Page 2

2

NIEUWS Nieuwsblad van Geel 19 augustus 2016

geel

Nieuwe dirigent centrumharmonie Koen Dries vervangt Jef Verheyden

Na een zestal jaren van intense samenwerking heeft dirigent Jef Verheyden besloten het dirigeerstokje van harmonieorkest de Centrumharmonie door te geven. Ze hebben samen ontelbare mooie herinneringen om te koesteren.

Hans Claesen

geel

Japanners zijn fan van Belgische rock en pop B-Radio, het online radiostation van Gelenaar Hans Claesen, lokt opvallend veel luisteraars uit Japan De radiozender programmeert uitsluitend Belgische pop- en rockmuziek. Voor het succes in Japan heeft de initiatiefnemer niet meteen een verklaring. B-Radio zag in 2013 het levenslicht als een hobbyproject. In eerste instantie richt de zender zich op een Belgisch publiek. “45% van de luisteraars zijn inderdaad Belgen”, vertelt Hans Claesen. “De overigen zitten in het buitenland. De Japanners spannen de kroon bij de buitenlandse luisteraars. Zij zijn momenteel goed voor een vijfde van ons luisterbestand”, weet Hans Claesen. “Na Belgen en Japanners stemmen Nederlanders en Amerikanen het vaakst af op onze zender.”

Weinig of niet gedraaid

B-Radio brengt enkel pop- en rockmuziek van Belgische artiesten. “Het viel me op dat er heel wat uitstekende muziek van eigen bodem is die weinig of niet gedraaid wordt op de meeste radiostations”, legt Hans Claesen uit. “Dat vond ik zo’n zonde dat ik een themazender opstartte die enkel Belgische muziek brengt. Zowel nieuw werk als oudere pareltjes komen aan bod.” Inmiddels wordt het station wereldwijd beluisterd via de website en mobiele apps zoals iTunes en TuneIn Radio. (PH)

De hele harmonie dankt hem voor de harde arbeid, zijn inzet, zijn muzikale kwaliteiten en zoveel meer... Centrumharmonie Geel zal voor Jef altijd een speciaal plaatsje in het hart houden. Als opvolger verwelkomen zij Koen Dries. Koen is een prille dertiger en heeft saxofoon gestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Daar behaalde hij zijn masterdiploma’s instrument en muziekdirectie met grootste onderscheiding. Daarnaast verdiepte Koen zich in de muziekschriftuur. Aan hetzelfde Conservatorium studeerde hij verder Harmonie, Contrapunt, Analyse en behaalde hij een creditbewijs Fuga. Momenteel werkt hij aan een doctoraat in de kunsten. Het dagelijks bestuur en de 85 muzikanten van het orkest hebben

er alle vertrouwen in dat hij de opgegane weg voor de vereniging zal verderzetten en er met volle overgave zal voor zorgen dat er voor het harmonieorkest nog een zeer mooie toekomst weggelegd is! (JB)

De eerste stappen bij verlies...

VERSTAPPEN uitvaartzorg

steunen

luisteren

begeleiden

“De Japanners zijn momenteel goed voor een vijfde van ons luisterbestand.” Het grote waarom

Waarom het vooral Japanners zijn die afstemmen, heeft Claesen voorlopig het raden naar. “Heeft het te maken met de digitale groei in het land of wordt B-Radio ginder misschien gepromoot in een bepaalde online community? Ik zou het niet kunnen zeggen. Hoe dan ook, ze kunnen de Belgische muziek ook aan de andere kant van de wereld blijkbaar goed smaken.”

FUNERARIUM VERSTAPPEN GEEL DIESTSEWEG 62 - TEL. 014/58.84.65 Ook in Kasterlee - Merksplas Beerse - Balen - Lichtaart

www.verstappen.be

Nieuwsblad van Geel 33  

Weekblad Geel

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you