Page 13

EXPERIENCE

The Villa is located in Trnovo within the city center of Ljubljana, Slovenia. It is renovation of a small existing house dating from 1934. Old house was designed by architect Emil Navinsek, known for inovation space concepts of a school non-corridor plan. He designed the house next to his residence for his two unmarried eldery sisters who lived together in a small surface of only 50m2 per floor. The street where the house is situated was mostly built in the 60s and 70s with

typical one family residential houses made in combination of white plaster render and dark wood cladding. The extension is creating different intersection between old and new part on each floor ... is composed of 3 cube volumes, each in a proportion of a shoebox like existing house floorplan. Boxes are stacked with 90 degrees shifts creating overhangs and terraces. The volumes

are claded in dark wood – spruce vertical lattice - in the context of the street architecture. The structure is combination of a concrete base, metal frames and wooden substructure. Interior of the new part is formed mostly by wall cladding creating integrated wardrobes and walls. The old house is simply renovated keeping all the existing textures and materials. Interior of an old

www.refurbandrestore.co.uk - 13

Refurb and restore issue 07 2017  
Refurb and restore issue 07 2017