Page 1

Portfolie af Mia Kragh

1.0 2.0 2.1 3.0 3.1 3.2

Curriculum vitae Word-table Stick together Redesign Royal night Den grønne korridor


1

Om design Design skal overraske, inspirere, og invitere. Design handler om mennesker. Mennesker er jo forskellige og nogle gange meget ens. Når jeg starter et projekt, er den første fase rigtig vigtig. Her undersøges hvilke behov, funktioner og målgrupper, der designes for og med. Det gælder om i denne fase at rydde alle selvfølgeligheder til side og komme ind til kernen af en opgave. Herefter skal der ”leges”, afprøves, og afklares. Her i processen er det “på med arbejdstøjet og af med de kritiske briller” og lade den ene ide tage den anden. Nogle gange ender man i en blindgyde, men det vigtigste er, at man kommer nye steder hen. Jeg skifter i denne fase gerne medie imellem tegning, computer, værksted og mockups. Derefter skal der redigeres, prioriteres og smides væk, før det endelige produkt er klart. Her bruges de første undersøgelser til den endelige editering. Når det endelige produkt står færdigt er der en rød tråd igennem processen, hvor der er truffet bevidste valg omkring funktion, greb og æstetisk. De designprodukter, jeg holder mest af, er dem, hvor jeg tydeligt kan se denne proces, og man derved er kommet frem til et slutprodukt som overrasker, inspirerer og inviterer.


curriculum vitae Uddannelse

Work shop

Konkurrencer

Kompetencer

Presse

- Aarhus Arkitektskole 2007- present - ”Den Sociale Højskole” 2003-2006 - Aarhus Akademi 1998-2002 - Hadsten Højskole 1998 januar-juni

-Workshop hos Fritz Hansen “læderrester” -Halmsauna på friland -”Sommer school 2009” -”5 dage 5 senarier” -”Dagslys og kunstlys”

-1. præmie ”Sommer school 2009” -2. præmie ”Randers havn” -nomineret til Muuto 2012 med “stick together”

-Adobepakken CS5 -Rhino -Solidworks -Sketchup -V-ray til rhino -Autocad

-http://politiken.tv/ibyen_

dk/ibyen/ECE785465/ koebenhavn-kan-faa-sine-egnehaengende-haver/

-http://www.aarhuskom-

mune.dk/~/media/Dokumenter/SundhedogOmsorg/ PDF/Aeldre/Kommunika


2.0


Word-table


2.1


“Stick together”

Blandt 12 nominerede til Muutos 2012 new nordic design talentaward “Stick together” er en sammesmeltning af spejl og stumtjener. Man kan let forstille sig en situation hvor man står foran spejlet og lige skal ligge den ene jakke fra sig for at prøve en anden, og var det nu ikke bedre med det blå tørklæde til de sorte øreringe, og inden man har set sig om ligger der bunker af tøj og accessories rundt omkring. “Stick together” giver mulighed for at hænge op lige der hvor man står og mangler det, nemlig på spejlet. Ynglingsskoene stilles ligeledes på de to nederste forskudte rundstokke, så er der ingen undskyldninger for ikke at have orden. “Stick together” står nonchalant lænet op af væggen, så man let kan flytte rundt på den efter behov i boligen, simpelt og enkelt.


3.0


Redesign af tallerkenrække

Redesign af tallerkenrækken

Tema: Sundhed og ældre, med særligt fokus på svagtseende. Metode: observation af madlavning i eget hjem (video), interview, undersøgelser og litteratur. Afsættet for opgaven: de daglige gøremål, der knytter sig til måltidet, er med til at opretholde den personlige identitet, og mange føler det som et tab af livsindhold, når de mister indflydelse på dette område. Således viser undersøgelsen “En bid af ældres hverdagsliv”, at gøremål som fx at planlægge måltidet, købe ind og tilberede maden, dække bordet og til slut at spise, opfylder en lang række behov, der ikke alene har noget med ernæring at gøre”. Resultat: Udersøgelserne viste, at der var brug for en samlende “arbejdsstation” for at overskuliggøre madlavningsprocessen for ældre. Med udgangspunkt i tallerkenrækken, som de fleste ældre kender, arbejdede jeg med at få tilført flere funktioner og tilføre tallerkenrækken et nyt æstetisk udtryk.


3.1


Royal Night- genbrugslampe

Produkt af genbrugsmaterialer til “Design-ugen” 2012.

Tema: Genbrug. Resultat: Lampe lavet af opklippede øldåser og rafter. Øldåserne er klippet op og limet oven på hinanden, så de dækker over hinanden, og den ene ende buer ud i rummet. Det giver et pelsagtigt udtryk. Lyset strømmer ud i rummet for oven og for neden af skærmen og ud af små huller mellem dåsestrimlerne, hvilket giver et flot lysspil på omgivelserne.


3.2


Den grønne korridor

Naturen indenfor

Opgaven: Samarbejdsopgave for Aarhus kommune på plejehjemmet Abildgaarden, som havde fået bevilget ca.100.000 til hver etage. Metode: Observationer, interview med medarbejdere og beboere. Afsøt for opgaven: Vi trives i naturen, man stresser af, samtidig med at man forundres over farver, former, dufte og lyde. Naturen bruges terapeutisk for menensker med post-traumatisk stress efter fx efter traumatiske krigsoplevelser og til mennesker, der er ramt af stress og depression. Da ældre ikke har den samme mulighed for at bevæge sig ud i naturen som andre, kan det have en positiv virkning at bringe naturen indenfor. Mennesker med demens er ikke en homogen gruppe, der reagerer ens på påvirkninger fra omgivelserne. Tværimod kan de reagere meget forskelligt på den samme påvikning, hvilket gør en målrettet indretning problematisk med fx farver, former og billeder. Det grønne bidrager ved at give liv og farver, uden at der er så mange “informationer” lagret i udtrykket, som fx kan skræmme den demente.

Portfolie af mia kragh  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you