Page 1

nieuw!

p o ë z i e p o st e r ‘zomer’ v o o r v e r k o o p d e ta i l s zie blz. 4

NR.4 € 0,00 GRATIS BROCHURE

ZOMER De zomer steekt de handen uit de mouwen. De zon lacht al haar tanden bloot vol stralend zelfvertrouwen. Het leven is een trouwe kameraad die me lachend op de schouder slaat.

gedicht: Herman de Coninck

beeld: Maaike Koster © P L I N T

poËzie & beeldende kunst BROCHURE VOORJAAR/ZOMER 2018


Ruimte voor woorden laudatio DOOR joke van leeuwen A l l e f o t o ’ s z i j n m i s l u k t , m aa r d e h e r i n n e r i n g e n z i j n g o e d . W e k r e g e n b e g i n d i t j aa r d e V i s s e r N e e r l a n d i a p r i j s u i t g e r e i k t - E e n g r o t e p l u i m e n e r k e n n i n g v o o r w e r k d a t w e o v e r i g e n s e l k e d a g m e t v e e l p l e z i e r d o e n . E c h t . F l u i t e n d n aa r h e t w e r k . J o k e va n L e e u w e n h i e l d d e L A UD A TIO , DE l o f r e d e , wa n t d a t h o o r t e r o o k n o g e e n s b i j. E e n e c h t e lo f r e d e . B lo o s

Volgend jaar bestaat Plint veertig jaar. Het begon destijds met een paar enthousiaste leraren die posters verkochten om geld op te halen voor een theaterstuk dat ze wilden brengen. Van dat theater kwam niets in huis, maar de posters bleken een succes. De naam Plint verwijst, volgens de site, naar de theaterterm ‘plint’ als ‘een opstapje naar het podium’. Ik ken dat woord niet en ik heb ook nooit een opstapje tussen de coulissen gezien. Mijn zus de actrice had er ook nog nooit van gehoord. Vanuit de zaal zijn er trappetjes, maar in de Van Dale heeft het woord ‘plint’ niets met theater te maken. Misschien mag het net zo’n betekenis hebben als het woord ‘plintladder’, wél genoemd in de Van Dale: een verzonnen term voor iets wat alleen in de verbeelding bestaat. Zou Plint zo heten omdat het geen opstapje naar een podium is, maar naar de verbeelding? Waar de woorden vrijelijk de ruimte krijgen en de beelden beter doen kijken? En ja, dan zijn er natuurlijk ook de plinten die verbindingsstrepen vormen tussen wand en vloer, dichtbij drempels die nooit te hoog mogen zijn, net zoals Plint de drempel naar poëzie en kunst laag wil houden.

tegenkomen, als de woorden je aanspreken in de lange gang van een school, of in een wachtkamer, op een raam, of op een digibord. Dan kun je even de ruimte en de tijd nemen om op een ander been te worden gezet, om uit het gedoe van alledag te worden gehaald, om verrast te worden. En heel veel kinderen die de kracht van zulke woorden en beelden niet van thuis uit meekrijgen, krijgen ze mee van Plint. Dat dit een duidelijk streven van hen is, blijkt ook uit de samenwerking met Jarige Job, een stichting die tienduizenden door armoede geïsoleerde kinderen op een verjaarspakket trakteert. Daarin kunnen ze dan bijvoorbeeld een exemplaar van het tijdschrift ‘Dichter’ vinden, nog zo’n enthousiast initiatief. Het is in de sterk commercieel geworden kinderboekenwereld niet eenvoudig meer om een kindergedichtenbundel uit te laten geven, maar het tijdschrift ‘Dichter’ stimuleert al die dichters voor kinderen om door te gaan, stimuleert een jonge illustrator om er een prachtig nummer van te maken, en stimuleert kinderen en volwassenen om al die stemmen te ontdekken en hun verbeelding, hun wereld, hun gedachten terug te vinden in lyrische vorm. En hopelijk nog eens zo’n vers uit het hoofd te leren, om eens niet tablet of smartphone, maar het eigen hoofd op te laden. Vandaag brengen we hulde aan Plint, aan directeur Mia Goes, aan al die ideeën. Want ergens drinkt iemand uit een beker en leest er woorden op: ‘Vergeet je niet te leven, dacht ik laatst’. En ergens laat een jongetje zich op een school vangen door de kleuren van een poster

Want dat doen de mensen van Plint, en ze doen het eindeloos gevarieerd en verrassend, gedurfd en buiten de lijntjes kleurend. De rijke productie, die allang niet meer alleen uit posters bestaat, straalt enthousiasme en energie uit, zin voor schoonheid, vrolijkheid en diepgang. En letterlijke toegankelijkheid dus, want het is mooi als je beeldende kunst en poëzie zomaar ergens kunt

2


en de zwierig geschreven titel ‘Liefste’. En ergens laat een man na een stormachtige winterdag zijn ogen nog even over zijn kussen gaan, met dat gedicht ‘Zomerochtend’. En ergens schrijft een meisje een gedachte in een notitieboekje alsof ze die doorgeeft aan de geschilderde vogel in een hoek van de bladzij. En ergens kijkt iemand met Nederlands als tweede taal naar het uitzicht en leest dan wat het gedicht op het raam zegt: ‘Alsof je een plek bereikt/ Om je heen kijkt en weet/ dat je thuis bent’. En ergens ontdekken net aangeschoven tafelgasten op de placemats onder hun bord de woorden ‘proeven aan de bron’. En ergens houdt een weduwe een servet vast met de woorden ‘het geluk moet ergens en ooit zijn omdat wij dit/ ons herinneren en dit ons herinnert’. En ergens wil iemand gehaast zijn agenda in zijn tas stoppen, maar leest nog net op het omslag: ‘Er is hier. Er is tijd’. En ver weg in Sydney snijdt mijn broer ’s ochtends brood op een broodplank met zijn moerstaal erop. Hij heeft de woorden al vertaald voor zijn Engelstalige vrouw. ‘() jouw lach. En de ochtend, licht als een lieveheersbeestje, dat landt op mijn arm’.

Zomerochtend

Boomtoppen vangen het eerste licht de lege weg ligt klaar we kunnen overal heen maar we zijn al overal

gedicht: Jos van Hest / beeld: Eline Rijnvos

kussensloop zomerochtend gedicht: jos van hest beeld: eline rijnvos bestelcode 3062 - € 15,75 ISBN 9 7 8 9 0 5 9 3 0 7 3 0 8

Er is hier, er is tijd, om trots te zijn en te vieren dat zoveel mensen van zoveel leeftijden zoveel woorden en beelden konden en kunnen tegenkomen. Er is hier, er is tijd, er is ruimte, om jou, Mia Goes, en ook Mariëlle Mijs en Lisette Wiegers, heel heel hartelijk te feliciteren met deze Visser-Neerlandia Prijs! Joke van Leeuwen. Laudatio uitgesproken op 27 januari 2018 bij de de

r a a m g e d i c h t THUIS g e d i c h t : KEES SPIERING bestelcode 6013 - € 15,75 ISBN 9 7 8 9 0 7 6 8 4 1 3 2 8 60 x 40 cm.

uitreiking van de Visser Neerlandiaprijs aan Mia Goes, directeur van Plint.

b r o o d p l a n k l e e s l i e dj e g e d i c h t : KREEK DAE Y OUWENS bestelcode 5087 - € 23,50 EAN 8 7 1 3 7 9 1 0 2 4 0 2 6 beuekenhout 37 x 15 x 2cm.

3


Wie Plintposters op school had, kent vaak, ook jaren later, nog steeds de gedichten uit het hoofd. Het loont dus: gedichten herlezen. En je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Daarom maakten we een gedichtenprentenboek voor kinderen van 6 tot 106.

(voorzijde omslag) poëzieposter zomer gedicht: Herman de Coninck beeld: Maaike Koster bestelcode 1161 - € 13,50 ISBN 9 7 8 9 0 5 9 3 0 7 5 8 2 80 x 60 cm.

De titel ‘Één gedicht is nooit genoeg’ is een mooie dichtregel van Kees Spiering en is ons op het lijf geschreven. In dit gedichtenprentenboek staan gedichten over oma’s en opa’s, keien en stranden, paarden en blinde mollen, boeken die precies zo snel gaan als jij, krokobillen en krokogillen, over hoekjes en thuis zijn en lezen en doorgaan en nooit opgeven en nog veel meer. Teveel om op te noemen eigenlijk.

ook verkrijgbaar als A4 poster bestelcode 1624 - € 4,95 ISBN 9 7 8 9 0 5 9 3 7 7 7 3 2 1 x 2 9 , 7 CM . en als kaart (met envelop) € 2,00 13 x 17 cm.

4


plint | boeken

ÉÉn gedicht is nooit genoeg Gedichtenprentenboek voor kinderen van 6 tot 106

In dit gedichtenprentenboek ‘Één gedicht is nooit genoeg’ bundelden we de 100 leukste, beste, mooiste gedichten en beelden voor kinderen van 6 tot 106. Prachtig gecombineerd met de leukste en mooiste beelden van de leukste en beste illustratoren en beeldend kunstenaars.

boek horen inlogcodes waarmee kan worden ingelogd. Aan het begin van elke week staat er een ander gedicht met poëzieles klaar. Zo begint de week altijd poëtisch! Achterin het boek staat een handleiding met jaaroverzicht van de lessen en index van gedichten op titel, naam van de dichters en onderwerp.

Bij 52 gedichten uit het boek zijn 52 poëzielessen gemaakt door poëziedocenten en dichters. De lessen staan op www.plint.nl/digitaal - bij het

MET 52 POËZIELESSEN!

gedichtenprentenboek ÉÉn gedicht is nooit genoeg (Bijna) 100 gedichten verbeeld bestelcode 2231 - € 22,50 ISBN 9 7 8 9 0 5 9 3 0 6 5 8 5 28 x 21 cm. 2 0 8 b l a d z i j d e s - g e b o n d e n & v i e r d e DRUK !

5


plint | boeken

lees maar lang en wees gelukkig Sommige gedichten en beelden wil je blijven zien. Dat weten we bij Plint als geen ander. In dit luxe, gebonden boek hebben we de 500 beste, leukste en fijnste combinaties bij elkaar gebracht - een boek om af en toe in te lezen, eindeloos in te bladeren en altijd bij de hand te willen hebben.

Het staat in Nederland in de Poëzie Top 10 (bron CPNB) en stond maandenlang in de top 3 van de Vlaamse Poëzie Top 10. Grote namen en aanstormend talent - je ontdekt het in dit boek. Inmiddels in de vierde druk verschenen.

lees maar lang en wees gelukkig bloemlezing 500 gedichten bestelcode 2230 - € 26 ISBN 9 7 8 9 0 5 9 3 0 5 2 6 7 17 x 14 cm. 5 2 7 b l a d z i j d e s - g e b o n d e n & v i e r d e DRUK !

6


7


plint | tijdschriften

dada KUNSTTIJDSCHRIFT VOOR KINDEREN VAN 6 TOT 106

nieuw! Het nieuwe nummer van DADA gaat over de beroemde Oostenrijkse kunstenaar Gustav Klimt (je weet wel, van die kus ; -) Klimt leefde van 1862 tot 1918 en schilderde een oogverblindende wereld. Het schilderij ‘De Kus’ is tegenwoordig wereldberoemd en staat op mokken, sneakers en lunchtrommeltjes. Ook zijn portretten van de mooie rijke, maar verveelde echtgenotes uit het Wenen van rond 1900 zijn ongekend populair. In deze DADA lees je alles over de man, de schilder, de kunstenaar die de beau monde schilderde maar zelf liever geen bezoek kreeg. In deze DADA geven we natuurlijk ook weer tips hoe je zelf aan de slag kunt en je leest in de vaste boekenrubriek over de leukste boeken van het moment. De rubriek werd verzorgd door de Literaire Boekhandel Utrecht. DADA k l i m t bestelcode 2098 - € 9,95 ISBN 9 7 8 9 0 5 9 3 0 7 8 7 2 24 x 21 cm. 52 bladzijdes.

8


nieuw!

DADA b o u w k u n s t bestelcode 2097 - â‚Ź 9,95 ISBN 9 7 8 9 0 5 9 3 0 7 8 4 1 24 x 21 cm. 52 bladzijdes.

nieuw!

Dit is een DADA over bouwkunst. Een DADA over huizen in Mexico die bij oplevering nog maar half af zijn en dus ook goedkoper, zodat meer mensen een eigen huis kunnen kopen. Spaanse architecten met zogenaamde stadsrecepten die laten zien hoe je als burger de openbare ruimte weer in bezit kunt nemen. Een DADA over toekomstdromen van architecten uit de vorige eeuw die een eeuw later al (bijna) blijken uit te komen. Over gebouwen die klimaatveranderingen tegen kunnen gaan (echt waar!) en architecten die complete huizen uit 3D printers laten komen. Deze DADA gaat ook in op open source, het delen van kennis waarmee je ook in Nederland een Wikihouse kunt (laten) bouwen. Ook tonen we Japanse dakhuizen waarbij de grootste ruimte op het dak is, gebouwen die verstrengeld zijn en in elkaar opgaan. Een theater op het water in de baai van een stad die ieder jaar een stukje zinkt en Utrechtse gebouwen zonder muren. Deze bijzondere gebouwen (en meer!) laten we zien in deze DADA. Bouwkunst is een kunst van ruimte en die ruimte moet je ervaren. Om een gebouw echt op waarde te kunnen schatten, moet je er in. Een plattegrond, bouwtekening of foto kan een bezoek aan een gebouw nooit vervangen. Ook deze DADA niet. Dus ga na het lezen vooral ook op pad, gebouwen in en op en geef je ogen de kost. Veel plezier! De boekenrubriek in deze DADA Bouwkunst werd verzorgd door Donner Boeken in Rotterdam.

DADA g e z i c h t s b e d r o g bestelcode 2099 - â‚Ź 9,95 ISBN 9 7 8 9 0 5 9 3 0 7 9 9 5 24 x 21 cm. 52 bladzijdes. verschijnt in mei 2018

Het zomernummer van DADA gaat over gezichtsbedrog. We geven een overzicht van het beste tot nu toe - van muurschilderingen in de Romeinse villa's in de oudheid tot hedendaagse street art en van zeventiende eeuwse stillevens tot het werk van de Chinese kunstenaar Liu Bolin. Een reis door de tijd en door de wereld. Een heerlijk nummer voor de zomer! Op de cover prijkt het inmiddels al beroemde zwembad van Leandro Erlich uit Museum Voorlinde in Wassenaar. Nog niet gezien? Gaan hoor! De boekenrubriek in deze DADA wordt verzorgd door Kinderboekwinkel Kiekeboek in Haarlem.

9


dada KUNSTTIJDSCHRIFT VOOR KINDEREN VAN 6 TOT 106

HET BEGIN

h e t v e r h aa l

Een goed begin is vaak het halve werk, dus we laten altijd eerst zien hoe een kunststroming ontstond. En als het om een kunstenaar gaat vertellen we over zijn jeugd.

Natuurlijk gaan we in een of meer artikelen ook altijd wat dieper op het onderwerp in. Maar zonder moeilijke woorden en toegankelijk geschreven.

het abc

de toekomst

In de rubriek ABC komen de belangrijkste mensen, dingen en onderwerpen nog eens voorbij. Ook handig als je snel even iets op wilt zoeken.

In iedere DADA laten we zien wat de kunstenaar of de kunststroming heeft betekend (of nog steeds betekent) voor de hedendaagse kunst.

DADA STREET ART bestelcode 2094 â‚Ź 9,95 ISBN 9 7 8 9 0 5 9 3 0 7 3 1 5 24 x 21 cm. 52 bladzijdes.

10


k u n stj e s

kijken lezen doen

Er staan in iedere DADA altijd 2 artikelen met tips om zelf aan de slag te gaan. Dus kijk de kunst af en doe je eigen kunstjes.

DADA tipt in het laatste artikel ‘Boeken enzo’ de leukste boeken van het moment, vaak met weggeefacties.

de illustrator

in nederland

In ieder nummer van DADA krijgt een illustrator op 12 bladzijdes helemaal de vrije hand. Hierboven zie je de tekeningen die Lili Scratchy voor DADA Street Art maakte.

Natuurlijk zoomen we ook altijd in op Nederlandse musea of kunstenaars. Hierboven zie je bijvoorbeeld het werk van Nederlandse street art kunstenaars - het duo Telmo Miel.

cadeau!

abonnement met 2 DADA’s cadeau!

Voor maar € 26 krijg je ieder kwartaal een DADA in de bus. Dat is dus 4 nummers voor € 26. Bovendien krijgen nieuwe abonnees nu 2 nummers van DADA cadeau! Je ziet ze hiernaast: DADA Oudheid en DADA Jheronimus Bosch. Als je die meerekent, krijg je zelfs 6 nummers voor € 26. Een abonnement DADA is ook een leuk cadeau. Regel het abonnement met een paar muisklikken op www.plint.nl of bel naar 040 2454001 (kantoortijden)

DADA o u d h e i d bestelcode 2086 - € 9,95 ISBN 9 7 8 9 0 5 9 3 0 6 2 7 1 24 x 21 cm. 52 bladzijdes.

11

DADA j h e r o n i m u s b o s c h bestelcode 2091 - € 9,95 ISBN 9 7 8 9 0 5 9 3 0 6 6 3 9 24 x 21 cm. 52 bladzijdes.


plint | tijdschriften

dichter. TIJDSCHRIFT met gedichten VOOR KINDEREN VAN 6 TOT 106 DICHTER . i s e e n t i j d s c h r i f t m e t g e d i c h t e n v o o r k i n d e r e n va n 6 t o t 1 0 6 . I n i e d e r n u m m e r s t aa n z o ’ n 7 5 g e d i c h t e n va n z o ’ n 3 0 d i c h t e r s . A l t i j d , s t u k v o o r s t u k s p i k s p l i n t e r n i e u w , s p e c i aa l g e s c h r e v e n v o o r DICHTER . I n i e d e r n u m m e r k r i j g t e e n j o n g e i l l u s t r a t o r va n v o o r n aa r a c h t e r h e l e m aa l d e v r i j e h a n d .

NIet iedereen schrijft voor ieder nummer (ook dichters hebben wel eens vakantie ;-) maar voor de eerdere nummers van DICHTER. schreven deze dichters: Gerard Berends, Ienne Biemans, Daniel Billiet, Annemarie van den Brink, Katelijne Brouwer, Midas Dekkers, Liz Ditters, Bibi Dumon Tak, Bies van Ede, Frank Eerhart, Remco Ekkers, Judy Elfferich, Tim Gladdines, Diet Groothuis, Hans Hagen, Gijs van der Hammen, Jos van Hest, Gil vander Heyden, Mary Heylema, Wim Hofman, Ineke Holzhaus, Mieke van Hooft, Hans Kuyper, Johanna Kruit, Joke van Leeuwen, Mariet Lems, Ted van Lieshout, Koos Meinderts, Bart Moeyaert, Ank Mooren, Theo Olthuis, Erik van Os, Kasper Peters, Fetze Pijlman, Jaap Robben, Bas Rompa, Merijn Ruis, Iris le Rütte, Kate Schlingemann, Patty Scholten, Kees Spiering, Ymkje Swart, Floor Tinga, Rian Visser, Linda Vogelesang, Bette Westera, Saskia van der Wiel, Riet Wille en Bernadette Winters-Houben.

nieuw!

DICHTER nr 7. gaat helemaal over blauw. Over lichtblauw, donkerblauw, hemelsblauw, ultramarijn, nou ja je snapt ‘t vast: de kleur dus. De kleur van de hemel, de bergen en sommige maandagen. Van vakantieherinneringen en de Middellandse Zee. De kleur van je pen en de schilderijen van Vermeer en van Picasso. Met prachtige tekeningen van Gemma de Waard.

Dichter. nr. 7 bestelcode 2319 - € 5,95 ISBN 9 7 8 9 0 5 9 3 0 7 8 6 5 21 x 14,8 cm. 104 bladzijdes.

12


Omdat de illustraties uit DICHTER. zo oogverblindend mooi zijn, maken we vanaf nu bij ieder nummer van DICHTER. ook een pin van een van de illustraties. Een serie om te verzamelen!

nieuw!

We beginnen met het hondje dat Gemma de Waard tekende voor nummer 7.

d i c h t e r p i n h o n dj e bestelcode 2330 - € 12,50 ISBN 9 7 8 9 0 5 93 0 8 0 1 5 40 x 39 mm.

nieuw!

In het wereldnummer van DICHTER. ligt de wereld aan je voeten! Gedichten over Andorra, Antarctica, Bangladesh, Barbados, België, Cambodja, China, Curaçao, Denemarken, Egypte, Engeland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, India, Indonesië, Italië, Japan, Kaapverdië, Kenia, Kiribati, Laos, Lapland, Liechtenstein, Madeira, Marokko, Namibië, Nederland, Noorwegen, Oezbekistan, Peru, Papoea Nieuw-Guinea, Schotland, Spanje, Sri Lanka, Syrië de Verenigde Staten, IJsland, Zuid-Afrika en Zwitserland. Lea Vervoort tekende voor dit nummer een betoverende wereld.

Dichter. nr. 8 bestelcode 2322 - € 5,95 ISBN 9 7 8 9 0 5 93 0 7 9 8 8 21 x 14,8 cm. 104 bladzijdes. verschijnt in juni 2018.

13


plint | tijdschriften

dichter. abonnement Leuk? Abonneer je dan nu meteen even. Bel 040 2454001 (kantoortijden) of regel het met een paar muisklikken op www.plint.nl

DICHTER. is los te koop voor € 5,95 maar een abonnement is goedkoper: voor € 15,50 krijg je 4 keer per jaar een nieuwe DICHTER. in huis. Je abonnement gaat in met het eerstvolgende nummer maar maak je geen zorgen: we zorgen dat je de tussentijd goed doorkomt en sturen je digitaal al een mooie selectie gedichten uit eerdere nummers van DICHTER.

DICHTER. is ook een mooi cadeau. Je geeft iemand voor maar € 15,50 vier hele mooie dichtschriftjes. En maak je geen zorgen: een cadeau-abonnement stopt automatisch na een jaar dus niemand zit ergens aan vast.

dichters in de maak

Binnenkort verschijnt een speciale editie van DICHTER. over laaggeletterdheid. We maken het nummer in samenwerking met Stichting Lezen & Schrijven, een organisatie die aandacht vraagt voor laaggeletterdheid en onder andere de Week van de Alfabetisering organiseert, dit jaar van 3 tot en met 9 september. Zo’n 2,5 miljoen volwassen Nederlanders hebben moeite met lezen, schrijven en/of rekenen.

Nummer 9 van DICHTER. gaat over vriendschap, het thema van de Kinderboekenweek 2018. Die is dit jaar van 3 tot en met 14 oktober. Deze DICHTER. is half september verkrijgbaar en landt dan ook bij abonnees op de mat, dus ruim op tijd voor leraren en leraressen om de Kinderboekenweek met deze DICHTER. poëtisch voor te bereiden. Het is een mooi onderwerp, dus waarschijnlijk wordt dit een BDE (Best DICHTER. Ever) gemaakt voor BFF’s, hartsvriendinnen, bloedbroeders en echte vrienden. Online - Offline. Van je vrienden moet je het hebben en vrienden heb je natuurlijk nooit genoeg. Zelfs verre vrienden zijn vaak toch veeeeeel beter dan goede buren hoor ;-) Je leest het allemaal in deze DICHTER. - de BDE dus ;-)

Dit nummer is een speciale editie en geen nummer in het abonnement. Het is vanaf half juni verkrijgbaar.

speciale editie Dichter. special 1 bestelcode 2324 - € 5,95 ISBN 9 7 8 9 0 5 9 3 0 8 0 3 9 21 x 14,8 cm. 104 bladzijdes.

Dichter. nr. 9 vriendschap bestelcode 2326 - € 5,95 ISBN 9 7 8 9 0 5 9 3 0 8 0 2 2 21 x 14,8 cm. 104 bladzijdes.

14


ssstille dichter silent disco met gedichten

OEROL

Fan van DICHTER.? Dan is SSStille DICHTER. iets voor jou. Leen van ons een koptelefoon en laat de dichters van DICHTER. je voorlezen. De koptelefoons zijn draadloos dus je zit nergens aan vast. Zoek een rustig plekje op of loop een rondje met gedichten in je oor. Heerlijk! We zijn deze zomer met SSStille DICHTER. te gast bij Oerol op Terschelling en bij Watou in België. Kom langs en luister naar de mooiste gedichten uit DICHTER.

Van 15 tot en met 24 juni is SSStille DICHTER. geprogrammeerd op Oerol op Terschelling. Je vindt ons op het festivalterrein Westerkeyn - het kloppende festivalhart van Oerol. In het weiland aan de Oostkant van Midsland zijn concerten, theater, performances, Oerol colleges die je net even anders naar een voorstelling laten kijken en SSStille DICHTER. met de mooiste gedichten uit DICHTER. De Westerkeyn is ook het startpunt voor de kaartverkoop, informatie over tijden, wijzigingen in het programma en dé plek om bij de snelkassa een impulsieve keuze te maken (vaak het beste ;-) Wij hebben er enorm veel zin in! Voor kaartjes voor de boot en camping: zie www.oerol.nl

W A TOU Van 30 juni tot en met 2 september is SSStille DICHTER. geprogrammeerd op Watou, het beroemde poëtische Kunstenfestival. Het dorp op de grens van België en Frankrijk wordt twee maanden per jaar overgenomen door kunstenaars en dichters. Zeer zeer zeer de reis en de moeite waard. Zomeren in Watou is prikkelen en onthaasten tegelijk. Kleine momenten van gelukzaligheid. Echt! Kijk voor meer informatie op www.kunstenfestivalwatou.be. En, zoals ze daar zeggen: we zien u graag! en. Ver weg

wind- en wolfge

rom

m e l . En

wij l

ui leunend tegen de stam, on

uiv

in- en

ed

die

s hoofd

een bl

aderdak vol stokjes, tak

- en stofgefrommel. D

mugg

en

ns da

Boven

15

on

ze b

ene

nw

ar

m

uitvliegen,


dichter.

DICHTER. 6 Nieuwe buren maakten we in samenwerking met het COA. Een aantal gedichten landt later op muren van verschillende AZC’s in Nederland. Een mooi nummer, over bijzondere mensen die geloofden in een rivier die stroomt van zee naar bergen (vrij naar Campert) en alles achterlieten. De gedichten worden gecombineerd met werk

Het vierde nummer gaat over dieren. Over honden natuurlijk, en katten en hoe HATSJOE HATSJIE lief die zijn, zelfs als je allergisch bent. Over duiven en luchtpost, een dame in Alkmaar met vogels in haar haar, zwartkopmezen, ijsberen, pyromaanvissen, krekels en nog veel en veel meer. De illustraties zijn van Cristina Garcia Martin

van Milou Trouwborst.

DICHTER. 5 Gruwelijk eng is de engste DICHTER. ooit. Met natuurlijk veel gegriezel over monsters, spoken, heksen, draken, geesten en zombies. Over dubieuze griezels uit de wereld van vooroordeel, angst, fantasie en nachtmerrie. En echt enge dingen: de beelden op tv, tentenkampen in de sneeuw, de schoolarts, en ja, ook de kalknagels van je oma. Job van Gelder tekende voor dit nummer.

Dichter. nr. 6 bestelcode 2317 - € 5,95 ISBN 9 7 8 9 0 5 9 3 0 7 7 6 6 21 x 14,8 cm. 116 bladzijdes.

Dichter. nr. 5 bestelcode 2313 - € 5,95 ISBN 9 7 8 9 0 5 9 3 0 7 5 0 6 21 x 14,8 cm. 116 bladzijdes.

Dichter. nr. 4 bestelcode 2310 - € 5,95 ISBN 9 7 8 9 0 5 9 3 0 7 3 9 1 21 x 14,8 cm. 116 bladzijdes.

16


dichter.

stichting jarige job

Gedichten over vakantie: de wijde wereld en de tijd van elastiek. Heerlijk nummer als voorpret voor de vakantie, en mooie bagage! Het is stil op de achterbank met deze DICHTER. Gedichten over de Grote Beer, zwembroekzand en over hoe het altijd zomer was. Over schoolkonijnen zonder naam en het voeteneinde aan de einder. De beelden zijn van Anne van den Berg.

Dit tweede nummer van DICHTER. gaat helemaal over school. Over gymles, gevonden liedjes voor aardrijkskunde, puzzeltaal en bange jongetjes. Gedichten over wonderwoorden, het antwoord op alles en het gewicht van een pimpelmees. Ruth Hengeveld tekende voor deze tweede DICHTER. Linda Vogelesang, dichter van DICHTER., schreef een les, die je gratis kunt downloaden. Volg de link op onze site.

Dichter. nr. 3 bestelcode 2306 - € 5,95 ISBN 9 7 8 9 0 5 9 3 0 7 3 4 6 21 x 14,8 cm. 116 bladzijdes.

Dichter. nr. 2 bestelcode 2301 - € 5,95 ISBN 9 7 8 9 0 5 9 3 0 6 9 5 0 21 x 14,8 cm. 108 bladzijdes.

17

We vragen iedereen die op www.plint.nl iets bestelt € 1 extra te betalen voor Stichting Jarige Job. Zij geven een verjaardagsbox aan kinderen bij wie er thuis geen geld is om een verjaardagsfeestje te vieren. Bij zo’n 60.000 kinderen in Nederland is dat het geval. Met de verjaardagsbox hebben zij toch ook een echte verjaardag. Voor iedere € 3 die we krijgen, geven we een DICHTER. (ter waarde van € 5,95) aan Stichting Jarige Job. Vorig jaar zat er in 1000 verjaardagsboxen een DICHTER. Fantastisch toch?


nieuw!

raamgedicht i n d i t v r o l i j k v o o rj a a r gedicht: jos van hest bestelcode 6022 - € 15,75 ISBN 9 7 8 9 0 5 9 3 0 7 6 5 0 60 x 40 cm. zeefdruk op transparante folie

Een mini-raamgedicht met zachtgrijze envelop.

nieuw!

Een poëtisch antwoord op een ochtendhumeur. Met klein stickertje om op te hangen. Op de spiegel in de badkamer misschien? raamkaart je gezicht gedicht: Jan ‘t lam bestelcode 7579 - € 2,00 ISBN 9 7 8 9 0 5 9 3 0 7 9 2 6 zeefdruk op transparante folie

18


plint | stationery en kaarten

poËziekaarten V e r s t u u r z e , h a n g z e o p, z e t z e t u s s e n d e p l a n t e n o p d e v e n s t e r b a n k o f g e e f z e w e g . G e b r u i k z e a l s u i t n o d i g i n g v o o r e e n h e e l f i j n f e e s t, d o e z e b i j d e b o t e r h a m m e n i n e e n l u n c h t r o m m e l o f s t o p z e a l s n i e m a n d k i j k t i n d e z a k va n e e n w i l l e k e u r i g e j a s aa n d e k a p s t o k . a l s z e m aa r g e z i e n e n g e l e z e n w o r d e n , wa n t d aa r z i j n z e v o o r g e m aa k t .

nieuw! Mapje met 25 poëziekaarten. Met gedichten van Hans Andreus, Jan Arends, J.C. Bloem, Herman de Coninck, Karel Eykman, Al Galidi, Chris J. van Geel, Ingmar Heytze, Willem Hussem, Joke van Leeuwen, Mies Bouhuys, Antjie Krog, Bart Moeyaert, Erik van Os, Bas Rompa, J.C. van Schagen, Bert Schierbeek, Kees Spiering, Toon Tellegen en M. Vasalis. Kijk voor de precieze inhoud op www.plint.nl

kaartenmapje 25 poëziekaarten verschillende dichters verschillende kunstenaars bestelcode 7018 - € 21,00 ISBN 9 7 8 9 0 5 9 3 0 7 9 0 2 17 x 13 cm

19


POËZIEBLOK MET KLEMBORD

nieuw!

p o Ë z i e BLOK nieuwe versie met nieuwe gedichten! PoËzieblok met klembord bestelcode 4077 € 15,00 ISBN 9 7 8 9 0 5 9 3 0 7 9 7 1 21 x 14,8 cm. 50 bladzijdes. p o Ë z i e BLOK l o s bestelcode 4076 € 10,00 ISBN 9 7 8 9 0 5 9 3 0 7 9 6 4

Een fijn en functioneel schrijfblok met op iedere bladzijde een ander gedicht en beeld van Plint. Gedichten van grote namen en aanstormend talent, gecombineerd met illustraties en autonoom werk van illustratoren en beeldend

kunstenaars. Het blok is A5 formaat, heeft 50 velletjes en is aan de achterzijde voorzien van een kartonnen rug. Het is ook los te bestellen maar veeeeeeeel leuker met dit klembord.

20


POTLODEN MET GEDICHT

potloodpoËzie nieuw! zin

klanken vangen de eerste stap, de tweede letters rijgen aan je punt verder gaan, een woord krijgen nog een stap nog een wonderwoord of honderd

een zin is het begin van een reis

gedicht: Mary Heylema

Het prachtige gedicht ZIN van Mary Heylema op 12 potloden van gereycled papier. De onbedrukte potloden geven de witregels aan. Hierboven zie je de volgorde van de regels, maar er zijn vast nog veel meer spannende combinaties te maken. Klanken vangen dus, en op zoek naar de wonderwoorden! Voor iedereen die een zin als het begin van een reis ziet.

© PL INT

P OT L O O D P O Ë Z IE 1 2 P OT L O D E N VA N G E R E YC L E D PA P I E R M E T G E D I C H T Z I N VA N M A RY H E Y L E M A

potloodpoËzie met gedicht ‘zin’ in potlodenblikje gedicht: mary heylema bestelcode 4149 - € 15,00 EAN 8 7 1 3 7 9 1 0 3 9 7 8 5 potloden gemaakt van gerecycled papier

21


plint | “bedsellers”

poËzie om te kussen GEDICHTEN OP KUSSENSLOPEN

n i e t s i s z o f i j n a l s i n s l aa p va l l e n m e t e e n m o o i e d i c h t r e g e l . d aa r o m maken we onze ‘Poëzie om te kussen’. Er zijn natuurlijk gedichten voor d e a l l e r l i e f s t e e n v o o r w i e h e t a l l e m aa l z o z o r g e l o o s n i e t i s , z i j n e r troostgedichten. Er zijn gedichten die je kunt mompelen als je niet goed wa k k e r k u n t w o r d e n - e n g e d i c h t e n d i e j e k u n t m o m p e l e n a l s j e n i e t i n s l aa p k u n t va l l e n - i n o p l i c h t e n d e i n k t , l e e s b aa r a l s j e wa k k e r l i g t .

et was een prach tige ochtend in het bos. De lijster struik onder de zat zacht te fluiten eik en de karpe in de r liet het water rimpelen. Er woei van de vijver af geen wind, de en toe even zon scheen langs een druppel dauw de takken, liet glinsteren, en langs hier en daar de rivier leek de Het werd een warm grond wel te damp e dag, maar het en. was nog een zachte De eekhoorn , heldere ochten was vroeg opges d. taan en snoof de zich op. Hij liet geur van hars en zijn voeten bunge seringen in len in het water welke dag nog van de vijver en mooier zou kunne vroeg zich af n zijn dan deze sneeuw? Of een dag. Een dag met dag met zwarte dikke, verse wolken in de verte, met bliksemschi als de zon nog chten zo mooi schijnt, en dat je ze wel zou Naast hem lag willen pakken? een vel papier. Hij wilde een brief eindelijk weer schrijven. Hij wilde eens iemand iets laten weten. Maar Hij pakte zijn hij wist niet wie pen en schreef: of wat. Beste Toen legde hij zijn pen weer neer. Hij wilde iedere albatros, de potvis en wel schrijven: , de buffel, de de spitsmuis. Hij of uitnodigen of wilde iedereen vragen of ze ooit wel feliciteren zo'n mooie dag met wie moest hadden meege hij beginnen? maakt. Maar Al denkend sloot hij zijn ogen. In zijn gedachten het heel warm. zag hij de woest Hij zocht de schad ijn en werd uw van een rots Plotseling schrok op en viel in slaap. hij wakker. Er dreef een klein, langs de zon. Hij bijna doorzichtig wist meteen weer wolkje waar hij was en mier schrijven, pakte zijn pen. dacht hij, en het Ik ga de geeft niet wat. Hij las wat hij al geschreven had.

gedicht: Jos van Hest / beeld: Eline Rijnvos

22


plint | “bedsellers”

Alle kussenslopen zijn lekker ruim (60 x 70 cm.) en van 100% katoen. We laten de stof in Europa weven en naaien. De kussenslopen worden in Nederland met de hand gezeefdrukt met watervaste inkt. Daar zijn we streng in, want we werken alleen met leveranciers die de conventies van de ILO (International Labour Organisation) volgen. Dat betekent onder andere dat er geen sprake is van kinderarbeid. Slaapt wel zo lekker!

In het voorjaar maken we een speciale uitgave: ‘de bosbeer’ hieronder verschijnt in de serie Kunst om te kussen. We lieten ‘de bosbeer’ in maar liefst 10 verschillende kleuren en drukgangen maken! Een prachtig poëtisch beeld, en oogstrelend in detail en kleur. Voor de liefhebber!

nieuw!

kussensloop kunst om te kussen beeld: jill bliss linkerpagina

bestelcode 3063 - € 20,00 ISBN 9 7 8 9 0 5 9 3 0 7 9 4 0 60 x 70 cm. 100% katoen

kussensloop het was een prachtige ochtend in het bos gedicht: Toon Tellegen

special edition! met de hand gezeefdrukt in 10 drukgangen

bestelcode 3060 - € 15,75 ISBN 9 7 8 9 0 5 9 3 0 6 7 0 7

23


PLINT | MUURGEDICHTEN

muurgedichten poËtische muurstickers

S o m m i g e g e d i c h t e n w i l j e t e g e n b l i j v e n k o m e n . Da t w e t e n w e b i j P l i n t a l s g e e n ander. Met onze muurgedichten krijgen gedichten de plek die ze verdienen.

nieuw!

De eerste dag Als ’s morgens het licht door de gordijnen dringt smelten je laatste dromen. Er klinken geluiden uit de achtertuinen een buurman stapelt stenen een rammelende kettingkast. Het is vandaag de eerste dag om met iets te beginnen waar niemand aan begon.

Fetze Pijlman © Plint

muursticker de eerste dag gedicht: Hans Andreus € 27,50 incl. verzendkosten o p w w w. m i j n p l i n t. n l 57 x 13 cm.

24


PLINT | MUURGEDICHTEN

Muurgedichten zijn wrijfletters die je op een muur, een raam, een deur enzovoorts en zo verder kunt plakken. Iedere week worden de bestelde stickers gemaakt door onze vroegere buren. Zo zijn de stickers altijd ‘vers’ en dat is belangrijk want dan plakken de letters goed.

Omdat de stickers speciaal voor je gemaakt worden, kun je ze alleen via onze aparte site www.mijnplint.nl bestellen. Alle gedichten zijn in verschillende kleuren te koop en worden gratis verzonden.

Siberië Geef me je jas van bont van teddyberen. Leg je arm om me heen en al je winterkleren. Zoen me tot ik warm word. Zoen me tot ik spin. Trek je eigen huid dan uit, stop mij eronder in. Sus me met je hartslag: wij ons wij ons wij ons. Maak van dit veel te grote bed een heel klein fort van dons. Bart Moeyaert © Plint

25

nieuw!

muursticker siberië gedicht: Bart Moeyaert € 27,50 incl. verzendkosten o p w w w. m i j n p l i n t. n l 58 x 24 cm.


plint | SERVIES ENZO

28 POËTEN AAN TAFEL Voor ons verzamelservies maken we iedere lente, zomer, herfst en winter iets nieuws. n i k s va n d e a n d e r e k a n t va n d e w e r e l d , e n n o o i t v o o r e e n a p p e l e n e e n e i . a l t i j d e e r l i j k g e p r o d u c e e r d , h e t l i e f s t o m d e h o e k , m e t m e n s e n m e t w i e w e o n s v e r wa n t v o e l e n . g o e d m a t e r i aa l e n m e t l i e f d e g e m aa k t . zo simpel kan het zijn en zo simpel is het ook ;-) p o ËZIE s e r v e t m e t g e d i c h t Ik heb je liever dan brood gedicht: Hans andreus bestelcode 5213 € 5,95 ISBN 9 7 8 9 0 5 9 3 0 7 9 5 7 33 x 33 cm. Pakje met 20 servetten

..

Ik heb je liever dan brood, al zegt men ook dat het niet kan en al kan het ook niet. Ik heb je liever dan vrolijkheid of regen, liever dan de stilte van drie uur in de rustig in- en uitademende nacht. De meeuwen scheren overdag met hun vleugels langs de blonde warme lucht. De wilde bloemen staan te lachen in het warme bad van de zon. De zon danst zijn toch maar kleine rol met zoveel overgave dat het heel stil wordt, hier, in dit deel van het heelal. Ik heb je liever dan brood, al zegt men ook dat het niet kan en al kan het ook niet. Liever dan vrolijkheid of regen, liever nog dan ik heb je lief. Hans Andreus ©

26

nieuw!


p o ËZIE s e r v e t m e t g e d i c h t goudvinken gedicht: remco ekkers bestelcode 5211 € 5,95 ISBN 9 7 8 9 0 5 9 3 0 7 3 6 0 33 x 33 cm. Pakje met 20 servetten

Goudvinken Een heel klein omeletje kun je bakken van de eitjes van de goudvink, maar als je het niet doet, komen er na twee weken broeden vijf vogeltjes uit de struiken en na nog eens veertien dagen, vliegen ze uit compleet met pootjes, ogen, snavels. Ze wegen minder dan een gouden lepel maar ze kunnen adem halen voedsel zoeken, heel mooi vliegen en later een nestje bouwen van fijne takjes en mossen doorweven met donkere wortels.

Remco Ekkers ©

27


servies enzo

g e d i c h t e n h a l e n j e n aa r h e t n u . d a t l aa t z i c h p r a c h t i g c o m b i n e r e n m e t ta f e l e n , t h e e d r i n k e n e n a n d e r e f i j n e d i n g e n i n het leven. een adempauze even.

beker vergeet je niet te leven kees hermis b e st e lc o d e 5 0 8 2 - € 1 5 , 7 5 ISBN 97 8 9 0 593 0 5 7 3 1

b e k e r e r i s h i e r. herman de coninck b e st e lc o d e 5 0 9 1 - € 1 5 , 7 5 ISBN 97 8 9 0 593 0 7 1 5 5

b e k e r Wa a r o m d i e h a a st willem hussem b e st e lc o d e 5 0 9 0 - € 1 5 , 7 5 ISBN 97 8 9 0 593 0 6 7 3 8

b e k e r k u n st m a rt i n b r i l b e st e lc o d e 5 0 8 0 - € 1 5 , 7 5 ISBN 97 8 9 0 593 0 5 7 24

28

b e k e r z o z o n d e r i e ts f ra n k e e r h a rt b e st e lc o d e 5 0 9 2 - € 1 5 , 7 5 ISBN 97 8 9 0 593 0 7 74 2


servies enzo

p o ËZIEPLACEMATS bestelcode 5005 - € 23,50 ISBN 9 7 8 9 0 5 9 3 0 4 0 7 9 3 3 , 5 x 4 7 c m . G r i j s k a r t o n ( 4 5 0 g r . ! ) A l l e g e d i c h t e n l e z e n ? K i j k o p w w w. p l i n t. n l

29


v e r j aa r d a g s k a l e n d e r

In deze verjaardagskalender staat bij iedere maand een toepasselijk gedicht en beeld. Daarnaast natuurlijk alle ruimte om mooie dagen en jarige jobjes te noteren. De allerbelangrijkste data die ieder jaar op dezelfde dag vallen, hebben we alvast voor je ingevuld. De rest is aan jou. De kalender is gedrukt op stevig, goed beschrijfbaar papier en voorzien van ringband en ophanghaakje.

v e rj a a r dag s ka l e n d e r bestelcode 4061 - â‚Ź 13 ISBN 9 7 8 9 0 5 9 3 0 7 2 1 6 32 x 18 cm.

plint | social media

Vind je ons leuk? Vergeet ons dan vooral niet te liken op Facebook want de eerste nieuwtjes delen we daar en het is er inmiddels gezellig druk. Daar hoor je wat de nieuwe plannen zijn en waar we met SSStille DICHTER. te vinden zijn. We zijn ook te vinden op Instagram (ditisplint) en af en toe hoor je ons op Twitter.

30


verkoopadressen Onze uitgaven zijn te koop op www.plint.nl en bij heel veel winkels in Nederland en Vlaanderen. Er is vast een verkooppunt in de buurt. Hieronder staat een selectie. Die winkels verkopen een breed assortiment waaronder onze nieuwe uitgaven. Kijk op www.plint.nl voor alle winkels die Plint verkopen. Bel even voor je op pad gaat. Als ze net niet hebben wat je zoekt, is het meestal binnen een paar dagen te regelen. Amersfoort de algemene bOEKHANDEL Leusderweg 186 % 033 - 462 22 22 Boekhandel VEENENDAAL Langestraat 33 % 033 - 461 32 32 Amsterdam ISland boekholt Westerstraat 15 % 020 - 638 92 52 PERDU Kloveniersburgwal 86 % 020 - 422 05 42 Arnhem BOEKHANDEL HIJMAN ONGERIJMD Grote Oord 15 % 026 - 442 49 38 KINDERBOEKWINKEL ARNHEM Weverstraat 26 % 026 - 445 12 77 Assen BOEKHANDEl van der velde Gedempte Singel 11 % 0592 - 317 519 Baarn nijhof baarn Minervaweg 3 % 035-5486111 Bergen N-H DE eerste BERGENSCHE BOEKHANDEL Oude Prinsweg 11 % 072 - 581 24 81 Bergen op Zoom QUIST Fortuinstraat 24 % 0164 - 240 232 Breda Grand Theatre Boekhandel Van Coothplein 17B % 076 - 562 3773 Delft loco lama Molslaan 35-37 % 06 - 543 560 46 dE OMSLAG Wijnhaven 16/boterbrug % 015 - 212 15 10 Den Bosch de verkadefabriek Boschdijkstraat 45 % 073 - 68 11 894 aDRIAAN HEINEN Kerkstraat 27 % 073 - 302 01 00 Deventer Hoge ramen Grote Oeverstraat 48 % 0570 - 611 438 Dokkum BOEKHANDEL VAN DER VELDE B.V. Grote Breedstraat 3 % 0519 - 292 688 dordrecht DE GIRAF Groenmarkt 163 % 078 - 631 23 86 Drachten BOEKHANDEL VAN DER VELDE B.V. Raadhuisplein 5 % 0512 - 544 440 Driebergen JACQUES BAAS Traay 4C % 0343 - 518 571 Ede Het Paard van troje Grotestraat 87 % 0318 - 615 213 eelde Museum de Buitenplaats Hoofdweg 76 % 050 - 309 58 18 Eindhoven VAN PIERE Nieuwe Emmasingel 48 % 040 - 304 01 30 MOTTA BOEKEN Grote Berg 70 % 040 - 246 50 87 van abbemuseum Bilderdijklaan 10 % 040 - 238 1000 Enschede Boekhandel bROEKHUIS Marktstraat 12 % 053 - 432 52 10 Gent (BE) POËZIECENTRUM VZW Vrijdagmarkt 36 % (+32) 09 - 225 22 25 Groningen DE WIJDE WERELD Folkingestraat 14 % 050 - 313 62 66 KUNST & VLIEGWERK Oude Kijk in ´t Jatstraat 10 % 050 - 318 56 81 BOEKHANDEL VAN DER VELDE B.V. A-kerkhof 45-47 % 050 312 55 93 BOEKHANDEL VAN DER VELDE B.V. Grote Markt 54-55 % 050 307 01 00 haarlem kinderboekwinkel kiekeboek Gierstraat 29 % 023 - 531 81 63 hasselt (BE) boekhandel grim Maastrichterstraat 83 % (+32) 048 - 607 35 63 hengelo Boekhandel bROEKHUIS Wemenstraat 45 % 074 - 291 02 67 Hilversum Libris boekhandel vOORHOEVE Kerkstraat 77-79 % 035 - 621 72 82 Leeuwarden BOEKHANDEL VAN DER VELDE B.V. Nieuwestad 57-59 % 058 -213 23 60 de toverlantaarn Over de Kelders 2 % 058 - 212 56 76 Leiden BOEKHANDEL KOOYKER Breestraat 89 % 071-304 01 30 SILVESTER JEUGDBOEKHANDEL Rapenburg 17 % 071 - 512 86 58 Leuven (BE) barboek Schrijnmakerstraat 17 % 016 - 58 03 68 Maastricht dE tRIBUNE Kapoenstraat 8-10 % 043 - 325 19 78 Middelburg DE DRUKKERY Markt 51 % 0118 - 886 886 Nijmegen DE FEEKS Van Welderenstraat 34 % 024 - 323 93 81 de nijmeegse kINDERBOEKWINKEL Kannenmarkt 27 % 024 - 324 00 96 rosmalen boekhandel de omslag De Driesprong 31 % 073 - 521 3488 Rotterdam boekhandel dONNER Coolsingel 119 % 010 - 413 20 70 V/h VAN GENNEP Oude Binnenweg 131 B % 010 - 433 05 92 Schiermonnikoog Galerie Ogygia Nieuwestreek 7

% 06 518 901 81 Sneek BOEKHANDEL

VAN DER VELDE B.V. Kruizebroederstraat 36 % 0515 - 423 900 Terschelling (west) Vloedlijn Dominee's Glop 7 % 0562 - 442 358 tilburg LIVIUs de zevensprong Nieuwlandstraat 27 % 013 - 543 59 44 DE PONT Wilhelminapark 1 % 013 - 543 83 00 NEDERLANDS TEXTIELMUSEUM Goirkestraat 96 % 013 - 536 74 75 GIANOTTEN MUTSAERS Emmapassage 17 % 013 465 11 11 Utrecht DE LITERAIRE BOEKHANDEL Lijnmarkt 17 % 030 - 231 98 53 Broese boekverkopers Stadhuisbrug 5 % 030 - 233 5200 kinderboekwinkel kAKELBONT Oudegracht 200A % 030 - 236 73 37 uTrechtse kinderboekwinkel Ganzenmarkt 10 % 030 - 23 22 057 Vollers 386 Oudegracht 386 % 06 - 260 884 86 velp JANSEN & DE FEYTER Emmastraat 6 % 026 - 362 89 59 Vlieland 't sERVICEPUNT VLIELAND Dorpsstraat 120 % 0562 - 453 140 Wageningen Beeldengalerij Het Depot Museumwinkel Arboretumlaan 4 % 0317 467 720 Zierikzee Dit dus by co. Verrenieuwstraat 1 % 06-23 848 605 zwolle WAANDERS IN DE BROEREN Achter de Broeren 1-3 % 038 - 421 53 92

31


P O Ë Z I E & BEELDENDE K U N S T BROCHURE VOORJAAR/ZOMER 2018

nieuw!

© PLINT Postbus 164 5600 AD Eindhoven www.plint.nl hallo@plint.nl 040 245 40 01

Voorjaar / Zomer 2018 aanbieding P L I N T  
Voorjaar / Zomer 2018 aanbieding P L I N T  
Advertisement