Page 1

HET KINDERBOEK VAN DE TOEKOMST DE LEGENDE VAN DE HEMELRIJDERS

T

egenwoordig kom je QR-codes bijna overal tegen. Als je deze scant, geven ze meestal meer informatie over het artikel, bijvoorbeeld in de vorm van een YouTube filmpje of een link naar de homepage.

Het kinderboek met QR-codes:

In De legende van de Hemelrijders kun je op een hele nieuwe manier gebruikmaken van deze Quick Response codes. De belangrijkste codes staan aan het einde van ieder hoofdstuk. Scan je deze met een smartphone (of tablet), kun je online extra informatie over het hoofdstuk vinden. Daar blijft het niet bij. Om de online ervaring een stapje verder te brengen, kun je bij ieder hoofdstuk je vragen stellen, meediscussiëren en zelfs je voortgang delen op Hyves, Facebook en Twitter. Op die manier weten vrienden precies bij welk hoofdstuk jij bent met lezen.

Hoe scan je een QR-code?

1. Open de app van de QR-reader op je smartphone (of download deze). 2. Scan de QR-code in het boek. 3. Op je smartphone wordt de site geopend met de extra informatie. 4. Vervolgens kun je hierover meepraten en je voortgang delen met vrienden.

Is dat alles?

Er is nog veel meer te beleven rondom de hele serie. Op de interactieve website www.debiebbende.nl kun je spelletjes spelen, vragen stellen aan de personages en alvast iets te weten komen over de volgende delen. Download de gratis app om de vijf leden van de Bieb-bende van dichtbij te ontmoeten (met 16 inspiratiekaarten geschreven door Annemarie Postma). De app is deels educatief; je kunt o.a.spreekwoorden oefenen, weetjes over het verleden lezen en tekenen of kleuren. De site en de app worden regelmatig geüpdatet bij het verschijnen van een nieuw deel.

Soms leidt een code naar een pagina die steeds wordt geüpdatet met een nieuwe activiteit. Soms is een pagina alleen op een bepaald tijdstip beschikbaar, zoals dit ook in het verhaal staat.

Geen smartphone?

Nu kan het voorkomen dat je geen smartphone hebt. Geen paniek, want in dat geval kun je gebruikmaken van de speciale codes onder iedere QR-code. Op www.debiebbende.nl kun je deze codes invullen, waarna je naar de site wordt doorverwezen waar je de extra informatie alsnog kunt lezen.

B

michael reefs | uitgeverij zilverspoor

Scan voor de trailer.

Michael Reefs Michael Reefs (26) debuteert in 2013 bij uitgeverij Zilverspoor met de avonturenserie De legende van de Hemelrijders. Hij schrijft al vanaf zijn 12e en is altijd bezig met spannende dingen om zijn verhalen te verrijken. Met zijn debuut hoopt hij voor kinderen een rijke online wereld rondom het boek te creëren.

Het kinderboek van de toekomst  

De legende van de Hemelrijders verschijnt maart 2013 bij uitgeverij Zilverspoor. Het boek maakt gebruik van moderne multimediale elementen,...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you