Page 37

AUGUSTUS 2019 MILITAIR, WAARGEBEURD

D

e Vietnamoorlog betekende een aanslag op de Amerikaanse air force. Gevechtsvliegtuig na gevechtsvliegtuig werd uit de lucht geschoten – sneller en gruwelijker dan ooit tevoren. De jonge officier Dan Pedersen was vastbesloten het tij te keren. Met een klein budget maar met acht van de beste piloten van Amerika, besloot hij om een nieuwe generatie vliegers te trainen op een basis in Miramar: Topgun was geboren.

Vijftig jaar later is de Fighter Weapons School – door de film beter bekend als Top Gun – een instituut. Voor het eerst vertelt Dan Pedersen zijn waar­ gebeurde en meeslepende verhaal. Van de slag­ van de Vietnamoorlog en het prille begin and Steve Smith Mel Holmes velden designed the Topgun patch in the tot nu. Pedersen neemt de lezer mee op een unieke Miramar officer’s club one night on ts thathalve eeuw fascinerende vlieg­ napkin. door een a cocktail reisComplain it might offend the Russians soon geschiedenis. ceased.

VOOR DE LEZERS VAN:

American Sniper ISBN 978-90-225-7770-7

SAS: helden en schurken ISBN 978-90-225-8388-3

DE PERS OVER TOPGUN ‘Goose en Maverick, aan de kant – dit is het echte hart van Topgun. […] Een meesterwerk dat de essentie van de marine-luchtvaart in al zijn complexiteit en schoonheid weergeeft.’ Admiral James Stavridis, USN (Ret.), Supreme Allied Commander of NATO, voorzitter van het US Naval Institute ‘Met zenuwslopende actie en de dynamische persoonlijkheden die de volgende generatie gevechtspiloten zouden vormen, brengt Topgun de dodelijke dans van luchtoorlog tot leven.’ Dick Couch, New York Times-bestsellerauteur van De SEALs Elite ‘Fantastisch om te lezen. Dan Pedersens Topgun is een mee­ slepende vlucht door de dodelijke wereld van een gevechtspiloot, verteld door de man die het allemaal is begonnen!’ Dan Hampton, New York Times-bestsellerauteur

Here I am with J. C. Smith in a TA-4 Skyhawk belonging to Ken Wiley’s VF-126. Ken’s Skyhawks became Topgun’s initial adversary aircraft.

After leaving Topgun, I took over VF-143 and in 1976 commanded the Coral Sea air wing.

Band of Brothers ISBN 978-90-225-6714-2

DAN PEDERSEN trad in 1953 toe tot het Amerikaanse leger. Als senior marineofficier zette hij met acht anderen het legendarische Topgun-programma op in Miramar. Zelf vloog hij onder andere vier missies tijdens de Vietnamoorlog. Toen Pedersen met pensioen ging, had hij 6100 vlieguren op zijn naam staan in 39 verschillende soorten vliegtuigen.

PR & MARKETING Interviews met de auteur

Voorpublicatie in magazine Besprekingen in dag-, week- en maandbladen Facebook- en Instagram­ campagne

11/12/18 4:08 PM

BOEKERIJ

Prijs € 20 Paperback, geïllustreerd CA. 336 BLZ. Formaat 14 X 21,5 CM NUR 320 Oorspronkelijke titel TOPGUN Vertaling FRANS REUSINK Omslagontwerp RICHARD LJOENES DESIGN LLC & DPS DESIGN & PREPRESS STUDIO Omslagbeeld ARNO DRIFTE

ISBN 978-90-225-8771-3 Ook verkrijgbaar als e-book ISBN 978-94-023-1354-3

31 Standing twenty-four-hour alerts with our “Fords,” we were always re

Profile for Meulenhoff Boekerij

Meulenhoff Boekerij non-fictie zomeraanbieding 2019  

De gehele non-fictie aanbieding van Meulenhoff en Boekerij inclusief informatie over de nieuwste boeken voor het zomer van 2019.

Meulenhoff Boekerij non-fictie zomeraanbieding 2019  

De gehele non-fictie aanbieding van Meulenhoff en Boekerij inclusief informatie over de nieuwste boeken voor het zomer van 2019.

Advertisement