Page 1

RECBEK00173_Sensipur速A4_QN 1

6/19/07 11:04:57 AM


RECBEK00173_Sensipur速A4_QN 2

6/19/07 11:04:58 AM


INHOUDSOPGAVE

Sensipur® slaapconcept.

2

Aanbevolen door chiropractoren.

4

ICA ontwikkelt vanuit wetenschappelijke kennis.

5

Sensipur®, Slaaptechnologie van Beka.

7

Sensipur® I, II en II Plus matrassen:

9

• Sensipur® I • Sensipur® II • Sensipur® II Plus • Body Sense Pocket

13

• Body Sense Latex

14

Sensipur® lattenbodems: • Sensiclipse

16

• Sensitec

17

Sensipur® hoofdkussen. Slaap gerust met deze garantie.

RECBEK00173_Sensipur®A4_QN 3

19 20

6/19/07 11:05:08 AM


1 RECBEK00173_Sensipur速A4_QN Sec1:1

6/19/07 11:05:11 AM


SENSIPUR速 SAPCONCEPT

Met uw slaap speelt u niet. U brengt immers 1/3 van uw leven in bed door. U wilt er dus in de allerbeste omstandigheden, gezond van genieten. Weten dat u altijd perfect ligt, ook als u in de diepste dromen verzonken bent. Met het Sensipur速 slaapconcept van Beka kiest u voor ultiem slaapcomfort, gewaarborgd door ruim 70 jaar Beka slaapknowhow en geruggensteund door de wetenschappelijke kennis van de International Chiropractors Association (ICA). Daarom biedt de Sensipur速 collectie van Beka u een ergonomisch verantwoord slaapsysteem, bestaande uit matrassen, bodems en een hoofdkussen. Perfect op elkaar afgestemd om u een gezonde nachtrust te garanderen.

2 RECBEK00173_Sensipur速A4_QN Sec1:2

6/19/07 11:05:31 AM


3 RECBEK00173_Sensipur速A4_QN Sec1:3

6/19/07 11:05:39 AM


AANBEVOLEN DOOR CHIROPRACTOREN

Chiropractie is een gezondheidsdiscipline die beweert dat een goede gezondheid voor een groot gedeelte aankelijk is van het optimaal functioneren van uw zenuwstelsel. Vele klachten die chiropractoren behandelen hebben te maken met een verkeerde slaaphouding. Een gezonde nachtrust vormt een belangrijk onderdeel van ons dagelijks leven. Ruim 1/3 van ons leven brengen we door in bed. De manier waarop we slapen is dus van cruciaal belang. Onze slaapkwaliteit staat of valt met de juiste keuze van een goed slaapsysteem. Continue research in het Beka R&D centrum, in nauwe samenwerking met de International Chiropractors Association, heeft geleid tot de vooruitstrevende Sensipur速 collectie met tal van innovaties op het gebied van gezond slapen. Deze producten worden sterk aanbevolen door de International Chiropractors Association. Dr. D.C.B. Archambeau Chiropractor

4 RECBEK00173_Sensipur速A4_QN Sec1:4

6/19/07 11:05:40 AM


ICA ONTWIKKELT VANUIT WETENSCHAPPELIJKE KENNIS.

De ‘International Chiropractors Association‘ (ICA) is een organisatie van gerenommeerde chiropractoren, gespecialiseerd in rugklachten. Zij hebben aangetoond dat er een duidelijk verband is tussen het bed en het wel of niet ontstaan van rugklachten. In nauwe samenwerking met de ICA heeft Beka een totaalconcept ontwikkeld: de Sensipur® collectie. Een compleet gamma van uiterst comfortabele en vernieuwende matrassen, hightech bodems, en een kussen dat zorgt voor de optimale, ergonomische ondersteuning van uw lichaam. Slaap hebben we nodig om weer op krachten te komen en om onze cellen en spierweefsel te laten herstellen. De houding waarin u slaapt verschilt echter van persoon tot persoon. Voor de optimale slaaphouding is de juiste positie van uw wervelkolom belangrijk. De tussenwervelschijven in onze wervelkolom bestaan voor een groot deel uit vocht, dat dienst doet als schokdemper. ’s Nachts moet dit vocht worden aangevuld, en dat kan alleen als onze rug zo weinig mogelijk belast wordt. Dat is het geval wanneer uw wervelkolom in elke ligpositie een mooie, rechte houding aanneemt. Een ergonomisch verantwoord slaapsysteem garandeert u dat. Slapen op een individueel aangepast slaapsysteem kan rugklachten helpen voorkomen. Hierbij is de juiste combinatie van matras en bedbodem elementair. Zo begint u ‘s morgens vol energie en volledig uitgerust aan een nieuwe dag! De knowhow van Beka en de wetenschappelijke kennis van ICA zijn uw garantie voor een ongeëvenaard slaapcomfort.

5 RECBEK00173_Sensipur®A4_QN Sec1:5

6/19/07 11:05:41 AM


6 RECBEK00173_Sensipur速A4_QN Sec1:6

6/19/07 11:05:41 AM


SENSIPUR®, SAPTECHNOLOGIE VAN BEKA

Een goed slaapsysteem is van essentieel belang voor uw nachtrust. Terwijl u slaapt, neemt het bed de functie van uw spieren over, namelijk uw rug in de juiste positie ondersteunen. Een ergonomisch slaapsysteem is dus van kapitaal belang om lage rugpijn, nek- en hoofdpijn te voorkomen en te zorgen voor een ongestoorde nachtrust. De matras speelt daarbij een belangrijke rol . Daarom heeft Beka Sensipur® ontwikkeld: een visco-elastisch en temperatuurgevoelig traagschuim met exclusieve open celstructuur. Traagschuim werd oorspronkelijk ontwikkeld door NASA. Reeds in de ruimtevaart ontdekte men de drukverlagende eigenschappen van dit materiaal. Op die manier worden de astronauten beschermd tegen de extreme krachten waaraan ze worden blootgesteld. Sensipur® traagschuim verdeelt uw lichaamsgewicht over het hele oppervlak en optimaliseert zo de drukverdeling. Op die manier kan uw lichaam zich helemaal ontspannen en herstellen. Uw bloedcirculatie wordt niet belemmerd door een onnatuurlijke en oncomfortabele slaaphouding. U wordt dus minder vaak wakker en slaapt dieper en beter. Sensipur® zorgt voor een natuurlijke ondersteuning van de wervelkolom en de gewrichten waardoor de belasting op spieren en zenuwen zo gering mogelijk is. Met een ongeëvenaard slaapcomfort als resultaat. Vanaf het eerste contact met de matras zorgt de exclusieve Beka Sensipur® technologie ervoor dat u onmiddellijk het weldadige effect van traagschuim voelt. De unieke open celstructuur maakt dat Sensipur® niet alleen bijzonder veerkrachtig is, maar ook ‘ademend’. Zo garandeert Sensipur® u een optimaal fris en hygiënisch slaapklimaat. Niet onbelangrijk als u bedenkt dat we gemiddeld zo’n 30 cl vocht per nacht verliezen dat via het slaapsysteem afgevoerd moet worden.

7 RECBEK00173_Sensipur®A4_QN Sec1:7

6/19/07 11:05:41 AM


8 RECBEK00173_Sensipur速A4_QN Sec1:8

6/19/07 11:05:48 AM


SENSIPUR® I, II EN II PLUS MATRASSEN

Sensipur® biedt u het beste qua matrastechnologie om uw lichaam optimaal te laten herstellen tijdens de nacht. Enerzijds biedt Beka u de Sensipur® I, II en II Plus matrassen. Deze kenmerken zich door hun gelaagde samengestelde kernen met het exclusieve Sensipur® traagschuim. De drukverlagende bovenlaag in Sensipur® wordt gecombineerd met een ondersteunende onderlaag in Bultex®. Bultex® van Beka is een uniek high resilience materiaal dat zich dankzij de bijzonder open celstructuur aanpast aan elke lichaamsbeweging en corrigerend optreedt. Om deze aanpassing nog te verfijnen, introduceert Beka in deze 3 Sensipur® matrassen een symmetrische golf. De symmetrische golf in de kern komt geheel tegemoet aan de natuurlijke lichaamsbouw van de mens. Ze volgt heel geleidelijk en subtiel de vormen van het lichaam. Daardoor krijgen de verschillende zones van uw lichaam - zoals de schouders en de heupzone- de meest optimale ondersteuning. Het draaien tijdens de slaap wordt daardoor vergemakkelijkt. De regeneratie van uw lichaam wordt bevorderd. Met natuurlijk een subliem ligcomfort als resultaat.

Sensipur®

Sensipur®

Bultex®

Dryfeel® Bultex®

Matrasdoorsnede Sensipur® I

Matrasdoorsnede Sensipur® II en Sensipur® II Plus

9 RECBEK00173_Sensipur®A4_QN Sec1:9

6/19/07 11:05:56 AM


Het geheim van deze vernieuwende slaaptechnologie is de combinatie van nieuwe materialen:

Dryfeel速 is een unieke innovatie van Beka die ervoor zorgt dat het vocht sneller wordt afgevoerd en dat de matras beter ademt.

De zijkanten van de matrassen zijn gedeeltelijk vervaardigd uit 3-Mesh. Dit driedimensionale weefsel zorgt voor een extra ventilatie, waardoor de matras optimaal verlucht wordt en altijd fris aanvoelt.

De volledig afritsbare hoes, gemaakt uit een driedimensionaal ventilerend weefsel, is speciaal voor deze collectie ontwikkeld en garandeert een ideale vochtregulatie.

Dankzij deze dubbele afneembare hoes kan u uw persoonlijk slaapklimaat cre谷ren en kan u de sensatie van slapen op Sensipur速 nog versterken.

10 RECBEK00173_Sensipur速A4_QN Sec1:10

6/19/07 11:05:57 AM


SENSIPUR® I, II EN II PLUS MATRASSEN

De Sensipur® I matras heeft een tweedelige kern van 16 cm met een ondersteunende basislaag uit Bultex®, afgedekt met een comfortlaag uit Sensipur®. Deze hypoallergene matras is opgebouwd uit 5 ergonomische comfortzones. De Sensipur® II en de Sensipur® II Plus matras hebben een driedelige kern van 18 cm met een ondersteunende basislaag uit Bultex®, een ventilerende tussenlaag uit Dryfeel® voor een optimale vochtregulatie, afgedekt met een comfortlaag uit Sensipur®. De zijkanten van deze 2 matrassen zijn gedeeltelijk vervaardigd uit 3-Mesh die een ideale klimaatregeling garanderen. Om de drukverlagende werking van de Sensipur® toplaag in deze matrassen nog beter te ervaren, is de volledige afritsbare hoes aan de Sensipur® zijde gemaakt uit een driedimensionaal ventilerend weefsel, dat speciaal voor deze collectie werd ontwikkeld. De Sensipur® II Plus heeft als extra troef een volledig afritsbare, met Sensipur® doorstikte hoes, in luxueus dubbeldoek met een doorstikkingspatroon dat de werking van dit innovatief materiaal perfect symboliseert. De onmiskenbare Beka finishing touch. En dit tot in de allerkleinste details. Bij deze superieure doorstikking met Sensipur® gaat dus alle aandacht naar comfort en hygiëne. Het resultaat is een goed isolerende matras die vlot absorbeert, en die u bovendien een comfortabel slaapcomfort verzekert.

Sensipur® I

Sensipur® II

Sensipur® II Plus

11 RECBEK00173_Sensipur®A4_QN Sec1:11

6/19/07 11:07:04 AM


12 RECBEK00173_Sensipur速A4_QN Sec1:12

6/19/07 11:07:52 AM


BODY SENSE POCKET Beka verzoent wetenschappelijke inzichten met persoonlijke voorkeuren. Zo bieden wij u het unieke Sensipur®traagschuimcomfort ook in combinatie met een exclusief pocketveren- of natuurlatexinterieur. Bij de Body Sense Pocket zijn de exclusieve Beka Temporis Multi Pocketveren stuk voor stuk ingenaaid in katoenen hoesjes die allemaal onaankelijk van elkaar bewegen. Door die optimale elasticiteit passen ze zich perfect aan de contouren van uw lichaam aan. De ingenieuze zandlopervorm van deze veer doet zijn werk in twee fasen. In de eerste fase worden enkel de bovenste en de onderste spiralen van de veer belast. Zij zorgen boven- en onderaan voor een tweevoudige werking en bieden zo een heerlijk zacht slaapcomfort. Bij een zwaardere belasting gaat ook het middendeel van de zandloperveer zijn functie invullen om de zwaardere delen van uw lichaam optimaal te ondersteunen. De matraskern is opgebouwd uit 5 ergonomische comfortzones met elk een aangepaste veerkracht. Ter hoogte van de schouders bijvoorbeeld geven de Beka Temporis Multi Pocketveren meer mee dan ter hoogte van de heupen. Zo hoort het ook, want uw schouders moeten goed kunnen wegzinken. Uw heupzone daarentegen is procentueel het zwaarste lichaamsdeel en moet dus extra goed ondersteund worden. Daarnaast zorgen de Beka Temporis Multi Pocketveren voor een ideale ventilatie van uw matras. U slaapt dus ongestoord en wordt ‘s morgens fris en uitgerust wakker.Sensipur® voegt daar nog een extra dimensie aan toe. Vanaf het eerste contact voelt u onmiddellijk het weldadige effect van traagschuim. Dit komt omdat zelfs de hoes doorstikt is met Sensipur®. Het doorstikkingspatroon symboliseert overigens perfect de werking van ons innovatieve traagschuim. Zo houdt Beka rekening met de ergonomische vereisten van een gezonde slaap en ligt u tevens bijzonder comfortabel!

13 RECBEK00173_Sensipur®A4_QN Sec1:13

6/19/07 11:08:02 AM


BODY SENSE TEX Natuurlatex is natuurlijke toptechnologie. Het is bijzonder elastisch, en ondersteunt perfect uw lichaamscontouren voor een weldadige nachtrust. Bovendien kenmerkt natuurlatex zich door haar superieure duurzaamheid en vormvastheid. De kern van de Body Sense Latex bestaat uit 100% natuurlatex aomstig van de Hevea Brasiliensis of rubberboom. Minuscule rubberdeeltjes worden vermengd tot een luchtig geheel en vormen een veerkrachtig schuim. Natuurlatex past zich heel snel aan uw lichaam aan. Beka heeft de 20 cm hoge matraskern uitgerust met een kussenstructuur. Deze creëren een drukverlagend effect voor een ongestoorde nachtrust. Voor een goede drukverdeling heeft deze matras 7 ergonomische comfortzones, waaronder een zachte schouderzone en een ondersteunende heupzone. Dankzij de open celstructuur biedt natuurlatex u bovendien een efficiënte ventilatie in de matraskern. Beka voegt daar nog een ventilerende tussenlaag in Dryfeel® aan toe. Zo kan het vocht naar de boven-en onderkant van de matras worden afgevoerd voor een aangenaam slaapklimaat. Ook de zijkant in 3-Mesh, een driedimensionaal weefsel, draagt daar toe bij, net als de dwarsliggende ventilatiekanalen en de oppervlakteprofileringen in de kern. Deze profileringen creëren ook buigzones in de kern, waardoor de Body Sense Latex perfect gecombineerd kan worden met een verstelbare bodem. Sensipur® voegt daar nog een extra dimensie aan toe. Vanaf het eerste contact met deze matras zorgt de unieke Beka Sensipur® technologie ervoor dat u onmiddellijk het weldadige effect van traagschuim voelt. Dit omdat zelfs de hoes doorstikt is met Sensipur®. Het doorstikkingspatroon symboliseert overigens perfect de werking van ons innovatieve traagschuim.

14 RECBEK00173_Sensipur®A4_QN Sec1:14

6/19/07 11:08:31 AM


Lattenbodem Sensiclipse Matras Body Sense Latex

15 RECBEK00173_Sensipur速A4_QN Sec1:15

6/19/07 11:08:57 AM


SENSICLIPSE Ondersteuning én beweging. Dat zijn, naast de interactie met de matras, de essentiële functies van een lattenbodem. Deze drie elementen werden met elkaar in harmonie gebracht in het R&D centrum van Beka, in nauwe samenwerking met de International Chiropractors Association, om zo de perfecte bodem te ontwikkelen. Deze continue research, leidde tot de Sensiclipse bodem, een unieke hightech lattenbodem met tal van innovaties:

De gepatenteerde flexiclip: Deze roestvrijstalen veer zorgt voor de ophanging van de glasvezellat. Het is een onvervormbare clip die veert

De flexiclip

én balanceert. In één vloeiende, organische beweging, volgens het eenvoudige actie en reactie-principe. Zo kan de flexiclip elke beweging van het lichaam volgen en opvangen. Dat is de flexibiliteit van Sensiclipse: sublieme eenvoud. Gepatenteerd voor uw exclusieve comfort.

De soepele schouderflexiclip: Om het lichaam over de gehele lengte gelijkmatig te ondersteunen, is deze bodem voorzien van ergonomische comfortzones. Ter hoogte van de schouders bijvoorbeeld, zijn de flexiclips soepeler. In zijlig zakt de schouder dieper weg, zodat de ruggengraat mooi recht komt te liggen. Deze unieke interactie van druk en tegendruk maakt dat u altijd de juiste slaappositie vindt. De soepele schouderflexiclip De glasvezellat: Sensiclipse staat voor exclusieve toepassingen van de allernieuwste materialen. Zo zijn de latten van de bodem gemaakt uit een mengsel van glasvezel en polyesterhars. Dit unieke materiaal is stevig én onvervormbaar, het heeft een onbeperkte levensduur en het combineert perfect met de flexiclip. De profielen in de lat zorgen er bovendien voor dat uw matras niet vlak op de latten rust. Er blijft ‘ademruimte’ tussen. Dit geeft een uitstekende ventilatie en garandeert een langere levensduur van uw slaapsysteem. De Sensiclipse lattenbodem is verkrijgbaar in verschillende modellen: van een vlakke tot een volledig elektrisch verstelbare uitvoering. De glasvezellat

16 RECBEK00173_Sensipur®A4_QN Sec1:16

6/19/07 11:09:16 AM


SENSITEC Met de Sensitec lattenbodem van Beka versterkt u het ligcomfort van uw Sensipur® matras. Door het unieke vleugelconstructiesysteem met 20 stevige latten wordt de druk en de belasting van uw lichaam optimaal en gelijkmatig verdeeld over de totale breedte van het ligvlak. Zo geniet u over het hele ligoppervlak van hetzelfde comfort. Het unieke ophangingssysteem staat garant voor een driedimensionale veerkracht. Dankzij de gepatenteerde vleugelconstructie past de lattenbodem zich voortdurend aan elke beweging aan zodat u altijd de juiste ondersteuning krijgt. Bovendien is deze bodem voorzien van een soepele schoudercomfortzone voor ergonomisch comfort. Dankzij de overkragende rotules is

Dimensie 1

er geen harde middenzone in een tweepersoonsbed. DRIEDIMENSIONALE VEERKRACHT Dimensie 1: In de hoogte: de gepatenteerde vleugelconstructie zorgt voor progressieve tegendruk. Dimensie 2: In de lengte: de vleugelconstructie zorgt automatisch voor een zone-opbouw in functie van het lichaamsgewicht. Dimensie 3:

Dimensie 2

In de breedte: de vorm van de vleugelophanging en de extra versterkte latten garanderen een gelijkmatig ligcomfort. De Sensitec lattenbodem is beschikbaar in verschillende modellen: van een vlakke tot een volledig elektrisch verstelbare uitvoering. Alle Sensipur® bodems zijn, in relaxuitvoering, uitgerust met een speciale slaapcorrectie: door de bodem aan het voeteneinde lichtjes hellend te plaatsen, komen de voeten ter hoogte van het hart te liggen, waardoor het bloed beter naar het hart terugvloeit. Een echte aanrader bijvoorbeeld voor mensen die problemen hebben met de bloedcirculatie en ’s avonds last hebben van ‘zware benen’. Dimensie 3

17 RECBEK00173_Sensipur®A4_QN Sec1:17

6/19/07 11:09:47 AM


Lattenbodem Sensitec Matras Body Sense Pocket

18 RECBEK00173_Sensipur速A4_QN Sec1:18

6/19/07 11:10:12 AM


SENSIPUR® HOOFDKUSSEN

Een gezonde en comfortabele nachtrust houdt niet op bij de bodem en de matras. Een goede ondersteuning van uw hoofd en nek is van essentieel belang. Uw hals en nekwervels moeten in een rechte lijn zijn met uw ruggenwervels. Het Sensipur® hoofdkussen zorgt hiervoor. De druk van uw hoofd wordt namelijk zeer gelijkmatig over het oppervlak van het kussen verdeeld. Dit comfortabele hoofdkussen reageert op uw lichaamswarmte en vormt zich geleidelijk naar de contouren van uw hoofd en nek. De ergonomische zones en oppervlakteprofileringen waarborgen een perfect microklimaat. Voor extra hygiëne is er de afneembare en in de machine wasbare hoes. Dit alles maakt van uw hoofdkussen het ultieme puntje op de i van uw nachtrust.

19 RECBEK00173_Sensipur®A4_QN Sec1:19

6/19/07 11:10:27 AM


SAP GERUST MET DEZE GARANTIE. De ervaring van Beka en de wetenschappelijke kennis van de International Chiropractors Association zijn uw garantie voor een absoluut ergonomisch slaapcomfort. Elke Sensipur® matras en bodem wordt gecontroleerd, getest en nog eens gecontroleerd. Tot in de kleinste details. Pas dan krijgen ze het Beka garantiecertificaat. Zo weet u dat u kunt vertrouwen op een gezonde nachtrust…

20 RECBEK00173_Sensipur®A4_QN Sec1:20

6/19/07 11:10:45 AM


BRO/SENSIPUR速/NL/200704

Recticel Bedding www.beka.be info@beka.be

RECBEK00173_Sensipur速A4_QN Sec1:21

6/19/07 11:10:50 AM

Beka  
Beka  

Beka Sensipur

Advertisement