Page 1

Verlang naar je bed


PURE

Je kan eten wat je wil, lopen waar je wil en laten wat je wil: als je niet goed slaapt, raak je niet fit. Meer dan ooit hebben we onze natuurlijke energie nodig om de dag door te komen. En dat valt allemaal best mee, het is zelfs een plezier, als je maar goed uitgerust bent. Goed uitgeruste mensen staan scherp en kunnen tegen een stootje. Het spreekt vanzelf dat een goede matras en bodem hierbij letterlijk van levensbelang is.

Beka zorgt ervoor dat je na een comfortabele nachtrust weer helemaal klaar bent voor een dag vol avontuur en dynamiek. Een hoog basiscomfort, verzorgd afgewerkt en fris van stijl. Kortom, alle vakmanschap, technologie en ervaring van slaapspecialist Beka zijn terug te vinden in deze collectie. Alle ingrediĂŤnten voor een verkwikkende slaap!

2


3


4


Dit is Beka op zijn best. Technologie en esthetiek in een klassieke uitvoering en met een uitstekende ventilatie. De bekledingsstoffen van de boxsprings werden zorgvuldig uitgekozen, zodat goed slapen ook mooi oogt. En dat resulteert in een stijlvol geheel. Het interieur van deze boxspring is opgebouwd uit pocketveren. Ze volgen jouw lichaamscontouren en ondersteunen zo de werking van de matras. Deze verenkern zorgt voor een stabiele maar toch zacht meeverende ondersteuning en garandeert een uitstekende ventilatie en vochtregulatie. Deze Box de Luxe bestaat ook in een elektrisch verstelbare uitvoering. Lekker ontbijten, een boek lezen of tv kijken? Het kan vanaf nu allemaal vanuit jouw bed.

Stof Box de Luxe Electric: Linara 03 Coffee Stof Hoofdbord Ligne: Linara 03 Coffee Afmeting Hoofdbord Ligne: H: 100 cm, D: 7 cm, B: 180 cm Poot: Robuste WengĂŠ Stof Sierkussen: Delano 15 Poppy Bedlinnen: Sweet Colours Inner Circles White

5


Stof Box de Luxe: Stof Hoofdbord Ligne: Afmeting Hoofdbord Ligne: Poot: Stof Traversin: Bedlinnen:

6

Delicato 02 Charcoal Delicato 02 Charcoal H: 100 cm, D: 7 cm, B: 180 cm Robuste WengĂŠ Pelle 08 Cognac Sweet Colours Inner Circles Red


7


ESSENTIEL 8

Als ouder zit het leven vol actie: kinderen, huishouden, werk,‌ Goed opletten is de boodschap en tussendoor even ontspannen en genieten van die momenten voor uzelf. Hoe druk je dag ook was, in de bedden van Beka is het altijd heerlijk thuiskomen. Onze uitgekiende bedoplossingen trakteren je op de luxe die je verdient. Bodem, matras, hoofdkussen en bedlinnen: alle elementen passen op een harmonieuze manier bij elkaar. Want bij Beka is ergonomie en vernieuwing ook esthetisch en smaakvol. Zo geniet je ten volle van een deugddoende nachtrust.


9


Eenvoud en schoonheid op zijn best. De gestoffeerde Box Bonnell is de ultieme combinatie van esthetiek en functionaliteit. Het is met hoofd en-/of voetbord verkrijgbaar in verschillende stofsoorten. Met deze boxspringcombinatie in vlakke uitvoering kies je voor pure eenvoud. Een heldere vormgeving in combinatie met actuele stoffen en tinten geven jouw slaapkamer een extra dimensie. Natuurlijk is de kwaliteit gegarandeerd door Beka.

Stof Box Bonnell: Carino 05 Linen Stof Hoofdbord Rondo: Carino 05 Linen Afmeting Hoofdbord Rondo: H: 100 cm, D: 7 cm, B: 180 cm Poot: Rondin WengĂŠ Stof Traversin: Nube 10 Ice Blue Stof Sierkussen: Nube 10 Ice Blue Bedlinnen: Sweet Colours Secret Garden Mocca

10


11


12


Stof Box Pocket: Stof Hoofdbord Ligne: Afmeting Hoofdbord Ligne: Poot: Stof Traversin: Stof Sierkussen: Stof Hocker: Bedlinnen:

Molle 09 Mouse Molle 09 Mouse H: 100 cm, D: 13 cm, B: 200 cm Damier WengĂŠ Molle 09 Mouse Filo 09 Black Cherry Molle 08 Fuchia Sweet Colours Soft Curves Dark Grey

13


14


met Caractére. In deze stijlvolle bedden komt u pas echt tot rust. Bedden om comfortabel in te slapen, te genieten en jezelf te verwennen. Een eiland om de dag te ontvluchten en de nacht te omarmen. Kortom een bed om naar te verlangen. Caractère staat voor luxe, comfort en tijdloze klasse. Nobele materialen en een elegante afwerking garanderen u iedere nacht opnieuw een diepe en herstellende slaap. Zo kan u lekker uitgeslapen van iedere dag genieten. Want de tijd staat niet stil…

CARACTÈRE

Iedereen droomt er wel eens van om de tijd te laten stilstaan. Beka maakt die droom waar

15


16


Beka biedt dĂŠ harmonie van sublieme kleuren, materialen en vormen. Alles in een hedendaags concept. Een Beka bed is de perfecte uitbreiding van jouw boxspring en een toonbeeld van pure elegantie. Een waaier van stoffen en drie soorten poten bepalen de stijl van je bed. Het hoofd- en/of voetbord en de bijhorende accessoires laten je toe om je bed eenvoudig af te stemmen op je eigen smaak en interieur.

Stof Box de Luxe: Stof Hoofdbord Ligne: Afmeting Hoofdbord Ligne: Poot: Stof Traversin: Stof Sierkussen: Bedlinnen:

Delano 12 French Blue Delano 12 French Blue H: 100 cm, D: 13 cm, B: 180 cm Robuste WengĂŠ Delano 13 Blue Delano 13 Blue Sweet Colours Secret Garden White

17


Stof Box Pocket: Stof Hoofdbord Ligne: Afmeting Hoofdbord Ligne: Poot: Stof Traversin: Stof Sierkussen: Stof Sierkussen: Bedlinnen:

18

Truro 03 Chocolate Truro 03 Chocolate H: 100 cm, D: 13 cm, B: 180 cm Rondin WengĂŠ Lusso 08 Black Cherry Nube 03 Lilac Lusso 08 Black Cherry Sweet Colours Asian Times Dark Grey


19


BRO/BEKA/GESTOF/NL/200904

Recticel Bedding www.beka.be info@beka.be


Verlang naar je bed


Sereen, hedendaags en vrouwelijk met een aangeboren gevoel voor esthetiek. Dat is Beka. Diezelfde zachtheid ligt ook aan de basis van onze producten: we selecteren uitsluitend stoffen die prettig aanvoelen, en kiezen voor een comfortabele ondersteuning.

Jarenlang beweerde men dat slapen op een harde ondergrond goed is voor de rug. Zelfs artsen adviseerden een plank onder de matras te plaatsen. ‘Hoe harder het bed, hoe beter voor de rug’, luidde het.

Recente ergonomische studies ontkrachten deze stelling. Een correcte en plaatselijk aangepaste ondersteuning blijkt veel efficiënter dan een ‘harde’ ondergrond. Slapen op een hard bed maakt dat we vaker wakker worden en meer kans lopen om ‘s morgens te ontwaken met een pijnlijke rug.

Voor een diepe en verkwikkende nachtrust hebben we meer steun nodig ter hoogte van het bekken dan ter hoogte van de schouders. En net daar biedt de decennialange ervaring en het vakmanschap van Beka de oplossing. Want goed slapen kan ook in alle zachtheid. Daarvan willen we je graag overtuigen.

2


De Temporis Multi Pocket matras is een fijn staaltje van Beka’s toptechnologie. De unieke verenkern werd exclusief voor Beka ontworpen. Deze veren, in de vorm van een zandloper, zijn stuk voor stuk ingenaaid in katoenen hoesjes die allemaal onafhankelijk van elkaar bewegen. Dat zorgt voor een heel plaatselijke en correcte

1

Fase 1

2

Fase 2

1

Fase 1

ondersteuning. Door die optimale elasticiteit passen ze zich perfect aan de contouren van jouw lichaam aan. Soepel, geruisloos en zonder dat jouw bedpartner merkt dat je beweegt.

In het midden zijn deze veren smaller dan aan het uiteinde. Het speciale ontwerp van deze veer zorgt voor een dubbele werking: In een eerste fase worden enkel de bovenste en onderste spiralen van de zandloperveer belast (fase 1). Zij zorgen boven- en onderaan voor een tweevoudige werking en bieden zo een heerlijk zacht slaapcomfort. Bij een zwaardere belasting gaat ook het middendeel van de zandloperveer zijn functie invullen om de zwaardere delen van jouw lichaam optimaal te ondersteunen. (fase 2)

Deze revolutionaire Beka verentechnologie is de perfecte symbiose tussen een correcte lichaamsondersteuning en een unieke zachtheid. Het resultaat? Een buitengewoon comfortabel gevoel.

3


Om te zorgen dat jouw rug de juiste ondersteuning krijgt, is een Beka verenmatras opgebouwd uit verschillende ergonomische comfortzones. Elke zone heeft zo haar eigen unieke functie:

De schouders - een van de breedste punten van het lichaam - moeten comfortabel kunnen wegzinken in de matras. Vandaar dat de Temporis Multi Pocket veren soepeler zijn ter hoogte van de schouders. In de middenzone daarentegen zijn de veren steviger zodat ze voldoende ondersteuning kunnen bieden aan heup en taille, een van de zwaardere delen van het lichaam.

Een Beka matras volgt op die manier uitstekend de vorm van ieders lichaam. Vrouw

4


Man

5


PURE

Technologie en esthetiek in een klassieke afwerking met een uitstekende ventilatie. Elke boxspring van Beka wordt vervaardigd uit de beste materialen. Het interieur van deze vlakke boxspring bestaat uit honderden zeer comfortabele Bonnell-veren die onderling met elkaar verbonden zijn. De veren werken volgens een klassiek principe: hoe meer ze worden belast, hoe meer weerstand ze bieden. Bonnellveren kenmerken zich door een duurzaam en verantwoord slaapcomfort. De stof van de Box Corbeille Bonnell is aangepast aan die van de matras, zodat beiden een harmonieus geheel vormen. Bovendien zorgt de verenkern voor een stabiele maar toch zacht meeverende ondersteuning. Deze Box Corbeille bestaat ook in een Pocket uitvoering.

Box Corbeille Bonnell Matras Tulipe Poot Damier Light Oak

6


7


De Bekamatic lattenbodem geeft het lichaam een optimale ondersteuning. De 42 beukenhouten latten (van 25 mm) zijn per drie gemonteerd voor een goede drukverdeling en verluchting. Door hun veerkracht volgen ze perfect de vorm van jouw lichaam en staan ze garant voor een groot dragend oppervlak.

De lathouders uit SBS (thermoplast), een flexibele en duurzame kunststof, vormen de basis van de ophanging. De rubberen lathouders lopen soepel in elkaar over waardoor

De lathouders

er bij een 2-persoonsbed geen harde middenzone is. Het systeem staat garant voor een comfortabele bewegingsvrijheid aan elke kant van het bed.

De bodem is ter hoogte van de schouders voorzien van extra soepele lathouders. Zo kan jouw schouder - ĂŠĂŠn van de breedste punten van het lichaam - altijd comfortabel wegzinken in de matras. De middenzone is voorzien van regelschuivers. Deze drukverdelers kunnen soepeler of steviger ingesteld worden naargelang jouw eisen op gebied van comfort. De middenzone Kortom, de Bekamatic lattenbodem biedt het perfecte draagvlak voor Beka matrassen en stimuleert eveneens een gezonde en aangename slaap.

De Bekamatic is enkel beschikbaar in een vlakke uitvoering. Lattenbodem Bekamatic Matras AnĂŠmone

8

De drukverdelers


9


Tulipe : Hypoallergene matras met geprofileerde Bultex®-kern van 15 cm met 5 ergonomische comfortzones. Totale hoogte: ± 18 cm Verkrijgbaar in een Soft of Medium ligcomfort.

Violette : Hypoallergene matras met 5-gangs Bonnell-verenkern, afgedekt met HR-schuim. Totale hoogte: ± 21 cm Verkrijgbaar in een Medium ligcomfort.

Anémone : Hypoallergene matras met Pocketverenkern afgedekt met HR-schuim met 7 ergonomische comfortzones. Totale hoogte: ± 23 cm Verkrijgbaar in een Soft, Medium of Firm ligcomfort.

10


Box Corbeille Bonnell: Hypoallergene, vlakke boxspring met 5-gangs Bonnell-verenkern, afgedekt met polyether. Totale hoogte exclusief poten: Âą 22 cm

Box Corbeille Pocket: Hypoallergene, vlakke boxspring met Pocketverenkern, afgedekt met polyether met 5 ergonomische comfortzones. Totale hoogte exclusief poten: Âą 22 cm

11


ESSENTIEL

Hoe je ook slaapt of wat je ook van een matras verlangt, Beka komt tegemoet aan ieders persoonlijke behoeftes. De afwerking is stijlvol en klassiek. Maar de kern van de matrassen is ronduit vernieuwend door de Temporis Multi Pocket veer, een Beka-exclusiviteit. De revolutionaire verentechnologie zorgt voor een droomcomfort en garandeert je bovendien een optimale hygiëne en vochtregulatie. Uiteraard kan je ook kiezen voor een Pocket verenkern, een geprofileerde Bultex®- kern of een natuurlatexkern waarvan Beka u de allerhoogste kwaliteit garandeert. Je merkt het, Beka is de aangewezen keuze voor iedereen die houdt van kwalitatief slaapcomfort. De Box Pétale Pocket beschikt over tonvormige veren met 5 windingen die elk afzonderlijk verpakt zijn in textielhoesjes. Deze hoesjes zijn op het middelpunt samengelijmd zodat elk veertje onafhankelijk kan reageren. In combinatie met een kwaliteitsvolle verenmatras staat de boxspring garant voor een juiste ondersteuning, een perfecte drukverdeling en een uitstekend slaapklimaat.

Box Pétale Pocket Matras Perle Poot Rondin Wengé

12


13


14


Slapen is energie opdoen. En dat gebeurt optimaal door een Beka matras te

De Bekaluxe zorgt voor een maximale ventilatie. Elke middenste lat staat iets

combineren met een Beka bodem. Beiden zijn ontwikkeld vanuit dezelfde kijk op

hoger dan de aangrenzende latten. Wanneer het slaapsysteem niet belast wordt,

slapen en bieden een perfecte ondersteuning van het lichaam. Wil je ook lezen,

wordt de matras lichtjes opgetild en aan de onderzijde goed verlucht.

tv-kijken of ontbijten in bed? Kies dan voor een verstelbare Bekaluxe bodem, de ideale oplossing om op elk moment van jouw bed te genieten.

De latten hebben een verende ophanging door de extra flexibele lathouders. Deze lathouders zijn vervaardigd uit de duurzame kunststof TPE-E (Hytrel速) en

Deze lattenbodem beschikt over bijzondere eigenschappen die je een

garanderen een optimale flexibiliteit en blijvende veerkracht. Ze reageren door

hoogwaardig comfort garanderen. De Bekaluxe heeft 42 latten (van 25 mm) per

hun driedimensionale veerkracht op iedere drukverandering. En vangen zo jouw

ligvlak met een uniek ophangingssysteem. De gelijkmatige drukverdeling over

lichaamscontouren en -bewegingen perfect op.

het gehele ligvlak zorgt voor een goede uitlijning van de ruggengraat, spieren en gewrichten.

De Bekaluxe is uitgerust met overkragende lathouders. Dat betekent dat de latten tussen de twee bodems soepel in elkaar overlopen, waardoor er in een

De gelaagde beukenhouten latten zijn per drie gemonteerd voor een duurzame

tweepersoonsbed geen harde middenzone is. Daardoor lig je over de hele breedte

veerkracht. Deze flexibele latten volgen perfect de vorm van jouw lichaam en

even comfortabel. Het systeem staat dan ook garant voor een comfortabele

staan garant voor een groot dragend oppervlak. De bodem komt helemaal tot zijn

bewegingsvrijheid aan elke kant van het bed.

recht in combinatie met de Beka matrassen.

Lattenbodem Bekaluxe Matras Sable

15


Alle modellen zijn voorzien van een soepele schouderzone, waardoor je zelfs in zijlig een perfecte ondersteuning krijgt. Ter hoogte van de schouders zijn de lathouders soepeler waardoor de schoudercontour maximaal kan worden gevolgd. Door middel van hardheidsregelaars kan de veerkracht van de lathouders ter hoogte van de middenzone individueel ingesteld worden waardoor je extra steun krijgt daar waar De middenzone

nodig.

Afhankelijk van jouw lichaamsbouw is het mogelijk de heupzone van de Bekaluxe bodem extra te ondersteunen met 3 steunlatten en 6 hardheidsregelaars. Op die manier krijgen de zwaarste delen van jouw lichaam de plaats en de ruimte die ze De hardheidsregelaars

nodig hebben.

Deze lattenbodem is beschikbaar in verschillende modellen van een vlakke tot een volledig elektrisch verstelbare uitvoering en voorzien van een motor met handbediening of met infrarood. Deze laatste beschikt over een geheugenfunctie.

De middenversterking

Alle modellen zijn verkrijgbaar in een Plus-uitvoering: door de bodem aan het voeteneinde lichtjes hellend te plaatsen, komen de voeten ter hoogte van het hart te liggen waardoor het bloed beter naar het hart terugvloeit. Een echte aanrader voor mensen met ‘zware benen’.

16

De lathouders


Box Pétale Bonnell: Hypoallergene, vlakke boxspring met 5-gangs Bonnell-verenkern, afgedekt met polyether. Totale hoogte exclusief poten: ±22 cm.

Box Pétale Pocket: Hypoallergene, vlakke boxspring met pocketverenkern, afgedekt met polyether met 5 ergonomische comfortzones. Totale hoogte exclusief poten: ± 22 cm.

17


Amande: Latexkern van 16 cm met 5 ergonomische comfortzones in een wol- of in een hypoallergene uitvoering. Totale hoogte: ± 20 cm. Verkrijgbaar in een Soft, Medium of Firm ligcomfort.

Sable: Hypoallergene matras met driedimensionaal geprofileerde Bultex®kern van 16 cm met 7 ergonomische comfortzones. Totale hoogte: ± 20 cm. Verkrijgbaar in een Soft of Medium ligcomfort.

Ambre: Pocket-verenkern afgedekt met latex met 7 ergonomische comfortzones in een wolof in een hypoallergene uitvoering. Totale hoogte: ± 23 cm. Verkrijgbaar in een Soft, Medium of Firm ligcomfort.

18


Olive: 100% natuurlatexkern van 16 cm met 7 ergonomische comfortzones in een wolof in een hypoallergene uitvoering. Totale hoogte: Âą 20 cm. Verkrijgbaar in een Soft of Medium ligcomfort.

Perle: Exclusieve Temporis Multi Pocketverenkern, afgedekt met HR-schuim met 5 ergonomische comfortzones in een wolof in een hypoallergene uitvoering. Totale hoogte: Âą 25 cm. Verkrijgbaar in een Soft, Medium of Firm ligcomfort.

19


CARACTÈRE

Beka is een uniek slaapconcept waar stijl en rust elkaar vinden. Beka is bovendien méér dan een matras, een kussen en een bodem. Het is een ongeëvenaard slaapconcept, ontstaan uit doorgedreven research. Puur ergonomisch comfort, waarbij bodem en matraskern samen de perfecte slaaptechnologie vormen. Uitgekiende technologie en een elegante afwerking zorgen voor een diepe en herstellende slaap, waarin de drukke dag zo van je afglijdt. Om het Beka slaapsysteem compleet te maken is er de comfortabele topper uit Bultex®, latex of Sensus® (visco-elastisch schuim). Deze topper past zich aan uw lichaamsvormen aan en biedt u een extra aangename en zachte nachtrust.

Box Médaillon Pocket Matras Hermitage Topper Sensus® Poot Rondin Wengé

20


21


22


In deze slaapcombinatie gaat een onmiskenbare expertise op het vlak van slapen schuil. Technisch meesterschap van de hofleverancier. Decennialange ervaring tot in de puntjes uitgewerkt en uitgetest. De matras komt helemaal tot haar recht in combinatie met de boxspring. Beide zijn ontwikkeld vanuit dezelfde kijk op slapen. De handgenopte Dedicace matras is opgebouwd uit een dubbele Pocketverenkern. De bovenste verenlaag zorgt voor heerlijk zacht slaapcomfort. De onderste laag staat in voor een perfecte drukverdeling over het volledige ligoppervlak zodat jouw lichaam de juiste ondersteuning krijgt. Ter hoogte van de schouders bijvoorbeeld geven de veren meer mee dan ter hoogte van de heup. Zo ligt u altijd correct.

Box Dedicace Pocket Matras Dedicace Poot Rondin Light Oak

23


Hermitage : Handgenopte tapematras met exclusieve Temporis Multi Pocket-verenkern, afgedekt met latex met 5 ergonomische comfortzones en een met wol en kasjmier doorstikt dubbeldoek. Totale hoogte: ± 25 cm. Verkrijgbaar in een Soft, Medium of Firm ligcomfort.

Belvédère : Exclusieve Temporis Multi Pocket-verenkern, afgedekt met latex met 5 ergonomische comfortzones in een wol- of in een hypoallergene uitvoering. Totale hoogte: ± 25 cm. Verkrijgbaar in een Soft, Medium of Firm ligcomfort.

argenteuil: 100% natuurlatexkern van 18 cm met 7 ergonomische comfortzones in een wol- of in een hypoallergene uitvoering. Totale hoogte: ± 21 cm. Verkrijgbaar in een Soft of Medium ligcomfort.

24


DEDICACE: Handgenopte tapematras met dubbele Pocketverenkern met steunlaag uit geprofileerde latex met 7 ergonomische comfortzones in een wol- of in een hypoallergene uitvoering. Totale hoogte: ± 26 cm. Verkrijgbaar in een Soft, Medium of Firm ligcomfort.

Box Médaillon Pocket: Hypoallergene, vlakke boxspring met Pocketverenkern, afgedekt met polyether met 5 ergonomische comfortzones. Totale hoogte exclusief poten: ± 22 cm.

BOX DEDICACE POCKET: Hypoallergene, vlakke boxspring met Pocketverenkern afgedekt met latex met 5 ergonomische comfortzones. Totale hoogte exclusief poten: ± 22 cm.

25


26


In elke Beka matras gaan jarenlange ervaring en vakmanschap op het vlak van

Temporis multi pocket

slapen, genieten, ontspannen en rusten schuil. Dat resulteert in verscheidene

Onze zoektocht naar de ultieme, zachte slaap leidde tot het ontwikkelen van de

kwalitatieve technologieën voor een onovertroffen slaapcomfort: Temporis Multi

exclusieve Temporis Multi Pocket veer. Door zijn unieke zandlopervorm wordt de

Pocket, Bonnell, Pocket, Latex, Natuurlatex, Bultex® en Sensus®. Kortom,

veerkracht overal precies gedoseerd: elke veer reageert individueel en onmiddellijk

Beka biedt je met haar matrassengamma steeds een slaapoplossing in perfecte

op elke lichaamsdruk. De honderden veren volgen de minste lichaamsbeweging

harmonie met de lattenbodems en boxsprings. Slapen op een Beka matras

en zorgen voor een ongestoorde nachtrust. De veren zijn bovendien thermisch

betekent slapen precies zoals je het verkiest. Want bijna elke matras heeft een

gehard, zodat ze uitermate vormvast en duurzaam zijn.

tijk in een elastische, soepele stof zodat jouw matras de verstelbaarheid van uw bodem perfect kan volgen.

De matraskernen zijn opgebouwd uit 5 comfortzones met elk een aangepaste veerkracht. Ter hoogte van de schouders bijvoorbeeld geven de veren meer

De doorstikkingsmaterialen die gebruikt worden in de Beka matrassen hebben

mee dan ter hoogte van de heup. Zo lig je altijd comfortabel. In functie van jouw

een hoog vochtopnemend vermogen. Het vocht wordt horizontaal verspreid over

persoonlijke voorkeur kan je kiezen voor een Soft, Medium of Firm ondersteuning.

een groot oppervlak, waardoor het makkelijk kan verdampen en niet tot in de kern

Deze matrassen zijn bovendien geschikt voor vlakke en verstelbare bodems.

doordringt. De matrassen staan daardoor garant voor een aangenaam en gezond slaapklimaat en een extra duurzaam ligcomfort.

Deze revolutionaire Beka verentechnologie zorgt voor een perfecte lichaamsondersteuning en garandeert een optimale hygiëne en vochtregulatie. De Temporis Multi Pocket afdekmaterialen hebben een hoog ventilerend vermogen. Bovendien bieden deze verenmatrassen een unieke zachtheid en een exclusief comfortgevoel.

27


Bonnell

Pocket

Elke Bonnell matras bestaat uit veren die onderling verbonden zijn. De

De Pocket matras beschikt over tonvormige veren met 5 windingen die elk

veren zelf werken volgens een heel eenvoudig, klassiek principe: hoe meer

afzonderlijk verpakt zijn in textielhoesjes. Deze hoesjes zijn op het middelpunt

de Bonnell veer belast wordt, hoe meer weerstand zij biedt. Elke veer bezit

samengelijmd zodat elk veertje onafhankelijk kan reageren. Het resultaat?

5 windingen. In het midden is de diameter van de veer smaller dan aan de

Een uiterst veerkrachtige matras met een perfecte drukverdeling en ventilatie.

boven- en onderkant. Al deze veren samen geven de Bonnell matras haar

De kern van de Pocket matras is bovendien voorzien van 7 ergonomische

stabiele veerkracht. Ze is in een Medium uitvoering verkrijgbaar.

comfortzones waaronder een extra zachte schouderzone. Pocket matrassen zijn verkrijgbaar in een Soft, Medium of Firm uitvoering.

28


Latex

Natuurlatex

Latex bestaat uit duizenden minuscule rubberdeeltjes die een homogeen en

Natuurlatex is natuurlijke toptechnologie. Het materiaal is bijzonder elastisch,

luchtig geheel vormen. Dit wordt verwerkt tot een elastisch en draagkrachtig

duurzaam en vormvast. Bovendien zorgt haar open celstructuur voor een

schuim dat zich helemaal aanpast aan uw gewicht en slaaphouding. Door

bijzonder efficiĂŤnte ventilatie. De natuurlatexkern bestaat uit een uniek

die buitengewone plooibaarheid ondervindt jouw wervelkolom de ideale

mengsel van 100% zuivere natuurlatex, afkomstig van de Hevea Brasiliensis of

ondersteuning. De warmte-isolatie, de vochtregeling en de ventilatie maken

rubberboom. Minuscule rubberdeeltjes worden vermengd tot een luchtig geheel

jouw slaapcomfort compleet. Latex matrassen met 5 comfortzones zijn

en vormen een draagkrachtig schuim. Deze exclusieve innovatie zorgt elke nacht

verkrijgbaar in een Soft, Medium of Firm uitvoering.

voor een optimale slaap en is volledig afgestemd op een Beka lattenbodem.

29


Een natuurlatexmatras heeft 7 ergonomische comfortzones, waaronder een

Bultex®

zachte schouderzone en een ondersteunende heupzone. Door deze feilloos uitgebalanceerde drukverdeling ligt het lichaam in elke houding perfect. De dwarsliggende ventilatiekanalen en de oppervlakteprofileringen zorgen voor een optimale ventilatie, die een hoge duurzaamheid garandeert. Deze profileringen creëren ook buigzones in de kern, waardoor alle matrassen volmaakt verstelbaar zijn. Je kan kiezen tussen een zachte of een iets stevigere versie: een Soft of een Medium uitvoering.

Bultex® maakt duidelijk wat Beka onder technologie verstaat. De onregelmatige honingraatstructuur van Bultex® past zich immers perfect aan de vorm van jouw lichaam aan. Door de uitzonderlijke plooibaarheid en de speciale infrezingen geniet je van een ongekend ergonomisch en aangenaam slaapcomfort. Bultex® is uiterst veerkrachtig en toch vormvast. Waar nodig geeft het mee, elders biedt het optimale steun. De open celstructuur en de driedimensionale profileringen zorgen voor een uitstekende luchtcirculatie. De Bultex® matras heeft 5 of 7 ergonomische comfortzones en is verkrijgbaar in een Soft of Medium uitvoering.

30


Sensus速

Dankzij de unieke drukverlagende eigenschappen van Sensus速 ligt het lichaam in een natuurlijke, ontspannen houding. In het begin kan de matras vrij stevig aanvoelen, maar door lichaamstemperatuur en gewicht wordt het materiaal zachter en past het zich nauwkeurig aan jouw lichaamscontouren aan. Dit roept het heerlijke gevoel van gewichtloosheid op. Het visco-elastisch schuim is aan te bevelen voor mensen met gevoelige gewrichten en spieren.

31


Kies je HOOFDKUSSEN Een gezonde en comfortabele nachtrust houdt niet op bij de bodem en de matras. Een goede ondersteuning van jouw hoofd en nek is van essentieel belang. Jouw hals en nekwervels moeten in een rechte lijn zijn met jouw ruggenwervels. De Beka hoofdkussens zorgen hiervoor.

naturaL Natuurlatex hoofdkussen: neemt door zijn uitzonderlijke elasticiteit perfect de vorm van het hoofd en de nek aan. Natuurlatex is hygiënisch, isolerend en thermoregulerend. Miljoenen microscopische kanaaltjes garanderen een goede ventilatie. Afritsbare hoes in 100% katoen. 60 x 60 cm.

ERGO NATURAL Ergonomisch natuurlatex hoofdkussen: de asymmetrisch geïntegreerde nekrol in natuurlatex ondersteunt de nekwervels perfect. Natuurlatex neemt door zijn uitzonderlijke elasticiteit perfect de vorm van het hoofd en de nek aan. Natuurlatex is hygiënisch, isolerend en thermoregulerend. Miljoenen microscopische kanaaltjes garanderen een goede ventilatie. Bovendien werden er ventilatiegaten in de natuurlatex aangebracht. Afritsbare hoes in een driedimensionaal ventilerend doek. 60 x 35 cm.

32


ERGO SENSUS® Ergonomisch hoofdkussen in visco-elastisch materiaal: de asymmetrisch geïntegreerde nekrol in Sensus® ondersteunt de nekwervels perfect. Sensus® is opencellig en garandeert een perfecte ventilatie. Sensus® reageert op lichaamstemperatuur en neemt perfect de vorm van het hoofd en de nek aan. Twee verschillende nekrolhoogtes voor een gepersonaliseerd comfort. Afritsbare hoes in een driedimensionaal ventilerend doek. 60 x 40 cm.

MICRO GEL® Micro Gel® hoofdkussen: is een 100% synthetisch hoogwaardig materiaal met gelijkwaardige eigenschappen als natuurlijke ganzendons: garandeert een behaaglijk en relaxerend comfort. Micro Gel® is anti-allergisch, isolerend en thermoregulerend. 60 x 60 cm.

MICRO GEL® SENSUS® Micro Gel® hoofdkussen met een comfortlaag in visco-elastisch schuim: Micro Gel® is een 100% synthetisch hoogwaardig materiaal met gelijkwaardige eigenschappen als natuurlijke ganzendons: garandeert een behaaglijk en relaxerend comfort. Micro Gel® is anti-allergisch, isolerend en thermoregulerend. Sensus® is opencellig en garandeert een perfecte ventilatie. Sensus® reageert op lichaamstemperatuur en neemt perfect de vorm van het hoofd en de nek aan. Afritsbare hoes. 60 x 40 cm.

33


BRO/BEKA/TECHN./NL/200904

Recticel Bedding www.beka.be info@beka.be

Beka Gamma  
Beka Gamma  

Beka Gamma

Advertisement