Plint catalogus 2022

Page 1

grat� folder met alle uitgaven van PLINT die je dag nét iets dichter en lichter maken gedicht: Kasper Peters / beeld: Lieke van der Vorst © PLINT

P O Ë Z I E

&

B E E L D E N D E

K U N S T

Fijne feestdagen & een goed nieuw jaar (met onze Poëziekalender voor 2022 wordt het vast en zeker dichter en lichter ;-)


PLINT | BOEKEN

NIEUW

dood gewoon gaan hemelen Gedichten voor als het leven kantelt en je woorden zoekt. Waar je iets aan hebt als je ontroostbaar bent o� w�. Een praktisch boek. Bruikbaar bij alles wat meestal binnen een week geredderd en geregeld moet zijn. Met korte gedichten voor de kaart, en lange gedichten om voor te dragen tijdens het afscheid. We verzamelden ook gedichten over een jaar later - over verder kunnen, moeten, mogen, ook als dat ondenkbaar lijkt en nauwelijks op te brengen �. Gedichten van bijna 75 dichters, gecombineerd met schilderijen en tekeningen van Tjibbe Hooghiemstra, Arno Kramer en Anke Roder. Prachtig vormgegeven, en zacht van kleur en inhoud. Linnen kaft, met foliedruk en buikbandje | gebonden, met leeslintje. Met register op titel en naam dichters, en uitvoerige bronvermelding.

|

2

een koffietafelboek voor je nachtkastje dood gewoon gaan hemelen € 30 ISBN 9789059309333 A5 228 blz.


PLINT | BOEKEN

TIP We spraken voora� met (bijna) alle dichters a� dat toestemming voor eenmalig gebruik van een gedicht voor een kaart o� een advertentie, voor een sympathiek bedrag, snel en eenvoudig via www.plint.nl geregeld kan worden. Meer info in het boek op blz. 224

3 |

Blijkbaar voorziet dit boek echt in een behoefte - de eerste druk w� binnen een mum van tijd uitverkocht.


PLINT

| BOEKEN

Een pond veren vliegt niet als er geen vogel in zit Het beste uit 40 jaar plint. Deze bloemlezing ‘een pond veren vliegt niet als er geen vogel in zit’ � ons paradepaardje. De mooiste combinaties uit 40 jaar Plint bij elkaar verzameld en op onderwerp bij elkaar gezet in 14 hoofdstukken. Grote namen. Check. Aanstormend talent. Check. Je ontdekt het allemaal in dit boek. Klassiekers en splinternieuw werk. Een feest van herkenning voor wie ons al een tijdje kent. Met 4 leeslintjes, om snel terug te kunnen bladeren naar meer dan 1 gedicht ;-) Met een voorwoord van Joke van Leeuwen en registers op dichter, kunstenaar en op titel.

|

4

Lees maar lang en wees gelukkig

Jubileumboek 40 jaar Plint bloemlezing € 40 hardcover ISBN 9789059308947 18 x 22 cm. 528 blz. - gebonden + 4 leeslintjes!


PLINT | BOEKEN

een koffietafelboek voor je 5 |

nachtkastje

Wat een bizar mooi boek. Thom� Möhlmann Wat een prachtig 40-jaar-jubileumboek! Mooie vormgeving, mooi formaat, fijn papier. Daar word je vrolijk van. Hans Hagen Het � een schitterend, overrompelend knap boek geworden. Gil vander Heyden Wat een prachtig, rijk jubileumboek; wat een oogst! Erik Mattijssen Ik wil je laten weten hoezeer ik geniet van jullie monumentale jubileumboek. Wat een in álle opzichten gewéldige uitgave. Kees Spiering


PLINT

| BOEKEN

ÉÉN GEDICHT IS NOOIT GENOEG Gedichtenprentenboek voor kinderen van 6 tot 106

Deze bijna honderd gedichten tellende bloemlezing is een mooie introductie in de poëzie, toegankelijk voor jong en oud. Elke bladzijde is een wonder. Recensie in tijdschrift Lezen, een uitgave van Stichting Lezen .

|

6

& 52 POËZIELESSEN!

Wie Plintposters op school had, kent vaak, ook jaren later, nog steeds de gedichten uit het hoofd. Het loont d�: gedichten herlezen. En je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Daarom maakten we een gedichtenprentenboek voor kinderen van 6 tot 106. De titel ‘Één gedicht � nooit genoeg’, een dichtregel van Kees Spiering, � ons op het lij� geschreven. In dit gedichtenprentenboek bundelden we de 100 leukste, beste, mooiste gedichten en beelden voor kinderen van 6 tot 106. Met gedichten over oma’s en opa’s, keien en stranden, paarden

en blinde mollen, boeken die precies zo snel gaan als jij, krokobillen en krokogillen, over hoekjes en thu� zijn en lezen en doorgaan en nooit opgeven en nog veel meer. Teveel om op te noemen eigenlijk. Prachtig gecombineerd met de leukste en mooiste beelden van de leukste en beste illustratoren en beeldend kunstenaars. Met handige index achterin, zodat je op kunt zoeken op welke bladzijde dat gedicht over die krokogillen staat, want dat � soms zomaar ineens heeeel belangrijk.


PLINT | BOEKEN

Bij 52 gedichten uit dit het boek werden 52 poëzielessen geschreven door poëziedocenten en dichters. De lessen staan online - bij het boek horen inlogcodes waarmee kan worden ingelogd.

7 |

Één gedicht � nooit genoeg (Bijna) 100 gedichten verbeeld + 52 digitale poëzielessen € 23,50 - ISBN 9789059306585 208 blz. - hardcover gebonden 28 x 21 cm. ZESDE DRUK!


PLINT

| BOEKEN

VIS

Als ik een vis was wist ik wel hoe ik moest zwemmen, zachtjes door het water wimpelen en met een wending remmen.

P O ST E R B O E K E N

Ach waarom voel ik wat nooit voor mij bedoeld is in mijn ruggegraat terwijl ik toegerust als mens zo moeizaam door de kamers waad.

gedicht: Judith Herzberg beeld: Luc Tuymans © P L I N T

Voor een dag van morgen

Wanneer ik morgen doodga, vertel dan aan de bomen hoeveel ik van je hield. beeld: Su Blackwell © P L I N T

Vertel het aan de wind, die in de bomen klimt of uit de takken valt, hoeveel ik van je hield. Vertel het aan een kind,

het wijze visje

dat in het natte zand leeft vindt de zee te groot

dat jong genoeg is om het te begrijpen. tekening: Herman Saftleven (1609 - 1685), Coll. Rijksmuseum Amsterdam © P L I N T

Vertel het aan een dier, misschien alleen door het aan te kijken. Vertel het aan de huizen van steen, vertel het aan de stad, hoe lief ik je had.

Maar zeg het aan geen mens. Ze zouden je niet geloven. Ze zouden niet willen geloven dat alleen maar een man alleen maar een vrouw, dat een mens een mens zo liefhad als ik jou. gedicht: Hans Andreus

beeld: Diana Scherer

© Plint

gedicht: J.C. van Schagen beeld: Anke Roder © P L I N T

|

8

In dit posterboek staan 31 poëzieposters op A4formaat, aangevuld met poëtisch werk van illustratoren, en schilderijen en gravures uit de collectie van het Rijksmuseum. Prachtig vormgegeven, en zacht van kleur en inhoud. Mooi stevig papier, voorzien van afscheurperforaties: met dit posterboek heb je alles in handen om thu� o� op je werk in een handomdraai een inspirerende poëziemuur te maken. Posterboek №. 3 € 17.50 ISBN 9789059309241 27 x 21 cm. 52 blz. met perforatierandje


PLINT

| BOEKEN

P O ST E R B O E K E N ik zoek een hoekje heel geheim een plaatsje in mijn huis

Ik ben het midden. Het midden van een prachtig tuinschilderij. De lijst om mij is een hoge bomenrij.

waar niemand mij ooit vinden kan en in mijn ééntje denk ik dan

Onze poes ligt op zijn buik, kijkt naar een vogel in de struik. Mijn bal lijkt een snoepje op het garagedak, die grijze stip is onze vuilnisbak.

weg zijn en toch thuis

Tussen twee witte lijntjes van was hinkelt het tuinpad door het gras. En helemaal in het midden van dit prachtige schilderij daar heb je mij, zonder jas.

/

Bijna niemand kan dit zien, alleen de vogels en de zon en de mensen in een luchtballon.

gedicht: Hans en Monique Hagen / beeld: Beerd van Stokkum © P L I N T

gedicht: Frank Eerhart / beeld: Sebastiaan van Doninck © P L I N T

gedicht: Nannie Kuiper beeld: Lieke van der Vorst © Plint gedicht Jaap Robben

beeld Beerd van Stokkum

© Plint

|

9

In dit posterboek staan maar liefst 44 populaire poëzieposters voor kinderen. Gedichten van grote namen en aanstormend talent gecombineerd met werk van illustratoren en beeldend kunstenaars. Grappige, vrolijke poëzieposters die een dag lichter en dichter maken. Leuk voor op de kinderkamer!

Posterboek №. 2 € 17.50 ISBN 9789059308510 27 x 21 cm. 52 blz. met perforatierandje


PLINT | TIJDSCHRIFTEN

DADA Kunsttijdschrift voor kinderen van 6 tot 106 DADA � een tijdschrift over kunst en kunstgeschieden�. Over beroemde kunstenaars en kunststromingen. Zonder advertenties. Zonder subsidie. We maken het voor kinderen van 6 tot 106: voor iedereen die verder kijkt dan zijn ne� lang � en altijd nieuwsgierig blijft naar hoe het anders kan. Het gaat bij DADA om het plezier van het kijken en d� � ook iedere DADA altijd prachtig vormgegeven. In ieder nummer staan een aantal vaste artikelen: de artikelen die je alles vertellen over het onderwerp, een ABC met de ‘moeilijke’ woorden en 2 artikelen om je eigen kunstjes te doen. Een los nummer van DADA kost € 10,50 en een abonnement (4 nummers per jaar) heb je al voor € 27,50. Leuk? Sluit het a� op www.plint.nl

|

10

NIEUW

DADA Rood € 10,50 ISBN 9789059309517 24 x 21 cm | 52 blz.

De populaire Italiaanse kunstenaar Arcimboldo (1527 - 1593) werd vooral bekend met portretten die samengesteld zijn uit allerlei voorwerpen zoals groenten, fruit, bloemen, boeken en vissen. Gek genoeg zijn er geen Nederlandse publicaties over Arcimboldo. Gelukkig � er nu deze DADA.

Het winternummer van DADA � een perfect kerstcadeautje voor wie van kunst en kunstgeschieden� houdt. De kleur rood staat centraal. We reizen door de tijd en naar alle hoeken van de hele wereld voor kunst waarin rood de hoofdrol speelt. Adembenemend.

DADA Arcimboldo € 10,50 ISBN 9789059309494 24 x 21 cm | 52 blz.


PLINT | TIJDSCHRIFTEN Een DADA over een van de meest beroemde kunstenaars van het moment. Banksy wil anoniem blijven en alleen een paar mensen weten wie hij �. Hij weet met zijn werk iedereen steeds weer te verrassen. Zo werd de ingelijste print van het ballonmeisje die je hieronder ziet in oktober 2018 door een verzamelaar te koop aangeboden bij het deftige veilinghu� Sotheby’s. De veiling bracht het spectaculaire bedrag van 1,2 miljoen euro op, een record! Niemand kon weten dat Banksy een papierversnipperaar in de lijst had ingebouwd. Tijdens de veiling werd die papierversnipperaar op afstand aangezet - onder de verbijsterde blik van het publiek en de camera’s verdween de print in de papierversnipperaar.

In deze DADA laten we zien hoe vrouwen in de kunstwereld eeuwenlang buitengesloten werden. Ze werden niet toegelaten op de kunstacademie, ze mochten niet modeltekenen (want naakt!), ze werden niet toegelaten tot schildersverenigingen en konden d� ook niet insturen voor tentoonstellingen. Toch zijn er altijd vrouwelijke kunstenaars geweest die het er niet bij lieten zitten. Ze trotseerden de moeilijkheden, baanden de weg en voegden iets wezenlijks toe aan de kunstwereld waarin veel te lang veel te veel door mannen werd bepaald. In deze DADA hebben we al die vrouwen bij elkaar gebracht. Een DADA voor iedereen die zijn blik wil bijstellen. Hoog tijd, vind je niet?

DADA Meesterlijke vrouwen € 10,50 ISBN 9789059309234 24 x 21 cm | 52 blz.

11 |

DADA Banksy € 10,50 ISBN 9789059309173 24 x 21 cm | 52 blz.


PLINT | TIJDSCHRIFTEN

DICHTER. Tijdschrift met gedichten voor kinderen van 6 tot 106 Alles in DICHTER. � vers van de schrijf- en tekentafel. Grote namen als Bette Westera, Joke van Leeuwen en Marieke Luc� Rijneveld werken er aan mee. Ook brengen we werk van aanstormend talent. We hebben inmiddels meer dan 20 nummers gemaakt. Kijk op www.plint.nl voor alle nummers. DICHTER. wordt gemaakt met steun van het Nederlands letterenfonds. Een los nummer van DICHTER. kost € 7,50 en een abonnement (4 nummers per jaar) heb je al voor € 17,50. Leuk? Sluit het a� op www.plint.nl Bloei maar Bedenk je op tij d dat je nooit te groot zult worden voor klein geluk, vier het kind dat in je woont. Eet biscuitjes als je daar zin in hebt, denk je niet dik, denk geen pasmaat voor de wereld. 12 |

Waan je eerder een boomstam, wat mossig in het begin, maar dan op een dag die je later zult herinneren als prachtig, zul je uitbotten en bloeien. Wat je daar voor moet doen: het mos uit je geheugen wissen. Er zij n verhalen waarin klein geluk niet opvalt, herschrij f ze! Markeer alles wat je vrolij k maakt, zet een streep door oorlog, door woestenij , door haat en vuilsprekerij . Leef lang en voortvarend. Zing zo nu en dan een liedje, liedjes helpen vooral tegen het pikkedonker, als je bang bent en onbeholpen. Waan je dan weer een boomstam, bloeiend en stevig. Zing:

NIEUW

DICHTER. nr. 22 € 7,50 A5 formaat | 132 blz.

soms ben ik klein, soms ben ik groot, maar nooit val ik om. Marieke Lucas Rijneveld

Het winternummer van DICHTER gaat over vrouwen. Niet zomaar vrouwen natuurlijk. Stuk voor stuk reuzinnen, met schouders waarop je kunt staan. Vrouwen aan wie je gerust een voorbeeld kunt nemen. Annie M.G. Schmidt bijvoorbeeld, Rebecca Gomperts o� Astrid Lindgren. En Greta Thunberg, Yusra Mardini en Malala. Wycher Noord tekende voor dit nummer. Alle originele kunstwerken zijn (gesigneerd en wel ;-) te koop voor € 175. We weten dat sommige nummers bij sommige abonnees wat trager op de mat vallen, d� om het eerlijk te houden, gaan alle portretten op 1 december 2021 om 12.00 uur online op www.plint.nl


PLINT | TIJDSCHRIFTEN PLINT | DICHTER.

DICHTER. � jarig! In oktober zijn we begonnen aan onze zesde jaargang en dat � natuurlijk gerust een taartje waard. Dat doen we met een groot feestnummer waarin meer dan 50 dichters aan het woord zijn over alles wat de moeite waard � om te vieren. Kleine feestjes voor twee, pompoenkoetsen en tromgeroffel, een zwemdiplomaaaaa, de zon voor het eerst boven het dak uit en nieuwe schoenen.

DICHTER. nr. 21 € 7,50 A5 | 108 blz.

|

13

Omdat we allemaal wel wat extra liefde kunnen gebruiken: meer dan 50 liefdesgedichten van meer dan 30 dichters - grote namen en aanstormend talent. Milja Praagman maakte voor dit nummer de liefde zacht zichtbaar in 18 prachtige illustraties. Het gaat trouwens niet alleen over de grote liefde o� over de vlinders in je buik. Een voorproe�je: Een toe�je liefde ‘De liefde,’ zegt ze, ja, ja, de liefde. Het zal wel weer eens niet over de liefde gaan.’ En ze schenkt de lekkerste thee in die er op de wereld bestaat met een overheerlijk stuk zelfgemaakte appeltaart. Zij vraagt: ‘Wil je slagroom op de liefde?’ DICHTER. nr. 19 € 7,50 A5 formaat | 116 blz.

Jan de B�


PLINT | TIJDSCHRIFTEN

|

14

Dichter. nr. 20 € 7,50 A5 formaat |116 blz.

Deze DICHTER. gaat over geloo�. Het geloo� met een hoofdletter G, maar ook het geloo� in jezel�, in de liefde o� dat alles altijd weer goedkomt. Gedichten over sprookjes en grote woorden waarin je moet geloven. Vers van de schrijftafel, d� spiksplinternieuwe gedichten van bijna 40 dichters. Met illustraties van Jenny Lindhout.

'Veelbelovend, zacht, humoristisch en fraai vormgegeven'. Janita Monna | Trouw De 50 gedichten over de 50 thema’s van de nieuwe canon van Nederland - de chronologische samenvatting van de geschieden� van Nederland op www.canonvannederland.nl Handig als je tijdens het lezen van deze DICHTER even wilt opzoeken hoe het ook alweer precies zat. Anders dan je van ons gewend bent, hebben we voor deze DICHTER. geen illustrator uitgenodigd. We selecteerden prachtige schilderijen, prenten en foto’s die gemaakt zijn in de tijd waar het gedicht over gaat. Zo zie je bij de gedichten bij de vensters over Rembrandt en Van Gogh de zelfportretten van de meesters. Mooier wordt het niet. Gedichten over de eerste vrouwelijke minister in Nederland, Annie M.G. Schmidt, Anton de Kom, de eerste keer dat er een trein reed in Nederland, de hunebedden, Willem I en Napoleon. Een heerlijk nummer voor mensen die graag over de geschieden� lezen.

Dichter. nr. 17 € 7,50 A5 formaat | 132 blz.

Een van de beste DICHTER.-edities. Een sterke dichtbundel. Edward van de Vendel | edwardvandevendelleestips.blogspot.com


PLINT | TIJDSCHRIFTEN PLINT | DICHTER.

Na alle getallen en statistieken over corona gaven we in DICHTER. 16 het woord aan de dichters. Met tekeningen van Leandra du Pau, 2 kleurplaten, 6 tips om zel� een gedicht te schrijven & 1 poëziebrie�kaartje om te versturen naar iemand die best een arm om zijn schouder kan gebruiken. Van deze DICHTER. zijn binnen 1,5 maand 13.000 exemplaren verkocht! Destijds een troost, nu een mooi tijdsdocument. (de Grote Vriendelijke Podcast maakte een speciale aflevering over dit nummer van DICHTER. Afl. 26 - terug te luisteren via Podcast apps en Spotify) Dichter. nr. 16 € 7,50 A5 formaat | 116 blz.

|

15

Dit nummer van DICHTER. gaat over de nacht. Die � van de poëzie; dat wisten we al. Maar in dit nummer maken we er even een punt van ;-) Het tijdstip waarop nachtuilen en -burgemeesters zich roeren, dromen en demonen toeslaan, krokodillen onder het bed vandaan kruipen, sterren hun sporen trekken én het sto� van een bewogen dag neerslaat. Als de dag de ratio �, dan � de nacht van ons. Met prachtige illustraties van Lieke van der Vorst en haarscherpe foto’s van de nachthemel, van de satellieten van de NASA.

Dichter. nr. 18 € 7,50 A5 formaat | 116 blz.

‘Lezen is leuk, zeggen de covers van tijdschrift Dichter. Hoe je leesplezier lichtvoetig aan de man brengt.’ Erik van den Berg | De Volkskrant


PLINT | SERVIES ENZO

NIEUW

P O Ë T E N A A N TA F E L

Gedichten halen je naar het nu. Dat laat zich prachtig combineren met tafelen, theedrinken en andere fijne dingen in het leven. Een adempauze even. Bij Plint zoeken we naar die momenten. Dat er even niets moet. Dat er ruimte � voor een gedicht. Ons servies ‘Poëten aan tafel’ � er voor gemaakt. Iedere lente, zomer, herfst en winter verschijnt er een nieuw onderdeel van het servies. Altijd met een dichtregel o� gedicht in een zwarte typeletter. ‘Poëten aan tafel’ � een verzamelservies dat steeds wordt uitgebreid. Wie zichzel� a� en toe iets kleins cadeau doet, spaart een groot geluksmoment bij elkaar. Ons servies wordt met liefde gemaakt. Door eerlijke producenten in eerlijke landen, en niet aan de andere kant van de wereld. Omdat we niet geloven in een wereldeconomie waarin alles voor een appel en een ei over de wereld wordt gesleept. En omdat we zeker willen weten dat er geen kinderhand aan te p� � gekomen.

|

16

Deze zomer overleed Gerard Stigter. Deze beker � ons eerbetoon aan een groot kunstenaar, een bijzondere denker en een erg fijn mens.

PORSELEINEN KOM Een dag kan beginnen met zicht op geluk. Fleur Bourgonje € 15,75 EAN 8713791053538

PORSELEINEN BEKER De ontdekking K. Schippers € 15,75 ISBN 9789059309456

PORSELEINEN KOM achter dit ogenblik een zee van tijd Adriaan Morriën € 15,75 EAN 8713791062080


PLINT | SERVIES ENZO

Een merel Er is iets in de zang van een merel het is voorjaar, je wordt wakker je ligt te denken in de nacht het raam staat open - er is iets waarvan die vogel zingt en je denkt aan wat je moet opgeven

17 |

er is iets in je dat leeg is en het stroomt vol met het zingen van die merel

NIEUW PORSELEINEN DINERBORD Een merel Rutger Kopland Beeld: Giovanni Dalessi 27,5 cm € 35 ISBN 9789059309487

Ochtendgymnastiek Met je handen reiken naar vogels en wolken, iets hoger nog. Armen weer naar beneden de rug wervel voor wervel afrollen buigen voor bloemen, drie keer dan vasthouden, verder kijken naar mos, naar mieren, leven waar jouw oog op valt. Je rug rechten, je linkerknie optrekken, naar je hart brengen een wens doen. Nu met rechts.

PORSELEINEN ONTBIJTBORDJE Ochtendgymnastiek Monica Boschman 21 cm € 15,75 EAN 8713791059257

Voor vandaag: op zebra ́s alleen op wit staan drempels groeten met een sprong het grasveld met een koprol. Tot slot. Schouders los, de nek uitsteken naar de dag.


PLINT | SERVIES ENZO

|

18

PORSELEINEN BEKER zo zonder Frank Eerhart € 15,75 ISBN 9789059307742

PORSELEINEN BEKER Mijn dakraam (...) Fetze Pijlman € 15,75 ISBN 9789059308206

PORSELEINEN BEKER Er � hier. Herman de Coninck € 15,75 ISBN 9789059307155

PORSELEINEN BEKER Er � geen tijd. M. Vasal� € 15,75 ISBN 9789059308350


PLINT | SERVIES ENZO

PORSELEINEN BEKER Waarom die haast Willem Hussem € 15,75 ISBN 9789059306738

|

19

PORSELEINEN BEKER Kunst Martin Bril € 15,75 ISBN 9789059305724

PORSELEINEN BEKER Vergeet je niet te leven Kees Herm� € 15,75 ISBN 9789059305731


P L I N T | STAT I O N E RY

NIEUW

BUREAU-AGENDA 2022 De kunst is zo te leven Dat het je overkomt Martin Bril

Voor onze jaarlijkse Plint Poëzie & Beeldende kunst agenda bestaat inmiddels een vast en trouw publiek. Dat snappen we goed - niets � zo fijn als een spiksplinternieuwe agenda van papier, een belofte van een mooi nieuw jaar.

|

20

Voor de agenda voor 2022 maakten we een keuze uit onze blauwe en groene poëzieposters. Het beeld op de voorkant � van Milou Trouwborst. We gaven de bekende dichtregel van Martin Bril als motto voor 2022 mee. Ieder seizoen heeft een eigen blauwtint. Aan het begin van iedere maand staat een overzichtelijk maandoverzicht met een prachtige dichtregel en bij iedere week staat een ander tijdloos gedicht. Met 12 overzichtelijke maand- en 2 handige jaaroverzichten (2022 en 2023).

Agenda 2022 € 22,50 ISBN 9789059309319 160 pagina’s gebonden met cahiersteek 19 x 25,4 cm.


|

21

Agenda 2022 € 22,50 ISBN 9789059309319 160 blz. gebonden met cahiersteek 19 x 25,4 cm.

POËTISCHE PARKERPEN Lees maar lang en wees gelukkig

Wij schrijven hier zel� altijd alles met een Parkerpen. Het liefst met de Jotter, een klassiek ontwerp uit 1954 (!). Met deze dichtregel van Tim Gladdines hebben we de pen helemaal naar onze hand gezet ;-) Navullingen zijn in verschillende diktes en kleuren te koop bij elke kantoor-/vak-/boekhandel, d� dit � een pen voor de rest van je (lange en gelukkige) leven. Poëtische Parkerpen Lees maar lang Tim Gladdines € 17,50 - ISBN 9789059309265 blauwschrijvend


P L I N T | STAT I O N E RY

NIEUW

POËZIEKALENDER 2022 De allermooiste gedichten uit 5 jaar DICHTER .

DICHTER. � jarig! In oktober begonnen we aan onze zesde jaargang en dat � natuurlijk gerust een taartje waard. Omdat we geen feestjes durven te plannen, maakten we de kers ;-) - een poëziekalender voor 2022 met de beste, mooiste, leukste gedichten uit 5 jaar DICHTER. Zo � het in 2022 elke dag een beetje feest. Alle belangrijke dagen hebben we aangegeven - wanneer het Gedichtendag � bijvoorbeeld, en de laatste schooldag voor de vakantie (heeeeel belangrijk!). Bij elk gedicht staat een prachtige illustratie, en we geven elke maand een schrijftip. Op de achterkant van de dagen � ruimte om te schrijven o� tekenen. |

22

Poëziekalender 2022 € 25 - ISBN 9789059309289 19 x 13 cm. | 320 blaadjes

'Veelbelovend, zacht, humoristisch en fraai vormgegeven.' Janita Monna | Trouw over DICHTER. 1

'Lezen is leuk, zeggen de covers van tijdschrift Dichter. Hoe je leesplezier lichtvoetig aan de man brengt.' Erik van den Berg | De Volkskrant over DICHTER. Tem de tekens

‘De kalender van Plint blinkt uit en oogt als een feel good prentenboek.' (Het AD, Brabants Dagblad BN DeStem, Tubantia, PZC, Eindhovens Dagblad en de Gelderlander over de Plint poëziekalender 2020 )


V E RJ A A R D A G S K A L E N D E R Klimbos Winterbos

Het zou mijn tofste verjaardag zijn: klauteren zoals eekhoorns doen, lekker schreeuwen naar elkaar. Lachen.

De bomen staan te slapen met sneeuwpantoffels aan.

Schreeuwen lukte wel, maar ik schoot wortel hoog tussen de bladeren, ver achter Sytse, Natasja en de rest.

Ze dragen witte mouwen die glimmen in de zon, die glanzen in de maan.

Ik at dropjes zo zout als mijn tranen tot papa me kwam halen op zijn rug.

Diep in hun koude hout ligt lente opgevouwen. Daar worden in hun dromen

‘Hoera!’ riepen de buurjongetjes beneden, nog geen acht, maar driemaal stoerder.

de jaren doorgebladerd

Achter mijn wapperende haren volgde ik hoe zij stiekem snoepten van de taart, tot ik eindelijk elf keer mocht blazen.

Nu niet beginnen over miljarden andere gevallen blaadjes van bomen. Moet je dit blad zien liggen.

gedicht: Saskia van der Wiel / beeld: Lotte Dirks

gedicht: Mary Heylema / beeld: Lotte Dirks

JUNI

1

9

17

25

1

9

17

25

2

10

18

26

2

10

18

26

3

11

19

27

3

11

19

27

4

12

20

28

4

12

20

28

5

13

21

29

5

13

21

29 30

schrikkeljaar

22

6

14

22

7

14 15

23

7

15

23

8

16

24

8

16

24

Valentijn

In deze verjaardagskalender staat bij iedere maand een toepasselijk gedicht uit DICHTER. van de Bomen & het bos. De prachtige illustraties zijn van Lotte Dirks. De allerbelangrijkste data die ieder jaar op dezelfde dag vallen, hebben we alvast voor je ingevuld. De rest � aan jou. Alle ruimte om mooie dagen en jarige jobjes te noteren. De kalender � gedrukt op stevig, goed beschrij�baar papier en voorzien van ringband en ophanghaakje.

VERJAARDAGSKALENDER MET DE MOOISTE GEDICHTEN UIT

DICHTER.

verjaardagskalender € 13 ISBN 9789059309012 32 x 18 cm.

N OT I T I E S C H R I F TJ E Een fijn en functioneel notitieschriftje met om de twee bladzijdes een gedicht. Gedichten van grote namen en aanstormend talent in een schriftje van A5 formaat met 116 bladzijdes. Gemaakt voor dichterlijke invallen, het begin van je bestseller, je goede voornemens voor 2022 o� het boodschappenbrie�je voor je kerstdiner ... notitieschriftje € 10 - ISBN 9789059308541 A5 - 116 blz.

23 |

FEBRUARI

6

Ik zag het en wist: hier gebeurt iets bijzonders.

gedicht: Erik van Os / beeld: Lotte Dirks

die komen en die gaan.

Voor mijn voeten Dit blad viel van deze boom. Dat was nog nooit gebeurd.


PLINT | KAARTEN

NIEUW

POËZIEKAARTEN

Een nieuwe verpakking voor onze kaarten. Geen verpakking om weg te gooien, maar een doos met een ziel, die je bewaart en steeds opnieuw kunt gebruiken. Als bewaarbox voor je lievelingspotloden, dierbare foto’s, liefdesbrieven o� andere dingen die de moeite waard zijn om te bewaren. Een mooi cadeau en een serie om te verzamelen! LIMITED EDITION

Dit wordt het jaar van de weeromstuit. Weeromstuit Als je het mij vraagt zeg ik graag ‘We hebben het ergste wel gehad.’ Natuurlijk weet ik dat niet zeker. Ik hou er ook van om te zeggen dat het ergste nog moet komen, juist in tijden van groot geluk. Kom, we laten alles achter. Dagen dat je niemand sprak, nachten dat je wakker lag: genoeg. We worden wakker tussen duizend liedjes, nieuw en klaar voor een beter jaar. Ik droomde van een doolhof waarin alle muren openzwaaiden toen jij vroeg: ‘Mag ik eruit?’

24 |

Dit wordt het jaar van de weeromstuit.

Onze jaarlijkse kerstkaarten! Gedichten van Remco Campert, Herman de Coninck, Ingmar Heytze, Willem Hussem, Rutger Kopland, Frans Kuipers, Thom� Möhlmann, Cees Nooteboom, Jean Pierre Rawie en Ir� Le Rütte, gecombineerd met werk van Ir� Le Rütte. Op de voorkant staan de kunstwerken, met een dichtregel. Binnenin staat het gedicht. Zie ook de achterkant van deze brochure. Bewaarbox met 20 kerstkaarten Dit wordt het jaar 20 vouwkaarten met envelop 2 x 10 verschillende gedichten € 25 - ISBN 9789059309326 LIMITED EDITION

100 poëziekaarten

100 poëziekaarten formaat: 13 x 17 cm

Drukkers drukken nooit het exacte aantal van de oplage. Drukpersen moeten ‘inlopen’. D� soms � de oplage lager, vaak � het hoger. Wij gooien onze kaarten niet zomaar bij het oud papier. Daar zijn ze veel te mooi voor. Wie ons al wat langer kent, kent het principe. Eens in de zoveel jaar verkopen we de overdruk van allerlei kaartenmapjes voor een aantrekkelijke prijs. Dit jaar bundelen we 100 verschillende poëziekaarten in een bewaarbox. De inhoud verschilt per doos - het � voor ons ook steeds weer een verrassing ;-) Bewaarbox met 100 kaarten 100 verschillende gedichten € 35 - ISBN 9789059309531


PLINT | KAARTEN Bewaarbox met 20 poëziekaarten

Dat je teweegbrengt Poëziekaarten voor tijden waarin iedereen wel een hart onder de riem kan gebruiken. In een prachtige bewaarbox met gedicht van J.A. Deelder en beeld van Kla� Gubbels. Gedichten van Herman de Coninck, J.A. Deelder, Frank Eerhart, Remco Ekkers, Judith Herzberg, Ingmar Heytze, Willem Hussem, Rutger Kopland, Joke van Leeuwen, Thom� Möhlmann, Adriaan Morriën, Cees Nooteboom, Trin� Riemersma, Jaap Robben, Bert Schierbeek, Annie M.G. Schmidt, Toon Tellegen, M. Vasal� en Riek� Waskowsky. Beeld van Wim Biewenga, Giovanni Dalessi, Lotte Dirks, Mieke Driessen, Kees de Goede, Kla� Gubbels, Tjibbe Hooghiemstra, Willem Hussem, Maartje Jansen, Kees de Kort, Ruscha Langelaan, Marjolijn Mandersloot, Erik Mattijssen, Milja Praagman, Henk Visch, Gemma de Waard en Ko Westerik. Bewaarbox met 20 poëziekaarten Dat je teweegbrengt 20 vouwkaarten met envelop 20 verschillende gedichten € 25 - ISBN 9789059309159

wat je teweegbrengt

|

Zondag

Bewaarbox met 20 poëziekaarten met gedichten van Remco Campert en tekeningen van Erik Mattijssen. 20 vouwkaarten met envelop 2 x 10 verschillende gedichten € 25 - ISBN 9789059309258

10-01-2007

Zondag

Dat je teweegbrengt

Zondag had ik me voorgesteld

meer dan in is de van hangmat doorbelang te brengen tussen stammen van de bomen wat de je stevige teweegbrengt dicht boven de aarde en van de hemel ver genoeg verwijderd om me een mens op zijn plaats te voelen. Maar het regende.

is van meer belang dan

25

Bewaarbox met 20 poëziekaarten

767908_KRT_Ben je Geluk.

Dat je teweegbrengt

10:54

Pagina 1


POËZIEPOSTERS

N I 1E U W2

|

26

2

poëzieposter ‘Kom, zei het schaap’ gedicht: Bette Westera / beeld: Lonneke Leever € 15 80 x 60 cm houten posterhanger € 19,95


2

3

|

27

4

5 gedicht: Kate Schlingemann / beeld: Mieke Driessen

2. poëzieposter ‘Onecht’ gedicht: Fetze Pijlman beeld: Leandra du Pau € 15 80 x 60 cm.

3. poëzieposter ‘De invloed van matige wind op kleren’ gedicht: K. schippers beeld: Kla� Gubbels € 15 80 x 60 cm

4. poëzieposter ‘Goede re�’ gedicht: Dorien Dijkhu� beeld: Arno Kramer € 15 80 x 60 cm

5. poëzieposter ‘Manieren om jezel� te vieren’ gedicht: Kate Schlingemann beeld: Mieke Driessen € 15 80 x 60 cm


NIEUW

|

28

poëzieposter ‘Festijndagen’ gedicht: Marieke Luc� Rijneveld / beeld: Erik Mattijssen € 15 80 x 60 cm


LEESLAMPJES Alles wat je nodig hebt voor lange avonden luierlezen

|

29

In diepte verstelbaar van 35 cm tot 100 cm

Nieuwe lampen van Hommage Department We brengen 2 nieuwe lampen van Hommage Department, 2 Utrechtse designers die een lampenlijn ontwierpen van pure materialen als hout, beton en porselein. De roze lamp links heet ‘kraan’ en kan door de scharnier makkelijk in en uit worden getrokken. Heel handig! De zwarte lamp � een oude bekende, maar Wandlamp Kraan gemaakt van eikenhout incl. lichtbron (dimbaar) 4 meter grijs snoer met stekker en dimmer. € 270

nu van zwart porselein en met een zwarte wandhouder een prachtige blikvanger. Alle lampen hebben een lekker lang snoer (4 meter) en een dimmer. De lampen zijn alleen online te koop. Kijk op www.plint.nl/leeslampjes voor meer informatie. Ze worden op bestelling gemaakt, d� hou rekening met 3 tot 5 werkdagen. Shades lamp gemaakt van zwart porselein 4 meter zwart snoer met stekker en dimmer. € 69 Wandlamphouder gemaakt van zwart MDF incl. zwarte duimschroe� € 19


PLINT | POËZIE OM TE KUSSEN

BEDSELLERS Niets � zo fijn als in slaap vallen met een mooie dichtregel onder en in je hoofd. Daarom maken we onze ‘Poëzie om te kussen’. Er zijn gedichten voor de allerliefste en voor wie het allemaal zo zorgeloos niet �, zijn er troostgedichten. Er zijn gedichten die je kunt mompelen als je niet goed wakker kunt worden - en gedichten die je kunt mompelen als je niet in slaap kunt vallen - in oplichtende inkt, leesbaar als je wakker ligt. Kijk op www.plint.nl voor alle gedichten. Alle kussenslopen zijn lekker ruim (60 x 70 cm.) en van 100% eerlijk katoen. We laten de sto� in Europa weven en naaien. De gedichten worden in Nederland met de hand gezeefdrukt met watervaste inkt. Daar zijn we streng in, want we werken alleen met leveranciers die de conventies van de ILO (International Labour Organisation) volgen. Dat betekent onder andere dat er geen sprake � van kinderarbeid. Slaapt wel zo lekker!

NIEUW

hoe

als je je

met zorgeloosheid kon omringen en dat dat

gedicht: hoe als je je dichter: Bert Schierbeek 60 x 70 cm. kleur: warmgrijs € 20 ISBN 9789059309043

je ruimte was


NIEUW gedicht: Wieg dichter: Ida Gerhardt 60 x 70 cm. kleur: fullcolour € 20 ISBN 9789059309036

gedicht: Ida Gerhardt & beeld: Milja Praagman

|

31

Niets � zo lekker als een zachte bank, een goed boek, en een wollen dekentje. Vooral dit dekentje ;-) Het � van 100% lamswol - dat � de wol van een lam tussen de 7 en 9 maanden oud die voor de eerste keer geschoren wordt. Daarom heet het lamswol en kriebelt het plaid niet. De lammetjes worden met respect voor dierenwelzijn geschoren en misschien zijn de plaids daarom wel zo heeeeeeerlijk warm. De lamswol komt uit Nieuw-Zeeland en � te herleiden naar de individuele farms waar de dieren opgroeien. De wol � eco - niet gebleekt en er � geen gebruik gemaakt van pesticide en andere toevoegingen. Eco wol � heerlijk zacht, hypoallergeen, ventilerend en erg comfortabel. Het plaid � mooi afgewerkt met witte franjes. Je krijgt bij het plaid een klein wolkammetje. kleur: afmeting: prijs:

groen 130 x 200 cm (inclusie� de franjes) € 75 (alleen op www.plint.nl te koop)

NIEUW


PLINT | RAAMGEDICHTEN

RAAMGEDICHTEN Onze raamgedichten geven een poëtische kijk op het leven. Letterlijk. Het � namelijk transparant folie waarop we gedichten laten zeefdrukken. We gebruiken een melkwitte transparante inkt en dat geeft dat mooie, zachte effect. Anders dan veel mensen denken zijn onze raamgedichten geen stickers. Die zijn weliswaar makkelijk aan te brengen maar vaak heel lastig te verwijderen. Daarom staan onze raamgedichten op folie. Bij ieder raamgedicht krijg je 4 transparante zuignapjes met druknagels om het raamgedicht op te hangen. Dan hangt het raamgedicht net een stukje voor het raam in plaats van er op - dat geeft een mooi effect. En als er eens een keer een dopje kwijtraakt o� stukgaat: geen paniek - de zuignapjes zijn ook na te bestellen.

1

|

32

NIEUW

gedicht: Kees Spiering © plint

5

1. raamgedicht ‘Siberië’ Bart Moeyaert € 15,75 ISBN 9789059309142 60 x 40 cm.

2.raamgedicht ‘Thu�’ Kees Spiering € 15,75 ISBN 9789076841328 60 x 40 cm.

3. raamgedicht ‘Onder de appelboom’ Rutger Kopland € 15,75 ISBN 9789059308756 60 x 40 cm.

4. raamgedicht ‘Kunst’ Martin Bril € 15,75 ISBN 9789059301146 65 x 40 cm.


Onder de appelboom Ik kwam thuis, het was een uur of acht en zeldzaam zacht voor de tijd van het jaar, de tuinbank stond klaar onder de appelboom

Klooster San Jeronimo, Belem

ik ging zitten en ik zat te kijken hoe de buurman in zijn tuin nog aan het spitten was, de nacht kwam uit de aarde een blauwer wordend licht hing in de appelboom toen werd het langzaam weer te mooi om waar te zijn, de dingen van de dag verdwenen voor de geur van hooi, er lag weer speelgoed in het gras en verweg in het huis lachten de kinderen in het bad tot waar ik zat, tot onder de appelboom en later hoorde ik vleugels van ganzen in de hemel hoorde ik hoe stil en leeg het aan het worden was gelukkig kwam er iemand naast mij zitten, om precies te zijn jij was het die naast mij kwam © P L I N T onder de appelboom, zeldzaam zacht en dichtbij voor onze leeftijd.

2 3

3

4

|

33

Ruimtevrees Achter weilanden weiden, daar weer achter dijken, zee en Zweden. Waar zou je heen? De blik verliest je met zichzelf in ruimte waar aankomst ver en ver te zoeken is. Niet voor de woerd die plotseling en onbedaarlijk groen het zonlicht en je oog in zwemt. Kijk bij je voet, maant hij, waar speenkruid bloeit, de lucht gespiegeld blauw is in het diep. Voel warmte op je neus, zie ’t vroege blad van vlier. Je keek te ver. Dat wat je zoekt is hier.

Marjoleine de Vos ©

6

5. raamgedicht ‘Kijk’ Kees Spiering € 15,75 ISBN 9789059307759 60 x 40 cm.

6. raamgedicht ‘Heppie’ Joke van Leeuwen € 15,75 ISBN 9789059305908 60 x 40 cm.

7

7. raamgedicht ‘Ruimtevrees’ Marjoleine de Vos € 15,75 ISBN 9789059308503 60 x 45 cm.

8

8. raamgedicht ‘vergeet je niet te leven’ Kees Herm� € 15,75 ISBN 9789076841786 48 x 39 cm.


VERKOOPINFORMATIE

Als je iets van Plint koopt, help je ons en de dichters en kunstenaars met wie we samenwerken door moeilijke tijden. Vergeet ook je boekhandel niet. #kooplokaal. Onze uitgaven zijn te koop bij de leukste boekhandels, museumwinkels en conceptstores. Hiernaast staat een selectie van winkels die onze uitgaven verkopen. Op www.plint.nl/winkels staan alle winkels. Er � er vast een bij jou in de buurt (#kooplokaal). Maar bel wel even voor je op pad gaat. Als ze net niet hebben wat je zoekt, kunnen ze het voor je bestellen en ligt het binnen een paar dagen voor je klaar.

|

34

Niks in de buurt? Op www.plint.nl � ook alles verkrijgbaar. Normaal gesproken, als je op een werkdag voor 15.00 uur bestelt, wordt je order dezelfde dag aan de bezorgdienst overgedragen en wordt je bestelling binnen 48 uur bezorgd. Rondom de feestdagen gaat het vaak net even anders, d� zorg dat je op tijd bestelt. De laatste pakjes voor kerst gaan bij ons 22 december op de post, maar door grote drukte kan het goed zijn dat de bezorgers de 48-uurs afspraak niet na kunnen komen. Dat snappen we best, en jij ook denken we. Bestel d� liever eerder, bijvoorbeeld in de eerste week van december, meteen als je dit leest, o� nóg eerder ;-) Dan weet je zeker dat je het op tijd hebt. * Bestellingen worden in Nederland geleverd voor € 2,95 en in Belgie voor € 7,50. Verzending naar andere landen � hela� niet mogelijk. * Orders vana� € 50 verzenden we grat�. * Als je in het weekend bestelt wordt het maandag ingepakt. * We verzenden brievenbuspost met PostNL, pakjes met GLS. * Als je bestelling � afgerond, krijg je een mail. Dit � ook de rekening van je bestelling. Liever een pd�? Die kun je opvragen via hallo@plint.nl * Als je bestelling � ingepakt, krijg je weer een mail. Als het een pakje �, staat er in de mail een track & trace nummer. Met dat nummer kun je eventueel ook een ander bezorgmoment kiezen, a�hankelijk van de bezorgdienst. * Wil je iets als cadeau laten bezorgen? Vermeld dat adres als verzendadres. Je kunt als je wilt een persoonlijk berichtje typen - die komt op de pakbon te staan. Die geven we een feestelijk jasje in december. De prijzen staan niet op de pakbon. * Wil je een abonnement cadeau doen? Leuk! Het gaat alsvolgt: het nieuwe abonnement gaat altijd in met het eerstvolgende nummer dat verschijnt, maar je krijgt wel direct na het afsluiten van het abonnement een link naar een digitale DICHTER.

o� DADA. Als je het abonnement cadeau geeft kun je deze link doorsturen naar de ontvanger. We hebben speciaal voor de feestdagen een kaart gemaakt, die kun je grat� downloaden via de productpagina van DICHTER. o� DADA op onze site. Die kun je printen, invullen, en versturen naar degene die het abonnement van je krijgt. * Staat het antwoord op je vraag niet in deze informatie? Kijk dan op www.plint.nl/ leveringsvoorwaarden OOK BELANGRIJK OM TE WETEN : * Al onze leveranciers volgen de conventies van de ILO (International Labour Organisation). Dat betekent onder andere dat er geen sprake � van kinderarbeid. Slaapt wel zo lekker! De sto� voor onze kussenslopen in Europa geweven en genaaid en in Nederland met de hand gezeefdrukt met watervaste inkt. * De kussenslopen worden gevouwen en verpakt door leerlingen van het Arbeids Toelatings Centrum, een plek waar leerlingen vana� 15 jaar met een IQ tot 80 worden opgeleid en begeleid naar een passende werkplek. * Onze papierdrukkers zijn FSC (Forest Stewardship Council) en PEFC (Programme for the Endorsement o� Forest Certification) gecertificeerd. Dit betekent naast duurzaam bosbeheer ook andere aspecten: behoud van biodiversiteit, bescherming van waterlopen, veiligheid van de bosarbeiders, en nog veel meer. Meer over FSC en PEFC kun je lezen op www.fsc.org en www.pefc.org De inkt bevat geen agressieve oplosmiddelen (ook wel bekend als ‘Solvent Free inkt’) en bij het vervoer van de drukkerij naar onze magazijnen wordt het drukwerk verpakt in dozen van gerecycled papier. * Het hout van onze posterframes � restmateriaal bij de fabricage van raamkozijnen. Het hout � gerookt, waardoor er geen verdere behandeling nodig �.


PLINT | VERKOOPPUNTEN

CONTACT

RECHTEN

VRAGEN?

PLANNEN?

Stuur een mail o� bel gerust. We zijn er bijna altijd. Bijna. Want anders dan veel mensen tegenwoordig gewend zijn, zijn we er ook wel eens niet. We zijn geen Bol.com, we hebben geen 0900 nummer en geen callcenter. En in het weekend bijvoorbeeld, zijn we vrij en doen we andere dingen. En 's avonds ook ;-)

Op (bijna) alles in deze publicatie zit auteursrecht van dichters en beeldrecht van kunstenaars. Het � hun werk en daar mag je zonder toestemming niet zomaar iets mee doen. Het zijn vaak heel aardige mensen d� stuur ons gewoon een brie�je o� mail als je plannen hebt - dan overleggen we even.

35 |

Amersfoort De Algemene Boekhandel Leusderweg 186 t 033 - 462 22 22 Boekhandel Veenendaal Langestraat 33 t 033 - 461 32 32 Amsterdam Athenaeum Boekhandel Spui 14-16 t 020 - 51 41 460 Island Boekholt Westerstraat 15 t 020 - 638 92 52 Linnae� Boekhandel Middenweg 29 t 020 -468 71 29 Perdu Kloveniersburgwal 86 t 020 - 422 05 42 scheltema b.v. Rokin 9 t 020 - 523 14 13 Arnhem Boekhandel Hijman Ongerijmd Grote Oord 15 t 026 - 442 49 38 Assen Boekhandel van der Velde Gedempte Singel 11 t 0592 - 317 519 Bergen N-H De eerste Bergensche Boekhandel Oude Prinsenweg 11 t 072 - 581 24 81 Bergen op Zoom �uist Fortuinstraat 24 t 0164 240 232 Den Bosch Adriaan Heinen Kerkstraat 27 t 073 - 302 01 00 Den Haag Koninklijke Bibliotheek Prins Willem-Alexanderho� 5 t 070 - 333 9 666 Kunstmuseum Den Haag Stadhouderslaan 41 t 070 - 33 811 24 Boekhandel Paagman Frederik Hendriklaan 217 t 088 - 338 38 38 Deventer Boekhandel Praamstra Keizerstraat 2 t 0570 - 675 925 Hoge ramen Grote Oeverstraat 48 t 0570 - 611 438 Dokkum Boekhandel van der Velde Grote Breedstraat 3 t 0519 - 292 688 Dordrecht De Gira� Groenmarkt 163 t 078 - 631 23 86 Drachten Boekhandel van der Velde Raadhuisplein 5 t 0512 - 544 440 Driebergen Jacques Ba� Traay 4C t 0343 - 518 571 Eelde Museum de Buitenplaats Hoofdweg 76 t 050 - 309 58 18 Eindhoven Van Piere Nieuwe Emmasingel 48 t 040 - 304 01 30 Motta Boeken Grote Berg 70 t 040 - 246 50 87 Van Abbemuseum Bilderdijklaan 10 t 040 - 238 1000 Enschede Boekhandel Broekhu� Marktstraat 12 t 053 - 432 52 10 Gorinchem Boekhandel de Mandarijn Gasthuisstraat 25 t 018 - 363 48 91 Groningen De wijde wereld Folkingestraat 14 t 050 - 313 62 66 Kunst & Vliegwerk Oude Kijk in ´ t Jatstraat 10 t 050 - 318 56 81 Boekhandel van der Velde A-kerkho� 45-47 t 050 - 312 55 93 Boekhandel van der Velde Grote Markt 54-55 t 050 - 307 01 00 Haarlem Kinderboekwinkel Kiekeboek Gierstraat 29 t 023 - 531 81 63 Heesch Depot heesch 't Dorp 61a t 06 - 27 597 329 Hengelo Boekhandel Broekhu� Wemenstraat 45 t 074 - 291 02 67 Hilversum Libr� Boekhandel Voorhoeve Kerkstraat 77-79 t 035 - 621 72 82 Leeuwarden Boekhandel van der Velde Nieuwestad 57-59 t 058 -213 23 60 De toverlantaarn Over de Kelders 2 t 058 - 212 56 76 Leiden Jeugdboekhandel Silvester Rapenburg 17 t 071 - 512 86 58 Leiderdorp Boekhandel De Kler Winkelho� 87 t 071 - 51 20 885 Maastricht Boekhandel De Tribune Kapoenstraat 8-10 t 043 - 325 19 78 Middelburg De Drvkkerij Markt 51 t 0118 - 886 886 Nijkerk Boekhandel Roodbeen Verlaat 13 t 033 - 245 27 12 Nijmegen Boekhandel Augustin� Groesbeekseweg 62 t 024 - 322 99 10 Dekker van de Vegt boekverkopers Marikenstraat 29 t 024 - 302 01 30 Kinderboekwinkel Nijmegen Kannenmarkt 27 t 024 - 324 00 96 Rosmalen Boekhandel De Omslag De Driesprong 31 t 073 - 521 3488 Rotterdam Boekhandel Donner Coolsingel 119 t 010 - 413 20 70 Boekhandel v/h Van Gennep Binnenweg 131 B t 010 - 433 05 92 Sneek Boekhandel van der Velde Kruizebroederstraat 36 t 0515 - 423 900 Tilburg Boekhandel Livi� de Zevensprong Nieuwlandstraat 27 t 013 - 543 59 44 De Pont Museum Wilhelminapark 1 t 013 - 543 83 00 TextielMuseum Goirkestraat 96 t 013 - 536 74 75 Utrecht Broese Boekverkopers Oudegracht 112-b t 030 - 233 5200 Bruna Nachtegaal Nachtegaalstraat 83 t 030 - 231 09 10 Savannah Bay Telingstraat 13 t 030 - 231 44 10 Vlissingen Boekhandel ‘t Spui Oude Markt 5 t 0118 - 4 221 70 Wageningen Beeldengalerij Het Depot Arboretumlaan 4 t 0317 - 46 77 24 Zwolle Waanders In de Broeren Achter de Broeren 1-3 t 038 - 421 53 92


P O Ë Z I E

&

B E E L D E N D E

K U N S T

Weeromstuit Als je het mij vraagt zeg ik graag ‘We hebben het ergste wel gehad.’ Natuurlijk weet ik dat niet zeker. zo moest het zijn zo als nu

Ik hou er ook van om te zeggen dat het ergste nog moet komen, juist in tijden van groot geluk.

waar is de sneeuw van december gebleven?

LIMITED EDITION

Onze jaarlijkse kerstkaarten! Zachter dan ooit.

Kom, we laten alles achter. Dagen dat je niemand sprak, nachten dat je wakker lag:

Gedichten van Remco Campert, Herman de Coninck, Ingmar Heytze, Willem Hussem, Rutger Kopland, Frans Kuipers, Thom� Möhlmann, Cees Nooteboom, Jean Pierre Rawie en Ir� Le Rütte, gecombineerd met werk van Ir� Le Rütte. Op de voorkant staan de kunstwerken met een dichtregel. Binnenin staat het hele gedicht.

genoeg. We worden wakker tussen duizend liedjes, nieuw en klaar voor een beter jaar. Ik droomde van een doolhof waarin alle muren openzwaaiden toen jij vroeg: ‘Mag ik eruit?’ Dit wordt het jaar van de weeromstuit.

Dit wordt het jaar van de weeromstuit. Weeromstuit Als je het mij vraagt zeg ik graag ‘We hebben het ergste wel gehad.’ Natuurlijk weet ik dat niet zeker.

Ingmar Heytze

Ik hou er ook van om te zeggen dat het ergste nog moet komen, juist in tijden van groot geluk. Kom, we laten alles achter. Dagen dat je niemand sprak, nachten dat je wakker lag: genoeg. We worden wakker tussen duizend liedjes, nieuw en klaar voor een beter jaar. Ik droomde van een doolhof waarin alle muren openzwaaiden toen jij vroeg: ‘Mag ik eruit?’ Dit wordt het jaar van de weeromstuit.

SOCIAL MEDIA

FACEB O O K + INS TAGR A M Volg ons op social media. De beste nieuwtjes en wilde plannen delen we namelijk eerst daar en het � er inmiddels gezellig druk (FB +35.000)!

hallo@plint.nl www.plint.nl 040 245 40 01