44

Field and Forest

Mankefår i Spanien

Field and Forest Hunting Tours råder over de bedste steder i hele Spanien når det gælder mankefår. Jagten på mankefår fåregår i Almeria regioen i Sydspanien. Jagten kan kombineres med Sierra nevada ibex, Ronda ibex og vildsvin og de 2 sidste ibex arter Becetes ibex og Gredos ibex, men det kræver en del kørsel. Et mankefår trofæ er et flot trofæ ved en hornlængde på 55 cm eller derover. Skyder man en over 70 cm har man skudt sig et super trofæ. Det er ikke unormalt at se mellem 40 til 200 mankefår om dagen. Jagten forgår i klippeterræn op til 2000 m. højde.

Inkluderet:

Ikke Inkluderet:

• 1 Mankefår op til 60 cm + 1 hundyr • 3 dags jagt med jagtføring 1x1 • 4 dages ophold på 4* hotel med spa • Fuld forplejning (alkohol undtaget) • Transport lufthavn (Alicante) tur/retur, alt kørsel i reviret • Eng eller tysk tolk • Diverse licenser.

• Vædder fra 61 til 65 cm - 4.500 DKK • Vædder fra 66 til 70 cm - 6.750 DKK • Vædder fra 71 til 75 cm - 9.750 DKK • Vædder fra 76 cm og op - 12.750 DKK • Drikkepenge (ca. 50 €). • Fly til Spanien ca. 1.200 DKK

Pris 20.995,- DKK

www.fieldandforest.dk tl@fieldandforest.dk +45 40 55 92 01

39


Smart phone apps til rejsen Våben og ammunition er naturligvis det vigtigste at have med på sin jagtrejse – men nu om dage er der nok ikke mange jægere, som kan forestille sig at tage af sted uden mobiltelefonen i bagagen. I dag er mere end hver anden mobiltelefon, der sælges, en smartphone. En telefontype man også som jæger kan have meget stor nytte af – og her tænkes ikke kun på telefoni, sms og e-mail. Af Peter Thisted

Mange af de programmer man kan downloade til sin smartphone kræver internetadgang – enten via et netværk eller ved at telefonen simpelthen ringer op og forbinder. Denne del skal man selvfølgelig være på vagt overfor, når man befinder sig i udlandet – alt efter land og teleselskab kan det være særdeles kostbart at downloade data – og det er ikke alle teleselskaber i udlandet, som advarer om en høj roamingafgift. Hvis man helt ønsker at undgå ubehagelige overraskelser, så kan man på alle mobiltelefoner helt slå roaming fra. Gør man det, så skal man dog slå den til igen, hvis man ønsker at foretage et opkald alligevel. Ud fra ovenstående er det derfor en god idé at spørge sig for på det sted, man besøger. Har de eventuelt et trådløst netværk, som man kan få en adgangskode til? Kan man ikke, så må man jo forsøge sig med at logge på via telefonen, og så ellers være på vagt over for ikke at være online for længe ad gangen. I det følgende er nævnt nogle af redaktionens favorit-apps, som kan være virkelig gode værktøjer på turen. Apps til iPhone kan hentes på Apples App store. Til Android telefoner skal man ind og søge på Android-marked.

40


Praktiske smartphone apps til jagtrejsen Skal du rejse ud fra Kastrup, så er CPH’s egen gratis app et nyttigt program. Her kan du bl.a. checke, om dit fly afgår til tiden – og hvilken gate du skal gå til. Appen har også en guide til shopping i lufthavnen ligesom der er et godt overblik over p-pladserne omkring lufthavnsområdet. CPH

Andre lufthavne er efterhånden også ved at komme med på appvognen – her kan man forsøge sig med en google-søgning efter den ønskede lufthavn.

Dette en gratis app fra den norske vejrtjeneste Yr.no

YR.NO

Du kan få vejret hvor som helst i verden og vel at mærke ned til selv meget små geografisk navngivne områder. Inden for de nærmeste 24 timer kan du se både vejr, antal mm nedbør og vindretninger time for time. Du kan endvidere få vejret op til 7 dage frem, så du har et godt fingerpeg om vejrudviklingen. 7 dage ud i fremtiden er dog ret langt når man skal spå om vejret – så visse ændringer fra dag til dag skal man påregne. Appen kan også lagre forskellige favorit-steder via bogmærker i programmet, således at du har let adgang til de steder, som du bruger mest. Tjenesten kan selvfølgelig også benyttes via en pc på http://www.yr.no Da det er en norsk tjeneste, er al tekst på norsk – men det burde ikke volde nogen besværligheder at læse teksten alligevel. Der findes flere forskellige gratis apps som kan oversætte. Men ud over at kunne oversætte fra og til mange forskellige sprog, så kan denne her en rigtig god ting. Den kan læse oversættelsen op, hvilket kan være en ret rar ting, hvis man gerne vil stille et spørgsmål til en polsk fører, som guide kun kan tale og forstå sit eget modersmål.

Google Translate

Roebuck Hunt

BulletFlt L1

Skal du på bukkejagt i råvildtets brunstperiode – og er du ikke verdensmester i at blade, så er denne app virkelig som sendt fra himmelen. Her får du grundige informationer om hvor, hvornår og hvordan du skal blade. Alle forskellige lyde kan afspilles – og der er en hel del. Du får således rig lejlighed til at lære at anvende dit bukkekald. Appen er ikke gratis, men bestemt de 35 kroner værd, som den koster.

Denne ballistik-app er virkelig for feinschmeckere. Start med at indstille hvilke målenheder du foretrækker – meter, yards, grader etc. Herefter finder du din ammunition i appens omfattende database. Er du hjemmelader eller er din ammunitionstype ikke i databasen, har du mulighed for selv at indtaste de forskellige data, som i reglen kan findes på eller i ammunitionspakken. Her efter er det blot at indstille afstanden du vil skyde på og du kan straks aflæse, hvor meget du skal holde over eller under målet – eller hvor mange klik du skal stille på din kikkert. Du kan også tage højde for sidevinden på lidt længere skud. BulletFlt kan købes i tre udgaver, men de mere avancerede (L2 og L3) er mest til militært brug. Version L1 koster cirka 25 kroner. 41


42


43


laserkino skydesimulator - næsten som rigtig jagt

MEST BRUGERVENLIGE MEST PRÆCISE MEST JAGTREALISTISKE

laser

Bliv bedre skydende med riffel og haglbøsse - mens du har det sjovt

laserkino.dk

HUNTERS TRAVEL  

Det er en god ide at indlede med, hvad man vil, selv om det er mere oppe i tiden at fortælle, hvad man ikke vil. Alligevel vil jeg understre...