Page 74

Week 7 : Materials + Atmosphere Charrette

Charrette from February 24th, 2012 Reflection notes + ideas 1. Perspective A [Second Level including stairs] The intention of this perspective was to show how the design intersects and relates with the existing structure. Once a person arrives at the top of the stairs, they will have a visual connection to the first floor through the existing truss structure. Rather than trying to conceal the truss, this way calls attention to it and uses it as a gateway for viewing. This perspective was successful in showing the relationship to the existing building structure and shows a hint of playfulness, but it doesn’t convey the desired openness I was going for. This feels very boxed and compartmentalized, and I would rather it feel open and inviting. 2. Perspective B [Exterior view looking into dance/lounge area] As I was imagining how people would approach this building, I had this idea that people would get a glimpse of the activities and excitement taking place inside as they approach the main entry. In the perspective, there is a portion of a wall that is visible and is called out with color. This is the main theater/multipurpose space that is meant to be a focal point in the building. The intention is that it will grab the attention of those on the street. This perspective could have been more successful in showing “excitement” or busyness inside. It could have framed the theater space more rather than only giving a glimpse. 3. Perspective C [Lounge looking into theater space] The lounge is a space that should feel busy, somewhat loud and conversation friendly. Lots of interaction and movement should be happening in this space and the design intention is to echo that level of activity. This space should feel open and large, yet create an intimate and comfortable feeling. I imagine this space to be occupied by all ages between 5-18 in addition to staff and parents. The materials and atmosphere should feel exciting and bright but cater to multiple ages. This space could play with light more and look at the other adjacent spaces and how they interact. Overall the colors and materials chosen were meant to convey the idea that this place is fun and enjoyable and playful and facilitates interaction and activity.

[72]

The Link Afterschool Program for the Performing Arts  

Comprehensive Studio Project Bachelor of Interior Architecture 2012 University of Oregon

The Link Afterschool Program for the Performing Arts  

Comprehensive Studio Project Bachelor of Interior Architecture 2012 University of Oregon

Advertisement