Page 10

Armando Lucas Correa De verloren dochter De verloren dochter is net als Het Duitse meisje gebaseerd op ware gebeurtenissen Van Het Duitse meisje werden in de fullprice al 20.000 exemplaren verkocht in Nederland en Vlaanderen Voor de lezers van De nachtegaal en De bibliothecaresse van Auschwitz

B

erlijn, 1939. Na het overlijden van haar man vlucht ­Amanda Stenberg met haar twee dochters naar Frankrijk. Maar ze komt slechts met één van hen op de plaats van bestemming aan. En zelfs dan is hun vrijheid niet van ­lange duur. New York, 2015. Toen de Française Elise Duval na de Tweede Wereldoorlog in New York aankwam, liet ze haar verleden achter zich. Inmiddels is ze tachtig en heeft ze al jaren niet meer aan de oorlog of haar geboorteland Frankrijk gedacht. Dan staat er een vrouw op de stoep met een stapel brieven van Elises moeder, geschreven tijdens de oorlog. Na zeventig jaar blijkt welke gruwelijke keuzes iedereen moest maken om de oorlog te overleven, en hoe die keuzes nog decennialang hun schaduw werpen.

DE PERS OVER HET DUITSE MEISJE ‘Deze tragedie, zo veel jaar genegeerd, bevat een les die de wereld moet leren en nooit meer vergeten: heb medeleven met vluchtelingen.’ Ana Maria (Karman)

Gordon, overlevende van de SS St. Louis

‘Het feit dat het verhaal is gebaseerd op een drama dat echt is gebeurd, maakt het extra lezenswaardig.’ Nederlands Dagblad ‘Een aangrijpend en hartverscheurend Holocaust-verhaal; de lijst van passagiers­ namen achter in het boek draagt nog bij aan de impact ervan.’ Library Journal ‘Het verhaal wordt nog indringender in het licht van de hedendaagse discussies over vluchtelingen.’ Bookpage

EERDER VERSCHENEN

10 WEKEN IN DE

De verloren dochter is een hartverscheurende, meeslepende en prachtig geschreven familiesaga over liefde, overleven en hoop tegen alle verwachtingen in.

Het Duitse meisje

ISBN 978-90-225-8148-3

Profile for Meulenhoff Boekerij

Boekerij zomeraanbieding 2019  

De gehele fictie aanbieding van Boekerij inclusief informatie over de nieuwste boeken voor het zomer van 2019.

Boekerij zomeraanbieding 2019  

De gehele fictie aanbieding van Boekerij inclusief informatie over de nieuwste boeken voor het zomer van 2019.

Advertisement