Page 1

ENTREVISTES AL NOU PROFESSORAT Aquest any s’ha incorporat professorat nou a l’ institut. N’ hem triat a l’atzar tres professores per a entrevistar-les sobre la seva incorporació al centre. Volíem conèixer les seves impressions i que ens expliquessin una mica la seva experiència com a docents. Finalment hem entrevistat la Roser Garcia, l’ Agnès Renom i l’ Elisenda Borràs.

Roser Garcia: “Vull participar en l’ aprenentatge de les noves generacions” La Roser Garcia és professora de matemàtiques a 1r i 4t d’ ESO i tutora d’ aquest últim grup i està dinamitzant el viatge de fi de curs amb l’ alumnat .També realitza una optativa de matemàtiques en anglès amb els alumnes de 2n. És cap del departament científic tecnològic i coordinadora de 4t.

En general, què et sembla l’ institut? Acollidor Hi ha algun curs que t’agradi en especial? Sempre tinc certa debilitat pels alumnes de la meva tutoria, en aquest cas 4t Quan vas decidir que volies ser professora? A finals del 1r curs de la carrera Per què t’agrada ser professor/a? Per participar en l’aprenentatge de les noves i futures generacions Et trobes ben acollit/da en aquest institut? Sí Quines coses penses que estan bé?


Pocs alumnes per aula. Quines coses penses que són millorables? L’aclimatació de les aules. A quin institut estaves el curs passat? A l’ institut INS Cristòfol Ferrer (Premià de Mar). Et va costar marxar d’aquell institut? Sí, perquè sempre agafes afecte a la gent i alumnes amb qui treballes. Què et sembla que el centre estigui ubicat en mòduls? Dona molta sensació de temporalitat però no es veu una previsió de construir el nou centre. T’agradaria anar a les rutes culturals com a acompanyant d’algun grup? Sí. Quines coses creus que pots aportar a l’ institut? Ganes de treballar, sobretot.

Agnès Renom: “Aporto la meva experiència” L’ Agnès Renom és psicopedagoga i tutora de l’ Aula Oberta del centre. També realitza una optativa de mediació amb l’ alumnat de 3r i fa atencions individuals orientatives.

En general, què et sembla l’ institut? Com edifici, malament. Com ambient, correcte i còmode. Hi ha algun curs que t’agradi en especial? La meva A.O i a més els 4rt són força macos. Quan vas decidir que volies ser professora? De petita, ja ensenyava tothom a fer coses. Per què t’agrada ser professora? M’agrada


Et trobes ben acollida en aquest institut? Correcte. Quines coses penses que estan bé? El fet de ser pocs pot ser una bona cosa. A quin institut estaves el curs passat? A Argentona. Et va costar marxar d’aquell institut? No. Què et sembla que el centre estigui ubicat en mòduls? Malament. T’agradaria anar a les rutes culturals com a acompanyant d’algun grup? Depèn de les caminades. Quines coses creus que pots aportar a l’ institut? La meva experiència.

Elisenda Borràs: “Aquest és un institut molt familiar” L’ Elisenda és professora d’ anglès de 1r i 4t d’ ESO. És tutora de 1r A.

En general, què et sembla l’ institut? És un institut molt familiar perquè és petit i estic acostumada a instituts molt més grans. M’agrada que sigui així, a més, pels alumnes crec que és millor un institut d’aquestes dimensions. Tampoc havia estat mai en un edifici provisional amb mòduls i la veritat és que en un primer moment em va sorprendre positivament, ara amb el fred, penso que tan de bo estiguéssim en un edifici de veritat! El pati sense ni un arbre és una mica trist. Hi ha algun curs que t’agradi en especial? M’agraden tots per igual! Però sóc tutora de primer i estic molt contenta amb el grup.


Quan vas decidir que volies ser professora? La meva mare era mestra i de petita jo ja jugava “a mestres”, quan anava a la universitat vaig començar a fer classes particulars i després a treballar en una acadèmia d’anglès, o sigui que ben aviat. Algunes èpoques he compaginat la feina de professora amb la de traductora, m’agrada fer vàries coses, i no tancar-me en una sola disciplina. Per què t’agrada ser professora? M’agrada ser útil i em sento bé quan veig que el que fem a classe dóna fruit i els alumnes gaudeixen. A més, l’anglès és molt pràctic i sempre n’hi ha uns quants que finalment s’atreveixen a parlar i poden posar en pràctica tot el que saben, i s’ho passen bé! Et trobes ben acollida en aquest institut? Sí, força. Quines coses penses que estan bé? Ja ho he dit abans, el fet que sigui un institut petit i familiar, sobretot pels que comencen, és bo que estiguin més controlats. Com a professora, puc tenir relació amb tots els companys i podem fer un equip més compacte, anar tots a la una, cosa que afavoreix el funcionament de l’ institut. Quines coses penses que són millorables? L’edifici i el pati sobretot! I material pedagògic que mica en mica anem adquirint. A quin institut estaves el curs passat? IES Manolo Hugué de Caldes de Montbui. Et va costar marxar d’aquell institut? Treballava molt a gust en el departament d’anglès, amb les companyes que tenia i en general estava contenta amb el centre, però havia de conduir 40 minuts cada dia, això no em va costar de deixar. Què et sembla que el centre estigui ubicat en mòduls? Ja ho he explicat anteriorment. T’agradaria anar a les rutes culturals com a acompanyant d’algun grup? Ja hi aniré amb la meva tutoria. Quines coses creus que pots aportar a l’ institut? Noves idees sobretot en el meu camp, recursos i activitats, hem de començar a fer més activitats en anglès que no siguin només l’assignatura en sí, veure pel·lícules en versió original, llegir revistes, diaris o llibres en anglès, etc. REPORTERS: JONATHAN GORDILLO, ORIOL MARTINEZ I ÀLEX PEREGRINA.

ENTREVISTES AL NOU PROFESSORAT  

CURS 2011-2012

Advertisement