Page 1

ESCOLA JOAN REBULL - REUS


FULLES

OM

ESCORÇA

● ● ● ●

● ●

NOM CASTELLÀ: OLMO NOM CIENTÍFIC: ULMUS MINOR US: donar frescor i ombra en els carrers,places i jardins FULLA: són aspres, no sobrepassen els 10 centímetres de llargada, tenen una forma oval acabada en punta, són dentades i un poc asimètriques (respecte el nervi principal de la fulla). Cauen a la tardor. FRUIT: És una sàmara que apareix abans que les fulles és sec i alat. TRONC: molt rugós.

FRUIT


FULLES

PI ESCORÇA ● ● ● ● ● ●

NOM CASTELLÀ: PINO NOM CIENTÍFIC: PINUS HALEPENSIS ÚS: PER LA PRODUCCIÓ DE CEL·LULOSA I PER FER CAIXES DE FUSTA TAMBÉ S'OBTÉ OLI DE TREMENTINA DE LA SEVA REÏNA. FULLA: PERENNE AMB FORMA D'AGULLA AGRUPADA DE DUES EN DUES.

FRUIT: LA PINYA.LA PINYA CONTÉ ELS PINYONS QUE SÓN LES LLAVORS. TRONC: ÉS TORTUÓS. L'ESCORÇA ÉS DE COLOR GRIS BLANQUINÓS I ES VA FENT MÉS FOSCA I ROGENCA AMB EL PAS DEL TEMPS.

FRUIT


MORERA

ESCORÇA

● ● ● ● espigues que surten

FULLES

● ●

NOM CASTELLÀ: MORERA NOM CIENTÍFIC: MORUS ALBA US: donar frescor, alimentació de cucs i ornament. FULLA: són caduques, ovals, lobulades i dentades. Té petites flors en al maig o juny, més tard les flors es transformen en fruit. FRUIT: A la primavera surten els fruits compostos de 2-3 cm anomenats móres. TRONC: molt rugós i amb esquerdes verticals, l’arbre té de 10 a 20 metres d’alçada.

FRUIT


-

NOM CASTELLÀ:

- NOM CIENTÍFIC:

Citrus limonum

limonero

Pot tenir un ús medicinal (alt contingut en vitamina C). un ús alimentari (condiment, postres, refrescos). - FULLA: Les fulles són dentades, el.líptiques i acabades en punta. També té flors amb pètals blancs i extrems rosats. - FRUIT: El fruit és la llimona, pot medir fins a 12’5 cm. La pell és molt gruixuda i d’un color groc molt brillant quan està madur. - ÚS:

.

- TRONC:

L’escorça és molt llisa d’un color grisenc.


FULLES ESCORÇA

escuradents

POLLANCRE

● NOM CASTELLÀ: Chopo o álamo blanco ● NOM CIENTÍFIC: Populus alba ● ÚS: Decoració i paravents. Fusta: embalatges, pasta de paper, llumins, escuradents, joguines. Escorça: carbó vegetal, antídot, hemorroides, cremades, etc. ● FULLA: Triangulars o romboïdals,dentada i punta allargada, revers pilós, llarg peciol i fulla caduca. ● FRUIT: En càpsula bivalva i ovoide, llavors embolcallades de pèls blancs. ● TRONC: Alt i robust,tronc principal recte,escorça blanca grisosa amb solcs longitudinals negrosos.

FRUIT


FULLES I FRUITS

FLORS

L'avellaner és un arbre silvestre o conreat pels seus fruits secs, les avellanes. Tots ells són arbres caducifolis que viuen a l'hemisferi nord en climes temperats. L'avellaner té fulles arrodonides simples i serrades. Els masculins comencen a desenvolupar-se a finals de l'estiu i segueixen creixent fins l'hivern següent. Les flors femenines són més tardanes i poc visibles i només els petits estils vermells destaquen. De les flors també se'n pot dir moc ja que la flor té una forma similar a la mucositat nassal. Els fruits de 1-2 cm de diàmetre, estan parcialment dins d'un involucre verd al principi i marronós en la maduració. Com a arbre silvestre forma les avellanoses d'alta muntanya i a menor altitud es troba en torrenteres. Les avellanes silvestres també són comestibles però aquests arbres són poc productius i amb el fenomen acusat de la contranyada. Es conrea tant en secà com en regadiu. Necessita que hi faci vent durant la pol·linització que s'esdevé a l'hivern. És tradicional el cultiu a les comarques de Tarragona principalment a l'Alt i Baix Camp.


Família:Rosaceae Génere:Prunus Classe:Magnoliopsida

L'ametller és un arbre de fulla caducifòlia. Pertany a la família de les rosàcies, que és una de les mes evolucionades i nombrosa en espècies. És un arbre prou conegut a casa nostra, tot i que no està catalogat com una planta medicinal de forma legal, s'usa molt de forma quotidiana; encara que cal tenir cura a diferenciar-ne l'ametlla dolça de l'amarga (tòxica). El fruit de l'ametller és l'ametlla, és a dir, la llavor. Conté un 2,3% d'hidrats de carboni, un 5,7% d'aigua, un 15,2% de cel·lulosa, un 18,7% de proteïnes i un 58,1% de greixos. També és rica en vitamina B, D i minerals com el ferro, el magnesi, el calci, el fòsfor, el potassi i el zin.


els arbres del nostre pati  

fitxes dels arbres del nostre pati

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you