Page 1

Appel michael brouckeAppel


I

n een land

M

,

hĂŠĂŠl ver hier vandaan en dat eigenlijk alleen maar in jouw fantasie bestaat, woonde er een prinses samen met haar prins.


C

CC

5


In dat zelfde koninkrijk stond er een magische boom. Die was zo groot dat hij vanuit de hoogste toren van het kasteel waar de prinses en prins in woonden te zien was. Een eeuwenoud verhaal vertelde dat er in die boom de grootste en lekkerste appels van gans het koninkrijk groeiden.

6


Op een dag kreeg de prinses enorme zin om een appel te eten. Ze vroeg aan de prins of hij zou willen een appel plukken die groeide aan de magische boom.


Dus besloot de prins de boom op te gaan zoeken en bedacht een plan om een appel uit de torenhoge boom te plukken. De volgende dag vertrok de prins al bij het eerste ochtendgloren met een aanhangwagen volgeladen met ladders en vertelde niets aan de prinses. De prinses zag de prins vertrekken en dacht; “Wat voert hij nu toch in zijn schild?�.


9


10


Toen de prins bij de boom aankwam was het al donker geworden. De nacht was gevallen. Hij besloot dan ook onmiddellijk om aan de slag te gaan en zijn plan uit te voeren.Die nacht zat de prinses in het kasteel zich af te vragen wat de prins nu precies van plan was. Verveeld zat ze uit haar raam te kijken naar de maan die de nacht verlichtte.

13


De prins was al de ganse nacht en de volledige ochtend druk in de weer geweest. Hij had het briljante idee om al zijn ladders aan elkaar vast te knopen met een sterk touw tot dat zijn enorme ladder aan de kruin van de boom reikte. Voorzichtig klom de prins naar boven. Op de allerhoogste ladder zag de prins een mooie, grote, sappige appel hangen. Hij moest zich volledig strekken om de appel te kunnen plukken. Voorzichtig trok hij aan de appel tot de tak hem loste. Met de appel in zijn zak klom hij naar beneden, brak zijn constructie af en keerde terug naar het kasteel.

14C

C


Terug thuis in het kasteel gaf de prins de vers geplukte appel aan de prinses. De prinses nam er onmiddellijk een grote hap van. De appel smaakte heerlijk en was lekker sappig. De prinses bedankte de prins met een dikke kus en zei dat hij de allerliefste prins van het koninkrijk was. Tenslotte leefden ze nog lang en gelukkig.

Einde 17
C

I

n een land

, die alleen maar in je fantasie bestaat, woonde er een prinses samen met haar prins. Maar wat als de prinses plots zin krijgt in een vers geplukte appel?

michael broucke Š 2011


Millions discover their favorite reads on issuu every month.

Give your content the digital home it deserves. Get it to any device in seconds.