Page 21

REEDS VERSCHENEN KUNST

I

n Rembrandt neemt de bekende kunsthistoricus Nils Büttner de lezer mee naar de Gouden Eeuw. Büttner presenteert aan de hand van bronnen uit Rembrandts tijd een genuanceerde kijk op diens leven en op de betekenis van zijn werk. Naast het fascinerende levensverhaal legt Büttner ook perfect uit wat het effect is van het bijzondere licht in Rembrandts schilderijen. Hij laat bijvoor­ beeld zien dat de kijker door het licht geattendeerd wordt op bepaalde emoties van afgebeelde personen. Ook misverstanden over Rembrandts leven die door de jaren heen hebben postgevat, worden door Büttner rechtgezet. Zo was Rembrandt aan het einde van zijn leven helemaal niet zo arm­ lastig als vaak wordt beweerd.

Het Joodse bruidje

Rembrandt, is een vlot leesbaar en fascinerend levensverhaal van een wereldberoemd kunstenaar. Het geeft de lezer een inzicht in het leven en werk van de schilder van licht en schaduw.

Margaretha de Geer

Portret van Jan Six

DE PERS OVER JEROEN BOSCH ‘Buitengewoon informatief. Ik heb veel van dit boek geleerd.’ Cees Nooteboom

© NADINE BRACHT

‘Bravo! Wat een fantastisch goed, leesbaar boek is hier op een zeer doordachte wijze geschreven.’ Kleio-Historia ‘Een heel prettige, goed leesbare introductie.’ Reformatorisch Dagblad ‘Een ideaal overzicht.’ NBD Biblion ‘Nils Büttner is met zijn kraakheldere proza een fantastische reisleider in de wereld van Jeroen Bosch.’ Biografieportaal.nl

EERDER VERSCHENEN:

PR & MARKETING Exclusief interview

Besprekingen in dag-, weeken maandbladen Samenwerking met Nationaal Toerismebureau NBTC Samenwerking met musea Facebook- en Instagram­ campagne

Saskia

NILS BÜTTNER (1967) is hoogleraar middeleeuwse en moderne kunst­ geschiedenis aan de Staatliche Akademie der Bildenden Künste in Stuttgart. Hij is gespecialiseerd in de Duitse en Nederlandse vroege kunsten cultuurgeschiedenis. Hij schreef eerder onder andere boeken over Jeroen Bosch, Vermeer en Bruegel.

MEULENHOFF

Prijs € 19,99 Gebonden met stofomslag, geïllustreerd CA. 336 BLZ. Formaat 12,5 X 20 CM NUR 640 Oorspronkelijke titel REMBRANDT Vertaling MARTEN DE VRIES Omslagontwerp PINTA GRAFISCHE PRODUCTIES Omslagbeeld ZELFPORTRET MET TWEE CIRKELS

ISBN 978-90-290-9167-1 Ook verkrijgbaar als e-boek ISBN 978-94-023-0745-0 Jeroen Bosch ISBN 978-90-290-9136-7

15

Profile for Meulenhoff Boekerij

Meulenhoff Boekerij non-fictie zomeraanbieding 2019  

De gehele non-fictie aanbieding van Meulenhoff en Boekerij inclusief informatie over de nieuwste boeken voor het zomer van 2019.

Meulenhoff Boekerij non-fictie zomeraanbieding 2019  

De gehele non-fictie aanbieding van Meulenhoff en Boekerij inclusief informatie over de nieuwste boeken voor het zomer van 2019.

Advertisement